|
|
| נשלח ב-29/6/2004 20:40 |
|
| |
yohcee,
אני מניחה כי הם אינם נפגעים מכך, שכן הם אכן בני דת אחרת, לכולי עלמא, וגם בעיניהם עצמם.
אם כך, מה הקשר לדיון שלנו?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2004 20:50 |
|
| |
דבריי על הטפשות ועל השנאה לא כוונו חלילה לאיש/ה מאנשי/נשות הפורום!!!
הם היו פרפרזה על דבריו של י"י ממקודם.
אני שולחת התנצלות לכל מי שהבין אחרת.
ועכשיו להשאיר את אשכול הזיכרון למטרתו הראשונית??
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2004 23:15 |
|
| |
שחרית
המילים 'שנאה' 'שנאת חינם' שומעים כל הזמן בפורומים כאלה, לפחות במדיה היהודית באמריקה.
אמשלום
קודם כל לא צודקת. המורמונים דוקא נפגעים מהעמדה של הותיקן אבל הצדדים מכבדים זה את זה להאמין מה שצד השני בוחר להאמין. יחי הפלורליזם! כן?
כנראה שאת מציעה כי צד ש'נפגע' מעמדתו של הצד השני יש לו כח ווטו על האמונה של צד האחרת. וזה פשוט לא יתכן ואין לזה שום הגיון.
האמת הוא שהאורטודוקסים אין להם אירגון או איזה אפפיור שמורה לנו מי שהוא מוחרם או לא. These things are self evident זאת אומרת העיקרון שאיש רפומי אינו כשר לעדות תחת חופה, אין שאין שותים יינו שסחט בעצמו, הוא בגלל שלפי הלכה דינו כגוי. וזהוא עובדה! וכשם שאני לא שונא ההינדו הידיד היקר שלי כל שכן שאיני לא שונא שום יהודי.
ואני מוכן למכור the last shirt on my back להציל יהודי רפורמי או אתיסט.
שחרית צודקת OK זהו התגובה האחרונה שלי בענין לעת עתה ועוד חזון למעוד

|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2004 06:54 |
|
| |
yohcee,
ב. לא דיברתי על ידידיך המורמונים, אלא על ידידיך ההינדואיסטים.
ג. ע"פ ההלכה, רוב היהודים הרפורמים (אלה שנולדו לאם יהודיה או גוירו כהלכה) הם יהודים. עובדה זו לא מפריעה לרבים וטובים כמוך להגדירם כלא כאלה. שוב, בניגוד להלכה.
ג. אני מודה שחיבה גדולה אין לי לצועקים את קללתם האחרונה ואז שותקים. אני מוכנה להתנחם, רק אם תעמוד בהבטחתך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2004 10:41 |
|
| |
אני מצטער על האיחור אבל מיימוני הזכיר ספר שמדבר על אבילות במסורת חז"ל הספר הוא:
קץ החיים : טקסי קבורה ואבל במקורות חז"ל / ניסן רובין
בהוצאת הקיבוץ המאוחד, 1997
בסדרת ספריית "הילל בן-חיים"
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2004 15:13 |
|
| |
אמשלום
אי אפשר לעצור כשאת מסלפת 'דברי'
א.
ב"ה מהעלילה הראשונה שמי שמאמין שהרפורמים הם בני דת אחרת לא פחות מהקראים ה'יהודים'! (כן? או שאת לא רוצה ל'פגוע' בהרגשות של עדת הקראים?) הוא "ציני ומלא שנאה" כבר יצאנו אהה! ב"ה לאויר הצח!
ב.
הסילוף שלך נובע כי כאלו אני כתבתי שהרפורמים הם לא 'יהודים', להיפך! מפורש בדברי בדף 3 של האשכול הזו "כן הריפורמים הם יהודים וגם יהודי שמצהיר עצמו כקראי הוא גם יהודי" אבל כשם שקראי פסול לעדות או להיות שוחט בגלל שדין מעמדו מבחינת הדת[=STATUS] כגוי והוא בגלל שאין אנחנו שותפים בדת אחיד. (מפורש בהלכה)
אפילו אף אחד לא אומר ה'בן' הרשע בהגדה של פסח הוא לא יהודי (שהרי אמו היא יהודיה!) אבל מבחינת הדת הוא נחשב "שהוציא את עצמו מן הכלל"
אני מודה לדברי י.י. שמצטט דברי החזון איש שיש לקרב ולאהוב כל יהודי אפילו מי שהוא בגדר מורידין ולא מעלין אבל זה לא משנה ה'סטאטוס' של האיש\ה שמצהיר עצמו\ה כריפומי, לגבי הדת. כנ"ל
oi vey Naomi Shemer whoever you are forgive my indulgences
|
|
|
|
|