לדעתי צריך לקבל בשמחה ובסבלנות גדילה בהשתתפות החרדית בפורום, גם מהסוג שהזכרת. גם אני בעבר הייתי משתתף בעטייה על הטרף הקל, ואז ראיתי שתמיד לאחר כמה ימים עוזבים הללו את הפורום, וחבל על נפש מישראל. לולי דמסתפינא הייתי מבקש מכל כותבי הפורום לעשות חשבון נפש בנושא זה.
ולגופו של עניין, תגובה להודעה שפתחה את האשכול.
לא מלמדים את השואה לא בגלל שאין תשובות, אלא כי אין מלמדים אצל החרדים היסטוריה כלל. כבר לימדנו הרב שך ששני מקצועות חול מסוכנים במיוחד: היסטוריה ופסיכולוגיה. כמה צדק הרב שך! הרי ברגע שמקבל אדם פרספקטיבה מינימלית על העולם בו הוא חי, כיצד יוכל להמשיך להיות חרדי?
כיצד ילמדו ילדים חרדים על השואה? האם ילמדו שבהר ציון הייתה פליטה, והחרדים שנשמעו להבטחתו של ר' אלחנן וסרמן שהישיבות ישמרו על פולין, נרצחו ברבבותיהם? האם ילמדו שרי"ט מסאטמאר הבטיח הבטחה דומה למאות אלפי יהודי הונגריה, ולאחר שהתבדה - את נפשו הציל והשאיר חסידיו ואת ילדיו למותם?
שיטת ההטפה החרדית היא: מהקמת התנועה הציונית התנגדו לה כל גדולי ישראל, ולכן נתנגד לה גם אנו. אם ילדים חרדים ילמדו את ההיסטוריה של המאה העשרים, יחשבו: מהקמת התנועה הציונית התנגדו לה כל גדולי ישראל, כיצד נוכל עוד לכבדם?
תוקן על ידי מקסוול ב- 19/04/2010 11:12:28
לדעתי אתה טועה בהנחתך זו, שהיסטוריונים בהכרח שאינם יכולים להיות חרדים. קיימים כאלה שדוקא הידע ההיסטורי שלהם, היא שהחזיקה אותם בחרדיותם. כפי שרואים מדבריך, אין זו ההנחה המוטעית שלך, אלא היא ההנחה המוטעית של רבך ושאר החרדים שאינם מלמדים היסטוריה. ההכרח שחרדים שילמדו על השואה לא ישארו חרדים מופרכת מתוך העובדה שהציבור הכללי כן לומד את ההיסטוריה של השואה, ואף על פי כן הוא נשאר ציוני!...
נשלח ב-19/4/2010 12:00
שבח. העובדה שהציבור הכללי כן לומד את ההיסטוריה של השואה, ואף על פי כן הוא נשאר ציוני!...
אתה חוזר על המנטרה הנדושה הזו , הבן עם ישראל ומדינת ישראל לא נבתה או הוקמה על ידי אנשים ומנהיגים בודדים, אצל רוב תושבי המדינה שידעו על מעלליהם של הפושעים הציונים שפשעו בשואה- פחות מהפושעים החרדים- כשהציונים עשו זאת משיקולים פולטיים מוטעים, בעוד שהרבנים הפושעים עשו זאת מטעמים אגויסטים ואינטרסנטיים, בכל מקרה אמת חלק ממנהיגים הציונים היו פושעים- אז מה? בגלל זה הרעיון הציוני לא נכון? הפושעים מתו, ראש ממשלת ישראל הוא פושע- זה מאד לא נעים- אבל מה לזה ולמדינת ישראל, סריטה, עם ישראל שיצא ממצריים היו פושעים עשו את העגל, בעל פעור, מרגלים ,מתאוננים וכו' ומהם נבנה והוקמה מלכות ישראל. אהרון הכהן עשה את העגל,אז מה? הוא לא היה אהרון הכהן אחר כך? וכו' וכו' תבין רק אצל החרדים האמונה באידיאל כל שהוא תלויה באדם זה או אחר, אצל אנשים אחרים יש הבדל בין אנשים מנהיגים -שלפעמים הם פושעים,- לבין האידיאל והאמונה, פושעים מענישים אותם, אבל הרעיון האומנה והמדינה ממשיכות להתקיים
נשלח ב-19/4/2010 12:07
ירוחם, זה מהפעמים הבודדות בהן אני אומר כדבריך ואתה אומר כדבריי, דוק ותשכח.
נשלח ב-22/4/2010 00:03
הכחשת שואה באתר 'בחדרי חרדים':
אין לי פשוט כינוי אחר לבורות המזעזעת ולאינפנטיליות המחפירה שמציג אתר זה, כשהוא מצמיד תמונה של צלבי קרס נאציים, לדיווח על דבריו הבוטים נגד הציבור החרדי של שדרן רדיו זה או אחר.
זוהי פשוט 'הכחשת שואה', וזילות וביזוי של זכרה. כל דבר שלילי שאפשר לומר על דרך התבטאותו של גזית, מתגמד ומתאפס לנוכח התמונה המקוממת הזאת.
אין לכך כל הסבר אחר, חוץ מבורות עמוקה, שכתבו עליה באשכול זה, שפירותיה הצפויים הם טיפשות וגסות רוח.
אכן, והפעם בסימן קריאה, 'חרדים מכחישי שואה'!
(הערת שוליים: אותם טיפוסים יהיו הראשונים למחות ולהזדעזע, ובצדק, כשמישהו ישווה את פעולות צה"ל למעשי הנאצים, אבל להם כידוע, מותר הכל).
נשלח ב-5/5/2010 10:37
בהמשך להודעתי הקודמת:
כשאיזה כתב אידיוט באתר הזה עושה השוואה נלוזה ומתועבת כמו שציינתי, זה דבר אחד.
אבל כשיהודי מכובד ומבוגר כמו ר' נפתלי פרוש, משתמש במונחי השואה בכדי לערער על החלטה תקציבית של משרד החינוך,
פשוט אין מילים לתאר את הבושה והכלימה.
כעת כבר אי אפשר להגיד, זה רק כמה עשבים שוטים בהפגנות שצועקים לשוטרים 'נאצים'.
הבורות והאינפנטיליות המחפירה קיימות בכל הדרגים.
אני פשוט בהלם מכל התגובות כאן. השאלה המופקרת ביותר היא לשאול ''למה הקב''ה הביא את השואה''? אני יודע שאדולף היטלר שר''י ימ''ש הוא בכבודו ובעצמו הביא את השואה.
בדיוק כמו שהמן רצה להפיל גורל היהודים. בדיוק כמו פרעה שקם בגזרותיו כאשר אינו מכיר יותר את יוסף.
אלו מהלכים מבחירה חופשית של רשעי אומות העולם. על מה האשמה בבורא עולם ? אינני מצליח להבין כלל, אלא מה זהו פתח לכאלו שאמונה אין להם. וזה מן העניין שבבריאת העולם האדם נברא בצלם אלוקים. '' כצלמנו כדמותנו '' - בכדי לבלבל את הבריות, ולפתוח בפניהם פתח לטעון 2 רשויות יש בעולם.
ואכן זו הצלחה מבדחת של מפקירי האמונה ותו לא.
למה הייתה שואה? כי כך רצה מי שיזם את השואה.
למה הוא רצה כך? זה כבר עניין אנטישמי לחלוטין. כמו שבכל דור ודור קמים עלינו לכלותינו והקב''ה מצלינו מידם.
נשלח ב-31/3/2011 16:03
אבי בפעם הבאה שאתה מצליח, אל תשכח לומר כוחי ועוצם ידי.
נשלח ב-31/3/2011 16:36
אתה לא מאמין כי ה' הוא המסובב את מה שקורה בעולם? אתה לא מאמין כי היטלר לא יכל לעשות מאומה אם ה' לא היה רוצה. גם את חורבן בתי המקדש ה' רצה. גם את הרוגי ביתר ה' רצה וגם את השואה ה' רצה. הרב ישראל טייכטל שנספה בשואה- ראש ישיבה של חסידות מונקאש- לפני מותו הוא חזר בתשו בהונגריה- כתב בספרו -אם הבנים- שואלים אותי אנשים- איפה הקב"ה? עניתי הקב"ה יושב במטה הגאסטאפו ומיעץ להימלר ואייכמן איך להשמיד ולהרו אותנו בכל דור ודור מציל אותנו אבל לפני שהוא מציל אותנו- הוא גורם לכל הנסיונות לכלותנו, במקרה של השואה- משום מה הוא איחר הרבה הרבה בהצלתו..
נשלח ב-31/3/2011 17:27
תחילה יש להבהיר חד משמעית כי השאלות יכולות להישאל רק ע"י מי שמאמין, כיוון שאם התשובה היא שאין אלוקים, חלילה, אזי גם אין כל שאלות. בלי בורא לבריאה, לעולם אין מטרה ואין כל תכלית. בעולם שכזה, בני אדם יכולים להחליט לנהוג כפי רצונם, שכן אין דין ואין דיין. הם יקבעו כי רק לזה שמשתייך לגזע עליון יש זכות קיום ואלה שאינם, אחת דינם למות. בעולם חסר אלוקים, השואה אינה שאלה דתית אלא הוכחה מוצקה עד כמה אדם יכול לרדת לשפל המדרגה. השאלה הנכונה שיש לשאול היא לא "איפה ה' היה בשואה", אלא "איפה האדם היה בשואה".
העובדה שאף אלה המכריזים על עצמם כחסרי אמונה, שואלים ללא הרף היכן היה ה'; עמוק בלבם גם הם מאמינים שיש אלוקים, אלא שהם משוועים לתשובה על שאלתם. לכן ראוי ללמד עליהם זכות ולומר שאמנם רצונם הוא להאמין בה', אלא שהשואה מעמידה שאלות כבדות משקל באופן חסר תקדים לחלוטין, עד כי קשה להם להאמין.
למי שמאמין באמת, אין שאלות, שהרי לנגד עיניו ניצבות מילות הפסוק, "הצור! תמים פעלו, כי כל דרכיו משפט; א-ל אמונה ואין עול, צדיק וישר הוא" (דברים ל"ב: ה'). אמונתו אינה עומדת למבחן גם אם הוא אינו מבין, שהרי ככלות הכל, מי יכול להבין את דרכי ה' הנסתרות?
השאלות הן פועל יוצא מעצם היותו בן אנוש ובר תמותה מוטרד ונבוך. לכן, על מנת שאותו אחד לא ייפול ברוחו עד כדי עזיבת דרך ה', יש להשיב לו מענה ולו יהיה זה מענה חלקי בלבד.
בתכלס אנו בעצמינו אשמים בכל, ואנו נהיה אשמים אם ח"ו יקרה שוב,
תוקן על ידי maxmen ב- 31/03/2011 18:51:51
נשלח ב-31/3/2011 19:02
בעלבעמיו כתב:
אבי
בפעם הבאה שאתה מצליח, אל תשכח לומר כוחי ועוצם ידי.
כשהקב''ה מושיע את ישראל מיד צר,
זה בהחלט כחו ועוצם ידו חזקה של בורא עולם.
וזה בדיוק ההיפך מכוחי ועוצם ידי.
אני מבקש אל תכניס לדבריי מושגים שלא התבטאתי בהם.
מאחר וממש אין לי צורך להתבטא בהם, ע''מ לאמר את דבריי שהיו מספיק חדורים באמונה ישירה.
ולא כמו שאתה חושב או ניסתי לפרש את דבריי חלילה.
נשלח ב-31/3/2011 19:28
כשאתה מצליח זה "בעזרת השם" וכשאתה נכשל זה בגלל רשעות בני האדם? ציטוט מליבוביץ: " האמונה אינה מה שאני יודע על אלוהים, אלא מה שאני יודע על חובתי כלפי אלוהים. האמונה המושתתת על מה שאני חושב על אלוהים, היא-היא עבודת-אלילים. לכן אני אומר שכל אלה שמאמינים בעזרת-השם ספק אם בכלל הם מאמינים בשם. ...אם אתה מבין את המושג "השגחה" במובן העממי, אז גם נשרפו שישה מיליון יהודים בתאי הגזים בעזרת השם! "
נשלח ב-31/3/2011 19:55
מטפחת הגישה שאבי מייצג טוענת שרבש"ע נותן את הטוב ואילו אנחנו בחטאינו מביאים את הרע.
נשלח ב-31/3/2011 19:58
בוודאי שאני מצליח זה בגלל חוקי הטבע שהאלוקים ברא לנו, שאני כושל זה בגלל שלא השתמשתי טוב בחוקי הטבע ולכן אין להאשים את האלוקים בעניין,