בית פורומים עצור כאן חושבים

ערכים וארגוני החוזרים, שקר או אמת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/6/2004 21:18 לינק ישיר 

לגבי מכירת נעליים . ראשית , אני חושב שגם בתחום זה ישנם שיטות שיווק פסולות .שנית , אין דין דעות כדין נעלים . המבחן הוא כזה : איך ירגיש האדם אם יגלה שישבו מאחורי גבו וחשבו איך לתמרן אותו ? לגבי נעלים אדם יודע ומוחל (וגם זה לא תמיד) , לגבי דעות אין אדם מוחל במדה והוא יודע .

לדעתי הפסול במסיונריות הוא מה שפסול בגניבת דעת.

ולהבהיר , איני מדבר נגד החזרה בתשובה בכלל . למשל , אם למישהו יש ידיד טוב והוא מנהל אתו שיחת נפש כנה בכדי להראותו את המאור שבדת , אין בכך כל פסול . אבל אם אותו אדם ידע שישבו מאחורי גבו וששיחת הנפש היתה העמדת פנים , הוא ירגיש נבגד .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2004 09:30 לינק ישיר 

העתק מעמוד 7 באשכול על רג"נ:

"פעם נכנס אליו חבר ראש ישיבה לבע"ת להתייעץ בענייני ישיבתו. זה היה בתקופה שזייפו מכתב... [ווטו: לשם החזרה בתשובה]. ר"ג התרעם בפני החבר על שהמחזירנים נוקטים בדרכים כאלה ואמר משהו כמו "אינם טובים מהם", בהתייחסו כנראה לדרכים המניפולטיביים של שונאי הדת."

ביאור העניין [לפי רוח הדברים של מציץ] שאם היה ברור שיש הצלה כמו פיקו"נ היה כל תעלול מותר [כפי שסביר שכך מושרש בדעת המחזירנים העושים דברים כאלה]. הנקודה היא שלא ברור כלל מה טוב יותר לשיוכלו בקום עשה לעשות דבר מעוות.

תוקן על ידי - ווטו1 - 29/06/2004 9:46:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2004 10:57 לינק ישיר 

אעלה נקודה נוספת למחשבה:

לעיתים קרובות גורמת החזרה בתשובה להרס של משפחות, במקרה שאחד מבני הזוג משתכנע וחוזר בתשובה ובן הזוג השני נשאר בחילוניותו.

אלו היה מדובר בהכרה אמיתית באמת התורנית, יתכן שהכל שוה וכמ"ש אין חכמה ואין עצה ואין תבונה נגד ה', אבל אם הדברים הם כפי שמתוארים לעיל, שיש פה יותר עניין של מעבר לחברה חדשה מאשר ההכרה והאמונה האמיתית , האם ראוי הדבר להחזיר אנשים בתשובה על כל מה שמסתעף בעקבות כך, נתק בין הורים לילדים והרס התא המשפחתי לעיתים?

והרי התורה דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2004 13:34 לינק ישיר 

רב צעיר.

אני חושב, סבור, שזה לא מוסרי לשקר לבני אדם.

אים אתה לא תשקר בכגון דא כי זה לא נכון לדעתך, מה איכפת לך איזה הצדקה הם נותנים לזה.

מחשבתו של אדם על מעשיו אינם קובעים "אצלי" אני קובע על מעשיו "שלו" אם לדעתי הם נכונים או לא.

מציץ.
כל הזכויות שמרות "לך"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2004 14:01 לינק ישיר 

בר בי רב

שום משפחה לא נהרסה בגלל חזרה בתשובה.

אני חוזרת:

אין כזה דבר, משפחה שנהרסה בגלל החזרה בתשובה.

מה שקורה הוא שתהליך של חזרה בתשובה אצל אחד מבני הזוג יכול להאיץ תהליכים בעייתיים שהיו קיימים כבר קודם.

כמו כן, פעמים רבות מדי קורה שאנשים שרוצים לחזור בתשובה נתפסים לחיצוניות, לחומרות, מנסים לכפות את האמת החדשה שגילו על בני משפחתם (ולא רק עליהם, אבל שם זה בולט וכואב ביותר). ללא הכוונה, זה יכול באמת להגיע לתוצאות שליליות.

אבל זה לא בגלל שהחזרה בתשובה גרמה לכך, בתור תהליך של התקרבות לה' ולתורה. זה קרה בגלל שהם לא ידעו איך לקבל את התהליך של חזרה בתשובה, ופירשו אותו לא נכון.

התהליך הדינמי של כל שינוי עלול לפגוע במרקמים עדינים. כאשר יש כבוד והבנה הדדית, כל שינוי יכול לעבור בשלום. גם אם יש חיכוכים. אך כאשר יש גורמים בעייתיים, או מערכת בעייתית, עלולה להיות האצה של הבעיה.

כמו כן, כאשר אנשים אינם יודעים לתקשר ביניהם, זה מחריף את המצב.

ולא המרצים אשמים, אלא חוסר הידע של החוזרים. יש גבול עד כמה ניתן לספק ידע מינימלי על היהדות לאנשים שרק מתחילים בנושא, והלא ההתלהבות הראשונית, עד כמה שהיא משובחת, אינה תחליף ללימוד. הסמינרים משתדלים לספק הכוונה וידע, אבל זה לא תמיד מספיק, ולא תמיד החוזרים מגיעים לקבל הכוונה כזו. כמו כן, שום ידע והכוונה אינם יכולים למלא את מקומם של יסודות בריאים במערכת הזוגיות, כאשר אין כאלו.

במקרים כאלו צריך לא רק הכוונה של נציגי הארגונים, כפי שהיא קיימת, אלא ממש לפעמים טיפול זוגי, או אפילו ייעוץ פסיכולוגי.

וכבר שאלתי את עצמי בעבר אם לא כדאי לפתוח אשכול או פורום לסיוע לחוזרים בתשובה, שיקבלו פרופורציות, שילמדו הלכות, שילמדו לא לכפות את עצמם על בני הזוג והילדים, שיפתחו יכולת לתקשורת בריאה, שילמדו להתחשב ולהאהיב את התורה - כי זו התורה באמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2004 14:28 לינק ישיר 

ביטוי ספרותי - הומוריסטי של הבעיות,מצוי בספרה של אורה מורג:

"מאה תפוחים חדשים".

קריאה מהנה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2004 15:18 לינק ישיר 

ובתור קונטרה, מומלץ מאוד לקרוא את הספר של בעלה (לשעבר) "תינוק שנשבה". גם אותו הייתי מוסיף לרשימה של "בעלי התשובה הלא שגרתיים" המופיעה באשכול על רוזנצוויג ואורי זוהר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2004 15:42 לינק ישיר 

האם אפשר להוסיף תיאור והערכה לגבי נושאי שני הפרים האמורים , עבור מי שאינו נוהג לרוץ לחנות הספרים ולקנות על פי המלצה בלבד ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2004 15:42 לינק ישיר 

רב צעיר

אתה מתכוון לאמנון אריאלי?

בשעתו כתבתי עליו משהו בחדרי חרדים, אבל זה מן הסתם אבוד, ללא מנגנון החיפוש של הייד פארק.

אם זה הוא, אנסה בכל זאת. בכל אופן, הוא שייך לסוג אחר לגמרי מאלו שנזכרו כאן (פרט אולי לביקורתו של אקדמאי).

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2004 18:51 לינק ישיר 

מימוני

אכן התכוונתי אליו, ואל ספרו המשעשע מאוד והאמיתי עד כדי כאב.

בעניין מה שאמרתי שהוא שייך לבעלי התשובה ה'לא שגרתיים', התכוונתי לכך שהוא לא אומר 'אמן, קדוש' אחרי כל דבר שהחברה החרדית אומרת, אע"פ שהוא חי עמוק בתוכה. וזאת בניגוד למרבית החוזרים בתשובה שלא מאופיינים על דרך הרוב ביכולת חשיבה ביקורתית כלפי כל דבר שמוצג להם בשם "היהדות".

יש בספר ביקורת חברתית נוקבת מאוד כלפי הממסד החרדי, בעלי תשובה, הליטאים, החסידים ועוד ועוד. אולם, מה שיפה בספר הוא שהביקורת כתובה בצורה מאוד חביבה ולא פוגעת, בניגוד לספרים שונים ומשונים שעדיף לא להזכיר את שמם.

לדוגמה, יש שם קטע שבו הוא וחבר עוברים ליד בית של ברסלבר ועל הדלת מודבק 'נ נח נחמ נחמן מאומן'. "תראה איזה שטויות אנשים מדביקים על הבית שלהם !", אומר החבר. "אבל, אצלך בבית מודבק: יחי מלך המשיח לעולם ועד ?", הוא שואל. "נו באמת", אומר החבר, "איך אתה משווה בכלל את שני הדברים ...".

יש שם גם סיפור מעניין אחר, הוא מספר של על חבר חרדי שלו שהינו למעשה חילוני לכל דבר, לא שומר שבת, מהמר, מבלה עם בחורות וכו' (מה"אנוסים החדשים"). אבל, הוא לבוש כולו בשחור, חליפה, מגבעת וכו'.

פעם אחת הוא שאל אותו: "אתה הרי כל כך לא דתי, מדוע בכלל אתה ממשיך ללכת עם הבגדים החרדים ? תוריד אותם ותהיה חילוני לכל דבר. בשביל מה אתה צריך את כל ההצגה הזאת"

"תגיד לי אתה משוגע ?!", אומר החבר, "אתה רוצה שאני אהרוג את אמא שלי ..."

[מן הראוי לציין שלא כל הספר עוסק בביקורת חברתית, אלא רובו ככולו פשוט מוקדש לתיאור חוויותיו של בעל תשובה ללא כל כחל ושרק - ההפך הגמור מהאופן בו 'ערכים', למשל, יתארו זאת]

תוקן על ידי - רב_צעיר - 29/06/2004 19:07:05

תוקן על ידי - רב_צעיר - 29/06/2004 19:15:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2004 19:09 לינק ישיר 

יש כאן הנחה שהמחזירים הם שרלטנים. הם מוכרים גן עדן. ברור שזו טעות למכור משהו שבמוצר הסופי זה לא יתקבל, כי הרי מקח טעות היא. וכן זה יגרום לאכזבה.

אך זה כדוגמת הרב אמנון יצחק שמוכר היהדות בדרכו, אני משער שהוא אכן מאמין באמת בכל הדברים - אם כי בעכ"ח ילעגו לו.

וזה שחשוב שהמלים בתורה משמעותיים בוודאי מאמין בזה לפי דעתו.

אך שמשכנע בלי הבטחות ואתות ומופתים - מה רע בכך? הלא מוכר את האמת מפני שהיא אמת. לו יצוייר שאני הייתי חילוני ומישהו הי' מחזיר אותי למוטב הייתי אסיר לו תודה כל ימי חיי.

אל תשכחו, יש הרבה משפחות שאם היו יודעים שאחד מבני משפחתו נהפך לרציונליסט ולועג על הזהר ועל אריז"ל - זה יכול לגורם להריסת משפחה כמו התחרדות.

תוקן על ידי - מסתברא - 29/06/2004 19:12:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2004 19:11 לינק ישיר 

רב"צ

מה כל כך מבדח בסיפור האחרון ? (או אולי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2004 19:14 לינק ישיר 

מצו"נ

אותי זה הצחיק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2004 19:25 לינק ישיר 

מסתברא

כבר כתבתי שהבעיה העיקרית איננה בעצם ההחזרה בתשובה אלא באופן שבו זה נעשה . אין שום הבדל בין הסמינרים האלה לבין הכנסים של כל מיני שרלטנים שמנסים לשכנע אותך להשקיע כסף בשיטת הפירמידה .

ובודאי שיש הבדל בין דיון חופשי לבין משהו שמאורגן באופן מניפולטיבי . אני האחרון שיאמר שיש להשתמש בשיטות שיווק כאלה או אחרות כדי להפיץ את בשורת הרציונליזם .

בנוסף לזה יש לי טענות גם על עצם העמדת עניין ההחזרה בתשובה ה*המונית* כמטרה , ועל העמדת כל נושא יחסי דתיים חילוניים על ראייתם של האחרונים כחוזרים בתשובה פוטנציאליים , אלא שאין לי כח להאריך בזה כרגע .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2004 10:19 לינק ישיר 

אשכול חדש על אמנון אריאלי וספרו בלינק הבא:

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1002062

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ערכים וארגוני החוזרים, שקר או אמת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.