הסיבה לצרותיו של המסכן שתיארת שונה מהותית מכאב בטן של תינוק? מקרי קיצון משפיעים על הרגש ולא על השכל
נשלח ב-5/8/2010 22:26
אבל אשמים אנחנו !!!
גיורא וייס, נהג הרכבת שהיתה מעורבת בתאונת הדרכים הקטלנית סמוך לקיבוץ גת, סיפר הערב (חמישי) כי נהג המיניבוס שככל הנראה לא ציית למחסום, "דיבר עם הנוסעים ולא שם לא שהוא מתקרב למחסום". בתאונה נהרגו שבעה מנוסעי המיניבוס.
נהג המיניבוס פונה לבית החולים סורוקה בבאר שבע במצב בינוני, והוא עובר כעת צילום CT. עוד לפני שהגיע לבית החולים, הוא מסר גרסה ראשונית למשטרה לפיה הוא הבחין במחסום רק כשהגיע אליו, ולכן לא הספיק לעצור. גם התצפיתנית שעמדה בסמוך למקום סיפרה לחוקרים כי האירוע קרה תוך מאיות השנייה, ולכן לא הספיקה למנוע את התאונה מנכל הרכבת הורה להקים ועדת חקירה שתבדוק את הסיבות האירוע.
נשלח ב-5/8/2010 23:07
למקסמן
אז איך אתה מסביר את הנאמר בישעיהו:'משיב חכמים אחור ודעתם יסכל' ?(כלומר שהתנהגות לא חכמה של אנשים ברגעים מסוימים הגורמת לתוצאות טרגיות גם היא נגרמת בידי שמיים)
נשלח ב-5/8/2010 23:42
ובכל זאת לא הכל בידי אדם...
משהו לחשוב עליו: צלם אנוש
תמונה זו צולמה ב-1994 בעת הרעב הגדול בסודן על-ידי קווין קארטר.
בתמונה ילדה קטנה מוכת רעב מנסה לזחול בשארית כוחותיה לעבר מחנה אוכל של האו"ם, שנמצא במרחק קילומטר. עיט צופה בה, מחכה בסבלנות.
קארטר נתקל בילדה שעה שהסתובב באזור. בעוד הוא מסדר את חצובת המצלמה כדי לצלם אותה, עיט נחת לידה. בשקט, כדי לא להפריע לעיט, הוא מיקם עצמו בזווית הטובה ביותר לצילום, וחיכה כעשרים דקות בתקווה שהעיט יפרוש כנפיו. לבסוף צילם את התמונה, גירש את הציפור, וצפה בילדה הקטנה שעה שחידשה את מאבקה לקום ולזחול.
אחר-כך, כך סיפר, התיישב מתחת לעץ, הדליק סיגריה, דיבר עם אלוהים ובכה.
לא ידוע מה עלה בגורל הילדה.
הצילום היכה בהלם וזיעזע את העולם, וזיכה את קארטר בפרס פוליצר.
נשלח ב-6/8/2010 00:12
אני בתדהמה מצלם התמונה. כיצד אדם שתחת עיניו מתייסרת ביסורי שאול מזעזעים נפש אומללה ומדוכאת ברעב. אינו נוקף אצבע לעזרה, עשרים דקות תמימות. והכל כדי לזכות בתמונה שתביא לו תהילת עולם.
לא ידוע מה עלה בגורלה... כי הנבל הזה אפילו לא טרח ליידע אותנו, שהרי מה מעניין את העולם הנאור נפשות מיוסרות.
ולמקסמן היקר.
לא נראה לי שתשובה כזו בנאלית , כמו הפקרת גורלם של ההמון הסולידי לזירת ניסויים של תבונת והתנהגות בני-אדם בריונים ושטלתנים. יכולה להקהות את חידת "זעם אלוהים" על הפרט ועל הכלל.
מה חטאו כל תמימי השואה או תאונות הדרכים או כפוני רעב אפריקניים שהגיע עליהם אוממלות כזו. הם אשמים בשגיונתם של הגרמנים או הנהגים או העולם שמונע עצמו מלעזור?!
ומה על אומללי צונאמי ורעידות אדמה ושאר מחלות. לפעמים העצה היחידה של אדם לגמור את חייו ללא בשורות איוב היא "התאבדות".
נשלח ב-6/8/2010 02:18
התנצלות והבהרה.
מסתבר שהצלם כלל לא נבל. אלא פעיל למען האנושות. אם כי עזיבתו את המקום ללא הגשת סיוע תמוהה.
הצלם, קווין קרטר, עזב את המקום לאחר שסיים לצלם.
שלושה חודשים לאחר מכן הוא התאבד בגלל דיכאון!
הקטע הבא נלקח מיומנו של קווין קרטר
אלוהים היקר,
אני נשבע שלעולם לא אשליך אוכל, לא משנה אם הוא לא טעים, או אם אני מלא ושבע.
אני מתפלל שתשמור ותגן על הילד הקטן הזה, הדרך אותו והרחק אותו מהייסורים והעצב.
אני מתפלל שנהיה יותר רגישים כלפי העולם הסובב אותנו,
ולא נהיה עיוורים בגלל האנוכיות שבטבע האדם והאינטרסים הפרטיים שלנו.
בפעם הבאה, לפני שאנחנו מתלוננים על האוכל, נזכר בצילום ונעריך יותר את מה שיש לנו..
אנו מקווים שהצילום הזה יזכיר לנו כמה בני מזל אנחנו,
ושלא נתייחס לדברים כמובנים מאליהם.
בואו נתפלל למען הסובלים בכל מקום על פני כדור-הארץ!!!
קבצים מצורפים:
כמה אירוני הוא ששתי תגובותי לעיל קשורים זה בזה. "התמונה המחרידה" ב"התאבדות".
לא נותר לנו אלא לידום!
תוקן על ידי יוחנןפאולס ב- 06/08/2010 02:21:17
נשלח ב-6/8/2010 11:54
צענערענע כתב:
למקסמן
אז איך אתה מסביר את הנאמר בישעיהו:'משיב חכמים אחור ודעתם יסכל' ?(כלומר שהתנהגות לא חכמה של אנשים ברגעים מסוימים הגורמת לתוצאות טרגיות גם היא נגרמת בידי שמיים)
צענע: אולי היה כך בזמן גילוי פנים,
כואב נורא ולא נכון שאני יגיב בדיוק עכשיו, (אמרתי לכם צדקתי וכו' בדיוק כך זה ישמע,) ואני מגונן על אלוקים ומאשים את האנושות במקום לאשים אותו, לא היה יכול האלוקים הגדול להציל אחד אחד אחדדדדדדד, למה לכרות משפחה שלמה, יכלת להציל את החתן שכאילו הוא לא מזרעו של הרב בורנשטיין, כלומר ידעת להרוג אותו ואשתו וכל בניו ובנותיו והנכד\ה, חוץ מהחתן, שכביכול לא מזרעו, זה מפחיד מאוד ואין לי מילים,
מצד שני אין עבירה אחד בתורה שחייבים כזה עונש,
אפי' אם טיפש אחד ירצה לומר שרואים כאן עונש כרת אמיתי כביכול, הרי הבת הנשואה שייכת כבר לחתן ואת החתן היצלת כי הוא כביכול לא חייב מיתה, איך הרגת את אישתו את צאצאיו היחיד והעובר שהיה בדרך להיוולד, הרי הם כבר לא שייכים לעונש הכרת כביכול של הסבא,
בקיצור איך שנרצה לראות ולהצדיק את האלוקים, לפי התורה ולפי ההלכה ולפי הקבלה, אין בנמצא הצדקת הטרגדיה,
צטטי לא מזמן את המדרש הזה, בראשית רבה (וילנא) פרשת וישלח פרשה עה
באותה שעה אמר אבינו יעקב לפני הקב"ה רבונו של עולם כתבת בתורתך (ויקרא כב) ושור או שה אותו ואת בנו לא תשחטו ביום אחד אם יבא רשע זה ויאבד את בני ואת אמם כאחת ספר תורה שאתה עתיד ליתן על הר סיני מי יקרא בו
(טיפ ששמעתי פעם מיהודי חכם, אף פעם אל תסע במכונית עם כל המשפחה, תשאיר אחד מהם או שיסע באוטו אחר,)
יוחנן היקר: אני ישיב לך בהמשך
נשלח ב-6/8/2010 13:18
יוחנןפאולס כתב:
ולמקסמן היקר.
לא נראה לי שתשובה כזו בנאלית , כמו הפקרת גורלם של ההמון הסולידי לזירת ניסויים של תבונת והתנהגות בני-אדם בריונים ושטלתנים. יכולה להקהות את חידת "זעם אלוהים" על הפרט ועל הכלל.
מה חטאו כל תמימי השואה או תאונות הדרכים או כפוני רעב אפריקניים שהגיע עליהם אוממלות כזו. הם אשמים בשגיונתם של הגרמנים או הנהגים או העולם שמונע עצמו מלעזור?!
ומה על אומללי צונאמי ורעידות אדמה ושאר מחלות. לפעמים העצה היחידה של אדם לגמור את חייו ללא בשורות איוב היא "התאבדות".
יוחנן היקר:
נדמה לי שכתבתי כבר בעניין כאן באשכול, והנה שוב (בדרך ציורית אולי)
יושב לו אברהם אבינו בבבל וחושב כך: אין סיכוי להקים כאן משפחה לנצח נצחים,
לא מזמן היה כאן מבול (צונאמי) עכשיו חורבן הפלגה, וגם תרבות (סדר חברתי) של אלילות,
בקיצור אין לי סיכוי כאן מכמה סיבות,
1, התרבות האלילים לא יחזיק הרבה זמן\דורות,
2, יש כאן הרבה אסונות טבע,
בכדי להקים משפחה לנצח ?
1, תרבות נכונה שיחזיק הרבה דורות,
2, במקום בכדור הארץ שיש שם הכי פחות אסונות טבע,
והיות שאברהם אבינו ידע שרק התבונה היא היא הדבר האלוקים,
ולכן שמע את האלוקים אומר לו לֶךְ לְךָ מֵאַרְצְךָ וּמִמּוֹלַדְתְּךָ וּמִבֵּית אָבִיךָ אֶל הָאָרֶץ אֲשֶׁר אַרְאֶךָּ: למה אלוקים לא אומר לו מיד לאן ללכת ? כי הוא היה חייב לבדוק לבד איזה ארץ הכי נכונה לגור שם מבחינת אסונות טבע ומבחינת האקלים הטוב, וכדומה,
ולכן אמרו חז"ל אלוקים וישראל והארץ חד הם, כלומר הנצחיות שלנו קשורה אך ורק עם יש את התורה\תרבות, ויש את האלוקים\תבונה, ויש את הארץ,
עכשיו מגיע הדבר האלוקים\התבונה אלינו, וזעקת לנו בקול רם, בכל יום ויום, כמה אתם יכולם להיות סתומים,
בכל שבוע דורש הנחיות שלנו 11 בני אדם, כי ברגע שהאנשות החליטה להשתמש במכוניות, רכבות, מטוסים, לנוחיותם
הם בעצם החליטו כך על חשבונם של מיליוני הרוגים בשנה,
(בעולם נהרגים בכל שנה 1,200,000 ונפגעים 30,000,000 בשנה בישראל לבד כ11 איש בשבוע ובשנה כמה ?)
בעצם זה שאני משתמש במכונית לנוחיותי, אני מסכים בעצם למות כביכול, וכך גם להרוג אחרים, וכך גם שאני שולח את בנותי לנסוע לגן לבית ספר,
אם התבונה הייתה יכולה להסביר לנו למה נהרגו משפחה שלמה שלוש דורות בלי להשאיר שריד ?????
מילא !!!!
אבל אין הסבר לא לפי התורה ולא לפי ההלכה ולא לפי הקבלה,
ולומר שלא הכל צריכים להבין, אי אפשר הרי צריך וחייב להיות הבנת המקרה בכדי שנוכל לתקן,
הרי לא יכול להיות שיהיה שפת חרשים בינינו לבין האלוקים,
ולכן אני טוען שהתבונה (= הנבואה) כן אומרת לנו לעצור ומיד את הטירוף הזה,
הרי בדיוק מזה ברח אברהם אבינו, מהתרבות הקלוקל ומי המקום שיש בהם הרבה אסונות טבע,
נכון שאי אפשר ללכת ראש בקיר ולהפסיק מיד, (הרי זה היה הטעות כביכול של משה רבינו להפסיק מיד את הע"ז, ולכן נתן להם בסוף את הקורבנות,)
ולכן כדאי אולי לאסור רכבים פרטיים שיהיה רק אוטובוסים ציבוריים,
לאסור ומיד לסגור צמתים ובמקום זה לעשות בכל צומת גשר,
אני לא אדריכל, אבל התבונה יכולה לפתור את רוב הבעיות,
אם רק יהיה אכפת לנו על מיליון ומאתיים אלף אנשים שנהרגים בכל שנה, ונפגעים שלושים מיליון בכל שנה,
הכל בגלל הנוחיות שלנו, ????
יש לכם מושג כמה שעות טיסה חייב טייס לעבור עד שנותנים לו לעלות אנשים איתו ????
למה נותנים לכל ילד לנהוג, ולקחת אחריות על כלי מזיק שכזה (המכונית)
לגבי השואה:
הרי עכשיו יש לאנושות כבר תבונה ולא תתן לתרבות שכזה להתקיים, (כלומר ההיטלריזם)
השאלה למה לא הייתה התבונה לפני זה ??
לדעתי הייתה התבונה, כמו שיש את התבונה לגבי המכוניות,
רק מה ? כמו שלא ממש איכפת לנו מיותר ממיליון אנשים הרוגים בשנה, כך לא היה איכפת לנו אז מההיטלריזם,
או מהערבים בארץ כהיום,
הרי כמה שטחים יש לערבים בכדור הארץ ? תסתכלו במפה !!
וכמה יש ליהודים ??
למה האנושות לא עושה כלום ?? הרי זה זועק עד השמים !!
(בכיסי אני מחזיק באופן כבוע מפת אסיה, ובכל הזדמנות אני מראה לחברים הגויים בעבודתי, בכל פעם שעלה עיין ישראלי פלשתיני אני מראה להם את המפה, כמובן שבמשך הזמן הם הפסיקו להציק לי בעניין)
יש בכלל ספק שאם האנושות\האומנים\החכמים\פרופ' היו דואגים להם מצד האסונות לנסות למנוע או לעזוב את המקומות האלה,
ומצד העניים לתת להם יורו אחד ליום למשל, נוותר על רבע כוס קפה ליום,
רוצים ללמד את החרדים אזרחות ותוכנית הליבה,
בואו ללמד את כל הילדים בכל העולם את עיקרי התבונה האנושית ומה יש בידינו לעשות שיהיה לנו עולם שכדאי לגור שם,
בואו נאמר להם שהתבונה היא היא דבר האלוקים, ורק היא יכולה לעזור לנו,
וזה הייתה כוונתו של האלוקים בכל הבריאה שברא,
תוקן על ידי maxmen ב- 06/08/2010 13:29:59
נשלח ב-6/8/2010 15:27
למקסמן
"אולי היה כך בזמן גילוי פנים "
אם כך כל האשכול שלך מיותר.
או לחילופין נושא האשכול שלך היה צריך להיות:טיפשותם של בני אדם.
תוקן על ידי צענערענע ב- 06/08/2010 15:28:30
נשלח ב-6/8/2010 16:06
מקסמן הטוב
אותה ילדה אומללה שמחכה בפירפורי שאול איומים להפוך בעודה גוססת נתחי קריעה למקור עיטמים. ועוד מאות מליוני ילדים כמוה בכל העולם, שאפילו לא יודעים קרוא וכתוב. מדוע ישלמו את המחיר בשביל שאתה ואני נשב ליד מחשב ונהיה יותר הומנים ויותר הומנים עד שתיפח רוחינו ויבוא דור חדש עם מצוקות ויסורים משלו.
הרי האנושות ככל שהיא משתכללת משתכללים מצוקותיה ומוראותיה. השואה לא התרחשה לפני מלניום היא היתה אתמול. הירושימה היא לא מלחמה פרימטיבית היא מלחמה מודרנית. מדוע יפנים תמימים ואירופאים ישרים שילמו את נפשם עבור "משחק האנושות".
יש כאן חידת רוע. שאין לה שום הסבר מה כיוונה ולמי יש צורך בה.
גם אם היינו מתקדמים לעולם טוב יותר, היתה מרחפת השאלה למי היה צורך במסלול השאול הארוך הזה עד לאותו אוטופיה. אבל במציאות שום דבר לא משתנה.
ובכלל לא דברנו עדיין על שאלות מטאפיזיות כמו למי ולמה צורך בבריאה. ומדוע היא לא נבראת טוב ומושלם מעיקרא (אני מכיר את הקלישאות של נהמא דכיסופא וכל הברברת האפלוטונית שמצאה לה מקום נוח כמו הפילוסופיה הימי הביניימית הכללית והיהודית. הם לא מתרצים כלום, הם חושפים את עוסקיהם לכך שהם לא הבינו באמת את המצוקה האונטולוגית של חידת היקום והחיים).
תוקן על ידי יוחנןפאולס ב- 06/08/2010 16:29:07
נשלח ב-6/8/2010 16:22
צענערענע כתב:
למקסמן
"אולי היה כך בזמן גילוי פנים "
אם כך כל האשכול שלך מיותר.
או לחילופין נושא האשכול שלך היה צריך להיות:טיפשותם של בני אדם.
צענערענע היקרה:
מה הנביא אומר בעצם משיב חכמים אחור, איזה חכמים ? חכמים שרוצים לומר ולראות את העתיד, (דרך האסטרולוגיה והכוכבים) ולכן אומר הנביא שאלוקים יכול להפר את החזיונות שלכם,
ובוודאי שיכול, הנה לא נשאר מהאסטרולוגיה כלום,
אבל האם הוא נתן לחכמים את התבונה 1 , לבדוק את העבר 2, לבדוק את ההווה 3, ולתכנן את העתיד לפי זה,
האם לא נכון מה שכתבתי ? האם יש דברים יותר ברורים מזה ?
האם אנו מחכים להוקוס פוקוס שיציל אותנו ? ואם כן למה הוא לא הגיע עד היום ??
התשובה היא, שהתבונה היא היא הנבואה והמשיח ואלוקים בעצמו, שאנו מחכים לו אלפי שנים,
(וגם אותך הוא משיב אחור בגלל שאת מזלזלת באשכול היקר הזה,
וגם אותי הוא משיב אחור בזה שאני מגיב בכעס עכשיו,)
שבת שלום לך ולכל חברי הפורום היקרים
נשלח ב-6/8/2010 16:57
אמר לו אספסיינוס: "אני הולך לרומא ויגיע מפקד אחר במקומי - מה בקשתך ואתן לך" אמר ר' יוחנן בן זכאי: "תן לי יבנה וחכמיה, ושושלת הנשיאות ורופא לר' צדוק"
אמר רב יוסף ויש אומרים ר' עקיבא: 'משיב חכמים אחור ודעתם יסכל' (ישעיהו מד) היה צריך לבקש שהפעם הרומאים יוותרו על המלחמה!"
מההקשר הנ"ל תראה שרבי עקיבא סבר שהקב"ה התערב והשיב את חכמתו של ריב"ז אחורה.-כלומר היה לו לבקש בקשה גדולה בשעת החסד שהזדמנה לו והוא ביקש בקשה לא מספיק גדולה.
כלומר הקב"ה הפך אותו לטיפש לרגע-והתוצאה היתה החורבן.
כלומר יש התערבות אלוקית בכל דבר.
עכשו ,אתה טוען שהקב"ה מסתיר פניו-כלומר עולם כמנהגו נוהג ואם קורים אסונות הרי הקב"ה אינו בתמונה-טיפשותם של אנשים גרמה.
אם כן הוא הדבר במה יש לדון?בטיפשותם של בני אדם? מה החידוש בזה שרובינו עושים טעויות ומשלמים על כך מחירים בהמשך חיינו?
(אם הנושא מעורר בך כעס משום מה אני מוותרת לך על התשובה.)
וסליחה ומחילה על שהכעסתי אותך בתגובתי.
תוקן על ידי צענערענע ב- 06/08/2010 16:58:10
נשלח ב-6/8/2010 17:04
יוחנן היקר והטוב (רואים שיש לך את זה, ואל תשכח להודות לאלוקים כי אין הרבה כאלה,)
הרי ברור שרק התבונה יכול להביא טוב לעולם,
וכל אחד מבין את זה,
ברגע שהאדם מגיע למצב לומר שהוא מכיר את כל הקלישאות, זה בעצם אומר שהוא כבר גדול בחכמה,
ולכן למה לעצור כאן ?? רבונו של עולם ? וזה זעקתי לכל חברי וידידי שיצאו בשאלה,
שאנו מתחילים ללמוד ולהבין שהכל שקרים כשרים בכדי שבאמת נגיע למצב שלך ושל כל המחכימים,
במקום להמשיך לרוץ בחשיבה ובתבונה ולבנות לנו עולם יותר טוב ???
במקום זה, אנו כועסים ומתבכיינים כלפי אלוקים ותורתו ??
הרי אנו רואים בדיוק למה יש רוע בעולם, ולרוב הם מתוך רשלנות אנושית,
הרי אם חכמת יוון לא היה נעצר בימי הביניים ? היינו כבר מפצחים את סוד העולם (סוד מלשון יסוד הבנין)
מכוניות,
ידוע לך למה לא עושים מכוניות יותר חזקות ? כי היצרניים רוצים כסף והרבה,
ידוע לך למה מדע הרפואה משקיע מיליונים לתקן את הלב במקום להשקיע בלמנוע לקלקל את הלב בכלל ??
כי אז לא נצטרך נתוחים, ובמילא לא יהיה להם עבודה,
אם נחכה למשיח או לאלוקים שהם יהיו הבייביסיטר שלנו ??
אז למה לא ברא מלכתחילה עולם עם בייביסיטר צמוד ?? שזה אומר שאנו נהיה מוכרחים כמו החיות וחוקי הטבע,
אם תבדוק טוב טוב בתנ"ך בחז"ל בראשונים ואחרוניים, (וכמובן בין השורות) ותראה שאני צודק בכל מילה שכתבתי באשכול הזה,
על שלושה דברים העולם עומד 1 על התבונה, 2 על התבונה, 3 על התבונה, (אגב: לרשע וללב רע, אין להם תבונה)
נשלח ב-6/8/2010 17:39
צענערענע: היקרה (ח"ו שאני אכעס עליך, רציתי להדגים לך את המשיב חכמים אחור, סליחה ואני מאוד מצטער )
בואי לנתח את הסיפור שציטטת:
למה היה חורבן ?? שנאת חינם = חורבן,
כלומר שיש שנאה בעם יש מלשינים ויש דעות הרבה ולכן עצם השנאה מביא את החורבן, (כמו לגרש יהודים מהבתים כהיום)
ר' יוחנן יודע שאם יבקש ויתור לגמרי, החורבן יבוא בכל מקרה, כי כמו שעד היום לא הצליח להביא אהבת חינם בעם,
כך לא יוכל עכשיו לעשות כך, במילא מה הכי כדאי להציל ? את החכמים כלומר התבונה,
הרי בלי התבונה לא יהיה עם, ולא מדינה, והחרבן יבוא בכל מקרה,
וזה כוונתו של ר' עקיבא שאלוקים השיב חכמים אחור = את ר' יוחנן, ולמה ? כי לא תצא מזה כלום,
ומי האלוקים ? התבונה עצמה של ר' יוחנן !!!
כלומר ר' יוחנן היה לו רגש ורחמים, ומאוד רצה להציל את כולם כמובן, אבל כאן התערב התבונה = האלוקים,
וטען מה תרוויח מזה ? הרי החורבן היא כבר כאן בכל מקרה כי יש את השנאת חינם בעם, ולהחזיר את כל העם בתשובה אני לא יצליח לעשות, אבל להציל את החכמים ומהם נביא בכמה דורות את החכמה והתבונה לעם בחזרה ואז אולי נצליח להביא אהבת חינם ושלום בין אחים, (הסוף ידוע לכולנו שרק שנאת הגוים כלפינו החזירה אותנו לארץ)
מי מנע את עם ישראל לחזור לארץ עד היום ?? רק החילוקי דעות שהיה בעם,
הנה מה שכתבתי ע"ז לאן ?? לגאולה או לשואה ??