בית פורומים עצור כאן חושבים

ערכים וארגוני החוזרים, שקר או אמת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/5/2006 00:12 לינק ישיר 

קעלעמר,
לך תדע, אולי הנשמה הזו היא שעלתה לוי במנחה של שבת אצל הרבי מללוב ז"ל (לפני אביו שמקבל שלישי ולא הגבהה).
מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2006 00:21 לינק ישיר 

רבותי המגיבים המלומדים,

נראה שישנה כאן היסחפות לסגנון ציני שאינו יאה לרוח הפורום הזה, לפחות כפי שהכרתיו.

לא הסכמתי עם סגנון דברי דניאל נשיא, וכפי שכתבתי, יש לי לא מעט ביקורת על ציור החברה החרדית כאוטופית ביודעין, ובעוד נושאים, כולל סיאנסים בשם "ערכים" והחזרה בתשובה.   

אך מכאן ועד סגנון ההשתלחות שניכר בדברי כמה מהכותבים האחרונים, הדרך ארוכה. *:namespace prefix = o />

יש "לפרק את עסקת החבילה", דהיינו לזכור שלצד ביקורת שאולי במקומה לגבי נושאים אלה או אחרים יש בארגון ערכים הרבה אנשים חכמים, יש לימוד אמת וטוב, ומסירות נפש לאורך שנים ארוכות, בעבודה עם כאלה שמעולם לא ידעו שיש ביהדות דבר מה בעל ערך, ושמהם קמו משפחות רבות של  שומרי תורה ומצוות, מה שעדיף אני בטוח בעיני המגיבים על האלטרנטיבה.

ולכן, מכאן ועד לקרוא ל"מחזירים" "שקרנים" בצורה גורפת שמשתמע ממנה זדון, לקיים דיון אם רשעים או שוטים, לומר "שהחזרת אנשים נותנת (להם) מעט חיזוק", ולנקוט בגישה מזלזלת, הדרך ארוכה, אינה ראויה, ומהווה הוכחה מסוימת לכמה מהטענות שנטענו כאן (שטחיות?)

דומה שיש כאן שנפלו למלכודת עדריות שהיא הדרך הבטוחה לאובדן שיקול דעת.

ולא בשביל זה יש את עצכ"ח, כי אם לשם שמירה ופיתוח שיקול הדעת.

תוקן על ידי - אורבערפל - 01/05/2006 1:07:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2006 03:44 לינק ישיר 

אור, יש"כ והריני מצטרף למחאתך. לצערי תוכחת נשיא על חלק מהמתדיינים מתבררת כנכונה.

(ר"ס, האתר שקישרת שייך ל'הידברות' לא לערכים) תוקן על ידי - mapatzon - 01/05/2006 3:49:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2006 04:10 לינק ישיר 

אור בערפל יקר,

בכל הכבוד והיקר, ביקורתך אינה נכונה,לפחות בחלקה. סגנון ציני כשהוא אינו מהוה תחליף לטיעון אינו בעיה ביחוד שמר נשיא לא הציג כלום מלבד ביקורת אישית וגסה.

מה אדם אמור להגיב על ההבלים שמנסים למכור לחילונים על סיאנסים? לדבר במתק שפתיים? וכבודו של הווה מה יהא עליו?

אגב, אני מתנגד לדעה זו,אבל אם כבר, יש האומרים שעצכ"ח בא להציג את האנטי תיזה להצגת היהדות האופן הזה. ואתה, אם איני טועה, נמנה עליהם.

על שאלת הסגנון אני מסכים  שניתן לומר הכל  גם בעדינות אבל כל איש וסגנונו. כל עוד שאין בזה התקפה אישית ישירה על משתתף, זה סביל.

אגב,מותר  לנתח  שהמקור הנפשי של המחזירים בתשובה הוא חיזוק עצמי. זה כ"כ פשוט שזה לטעמי אף לא אמור לפגוע בהם.
אני עצמי לא אחת טענתי בפני מחזירים בתשובה את הטענות הללו איך הם מציירים חברה חרדית אוטופית בעוד שהם יודעים היטב שזה שקר גס שיזיק בסופו של דבר לאנשים שאותם הם מנסים להחזיר בתשובה.

התגובות נעו בין "אתה אנטישיימי ידוע" לבין מה לעשות?רק  אחד ענה לי שהוא מודיע  להם מראש שהוא  מדבר איתם על יהדות ולא על יהודים והם יגלו תופעות קשות אצל החרדים.

לעשות זאת באופן ממוסד ומסור זהו שקר מזיק שאני לא מוצא שום מילים יפות ומכובדות לומר עליו.

תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 01/05/2006 16:26:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2006 21:59 לינק ישיר 

מפצון ואור בערפל, אם יש מקום לבקר את הפורום בגלל חלק מהמתדיינים בו, למה שלא תהיה תוכחה על "ערכים" בגלל חלק מהמרצים שם? הרי הטריק הכי נפוץ בויכוחים מגזריים, הוא להפריד בין רוח הקהילה לבין מעשי הקהילה, להתייחס לרוח כשמדובר במגזר שלך ולפרקטיקה כשמדובר בצד השני. אתם קוצפים על עצכח בגלל כמה אנשים חדי לשון, אבל מלמדים זכות על ערכים בגלל יהודים יקרים שעובדים שם במסירות נפש. באותה מידה, יכולתם ללמד זכות על עצכח בזכות שיעור לא פחות של יראי שמיים שמאדירים את התורה בעינטרנט.

תוקן על ידי - יבוסי - 01/05/2006 22:03:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2006 22:26 לינק ישיר 

יבוסי,
רק בשביל לשמוע את הדרשה הזו ממך היה שווה כל האשכול.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2006 22:48 לינק ישיר 

יבוסי, האם סמאו עיניך מראות? וכי מה עשה אור"ב עד כה אם לא לבקר את ערכים? כשיפתח אשכול על "עצכ"ח ופלפולי סרק דיבוסי, שקר או אמת' אלמד זכות על עצכ"ח.
הנושא הינו ערכים והביקורת היתה על תרבות הדיון וירידה לסגנון *** מצד חלק מהדנים. מה חכם יותר, לספק אלפי תשוקות או לכבוש אחת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2006 08:18 לינק ישיר 

מצפון,
עיין בסוגיא במסכת יבמות על ביטול יצרא דע"ז. תוקן על ידי - תחשגחם - 02/05/2006 8:19:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2006 19:18 לינק ישיר 

קעלמאר היקר אף הוא שלום,

תודה על הערתך, ומספר הערות באדום:

אתה אכן צודק שסגנון ציני כשהוא אינו מהוה תחליף לטיעון אינו בעיה. אך בכמה מהמקרים למעלה הוא היווה תחליף לדיון ואף גלש מציניות, מה שלא היה לרוחי במקרה זה, גם אם נשיא לא ענה לענין. והוא לא ענה לענין. לטעמי עדיף היה להגיב לנשיא ואז לדום, או פשוט לעזוב אותו להתגוננויותיו.  

"מה אדם אמור להגיב על ההבלים שמנסים למכור לחילונים על סיאנסים? לדבר במתק שפתיים? וכבודו של הווה מה יהא עליו?"

יש עוד אפשרויות בין מתק שפתים למה שביקרתי.

"אגב, אני מתנגד לדעה זו,אבל אם כבר, יש האומרים שעצכ"ח בא להציג את האנטי תיזה להצגת היהדות האופן הזה. ואתה, אם איני טועה, נמנה עליהם".

אתה לא טועה.

אבל עצכ"ח גם בא להציג אנטי תיזה ללעג מיותר והכללה גורפת. וכך ראיתי בחלק מהתגובות להם הגבתי 

"על שאלת הסגנון אני מסכים  שניתן לומר הכל  גם בעדינות אבל כל איש וסגנונו. כל עוד שאין בזה התקפה אישית ישירה על משתתף, זה סביל".

היתה הכללה גורפת שאילו הייתי מטובי ערכים לא הייתי מקבלה ובצדק. וזאת לצד ביקורת שראוי שתשמע. אכן כל איש וסגנונו, אך איפה הגבול? ביחוד לאור קדושת מקום זה (עצכח).

"אגב,מותר  לנתח  שהמקור הנפשי של המחזירים בתשובה הוא חיזוק עצמי. זה כ"כ פשוט שזה לטעמי אף לא אמור לפגוע בהם".

כולם? רובם? ואיך אתה יודע?

"לעשות זאת באופן ממוסד ומסור זהו שקר מזיק שאני לא מוצא שום מילים יפות ומכובדות לומר עליו".

יש לפרק את עסקת החבילה. יש שם בעיות, ואכן יש בעיה עם הבטים שהם לא אמיתיים, =קרי שקריים, או של כיסוי על האמת. אך יש שם גם, ובקירוב עצמו, דברים טובים, ונשכרים רבים.  

תוקן על ידי - אורבערפל - 02/05/2006 19:21:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2006 19:34 לינק ישיר 

אף אני לא באתי אלא להסכים עם כל מילה של אור בערפל. שאף חסך לי מאמץ של הקלדה וניסוח. ואולי אוסיף עוד משהו: כאשר אנו נתקלים בתופעה שלילית בעינינו, ועוד בשם התורה, וכל הערכים שלנו והאמת שלנו, אנו מרגישים צער וכעס. וניתן להבין כיצד זה מיתרגם לביטוי ציני. אבל ציניות היא הדבר האחרון שמועיל. כלומר, היא מזקת. אם יש מישהו שסבור, כמוני, כי יש דברים שגויים באופן שבו ארגוני הקירוב מעבירים את המסר, או בעצם המסר, ראוי להתייחס ענינית ואך ורק ענינית. וגם, במאור פנים, ואם זה מה שנקרא "מתק שפתים", אז בהחלט גם זה. (אמנם תחושתי האישית ממילים אלו שונה, מעין מתיקות יתרה ולא אהובה). שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2006 21:38 לינק ישיר 

אני מבין שחלק מהבקורת מופנית אלי, על נסיוני לתלות את החזרה בתשובה בחיזוק הספקנות הפנימית של המחזיר. קודם כל סייגתי,אם איני טועה, ואמרתי שמדובר בהכללה גסה מעט. אני כמובן לא מכיר את כולם אבל  כך נוצר אצלי הרושם. ואגב, לא רק אצלי, את הטענה הזו שמעתי מעוד רבים. כולנו יכולים לטעות, איני מתיימר לרדת לנבכי נפשו של האדם. זו התרשמות אנושית ותו לא.וזה ממש לא שונה מהגירסא החרדית האהובה להסביר את החזרה בשאלה בתאוות.

ובאשר לציניות,אני ממש לא הייתי ציני . הייתי רציני לגמרי. אני לא בא להגן על הדת או על הדת כפי שמיימוני או אור בערפל רואים אותה, אני  מתנגד גם לה.  כואב לי שאנשי ( לכאורה) אמת משקרים ביודעים. ושאף אחד לא יגיד לי שהם לא יודעים שהחוזרים בתשובה סובלים בציבור החרדי הכללי. ובכל זאת הם ממשיכים לשקר. זו תופעה שאולי רק מיימוני במתק שפתיו יכול לבקרה במילים של שבת וחג. אני לא.

ידוע לי על חוזר בתשובה ששינה את שמו כדי שלא יעלו עליו ביודעו שאם יעלו עליו יזרקוהו מליות מורה בחייד ומי יודע עם ילדיו יכללו במכסה השנתית. אז אל תיתממו וספרו לנו סיפורים על דברים טובים. אם דת מענינת אותם. שיכריזו שהם אינם מעונינים להחזיר לחרדיות אלא לדת! נראה את האמיץ הראשון שיעשה זאת.

חג עצמאות שמח ( אייקון חייב לצאת למסיבה ולשתות כדבעי) תוקן על ידי - נאךאמלנישט - 02/05/2006 21:41:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2006 21:59 לינק ישיר 

לבעיה הכאובה שהציג המשתאה נתוועדתי לפני כעשר שנים במפגש עם יוצא סמינרים - הדיאולוג שניהלתי איתו לא היה רחוק מזה המתואר בסיפור הדימיוני.
הדילמה המתעוררת אינה קשורה בהכרח לשאלה אם מותר לשקר לצורך. עיקר הבעיה של ה"מחזירים בתשובה" אינה שקרים מובהקים אלא  שימוש בטכניקת אנשי מכירות. השאלה היא:  האם היהדות צריכה להיות פרט למכירה בתרבות הצריכה-שיכנוע העולמית או אמת נוקבת שמהווה אנטיתזה לכל הנ"ל (וזה לא משנה אם זו אמת אינטלקטואלית או נפשית). 
הגדרת הסמינרים כחבלי הצלה היא נכונה - אין דרך אחרת לפנות לאנשים רבים שחונכו על גירסא פופליסטית ומזיופת למה שהיה פעם רציונליזם. עם זאת יש לבדוק את תקינותם המוסרית של חבלי הצלה אלה - וניתן לעשות הרבה גם בלי שימוש במניפולציות.
גם אם נניח שהעברת חילונים רבים ככל האפשר לשמירת תו"מ היא המטרה המבוקשת המצדיקה את הפיכת היהדות למוצר צריכה, יתכן ששיטה זו מזיקה אפילו לאותה מטרה. כולנו זוכרים את פרשיית ידען - אומלל\רשע זה הוא תוצר מובהק של תרבות ההוכחות המדעיות הרדודות. בתשובתו ובהתפקרותו - אחד הוא. 
יש עוד מה להאריך בזה - אם יחזור העניין הציבורי בנידון זה.
רק  אומר שבאתר של "קו לקו" צפיתי בקרן אור בעולם ה"קירוב" בשם הרב ראובן לויכטר, איש אשר רוח בו. נדמה לי שיש כאן כיוון נכון לקירוב בלי מרכאות כפולות.    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2006 00:21 לינק ישיר 

מפצון, אין לי מנוס מלהודות, שיש ממש בתוכחה שלך כלפי. בהודעתי הקודמת השתדלתי להאיר נקודה שהיא שלילית ביסודה, דרך דוגמא חיובית, מתוך תקווה שהקורא יוכל לבצע את ההיפוך הלוגי הנדרש. מסתבר שבמקרה שלך, מדובר בתמרון מסובך מדי ועל כן הפלפול כולו היה מהלך סרק, כפי שהיטבת לאבחן.

הנה איפוא הטענה הבסיסית, בלי הכסות המסורבלת שהסתירה אותה קודם מעיניך:
נדרשו רק כמה תגובות סרקסטיות (לא ציניות, כפי שהוגדר כאן בטעות), כדי שאתה ואו"ב תפרסמו הסתייגות בלשון כללית, תאבחנו שטחיות (למרות שכמעט כל הסרקזם היה מנומק) ותביעו תמיכה בביקורת שהושמעה על הפורום ככלל. צא ולמד, כמה טבעי ואנושי לבקר את ארגון"ערכים" כולו, כאשר על השולחן מונחות כל כך הרבה דוגמאות למידע השגוי והחלקי שהארגון הזה מפיץ. לאור התצפית החד משמעית הזו, שתואמת את מה ששמעתי במו אזני ממרצה של "ערכים" ומחברים שעברו בסמינרים, דומה שיש רק שלוש פרשנויות מתקבלות על הדעת: או שהמרצים הם צדיקים שמשקרים למען התורה, או שהם סתם שקרנים, או בורים/שוטים. אלה בדיוק שלוש האפשרויות שנידונו כאן. על מה יצא קצפך? שמא חורה לך שלא נחקרו כוונים נוספים, כגון שהמרצים שרויים תחת היפנוזה, שהם מדברים בדילוגים או שהסמינר כולו הוא סדנת סטנד-אפ קומדי?

לגבי הזכות שלימד כאן או"ב:
 יש "לפרק את עסקת החבילה", דהיינו לזכור שלצד ביקורת שאולי במקומה לגבי נושאים אלה או אחרים יש בארגון ערכים הרבה אנשים חכמים, יש לימוד אמת וטוב, ומסירות נפש לאורך שנים ארוכות.
השימוש במונח "שקר" הוא באמת פסול, כי איש כאן אינו בוחן לב וכליות. מעבר לכשל הזה, איזה יחס אתה מצפה למצוא כלפי השטויות שמופצות ב"ערכים", במקום שבו השכלה, יושרה וחשיבה בהירה הם בין המכנים המשותפים הבולטים של הקהילה?

אחרון חביב, הרב מיכי: תודה על המלים הנעימות, אבל לטעמי, כל האשכול הזה היה שווה כדי לקרוא את הודעתה של הפנחסית, כבר בעמוד השני. היא מסבירה שם שאף משפחה לא נהרסה בגלל חזרה בתשובה, אלא לכל היותר, החזרה בתשובה האיצה תהליכים בעייתיים. את הטיעון הפנטסטי הזה, צריך ללמד בקורסים לדין פלילי. בואו נראה כיצד יתמודדו שופטים בישראל, עם סנגור שיסביר שמרשו אמנם שרף את הבנין, אבל הפעולה הזו רק זירזה את הבליה הטבעית של הקונסטרוקציה.

תוקן על ידי - יבוסי - 03/05/2006 0:26:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2006 01:02 לינק ישיר 

יבוסי וואו. כבר שכחתי שכתבתי את התגובה הזו. בעיקרון, תשובתי עומדת במקומה. יש לי רק תוספות שזכיתי לרכוש במשך שנתיים של רכישת חכמה, בגרות ונסיון מעשי בתחום. גם בנין, אם הוא בנוי היטב יכול לשרוד זעזועים, אפילו רעידת אדמה.לפחות כך טוענים אלו שמתמצאים בתחום, וזה בוודאי לא התחום שלי. כך, משפחה יכולה לשרוד ולהכיל כל זעזוע. כי, סוף סוף, מה זו חזרה בתשובה? שינוי ערכי, שינוי התנהגותי. מריבות בין בני הזוג, נסיון לכפות דעות על הזולת - אלו אינן חזרה בתשובה. והן אינן מתרחשות דווקא עקב חזרה בתשובה. אם הזוגיות לקויה, אם הבעל או האשה רגילים לכפות את דעתם והצד השני תמיד מגיב בהתקוממות ובעוינות, אז יש את זרעי הפורענות. הם יצמחו בגלל כל סיבה שתעורר אותם, בין אם זו חזרה בתשובה חד צדדית, חזרה בשאלה, או כל זעזוע אחר שבא בחיים. וכאן, דווקא הנחיה רבנית יכולה לסייע. גם לשמר את המסגרת. גם לפרוק את המתחים ולמצוא פתרון של שלום לחיכוכים. וגם להרגיל את הזוג לכללי זוגיות בריאים יותר. וכמובן, כל מה שכתבתי כאן לא קשור כלל לערכים או לכל ארגון אחר. זוגיות טובה היא פרי אהבה, רצון משותף לחיות יחד, והחלטה נחושה לשרוד יחד למרות שלפעמים מתגלעים קשיים. וכן - טכניקות טובות של התמודדות עם אי הסכמה, שמתרחשת בכל משפחה, בכל בית, עקב נסיונות החיים, ועקב כך שאנו אנשים שונים, עם צרכים, רצונות וסגנוני תגובות שונים, עם כל האהבה שקיימת גם היא מעל לכל וביסוד הכל. אז תרשה לי לא להסכים איתך. ולחזור על מה שכתבתי. חזרה בתשובה לא הרסה ולא יכולה להרוס שום בית. היא רק יכולה לזמן סיבה למריבה, או זרז להחמרת מצב קיים. אולי אודה בדבר אחד. אם הזוג נשען על מומחה כביכול, שמייצג כביכול את היהדות, והוא מתסיס אותם ומטעה אותם לפי הבנתו - אז יש סכנה לגירושין. אני מכירה מקרה כזה. הוא קרה לאחר שאחד מבני הזוג התקרב למכון לקבלה של ברג. האם זו יהדות בעיניך? או חזרה בתשובה? בעיני לא. אולי תבוא לסמינר ותראה במו עיניך. אולי תיפגש בעצמך עם בעלי תשובה שעברו את הדרך ומרוצים בחלקם. יש כאלו. גם אם הם לא מגיעים לפורום הזה (והם גם לא יגיעו... ואני מקווה שלא יגיעו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2006 01:33 לינק ישיר 

תחשגם,
אין הספרים תח"י, נא החכימני.

יבוסי, אם תנסה להציץ מבעד לסלטות והיפוכים לוגיים מסחררים תראה שהודגש כי הביקורת לא הופנתה לפורום אלא לחלק מכותביו. מה חכם יותר, לספק אלפי תשוקות או לכבוש אחת?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ערכים וארגוני החוזרים, שקר או אמת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.