בית פורומים עצור כאן חושבים

גמ"חי כספים - האורות והצללים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/5/2009 13:53 לינק ישיר 

עד כמה שאני מבין בסופו של דבר ההצעה אומרת דבר אחד בו נקים בנק (או גמ"ח) שיאפשר למי שמעוניין להפקיד אצלו כסף בלי לקבל ריבית מהבנק וכך הבנק יוכל להלוות לאחרים בריבית נמוכה יותר (הוא יוכל להוריד את הריבית שמשלם למפקיד) לדעתי זו הצעה חסרת סיכוי - לא ימצאו מפקידים רבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2009 00:16 לינק ישיר 

מואדיב: "האחוזים בה לא ראליים בצורה בוטה" - אז מה האחוזים הריאליים?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/5/2009 09:18 לינק ישיר 

אראלסגל כתב:
מואדיב: "האחוזים בה לא ראליים בצורה בוטה" - אז מה האחוזים הריאליים?

אנא, אראל, אל תתעצל.

במרחק של כמה קליקים בלבד, אתה יכול למצוא את הדוחות של המפקח על הבנקים בבנק ישראל, את הדוחות הכספיים של הבנקים הגדולים בישראל ובחו"ל, ואפילו את ההודעות השוטפות שמפרסמים הבנקים במגנ"א.

כמה קליקים, ולשבת לקרוא. זה הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2009 00:09 לינק ישיר 

חיפשתי וחיפשתי והדבר הכי קרוב שמצאתי זה זה:
http://www.bankisrael.gov.il/press/heb/090510/090510a.htm
פער הריבית הממוצע ב 3/2009, ההפרש בין הריבית על האשראי לריבית על הפיקדונות, היה 3.28%, והוא במגמת ירידה. אפשר להניח שהיום הוא כ-3%.

מצאתי גם סקירה על המערכת הבנקאית משנת 2007:
http://www.bankisrael.gov.il/press/heb/080715/080715r.htm

והנחיות לגבי הפרשה לחובות מסופקים משנת 2001:
http://www.bankisrael.gov.il/press/heb/010910/010910a.htm

אבל לא הצלחתי לחלץ משם, מהו אחוז החובות האבודים מתוך כלל החובות של הבנק. האם זה 0.15%?  1%?  2.5%?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/5/2009 10:13 לינק ישיר 

אראלסגל כתב:

... נניח שהיום הבנק גובה 10% ריבית על הלוואה מסויימת. חלק מהריבית הזאת הוא צריך להעביר למפקידים, וחלק הוא צריך לשמור כדי לכסות חובות אבודים, כך שהרווח הנקי שלו מההלוואה הוא פחות מ-10% (למשל, אם הריבית הממוצעת על פקדונות היא 2% ואחוז החובות האבודים הוא 3%, אז לבנק יש רק 5% רווח נקי מההלוואה).

כעת, לפי ההצעה שלי, המפקיד מוותר על הריבית ולוקח על עצמו את הסיכון. לכן, כדי שההלוואה תהיה משתלמת לבנק באותה מידה, הוא יכול לקחת ריבית נמוכה יותר (למשל, בדוגמה למעלה, הוא יכול לקחת 5% ריבית וזה ישתלם לו באותה מידה).

חיפשתי וחיפשתי והדבר הכי קרוב שמצאתי זה זה:
http://www.bankisrael.gov.il/press/heb/090510/090510a.htm
פער הריבית הממוצע ב 3/2009, ההפרש בין הריבית על האשראי לריבית על הפיקדונות, היה 3.28%, והוא במגמת ירידה. אפשר להניח שהיום הוא כ-3%.

מצאתי גם סקירה על המערכת הבנקאית משנת 2007:
http://www.bankisrael.gov.il/press/heb/080715/080715r.htm

והנחיות לגבי הפרשה לחובות מסופקים משנת 2001:
http://www.bankisrael.gov.il/press/heb/010910/010910a.htm

אבל לא הצלחתי לחלץ משם, מהו אחוז החובות האבודים מתוך כלל החובות של הבנק. האם זה 0.15%?  1%?  2.5%?

אתה מחפש מתחת לפנס, במקום ללכת למקום בו הנתונים נמצאים - וכבר כתבתי לך היכן. כדי להקל עליך,  הנה קישור לדוגמא.

כעת שים לב:

בשנת 2008, השנה הגרועה מזה זמן רב בפעילות בנק הפועלים, עד כדי כך גרועה שהמפקח על הנבקים בבנק ישראל מתעתד להדיח את יו"ר דירקטוריון הבנק (לאחר שהמנכ"ל כבר התפטר בעצמו), אחוז החובות האבודים לא התקרב לקצה ציפורן הנעל של הדוגמא שלך.

סך האשראי שניתן לציבור בשנת 2009, עמד על 222.1 מיליארד, סך פקדונות הציבור עמד על 227 מיליארד, וסך ההפרשה לחובות מסופקים (לא אבודים, מסופקים), הגיע לשיא של 1,520 מיליון.

ואידך זיל גמור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2009 00:25 לינק ישיר 

תודה על הקישור. מכיוון שאינני בקי במושגים, אשמח אם תוכל להסביר לי את המשפט הבא: "שיעור ההפרשה הספציפית לפני הקטנת הפרשות וגביית חובות מסך האשראי לציבור ברבעון הרביעי של שנת 2008 הינו 1.81%". איך זה מסתדר עם המספרים האחרים בדו"ח, מהם נובע יחס של 0.68%?

שאלה נוספת: "הרווח מפעילות מימון לפני הפרשה לחובות מסופקים הסתכם בשנת 2008 ב- 3,256 מיליון ש"ח..." כלומר, בערך 1.47% מסך האשראי שניתן לציבור. איך זה מסתדר עם הנתון של בנק ישראל, שלפיו פער הריבית הממוצע הוא 3%?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/5/2009 09:24 לינק ישיר 

.

אראל, לצערי, אין בידי כרגע את הזמן, ואולי אף את החשק, להתחיל בקורס ארוך בנושאים אלו. הרשת מלאה בהסברים מפורטים בנושאים אלו, גם בעברית.

אפנה רק לתשומת לבך לכך שאתה משווה בין נתונים שונים, אודות תקופות שונות ומושאים שונים.

הנתון שקישרתי אותו אליך, היה של שנת 2008, בבנק הפועלים בלבד. אתה מקשה מנתונים רבעוניים על שנתיים, ומנתוני חודש מסויים בשנת 09 של כלל המשק - על נתונים שנתיים של שנת 08, בבנק ספציפי.

לו הייתי איש מנומס, מלא טאקט ויודע להתנסח כיאות, הייתי ממליץ לך, עוד בתחילת דבריך בדיון זה, להעמיק בנושא שוק האשראי למשקי בית, לפני שאתה מציע הצעות. מאחר ואני חושש שדיבורי בוטה ומנהגי גס, אשב בדד ואדום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2009 09:37 לינק ישיר 

מואדיב
אודה שלא הצלחתי לעקוב אחר כל הדיון המלומד ואפשרי שהחמצתי דברים חשובים.
בכל זאת אשאלך, איך והאם אתה רואה אפשרות לקיום כלכלה מודרנית עם הלכות רבית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2009 09:47 לינק ישיר 

.

בעל, שאלה גדולה שאלת, וכבר נדרשו לה גדולי עולם, ומה לי שאכניס ראשי הקטן בין עוקרי הרי הרים?

יחד עם זאת, אזכיר שאותם גדולי עולם גם הציבו ציונים והציגו פתרונות. מי שקבע כי הלכה כרבי יהושע בעניין אותו ואת בנו שנפלו לבור ביו"ט, ומי שהעמידו לנו פרוזבול, לא בעיות האשראי של המשק המודרני יעצרו בעדם.

אינני זוכר אם כתבתי זאת פעם, אבל לעניות דעתי, יש הבדל מהותי בין פעילותן של חברות בע"מ, שהן ישויות משפטיות, לבין פעילות של פרטים, והדברים ארוכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2009 09:57 לינק ישיר 

בעל, מי אמר שאפשר? הסתכל על המדינות שחיות לפי השריעה ותראה שמצאו פתרונות עוקפים, או שגם ביהדות ימצאו פתרונות כאלו או שלא יהיה אפשר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2009 11:47 לינק ישיר 

.

העובדה שמחפשים פתרונות עוקפים, אינה בהכרח קובעת שאי אפשר, יתכן שאנשים לא רוצים...

ועדין, אני בדעתי אוחז, אין בעיה לעשות כן.

לפני אי-אלו שנים שאלני חבר, שומר תומ"צ אגב, איך יתכן שבמדינת הלכה תשבות הבורסה בשבתות. היו לו הוכחות של אותות ומופתים מדוע במשק מודרני לא ניתן להשבית את המסחר בניירות ערך. רק פירכה אחת היתה בהסבריו: העובדה שבאף מדינה בעולם לא מתקיים מסחר בכל ימות השנה. פה יש "יום חג לאומי", ופה חופשה מרוכזת, וכו'.

אל תאמר אי אפשר, אמור אי אפשי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2009 12:27 לינק ישיר 

מואדיב
האם הפתרונות הם טכניים או שהם 'רוח הלכה'?
כשהייתי בישיבה תיכונית הביאו לנו רב מישיבת מוסר שיתן לנו שיחת מוסר לפני ימים נוראים וכמיטב זכרוני הוא דבר על כמה 'פרצות' בהלכה, כגון פרוזבול שראוי להמנע מהם.
הייתי צעיר ולא העזתי לשאול, אבל בכל זאת ניקרה אז במוחי השאלה, בשלמא במערכת משפטית רגילה שייסדוה בני אדם ניתן לומר שיש פרצות שלא כוסו אבל במערכת משפטית תורנית האם ניתן לומר כך? נראה לי שהיום הייתי עונה מספר תשובות אבל עדיין השאלה בנאיביותה עומדת.

משום מה נראה לי שהיום שיש כמה הערמות שהן הן עיקר כוונת התורה וכמדומני שהרב מיכי האריך בכך באשכול ההערמות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2009 12:57 לינק ישיר 

.

למיטב שיפוטי הלוקה, כל הפתרונות קלים יותר לעיכול מאשר הדוגמאות שהבאתי בדיון אודות ההערמה ההלכתית המותרת.

וכולם - בנים הם לפרוזבול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2009 13:09 לינק ישיר 

אבל מערכת שבה אין ריבית ואין עקיפות, פשוט אדם מלווה לאדם ללא רווח זה לא יכול להתקיים, ודאי לא בכלכלה מודרנית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2009 13:10 לינק ישיר 

סנשו   בעל, מי אמר שאפשר? הסתכל על המדינות שחיות לפי השריעה

באיזו מדינה הבנקים פועלים לפ השריעה? ומה מצבם הכלכלי של תושביו? ומה היא התל"ג, בלי בארות הנפט? והאם הן מדינות תעשיתיות מסחריות ?

קראתי על בנק בלונדון- אבל הוא עושק את הלקוחות, בכל מיני התרים וקומבינות.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > גמ"חי כספים - האורות והצללים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.