בית פורומים עצור כאן חושבים

ערכים וארגוני החוזרים, שקר או אמת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/2/2007 12:16 לינק ישיר 

לשכנע אורח מארץ להד"ם באמיתות התורה [בוקר_טוב]
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1908959

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2008 17:21 לינק ישיר 

sheflo:

רסיסי דמעה...

בשב"ק נפטר הרב ישכר רובין ('ישא'  בפי מכריו)זצ"ל.

ברצוני לספר כאן אנקדוטה שעדיין מפעימה את רוחי,ממפגש שהייתי עד לו,של המנוח זצ"ל עם קבוצת עיתונאים חילוניים.

היה זה בחודש מרחשוון תשס"ב.
הגרא"מ שך זצ"ל,נפל לחליו האחרון,ואושפז בביה"ח תל השומר,במחלקת טיפול נמרץ.
כמה דקות לאחר שהגיע האמבולנס ובו הרב זצ"ל,הגעתי גם אנוכי לביה"ח (לרגל עבודתי)ושהיתי אז בביה"ח בפתח המחלקה לטיפול נמרץ כמעט שלשה ימים ברציפות,עד לפטירתו של הרב,בליל ששי לפנות בוקר.
יחד עמי,הגיע גם הרב רובין זצ"ל,שהיה מתלמידיו האהובים של הרב שך,ואף הוא שהה שם שעות ארוכות מאד,במהלך שלשת הימים הללו,עד לפטירת הרב שך זצ"ל.
כמובן,שבתוך זמן קצר,החל המקום להתמלא בעשרות עיתונאים מכל העולם,שעמדו שם מבולבלים ומשתאים,וניסו לראיין כל מה שזז,בנסיון להבין על מה הרעש הגדול,סביב מיטת חליו של ישיש בגיל כה מופלג,על מה ההסטריה,מדוע כ"כ הרבה אישי ציבור מגיעים לכאן בכזה חשש ובכזו רעדה? נשגב הדבר מבינתם.
אז כמובן שהיו שם כמה אברכים/בחורים,שניסו כמיטב יכולתם להסביר להם מי זה הרב ש"ך בעבורם,ועד כמה הם קשורים אליו,וכו' וכו'.
ואז,יצאתי לחדר מדרגות החירום בשביל לעשן,וראיתי מחזה סוריאליסטי.
הרב רובין זצ"ל עומד על אחת המדרגות,כשלמרגלותיו יושבים קבוצת עיתונאים חילוניים,ואני עומד ככה מהצד,ומאזין לשיחה.
והוא אומר להם:
תראו,אני יכול להסביר לכם מעכשיו עד מחרתיים מי זה הרב שך בשבילי,ולא תבינו מה אני רוצה מהחיים שלכם,ובצדק.
בשביל להבין את מה שקורה פה,אני אתחיל להסביר לכם מההתחלה,איך קורה שמאות אלפי בני אדם,בחלקם הגדול אינטילגנטיים ומעמיקי חשוב,רואים בזקן בן מאה ושבע את מרכז תרבותם הרוחנית.
וכך הוא התחיל איתם,ממתן תורה,דרך ייסוד הישיבות,וולאז'ין וכו',בשיחה שנמשכה שלשה ימים!
לא אשכח את הרגע שבו נפטר הרב ש"ך זצ"ל,וקולות הבכי עלו עד לב השמים,ואני יוצא לי לחדר המדרגות שם,כן,שוב לעשן.
ושם,על אותו מדרגה,אני מבחין באחד העיתונאים הנ"ל,עם כל העגילים והקוקו,יושב שם על המדרגה,ובוכה,ובוכה,כולו שטוף דמעות,בוכה על פטירת הרב ש"ך.
כי הרב רובין,'הסביר' לו מי זה הרב ש"ך בשבילו,והוא כנראה הסביר לו את זה מאד טוב...
כמו שידע להסביר...ועוד איך ידע...
ואז,אז למדתי מה הפירוש 'כל ישראל ערבים זה לזה'.
אבל כמה אהבת האדם,כמה אהבת ישראל צריך,ע"מ לעורר כזו שיחה,כמה אכפתיות יש כאן,כמה אהבת ה' שנינו בכאן.

יהי זכרו ברוך. ____

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2008 01:27 לינק ישיר 
SHEFLO

אתה עד ראיה לדבר?
להערכתי- להד"ם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2008 11:25 לינק ישיר 

שלמה
תודה על הבעת האמון.
מה גורם לך לחשוב שאני משקר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2008 00:21 לינק ישיר 
חס ושלום

התכוונתי לשאול האם אתה הכותב עד לדברים או שהעתקת את התוכן שפורסם במקום אחר. 
מתפרסמים סיפורי מופת כאלה מדי פעם ולהערכתי רבים מהם מפוברקים, מתוך כוונה טובה ורצון להשפיע על קוראים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2008 11:28 לינק ישיר 

כתגובה לדבריך,שלמה,אכניס קטע מהתכתבות ביני לבין הרב קעלעמער,באישי:

1)

הלקח שאמור להילקח מזה לענ"ד,הוא לאפוקי מ'תנועות התשובה' ההזויות למיניהם,שקיימות היום,החל מערכים,וכלה באמנון יצחק,שכולם כאחד מתעלמים ומסרבים ללמד את הדבר הכ"כ פשוט הזה לעם,את האמת הפנימית שלהם,זו שבשלה הם צועדים בדרך תורנית,ואולי סיבת הדבר היא,כי פוחדים הם להתמודד עם הדברים שבהם גם הם עצמם מתחבטים...
שוב,אין זה קשור לרב שך,אלא על המנוח ז"ל,וגילוי האכפתיות שלו,בצורה כה אמיתית,שכה הרשימתני.
היה זה צורך אישי שלי,להעלות הדברים על הכתב,כולי האי ואולי מישהו יבין את הצורה הנכונה שבה יש לקיים 'את פתח לו'.

2)

שלו'
 חותמו של הקב"ה אמת,אמרו חז"ל.
וגישה זו הביאה לכמה קביעות חשובות מאד בהתהוות התרבות היהודית/תורנית.
לדוגמא: הגמ' המפורסמת על 'תנורו של עכנאי,והמשפט הכ"כ מרגש 'נצחוני בני'.
או המאמר החז"לי 'הקב"ה שמח בחלקו' ובמשמעות לאו דווקא כמותית,אלא אף רוחבית,דהיינו,רק את המעשים הנעשים בשלמות הלב רציתי,ודי לי בכך.
אתעלם לצורך העניין מתנועות התשובה להמונים,ואתמקד דווקא בתנועה שכן מתיימרת לעסוק בצדדים הלוגיים/שכליים של הדת-תנועת ערכים.
מה שנקרא היום 'חזרה בתשובה' זה יותר גיור בעצם,מכיון שרוב רובם של ה'חוזרים' הם חסרי כל השכלה יהודית/תורנית,ובעצם הריהם כגוי שנתגייר.
ו'גר שנתגייר,כקטן שנולד'.
האם יש למישהו הרשות להנחיל שקר לבנו?
האם יש רשות לחרוש חרישי מענית בלבבות האנשים,כאשר הדרך ל'גן העדן' רצופה באמתויות למחצה במקרה הטוב,והכל ע"מ לקדש את האמצעים?
ממה הם פוחדים,עד שהם צריכים להציג קסמי שוא באמצעות מרצים מפולפלים,אשר לומדים השכם והערב כיצד לזגזג בלולינות בין האמת לתורה?
הרי אותם 'גרים',ישקו את זרעי השקר הללו בדם ליבם,ומה יקרה כאשר יגלו את משחק הרגשות הזה?
וגם בלי זה,האם התורה לא מספיק אמיתית,עד שצריך לייפותה באמצעים כאלו?
הכלל:לעולם אל תאמר למישהו משהו שלא משכנע אותך.

מו"ר ג"ן נעול ז"ל,דיבר פעם בחריפות יתירה כנגד תופעה זו,והוא ז"ל עצמו,הלא הפך אותנו ל'בעלי תשובה' ממש על ידי האמת המתוקה שבתורה,ללא חת מביקורת,ללא פחד מהאמת והשלכותיה!
רק כך,ניתן להפוך "גוי" ל"יהודי".
"כי היא חכמתכם ובינתכם לעיני העמים".

ובאותה הסיטואציה,שם בתל השומר,זה מה ששמעתי ממנו,את האמת שלו.
בכזו פשטות,עם כל רצינותם של הדברים,כאילו הוא משוחח עם חבריו לסטנדר.
אין אמת אחרת,מה שמשכנע אותי,ישכנע גם אתכם,ואם לא,עלי לבקר את אמונתי,ולערוך בדק בית בחדרי לבבי,האם לא חדרו לשם אמונות שטות?
האם אמונתי אכן שכלית ואמיתית,או שמא 'נוחה לשימוש'...

לשיפוטך,שלמה.
אשמח לקרוא דעתך על הדברים.

תוקן על ידי sheflo ב- 06/05/2008 11:28:26

"אל תהי בז לכל אדם,ואל תהי מפליג לכל דבר,שאין לך אדם שאין לו שעה,ואין לך דבר שאין לו מקום"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2008 17:37 לינק ישיר 

נוכחתי בשיחה בין הרב ישכר רובין ז"ל [הידוע גם כמחבר הספר המפורסם והנאה "טללי אורות"] ולהב"ל מו"ר ומה מאד נפלאתי להתרשם מאדם זה שלמרות היותו חסיד פונוביז'אי נלהב של הרב שך, ידע לכבד את הירארכיית העומק. היינו שכיבד מאד את ר"ג אלא שסבר שחשיבתו ראויה אך ליחידים. [אביו היה תלמיד של ר"ג עכ"פ בגישה הלימודית.]

דבר זה מבטא את אותו העיקרון שכותב שפלו לגבי ההבדל בין הנפטר לבין המחזירנים למיניהם העושים את שהם נקטו לעצמם כנכון כאמת מוחלטת לכל ויבוזו לחכמה גם אם היא עולה על דרכם.

[לגבי התנגדות ר"ג למחזירים בכל מחיר, איני זוכר אם הבאתי כבר את שידוע לי ממקור ראשון שכעס מאד על זיוף מכתב שכאילו השאירה העלמה אפל ע"ה.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2008 00:28 לינק ישיר 

הרב יעקב רוז'ה נוהג לספר בהרצאותיו
נכנס ר' שלום שבדרון לחזו"א ושאל, האם מותר לספר סיפור שלא היה, אך הוא מחדיר בשומעים יראת שמים?
השיב החזו"א בחיוב.

וזה.... הסיפור הראשון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2008 23:54 לינק ישיר 

SHEFLO לדעתי דבריך דברי טעם, אלא שהאמירה שארגוני ההחזרה בתשובה מנחילים שקר לענ"ד זה עצמו שקר. מה שכן אפשר לחלוק על הדגשים, הצורה, השיטות, החלקיות, החד צדדיות וכדו'. הכוונה שלי היתה לאותם סיפורים פנטסטיים על הכופר שנמס ומשליך את כל אמונותיו באחת.  סיפור יפה מאוד מסוג זה על העיתונאי סגל התפרסם בפורום בחדרי חרדים: 

ישראל סגל הוא באמת חידה שסיקרנה אותי.

מתוך עניין בנושא יצא לי לעיין בפורום "יוצאים בשאלה" בתפוז בשרשור על ישראל סגל, ממנו שלפתי לכם את הסיפור הבא (שאמנם אינו מעניק תשובה לשאלתו של פותח האשכול, אך הינו סיפור מעניין בפני עצמו):

פרק א- ישיבת פונוביז' - שלהי שנת תשנ"ט - 2000

זה היה בתקופת הדמדומים שלי 'שם' במקום שממנו באתי, בו גדלתי ונטעתי שורשים עמוקים.
מי שהציץ בהודעת הכניסה שלי כאן לק"ק זו, יודע כי את ימי שנותיי הבוגרים 'ביליתי' על התורה ועל העבודה בישיבת פונובי'ז בבני ברק. כשש שנים למדתי בישיבה זו שמתוכם שנתיים 'זכיתי' (הקורא רשאי להשאיר/למחוק כאוות נפשו)  ללמוד מידי בוקר בחברותא עם ראש הישיבה הרב ברוך דוב פוברסקי. בחודשים האחרונים ללימודינו כבר היה די ברור לאן הרוח נושבת מכיווני, ומהו הכיוון אותו אני מתווה לעצמי. רמז קל, זה לא ממש אותו מקום בו נמצא אותה החברותא רמת המעלה שלמולי. הגרב"ד הנ"ל שאולי ניתן לומר עליו הרבה דברים אך גם אויביו הגדולים יסיכמו שטיפש הוא לא. והוא אף וניחן באינטואיציה לא רעה בכלל, וכשהוא הרגיש ובעצם כבר ידע, מהו אותו המסלול שסימנתי לעצמי, לצד ההפנמה כי לפחות במקרה זה שלפניו אין לו יותר מידי מה לפעול ולהשפיע לכיוון כזה או אחר, הוא בחר בדרך שתיקה ולהסתפק מידי פעם בהפטרת הערות של מוסר וכאב לב כבדרך אגב. ביום האחרון לאותו 'זמן קיץ' שלמדנו בחברותא, ולגביו קיבלתי החלטה כי הוא יהיה ה'זמן' האחרון שלי בישיבה ומכאן ולהבא.

אני יוצא לדרך חדשה, אחרת, קשה ורבת חתחתים, נכנסתי אצלו הגרב"ד להודיעו כי תם לו עידן בחיי ובתוכו גם אותה מסגרת של 'חברותא' בינינו. צעד לא קל. לא קל בכלל. עוד אחד מאותם הרבה מאוד צעדים ותת צעדים קשים ומייסרים. סיימתי את דבריי הקצרים והקורקטיים, ודממה עמוקה ומעיקה השתררה בחדר. חולפות שתי דקות שנדמו בעייני כנצח, והוא תופסיני בידי, ומייסרני עוד באי אלו דברים על הדרך הכה תהומית שאני הולך בה, ועד כמה אני עשוי להיות נפסד מבחינה רוחנית ועוד יותר מבחינה אישית - כישוריי ויכולתיי אותם אני יכול לנצל ולממש בצורה בלעדית בעולם התורה על ספסל בית המדרש. ועוד אי אלו דברי כיבושין שבין אם אני מסכים עמם ומקבלם ובין אם לאו, הכו בי עד זוב נפש. ולו רק לאור העובדה שניכר בהם כי הם יוצאים מפיו לא מתוך מטרת שכנוע והטפה, אלא באמת מתוך אתה אהבה וזיקת קרבה עמוקה שררה בינינו, עד כדי שיתוף מאוד קרוב של בחוויות ותחושות זה של זה (ואכן אני מדבר על זיקה דו צדדית. לחלוטין. ויצויין שבאותה העת הנ"ל עבר לא מעט תלאות ומשברים בישיבה בה עמד בראשה).

לאחר שסיים את דבריו וקמתי לעזוב מקומי ולהביא לסיומה את הסצינה הכואבת והצורבת, הוא קורא לי לחזור ומבקש לומר לי דבר נוסף, וכמו נזרקה בו נבואה הוא אומר לי כלשון הזה - 'אתה הולך לדרך מסוימת, ויש לי יסוד להניח כי באותה הדרך - באותו המקום, תפגוש את 'ישראל סגל' העיתונאי. אז אם אכן תפגשהו באיזשהו צומת דרכים, אנא אמור לו, כי הצלחתי לפתור וליישב את אותה קושיא העצומה שהוא הקשה בעת לימודינו בחברותא לפני למעלה מארבעים וחמש שנה, על דברי התוספות במס' מכות דף טו' ד"ה 'הניחא' (אתם כמובן מוזמנים לבדוק - הח"מ).. טוב הוא בטח כבר לגמרי לא זוכר במה מדובר ומה היתה קושיותו, אך אני זוכר גם זוכר, זו היתה אחת מהקושיות היותר עצומות שהוקשיתי בהן בחיי, ובסיעתא דישמיא גם הצלחתי ליישבה'. וכאן כמובן הוא תבע ממני לשבת ולשמוע בפרוטרוט את תוכנה של הקושיא והיישוב והכנסני לפני ולפנים של אותה הסוגיא, מתוך מטרה ברורה שלכשאפגוש את 'ישראל סגל' אוכל לשחזר בפניו את הקושיה ולא פחות מכך את התירוץ המפולפל.

אני כמובן הייתי די מופתע מכול העניין והסיטואציה המוזרה משהו, ועוד יותר מההנחה הכמעט פשוטה של הראש ישיבה ע"כ כי בוודאי אפגוש את ישראל סגל.. כך או כך, הקשבתי, עיינתי, והבנתי את העניין ופשרו, והנחתיו באיזושהי פינה במוחי לאותו יום שאולי יבוא הגם שהייתי מאוד בספק לגביו.

פרק ב' – סוף. קיץ 2001:

יום שישי בערב. אחד הקיבוצים אי שם בצפון הארץ - סימפוזיון על 'יוצאים ועל יציאה בשאלה' - במהלך סופ"ש של ארגון הל"ל.

האולם היה מלא כמעט מפה לפה. האורח המרכזי היה מי אם לא 'ישראל סגל'. מלכתחילה לא ממש התכוונתי להשתתף בערב הספציפי הזה, חשבנו לצאת כמה חברים לטיול קצר באיזור הקיבוץ. אך לאחר שנודע לי כי ישראל סגל הוא זה שהולך להיות במרכז הערב, לא היה לי ספק. אני נשאר. סגל חלק עם השומעים את סיפורו האישי, השיב לשאלות, הדריך, התווה בנועם, לא היסס להתגייס לעזור במקרים מסוימים כשהוא מפנה אנשים מסוימים ליצור עמו קשר באופן אישי, וכו' וכו'. אני המתנתי בסבלנות לסיום הדיון שהתנהל וסיעור המוחות המרתק שהתחולל שם.

ואז כשנראה היה שהערב הוא לקראת סיומו, אזרתי עוז וקמתי ממושבי בירכתי האולם, ובלי יותר מידי הקדמות אמרתי לו; 'יש לי הודעה להעביר לך מהרב ברוך דוב פוברסקי - ראש ישיבת פונוביז' - שבעבורך ובעבורי הוא 'חברותא' רק בהפרש של ארבעים וחמש שנה זה מזה. לדבריו הוא הצליח ליישב את הקושיא העצומה ששאלת על דברי התוספות במס' מכות דף טו' ד"ה 'הניחא'. לדבריו קושיא זו היא מהקשות ביותר בהן הוא נתקל בחייו התורניים, אך תודה לאל לדעתו הוא הצליח לפותרה וליישבה'..

קשה לתאר את הדממה המחשמלת שהשתררה באולם באותה הרגע, סגל היה נראה ספק נבוך ספק נרגש עד עמקי נשמתו, ניתן היה לראות בצורה חריפה כ"כ איך כול אותו עבר תורני עמוק ועשיר באותה תקופה נפלאה בה הוא חבש את ספסלי בית המדרש, חוזרת לו באחת. אותו הרגע בה הוא ישב לצידו של אותו אברך צעיר העונה לשם 'ברוך דוב פוברסקי' והם הוגים בדבריו של התוספות שם באותה סוגיה, והוא מקשה את קושייתו העצומה, שמחד מאירה באור תמוה ביותר את דברי התוספות, ומאיך מאדירה את סגל כמקשן עצום וכבעל כשרון נפלא ומעמיק המיטיב לרדת לנבכי דברי התוספות ולתוקפם בקושייה רבתי. זר לא יבין זאת. נדמה כי ניתן לומר כי מי שלא ידע רגעי עוצם שכאלה לא ידע תחושת סיפוק מימיו.

דקת דומיה ארוכה, ולאחריה סגל מנסה לאסוף את עצמו ועונה, 'נראה לי כי אני נזכר במעומעם באותה הסיטוציה, זה מדהים מה שזה עושה לי. אשמח מאוד אם תיגש אליי באופן אישי ותשחזר בפניי במה דברים אמורים וכו'.

אז זהו, אכן כמובן ניגשתי אליו, ושוב הוא היה נרגש מאוד עד כדי דמעות ממש, לשמוע את אותה 'דרישת שלום', ועוד יותר לשמוע אותי מרצה את תוכן דברי התוספות ותוכן קושיתו שלו -  'העצומה' ! ודרך יישובו של הגרב"ד. לרגע היינו שוב שני תלמידים בישיבת פונובי'ז המתענגים על קושיה עצומה ומנסים למצוא מסילות של היגיון לפותרה. אלא שהפעם מלבד המיקום, הסיטואציה, המקום האישי של שני התלמידים, אחד התלמידים ניסה להסביר לעמיתו את קושיתו שלו בעצמו.

אז תגידו לי אתם, ישנו עומק סוריאליסטי נפלא יותר מרגעים פז שכאלה ?

ואתה ישראל יקר, הרבה מילים נאמרו אחר מיטתך, או ליתר דיוק אחרי סיפור חייך הסוערים. אני לעומת זאת לא מהמשבחים ובוודאי שלא מהמגדפים, אני מהמתפעמים - אותם רגעים הזויים משהו שחווינו יחד, שהגורל ואיש תלמיד חכם אחד יצרו בינינו . היו ללא ספק רגעים של התפעמות - ממך ומאישיותך האקסצנטרית, הכה מסוכסכת וכה מרתקת !

לך ונוח בשלום על משכך איש יקר. ועוד שפתותיך ימשיכו לדובב בבית המדרש. ולא רק בעולמה של התקשורת והתרבות הישראלית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2008 00:33 לינק ישיר 

שלמה,
הם משקרים באופן חד וחלק. אני יודע מידע אישי לגמרי. אני גם יודע שזה מעוגן באידיאולוגיה שלהם שמותר לשקר למען החזרה בתשובה. דומני שכבר כתבתי זאת בתחילת האשכול. היה לי ויכוח עם כמה מהם על כך סביב הדיון בספר 'שיח שבים' (שבו השתתפתי).

יהושע,
בתחילה חשבתי שהטיעון שאתה מביא הוא בעייתי. אם החזו"א לא אמר זאת, אז כיצד ר' שלום מרשה לעצמו לשקר? אלא מאי, שהחזו"א כן אמר זאת. אם כן, זה אינו הסיפור הראשון (כי זה סיפור אמיתי).
אמנם ייתכן שהוא סבר כך בעצמו, והמציא שהחזו"א אמר זאת. ועל כך כבר כתבה הגמ' שהביא המג"א הידוע שמותר לומר דברים שלו בשם אדם גדול כי היכי דליקבלו מיניה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2008 11:58 לינק ישיר 

קראתי השבוע מאמר שלהם בנושא אנטישמיות.
שלחתי הערות ביקורתיות תחת שם אחד והערה מחמיאה בסגנון חרדי תחת שם אחר.
תנחשו מה פורסם באתר שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2008 12:22 לינק ישיר 

אני מנחש- הם פרסמו את הביקורת! 

מנכ"ל גדול  אמר, אני שונא את אומרי ההן , בעיקר כשאני אומר לא.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2008 12:26 לינק ישיר 

ירוחם
מישהו באשכול סמוך שאני אף פעם לא כותב ברצינות
היו לי ספקות עליך
מה אומר כעת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2008 13:01 לינק ישיר 

בעל
אני  כן כותב ברצינות על  אנשים וגופים רצינים, המתיחסים על מוצא פיהם ברצינות.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2008 22:26 לינק ישיר 

ערכים וארגוני החוזרים, שקר או אמת?

ירוחם כתב:"אני  כן כותב ברצינות על  אנשים וגופים רצינים, המתיחסים על מוצא פיהם ברצינות. "
האמנם?

המעשה דלהלן, אני לו עד ראיה ושמיעה.
נוכח הייתי, לפני מספר שנים, בהרצאה של הרב זמיר כהן, אחד מהמחזירים בתשובה בארגון ערכים. הוא הראה גימטריות, דילוגי אותיות, הילות ועוד. לאחר ההרצאה ניגשו אליו כמה בחורים ושאלו: הרי זה לא רציני כל הדבר הזה, אמונה של גימטריות והילות? והוא ענה להם בפשטות: נכון, זה לא רציני. אבל זה משפיע על אנשים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ערכים וארגוני החוזרים, שקר או אמת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.