בית פורומים עצור כאן חושבים

האם חרדי ימני יכול לטעון ש"הכיבוש משחית"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/6/2004 15:42 לינק ישיר 

גם וגם,
בעיקרון כן, מפריע שהערבים אזרחי ישראל אינם שותפים בנטל אבל לא באותה מידה. וזאת מן הסיבות הבאות:
1. אנחנו לא רוצים שהם יעשו צבא.
2. עניי עירי קרובים ואת אחיי (ואחיותיי) אני מבקשת

יצחק יונתן,
משמיד ראיות מפלילות, הא?...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2004 15:50 לינק ישיר 

מכחיש בתוקף!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2004 16:16 לינק ישיר 

שחרית,
1. לא שמעתי את נציגי הציבור הערבי דורשים בתוקף שירות לאומי כאלטרנטיבה לשירות הצבאי; למעשה, הם בדרך כלל דווקא מתנגדים לרעיון.
2. הדרישה לשוויון בחלוקת העוגה אינה מתוקף לאומיות או דת, אלא מתוקף אזרחות; לכל אזרח זכות להשתתף באופן שווה בחלוקת העוגה. לכן, בהקשר זה, אינני רואה סיבה להבחין בין הערבים לבין היהודים. כל מי שדורש, כאזרח, להשתתף בחלוקת העוגה (כפי שאכן מגיע לו (או לה!! )) ראוי לו שיקבל על עצמו שותפות מלאה גם בחובות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2004 21:26 לינק ישיר 

גם וגם,

שאלתני האם השתמטות הערבים מפריעה לי באותה מידה, לא האם היא חמורה באותה מידה.

לגבי חומרת הדבר (באופן אובייקטיבי) אני נוטה להסכים אתך, אם כי השותפות של הערבים בעוגה היא בעיקר בפירוריה ולכן גם מחויבותם. כמו כן, ידועים כמה נסיונות לארגון של מקבילה לשרות לאומי במגזר הערבי, אבל דברים מן הסוג הזה זוקקים, כידוע, תמיכה ממסדית וארגונית שלא הייתה.

לגבי מה מפריע לי יותר, אני דבקה בתשובתי, כמו שאומר פתגם ערבי ידוע: "אחיך קרוב מבן דודך".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2004 02:35 לינק ישיר 

שחרית

אני רוצה להדגיש בפנייך שאני חרדי מלידה שירתתי בצה"ל ומשרת במילואים, סיכנתי את חיי למענך, עמדתי במחסומים, משלם מס הכנסה,

ומקבל ממך ומכל החילונים הגזעניים יחס של פרזיט טפיל ומי שמנסה לחלוב את המדינה (לחלק את העוגה) ולא מוכן לנקוף אצבע למענה.

אני רק רוצה לציין שגם בזמן ששירתתי היו כאלו ששאלו אותי "למה החרדים לא הולכים לצבא".

אתם מאמינים באמונות טפילות ומצדיקים את הגזענות שלכם בסיפורי סבתא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/6/2004 06:31 לינק ישיר 

אשר,

אסביר את דבריי לך ממקודם - אתה לא ממש מתווכח עם הטענה שלי ואפילו מסכים לה. אני טוענת שעל החרדים להיות שותפים מלאים ואתה אומר שאתה אכן שותף מלא, ועוד בדיוק בקריטריונים שהעליתי.
אדרבה, אתה לוקח את דבריי צעד אחד קדימה וגורס שיש לך לגיטימיות בגלל השירות הצבאי, בעוד שאני לרגע לא העליתי על דעתי שמי שלא שירת אינו לגיטימי.

[חן חן על המישבירכים פה ובאשכולו של חלמישצור, אבל דומני שאיני ראויה להם, שכן איני חילונית]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2004 22:42 לינק ישיר 

שחרית

ברגע שמטילים דופי בכלל החרדים זוהי גזענות.

החרדים יש בהם כאלו המשרתים בצבא וישנם כאלו שלא, בדיוק כמו אצל החילוניים.

החרדים יש בהם כאלו שמשלמים מס הכנסה ויש כאלו שמקבלים הבטחת הכנסה בדיוק כמו החילוניים.

האוירה שנוצרה כאן במדינה וגם את בהודעה הראשונה שלך רמזת לה, היא שהחרדים כקבוצה הם "לא משרתים בצה"ל" והם שולחים אחרים למות למענם, ועל כן אל להם להביע עמדות מדיניות. על כך התקוממתי.

הנה הציטטה מדברייך בעמוד הראשון של האשכול, (ההדגשה שלי)
<האם הוגן וישר שחרדי יתמוך בכיבוש ופתרונות צבאיים, כשהוא עצמו אינו משלם את המחיר עליהם ואינו חושף את יקיריו, בניו ואהוביו לסכנותיהם?>

בנוגע לשאלה האם למי שלא שרת בצבא מותר להביע עמדה בנושאים מדיניים, הייתי אומר שמה שמותר לכל אחד במדינה מותר גם להם,

תוקן על ידי - asher177 - 24/06/2004 22:48:47

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/6/2004 23:02 לינק ישיר 

ניסיתי פעם, ניסיתי פעמיים, אנסה בשלישית (ובפעם האחרונה).
המשפט שציטטת מוכיח את ההפך מהקובלנה שאתה קובל עלי. ניתוח תחבירי פשוט יעלה שמדובר במשפט תנאי.
במילים אחרות, לא שאלתי האם הוגן והגון שחרדי ישלח אותי למלחמה שאיני חפתה בה, אלא האם הוגן והגון שחרדי שאינו שותף למאמץ המלחמתי יעשה כן. קרא שוב את המשפט.

זה נורא מרומם להאשים בגזענות, אבל גזענות? מאן דכר שמיה? מה הקשר בכלל?

ובשאלת הזכות להתבטא, הלוא כבר הבהרתי בעבר ותש כוחי מלהבהיר שוב.

[יש לי כימיה נפלאה עם הרבה מהחבדניקים שבפורום, מעניין להידרש לשאלה הזו...,]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2004 23:12 לינק ישיר 

נמחק בגלל כפילות

תוקן על ידי - asher177 - 24/06/2004 23:16:07

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/6/2004 23:14 לינק ישיר 

שחרית

קראתי שוב ושוב

<האם הוגן וישר שחרדי יתמוך בכיבוש ופתרונות צבאיים,

כשהוא עצמו אינו משלם את המחיר עליהם ואינו חושף את יקיריו, בניו ואהוביו לסכנותיהם?>

אני חושב שישנה כאן הכללה, אבל אני מקבל את זה שלא התכוונת לה.

ד"א אני לא חבדניק, ואפילו לא בכיוון.
האם זאת שוב הכללה?

אני ליטאי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/6/2004 23:23 לינק ישיר 

סורי , ככה נשמעת לי ...

ולא, לא הכללה - גזענות לשמה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2004 23:27 לינק ישיר 

אני נשמעתי חבדניק, איזה פחחחחדדדדד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/6/2004 00:03 לינק ישיר 

"האם הוגן וישר שחרדי יתמוך בכיבוש ופתרונות צבאיים,

כשהוא עצמו אינו משלם את המחיר עליהם ואינו חושף את יקיריו, בניו ואהוביו לסכנותיהם?"

אתה ליטאי ומן הסתם גם למדן , אז סובב קצת את האצבע ובניגון של גמרא אמור: 'כשהוא עצמו אינו משלם את המחיר וכו' ' - לא הגון . הא אם הוא עצמו משלם את המחיר - כן הגון !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2004 02:03 לינק ישיר 

מציץ

חשבת על אלו שמשלמים את המחיר בפיגועים, האם להם אין זכות דיבור.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/6/2004 01:07 לינק ישיר 

ואני לתומי חשבתי לדבר על הפרדה בין דעות פוליטיות ו/או אמוניות באשר ליישום עקרון שלימות הארץ בתנאים הנוכחיים.

לבין השאלה האם אורח חיים של כובש בלב אוכלוסיה עויינת ברובה (למרות שכאמור נעשית מתוך כורח והצדק מוסרי) משפיע ישירות על חיילינו ולאחר מכן גם התנהלותנו כאזרחי המדינה ואולי אפילו על כל העם היהודי?

על כך רציתי לדבר....

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם חרדי ימני יכול לטעון ש"הכיבוש משחית"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.