בית פורומים עצור כאן חושבים

הרב סגל "מוכיח" שהזוהר הוא ספר קדמון.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/7/2005 22:28 לינק ישיר 

הרה"ג שי שליט"א בקי בחכמת הקבלה ובמכמניה וסודותיה כבר משחר ילדותו, והרבה גדולי תורה מכירים אותו בחריפותו ובידעו הרב והאדיר והמדוייק.
אלו אשר פוערים פיו כנגדו אפ' לא מבינים את שיחתו, ולכן מה לציפצופי הציפרים כנגד הכוכבים שבשמיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2005 22:35 לינק ישיר 

בן איש אחד

שי שלנו הוא אדם ענו, ולעולם לא יחלק לעצמו מחמאות כפי שעשה לו אמתאשלג. סמיילי.

אמנם, אני סקרן לדעת קצת יותר על הביוגרפיה הרוחנית של שי מיודענו. אמת אשלג, אם אתה יכול לפרט, ואין בכך משום אאוטינג בלתי רצון הבעלים, אז ספר לנו מה למד שי בקבלה, היכן ומאיזה גיל, וכיו"ב.

אמנם, עלי להודות שאיני רואה בכשרונותיו של שי ראיה לנכונות הטענות שלו... אבל זה צריך להיות מעניין מאד.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2005 15:16 לינק ישיר 

אבקש משי שיכתב את דבריו עם פיסוק ורווח בין ענין לענין להקל על הקוראים ותבוא עליו ברכת טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2005 16:47 לינק ישיר 

בס"ד:
אכן מיימוני איני זקוק לכל תארי-הכבוד האלו שחלק לי ידידינו אמתאשלג,אני עוסק בתורה ובפנימיות התורה משחר ילדותי ובחכמת האמת כבר למעלה מעשר שנים,עליי לציין כמו כן כי אני עוסק גם בספרי הגות ומחשבת ישראל כמו הכוזרי מורה הנבוכים,ס' העיקרים,מהר"ל מפראג ועוד...
ומצאתי הרבה רעיונות שכתב רבנו הרמב"ם זצ"ל תואמים לס' הזהר וראה זה פלא,ידוע לי כמו כן שהיו כמה גירסאות של ס' הזהר מאחר והוא התחבר בקונטריסים,ולעצם הענין גם על הגמרא נוכל לטעון שהיא לא קדמונית ונגעו בה יד זרים
כמו הנוצרים ובכל זאת אין פקפוק על קדושת-התלמוד,
כן נאמר גם על ספר הזהר הקדוש שכל רבותינו האמינו בקדושתו ולא חששו לריבוי ושמץ מינות ועבודה זרה חלילה וחס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2005 17:47 לינק ישיר 

מי שראה את קבלת הראשונים, או עין בקטעים של ספר הזוהר בחלקם הקדמוני (שגם לדעת החוקרים הוא נכתב על ידי רשב"י, והם נכתבו בסגנון ותחביר מדרשי, ורבי משה דילאון וכן קודמיו השתמשו עם קטעים אלה כבסיס לדבריהם)

יראה שהקבלה כפי שהיא מוכרת היום בקרב המקובלים עוותה, ושינתה את פניה לגמרי.

בקרב תלמידי הרש"ש הקבלה נהפכה לתורה מתמטית.
בקרב תלמידי הרמח"ל ואשלג לתורה פילוסופית, ללא כיון ברור.
בקרב החסידים למנטרה חסרת משמעות <נועד להלהיב ולרגש את דמיונם>
במקורה היא הייתה ככל הנראה היבט עמקני יותר על מטרת המצוות, וכנראה גם תורה מעשית יותר להשגת רוח הקודש.

כדי למסדה ולהסבירה, הוסיפו עליה עם השנים תורות יווניות, על עשר ספרות, וכשעברו עוד כמה שנים התחילו לשבור את הראש למה עשר ולא תשע, כשלמעשה כולם דיברו על הדמיות ומשלים, והטפשים קיבלו אותה כתורה מסיני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2005 17:59 לינק ישיר 

אני אינני עוסק בפנימיות התורה,

עוד משחר ילדותי.

סתם רציתי שתדעו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2005 18:30 לינק ישיר 

האזיני ארץ,

כתבת: "בקטעים של ספר הזוהר בחלקם הקדמוני (שגם לדעת החוקרים הוא נכתב על ידי רשב"י...)"

האם תוכל לציין שמות של חוקרים, הסוברים כי יש חלקים בספר הזוהר שנכתבו ע"י רשב"י?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2005 18:40 לינק ישיר 

ואני

מגיל צעיר

מאד רציתי ללמוד סודות התורה.

(הפעם ממש מוכרחים איקונים)

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2005 18:42 לינק ישיר 

האזינו,

פשוט למדת קבלה מגיל צעיר? איך תדע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2005 19:49 לינק ישיר 

בס"ד
תורת חכמת הקבלה,על ס' הזהר למעשה נתווסף עליו מאמרים מתקופות שונות למשל דא נפש השכלית הוא מלשון הפילוסופיה ולא מלשון הזהר,למשל המאמר של ר' חייא בהקדמת ס' הזהר נכתב אחרי פטרית רשב"י כפי שרואים מדברי הזהר בעצמו.אבל אין זה מוריד כי הוא זה מקדושתו של הספר הזהר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2005 19:57 לינק ישיר 

בס"ד:
ראה מה שכתבתי בעניין קדמות הזהר באשכול בקישור הבא:
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=3&topic_id=1318162
בשם רבי אברהם זכותא בס' היוחסין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2005 00:12 לינק ישיר 

אתם לא מבינים. אתם לא הרב אשלג. זהו. יש הרב אשלג, הבנתם? מי שלא הרב אשלג הוא בכלל לא יודע מהי תורת הח"ן והאינטרנט. רו גם מ"ש הצ' בשם ושם, וראו גם שחכמת הפילוסופיה לא העמיקה בהרב אשלג. ואם אתם לא הרב אשלג אז מי אתם בכלל. הנצרך לעניננו שאתם לא הרב אשלג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2005 00:09 לינק ישיר 

בס"ד
יש חקירה שמותרת ומצוה עלינו מהתורה "דע את אלוקי אביך ועבדהו",ויש חקירה שהיא אסורה במופלא ממךאל תחקור במה שהורשית התבונן אין לך עסק בנסתרות,פירוש הדבר שאין עוסקים בחכמת הקבלה בא"ק אלא מה שמשתלשל ממנו,וספר הזהר מדבר על זה רק ברמזים דקים.האר"י אשלג זצ"ל עסק גם בחכמת הפילוסופיה והגיע למסקנה בס' "פרי-חכם" ח"א(עמ' קפ"ב-קפ"ד) שיש כאן שלש מניעות להכרת בעל השם ואחד מהם כי השד טוען על שלמה המלך שהוא משוגע,כן הפילוסופיה שמתלוצצת ומבטלת את הקבלה.
ושרק לאותם מאמינים המוסרים עצמם עליה בכל כוחם ומאודם.
וכשם שהסנהדרין לא הכירו בשלמה המלך,כל זמן שלא נתברר
כזבנותו של אשמדאי-כן הקבלה לא תוכל להוכיח טבעה ואמיתותה,ולא תועיל לה כל מיני התגלויות שיהיה די לעולם להכירה,בטרם תתברר אפסותה של התיאולוגיה הפילוסופית,שירשה את כסאה,ועל כן,לא היתה עוד תשועה לישראל כבעת שהתגלתה הפסיכולוגיה המטריאליסטית והכתה על קדקודה של התיאולוגיה הפילוסופית מכה ניצחת.
ומעתה כל מבקשה',מוכרח להחזיר את הקבלה על כסא מלכותה-ןלהחזיר את העטרה ליושנה".עכת"ד.
לכן מי שלא רוצה להאמין בחכמת האמת ובזוהר כל הוכחה שיביאו לו לא תועיל.
בברכה הצ' שי בוארון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2005 09:48 לינק ישיר 

.

הצ' שי בוארון יצ"ו ונ"י :

מקובלני משלשלת אבותי, שאין אדם מגי' לעסו' בקבל' הקדו' עד שימלאו לו מ' שנין ומלא כרסו ש"ס ופוסקי' וכד', וע"כ תמהתי תמיה' רב' על מי שמצעירותו במקו' להנהיג את צעיר' הצאן, הפך הסדר והחל דברו בחכמ' הקבל'.

ואם הסנהדרין טעו באשמדאי, אני די לי להיות כראשי הסנהדרין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2005 11:09 לינק ישיר 

אמשלום
המקורות אינם כיום תחת ידי, ראיתי אותם לפני זמן רב, הבסיס של הטענה היא כפי שכתבתי, שיש חלקים קטנים שנכתבו בסגנון המדרשים.

אתנחתא
בעוונותי הרבים לא שעיתי לדברי ועד ד' ארצות שנבהלו מכישופיו של מורנו ר' שבתאי צבי שיל"ו, ונביאו רבי נתן זלללל"הההההה.
ומאז החלותי להשכיל ולהציץ ברזי התורה להיות מחצדי חקלא, הנני נע ונד בארצות תהו מעבר להרי החושך, וכל זאת מפני שהרב אשלג לא הואיל בטובו לרד ממכון שבתו על שמים בראש שערות א"ק להוציאני לפדות ורווחה מרגלין דס"א ימ"ש רח"ל
טפו טפו, חמסה עליך. <למה אין כאן אייקון חמסה?>

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרב סגל "מוכיח" שהזוהר הוא ספר קדמון.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.