|
|
| נשלח ב-28/6/2004 15:46 |
|
| |
שחרית
כתבת "אני סבורה שמטרת הריטואלים המלווים את המוות היא לתמוך בחיים."
בהתלמוד יש דיון ארוך אם הטקס[ימ] הם נועדים לכבוד המת או לכבוד החיים [הנשארים]. ויש בזה השלכות הלכתיים ודיון בפוסקים ראשונים ואחרונים. ולפי התלמוד והלכה מטרת הטקס הוא בעיקר ל'כבוד' הנפטר\ה ולא לכבוד הSURVIVORS
הנה הציטוט מהתלמוד:
סנהדרין דף מו:-מז.
איבעיא להו: הספידא, יקרא דחיי הוי או יקרא דשכבי הוי? - למאי נפקא מינה? דאמר לא תספדוה לההוא גברא. אי נמי - לאפוקי מיורשין. תא שמע: ויבא אברהם לספד לשרה ולבכתה,....שמע מינה: יקרא דשכבי הוא, שמע מינה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2004 16:43 |
|
| |
יוחאי
קודם לכן, התייחסתי בדברי לקושיה שלך על שחרית - ועל כל ההולכים בדרך זו, כמוני, וסוברים שהעיקר הוא תחושתם של הנשארים בחיים.
בדברי לעיל, בראשית האשכול, ניסיתי להראות, כי גם מה שנקרא "כבוד המתים" אינו כבודם כשלעצמם, כפי הידוע להם, אלא כבודם הניכר בעיני החיים. כך שבסופו של דבר, מדובר עדיין בפעולות שמביעות יחס ויוצרות תחושה אצל האבלים, ולא אצל המתים, כי המתים "אינם יודעים מאומה". וצדקו דברי שחרית בזה.
(אם תרצה לדקדק, על כל פנים זה נשאר ספק בגמרא, ולכן צריך לומר לא זה ההסבר בגמרא דידן, או שאלו סוגיות חולקות...).
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2004 19:11 |
|
| |
הנה באתם אל בית מכאובי. אחרי מות בן אחי בידי מרצחים ערבים, נהגו חבריו להתאסף בבית האבלים במשך השבעה, ואחר בימי השלושים, ואחר במוצאי שבתות של שנת האבל. והיו שרים יחד, לעתים בליווי גיטרה ומפוחית שירים שקטים, שמדברים אל הנשמה ומגיעים למקומות שהספדים ומלים אינם מגיעים. ומדובר בבחורי ישיבה, כשהמפוחית אינה אלא בידיו של ראש הישיבה. ויהי כנגן המנגן, ותהי עליו יד ה'.
אוי לשכן ואוי לשכנו
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2004 00:05 |
|
| |
באשכול אחר קבע יצחק יונתן בנדיבות לב שהיהודים הלא אורתודוכסיים הם אולי יהודים מבחינה אתנית (Jews) אבל דתם אינה דת ישראל (אינם Jewsih).
והנה כאן הוא מראה שדרכיהם של הרפורמים אינן בלתי רצויות בעניין נוהגי הלוויה. הן נדחות, טוען י"י אך ורק משום שרפורמים נוהגים בהן.
עכשיו אני מבולבלת לגמרי - מי אינו מקובל לבוא בקהלו הטהור של י"י? בעלי הדעות ה"נפסדות" או דעות שבעליהן "נפסדים".
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2004 01:02 |
|
| |
ולפי דעתיך
מאיפה לקח הרמב"ם להדוף הקראים שאינם בכלל ישראל?
ובלשונו "קרע שאינו מתאחה"
י"י אין לו שום דעה פרטי בזה וגם לא אני! הוא לא בדא זה מלבו
אם כל אירגוני רבני אורתודוקתים הנותנים הכשר על יין לא מרשים ליהודי רפורמי להיות נוכח ולנגוע בהיין בשעת יצירה. זהו סימן מובהק שלכל הזורמים באורטודוקסיה לא מחשיבים את הריפורמים כבני דת שלנו דהיינה הדת היהודית אורדוקסית.
כן הריפורמים הם יהודים וגם יהודי שמצהיר עצמו כקראי הוא גם יהודי
(יש כאלה די מספיק
http://www.karaites.org )
וכן יהודי שמצהיר שהוא לא מאמין בהאל ית' הוא יהודי אבל זאת לא אומרת שכולנו בני דת אחיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2004 01:51 |
|
| |
שחרית
לאורך ההיסטוריה מותקפי הזרם האורטודוקסי(פרושים, וכו') היו אלו אשר היוו "איום" על התאולוגיה המיוצגת על ידם, ועל צאן מרעיתם.
צאי וראי שהיום לא מתקיפים את הקראים החיים בינותינו.
ותהי זאת נחמתך, שהתנועה הרפורמית\קונסרבטיבית מהווים,
משקל כבד בזירת ההתגוששות בין הניצים .
אישית איני יודע מדוע, אך כך הדברים נראים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2004 10:19 |
|
| |
בנדיבות לבי הרבה אשתדל לגאול את שחרית מבלבולה (הרב כל כך עד כי חזרה על דבריה פעמיים), מה עוד שאיני מחבב בלבול בכל צורה שהיא, ללא הבדל דת או מין.
מרוב בלבול כנראה לא שמת לב כי לא הבעתי שום עמדה בדבר היחס הראוי לנוהגי לויה מחודשים, אלא כתבתי את הנראה כעיני כטעמו של הפסק שהזכיר מיימוני לפני.
מלבד זאת, בשעת מנוחת הנפש ודאי תוכלי להבין כי כאשר יש מאבק ציבורי בתנועה מסוימת בשל דעותיה הנפסדות, יש מצבים בהם כדאי להלחם גם בביטויים חיצוניים של שייכות לתנועה כזו גם אם אין בהם עצמם כל דופי. כך למשל תהלוכת חברי הקו-קלוקס-קלן ברחובה של עיר, עטויים בגלימות לבנות ורעולי פנים, עשויה להיות לכשעצמה מחזה מענין והזדמנות להפריה הדדית בין תרבויות שכנות ברוח חזון הצדק והיושר של נביאי ישראל. דא עקא, כיוון שתהלוכה תמימה זו מקושרת בתרבותנו הנוכחית עם מעשים נפסדים אחרים, הציבור המתנגד לדרכה של התנועה מתנגד גם לתהלוכותיה ויפה שכך.
כדוגמא נוספת מעיתוני השבוע, ניתן להזכיר את מאבקם של היהודים הרפורמים בלורנס, ניו-יורק, כנגד הקמת העירוב השכונתי, בתואנה שזו פגיעה בהפרדה בין דת למדינה. תקני אותי אם אני טועה, אך דומני שאין בחוקי הדת הרפורמית שום כלל נגד מתיחת חוטים וזקיפת עמודים בטבורה של עיר. עם זאת, אני מניח כי מובילי המאבק יטענו כי זו דרכם להלחם בהפיכת השכונה לאורתודוקסית, דבר העלול להביא למעשים חמורים ונפסדים שסופם מי ישורנו. מי יודע, בסוף עוד יפתחו שם חנויות לממכר בשר כשר ברחובה של עיר, ואנה אנו באים? במקרה זה, גם החשש שהוביל לפתיחת המאבק אינו מצדיק את דרך המאבק לעניות דעתי, אבל העקרון לפיו כשיש מאבק מוצדק ניתן וצריך להרחיבו גם כלפי מעשים שלכשעצמם אין בהם כל דופי הוא הן פשוט והן מקובל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2004 10:40 |
|
| |
I am copying notices of IshTzipor and Bugi (who I gather are good orthodox boys) in a neighboring cluster in reply to YitzchakYonathan's cynicism and name branding by which he is trying to portray anyone outside his limited square of Judaism as "another religion".
Those are IshTzipor's words:
י"י ,
אם כך דומני שאתה דן את עתיד היהדות כולה לשבט ...
עד כמה שאני יודע אחוז קטנטן מהיהודים כיום שומר תומ"צ באופן המקובל . (ולא אתחיל למנות כאן את הקבוצות והתת קבוצות שלא לגמרי מחויבות להלכה , באופן מוצהר פחות או יותר...) האם אתה רואה את היהדות לכודה לנצח , בידי
קבוצות קיקיוניות של "שומרי חומות" למינהן ?
האם אתה סבור שאותם "שומרי חומות" הם המטמינים בתוכם את עתיד היהדות בשל שמירתם הקפדנית (ואני אוסיף לכאורה...)
על ההלכה ?
אתמהה .
ואשמח לשמוע את דעתך בנוגע לעתיד היהדות . (בהנחה שיש כזה דבר לשיטתך )
Bugi's words:
'המבחן לשייכות סוציולוגית ליהדות' מסתפק:
בנסיעה לבית הכנסת להזכרת נשמות
בתרומה הגונה למוסדות יהודיים לעילוי נשמת
בהנחת מזוזה על הפתח הראשי
בלימוד תורה בשבת עם סיגריה בין האצבעות
בהמשך השיח היהודי למרות גילויו שלא כל מה שהנחילו היא אמת קדושה
בהתכתשויות כאלה שחצי מזרוחניק רואה צורך להגן על היהדות ולזרות שנאה עדתית יותר מחזונישניק
תוקן על ידי - רציו - 29/06/2004 11:15:19
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2004 11:26 |
|
| |
חברים,
למרות התסכולים המובנים משני הצדדים, ניתן לקחת את הדברים בהבנה ובכבוד הדדי, כי אכן אין חפצנו כאן בוועדות רוחניות למיניהן. הסגנון המתורבת והדיונים העניינים ללא כינויים הם שישמרו על טוהרם!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2004 11:26 |
|
| |
י"י, עכשו אני מבולבלת. אם אכן היהדות הרפורמית היא דת אחרת, מדוע מטרידים אותך מנהגי הקבורה הנהוגים בה?
ממה נפשך, אם המוסלמים קוברים מתיהם לפני רדת היום, האם תתעקש שמינהג נפסד זה יופסק על ידי בני הדת היהודית האורתודוכסית רק משום כך? ואם הנוצרים נוהגים לשאת תפילות הודייה במהלך טקסי הקבורה שלהם, האם משום כך תבטל את אמירת הקדיש בלוויה יהודית? אתה הרי איש רחב אופקים, יש לך חברים מכל הדתות והעדות (כמו שאתה מספר לנו כל הזמן), יהיה קצת קשה להמציא טקס שלא יזכיר אף אחד.
או שמא העניין הוא רק זה היהודי רפורמי? זה מה שמפחיד כל כך? אם כך, אז אולי באמת הבלבול אינו כה גדול...
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2004 11:41 |
|
| |
למען כל המבולבלים אשתדל לכתוב במשפטים קצרים ובעברית קלה.
לא מטרידים אותי מנהגי הקבורה של הרפורמים.
פוסק אחד שהוזכר לעיל סבר שיש למנוע הנהגתם, ולדעתי נימוקו הוא צמצום השפעתה של התנועה הרפורמית בא"י.
מבלי לנקוט עמדה בדבר המקרה הספציפי הנ"ל, אני מסכים כי בנסיבות מסוימות יש להאבק בתנועה שדרכה מסוכנת, גם בחזיתות שאינן גרועות לכשעצמן.
יהודים רפורמים לא מפחידים אותי.
טפשות ושנאה כן.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2004 14:23 |
|
| |
רציו
Why would you call Y.Y. Cynical just because he has a secterian view?
As long as Reform Judaism considers 'itself' a distinct religion 'other' than , say Hinduism. what right would it have to critisize the orthdox for drawing a line and fence around itself by stating who is counted 'in' its communion and who is 'out'That would like the pot calling the kettle black!
After all did not the Talmud and Rambam engage in those type of 'clasifications' themselves. So what Y.Y. is doing is entirely within the long honored Tradition of Judaism concering itself allways with who is 'in' and who is 'out' Thanks
Sorry for the English
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2004 16:34 |
|
| |
חבצלת
יצחק, הטפשות והשנאה המפחידה אותך נראית חד-סטרית. כדי לכבד את בקשת וטו לעיל אמנע מלשייך אותך לדת השנאה של המורון הידוע.
yohcee, היהדות של פעם שהרגה עיר שלימה עבור דקדוקי עניות, לא קיימת עוד!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2004 18:31 |
|
| |
בהעדרו של ידידנו לינקי, אבקש אני להפנות את החברים לאשכול שפתח בוגי יעלון:
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1001257
אולי נוכל להמשיך את ההידיינות שם ולהשאיר את אשכול הזיכרון לנעמי שמר ז"ל נקי משנאת חינם ומטפשות חינם.
ושמא נבחר להימנע משתי רעות חולות אלה באשכול החדש?

|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2004 20:36 |
|
| |
שחרית
ואולי גם משקר גסה חינם
איפה השנאה?
אין מי שיש לו ידיעה מהעולם העכשוי שיאמר שאפפיור JOHN PAUL יש לו 'שנאה' למי שהוא
אבל זה לא מונע אותו להגיד כי המורמונים הם לא בני דת שלו. וזהו העמדת הרשמי של הותיקן.
אני לו מכיר אותך
אבל יש לי חבר טוב ואשתו חברה של אשתי
גם אין לי בעיה להפקיד אצלו מיליון דולר בלי פתק. אני ואשתי חסידיים אורטודוקסים והם מאמינים שהפרה הוא אלוהים שלהם, הם לא כועסים, לא מעלים עשן מהאף ולא איכפת להם על שאנחנו מכירים אותם כבני דת אחרת שקוראים הינדו.
I wont say 'some of my freinds are black' ', because he is jewish hasidic and black/

|
|
|
|
|