בית פורומים מישקיי ניוז

מ. פרוש מעלה סיפור ותמהיהה על הרבי.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/6/2004 22:11 לינק ישיר 
מ. פרוש מעלה סיפור ותמהיהה על הרבי.

סקופ !!!!

מה נזכר הרב מנחם פרוש כד כדי להביא ולספר את סיפורו הלא מחמיא לרבי מלובאוויטש.

מספר ר' מנחם פרוש על פגישתו עם הרבי

בתקופת מערכת הבחירות בשנת תשמ"ט הסוערת והמתוחה ביותר שהיה מאז כינון המדינה ואז הגיע קריאת הקודש של הרבי להיכנס בכל הלהט לפעול להצלחת רשימת אגודת ישראל כתוצאה מכך השיגה אגודת ישראל חמישה נציגים ודגל התורה השיגה שני מנדטים, כך שהחרדים קיבלו שבעה מנדטים בכנסת, ואז נכנסה אגודת ישראל לקואליציה עם הליכוד.

הייתה זאת הפתעה גדולה מאוד שהליכוד על אף שראש הממשלה מר יצחק שמיר ושישה שריו מליכוד חתמו על הסכם קואליציוני והם הפרו אותו, הדבר הגיע עד כדי כך שהופעתי בכנסת והצגתי את ההסכם שהופר אמרתי כי לומדי מדעי המדינה ילמדו עוד שנים רבות על ראש ממשלה וששת שריו שחתמו על הסכם ולאחר מכן מתכחשים לו.

יחס זה נבע מכך שהליכוד חשב שאגודת ישראל נמצאת בכיסם ולכן לא קיימו את ההסכם שנחתם עמם.

נסעתי אז לארה"ב ביודעי ובהעריכי את העזרה הנלהבת של הרבי בהכנסת נציגות חרדית כה מרשימה לכנסת, ראיתי לי חובה להתייעץ עמם הרבי לקראת המהלכים שנועדו לשנות את פני הדברים, (דהיינו להכניס את הרבי כשותף לתרגיל המסריח) .

בבואי אל הרבי הצגתי לפניו את הבעיה ואז סוכם שאעלה על הכתב את כל מה שמעיק עלינו, עשיתי כך ועד היום שמורות אצלי בכתובים שאלותיי והתשובות של הרבי.

בסיכומו של נושא אמר לי הרבי שגדולי התורה בארץ ישראל יכריעו מה עלינו לעשות ואמנם כך עשינו, הבאנו את הנושא להכרעת מועצת גדולי התורה וכך התגלגל התרגיל לנסות להקים קואליציה עם המערך בראשותו של מר פרס (התרגיל המסריח).

בסופו של דבר ממש בשעות האחרונות נאמר כי הגיע מסר מהרבי לשני הח"כים של אגודת ישראל (ורדיגר ומזרחי) שלא לעשות את התרגיל, וזה הביא לכך ששני החברים לא הצביעו והתרגיל נכשל, עד היום מעיקה עליי העובדה לפיה לא קיבלתי שום ידיעה מוקדמת על העמדה הזו, בעוד אני פעלתי כהנחיית גדולי התורה בארץ ישראל, לאחר שהתרגיל נכשל הוזמנתי אל ראש הממשלה מר יצחק שמיר וקיימנו שתי שיחות ממושכות ונוקבות, בעקבות זאת חל שינוי ביחסו של הליכוד לאגודת ישראל וחודש ההסכם.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2004 08:27 לינק ישיר 

התמיהה הוא על מנחם פרוש החושב שכל הרבנים בכיסו והם אלו שחייבים לדווח לו, ה ר ב פרוש שכח שהוא זה שצריך לדווח לרבנים והוא זה האמור להיות כפוף לדעת תורה ולרבנים ולא להיפך, אני רק יכול לנסות להבין את החוצפה של מנחם פרוש, כי מפאת גילו המתקדם רצה להאדיר את שמו, ויצא לו תקלה מתחת ידו מבלי משים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2004 11:59 לינק ישיר 

yrmi!
קרא לאט, ולא תהיה לך כל תמיהה.
פרוש פנה לקבל חוות דעת מהרבי החבד"י? הרבי הפנה אותו לגדולי ישראל באר"י? גדולי ישראל נתנו לו אור ירוק?
תקרא שוב את הידיעה (למה לא צויין מקורה?) ותראה שהוא פעל צעד-צעד לפי הנחיות גדולי ישראל. התמיהה היא עליך כיצד הגעת למסקנה הפוכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2004 13:06 לינק ישיר 

כשאני קורא את הראיון של עיתון (בקהילה?) עם מנחם פרוש אני למד שהוא מתרעם על האדמו"ר מחב"ד שהוא כאילו "תיחמן" אותו, והרבי לא נתן לו התרעה מוקדמת על כך שהרבי נסוג מההסכמה או מההבנה המוקדמת ואולי ברכה בעד התרגיל המסריח, דבר זה לכשעצמו מסריח מגדלות רוח וחשיבות עצמית מנופחת, כשהוא מעמיד את עצמו במעמד שצריך ליידע או להתייעץ איתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2004 19:08 לינק ישיר 

ירמי!
חבל שאתה ממשיך להתחפר!
קראתי שוב את הקטע, ואני לא יודע על מה אתה מבסס דבריך/השערותיך. לבנאדם מעיק רק דבר אחד. מדוע מי שנשלח להודיע על נסיגה בעמדה - לא עשה זאת.
פרוש לא ביקש שיתייעצו איתו. היכן אתה קורא את זה???
מה קרה? הוא הודיע לפרס "בוא ונרכיב לבד ממשלה. גדולי ישראל נתנו אור ירוק". פרס עשה מצידו מאמצי-על כדי להגיע לעמק שווה עם אגוד"י. הוא הלך לתנועת המושבים והודיע להם כי בעד שלטון, נצטרך לוותר על כמה פינוקים (כמו חילולי שבת ציבוריים, שיווק בשר לבן בישראל, השוואת תנאים לחינוך החרדי) תנועת המושבים ומרכז מפלגת העבודה הסכימה בעל כורחה ובקושי רב לדברים הללו.
מגיע רגע הצגת הקואליציה החדשה והופ... בפאזל חסרים שני חכי"ם... נעלמו להם...
ממשלת שמאל - לא מתאימה לכם? תודיעו על כך מראש! מדוע שיטיתם בצורה נבזית כזו בגדולי ישראל? בשאר חכ"י אגוד"י? בשמעון פרס?
מדוע סחבתם אותם בגרון עד לרגע האחרון? אחרי ימים ולילות של משא ומתן. אחר כניעה אמיתית של השמאל?
אז ירמי, אסור לציין היום שהעובדה הזו מעיקה?
חשבן נא וחשוב היטב, אם היתה כיום ממשלת שמאל, האם המצב המדיני/כלכלי/דתי במדינה - לא היה יותר טוב.
לסיום, חידה: מה הבדל בין ממשלת שמאל לממשלת ימין?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > מישקיי ניוז > מ. פרוש מעלה סיפור ותמהיהה על הרבי.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext