|
|
| נשלח ב-23/6/2004 04:07 |
|
| |
מדוע אתה מכניס דברים לפי, אני אמרתי שהוא הניח שיכול להיות שהוא יהיה המשיח בנסיבות המתאימות, המילה מדומיין,
אינה במקומה.
עדיין לא הוכח שהוא לא היה ראוי לכך ,המשיח אינו מיתוס בלתי מושג. אלא אדם ראוי, שבנסיבות הנכונות ישלח ע"י ה' לרומם את ישראל.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2004 05:24 |
|
| |
יהושע, כנראה אינך יודע שהברכה "שיחי' נצח" היא ברכהה מקובלת מדורי דורות. אין זו אלא ברכה ותפילה שיחי' לנצח, ברכה שמוצאים בהרבה מקורות.
ממש לא מתאים להתמודד עם טענות כאלה הנובעות מבורות. כבר הי' לעולמים שיהודים האמינו מאד שהמשיח עומד לבוא כל רגע, ואין כל בעי' עם זה. [וזהות המשיח אינה משנה כלל, כי לפי המקורות "בעל המות לנצח" בבוא המשיח].
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2004 01:39 |
|
| |
דוד 12, קעלעמער, והשאר
אתם יוצאים מנקודת הנחה שקיים מישהו שהוא ראוי להיות משיח או הוא ממש משיח או בחזקת משיח או איך שתקראו לזה, בכל דור.
אני טוען שמשיח יכול להיות רק מי שהוא כבר משיח כלומר נמשח להיות מלך על ישראל, נראה לי שזה דבר ברור, כל בן אדם אחר, אם הוא צדיק או לא, כריזמטי או סוחף, בין אם הוא שייך לחב"ד ובין אם לאו ואפילו אם הוא שייך לדור השביעי בחב"ד, וגרם למהפכה תודעתית בקרב יהודים רבים, ונלחם (ללא הצלחה) בחוק מיהו יהודי, ואפילו התנגד להחזרת שטחים לערבים, וכו' וכו' . סליחה ואפילו אם הוא מיוחס לדוד המלך. הוא לא משיח ולא בחזקת משיח ולא מועמד למשיח משיח הוא רק מי שהוא המלך המשיח,
כל מי שחושב אחרת הוא במקרה הטוב מדומיין ובמקרה הפחות טוב חולה נפש. אני לא אומר נוכל, למרות שגם זו אפשרות. (תסכימו איתי שישנם אדמורים ובאבות לא מעטים שהכינוי נוכלים מתאים להם).
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2004 01:55 |
|
| |
תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 25/06/2004 1:37:19
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2004 02:14 |
|
| |
יהושוע,
אני מעולם לא אמרתי שהוא המשיח, או שהוא חשב שהוא המשיח כלומר שכבר נמשח (ע"י מי?).
כל שאמרתי הוא שאולי חשב שהוא פונטציאל ראוי לקבל את המינוי .
כמו בצבא מתוך האלופים הראוים, בוחרים רמטכ"ל.
בכלל נדמה לי שאתה כמו רבים חושב שהמשיח זה איזה דמות מיתית שתרד מהשמים. ותשנה את העולם ברגע.
המשיח זה תהליך ארוך מייגע, של התבססות העם בארצו, ועורף תומך בגולה.
ויתכן שבשלב מסוים יהיה אדם ראוי שינהיג את העם כולו ,שידגיש בהנהגתו את המימד הרוחני של הגאולה הכללית הפיזית.
כך שמבחינה זו יתכן שהרבי היה ראוי להיות משיח.
וכל שרציתי לומר שאין צורך לתלות את זה בנוכלות או בשגעון גדלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2004 02:34 |
|
| |
ישועלע ישועלע,
ואני הק' סובר דוקא להיפך. אם לא הי' משתמש עם שורותי דייוד דינקינס והי' מבקש את "חיילי בית דוד" (ולא דייויד) לנהל מלחמה הייתי אומר שהוא מפונטז. אך דוקא עובדא זו מעידה כמאה עדים - שהי' לו דוקא כוח שיפוט מעולה, ושתי רגליו מוצקות על הקרקע וידע היטב שאינו משיח בפועל או אפילו בחזקת, ולכן נזקק לשירותי משטרת ניו יארק.
זה שרצה וחלם משיח, שזה שקיוה משיח, זה שאפילו סבר שאולי יתכן שהוא על השביל - אינו הופך אדם בעל כח שיפוט רע.
יש הרבה שחולמים שהם ראויים להיות רוטשילד וקונים כרטיס פיס של מאה מיליון דולר, האם הם מפונטזים? מפונטז זה שחשב שכבר זכה וכבר רוכש חפצים עבור השווים מיליונים על סמך שהכסף בידו.
וההבדל גדול.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2004 02:44 |
|
| |
קעלעמער
אני לא חושב שהמשיח הוא דמות מיתית (שו הדא) שתרד מהשמים,
אני בטוח שהמשיח הוא דמות אמיתית של אדם שמנהיג בצורה ממשית את עם ישראל.
אני רוצה לצטט לך את הרמב"ם בהלכות מלכים.פרק יא
ואם יעמוד מלך מבית דויד הוגה בתורה ועוסק במצוות כדויד אביו, כפי תורה שבכתב ושבעל פה, ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה, וילחם מלחמות ה' הרי זה בחזקת שהוא משיח:
אם עשה והצליח, וניצח כל האומות שסביביו, ובנה מקדש במקומו, וקיבץ נדחי ישראל הרי זה משיח בוודאי.
נדמה לי שהוא מדבר בעד עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2004 02:45 |
|
| |
תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 25/06/2004 1:35:47
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2004 02:51 |
|
| |
כוכבי
התלהבת מהביטוי משיחיסטים (כריסטיאנים)....
לעצם הענין אני בטוח שבעת שיעלה רצון מלפני הבורא יתברך שמו, הוא ישלח לנו את משיחו, גם בלי פריימריס ומועמדים מצידנו.
אני גם הייתי מציע לך לא לאבד את העשתונות, ס"ה מישהו חושב אחרת ממך, סו וואט, קח את זה בקלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2004 14:18 |
|
| |
ב"ה
לכבוד מר יהושע
ראשית אפתח במחאה נמרצת בעניין דברי הבלע שנכתבו על ידך.יה"ר שתזכה לשוב בתשובה שלימה בקרוב ממש(וגם אם אין מספקין בידו אם ידחק אין לך דבר שעומד בפני התשובה!).
לעניין דבריך:"אני טוען שמי שיכול להיות משיח הוא רק מי שהוא כבר משיח וכו'".אשריך שאתה טוען,אך עליך לדעת שבעניני הלכה איננו "טוענים" מהרהורי ליבנו אלה עלינו לפסוק ע"פ תורתנו הק' שבכתב ובע"פ ולעניני גאולה ומשיח הפוסק היחיד הוא הרמב"ם ועיין רמב"ם הל' מלכים ואז תדע מה לטעון."טענותיך" לענין זה משולים לאדם שיטען שהוא לא חושב שצריך להניח תפילין אלא לדעתו צריך להניח צנון על הראש (אני מקוה שאתה לא עושה את זה ואם כן אז לענ"ד זה לא בסדר...)
בברכה שיתמו חטאים ולא חוטאים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2004 21:20 |
|
| |
עמיחי היקר
לצערי אני נאלץ להפנות אותך לדברי הרמב"ם בהל' מלכים פי"א הל' ד' שצוטטו ע"י לפני 4 הודעות, אני מניח שלא קראת את זה בעצמך.
ובכן הרמב"ם מדבר שם על מלך מכיון שכפי שאמרת מי שקובע זו ההלכה והחלטת משום מה שזה דווקא הרמב"ם (לא ברור למה), לטובת הענין אני אצטט אותו שוב
"ואם יעמוד מלך מבית דויד הוגה בתורה ועוסק במצוות כדויד אביו, כפי תורה שבכתב ושבעל פה, ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה, ויילחם מלחמות ה'--הרי זה בחזקת שהוא משיח: אם עשה והצליח, וניצח כל האומות שסביביו, ובנה מקדש במקומו, וקיבץ נדחי ישראל--הרי זה משיח בוודאי."
אני חושב שאם באמת תרצה להבין את דברי הרמב"ם כמו שלומדים הלכות מוקצה או תפילין מבלי לסמן מטרה מראש, תראה בבירור שכל קשר ולו מקרי ביותר ללובביצר לא קיים,
אני מתנצל בזאת בפני כל החבדניקים על הביטויים ה"נוראיים" שאמרתי על רבם, דברים שהם לא היו מעיזים לומר על מתנגדיהם, למשל על ראש ישיבת פוניבז זצ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2004 01:43 |
|
| |
נמחקו הודעות אשר נגדו את כללי הכתיבה בפורום מהסיבות הבאות:
- שימוש בלשון פוגעת תוך הסטת הדיון לאפיק צדדי
נושא הדיון אינו אישיות הרבי מחב'ד נ'ע
וגם אילו היה זה נושא הדיון, הרי שהיה ניתן לנהל דיון בצורה מכובדת תהא מסקנת הדיון אשר תהיה
כמו כן, ההתנצחות בין המשיחיסטים והלא משיחסטים מקומו בפורומים אחרים
נושא אשכול זה מוקדש להבנת התופעה המשיחית בעיני חסידי חב''ד שאינם מגדירים את עצמם כשכאלו. הנושאים הקשורים לנושא המרכזי הם הנקודות הבאות:
- טיב השוני בין משיחיסטים ולא משיחסטים בעיני האחרונים
- טיבה של המשיחיות וסיווגה (פילוסופיה, בעיה פתולוגית קלינית, סטיה תיאולוגית, תופעה חברתית וכו')
- הסבר הלא משיחיסטים להבדלים הפילוסופים בין תפיסת הרבי והמשיחיות בתקופה שקדמה לג' בתמוז ולאחריה
-דיון כללי על הנסיבות שהובילו לתופעת המשיחיות בצורתה הנוכחית והאם התפתחות זו הייתה צפויה לאור המאורעות שלפני ג' בתמוז
כל הודעה אשר תסיט את הדיון תמחק לאלתר
תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 25/06/2004 3:05:17
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2004 03:56 |
|
| |
רב סיינפלד
כל הנושאים שהעלית כבר מיצו את עצמם, לא נשאר כאן מקום אלא לנושאים שאינם עומדים בכללי הפורום, כמו אלו של יהושע, ולכן לדעתי הגיע הזמן לסיים את הנושא.
תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 25/06/2004 10:18:19
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2004 10:45 |
|
| |
אגדהלעניןהקפות
"ורב היי היה עולה בכל שנה לירושלים מבבל, והיה שם בחג הסוכות, כי היו מקיפים את הר הזיתים בהו"ר ז' פעמים, ואומרים מזמורים שסידר להם רב היי, ולפני רב היי היו הולכים כהנים מלובשים *סרוקים* ומעילים ואחריהם העם, והוא רחוק מאלה שלפניו ק' אמה, וכן משלאחריו, והיה רב היי שוחק ... אמר לו: ...רבי למה היית הולך לבד כשהייתם מקיפים את הר הזיתים? ואמר לו רב היי: מפני שאני עולה בכל שנה מבבל להקיף את הר הזיתים בסוכות ואני מטהר, בהו"ר אליהו הולך עמי, ולכן נרחקין מאשר לפניו מאשר לאחרינו, ומדבר עמי, ושאלתי לו: מתי יבוא משיח? ואמר לי כשיקיפו הר הזיתים עם כהנים, ולקחתי כל הכהנים שמצאתי להקיף, אולי ביניהם כך (אולי צריך להיות כ"ץ=כהן צדק), ואמר אליהו: ראה, כל הכהנים שאתה רואה, מלובשים מעילים והולכים בגיאות, אין שום אחד מזרע אהרן, רק אחד שהולך אחר כולם, שנבזה להם והוא נמאס בעיניהם, והולך בבגדים רעים, ואינו חפץ בכבוד, ומשים את עצמו כמי שאינו, והוא חיגר ברגלו אחת ומצד אחד חסר עין, אמר: זה כהן אמתי מזרע אהרן, אמר רב היי: מזה שחקתי, לא היה כהן אלא אותו בעל מום".
המקור: ספר חסידים, הוצאת מקיצי נרדמים, סימןתר"ן, מובא
באוצר הגאונים לסוכה עמ'80.
המסר עבורי: את המשיח לא יביאו לובשי ה"סרוקים* (הסירטוקים), ההולכים בגיאות.
 |
|
|
|
|
|