|
|
| נשלח ב-2/6/2008 17:00 |
|
| |
ואגב לב, להכנס לסוגיית האחים מרקס בתוך אשכולו של הועדה זה סוג של התעללות, שאני מכיר ייקים שעל פחות מזה מסוגלים להתאבד. ואם יש לך השגות על טעויות יותר כבדות משקל, אנא האר עיננו.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2008 17:05 |
|
| |
שלום קוגיטו (התנצלות על הקשיים שלי בהשגתך באישי, אולי נוכל לקבוע בצוותא?),
הטעות הראשונה באשכול היא ההנחה שניתן להרחיק מרצון את אלו הנקראים "בעלי התשובה" (להלן "השבים") מלב הממסד החרדי מבלי להציע חלופה לקהילה תומכת ומוסדות חינוך לילדיהם. הבעיה שיש לכל באי האגודה היא בעיה מציאותית הנוגעת אף לבעלי התשובה.
טעות שניה:מטבע הדברים בעלי התשובה לרוב מודעים לבעיות החברתיות הצפוית להם, שבזמן הזה אין צורך להוציא את הכביסה החוצה - המכבסה שקופה.
הם גם יודעים שאותן בעיות הן רק ממקצת הקשיים הצפויים להם (בשלב הראשון הם יעברו מסכת של לעג ונידוי מחברת האם שלהם, בדומה למה שעוברים חלק מחברי אגו"א היום - אם כי עם מאפיינים אחרים), עם כל הקושי הצפוי הם לא נרתעים והוא דבר אופייני לתהליך השיבה המאופיין במידה כזו או אחרת של חירוף נפש. מי שרוצה להבין את הלך רוחם של השבים בשנותיהם הראשונות ידמה את עצמו במוצאי יום הכיפורים בבחרותו התמה במשך כמה שנים רצופות. בשעה שהקבלות נראות קלות ומובנות מאליהן, והלב מלא אונים ובטחון.
תלונותיהם של אחי השבים על אחי החרדים לא פעם הן הד של ידיעה מוקדמת אשר בעקבות ההתעייפות שבאה בשנים המאוחרות יותר לשיבה חוזרת ונעורה באופן של תלונה מהולה בעלבון, ולא בשאננות של "למרות הכל".
בזאת נסכם את הטעות השניה: השבים כבר הוזהרו כחילונים מעיקרא, לא תועיל כאן אזהרה על אזהרה.
המשך יבוא אי"ה
(ואם ירצה קרוץ חומר בעל בחירה)
תוקן על ידי לבהעיברי ב- 02/06/2008 17:17:38
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2008 17:14 |
|
| |
קוגיטו,
יש מלחשים כי הוועדה (על כינויו) אף הוא אמון על משנת מרקס:
"אלה העקרונות שלי, ואם הם לא מוצאים חן בעיניך...טוב, יש לי אחרים"
|
|
|
|
| נשלח ב-2/6/2008 17:38 |
|
| |
בעל . ולגבי תורף דבריך אני מסכים בכלליות אך מכיר את תופעת הביקורת שהיא רחבה יותר בקרב גידולי ת"תים שהתפתחו מאשר בע"ת שהתפכחו, אבל זה ברמה אישית ולא קובעת . לגבי הועדה אני מכירו מבין שורותיו ואין דברי לעיל משום הבעת חוסר כבוד והרני מחסידי כתיבתו השנונה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2008 20:43 |
|
| |
אילו היה לי זמן הייתי כותב ספר בן 300 עמ' בנושא.
בעיני (המאד סטבייקטיביות) זו התופעה המשמעותית ביותר בישראל של העשורים האחרונים,
כשלעצמה היא מורכבת ומעניינת, והארגון מחדש שהיא חייבה את החברה החילונית להחרדית כאחת - מעניין עוד יותר.
זה התקציר...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/11/2008 21:17 |
|
| |
יש שם פרק על אלו שלקחו את הדברים הטובים שבשני החברות?
אולי אני אכתוב את הספר מפיך?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2008 15:06 |
|
| |
בס"ד לא זכיתי להיות "חוזרת בתשובה, וידוע ש -"במקום שבעלי תשובה עומדים...." , ואם מישהו לא מיישם אז הוא אולי לומד תורה אבל לא בן תורה . ואם אותם חוזרים בתשובה עומדים בקריטריונים ומקבלים על עצמם את הנורמות של אותו מוסד אין שום סיבה למנוע מהם !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2008 17:36 |
|
| |
תופעת ה"חוזרים בתשובה" היא גירסה מודרנית ל"גרי צדק".
לא לחינם הרבה נותן התורה להזכיר:
1. וגר לא תונה ולא תלחצנו כי גרים הייתם בארץ מצרים.
2. וגר לא תלחץ ואתם ידעתם את נפש הגר כי גרים הייתם בארץ מצרים.
3. וכי יגור אתך גר בארצכם לא תונו אתו: כאזרח מכם יהיה לכם הגר הגר אתכם ואהבת לו כמוך כי גרים הייתם בארץ מצרים.
4. עשה משפט יתום ואלמנה ואהב גר לתת לו לחם ושמלה: ואהבתם את הגר כי גרים הייתם בארץ מצרים.
אך הוראות אלו התאימו לאלו שהיו גרים בארץ מצרים ויכלו להכיר את נפש הגר. החברה החרדית ללא מנהיגות מסודרת אינה יכולה בכוח עצמה לחנך את עצמה לקבלת השונה, המתגייר והחוזר.
על כן, אכן חובה להסביר לחוזרים לדת אבותם כי דמי הכניסה למועדון החברה החרדית כרוכים בתשלום דמים תרתי משמע.
תוקן על ידי יהודים ב- 11/11/2008 17:35:55
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2008 20:30 |
|
| |
| יהודים כתב: |  | |
על כן, אכן חובה להסביר לחוזרים לדת אבותם כי דמי הכניסה למועדון החברה החרדית כרוכים בתשלום דמים תרתי משמע.
|
|
עם כל הכבוד, תופעת החרדיות של ימינו היא חידוש ביהדות שאינו שונה מהרפורמים והקונסרבטיבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2008 22:41 |
|
| |
החרדיות היא חידוש ויש האומרים כי האורטדוקסיה הינה חידוש. למרות שהדברים שגורים בפי כמה פרופסורים באקדמיי''א ופורשי מפות כחולות על שולחן השבת עדיין אין בכך משום מושכל ראשון, ולענ''ד יש בכך אבק הטעיה, וזאת מן הסיבההבאה: האמירה לפיה החרדיות הינה חידוש, מקפלת לעיתים בחובה הנחה שאי שם במחסן עזוב יש איזו שהיא יהדות אוריגנלית שהחרדיות מהווה סטיה הימנה.
החרדיות (ובמידה מסויימת גם מקבילותיה) היא הכינוי הכללי למשפחה של תבניות תגובה לאתגר המודרניות החולקות תשתית סמלית, והמעוצבת במידה רבה ומכרעת מיחסי הגומלין ביניהן. החרדיות הינה תבנית תגובה בדיוק כמו מקבילותיה. המודרניות מציבה אתגר שאין להתעלם ממנו וגוזרת את דינה של כל קבוצה להגדיר את עצמה ולהתגבש כתבנית תגובה. היוצא לנו מכל זה שאתגר המודרניות מכריח את כולם להיות ''מחדשים'' ואינו מאפשר הליכת מעדנות בתלמי האתמול. על כן אין לבוא בטענות על עצם חידושיה מה גם שקבוצות אחרות אינן בדיוק נושאות את דגל האותנטיות. נכון, החרדיות מתאפיינת בהעדר מודעות למימד החדשני שבה, וטעות אופטית זו מובילה אותה לשלול את מקבילותיה כתגובות חדשניות לגיטימיות. אבל ב''ה יושבי פורום זה אינם נכללים בין חסרי המודעות הנזכרים, ומודעות זו מטבעה שתביא ליצירת חרדיות חדשה. שכן כבר פסקו שחרדיות מודעת אינה חרדיות (בהוראתה המקובלת).
יכול אני לפלפל עמך בסוגיה זו עדי יפקעו עיני מחוריהן ועדיין לא אספק חצי תאוותי בידי.
ברי שהחרדיות שונה מהותית וצורנית (גם בצורת חדשנותה) מהתנועה הרפורמית והקונסרבטיבית.
משום כך נכון לומר חוזרים בתשובה - שכן האורטודוקסיה על שלל גירסותיה כוללת רובד יהודי קמאי שהזיקה המתחדשת אליו יכולה לשכון תחת הכותרת של ''חזרה''. כן יש לנו בעיה עם הישום העכשויי של החרדיות, והדורסנות של חוגים מסויימים המתעקשים לכפות את גירסת פרשנותם על הכל, אבל עדיין ברור כי החרדיות היא בית שבנוי על יסודות עתיקים. ולמרות שקומת הגג והמרפסת (שלא לדבר על הגדר החשמלית) הינן מיותרות לטעמנו האישי הקומה הראשונה חביבה עלינו עד מאוד. ועייפתי מלומר שאין בכך לשלול את לגיטימיותם של אלו אשר בחרו לבנות בתים בסגנונות אחרים על גבי אותם יסודות.
שנזכה לחזור בתשובה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2008 22:56 |
|
| |
| הוועדה כתב: |  |
משום כך נכון לומר חוזרים בתשובה - שכן האורטודוקסיה על שלל גירסותיה כוללת רובד יהודי קמאי שהזיקה המתחדשת אליו יכולה לשכון תחת הכותרת של ''חזרה''. כן יש לנו בעיה עם הישום העכשויי של החרדיות, והדורסנות של חוגים מסויימים המתעקשים לכפות את גירסת פרשנותם על הכל, אבל עדיין ברור כי החרדיות היא בית שבנוי על יסודות עתיקים. ולמרות שקומת הגג והמרפסת (שלא לדבר על הגדר החשמלית) הינן מיותרות לטעמנו האישי הקומה הראשונה חביבה עלינו עד מאוד. ועייפתי מלומר שאין בכך לשלול את לגיטימיותם של אלו אשר בחרו לבנות בתים בסגנונות אחרים על גבי אותם יסודות.
שנזכה לחזור בתשובה. |
|
האם אתה סבור שבמשך 3,000 השנים שקדמו, למעבירי התורה מסיני לימינו לא היתה קומה שניה?
אני סבור שהיתה קומה שניה, חלק קטן ניסו ללכת לכיוון החרדיות (הרבה שעו ולא עלתה בידם), כאשר הזרם המרכזי תמיד נע קדימה הן בכך שדרך ארץ קדמה לתורה והן בכך שהוא הפנים את חידושי התקופה. היו תמיד זרמים שנקטעו בהמשך, כדוגמת הצדוקים,, הביתוסים, הקראים וחסידו אותו האיש. אני משער שבהמשך יקטעו גם הרפורמים. ההנחה שלי היא שגם החרדים בסוף יתקדמו וישתלבו חזרה, כי כך נוהגים מרביתם גם בחו"ל, כאשר הקבוצות המתבדלות שםשייכות לשולים של האומה. לדעתי התהליכים שעוברת החברה החרדית יובילו בסוף להבנה של חזרה לנורמליות ומה שאנו רואים מהחלון זו סוג של סטיה היסטורית זמנית. ז"א נכון לעכשיו זו תקרת פל-קל קלה וזולה, שכאשר היא תתמוטט, יבנו תקרה יציבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2008 23:07 |
|
| |
שרפ והוועדה, איני מבין מדוע גרמו דברי לדיון זה.
לחוזרים לדת אבותם = לדת היהדות=תורת ה'. אין כאן שום טענה כביכול דת אבותם היא החרדיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2008 23:08 |
|
| |
אלא שאם הם חוזרים לדת האבות ובנוסף מנסים להתקבל למועדון החברה החרדית עלינו להבהיר וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2008 03:37 |
|
| |
1ראשית כל זה קטסטרופה עצובה
2צריך להפסיק לקבל חזב"תים ובכללם אנ"ש ("כותים") שהמירו ליהדות
3זה אשמתם בלבד שיבררו קודם שישקיעו כמו שמבררים לפחות על בית או רכב
4 אני מהרהר הרי אני וידידיי לא מכירים ולא ש מענו על חזב"ת אחד נארמאלי לכולם יש סטיה היו ויש בעיות חברה דיכאון זוגיות או אסון כואב אבל מדוע אנו מתפלאים?
5צריך לברר מה הסיבה שאנו מחפשים אותם בכל חור הרי בבריסק לדוג' לא אוחזים ולא מתעסקים איתם האם<? כיון שאנו מחפשים תעסוקה ולהרוויח עליהם ג'ובים? או זה דרך לשמור על הילדים שלי שישארו בתלם?
6פעם זרקו מישהוא מבריסעק אז הגיע עסקן "מחונן" ושאל את הבריעסקער רוב ואמר מוובן למה
הוא נזרק אבל שהרב יחשבן שהבחור גיוועלד ודאי יהיה "פראייר" וירד שאולה ענה הרב מברעסט-ליטובסק לא נורא אז יהיה לי המון מקום בגן עדן!!!!!
|
|
|
|
|