בית פורומים עצור כאן חושבים

האם האמונה היא ממחלקת המצבים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/6/2011 00:06 לינק ישיר 

1. האם אפשר להסיק שההיגיון הפשוט שלך לא עמד לך כדי להבין את מה שכתבתי? או למצער, להבין שקשה להוכיח ממנו פטיש לחולצות טריקו?

2. פֶטִישׁ (fetish). אם אתה רוצה להכניס את הניקוד כאותיות, כמו ביידיש, עליך לומר: פעטיש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2011 00:09 לינק ישיר 

צדיק כבר כמה ימים שאני מנסה לפנות לי זמן לענות לך ולא הצלחתי ואני מקווה שלא מאוחר מידי,

ייתכן כתב:
  מקס,

אנסה להבהיר את עצמי.

וידוי אישי. כאשר נתקלתי לראשונה בתגובותיך הופתעתי מאד. אין ספק כי רעיונותיך מקוריים להפליא. תחילה אפילו זלזלתי בהם. עיון נוסף, הביא אותי למסקנה כי כיוון מקורי ומפתיע דורש התייחסות ובדיקה מעמיקה.

תודה צדיק זה מחמיא לי מאוד וגם מראה את טוב הלב שלך והפירגון,

אתה בעצם אומר דבר מאד פשוט. השכל, או בלשונך התבונה, הוא הריבון. נפלא. אבל מה, במקביל אתה נחוש להגן על המסורת היהודית ו/או  התנ"ך וחז"ל.

אני לא נחוש להגן אני נחוש להבין אותם, הם היו עם הספר וכתבו הרבה דברים ואפשר להבין בין השורות ומעליהם הכל לדעתי, מה שאין כן באמונות טפילות אחרות אין זכר או פילוסופיות של מעשיהם, (אני לא מדבר על אחרי הספירה והנצרות והאיסלם)
אל כורחינו שהיית להם איזה תובנות שאני מעוניין לעקוב אחריהם, לא סתם כותבים ספרים ולא סתם אחריהם החכמים הגיבוי לכאן או לכאן,
כלומר כל הדיונים והויכוחים והמחלוקות שהיית לנו בכל הדורות אם בדינים ואם בפילוסופיות חיים ואמוניים,
מאות אלפי ספרים בכל דור ודור,

כל זה מה הם ? מה דיברו ? מה כתבו ? איך חשבו ?
האם זה לא מעניין אותך ?
תראה: המדע מוצא איזה חפץ באדמה, ואז כולם שוברים את הראש להבין ובונים תיאוריות שלמות על כך,
והנה יש לי אוצר ענק של ספרים של המשפחה של אבותינו מדורי דורות,
איך לא תלמד אותם ? איך לא תעיין בהם ? איך לא תרצה להבין איך עבד החשיבה שלהם ?

תראה איזה פלא, כל רעיון\חידוש\תובנה שעלה לי בלימוד שלי, בתנ"ך בחז"ל ?! מצאתי בסוף תימוכין בקדמוניינו,
אני נזכר שהייתי בחור ולמדדתי בירושלים, אז מישהו אמר לי שאני חייב חייב להכנס למתמידים לשמוע את ר' לייב מינצברג, כי מאז הראשונים אין אדם שלמד פשוטו של מקרא כמוהו,
ואני בדמגוגיה (אבל נכון והגיונית) אמרתי לו תשמע ידידי כמה זמן יש מהראשונים אלף שנה בערך ? ומאז מיליונים, כל הדורות למדו תנ"ך, ולא למדו כפשוטו ?

אם קדמונינו היו שבטים אפריקניים ?! מילא ! אבל כתבו וכתבו והתוכחו כל הדורות חיברו ספרים בכל נושא ונושא,
אז לומר שאני מגן ונחוש להגן ?! זה אבסורד ! אני מת להבין אותם, במקום ללכת לחפור באדמה למצוא איזה חרס או פפיראוס קדום ולבנות עליהם תילי תילים של תיאוריות משונות, אני פשוט יושב בישיבה עם מזגן ומנסה ללמוד את דרכם וחשיבתם,

תשמע לעצתי הדלה, (יש לי לזה סמוכין מהרמב"ם שבלי מדע אין תורה) תלמד דווקא עכשיו שיש לך את הראיה הבריאה שהשכלת להבין וללמוד מדע פה ושם, ותראה כמה שתתחיל להבין את עומק דבריהם וצורת החשיבה שלהם, אל תתרגש מנושאי חינוכיים שכתבו, תנסה למצוא אותם בדברי חולין או בדברי ההיגיון שנפלטו מהם כמשיח לפי תומו, או סתם לרדת לעומקם של דבריהם, לי אישית היית מנהג ללמוד כל שבת (היום אין לי את הזמן הרב לזה) פרשת השבוע בתורה שלמה של הרב כשר, יש שם את כל החז"ל על הפסוקים של הפרשה, זה כל כך מחכים שאין לך מוצג כמה, דווקא מלימודי בשבתות את כל החז"לים לפרשה התחלתי להבין מנין לקחו הגאוניים והראשונים את פירושם היותר כפשוטו, כלומר לא חידשו מהבטן,

פירושיך יצירתיים ומאתגרים, אם כי לעתים מתעלמים מהקונטקסט או נותנים משקל יתר למילה ומתעלמים מהמשפט כולו.דוגמא לכך היא השימוש בו אתה עושה ברעיון נחמד של הרמב"ן כי לעתים "דבר ה'" יכול להיות "דעת" או "רצון" , כאמירה כי כל הנבואה ודברי ה' הם רק מה שאנו מבינים כרצון ה'. לטעמי אתה לוקח את זה רחוק מאד. הרמב"ן מתייחס לא מעט לנבואה ולדבר ה' לא במובן של הבנת רצונו.

אז אני חולק בעניין זה, מהי קונטקסט ? הרי קונטקסט זה החינוך הגננת ההשקפה וכדומה, בזה אני לא צריך את כל לימודי אני אשאל עםארץ ברחוב,
הרמב"ן הזה במפורש אומר, שעל דרך הפשט ( = דרך הפשוט שכל מבין מבין) הוא לא אומר סוד או רמז,
גם שאלת על החז"ל שגם בדרך ארץ נזכה להבטחת האלוקים אחד ירדוף מאה,
תבין ידידי, (שאלתי גם את ניק יהיאור היקר) מה בכלל חז"ל נכנסו לפינה\לצומת ללא מוצא, למה לקחת אבטחה אלוקים ולבלבל אותנו שאם נתנהג בדרץ ארץ (של הרומאים אפי') גם נזכה לנס אלוקית,
כך צריך ללמוד וכך נבין מה רצו לומר ומה דעתם העמוקה,
הם אומרים בדיוק מה שהרמב"ן אומר שזה כפשוטו, שניסי האלוקים הם תוצאה טבעית לגמרי, אומה משכילה תכבוש בקלות אומה פנאטית, (ראה את כיבושי אנגליה את הודו למשל, מדינה ענקית ומיליארד אנשים)
ניסי האלוקים הם הגיוניים בהחלט, וכך דבר האלוקים, כפי פשט הרמב"ן שאומר שזה הפשט הפשוט,
ואתה בא וטוען אבל בסוף הוסיפו (חז"ל) שאם נשמור את התורה יהיה יותר טוב, נווו אז מה ? בוודאי שכך, הרי התורה מצידם היא הדרך ארץ היותר טובה מהדרך ארץ של הרומאיים,

בשורה התחתונה, אתה נותן תשובה מצוינת ועקבית כמעט לכל השאלות העקרוניוץ. לא מצאתי כשלים לוגיים או סתירות פנימיות במשנתך.

תודה צדיק

אבל מה שעולה בעצם מכל דבריך כי התבונה היא המצפן. המסקנה המתבקשת היא אימוץ מה שאתה מכנה "הנאורות".

וכאן אתה מגיע עם רעיון חדש, בעצם שני רעיונות. צריך לשמור על העם היהודי וקיום התורה היא הערובה היחידה לכך. מה לעשות שרוב העם בכלל חילוני? מדוע כל העמים יכולים לשמור על עצמם על ידי מאפיינים תרבותיים ללא צורך בדת פולחנית?

1
, אני לא חושב שחוקי משפחתינו (היהודים) היא פולחנית, תפילה לאלוקים אפי' שהוא מוגבל (כי כך נוהג ) בלעזור בכל בקשה הופך אותה ללא רלוונטי, שאני רוצה לבכות אני בוכה אליו, רק למי ? אפי' שאני יודע שהוא לא יעזור לי בכל מה שאני מבקש ממנו, ביום טוב ומצליח בעסקים אני מדבר אליו ומודה לו, רק למי ?

2,לגבי רוב העם חילוני: אני אומר לאחי החילוניים תשארו חילוניים אבל אני רוצה לתת לכם את תובנות האבות המשפחה אולי זה יעניין אותכם, תשמעו כל הדורות אבותינו שברו את הראש לבנות לנו חברה טובה וחוקי חברה טובים,
בואו נבין אותם בואו לרדת לעומקם של דברים, ואז נחליט מה רלוונטי ומה לא רלוונטי, ונתקן מה שצריך,ולמה זה חשוב כי אנו כל הזמן מחפשים תורות אחרות בעמים אחרות, וכל אחד מכם מאמץ לו איזה תורה אחרת (כמו אצלינו בכת ההשקפה)
ואז לא נשרוד כאומה, וכל עמלינו (שהם הבנים) לריק,
כל אומה יש לה דרך וכך היא שורדת כאומה, אז למה שלא יהיה לנו דרך ? 
אני במפורש נגד חזרה בתשובה להפך אני רואה בזה בגידה בחברה שנולדת בא, אם ברצונך לתקן אז תקן בחברה שלך,
ואם כך תתנהג האנושות שכל חברה תתקן מה שצריך אז באמת לא נצטרך אומות נפרדות,
אבל אם לא נתקן כל אחד את קהילתו ?! אז כל קהילה וקהילה חופרת לעצמה בור יותר עמוק, 

רעיון נוסף. כל אחד צריך להישאר במשפחה שלו. אז ראשית, מי אומר?

אני, אני אומר כל הזמן וגם מסביר לך למה כנ"ל, אם יסוד התפתחות התבונה באבולוציה מתחיל מזה שיש מסגרת משפחתית,
אז פשוט אי שאם ח"ו נערר על הצורך הזה, יבוא חורבן האנושות,
תבין שגבר לבד לא צריך מדינה וחברה, הוא יכול לחיות בג'ונגל במערה,
כל מה שיש לנו בעולם היא רק מהצורך "בבית" לגדל ילדים ומשפחה, ואז צריך הגנה מחיות טרף וחיות אדם שאין להם תבונה וחיים בג'ונגל,
ואז שיש הרבה בני אנוש כאלה והמשפחות גודלות לעמים ואומות יש כבר צורך במדינה וסדר חברתי, ואז יש הרבה מדינות,
בקיצור כל היש שקיים בעולם התבוני היא מהיסוד הפשוט הזה,
לדוגמא: למה שנאו זרים באומות ? כי הזר לא מעוניין בכלל במדינה וטובתה, הוא בא מהג'ונגל לאכול לחם חינם מעמלם של בני המשפחות שעשו את המדינה,

אני מסכים איתך ומאוד רוצה ומשתוקק בכך שהאנושות תהיה כבר אחרי כל זה, כלומר שהאנושות תהיה משפחה אחת של אלוקים, ו'  Michael Jackson   הנביא הענק כבר זעק על זה והנה http://www.youtube.com/watch?v=jCdlHFcB0Qw&feature=related 
כך גם את זה ותאזין לילדה החמודה  http://www.youtube.com/watch?v=v2y1pE3yn6M  ותראה כאן איזה מעמד ענק של ילדים, מעמד שני אחרי מעמד הר סיני, http://www.youtube.com/watch?v=RACDsSzNR5c&playnext=1&list=PL7C225A338CC3ED77

שנית, מהי הגדרת משפחה. המשפחה הביולוגית? הסביבה? ומה הכוונה לשמור על המשפחה. להתנהג כפי שהמשפחה דורשת בגלל טעות? ואיך ומתי כל זה ייגמר? בקיצור בגלל עניין טכני אישי אנחנו אמורים להחזיק בדת חסרת משמעות ולא לנהוג לפי התבונה.

המשפחה היא כל מי שנימול ומל את בנו אפי' כאתאיסט מושבע,

אני טוען שאנו האומה שלנו היא תורה תבונית, היא היא התבונה, היא יודעת מה האלוקים (=הטבע) רוצה, אנו צריכים לפתח את התובנות האלה, כמו הרמב"ן הנ"ל, אני חושב שכל חילוני חכם ומלומד ומדען יכול להיות נביא ממש, אם רק לא יתבייש ללמוד חז"לים, (תחשוב על זה, זה ממש מטריף איך הם לא מכירים אתם כלל)

אתה גם סותר את עצמך. מחד אתה טוען כי עלינו להיות עם נורמלי כמו כל העמים ומאידך אתה לא מוכן לנהוג ככל העמים המתוקנים שהשילו את עול הדת ואימצו רק את החיובי והמוסרי.

אני לא חושב שאנו דת, (כת ההשקפה היא אולי דת\כת) במילא לא צריך לראות זאת כעול רק כתובנות ולבדוק מה רלונטי היום ומה לא,

אתה טוען כי כל ההתקדמות התבונית באנושות באים אך ורק בגלל המסגרת המשפחתית. וכי ההתקדמות המדעית באה לעולם בגלל שמירה על ערכי העבר והיצמדות עיקשת לתורה ישנה, או להיפך. בנו עולם חדש המבוסס על התבונה ועל גלובליות, תוך שימוש סלקטיבי ברעיונות הישנים. אתה יכול להצביע על תרומתה של משפתחתך המפוארת (החרדית) לקידום התבונה במאתיים השנים האחרונות?

בוודאי שכל התקדמות העולם והתבונה בא אך ורק שמקיימים את חוקי התורה שהם תבונים לגמרי, כמו לא תרצח ולא תגנוב ושופטים ושוטרים תתן לך בכל שערך,
היהודים נתנו
 הרבה לאנושות, מספיק לי "חוק חינוך חובה" שמי שמבין מה זה אומר, שבלי זה לא היינו אפי מתקדמים צד אחד בהתפתחות המדע ומדעי הרפואה,

איך מגיע לכאן בסוגרים החרדים ? החרדים הם חלק מהאומה והם עצרו מלכת כי אחינו המשכילים התבוללו בעמים והיות שכך אז הם חרדים מהמצב ואז נחפרים עמוק בבור עוד ועוד, אשמים בזה הם אחינו המתבוללים ביחד עם החרדים, ועל כך כל זעקתי בואו לא נחזור על אותו טעויות כל הזמן, מאז חורבן בית ראשון  

שאלת, תן לי מצווה אחת שאנו מקימים היום שאני לא יכול לתת לך הסבר תבוני לכך .

אני מדבר כמובן על "הסבר" לא על "תירוץ".

למה להיתמם? אתה קם בבוקר נוטל ידיים עם כלי לסירוגין.

מקלחת כל בוקר מקובל עליך ??

אתה מתלבש רק עם בגדים שאין בהם תערובת פשתן וצמר. יש לך בגד מיוחד בו הנך מטיל חוטים. אם על העיקרון של הציצית ניתן לסנגר, אבל למה דווקא כנף מרובע. היום הבגדים עשויים אחרת, אז מה הבעיה.

אין בעיה, רק שאתה תמצא בסביבה לא ראויה כמוני תבין כמה שזה שומר עלי, עוצר אותי ומזכיר לי את מעמדי,

הולך לבית הכנסת מתפלל לאלוהים שלא מעניין אותך אם הוא קיים. בתפילה יש טקסטים המנוגדים להשקפתך הבסיסית. במקום (או בנוסף) ללכת לרופא מבקש מאלוהים שירפא. אתה מניח על הראש קוביות מחומר מסוים דווקא המייקר אותם מאד במקום להשתמש (אם כבר) בחומרים מודרניים זולים. בתוכם יש טקסט הכתוב בכלים שהיו נהוגים לפני מאות שנים על נייר מתקופת טרום הדפוס. לא שמעת על דפוס דיגיטלי?

אתה מקפיד לקשור את התפילין עם רצועות עור במבע שחור דווקא. מה רע בטכניקת הצמדה חדשנית יותר?

להמשיך?

צדיק כל זה עוצר אותי להרבה דברים כנ"ל,
תפילה היא סגולה טובה לתשומת לב ראה אשכול זה
תפילה עושה מחצה,,, (להתפלל בשביל מה ??)

בארוחת הבוקר אתה מקפיד לא לאכול נקניק עם גבינה צהובה ולא בגלל שאתה לא אוהב את זה. נמנע (בארץ) ממאכלים שלא עושרו (מה המשמעות בכלל כיום) נמנע מחלב גמלים.

למה לא לסמל לי כל הזמן שאנו צריכים להיות יותר מוסריים בזה שלא נאכול חלב עם בשר ונאכל רק אוכל שבאים מחיות טהורות שלא יכולים לחיות בלעדינו, מנין לי רשות מוסרית לאכול בעלי חיים שמסתדרים ושורדים בלעדינו,

אתה הולך לעבודה, אתה חותם על "היתר עסקה". מושבי הרכב צריכים להיות נקיים משעטנז.

הלוואי שבאמת נקיים את תובנת התורה ולא נקח ונשלם ריבית, לך אולי קל לדבר אבל תשאל את אלה שזרקו אותם מביתם כי הריבית הרג אותם כלכלית,
אז כל זמן שאני חותם על היתר עסקה ואתה שואל על כך אנו נזכרים על מקוריות המצווה, אולי באמת נפסיק כבר מהרשעות והטירוף הזה ?
אם לא היינו חותמים עליו היינו כבר מזמן מתרגלים לטירוף הזה,
וגם בעניין מצוות התלויות בארץ שמיטה לקט שכחה ופאה וכדומה, למה שלא ילמדו על כך בבתי ספר, למה רק בתי (החרדית) תלמד את היופי שבעניין
בכלל מטריף אותי למה מפחדים מהתורה, למה ריבונו של עולם ????

מספיק בינתיים.

בקשה צנועה. אנא קרא בתשומת לב והתייחס לשאלות.

אני מקווה שעניתי לך ואני מקווה אולי הגיע הזמן לדון דווקא על למה בני עמינו מפחדים ללמוד את התורה וחז"ל 

תוקן על ידי maxmen ב- 02/06/2011 00:29:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2011 07:28 לינק ישיר 

סתם שמתי לב שמוטיב הטריקו חוזר כל הזמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2011 13:17 לינק ישיר 

דייר

כתבת, אבל אני מציע לך להתעמק בסיפור של מעשה מחכם ותם יש שם תובנות של רבי נחמן

שחבל על הזמן הוא הרי חי בתקופה שבה התחילה ההשכלה והחילון ואחת המסקנות שלו

שאין מה לעשות צריך לקפוץ למים ולתת אמון למרות שלא הכול ברור וידוע ובסוף הכול מתבהר.

האם אתה כבר בשלב ש"הכל התבהר". שמא תוכל לחלוק כאן אתנו מה התבהר?

ר' נחמן הבין היטב כי בעיניים של "חכם" אין תשובות.

לעומת זאת מי שמתעקש להבין בשכלו ולחפור לא יוצא מזה.

למה אתה מתכוון לא יוצא מזה? מישהו סימן כאן מטרה "לצאת מזה"? ממה?

וכמו שאבותינו אמרו (למרות שאתה לא מאמין בזה) נעשה ואחר כך נשמע.

אנשים לא גולשים כאן בפורום כדי לשמוע את מה שלימדו אותם בחיידר.

למיטב שיפוטי, הגולשים המתעניינים ב"נשמע" הקדימו לכך הרבה שנות "נעשה".

אני מניח כי גם לשיטתך, בשלב מסוים צריך להגיע ל"נשמע".

הפורום עוסק ב"נשמע".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2011 13:20 לינק ישיר 

דייר
האם ר' נחמן היה אומר גם לנוצרי/מוסלמי/בודהיסט לקפוץ למים?

וכדי להבדיל בין מים למים עליך להבהיר מאי אולמיה הני מיא מהני מיא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2011 13:27 לינק ישיר 

בעל

מי יודע? על ר' נחמן אפשר להאמין הכל. צריך לחפש אצלו מה דעתו בענין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2011 19:51 לינק ישיר 

הכוונה שלי שאין וודאות של 100% בכלום אתה יוצא עם בחורה הכל נראה טוב האם
לא מקנן בך ספק שאולי זאת לא היא אולי יש יותר טוב אז יש לך 2 אופציות או להמשיך
ולחקור ולדרוש ולצאת עוד ועוד או שאתה באיזה שהוא שלב מחליט לקפוץ למים וה' יעזור
ואותו דבר בבחירת מקצוע וקניית רכב ודירה ומקום מגורים ובעצם בכל דבר
אתה בודק אבל אף פעם אין וודאות מלאה.
מי שלא נותן אמון בכלום ורוצה 100% בסוף נשאר עם כלום.
כך בדיוק במקרה דנן הרי לא מדובר באיזה דת איזוטרית או דת גדולה וממוסדת שכשעולים
למעלה מגיעים בסופו של דבר לאדם אחד שהתחיל הכל
מדובר בדת שכבר הוכיחה את עצמה והיא הדת שלנו ויש עוד כמה ראיות לא רעות בכלל
אז כן יש ספקות יש דברים שלא מסתדרים אבל מבחינתי זה מספיק וקופצים למים ועם
הזמן מגלים דברים חדשים לומדים נתקלים בקשיים אבל ממשיכים ורואים את היתרונות
ויש לא מעט כאלה בדיוק כמו בחיי הנשואין.
לדעתך הבחורה לפי המשל עילגת פיסחת ועוורת ולכן אין טעם להמשיך בדייט
לדעתי שווה לתת הזדמנות שנייה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2011 20:10 לינק ישיר 

לגבי מה יגיד ר' נחמן לנוצרי
לא זוכר שכתוב במפורש
מה שאני חושב, לגבי שני עקרונות היסוד שכל הדתות מסכימים אליו- א'-יש אלקים ב'-לאלקים יש תורה בארץ. לכאורה כדין היהדות כך דין כל דת אחרת. ומי שאומר שצריך לקפוץ למים יגיד כן גם שם
לגבי כל מה שאחרי זה. אני חושב שוב שכדין היהדות דין כולם. כלומר יש ללמוד את התורה הזאת להבין מה משמעותה, האם היא מדוייקת, וכו'. ואם יתברר שלא- אז עוזבים לתורה אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2011 20:25 לינק ישיר 

דייר   מדובר בדת שכבר הוכיחה את עצמה והיא הדת שלנו

במה בדיוק היא הוכיחה את עצמה?
האם בחיים הטובים של העם המאמינים בה ? והיא הדת הרשמית שלה במשך שלשת אלפים שנה, וכל הזמן הארוך הזה. העם הזה סבל וסבל וסבל. אז במה היא הוכיחה את עצמה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2011 20:29 לינק ישיר 

תעשה לי טובה אין לי כוח לחפירות האלה אם אתה לא מוצא יתרונות בדת היהודית
אז יש לך בעיה  אולי אתה לא בדת הנכונה תצטרף לדת הספגטי עם הבולונז של הנוכחי
אני בטוח ששם עושים חיים משוגעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2011 20:48 לינק ישיר 

דייר
שאלתי אותך אלו יתרונות אתה מוצא בה? כשאתה מכריז כאן כי  הדת היהודית הוכיחה את עצמה במה.
?
או שאתה סתם זורק סיסמאות לאויר ולדפי הפורום ואתה לא יכול לעמוד מאחורי הכרזותיך- את יכול לצייר פלאקטים- אבל כאן בפורום יש לעמוד מאחורי המילים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2011 20:55 לינק ישיר 

הוכיחה בזה שהיא השפיעה על העולם רעיונותיה הפכו לנחלת כלל האנושות המתוקנת 
החזיקה את העם הזה בחיים לאורך גלות ארוכה ומרה יש לה יתרונות מוסריים ברורים 
יש לה מצוות מועילות וטובות לך למקסמן הוא יסביר לך.
וחוץ מזה אתה עצמך לא מרגיש ביתרונות??????
לא צריך להאכיל כל דבר בכפית יש דברים ברורים יש גבול לכמה אפשר להסביר כל דבר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2011 21:16 לינק ישיר 

דייר
  הוכיחה בזה שהיא השפיעה על העולם רעיונותיה הפכו לנחלת כלל האנושות המתוקנת 
נכון מאד אבל הרבה מאד רעיונות והמצאות השפיעו על  כלל האנושות המתוקנת, התרבות המצרית היוונית הרומית- זו הוכחה שהיא יותר טובה? הנצרות למשל שידרגה אותה אליבא לרוב אוכלוסית העולם- אולי היא יותר הוכיחה את עצמה?- הרי בה מאמינים יותר אנשים.

החזיקה את העם הזה בחיים לאורך גלות ארוכה ומרה יש לה יתרונות מוסריים ברורים.

וזו היא באמת השאלה עם שיש דת מוכחת כמו העם שלנו מלכתחילה למה היא היתה צריכה לעבור גלות ארוכה ומרה- מה היתרון בזה? 

האמת שאני באמת אוהב את היהדות ואני מאמין שהיא אכן הדת הנכונה. אבל אני לא אוהב פלאקטים-דיקלומים  של מחזירי בתשובה מקצועים -בלי כל בסיס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2011 21:24 לינק ישיר 

לא רק זה הרי היא נותנת לנו כיוון מאיפה באנו לאן אנחנו הולכים מה אנחנו עושים פה בכלל
תחשוב לרגע אם תסיר את כל זה מה נשאר?
חלל ריק הכל תלוש לא יודעים שום דבר ריקנות מטורפת אין שבת אין חג הכל אותו דבר
לא נראה לי להיט גדול
כמובן שזאת לא הוכחה לוגית מסודרת ומתמטית כמו שדורשים
האדונים ייתכן ושות'   אבל האדם הוא לא מחשב או מכונה למיטב ידיעתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2011 23:12 לינק ישיר 

דייר כתב:
לא רק זה הרי היא נותנת לנו כיוון מאיפה באנו לאן אנחנו הולכים מה אנחנו עושים פה בכלל
תחשוב לרגע אם תסיר את כל זה מה נשאר?
חלל ריק הכל תלוש לא יודעים שום דבר ריקנות מטורפת אין שבת אין חג הכל אותו דבר
לא נראה לי להיט גדול
כמובן שזאת לא הוכחה לוגית מסודרת ומתמטית כמו שדורשים
האדונים ייתכן ושות'   אבל האדם הוא לא מחשב או מכונה למיטב ידיעתי.

זה בסדר גמור. אם הדת היא מפלט מפני תחושת הריקנות, זה בסדר. רק שנדע את זה. אנו, אותו אחוז שבאמת רוצה לדעת...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם האמונה היא ממחלקת המצבים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 20 21 22 23 24 לדף הבא סך הכל 24 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. בקטגוריית דת ואמונה אתם מוזמים להיכנס ולדון על כל נושא שעולה לכם בקשר לדת היהודית. שו''ת בנושאי הלכה, פרשנות לתורה ולמקרא, גאולה, אחרית הימים ועוד.