|
|
| נשלח ב-22/6/2004 23:45 |
|
| |
תתגדל ותתקדש
תחושתך מוכרת. עיקר העניין מחוסר ראיית היעדים הטבעיים שלפנינו, שבהעדרם ימינו ימים שאין בהם חפץ. בהכרת מהותנו והפוטנציאל, ובעיקר ע"י גילוי תחומים שעיסוקנו הראוי בהם לא נגע באפס קצה, מסירים תחושה זו. וכדוגמא עניין ניתוח והצבת קני מדה לנושאים שלא הורגלנו בקביעתם, ליתר שאת אשמח בפרטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2004 00:23 |
|
| |
תתקדש
למי ירמזון דבריך על ההתאבדות, אם זה נכון לגבי הגר"אק זה ידיעה ממש מסעירה
אנא פרט...

|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2004 00:24 |
|
| |
תתקדש, אני שמעתי שהוא עבר ניתוח לשינו מין, גידל שיער בסגנון אפרו-מקורח והוא חי היום עם אלביס פרסלי ביער ירושלים...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2004 00:28 |
|
| |
ווטו, ומבחן, תודה על דבריכם דברי טעם וחן
את השמועה על ההתאבדות של ר' אברהם אליהו קפלן שמעתי בימי שהותי בעיר לייקווד שבני גרז'י
תוקן על ידי - תתקדש - 23/06/2004 0:33:30
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2004 00:39 |
|
| |
למרבה הפליאה בפורום כאן נכתב וסופר כל דבר אפשרי הן לרעה והן לטובה על רבנים ולא זכור לי סיפור על התאבדות, האם באמת לא היה כזה דבר בעולמנו ???
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2004 02:02 |
|
| |
ראא"ק לא שהה בלייקווד כיון שבלייקווד עוד לא היתה ישיבה בזמן שהוא נפטר.
היה עלוי מפורסם בלייקווד בשם אברהם אבא קמייאן, שהנאצים הרגו אשתו בפניו מתחת לחופה ואז נכנס למרה שחורה ממנה סבל כל ימיו. הוא נפטר בשיבה טובה ועד כמה שידוע לי, לא התאבד.
חכמים הזהרו בדבריכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2004 08:36 |
|
| |
לא בססתי את השמועה ע"ז שבלייקווד היתה ישיבה בזמן ההוא
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2004 13:45 |
|
| |
העתק מהודעה שכתבתי בפורום השכן באשכול על הרצל (28/03/2004):
בשב"ק הזדמן לי לעיין בסבפר "בעקבות היראה" לרא"א קפלן (מבחירי סלובודקה, וראש סמינר הילדסהיימר). בין שאר המאמרים המחכימים ניתן למצוא מאמר הערכה (ואולי הספד?) על תיאודור הרצל. הדברים נכתבו בשנת תרע"ט.
אגב, בספר שיצא לאור לאחרונה על חייו של ר"י מרצבך (מקול-תורה) מוזכר כי נכדו של הרי"מ (בן לר"ח פרידלנדר) התפלא באזני סבו על המאמר הנ"ל (ר"י מרצבך היה תלמידו ומעריצו של הראא"ק). קטעים ממכתב התשובה של הרי"מ מופיעים בספר (ותמציתם, למיטב זכרוני והבנתי, היא כי אמנם גם בשעתם עוררו הדברים סערה, ורבים התנגדו להם (אולי אף הרי"מ עצמו תמה על הדברים בשעתם, אם כי היה אז צעיר לימים וייתכן כי לא עסק בכך בפומבי), אך יפה עשה בנו של הראא"ד שלא צנזר את דברי אביו. על אף שרבים מהחששות שהביעו חלק מן הגדולים דאז כנגד תכניתו של הרצל התממשו, במידה זו או אחרת, אין לנו להעלים דברי הגדולים האחרים שראו את צדדי החיוב בתכניתו, שאף הם התממשו, במידה זו או אחרת.)
knhyc hshg,h ראא"ק לא שהה בארה"ב בכלל ובליקווד בפרט.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2004 15:55 |
|
| |
תתקדש,
אני מצטערת על כך שאף אחד מאיתנו [חוץ ממבחן!] לא נדרש לדברים שהעלית בהודעתך הראשונה באשכול.
הדבר מוכיח שקל יותר לעסוק בנייעס מאשר להידרש לשאלות כבדות והרות משמעות כזו שהצגת.
לא אתיימר להבין את כאבך ואת מצוקתך, רק אגיד שלדידי, מי שאומר שאינו מצפה לחיים של תכלית, חזקה עליו שהוא מצפה ומצפה לחיים של תכלית, שאם לא כן, לא היה הדבר מטריד את מנוחתו כשם שהדבר מטריד את מנוחתך.
ואחרי תקופה של יובש, חזקה על גשמי ברכה שבוא יבואו!
תוקן על ידי - שחרית - 23/06/2004 15:58:10
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2004 20:28 |
|
| |
תתקדש,
הרב קפלן לא סבל משום מרה שחורה.
אתה מחליף אותו עם העילוי ממייצ'ט, עליו ישנה שמועה (בלתי מבוססת) מסוג זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2004 20:33 |
|
| |
אני מבין שהוטב לך, לכן נשאר הדיון על המרה שחורה
|
|
|
|