בתגובה לדברי מיכההמרשתי מיום 22/7/2008 שעה 22:26 "נוכח הייתי, לפני מספר שנים, בהרצאה של הרב זמיר כהן..." הרה"ג ר' זמיר כהן שליט"א בפעולה: "מצלמת הילות" "אבני הר סיני" "כח הדבור"
האם הרה"ג ר' זמיר כהן שליט"א משקר לחסרי אינטליגנציה, או שמא הוא עצמו חסר אינטליגנציה ?
"נכון, זה לא רציני. אבל זה משפיע על אנשים" על אילו אנשים זה משפיע ? האם הרה"ג ר' זמיר כהן שליט"א באמת צריך להיות מעונין בסוג קהל-יעד המושפע מהבלים אלה ?
נשלח ב-22/7/2008 22:53
מיכה
האם לא הבנת כי מתוך הן השתמע לאו, האם היתה לך ה" א הקטנה ביותר, שאני אתיחס לגופים השקריים של המחזירים בתשובה, כאל גופים רציינים???
קשה לי לעבור על אשכול ענק זה,אני רק לא מבין למה הנושא הזה אמור להטריד אותכם? האם מישהו חושב שעדיף שאנשים ימשיכו להיות חילוניים,בגלל שלדעתכם הסיבות להחזרתו בתשובה לא מספיק משכנעות? וכי אותם חוזרים בתשובה כל ההחלטות שלהם זה על בסיס שכלי טהור,שמה שמפריע לכם זה החלק של החזרה בתשובה וזה בלי להכנס לעצם הטענות,שנראות לי לא נכונות, אני רק אומר לו יהי כדבריכם,האם זה מה שאמור להפריע לכם? בימים אלו אנו עדים לגל גדול של הציבור הקורא להחזרת גלעד שליט,בוא נגיד שהיה אפשרות להשיבו להוריו אבל זה בצורה של שכנוע של שקר שישכנעו את ראשי החמאס שכדאי להם לשחרר אותו, וזה יהיה טיעון שקרי, האם מישהו ימחה על זה, מה זה שאתם מעלים טענות שקר, גם בענינו בנים שהתרחקו מאביהם, ואבא שבשמים רוצה שיחזרו אליו, ואנשים עושים את זה, מגיעים אנשים וצועקים על זה.
נשלח ב-5/7/2010 22:29
לסגסג
אתה בטוח שאבא שבשמים ישמח אם יְקַרבו אליו באמצעות שקרים?
האם אי אפשר לקרב בלי שקרים?
תוקן על ידי צענערענע ב- 05/07/2010 22:30:05
נשלח ב-5/7/2010 22:37
אני לא עברתי על כל האשכול הזה. אבל בגדול אני מבין שיש כאן טענה בסיסית מאד פשוטה.
נניח ואתה מנסה להחזיר מישהו בתשובה אבל הוא לא מוכן לקבל כל מיני דברים כמו האפשרות לגרש אשה בעל כרחה, מצות השמדת עמלק וכו', וכי בשביל להחזיר אותו בתשובה אתה תשקר ותאמר לו שאין כאלה דברים בתורה?
ולמה לא? כי את התורה צריך למכור כמות שהיא. טוב לך תקנה לא טוב אל תקנה.
ואידך זיל גמור.
תוקן על ידי nocheiner ב- 05/07/2010 22:38:09
נשלח ב-6/7/2010 08:19
צענע
לעניין לקרב ללא שקרים – לחרדים כמעט בלתי אפשרי היום, היות והדוגמה החרדית תומכת בהרבה "השקפות" שאינן הגיוניות בעליל ושמטיבן צצות מיד בתחילת תהליך החזרה בתשובה (למשל – ידיעת חז"ל את מדעי הטבע ומכאן לדת ומדע). לעניין זה השלכות על טיב רוב החוזרים, ועוד.
[היה לכאורה מקום, ללמוד מהרמב"ם שכתב את מו"נ (לשיטת הטוענים כי כתבו רק לנבוכים ואין זו דעתו האמיתית, שהרי בדבריו שם יש כפירה, ויש כאלו תמהונים הטוענים כך) וחשב שעדיף שיהיו כופרים במעט, אז ניתן גם להחזיר היום בצורה כזו…]
ואם אבא שהשמים ישמח..? כפי הנראה כוונתך לשאול אם יש חיוב הלכתי למנוע אדם מחטוא באמצעות שקר. מדוע גרע מכפיה על המצוות (וכל העברות)?
נשלח ב-6/7/2010 09:13
<וכי בשביל להחזיר אותו בתשובה אתה תשקר ותאמר לו שאין כאלה דברים בתורה?>
תורתינו היא תורת אמת ולכן לא משנה איך אנשים יגיעו לאמת העיקר שיגיעו! אם אפשר למנוע ממישהו להתאבד בכל מיני הבטחות סרק זה גם טוב! ידוע משל הרמב"ם על איך משכנעים תינוק וילד לללמוד תורה החינוך החילוני מגדל אנשים שגם בבגרותם צריך לשכנע אותם כפי שמשכנעים ילדים קטנים!
נקלעתי לישיבה במסיבה ליד אדם העוסק ב'קירוב' ושמעתי ממנו בין היתר:
אחת מהמניפולציות של מנהלי הארגון שלי היא שהם לוקחים אנשים פתוחים כמו העכחים המחוייבים ליהדות שפויה, שכלית ואנושית, שישמשו כמו 'מארחות' לאלה שעומדים ב'פתח' תהליך ההחזרה בתשובה. לאחר שהוצגה בפניהם יהדות למופת שהיא אור לגויים ולא חושך לעצמה בדרכי חינוך, זוגיות וכו' הם מופנים 'הלאה' לכאלה שדואגים שלא ישובו לפתוחים. כה סיפר: 'אחד מתלמידיי לשעבר שעבר את תהליך החזרה בתשובה עד תומו בא אלי במשאלה כזו: יש מישהו שהוא עדיין חילוני ויש לו שאלות כאלה וכאלה באמונה/השקפה האם אני יכול לשלוח אותם אל כבודו? עניתי לו: בכבוד רב. שאלתי אותו: ואיך אתה מתעמת עבור עצמך עם שאלות כאלה? אוח הוא השיב בחיוך יהיר ומזלזל, אני כבר לא שואל שאלות כאלה בכלל'
.....
נשלח ב-25/10/2010 08:31
בוגי-
לא עקבתי אחרי כל האשכול, אבל מתגובתך אני מבין שרוח הדברים היא שיש כאן תהליך רמיה מאורגן, שבו ההצגה הראשונה של הדברים היא מזוייפת ומדחיקה, ואח"כ כשהקרבן נחשף לדברים כמו שהם שוב אין ביכולתו להשתחרר מהמלכודת. בקיצור, אופיום להמונים.
כמי שעסק ועוסק הרבה בנושא, מכמה וכמה זויות, הרשה לי לומר לך שזו עלילת דם. אפילו אם נדמה למישהו מהעוסקים שזה באמת כך, גם הוא טועה.
מעשה ביהודי שהיה לו דין עם שותפו הגוי לפני שופט גוי. לפני הדיון לקח היהודי את השופט הצידה ודחף לו חבילת שטרות. אמר לו השופט מה זה שוחד ? אמר היהודי שה רק ליישר אותך שתתחיל לחשוב ישר (כי הטייתך לטובת הגוי השני היא ממילא).
ואצלנו זו אותה בעיה- צריכים לתת לאדם הזדמנות לבחון פעם אחת את הדברים מול עצמו בלי הטיה, וזה יכול להיות רק אם יסלקו (בכל דרך) את מי שהיטו את לבו עד עכשיו. אף אדם לא החזיר מישהו בתשובה מצד עצמו, רק המאור שבתורה יכול להחזיר. צריכים רק לתת הזדמנות לספוג קצת מן המאור הזה בטהרתו.