בית פורומים עצור כאן חושבים

יומא דהילולא - ג' תמוז. אשכול מיוחד.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/7/2005 14:44 לינק ישיר 

כמה הערות לאור הנערב

א. אם משיחיות הרמ"מ מלובביץ' מפריעה לך אז אתפלא מאד שאין לך בעיה עם המשיחיות - ההתבטאויות ופעילות קיצונית בנושא- של הגר"א מוילנה בערוב ימיו כידוע. ויתר על כך זו של הרמח"ל שהתבטאותו על משיחיותו שלו עצמו היא עוד יותר חד משמעית מזו של הרמ"מ מלובביץ'.

אשר לביטויים "תמהוניים" (כגון "חלק אלוקה ממש" -עצמות ומהות הבורא- בגוף הנברא, אשר אצל צדיקים בגילוי היא עקב עידון החומר המעלים פחות) אם מזה נבהלת ודאי שהתעלפת ממש למקרא כתובת הרמח"ל בנישואיו לתורה הק' אשת נעוריו, וכהנה תופעות בשפע בכתביו.

אלא שגם כאן וגם שם יש לקחת את הדברים בצורה יותר אבסטרקטית ופחות מגושמת. (בחרתי בשני גדולי ישראל ענקי הרוח הגר"א והרמח"ל לשם דוגמא כי אותם הזכרת כדמויות הנערצים עליך)

כן הדבר בקשר לכל גדולי ישראל שעליהם נאמר "משיח שבדור" באם אכשר דרא (אור החיים, אר"י, מהר"ל, ר"י מרוזין, ר"נ מברסלב ועוד רבים וטובים) החל מהאמוראים המצויינים בגמרא סנהדרין צח, וראה תשובת החתם סופר בנידון.

ב. באופן כללי נראה לי כי אתה לומד "מדרשו כפשוטו" בנושאים אשר למכירי רוח תורת החסידות לא יעלה על הדעת לגשת כך לעניין. כמו כן הנך מבלבל בין הבעת "רגש" לבין קביעת "תובנה". ובעיקר יש להכיר את סגנונו של הדובר\המחבר טרם מלקטים קטעים סלקטיביים מתורתו. שכן ברירת קטע מבודד מדברים שנאמרו בקונסטלציה ואווירה מסויימת גורמת עוול לאמת, למצוטט ולקורא. ככלל - משקלו הסגולי של ווארט חסידי הינו במסר המוסרי\רוחני שבו ולא בדיקדוקי עניות ומציאת פגמים בפרט ציורי זה או אחר.

למה הדבר דומה, שער בנפשך לו הייתי מסיק כי ראש ישיבה מסויים בבני ברק קבע הלכה שתינוקות של בית רבן הינן במהותם "חיות פרא" ודינם ככאלו לשם ציד, בו בזמן שכידוע דבריו נאמרו בעת רוגזה והפרעה.

ג. באשר להתבטאות צדיקים על הקורה אותם ובסובב אותם (במיקרו הקרוב)ולהשליך מזה על מרחבים גלובליים\קוסמיים\רוחניים (המקרו הרחוק) גם זו שיטת התנסחות ידועה, המעוגנת במשנת הבעש"ט בה נהגו אדמו"רי החסידות מדורי דורות ברוח האמונה בהשגחה פרטית-אישית. וגם היא חייבת להלקח כמשל ולא כנמשל, כפרט המלמד על הכלל ולא להפך.

ד. הנני נמנע במודע מלהעיר על הפרטי פרטים והטעויות שבציטוטים שהבאת בנושאי סוכה,סעודה שלישית,בית רבינו שבבבל, צדיקים במיתתם חיים וכדומה, אשאיר זאת לחסידי חב"ד האמונים על תורות רבם. רק אעיר על המשותף לכל הנושאים האלו - ההתבטאויות יוצאות דופן כאשר בכולן שזור חוט של-קיצוניות וקנאות הרמ"מ בהתבטלותו והתמסרותו לרבו הריי"צ, עד כדי התנהגות ברוח "כיוון דנפיק מפומיה דרב כהנא".

לסיום אציין התייחסותי כאן אינה נכנסת לפרטים אלא כללית ביותר לגישה והנסיון לגעת בנושאים ערטילאים בידיים מגושמות (דבר שהיסטורית היה מרכיב מסוים ובעוכרי חלק מהמתנגדים לחסידות בדורות עברו, שחלילה לא היתה כוונתם רעה, אלא שלא היה להם "חוש" בתפיסת החומר העדין והדק שבדרך עבודת ה' זו ולכן נרתעו ממנה, ולפי תפיסתם אכן יש ממה להירתע...).

תוקן על ידי - jebo - 26/07/2005 14:52:12

תוקן על ידי - jebo - 26/07/2005 15:13:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2005 19:36 לינק ישיר 

ב"ה.

רחוקות דעותיי מדעותיו של אור_נערב, כרחוק מזרח ממערב!

אך בדבר אחד אני נוטה להסכים איתו, ואף חושב שהגדיר זאת יפה!
"לחב"דניקים יש נטי'ה להניח שכל אחד הוא חב"דניק סמוי"

אם הצלחת ל"שכנע" פוליטיקאי לחתום על הכתרתו של הרבי כמשיח - הוא כבר חב"דניק שמגיע לו כל הכבוד!!; אם בסיטואצי'ה פוליטית אחרת הוא עצמו יצביע בעד פינוי יישובים - אוי לבזיונות שיספוג!!!

גם אם ייתכן (ולטעמי אף הרבה מעבר לכך) שמה שאתה חושב/יודע/מאמין הוא האמת לאמיתה, הבא בחשבון כי הזולת, שגדל על ברכיים אחרות ואמיתותיו שונות משלך, לא ימהר לקבלן!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2005 12:34 לינק ישיר 

אם אתה עוסק בהחתמת פוליטקאים על הכתרות למיניהן או בכל עיסוק אחר שנועד להפיץ את זהות המשיח (בעיניך) אינך חבדניק אלא לוחם ברבי זי"ע ובחב"ד (עפ"י שיחת הרבי שבת בראשית תשמ"ה ועוד).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2005 12:59 לינק ישיר 

ירמיהו,

אני סבור שהטענה שלך חסרת שחר ונטולת כל בסיס גם אם לא היית נוקט בדוגמה כה מוזרה, מסקרן אותי לשמוע ממך מה בכל זאת גורם לך להניח כך.

הכבוד הנהוג בחב"ד למחזיקים אחרת או אף הפוך ממנה (למעט אולי מי שכינה אותה כת מחוץ ליהדות) הוא מן המפורסמות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2005 13:59 לינק ישיר 

הפסקתי את הויכוח באשכול סמוך, כדי לא להתגושש פה כבל עם ועדה עם חב"דניקים אחרים. אבל היוהרה הזאת שעולה מן הדברים, היומרה לקבוע מי חסיד ומי לא, ההתעלמות מנתונים ידועים, מפורסמים ואפילו מתועדים, בלי להכנס לפרטים, כי אני חייב לעוף, החל מתשובות ברורות לשלוחים, לא רק לשב"ו, ואפילו לא ד"נ, אלא לרבני חב"ד, לנשות חב"ד, תשובות שמוכיחות בעליל את שביעות רצון הרבי מהפעולות בדבר זיהוי המשיח, דברים די מפורסמים, כאשר במקרה הטוב ניתן לומר שהעניין שנוי במחלוקת. ובמצב הזה להתכחש, לתת ציונים, להתיימר לקבוע מה מותר, מה מקובל, ומה אסור, להגיד דברים נחרצים גם כאשר הצד השני נשען על פסקי דין של רבנים התומכים בדעותיהם, זה מגוחך ודי אבסורדי. ובעיקר מראה את מהות אותם אנשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2005 14:16 לינק ישיר 

ב"ה.

חבריא חברי,

אינני עוסק בהחתמות של פוליטיקאים / רבנים. כמוך, חושב אני שאין לעסוק בכך. אני מכיר אנשים שלצערי עוסקים בכך בלהט מתוך תחושה שזוהי "השליחות האחרונה שנותרה". את האנשים האלה שמעתי, ומהם שאבתי את הדוגמה.

את התגובה, כזכור, הגבתי לאור_נערב. בעיניו ההגדרה 'חב"דניקים' גורפת יותר מבעיניך, וכוללת גם את האנשים העוסקים ב'הכתרה', בדומה ובדומה לדומה.

כדי לספק מעט את סקרנותך, אבהיר:
מובנת לי לחלוטין הדבקות המוחלטת של חב"דניקים לדברי הרבי.
אני מבין גם את רצונם לשכנע את כולם בצדקת דבריו.
אני מודע בהחלט לכבוד החיצוני, הטקסי, המעשי שהם נוהגים בכולם, גם במי שדרכם שונה או הפוכה, כדבריך.
מה ש'מפריע' לי, ולדעתי גם מקשה עליהם את העבודה החשובה בה הם עוסקים, והדברים אמורים גם בחב"דניקים לפי ההגדרה שלך, הוא שיש להם ציפי'ה שכולם יסכימו עם דברי הרבי באופן אוטומטי, שתהי'ה להם, אלה שלא מאנ"ש-חב"ד, אותה התבטלות לדברי הרבי כפי שהם, החב"דניקים, דורשים מעצמם, וכגודל הציפי'ה כן גודל האכזבה מאלה שמעזים לומר דברים אחרים (ואינני מדבר על אותם שאמרו דברים אחרים רק משום שהרבי אמר את ההיפך).

דוגמה אחת להמחשה: אריק שרון!
איזה איש נכבד הוא הי'ה כשיישר קו עם חב"ד בענייני מדיניות וביטחון, ואילו בזיונות הוא סופג כיום, כולל דברים המתייחסים לתקופה בה הי'ה איש נכבד, שפתאום נזכרו בהם.
(אינני מנסה חלילה להגן על שרון ועל מעלליו, רק להראות איך היחס כלפיו משתנה בקורלצי'ה ישירה למידת החב"דיות שלו)
יש כמובן דוגמאות רבות גם מפוליטיקאים וגם מרבנים שאינני רוצה להעלותם כאן.
יתרה מזו, גם בחב"ד פנימה פועלת שיטה זו, ואכ"מ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2005 15:44 לינק ישיר 

(אמרתי "אתה" כמובן כפרפראזה ל"אתה" שבדבריך הקודמים).

לא קיימת כל ציפיה שאחרים ינהגו כחבדיים.

האימוץ בחום של הנאמנים למאבקיו של הרבי אינו דורש הסבר, הוא טבעי ומובן, לא הופכים אדם כזה לחבדניק, בטח שלא למודל לחיקוי, אבל בהחלט מחזקים ומעודדים אותו על כך.

לעומת זאת לגבי אנשים הנוהגים הפוך מדרך חב"ד, אין כל מגמה של התנגדות, מאבק או איבה חלילה. ההפך הוא הנכון, יש גישה של ימין מקרבת גם כלפיהם.

יוצא מכלל זה לעניות דעתי מר שרון משום שבמעשיו מוביל לבעיות שעל פי דברי רבנו זי"ע מהוות פיקוח נפש למיליוני יהודים ובמקום פיקוח נפש כזה אין כל מקום לכבוד ולכן היה ראוי לענ"ד לצאת גם נגדו אישית ולא רק נגד מעשיו. ואף על פי כן גם לעת כזו לא נמנעו רבני חב"ד ועסקניה החשובים מלפגוש את מר שרון בלשכתו בשעה שהפך למוקצה מחמת מיאוס גם בקרב חוגים מתונים יותר בהתנגדותם להחזרת שטחים. שכן המאבקים החבדיים (המסתכמים בשלימות התורה, העם והארץ) מאז ומתמיד התאפיינו בהתמקדות מוחלטת במעשים עצמם. לא בעושים.

ושוב אל תנסה להוכיח מאלו שמחקו מהנהגתם ואורח חייהם את החכמה הבינה והדעת ויתר יסודות חב"ד ועקרונותיה אך מתעקשים משום מה לקרוא לעצמם חב"ד. חוששני שמהם ורק מהם שאבתם אתה וקודמך את ההשראה להנחה השגויה.

תוקן על ידי - ז_ד_חבריא - 27/07/2005 15:56:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2005 23:35 לינק ישיר 

ב"ה.

חבריא,

האימוץ בחום של הנאמנים למאבקיו של הרבי הוא טבעי ומובן גם לדעתי, אותה הבעתי כבר בתגובתי הקודמת.
לגבי אנשים הנוהגים הפוך מדרך חב"ד יש גישה של ימין מקרבת בפומבי, בטִקסי, בחיצוני, ברשמי, אך במפורש לא בתוך המחנה, במסגרות לא פורמליות, באופן פנימי.

הבאתי את הדוגמה של שרון. קודם לכן חשבתי להביא דוגמה אחרת ומחקתי. הסתפקתי ברמז "יש כמובן דוגמאות רבות... וגם מרבנים, שאיני רוצה להעלותם כאן".

מכיוון שאתה מוציא מן הכלל את הדוגמה של שרון בנושא ארץ ישראל, אביא את הדוגמה עלי'ה חשבתי מלכתחילה, אבל, במחילה, בלי להיכנס לפרטים (אותם אתה יודע מן הסתם): הרב עובדי'ה יוסף ומבצע נש"ק.

אם זכרוני החלש אינו מטעני, התחושה הזו צפה ועולה מידי פעם גם בין התגובות בפורום זה, וכפי שאמרתי כדאי לשים לב לדברים, שכן הם מפריעים לעבודה החשובה שהם עושים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 00:16 לינק ישיר 

נושא הרב עובדי' יוסף לא קשור לנש"ק, כי אם לעובדה שלדעת הרב אסור לפטר רב. וזאת היתה הפעם הראשונה שפיטרו את הרב נסים ומינו את הרב יוסף.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2005 00:42 לינק ישיר 

ב"ה.

הלבן,

ראשית, מז"ט!

שנית, ידיעותיך וזכרונך ללא ספק טובים משלי. אם אתה אומר - אתה יודע מה אתה אומר!
השאלה היא אם הנושא משנה את תמונת המצב בעניין המדובר?

שאלה נוספת: האם לא הי'ה שום דבר בעניין נש"ק? משהו בכל זאת מכה בזכרוני. כמדומני ששלל הדלקה בברכה (ע"י קטנות?), ואז ציטטו איזושהי אמירה כלפיו בנוסח "מה לך ... אצל הנשר הגדול"?

אודה לך מאוד אם תואיל לעשות קצת סדר בדברים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 01:00 לינק ישיר 

דומני כמעט ברור שאתה מערב שני נושאים:
א) בשעה שהוא מונה לרב ראשי ראשל"צ, הרבי לא רצה להכיר בזה ולא קיבלו בתור שכזה, מטעם שלצורך מינויו פיטרו את הרב ניסים.
ב) בשעה שהרבי יצא עם מבצע נש"ק, והוא אמר נגד זה, השיב לו הרב אבוחצירא מה לזבוב קצוץ כנפים אצל הנשר בשמים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2005 01:31 לינק ישיר 

ב"ה.

תודה להלבן!

א"כ לא ערבתי שני נושאים. כוונתי לכתחילה היתה לב'.

לאחר תגובתו על מבצע נש"ק, הפכו החסידים את האמירה החד-פעמית של הרב אבוחצירא לכמעט שם נרדף של הרב יוסף. פעמים רבות כשהוזכר שמו הוזכרה במקביל גם האמירה הנ"ל.

העניין המדובר הוא לא יחסו של הרבי למי שאומר אחרת ממנו
(ובנדו"ד שמעתי כי לא הניח להשמיט שמו או שם ספרו מהערה בלקו"ש), אלא הציפי'ה של החסידים שלא יאמר אחרת.

נגררתי למחוז שלא רציתי. אין לי כוונה לדבר סרה ובגנות החסידים, אלא לעורר תשומת לב לדבר שלדעתי קצת מפריע להם בעבודת הקודש, כפי שכבר הסברתי לעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 01:39 לינק ישיר 

בס"ד
אני רואה כמה שהרבי מלובביץ זצ"ל ראה למרחוק לאן יגיעו
עד למצב שלא יודעים כאן בארץ ישראל מיהו יהודי?
וכמה צדק הרבי שמסר נפשו על עניין זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 04:52 לינק ישיר 

הלבן

<"נושא הרב עובדי' יוסף קשור לעובדה שאסור לפטר רב">.

כמכתב בענינו של הרב עובדיה יוסף, (אגרות קודש חלק כ מיום כ"ו מרחשוון תשכ"א), כותב האדמו"ר,שהחלפת רב אינה מנוגדת להלכה.

הבעיה היא שעורכי "שערי הלכה ומנהג", (בחלק ד, עמוד קסא)גרמו לרבים לחשוב שישנה הלכה כזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2005 07:20 לינק ישיר 

בתשכ"א עדיין לא דובר על הרב עובדיה יוסף.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > יומא דהילולא - ג' תמוז. אשכול מיוחד.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.