| נשלח ב-15/6/2004 18:04 |
|
| |
קעלמער
אני הבנתי בדבריך שלדעת המקובלים הנ"ל באם אחד הוא הומוסקסואל, הסיבה היא מפני שבגלגול הקודם הוא היה אשה ונשאר בו תודעת האשה, וע"כ אין להאשים אותו בסטיות שלו. (אם לזה התכוונת או לא, זה בכול אופן פועל יוצא מחקירתך) וע"כ הבאתי את דברי הרמב"ם שלדעתו אין דבר כזה שאדם נולד בלא בחירה.
לגבי מה שהמקובלים האמינו או חשבו.
אענך, בפתגם מפורסם האומר "לא שלאשה אין אופי, אלא שכל יום יש לה אופי חדש", ודי בזה.
בקשר לקעלם "אם היתה לך אפשרות לא הייתה בוחר, חושבני שקעלם היה מקום טוב לתקופה קצרה, הוי לומד מכל אדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2004 18:22 |
|
| |
רשבא
הזוית שנתת מענינת בעיני,ופותחת דיון חדש מעט, וניתן לדון בה.
אולם נטייה עדיין אינה סותרת את הבחירה,
"בראתי יצר וכו'"
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2004 01:00 |
|
| |
נכנסתי בגלל כותרת האשכול על טרנסגנריות וגלגול.
נזכרתי במה שקראתי בספר "נשמת ישראל" של הרב מנשה בן ישראל מאמסטרדם.שם הוא מביא כי מי שחטא בהומוסקסואליות יתגלגל בארנבת שהיא פעמים זכר ופעמים נקבה.(אחר כך נתברר לי שמקורו מספר אחר)
מאד נשתוממתי על המראה הזה,הייתכן?
טרחתי ומצאתי אדם העוסק בגידול ארנבות למסחר במשך שנים רבות.ושאלתיו האם ידועה לו התופעה של שינוי המין בין זכר לנקבה.הוא השיב לי שאין כדבר הזה.וכך גם השיבו לי כמה וטרינרים.
אחר כך חשבתי שלפי ההגיון ,הרי גם הומוסקסואל פאסיבי הוא בעצם "בבחינת" נקבה עם היותו זכר .על פי דימוי זה,ייתכן כי בעצם הארנבות מקיימים יחסי "רובע ונרבע" ללא שינוי המין בעצם גופם.ממש כמו ההומוסקסואליות.
ובכן הרמתי שוב טלפון לידידי (ההמום.)ושאלתיו האם ידועה לו תופעת הומו סקסואליות בארנבות.והוא אישר בפניי שאכן אצלהם התופעה מצויה מאד.ולדעתו הדבר מצוי הרבה יותר מאשר בשאר בעלי חיים.
הנה כי כן מתבררת כוונת הגלגול הלז.החוטאים במשכב זכור,שינו את תפקידם המיני.עקב כך הם מתגלגלים בארנבות שמשנות את תיפקודן המיני.וזו הכוונה "שמתהפכות מזכר לנקבה" לא פיזית,אלא בהקשר המיני.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2004 01:28 |
|
| |
עומק
נפלא לשמוע ממך סנגוריה על הקבלה,
(סגל מרוצה )
אם כבר הבאת אותנו לענין זה ,אוסיף שלאחרונה נתגלה בתצפיות על נשרים שני זכרים בונים קן משותף ומגדלים צאצאים יחד, וחיים כזוג לכל דבר.
מה שקרוי משפחה חד מינית,
ולעניננו
מה לטעמך המשמעות להתגלגל בארנבת מהו העונש או התיקון בזה,מי נענש ומי נתקן, והאם לארנבת יש תודעה של המגולגל בה,
שלך
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2004 01:50 |
|
| |
תשמע, אני גלגול של דולפין באוקיינוס השקט.(יש שם בכלל דולפינים..) ככה שאינני יכול להעיד על שאר בעלי חיים.
מה שכתוב בספרים הוא,שבהיות המגולגל נמצא בבעל החי,הוא מודע להיותו נשמת אדם.אך כשהוא עובר לגוף של אדם,"בא מלאך וסותרו על פיו" ואז הוא שוכח את עברו.
אני חושב שאפלטון זכר את היותו מגולגל פעם בציפור ופעם בנערה...(אם לא נגלה אליו מלאך,ייתכן שהוא פשוט קיבל מהנביאים קצת מידע.כמו כתבו כמה סופרים)
יש רבנים ששיח וסייג להם עם מלאכים והם זוכרים גם את גלגולם של הסובבים אותם.
לגבי הנשרים,זהו פרט מעניין מאד,דומני ששמעתיו פעם .אבל יש הבדל בעניין הזה.הנשרים חיים בצוותא ללא קשר למינם.לא ידוע לי על יחסי הומוסקסואליות אצלהם במובן הפעילות המינית.
ובכלל תופעת הניסיונות החד מיניים אצל בעלי חיים,מצויות הם,אבל ככל הנראה אצל הארנבות התופעה מצויה ביותר.
ייתכן כי השיבוש בהבנת היפוך המין אצל הארנבות,נובעת מהקושי הפשוט במציאת ההבדל בין זכר לנקבה אצלהם.לכן חשבו שהם מעותדות מינית לשני המינים.אנדורגיניות כזו.עכ"פ לפי מה שנראה לי,כוונת הגלגול הזה,זה דווקא במין ברור שמשנה את תיפקודו,ולא בבעלי חיים בעלי שני איברי מין (זכרי ונקבי)או איבר אחד המשמש לשניים.יש עניין דווקא בזיהוי מיני ברור,פיזיולוגית,ואז התפקוד השונה בולט.
תמיד טוב שרבנים מחייכים.!אני ממליץ לכל הרבנים לחייך תמיד,אולי ככה נחיה יותר בכיף.

|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2004 02:17 |
|
| |
מסתבר שלא ניתן להפריך את הטענה לקיומם של גלגולים, מפני שאין לה שום סימן אמפירי.
אמנם, לפי פופר זה הופך את הטענה לקיומם של גלגולים לטענה לא אמפירית, אבל יש כאלו שאינם נבהלים מכך.
אחד הספרים המעניינים בנושא נכתב על ידי הרמ"ע מפאנו, והוא כולל רשימות שונות של גלגולים. אולי היו שציטטו ממנו כאן, במישרין או בעקיפין.
מעניין לנסות להתחקות אחרי מהלך מחשבתו של הרמ"ע. אני סבור שזה ניתן להעשות.
דוגמא שזכורה לי: הוא מביא את המעשה בגמרא בגוי שקנה פרה מיהודי, והפרה רצתה לשבות בשבת, עד שהיהודי גחן ולחש לה שהיא עכשו של הגוי, ואז נתרצתה. והגוי נבהל, כי חשש מכשפים, עד שהיהודי הסביר לו שהיא בסך הכל התרגלה לשבת. והגוי התפעל והתגייר, ויש אומרים שיצא ממנו רב חשוב.
הרמ"ע טוען שזו היתה ושתי. הרי יש מדרש שהיא הכריחה את בנות ישראל לחלל שבת, ולכן בא עונשה בגלגול שדווקא בו היא שמרה שבת, ועוד עזרה לגוי להתגייר.
המנגנון שמוביל לזיהוי נראה כזה: יש דמיון שטחי, ספרותי, בין שני האירועים. אם יוצאים מההנחות הבאות:
א. יש גלגולים.
ב. הגלגולים המפורסמים נרמזו בתורה שבכתב ושבעל פה.
ג. אם נשקיע מספיק מאמץ נוכל לזהותם לפי הרמזים שהשאירו לנו חז"ל.
נראה כי שלוש הטענות הראשונות מצדיקות את החיפוש אחרי גלגולים על פי דמיונות רחוקים, ושיטה זו יכולה להביא אותנו לזיהוי ושתי=פרה שומרת שבת. כיון שזה התיקון שלה.
איני יכול להתיימר שירדתי לסוף דעתו של הרמ"ע בזה, אך זה הסבר מובן לי. יתכן גם שזו היתה רוח הקודש, תופעה שיש להגדיר (וכבר היה אשכול על זה).
מעניין לא פחות לנסות להבין את שיטת הגמול שמצדיקה גלגול כזה:
האם הגלגול הוא עונש - או הזדמנות לתיקון?
האם לושתי מגיע גן עדן, ולו אחרי גלגול?
האם גויים מגיעים לגן עדן? (כן, מהגמרא בראש השנה משמע במפורש שכן).
ניתן לפתח שיטה תיאולוגית, או למצער של גמול, על פי ניתוח זה.
בשולי הדברים אעיר ששיטה זו מנוגדת למובא בידי רח"ו בשם האר"י כי נשים אינן מתגלגלות, אך יש לחלק.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2004 02:39 |
|
| |
מיימוני-
היינו דקרו גברי לדביתייהו "פרה" (בארמאי עסקינן)
ואכן באמת כדי לעצור את המתודה הזו באה אזהרה בספרי המקובלים "שלא לחדש גלגולים" ע"פ הסברא.

|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2004 02:44 |
|
| |
ראשית הערה לעומק כן הנשרים עושים חיקוי של קיום יחסים,
מימוני
גם אני לא נבהלתי מכך שהענין לא נוסה ונבדק,
השאלה היא בהנחה שאכן יש מה שמכונה גלגול,
מה משמעותו, בעיקר התאולוגית ,
ולכן התחלתי את הענין בהשלכה הן הפיזית לרח"ו והן ההלכתית,
לזאת ציטטתי את הרח"ו, ומי שמעין בספרו הנ"ל רואה שאין מקום לפרשנות אחרת,
ככלל נראה לי נכון להניח שהא-ל מעניש ומטיל האחריות
על האדם המודע, ואין עונש לצמח או לבעל חי ,
ואין שום משמעות ל"הכנסה" של תודעת (נשמה) אדם לתוך אבן,
ואני באמת לא מבין , מה פתרו המקובלים בגלגול
כדי לישב את שאלת צדיק ורע לו ,ענו בדבר הרבה יותר קשה לעיכול, שאתה רואה אדם בעל בחירה ,נענש על מעשי פלוני מלפני 100 שנה .
"חלילה לך השופט כל הארץ לא יעשה משפט"
האמת היא שאני מתקשה אפילו בכתיבת חוסר הבהירות שלי.
ואולי כאן המקום לכותב כמוך, לפרק ולנתח את הענין.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2004 03:07 |
|
| |
קלעמער
שיטת הגלגול היא ישנה נושנה.
מקורה כנראה בהודו, ארץ הקסטות.
הגלגולים והקארמה פותרים בעיות רבות עבור מי שמאמין בהם.
נוח לו לאדם להשתייך לחברת הטמאים ולחיות לפי הראוי, כי בגלגול הבא הוא יכול להיות ברהמין.
כמובן, הקארמה שלהם לא נקבעת כמו שלנו, לפי מצוות, אלא לפי מערכת אחרת. יתכן שגם בה יש רמות, ויתכן שבה היו ויכוחים בין פילוסופים ותיאולוגים. לא ידוע לי.
השאלה היא באמת מה תכלית הגלגול. אצלם זו הזדמנות נוספת להתקדם בכיוון לנירוונה, והמסלול הוא אינסופי, עד שתגיע.
אצלנו, זו הזדמנות לכפרה. נדמה לי שהרח"ו כותב שזה עד שלוש פעמים, לפי הפסוק הידוע, אבל כבר לא הצצתי בזה מזמן.
זו באמת שאלה אם הגלגול הוא כהזדמנות, או כעונש במובן של כפרה ולכן היטהרות, ולכן אין צורך במודעות שיש בה בחירה.
אולי מחר נעיין יותר, בל"נ.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
|