בית פורומים עצור כאן חושבים

מהן הנסיבות המצדיקות ביטול/עיכוב שידוך?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/6/2004 00:25 לינק ישיר 

שחרית המצב לא כזה גרוע ,קחי אותי לדוגמא אני דיסלקט,אז חיתנו אותי עם ממושקפת.
היא לא רואה את חסרונותי ,ואני לא יכול לכתוב את חסרונותיה.

ובאשר להערתך השניה אין מילים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2004 02:28 לינק ישיר 

שחרית

הפסדתי את החלק השני, נו טוף, כנראה שיש דברים שאני לא צריך לדעת.

לעצם הענין, את תקפת גישה מסוימת אך ורק מפני שהיא שונה משלך, כמובן שאת משתמשת בסופרלטיבים ובדמגוגיה זולה,

בציבור החרדי הגישה לנישואין שונה לחלוטין מבציבור החילוני, המטרה אצל הציבור החרדי היא להקים משפחה ולהנחיל לדור הבא את המורשת, משום כך הגישה היא מאד פרקטית.

בציבור החילוני מטרת הנישואין היא "למסד את האהבה" משום כך הגישה הינה חיצונית יותר ואמוציונלית יותר.

בדיוק כמו שלא תתלונני מדוע כשקונים עגבניות לא בודקים אותם כמו כשקונים למשל שמיכות, מכיון שאין שום קשר או דמיון בין שני הקניות, כך השאילות שלך על מדוע החרדים בודקים בצורה יסודית את השידוכין ו"לאן נעלמה הרומנטיקה" אינן במקומן. החרדים לא מחפשים בשלב הזה את הרומנטיקה, והיא לא מהוה שיקול בכלל בזמן הבירורים על השידוך,

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/6/2004 02:40 לינק ישיר 

אשר

לדידך צריך להיות ההפך מכיון שאין מקום לרומנטיקה ,והגישה היא רק להקים בית ולהנחיל לדורות הבאים.
מדוע הבדיקה המדוקדקת אחרי מום קל ,מה הרלוונטיות להקמת דור?
ועל כך באה תלונת שחרית.

והדוגמא שהבאת מעגבניה ושמיכה רק מעצימה את העיוות הנורא בגישתך, והרי השמיכה לחמם באה ומדוע אתה מקפיד על טלאי קטן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2004 03:13 לינק ישיר 

מן הראוי לאזכר כאן את המקובל בעניין החזון איש שגילה מאוחר מדי שאשתו הרבה יותר מבוגרת ממה שחשב (וכנראה בגלל זה לא היו לו ילדים), אבל לא רצה לבטל התנאים ולצער בת ישראל.
אם הסיפור אמת - זה מזעזע.

עוד מוסיפים כי בשלב מסוים גמר בדעתו לגרשה (חוץ מהעניין ההוא כידוע שהייתה מה זה לא נחמדה) והיא כששמעה את זה איימה להתאבד וכבר הלכה אל הגשר בעיר לעשות מעשה.
החזו"א חזר בו בעקבות כך אבל מדין מי שנתן עיניו לגרשה לא קיים עמה יחסים עד סוף ימיו. (פטור בלי מציצנות אי אפשר).

מילא סיפור פרטי. אבל כידוע החזו"א הוא ממייסדי דעת תורה הליטאית (נקרא לו ר' אלימלך מליזענסק של הליטאים) וככזה יעץ בענייני שידוכים לאלפים ולענייני שלום בית לרבבות. דוקטאינת ה"אין נגיעס לגדולים" שחידש לא יכולה למנוע את המחשבה המוזרה שאדם שלא ראה יום אחד של נחת בחיי נישואיו, שהקריב את חייו בשביל לא לצער משהו, שלא גידל מעולם ילד, קבע איך צריך להתחתן, איך צריך לאהוב, איך צריך לבנות בית וכו' וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2004 07:15 לינק ישיר 

גם החת"ם התארס עם אשתו הראשונה ורימו אותו שהיתה גרושה... ולא רצה לבטל השידוך ולבייש בת ישראל...אע"פ שאמו ורבו ר' נתן אדלר הפצירו בו שיבטל השידוך.. לא היו להם בנים...וכשנפטרה היה כבר כבן חמישים ונשא את בתו של ר' עקיבא אייגר וממנה כל צאצאיו (מהזכרון)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2004 07:39 לינק ישיר 

מיימוני,
אני מניחה שאתה יודע שההורים מעוניינים בנישואי ילדיהם, לא פחות, ולעתים הרבה יותר מן הילדים עצמם (וזו תופעה משותפת לעולם החרדי ולכל העולמות כולם ). אני יכולה רק לקוות שבחינותיהם ובדיקותיהם טובות ומעמיקות, ולבטוח בהם שמניעיהם נקיים תמיד מרדיפת בצע כלשהי, ומכוונים לחלוטין לטובתם (הגופנית והנפשית) של הילדים. בנוסף, אני מקווה שההורים מכירים את ילדיהם מספיק טוב, כדי לקבוע גורלות בנושא כה משמעותי להמשך חייהם.

הערה כללית:
מעבר לעניין המומים, מפריע לי גם העיסוק העסקי. חשיבות גדולה אני רואה בהבנה שנישואין הם גם עסק כלכלי, וזה אחד הדברים שאני מדגישה בעבודתי עם זוגות לקראת נישואיהם. מכאן ועד ההבנה כי כל מהות חיי הנישואין מסתכמת בעסק כלכלי בין ההורים - המרחק רב.
ה"קדימון", כפי שהגדירה אותו שחרית, מהווה תקציר של החיים מעתה ואילך, ואמור לכלול בתוכו רמזים למבנה חיי הנישואין (מעיד על כך טקס הנישואין עצמו, על כל מרכיביו, ואכמ"ל). מה אנו לומדים מן ה"קדימון" שהוצג כאן? - ביזנס, ואפילו קשוח - בדיקה בשיני הסוס והתמקחות על המחיר! איה הקדושה שבקידושין? איה האהבה, האחוה השלום והרעות??
אני מבינה את המגבלות ואת המגבלות על המגבלות ואת הסייגים על המגבלות שעל וכו'... האם לא איבדנו את המהות האמיתית, הנכונה והקדושה, מאחורי כל אלו?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2004 10:06 לינק ישיר 

אשר

אני מסכים ששחרית באה, לפי הביטוי החביב עליה, מגינת ורדים אחרת.

אבל איני סבור שהיא תוקפת לשם המתקפה. לפי התרשמותי, היא ערה להבדלים התרבותיים. והיא חורגת מן הרלטיביזם המקובל בחברה הפוסט-מודרנית ומציעה ביקורת ערכית על הנהוג בינינו. (ביקורתו ההומוריסטית של סיינפלד היתה חריפה בהרבה...).

למען האמת, יש צדק בדבריה. ובדברי סיינפלד. וגם אמשלום הצביעה על נקודות שצריך לשפר.

אמנם, כפי שכתבתי בהתחלה, גם אם למנהג או נוהג יש טעמים הגיוניים, בפועל הוא מתבצע ברמה הסוציולוגית. לפיכך, הוא נעשה ברמות שונות, ולא תמיד בצורה הטובה והנכונה ביותר.

יתכן שמוטב היה לדון בצורות שונות להקים קשר שידוכין, ואז לבדוק ולראות מה הן הדרכים שמשמשות למטרה זו בעם ישראל, בחברות הנאמנות למצוות ובחברות אחרות, ואולי לעשות גם מחקר אנתרופולוגי על חברות אחרות ותקופות אחרות...

בלי לערוך את המחקרים האלו, ועל פי התרשמות בלבד, אני עדיין עומד על שלי: הדרך שלנו אינה בהכרח הטובה ביותר. היא טובה ומועילה לדורנו.

א. הבירור הראשוני נועד להשיג התאמה בין בני הזוג בתשתית ההלכתית, המנהגית, האמונית, החינוכית.

ב. ההסכמה הכספית נועדה לאפשר לבחור לשבת וללמוד תורה עד כמה שזה אפשרי - לפי האידיאל המקובל בינינו (וגם בזה אפשר לדון).

ג. לזוג יש אפשרות להיפגש ולראות אם הם מתאימים. כאן עלי להוסיף הערה שחזרתי עליה כמה וכמה פעמים. כל זוג בעצם יכול לבנות בית! מה שצריך לברר זה בעצם לא אם הם מוצאים חן זה בעיני זו, אלא אם אין שום דבר דוחה בעיניהם, שלא יאפשר את היווצרות הקשר בעתיד.

לגישה זו יש גם יישומים פחות סימפטיים. כמו כן, היא מנוגדת מאד לתפיסה המערבית שמחשיבה את זכותם של הצעירים "להחליט לבד", והיא גם מנוגדת לאינדיבידואליזם היקר ללב כולנו - במיוחד ללב המשתתפים בפורום שלנו.

ובכל זאת, האם ניתן להצביע על פתרון טוב יותר לחברה החרדית של היום?

אני פתוח להצעות.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2004 11:18 לינק ישיר 

מיימוני,
כל עוד אתה מניח את "החברה החרדית של היום" ואת קבלת הנורמות שלה כהנחת מוצא, יתכן שאין (אינני מצוי מספיק בחברה החרדית כדי להציע אלטרנטיבות). אבל מי אמר שיש להניח את ההנחה הזו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2004 11:18 לינק ישיר 

צריך להגדיר מה באמת מפריע לאחדים מאיתנו כאן. אין ספק שההתאמה בין בני הזוג היא קרדינאלית, כל הגורמים שמיימוני מונה הם ברורים, אני סבורה, גם למי שאינו בא מתוך המערכת שהוא מתאר, וגם לגיטימיים.

וברור שאפשר לקבל שאהבה רומנטית אינה באמת שיקול כאשר מדובר בשידוך, זהו עניין תרבותי, ואין ראיות שיש בכך פגם, מקובל.

מה שמטריד הוא שבכל האשכול הזה אין התייחסות למידות. דווקא לאספקט זה לא ניתן המישקל הראוי. לעומת זאת – מומים פיזיים נחשבים גורם כמעט מכריע. זה מה שמפריע לי. זה מצביע על סולם ערכים שאינו ראוי. אין שום דבר רומנטי בהשקפה שמידותיו והליכותיו של אדם חשובות יותר מתכונותיו הפיזיות, בעיני זה דוקא מעשי להפליא. גם לגידול ילדים וניהול משפחה המידות חשובות יותר, לע"ד. זה באמת ובתמים מקומם, ואני מתפלאת על ההגנה שהשקפה זו מקבלת כאן, מצוות אנשים מלומדה.

גילוי נאות: במשפחתי היתה איזושהי בעייה רפואית שדור ההורים שלנו סבל ממנה. כתוצאה מכך, בני משפחתי המורחבת סבלו קשות בשוק השידוכים, וחרף מכובדותה של המשפחה, כאשר בני דודי הגיעו לגיל המתאים, זה לא היה קל (איני נכנסת לפרטים על מנת למנוע את זיהוי המשפחה). זה היה לפני שנים רבות, וב"ה אחייני, שהם עתה בגיל המתאים, אינם נתקלים, למיטב ידיעתי, בבעיות, מאחר שבדורנו הבעייה ניתנת לטיפול פשוט, ואף אין ראיות לכך שהיא תורשתית במיוחד. כל הסבל של הדור שלי היה מיותר, ושנים אני נושאת איתי את הכעס הזה, על ש"שמא" רפואי ערטילאי גבר אז על "ברי" של מידות, למדנות והליכות. זה פשוט לא ראוי.

תוקן על ידי - חבצל_ת - 24/06/2004 11:20:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2004 11:31 לינק ישיר 

חבצלת

שתי הערות.

א. עם כל הכאב וההזדהות, אני יכול להבין את אלו שחששו ודחו על הסף. נתקלתי בתופעות כאלו בעצמי, אם לא בשידוכים (זה עדיין רחוק מהילדים...) אזי בקבלה למוסדות חינוך, ואם לא אצלי, אזי אצל אחרים.

וגם לנו יש זכרונות על אנשים שעליהם אפשר לומר: לא האמנו שהם ינהגו כך.

אני משער שזה כמעט אצל כל אחד. וזה קשה מאד ללמד זכות ולא להקפיד.

למרבה הצער, הכלל היעיל מאד של הנוהגים כך הוא: להתרחק מן הספק. וזה ודאי פוגע באלו שאפילו לא נותנים להם אפשרות להצדיק את עצמם.

מצד שני, זה מובן מבחינה סוציולוגית. וראי לקמן בתשובה לגם וגם.

ב. נכון, שכחתי לגמרי להזכיר בחינה של מידות, דרך ארץ, התמדה, מסירות לתורה, יראת שמים כפי שהיא יכולה להימדד במעשים שמוכרים לבריות, הנהגות הבית והחינוך, סבלנות וסובלנות.

אחד הסיפורים החביבים עלי, וכבר שכחתי אם שמעתי אותו מהמיימונית או שהוא היה מסופר ביתד נאמן, הוא על נערה שלקחו אותה לשידוך - כמובן, עם משפחה חשובה ועם בן למדן להפליא - בגלל שאם המשודך ראתה אותה בחנות עם אחיה הקטן, והתפעלה מהמידות שלה.

יש כאלו שמקפידים על זה. ויש כאלו שפחות. איש לפי מהללו. זה שוק. ובכל שוק יש מומחים ויש פחות.

גם וגם

אני תיארתי את הסוציולוגיה הקיימת, לטוב ולמוטב. אם אתה סבור שניתן לשנות, אדרבה, הראה איך.

לדעתי, זה מתחיל מלמעלה. מהרבנים, מדמויות הסמכות. ודמויות הסמכות שלנו, שוב לדעתי, אינן משפיעות ואינן אפילו משתדלות להשפיע מספיק בכיוונים הנכונים. ואולי זה נושא בפני עצמו (יש לי רעיון לאשכול, נראה, בל"נ).

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2004 11:35 לינק ישיר 

.

ושוב, מעשה שהיה באותו השדכן, שגמר את ההלל אודות האי בתולתא כשירתא ושפירתא בעיני הבחור, את מראה הנאה ואת מידותיה הטובות, ואף לא שכח להזכיר את אביה שידו רב לו לתמוך בחתן...

והבחור, שמבין היה, שאל את השדכן:

"וכי הכל מושלם? וכי אין בה ולו פגם קטן?"

"שמעתי" אמר השדכן, "שפעמים שמקשה היא ללדת" .

(דרויאנוב. שם)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2004 13:20 לינק ישיר 

מיימוני,
ראשית, ההשתייכות לחברה החרדית כשלעצמה אינה ערך, אלא בחירה, והשבוע סער כאן אשכול בנושא.

שנית, החברה היא אוסף של יחידים, והנורמות שלה הן ממוצע (משוקלל באופן כזה או אחר) של הנורמות של היחידים; כלומר, אם אתה תפעל באופן אחר ביחס לשידוך של ילדיך - למשל: תבהיר לשדכנים שלא אכפת לך כלל מדברים מסויימים שהנורמה מחשיבה לפגמים, ולהיפך - אתה מחשיב מאד דברים שלא ניתן להם בד"כ משקל ראוי, ואם בעיני שכניך ומכריך אתה מוחזק ליהודי ירא שמיים ותלמיד חכם (ואני בטוח שכך הדבר), תהיה לכך השפעה מסויימת על הנורמות של החברה; אם מספיק אנשים יפעלו כמוך, הנורמה תשתנה. ודאי, אני נשמע נאיבי, וסביר להניח שאכן כזה אני; אבל נראה לי שהביקורת על הנורמות של היום (כמו גם על תחומים שלא הוזכרו כאן, כגון היחס לבעלי תשובה והאפליה העדתית בתחום השידוכים) היא רחבה יותר מכפי שנדמה, ויש כאן סיכוי לשינוי הדרגתי. אגב, לא מזמן היה אשכול באותו נושא בפורום שמותר-להזכיר-את-שמו, ושווה להציץ במה שנכתב שם. אם כבר הזכרנו פורומים, אני סבור שהכתיבה כאן היא כלי חינוכי שגם לו יש משמעות; הפורום הזה נמצא כמעט באופן קבוע ברשימת עשרת הפורומים הנצפים ביותר בהייד פארק (רשימה המובלת ללא עוררין על ידי הפורום השכן), ולהערכתי מספר הקוראים הוא לפחות פי חמישה ממספר הכותבים. והערה אחרונה: לא ההנהגה הרבנית תוביל תהליכי שינוי. ההנהגה רחוקה מלהיות מוטרדת מהמצב הקיים עד כדי כך שהיא תשאף לחולל בו שינויים - אולי להיפך. אם כבר, יתכן שהיא תפעל בעקבות לחץ מלמטה. בקיצור, לדעתי - רק גישה של grass roots יכולה, אולי, להועיל כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2004 13:24 לינק ישיר 

מיימוני יקר

למעלה חילקת את המומים לשלושה סוגים ודנת בשאלה מה מקומם בשיקולי השתדכות . אבל היה סוג אחד של 'מומים' שהזכרת בהבלעה , אבל התעלמת מהם למעשה . וזה לשונך : "מעשה ידעתי במשפחה חשובה ומפורסמת שאחד מבניה היה לקוי בנפשו. הם לא הצליחו למצוא לו שידוך, ולכן פנו למשפחה מתחתית הסולם החברתי, והציעו להם את הבחור עם דירה וסידור מלא. לאשרם, בני המשפחה שאלו את עצמם מדוע מחזרים אחריהם אלו שנמצאים כה גבוה מעליהם(!?!), בדקו – וגילו את האמת. ההצעה נדחתה. אבל לא תמיד זה כך, ויש סיפורים עצובים מסוג זה"

מאי האי ? איך נכנסת כל העניין של 'משפחה חשובה' לעומת 'משפחה מתחתית הסולם החברתי' , כאשר השיקולים הם כביכול אך ורק טובתם ואשרם של בני הזוג ? איזה סוג מום זה להיות בן למשפחה מתחתית הסולם החברתי ?

בא נבדוק , מי הם אלה הנמצאים בתחתית הסולם החברתי ? מי שנתערב בדמו דם ספרדי . מי שיש לו רקע של בעל תשובה . מי שאחד ממשפחתו יצא לתרבות רעה . משפחה שבה אחד ההורים לא מתפקד כראוי . מי שאחד ממשפחתו סובל ממחלה נפשית , חס מלהזכיר .

אם להפסיק לרגע עם האפולוגטיקה , נושא המומים הוא משני בתחום השידוכים . אין הרבה מומים . מה שבודקים בפועל הוא את המשפחה . האם מתאים לי להשתדך עם המשפחה הזאת או לא ?

מה למעמדה של המשפחה ולאשרם של בני הזוג?

ומה שמכאיב בכל הנושא הזה , הוא המוחלטות שלו . מי שדבק בו פגם כמו אחד מהאמורים למעלה , יכול להיות למדן מפורסם ובעל מידות תרומיות , אבל שידוך טוב הוא לא ימצא . אין שום דבר שבכוחו לעשות בכדי לשנות את המצב הזה .

אני בהחלט יכול לקבל את הרעיון שבהתאם לתפיסות שונות של מוסד הנישואין יש תפיסות שונות על האופן שבו מזווגים זווגים . לדעתי , אין שום דבר שהוא רע באופן אינהרנטי במציאות שבו ההורים בוחרים עבור ילדיהם . אינני חושב שאנשים שנישאו בדרך זו , פחות מאושרים .

אבל העניין זה , של אלה שאינם מקבלים אפילו את ההזדמנות למצוא לעצמם זיווג כלבבם , שהם נידונים מלכתחילה להיות מסוג ב' , ללא קשר למה ומי הם יהיו , העניין הזה מכריע לדעתי את הכף באופן מוחלט כנגד השיטה הזאת .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2004 19:20 לינק ישיר 

דעות הכותבים מתחלקות לשנים בעיקרם.
כת אחת אומרת הדרך לנישואין הוא משא ומתן קר ונוקשה
תהליך מסחרי של קבל החלטות כמו שקונים מכונית דרך משל.
הכת השניה אומרת כדברי שלומה המלך:

משלי פרק ל

שְׁלֹשָׁה הֵמָּה נִפְלְאוּ מִמֶּנִּי <וארבע> וְאַרְבָּעָה לֹא יְדַעְתִּים:
דֶּרֶךְ הַנֶּשֶׁר בַּשָּׁמַיִם דֶּרֶךְ נָחָשׁ עֲלֵי צוּר דֶּרֶךְ אֳנִיָּה בְלֶב יָם וְדֶרֶךְ גֶּבֶר בְּעַלְמָה:

העובדה שהתורה מחיבת גט כריתות להתרת נישואין
ולא טענת מקח טעות או חוסר גמירת דעת
מלמדת שדברי שלמה המלך צודקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2004 13:00 לינק ישיר 

הארץ

העליון: גבר שהפר הבטחתו להינשא חייב בפיצויים

מאת יובל יועז

בפסק דין תקדימי הוחלט כי דיני חוזים תקפים גם במקרה של הבטחת נישואים של גבר לאשה עמה היה בקשר מחוץ לנישואים

גבר נשוי שהפר את הבטחתו לאשה אחרת כי יינשא לה, יחוייב בתשלום פיצוי על הפרת הבטחתו על פי דיני החוזים. כך קבע היום (רביעי) בית המשפט העליון בפסק דין תקדימי, העוסק בשאלת תוקפם של דיני החוזים לנושא הבטחת נישואים. השופטים החליטו בדעת רוב של אהרון ברק ואילה פרוקצ'ה, כנגד דעת מיעוט של השופט אליעזר ריבלין, לקבל את ערעורה של האשה ולבטל את פסק דינו של בית המשפט המחוזי, שם נקבע כי הפרת הבטחה כזו מצד הגבר הנשוי אינה גוררת תשלום פיצויים מאחר שמלכתחילה מדובר בהבטחה המנוגדת לתקנת הציבור.

האשה הכירה את הגבר במסגרת עבודתם המשותפת במפעל לייצור סיגריות בלוד. בתחילת היכרותם היתה רווקה והוא נשוי ואב לילדים. השניים ניהלו רומן במשך כמה שנים. לאחר מכן, נישאה האשה לגבר אחר ואף נולד לה בנה הבכור. הגבר ניסה לשכנעה להתגרש מבעלה והבטיח לה שלאחר שתתגרש, יתגרש גם הוא מאשתו והשניים יקימו קן משפחתי. אולם על אף שהתגרשה מבעלה, נותרה הבטחתו להתגרש מרעייתו בלתי ממומשת. לאחר גירושיה, הרתה האשה לגבר בפעם החמישית, אולם להבדיל מארבע הפעמים הקודמות בהן ביצעה הפלה, ביקשה הפעם האשה להמשיך בהריון ואף ילדה בת, כיום בת 16, שהגבר הוכר כאביה. לאחר שנולדה הבת נותק הקשר בין הגבר לאשה באופן סופי.

בית משפט השלום בתל אביב פסק כי האשה זכאית לפיצוי בעבור הפרת הבטחת הנישואים מצד הגבר וקבע כי הוא ישלם לה פיצוי חד פעמי על סך 35 אלף ש'. אולם בית המשפט המחוזי הפך את ההחלטה וקבע כי להבטחה אין תוקף מחייב.

השופט אהרן ברק קבע בפסק הדין כי "המשפט איננו יכול להיות אדיש להסכם נישואים ואינו צריך להשאיר הסכמה כזו במשבצת המעניקה חופש החלטה לכל אחד מהצדדים. הן מאחר שהפרת ההבטחה להינשא עשויה לגרור נזק לצד השני והן מאחר שדיני החוזים בישראל אינם נעצרים על סף הבית המשפחתי וכך למשל מכיר המשפט בחוזי יחסי ממון ובחוזי שיתוף נכסים בין בני זוג.

ברק קובע כי בהסכמה בין בני הזוג אין כל הפרה של תקנת הציבור מאחר ש"במהלך השנים השתנו התפיסות החברתיות ויש הכרה בכך שגירושים הפכו חלק ממציאות החיים. חסינות לאדם הנשוי היוצר קשרים מחוץ למסגרת הנישואים תוך פיזור הבטחות, קשה לראות במה היא תורמת לביצור ולעיצוב מוסד הניישאים".

בית המשפט קבע כי האשה "מילאה את כל חיוביה על פי ההסכם, התגרשה מבעלה וכאשה פנויה היתה נכונה בכל עת להינשא לגבר, תוך שהקריבה לשם כך את מיטב שנותיה. הצדק דורש - וקשה לתאר מקרה קיצוני יותר מהמקרה שלפנינו - כי האשה תפוצה על נזקיה".

השופט אליעזר ריבלין קבע בדעת מיעוט כי אין להחיל על הבטחת נישואים את דיני החוזים . "קל להדגים את הקושי הנעוץ בניתוח הבטחת הנישואים בכלים חוזיים: במקרה שבו המבטיחה מגלה כי אין היא חשה אהבה כלפי הנבטח, היש לומר כי היא טעתה טעות יסודית המאפשרת את ביטולו של חוזה? או שמא זוהי טעות בכדאיות העסקה אשר אינה מקנה זכות ביטול? האם ניתן לפרש את החוזה, הבטחת הנישואים כחוזה על תנאי - כשהתנאי הוא התקיימות רגשי אהבה? והשומע יצחק וירחיק עצמו מדיני החוזים", קבע השופט.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מהן הנסיבות המצדיקות ביטול/עיכוב שידוך?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.