הכומר והקוגל.
הפטריארך הלטיני מישל סבח עשה שבת בבית הכנסת הרפורמי בבקעה עם קבוצה של כמרים ונזירות
הפטריארך הלטיני של הכנסיה הקטולית מישל סבח לומד יהדות מרב הקהילה הרפורמית "כל הנשמה" בשכונת בקעה שבעיר.
הרב לוי וימן קלמן מ"כל הנשמה", הקהילה הרפורמית הממוקמת ברחוב אשר בשכנות בקעה, ארח את הפטריארך הלטיני של הכנסיה הקתולית, האב מישל סבח לתפילת קבלת שבת, יחד עם פמליה שכללה את הבישוף מנצרת, ומספר כמרים בכירים ונזירות.
הפטריאך הוא האישיות הבכירה ביותר של הכנסייה הקתולית בארץ. האב מישל סבח נולד בנצרת, היה תלמידל כמורה בבית ג'אלא והוא הפלסטיני הראשון שנבחר למלא את תפקיד הפטריארך באזור. שאר הפטריארכים בעבר היו ממוצא איטלקי.
"לא מעט אנשים שאינם יהודים מגיעים לתפילות בקהילה שלנו, אך למרות זאת, חברי וחברות הקהילה אינם רגילים לראות כמרים יושבים בשורה הראשונה כאשר צלבים גדולים על חזותיהם וכיפות סגולות על ראשיהם", כתב הרב לחברי הקהילה שלו.
"אני מניח כי גם לפטריארך הייתה זו חוויה מוזרה. הוא גר בתוך במתחמם הוותיקן ליד שער יפו במקום המכונה: הפטריארכי. במרחק דקות ספורות ממקום מגוריו ישנם עשרות בתי כנסת, למרות זאת הביקור אצלנו היה הביקור הראשון שלו בבית כנסת, והפעם הראשונה בה השתתף בתפילות עם יהודים, למרות הקירבה הפיזית בין שני העמים".
לאחר התפילה, סעד הפטריארך בפעם הראשונה סעודת שבת עם משפחתו של הרב לוי. "הוא שאל שאלות רבות על הקהילה על היהדות בכלל ועל השבת בפרט", סיפר.
הרב הרפורמי סיפר, כי המפגש היה כה מוצלח, עד שלפני מספר שבועות הוא ביקר בבית הפטריארך ולימד שם יהדות קבוצה של כמרים פלסטינים המכהנים בקהילות בארץ, בגדה ובעזה.
הרב לוי הודה לחבריו בקהילת "כל הנשמה" וכתב להם: "אני חולק חוויה זו אתכם כדי להודות, בהזדמנות זו, לחברי ולחברות הקהילה המאפשרים אירועים כאלה. לעובדה שאנשי דתות שונות פוגשים אותי, לא כיחיד, אלא כרב, אשר מאחריו עומדת קהילה שלמה בעלת ערכים משותפים, ישנה משמעות רבה. התמיכה במפעל זה באה לידי ביטוי בקבלת הפנים החמה לה זוכים מבקרים לא יהודיים המגיעים לקהילה. זוהי שליחות לקבל את פניהם".
בנוסף, סיפר רב הקהילה מבקעה, כי לאחרונה ביקרו בארץ מספר קבוצות של מנוניטים, קבוצה שהיא מעין זרם רפורמי בתוך תנועת האמיש, כהגדרתו, נוצרים הפעילים בתנועות למען השלום ברחבי העולם. "קבוצה זו קשורה מאוד לפלסטינים", סיפר הרב, "המפגש עם קהילת כל הנשמה הוא המגע היחידי שלהם עם ישראלים במהלך שהותם בארץ. יש בכוחה של שיחה אחת כזו לעזור להם לראות את מורכבות המצב ולהשפיע עליהם עמוקות", אמר.
מאת כתב 02net
 |
|
|