בית פורומים עצור כאן חושבים

PHOTOBR: שיר הטבילה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/6/2004 07:51 לינק ישיר 

אני מתנצלת מראש אם אשמע קצת כועסת פה,

אבל כך מקובלני:
דת, במובן העמוק שלה, לא נחווית מתוך פחד!

רגש דתי לא מתעורר מתוך חרדה!

אמונה אינה יכולה להיכלא בתוך חוברת ההוראות של משמרות
צניעות או ועדה רוחנית זו או אחרת!

ממה אתם כל כך פוחדים?
מה מדריך את מנוחתכם?
שיר שיש בו רימוזים אירוטיים?
שיר שיש בו אולי רימוזים שלא נולדו בגדולת הרוח של יתד נאמן?

האם לא ראוי לשפוט את השיר לפי מה שהוא מצליח לומר או לפי מה שהוא מצליח להפעים בקוראו?
האם לא ראוי לנסות לפענח את התחושה הדתית שיש בין שורותיו בלי להכניסו לסד זה או אחר?

כל העולם כולו גשר צר מאד והעיקר לא לפחד כלל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 09:45 לינק ישיר 

שחרית

אילו מישהו היה מפרסם כאן שיר שבו הוא משווה למשל את החוויה הדתית - לקיום יחסי מין של גילוי עריות; האם גם אז היית מסנגרת עליו ?

[אגב, אני אישית לא מוצא בשיר שום מוטיב דתי. אני יכול אולי להעריך אותו מבחינה אסטתית, אבל אינני יכול לקשר אותו לדת בשום אופן]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 10:15 לינק ישיר 

ניסיתי לקרוא את השיר בקונטציות פורנוגרפיות.
ואכן הדבר עלה בידי.
אך למצער,לא אינטרפטציה הומוסקסואלית צצה בראשי,כי אם דווקא,הטרוסקסואלית.

(ברם מסופקני אם יותר לי לפרש למה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 10:29 לינק ישיר 

כאן נוטלים שכר על הפרישה.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 12:45 לינק ישיר 

מימוני,
כמי שבכוחו "למחוק",האם לא נותרת עדיין האחריות,ל"דברי חשק",אשר ימשיכו להתנוסס,שלא לכבודו של הפורום,
או שאתה סומך על "אבל למד אתה להבין ולהורות",
ואז,תלוי הדבר בכוונת הגולשים?
נראה,שלהתלות,בפרשנויות אפשריות שונות גובלת ,במקרה שלנו,בתמימות,או בהיתממות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 12:49 לינק ישיר 

ספרן

א. אני נוטה תמיד להחמיר על עצמי ולא למהר למחוק. מסיבות שכבר כתבתי בעבר. אדם משקיע כדי לכתוב.

ב. כמו כן, אני חושד בעצמי שאני כופה את דעותי על אחרים בכוח החרב והטיפקס.

אמנם, אני מסכים איתך שהדברים יש בהם גנאי (למרות שהם מעניינים מבחינות מסויימות, והיכולת לדבר על שני מישורים מעידה על כשרון, גם אם על כוונות לא ראויות). ולכן אני מעדיף להתייעץ עם חברי.

אני בעד מחיקה. יחליטו וטו וסיינפלד ומבחן. אם אחד מהם ירצה למחוק, הרשות בידו.

עדיין עלינו לשקול אם לא להשאיר מקצת, כדי להבהיר במה היה מדובר.

וזה מעורר את השאלה: האם מותר להשאיר כזה דבר "כדי לדון ולהורות"?

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 13:06 לינק ישיר 

מיימוני,
אחד הדברים היפים בפורום הזה, הוא שמה שאינו מתאים (בתוכן, בסגנון וכו') נעלם מעצמו, גם ללא מחיקה. גם אם יש בשיר כדי לפגוע בחלק מן השותפים והשותפות בפורום, הרי שיש אחרות ואחרים, שאינם חשים כך, ואף ימצאו בו קרקע פוריה לדיון דתי. לטעמי, אפילו עצם הדיון לגבי מקומו/אי-מקומו של שיר כזה כאן, הוא חשוב מספיק בכדי להשאירו.

ספרן ואחרים,
סימכו עלינו, הנמצאים כאן. אנחנו אנשים ונשים בוגרים ובוגרות, ואם משהו אינו מוצא חן בעינינו מסיבות כאלה ואחרות, נבחר להתעלם ממנו או לתקוף אותו. מדוע ליטול מאיתנו את העונג וההתפתחות שבהתמודדות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 13:25 לינק ישיר 

אמשלום,
נפתח גם מדורי תמונות ועיטורים,ברוח דבריך,ונדון,כאנשים בוגרים,בהיבט האסתטי-דתי הטהור שלהן,
אלא שאז,יסתפקו המארחים,כיצד יש לסווג את הפורום כולו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 13:36 לינק ישיר 

בהחלט!
כבר היה בפורום אשכול מעמיק, מרתק ומרחיב אופקים, שכל כולו עסק ב-(ר"ל!!!) ציורים פרי מכחולו של האמן אבל פן.

אגב, גם שם התעורר וויכוח לגבי צניעותה של דמות באחד הציורים, וגם שם, היה זה וויכוח עקרוני, דתי ובעל משמעויות מחכימות (לכל הצדדים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 13:43 לינק ישיר 

אמשלום,
הכוונה הייתה,לסריקת הציורים או התמונות עצמן,והצגתם לנגד עיניהם הקדושות-הבורקות של הגולשים,
פשוט,נסיון פעוט,להמשיך את קו החשיבה שהצגת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 13:45 לינק ישיר 

אמשלום

... וגם שם אותה תמונה תוקנה, עד כמה שזכור לי, ואולי אפילו על ידי...

אני בהחלט סבור שיהדות, לפחות היהדות התורנית, מתנגשת עם האמנות, ויש ערכים שלא ניתן להגשים בו זמנית בעולמנו.

אבל אין לי ספק איזה קודם, גם אם יש לי הערכה לאותו צד שאני פוסל...

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 13:59 לינק ישיר 

אני בעד למוחקו

משום שאין תועלתו מרובה, ואילו לא עסק באירוטיקה לא היו נזעקים להגן עליו. דיון עניני העוסק בשאלת היסוד על מקומה של היצריות ביהדות יתקבל בברכה, אך כל מה שהוא מעורר הוא דיון על עצם לגיטימיותו ותו לא.

משום שהוא חורג מנושאי פורומינו - וההקשר היחיד הוא כתיבתו בשפה עברית תורנית ושימוש בדימויים מהמקורות. לשירים המוקדשים לנבחרת הכדורגל של ספרד אין מקום בפורומינו גם אם יחרטו בשפת האידיש על גבי קוגל ירושלמי

ומשום שיש ללמד לקח את כל הארחי פרחי המזדמנים שפורום זה הוא לא פח הזבל של האינטרנט.

יש להדגיש כי קריטריון המחיקה שונה לגבי הכותבים הקבועים בפורום

תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 17/06/2004 14:05:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 14:06 לינק ישיר 

מיימוני,
גם שם לא הסכמתי איתך...

רב סינפלד,
הערתך האחרונה נראית לי חשובה במיוחד. איני יודעת עד כמה השיר מוסיף או גורע מן הפורום, אבל גם לי חשוב שהפורום הזה לא יאלץ להתרגש ולהתרעש בכל פעם מחדש ע"י איזו שאלה קנטרנית ו/או פרובוקציה מזדמנת של אורחים פורחים, שאין בכוונתם לעצור, לחשוב ולהעמיק יחד איתנו.
תחושתי היא, שהדברים הללו (וכן דובריהם) נגוזים מעצמם, ואין צורך למחקם. ייתכן ואני טועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 14:18 לינק ישיר 

אין צורך להתרעש ולהתרגש!!!

כל מה שאנו צריכים לו היא פעולה כירוגית עדינה, מהירה, ומדוייקת.

מנהלי פורום זה מוחקים כסדר אשכולות העוסקים בפוליטיקה ופיקנטריה מבלי לנהל דיונים מעמיקים על חופש הדיבור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2004 18:39 לינק ישיר 

פתרונך בדבר פעולה כירורגית נקיה ומדוייקה נשמע לי מצוין.

אפשר להמשיך וליישם את הפיתרון בהבחלת הסכין הנאמנה ואיזמל המנתחים ולהמשיך ולמחוק כל מה שמביך אותנו.

בלי להשוות כמובן, נוכל להיות יותר רגועים כשבני מצווה יצטרכו לדרוש על הפטרות מסוימות מספר יחזקאל, לאחר שיעברו את הניתוח הקוסמטי הקטן, לא?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > PHOTOBR: שיר הטבילה
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.