ברצוני גם לעתיק לכאן מה שכתבתי לייתכן היקר באשכול אחר באותו עניין,
| ייתכן כתב: |  |
| לא נעים להשבית שמחות. הכל טוב ויפה. מה לכל זה ולאוסף המצוות, הפולחנים והאיסורים, שמלבד חוסר הקשר שלהם הן לדת מקסמן, הן לדת מיימוני והן לדת לייבוביץ, אנו יודעים בדיוק כיצד, על איזה רקע ועל ידי מי הן נוצרו והתפתחו. מה הסיבה שכולם מתקבצים סביב אותה מדורת השבט? דת השכונה? מחלקת המצבים? |
יתכן היקר:
קודם אני מוחה על הגדרתך את התורה שלנו כדת וק"ו כדת שלי,
אז קודם כל התורה והיהדות היא לא דת, ואמרתי לך זאת עשרות פעמים, היא לא דת כי היא נגד דת אז איך יכול להיות דת בעצמה,
התורה היא דרך חיים ששייך למשפחת היהודים,
וכזו היא חייבת לשמור על המשפחה היהודית, וכל דור ודרו היא חייבת לשמור עליהם כפי דורם וכפי צרכיהם של הפרט,
כי הרי כל כלל מתחיל מהפרט,(כל חברה מתחיל מהפרטים בחברה, וכן כל מדינה וכל אומה,) ואם לא נשגיח ונדאג לפרט אז אין כלל, וההסיטוריה היהודית תוכיח זאת,
הראיה לכל זה. היא סיפור התורה למעשה ראובן,
ראובן שכב עם אשתו של אביו,
תגובת אביו היית צריך להיות כמו כל אב בתרבויות האחרות, שהיא לזרוק את בנו (ראובן) מהמשפחה,
ולא כך עשה, אומרים חז"ל הקדושים
"מלמד שלא הוכיחן אלא סמוך למיתה. ממי למד, מיעקב שלא הוכיח את בניו אלא סמוך למיתה. אמר, ראובן בני, אני אומר לך מפני מה לא הוכחתיך כל השנים הללו, כדי שלא תניחני ותלך ותדבק בעשו אחי. ומפני ארבעה דברים אין מוכיחין את האדם אלא סמוך למיתה, כדי שלא יהא מוכיחו וחוזר ומוכיחו, ושלא יהא חבירו רואהו ומתבייש ממנו וכו' כדאיתא בספרי. וכן יהושע לא הוכיח את ישראל אלא סמוך למיתה, וכן שמואל, שנאמר (ש"א יב, ג) הנני ענו בי. וכן דוד את שלמה בנו"
זוהי השקפת התורה והאבות ומנהיגי האומה,
מאוד מואד חשוב האלוקים ותורתו, אבל דבר ראשון חשוב המשפחה,
יש הרבה דרכים לשמור על המשפחה, אחד מהם זה התורה, תורה אישית שכל אחד מהמשפחה שומר עליה מרצון בלי שיהיה עליו שוטר או שילטון חברתית\מדינית או שלטון של מלך,
אני אפי' כועס שאין מוזיקה י
הודית הנה אשכול בעניין למה אין מוזיקה יהודית מקורית ???
לומר שלא צריך לרוץ לחפש אצל אחרים, ומשם ללמוד מהם את תרבותם הקלוקל,
עד כדי כך שמי שרוצה להרגיש נאור חייב לשנות שירים יהודים ולאהוב דווקא לועזית,
אז תשאל בצדק למה אני יורד לקטנות שכאלה,
תשובתי שהלואי זו היית קטנות, אני מת שכך יהיה שהצעירים יראו את זה רק כנהנה ממוזיקה אחרת ותו לא,
ואז צעירים שלנו גם יעשו מוזיקה מקורית משלנו,
אבל לא היא, הצעירים שומעים מוזיקה שלהם ורוצים גם את התרבות שלהם, ואין להם שום עניין להמציא מוזיקה משלנו,
ורק חולמים הלואי שנולדו בדנמרק או באמריקה, ותעזוב אותי מהיהודים הדבוקים ח"ו,
המצב כהיום נראה בערך כך, במקום שהמדינה האומה תשקיע הכל שיהודי ירצה להיות יהודי, חילוני אפי',
היא מייבאת תרבויות זרות שהנוער ירצה להיות שייך לשם. ויבגוד מחשבתית ורצונית באומה שלו,
הנאורות בארץ ישראל כשלה טוטלית בכל תחום ותחום, היא לא נתת לצעירים חלופה לתורה וליהדות,
סיפר לי עסקן חשוב אצלינו ששאל את שמעון פרס בהסכמי אוסלו הראשון,
שמעון מה קרה לכם ?
ושמעון ענה לו. אין מוטיבציה בעם להילחם על צדקת דרכם,
תראה משהו מעניין בפרשת השבוע (בהעלותך)
גם למשה רבינו היית אותו בעיה,
העם התרגל לאכול "חינם" כעבדים אצל האדון, ולך תסביר להם שאוכל שעבדת\עמלת עליהם לבד. היא אוכל של בני חורין,
תכנס לנעליו של משה רבינו ותחשוב, הוא היה צריך לאכיל אותם בפה ממש, אחרת הם רוצים לחזור למצריים להיות עבדים שוב,
ועד שהוא (משה רבינו) נטרף לגמרי וזעק לאלוקים מה ??? אני נולדתי אותם ???,
(יב) הֶאָנכִי הָרִיתִי אֵת כָּל הָעָם הַזֶּה???? אִם אָנכִי יְלִדְתִּיהוּ ????? כִּי תאמַר אֵלַי שָׂאֵהוּ בְחֵיקֶךָ כַּאֲשֶׁר יִשָּׂא הָאמֵן אֶת הַיּנֵק עַל הָאֲדָמָה אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתָּ לַאֲבתָיו:
(יג) מֵאַיִן לִי בָּשָׂר לָתֵת לְכָל הָעָם הַזֶּה כִּי יִבְכּוּ עָלַי לֵאמֹר תְּנָה לָּנוּ בָשָׂר וְנאכֵלָה:
(יד) לֹא אוּכַל אָנכִי לְבַדִּי לָשֵׂאת אֶת כָּל הָעָם הַזֶּה כִּי כָבֵד מִמֶּנִּי:
(טו) וְאִם כָּכָה אַתְּ עשֶׂה לִּי הָרְגֵנִי נָא הָרג אִם מָצָאתִי חֵן בְּעֵינֶיךָ וְאַל אֶרְאֶה בְּרָעָתִי:
עד כדי כך שרוצה הוא למות,
כך בדיוק זה עם הנאורים שלנו, רוצים הכל חינם, רוצים להוולד בדנמרק, רוצים מוזיקה בלי לעמול עליו,
בקיצור רוצים הכל בקלות ורוצים להנות מעמלם של אחרים,
ולא פלא שהאחרים שונאים אותם, מה הם באים היהודים להנות מעמלינו בלי שום מחויבות אפי' למדינה, כי ביום שדנמרק לא יהיה מספיק לו או לצאצאיו אז יברחו לאומה אחרת להנות מהם בחינם,
הנאורים הטיפשים האלה לא מבינים שדנמרק (או אמריקה וכדומה) היא כמו שהיא בגלל עמלם של בני עמם,
אז מה זה אתם באים להנות מהטוב אחרי עמלינו שלנו ושל אבותינו,
אז שום דבר לא השתנה מאז שיצאנו ממצרים, רוצים לאכול חינם אצל האדון המצרי, או יותר נכון לאכול חינם בכל אומה שטוב כרגע, שלא יהיה טוב ?! נברח לאחרים שטוב אצלהם כרגע,
האם אנו באמת אומה פרזיטית ? עלוקות ?
למה אנו לא יכולים לבנות לנו אומה בן חורין באמת, נכון צריך לעמול על כך. כמו כל אומה אחרת שעמלה הם ואבותיהם עד שיש להם תרבות משלהם ומוזיקה משלהם,
וכך צריך לעשות באומה שלנו,
כל יהודי ויהודי צריך לעמול בשביל האומה, ודווקא היהודי שרוצה לאכול חינם אצל עמלם של אומות אחרות ?! הוא הוא הפרזיט והעלוקה,
ועוד לקרוא לו "נאור" ???????????? נפלתם מהגג ???
צריך מנהיגי האומה לאמץ בחזרה את קדמוניינו בגאווה, שהם התנ"ך וחז"ל והגאונים והראשונים,
אם הייתי חילוני הייתי מלמד אותם אייך לעשות זאת נכון,
סיפרות חז"ל והתנ"ך הם כמים קרים על נפש עייפה.
הם פשוט לא יודעים זאת,
אני נזכר שמישהו שאל אותי בפורום מאיפה לקחתי שבתורה אין לאב בעלות על זכויות הבן, (= יהני נאורות)
צטטי לו את פרשת בן אהובה שלא יכול האב לגנוב מהבן את הבכורה\זכויותיו בכדי לפנק את האהובתו,
אני טוען תנו לילדינו את היופי של התרבות שלנו, ואז לא ירוצו לשכנים כפרזיטים,
מה כל כך מפחדים מהתרבות שלנו ?
מנין השנ
אה העצמית המטורפת שלנו ?? רק העם שלנו סובל משנאה עצמית מטורפת ???
האם באמת עוד אנו רוצים לאכול חינם ?? כמו אלה העבדים שמשה רצה להפוך אותם לאדונים לבני חורין = נאורים,
מה זה נאור ?? ציטט עודד היקר את קנט שאומר שנאור זה בדיוק זה "בן חורין"
וזה מה שמשה רצה לעשות מהאומה היהודית,
מי יתן שנשכיל להבין את כל זה. אלוקים האדירים מתי כבר תתן לנו שכל ובינה לכך,
הרי אתה החונן לאדם חכמה בינה ודעת,
אנא אנא תן גם לנו מה נתת לכל האומות, רק אותנו שכחת ח"ו ???? ולמה זועק משֶׁה אֶל יְקוָק. לָמָה הֲרֵעתָ לְעַבְדֶּךָ,
וכל זה נזכרתי בקריאת התורה היום,
שבוע טוב
max