|
|
| נשלח ב-21/6/2004 03:50 |
|
| |
הלבן, אני מקווה שהידע שלך בבלשנות וביבלוגרפיה, גדול יותר מהבנת הנקרא שלך. כל מה שרציתי לעשות שם, זה לקבל הסברים והבהרות לגבי דברים שכתבת כאן. מה חשבת, שאתה תוכל לכתוב ככל העולה על רוחך בביטחון מוחלט ואמונה בלתי ניתנת לערעור בצדקתך, ושאני אפילו לא אוכל להעיר על כך?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2004 04:55 |
|
| |
כוכבי, אם בדעתך אין הבדל בין תקות תלמידים שרבם הוא המשיח (דהיינו שהמשיח יבוא כעת, וכמובן הרבי שלנו הוא הכי מתאים לתפקיד) לבין אמונה כללית שהמשיח שעליו דיברה תורה הוא אותו אדם שכבר נסתלק מן העולם אלא שישוב בעת מן העתים - לאו בעל דברים דידי את.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2004 05:06 |
|
| |
לא אמרתי את זה, דוד. אבל האם לדעתך הרבי בטוח איננו המשיח? או שאולי - בכל זאת - שמא - יש לך איזשהו ספק בנידון?
ולא יעזור לך, אתה תישאר בעל דברים איתי, מעבר לכל חילוקי הדעות שלנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2004 05:11 |
|
| |
מעולם לא התכוונתי ברמה האישית, וההיגד "האם אתה בטוח שהוא לא" הוא זריית חול בעיניים. תגיד: האם אתה בטוח שהוא לא אדמו"ר מהר"ש? או ר' ישראל ארי' לייב? הרי לא על זה המדובר, אלא על יצירת אמונה חדשה שלא שערוה אבותינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2004 05:24 |
|
| |
חדשה? לאו דווקא. המשך של אמונה די ישנה. אבל לא חשוב, ניראה לי שמיצינו. הכל ברור. מתי ב"ק קם מהשבעה? כי עוד לא הייתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2004 05:28 |
|
| |
אמונה חדשה במשיח שיקום לתחי'.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2004 06:28 |
|
| |
לכבוד הלבן ושאר החברים
מדוע אתם מתעלמים מעידוד שירת "יחי אדוננו" ע"י הרבי במשך מאות פעמים בשנים תשנ"ג-נ"ד?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2004 06:37 |
|
| |
עמיחי, מדוע אתה מתעלם מהעובדה שבג' תמוז הרבי נסתלק.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2004 10:40 |
|
| |
לכוכבי וחביריו לדעה
הייתי רוצה להבין: אם העובדה שהרבי נפטר אינה הוכחה שהוא איננו המשיח המיועד, א"כ למה דוקה הוא, מה לא טוב בריי"ץ שאני מבין שאף הוא היה מיועד להיות משיח ?
ובכלל אם המועמדים למשיחות יכולים להיות ממתיא אזי למה תבחרו דוקה באדמו"ר האחרוןזצ"ל , רק בגלל שזה יותר נעים כי זכינו להכירו ? אולי אדמוה"ז בעל התניא , יהיה המשיח כשיקום לתחיה?
ואחדד עוד יותר, אולי המשיח הוא בכלל בר כוכבא -בר כוזיבא ? הרי אפי' ר"ע האמין בו שהוא המשיח , וההוכחה היחידה שהייתה שר"ע טעה היא העובדה שבן כוזיבא נהרג וכמ"ש הרמב"ם , אבל אם המוות אינו הוכחה, א"כ למה לנו לומר שר"ע טעה ?
אולי בן כוזיבא יהיה המשיח כשיקום לתחיה?
תוקן על ידי - בר_בי_רב - 21/06/2004 10:49:40
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2004 15:21 |
|
| |
המשיחיים יכתבו לך שיש הבדל בין נהרג, שבהריגתו מתברר שנוצח, לבין מת. החילוק הוא אווילי שכן גם "מת" נתברר שלא ביים את עבודתו, וכמו שסיים שם הרמב"ם "מלכי בי"ד הכשרים שמתו", היינו דלא שנה.
רבנו זי"ע כתב בהערה לאחת משיחותיו על הרמב"ם שמהמילים "יעמוד מלך" ברור שהוא כבר מלך קודם חזקת משיח, אך במ"א (?) כתב שאין הכוונה בזה למלך בגדרי המלוכה שנתבררו בהל' מלכים שהרי חסרה משיחה ובי"ד של ע"א.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2004 15:46 |
|
| |
ועדיין קושיא במקומה עומדת. גם אחר שנסלק את אותם שנהרגו, וכי מימות עולם לא עמד אף אחד שראוי להיות משיח יותר מהאדמו"ר האחרון ז"ל? אם מחפשים משיח מן המתים שיהיה לוחם מלחמות ד' כדוד אביו, מי מתאים יותר מדוד המלך עצמו?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2004 16:29 |
|
| |
בוודאי שאתה צודק וכבר כתב רבנו זי"ע כדברים הללו באחת משיחותיו בה הוא מוכיח שדוד אינו יכול להיות מלך המשיח מחמת כך שאינו בחיים בעת הגאולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2004 02:43 |
|
| |
ב"ה
לכבוד דוד1 שיחי'
אינני מתעלם מעובדה זו אני רק מעלה שאלת תם.
אני חושב שאם מישהו רוצה לעשות לעצמו ברור רציני עליו להתחשב בכל הגורמים ולא רק בגורמים שנוחים לו לפי השיטה שהחליט שמתאימה לו וזה כולל התעמתות נוקבת ואמיתית הן עם
עידוד שירת "יחי אדוננו" וכן עם השיחות (הדי מפורשות יש לאמר בעיקר בשנים נ"א נ"ב ועיין בעיקר שיחת משפטים וכן קונטרס בית רבנו שבבבל ועוד).
אמנם אמת שבברור כזה יהיה הרבה יותר קשה להוציא מסקנות חותכות אבל לפחות תהיה אמיתי עם עצמך.
הערה:בתשרי תשס"א הייתי ב770 ושמעתי מר' יואל כהן שנשאל על כל הנושא וכו' "שלפעמים יש דברים שמותר לאמר עליהם איני יודע גם משה רבינו לא הבין כל מה שהקב"ה עשה אז בוודאי שלעננינו לא כל ילד בן 16 חייב להבין כל דבר, צריך קצת ענווה"(לא ציטוט מדויק אבל זו רוח הדברים).
ונסיים בברכה שנזכה לגאולה האמיתית והשלימה תיכף ומייד ממש!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2004 02:55 |
|
| |
כל מה שנאמר בעשרת החדשים האחרונים האלו, כ"ח ניסן תנש"א - כ"ז אדר תשנ"ב, והסתירות החוזרות, ידועים ומפורסמים, וכבר נכתב עליהם הרבה. אמנם הפעם אסתפק באתגר קטן שאתן לך כאן, מעל במה זו, ומכאן ישפטו הקוראים על מדת הדמיון שבדבריך:
כל ה"תקופה" המיוחדת הזאת התחילה עם הצהרת השיחה הידועה, בה הכריז הרבי: אני עשיתי את כל מה שיכלתי להביא את המשיח, ובינתיים הכל הוא להבל ולריק, אז כעת שיעשו משהו החסידים בעצמם.
מהו פירוש הדברים לדעתך? שהחסידים צריכים להכריז שהרבי הוא המשיח?
תוקן על ידי - הלבן - 22/06/2004 2:57:21
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2004 03:02 |
|
| |
ב"ה
לכבוד הלבן שיחי'
עם כל הכבוד והערכה אני לא מבין מה הקשר בין הדברים שכתבתי לבין תגובתך.
|
|
|
|
|