הקב"ה רצה שפעולת האחים תצליח ויוסף ירד מצריימה, הקב"ה רצה שפעולת שמעי תצליח והקללה תצא ממנו ותגיע לאזנם של דוד והסובבים אותו (עם כל הבושה שבדבר).
אלוקים לא רצה ולא רוצה כלום, חוץ שאנו נעשה מצוות ולא לעשות רע,
אבל לשיטתך אלוקים מעוניין שנעשה רע כי יש לו חשבונות לסדר, אז טוב לו שיש רשעים,
אלוקים רצה את יוסף במצרים, אז מזל שהיה לו את השבטים,
אלוקים רצה להרוג שש מיליון יהודים, אז מזל שהיה לו את היטלר,
ומי כאן לעשות את אלוקים בעצמו להיטלר ח"ו אם לא יותר גרוע מזה ?! הדרך קצרה מאוד !
נשלח ב-16/12/2010 16:03
maxmen כתב:
אבל לשיטתך אלוקים מעוניין שנעשה רע כי יש לו חשבונות לסדר, אז טוב לו שיש רשעים,
אלוקים רצה את יוסף במצרים, אז מזל שהיה לו את השבטים,
אלוקים רצה להרוג שש מיליון יהודים, אז מזל שהיה לו את היטלר,
ומי כאן לעשות את אלוקים בעצמו להיטלר ח"ו אם לא יותר גרוע מזה ?! הדרך קצרה מאוד !
הקב"ה יסדר את חשבונותיו גם (ובעיקר) אם נעשה טוב, והוא מעדיף את הצדיקים.
הקב"ה יכל להוריד את ישראל למצרים ב1001 דרכים, ולא בקש מהאחים לעשות כלום למען זה.
לפי דבריך נהרגו יהודים בשואה מ"תחת אפו" של הקב"ה ? הוא לא "שם לב" מה קורה ? העולם לא הושגח באותה שעה ?
נשלח ב-16/12/2010 16:05
maxmen כתב:
(לוצריךעיון: אתה גם יכול להיות ח"ו המשוגע לדורות הבאים אחריך ובמיוחד לצאצאיך, והבן)
מן הראוי לדון גם בחיי יום יום ולא רק במלחמות ומחלות וכו'
יש את החיסרון הגדול אצל מאמינים שאוהבים לזרוק הכל על אלוקים, ושאלוקים לא מנגן לפי החליל שלהם אז או מאשימים אותו או כופרים בו,
תפילה מהי ?
1,) להודות כמובן
2,) טובת הזולת בזה שאנו מתפללים בלשון רבים,
3,) לעורר רצון ותשוקה לאהוב ולעשות ולהיות אדם טוב,
4,) לעורר בי את העשיה בזה שאני מבקש,
1,) להודות לאוקים אל הטוב שנתן לנו ולהשלים עם מה שלא נתן לנו, מבחינת איזהו עשיר השמח בחלקו,
במילא טובתו הוא היא להודות ולהשלים במה שיש,
2,) טובת הזולת: והיות שאדם לא יכול לחיות לבד בעולם וצריך הוא חברה קהילה עם וכו' לצרכיו, מן הראוי שידאג לטובתם, ולכן בזה שהוא מתפלל לטובת העם כולו ? הוא מעורר בעצמו את אהבת העם, ואז הוא גם מתנהג בהתאם, כלומר דואג לטובת העם, ואם כל החברה\העם מתנהגים כך ? יש עשיה מבורכת בכל חלקי העם אחד כלפי השני,
3,) לעורר רצון: בזה שאני מתפלל ברכת חונן הדעת, אני בעצם מעורר תשוקה אצלי לחכמה בינה ודעת, ולכן אני ישתדל להגיע לזה, וברכת השבינו: אני מעורר את עצמי לא לחטאו ואהבת התורה שהיא לטובתי וטובת הכלל,
סלח לנו: כנ"ל ראה נא: תשוקה לגאולה לי ולעמי, ולכן נדאג לזה שיקרה כמו שקרה באמת, רפאנו: לעורר בעצמי להשגיח על הבריאות ובריאות העם כולו, וכן כך כל הברכות בתפילה,
4,) לעורר לעשיה: והיות שאדם מטבעו הצלן לעשות, ולכן כל מה שיותר יתפלל לצרכיו זה בעצם ידרבן אותו לעשות,
יתפלל לשידוך טוב הוא באמת השיג שידוך טוב, כי הוא כל היום חושב ומתפלל ע"ז
יבקש פרנסה טובה, הוא באמת השיג פרנסה טובה כי דואג הוא ומתפלל ע"ז כל היום, במילא יחפש עבודה וימצא לו, מבחינת יגעתה ומצאתה תאמין,
ברצוני לומר שאין דבר כזה להתפלל ואלוקים יתן לך בפה,
בלי עשיה אין שום הצלחה בכלום,
כל אמא מתפללת לבנים טובים ותלמידי חכמים, אז למה לאמא X התקבל תפילתה ולY לא ?
התשובה היא כי אמא X עשתה גם משהו חוץ מלהתפלל, כלומר התפלה עזרה לה שתשימי לב לחינוכה של ילדיה,
מה שאין כן לאמא Y היא רק התפללה וסמכה על אלוקים שיעשה, וזה התוצאה,
כל מה שתפילה עושה ? זה בעצם תשומת לב לעניין
ולכן יש סדר תפילה שהתשומת לב יהיה על דברים נכונים לו ולעם כולו,
והעיקר שלא נשכח שאין להתפלל על דברים שאנו לא יכולים לקבל כלומר לא יכולים לעשות, כי אלוקים לעולם לא יעשה לנו,
במילא זה מה שנקרא תפילת שוא ועיון תפילה שאסורים בהלכה,
לכן חייבים אנו להבין כמה טוב להתפלל לטובתינו אנו, הכל עניין של תשומת לב שזה העיקר לחיים טובים, בעשיה בחינוך באהבת הזולת וכו' וכו'
ואין כמובן לאשים את אלוקים אם לא קיבל את תפלתינו כי כנראה שביקשנו דבר שהוא לא יכול כביכול לתת לנו,
כלומר דבר שאנו לא יכולים להגיע אליו מטבעינו חכמתינו וכו' וכו' וכמובן אם לא עשינו מספיק בדבר שכן יכולנו להשיג,
אני יכול להעיד בעצמי שכל בקשה שבקשתי מאלוקים הוא נתן לי ולפעמים בכפליים, אבל מאז עמדתי על דעתי בקשתי מאלוקים רק בדרך שכתבתי לכם כאן, תנסו ותראו את האלוקים בגובה העיניים, בהצלחה לכולם, אמן אמן,,,,,
אם אני מבין אותך נכון לכל הפנייה אל ה' אין שום משמעות אפשר היה לדקלם דף שבו מוסברת החשיבות של כל הדברים שמנית וזהו, במילא ה' לא יתן לי כלום הכל תלוי במעשים שלי ובהשתדלות שלי בלבד.
נשלח ב-16/12/2010 16:29
שותףפשט כתב:
הקב"ה יסדר את חשבונותיו גם (ובעיקר) אם נעשה טוב, והוא מעדיף את הצדיקים.
הקב"ה יכל להוריד את ישראל למצרים ב1001 דרכים, ולא בקש מהאחים לעשות כלום למען זה.
לפי דבריך נהרגו יהודים בשואה מ"תחת אפו" של הקב"ה ? הוא לא "שם לב" מה קורה ? העולם לא הושגח באותה שעה ?
מה משנה כמה דרכים יש לו ? אני עשיתי בשבילו ? שישלם לי בבקשה מחיר טוב על השירות שעשיתי בשבילו,
כך לשיטתך יטען כל רוצח, מקין עד היטלר,
יש לי הרבה אפשרויות לקנות עשיה, אבל אני ישלם למי שיעשה את זה,
כך אלוקים חייב לשלם לשירות הטוב שאנו עושים לו,
טוב: הדעות האלה הם בדיחה, הם טובים לגן ולגננת, או לטיפשים,
לגבי שהעולם מושגח: בוודאי מושגח בזה שנתן לנו תבונה, ראה את דברי בתחילת האשכול,
נשלח ב-16/12/2010 16:34
דייר כתב:
אם אני מבין אותך נכון לכל הפנייה אל ה' אין שום משמעות אפשר היה לדקלם דף שבו
מוסברת החשיבות של כל הדברים שמנית וזהו,
במילא ה' לא יתן לי כלום הכל תלוי במעשים שלי ובהשתדלות שלי בלבד.
מה פי' לא נתן כלום ?? נתן הוא הכל, התבונה והמכונה הגדולה שהיא הגוף והמוח הנפלא,
מי צריך יותר מזה ?!
מן היושר להודות לו כל רגע על זה,
נשלח ב-16/12/2010 16:39
בתפילה אתה מבקש שה' יתן לך בינה יוריד גשמים יקבץ נידחים עם כל הכבוד לתבונה האנושית היא לא יכולה להוריד גשמים ולהפוך את עצמה ליותר חכמה ממה שהיא עכשיו. התאוריה שלך יפה אבל היא לא כל כך מסתדרת עם התפילה כפשוטה ששם אתה פונה לה' שיתן לך את בקשתך קצת קשה להסביר את זה בתור פנייה והתעוררות לתבונה האנושית שלי.
נשלח ב-16/12/2010 16:51
תבין:
אם אני לא אבקש תבונה ?! אני לעולם לא יחפש את זה, ולכן לא ישיג תבונה,
וזה עומק דבריהם של תפילה עושה מחצה, מה אלוקים קמצן ח"ו, ולכן אני טוען שתפילה עושה מחצה פירושו
שבלי עשיה אין כלום,
והתשומת לב (=תפילה) גורמת לעשיה,
התפילה של היחד כל העם ?! גורמת לתושמת לב כללי ואחד לכל האומה,
אם לגבי לחזור ולהתישב בארץ, (תחשוב לרגע אם ח"ו לא היו מתפללים כל בדורות לחזור לארץ) ואם להיות חכמים יותר, ואם טובים יותר,
התשומת לב גורמת לעניין הזה ולכן אנו העם הנפלא ביותר,
אבל אתה שם לב שאתה מתעלם לחלוטין מה' אתה טוען שהכל בצד שלנו והתפילה מעוררת אותנו הכל טוב ויפה אבל אתה מתעלם מהחלק השני במשואוה והוא ריבון העולם אז מה הוא עושה הוא כן נותן תבונה למי שמתאמץ? הוא כן אקטיבי? או שהכל בדמיון שלנו? ולא ענית לי על הגשמים שפה באמת אין לנו שום שליטה אלא אם כן תענה לי שהתבונה תמציא לנו מטוסים שיפזרו יודיד הכסף ואז ירד עלינו גשם.
נשלח ב-16/12/2010 17:37
דייר כתב:
אבל אתה שם לב שאתה מתעלם לחלוטין מה' אתה טוען שהכל בצד שלנו והתפילה
מעוררת אותנו הכל טוב ויפה אבל אתה מתעלם מהחלק השני במשואוה והוא ריבון העולם
אז מה הוא עושה הוא כן נותן תבונה למי שמתאמץ?
כן כן דניאל פרק ב פסוק כא יָהֵב חָכְמְתָא לְחַכִּימִין וּמַנְדְּעָא לְיָדְעֵי בִינָה:
הוא כן אקטיבי?
או שהכל בדמיון שלנו?
ולא ענית לי על הגשמים שפה באמת אין לנו שום שליטה
אלא אם כן תענה לי שהתבונה תמציא לנו מטוסים שיפזרו יודיד הכסף
ואז ירד עלינו גשם.
נכון מאוד היום לא צריכים כל כך לגשמים בכדי להתפרנס ובשביל לחם, זה הכל בא מתוך התבונה האובוליציוני
תבין:
לגבי ניסים אנו אומרים שאין אפשרות שאלוקים לא חשב מראש שיצטרך לעשות נס באמצע יום בהיר,
ולכן אומרים חז"ל שעשרה דברים (=ניסי התורה) כבר נבראו בבין השמשות,
וכאן לגבי תפילה אתה רוצה לטעון שאלוקים לא ידע מראש מה אני אבקש ??
מבחינתינו אי אפשר לחשוב כך,
ולכן בשביל מה להתפלל בכלל ? הרי הוא ידע מראש את צרכינו, ונתן חצי מראש, או שיתן הכל בלי לבקש, הרי הוא יודע שנבקש,
חייב להיות שכל פעולת התפילה פועלת רק עלינו ולא ח"ו עליו שהוא ללא שינוי,
הרי ברגע שאנו נאמר ששכנענו אותו בתפילה ?? אז הגשמנו אותו כלומר יש אצלו שינוי,
לשותף מעולם לא כתבתי שיש לי כאן ניק נוסף של זכר (שאלתי את אליעזרט באוירת השעשוע שהיתה באשכול ההוא, אם הוא מזהה אותי בניק זכר. היה שם מישהו שענה שאני ירוחםשמ, זה די גלגל אותי).
נכון שבשפה מדוקדקת צ"ל שני חשבונות. אבל בשפה שכיחה מצוי גם שתי חשבונות (תבדוק) כי רבוי חשבון הוא בתצורת נקבה.
ולעצם השאלה מה היחס בין ההשגחה לבחירה לא ענית. תשובת מקסמן על דיפלומטיה יכולה להסתדר אצל יוסף אבל לא אצל דוד.
נשלח ב-18/12/2010 18:40
איש יודע ספר עידכן אותי בשבת לגבי השאלה מהו היחס בין ההשגחה לבחירה. שהאור החיים בפרשת וישב (עה"פ ויצילהו מידם) מסביר שהאחים רצו להרוג את יוסף בין השאר כדי להוכיח במותו שחלומותיו היו מהרהורי ליבו ולא נבואת העתיד, שהרי עכשיו הוא מת ויותר לא יתקיימו חלומותיו (וממילא הוא כבר חייב מיתה כי אם אין לו דין מיתה האלוקים הרי יציל אותו. משהו כמו משפט בוזגלו) וע"ז ענה להם ראובן שאדם הוא בחירי והוא יכול לפעול אפילו נגד אדם שאין לו דין מיתה (וגם לבטל תוכניות שמים כמו דברי החלומות) ולכן הציע לזרוק את יוסף לבור נחשים כי בע"ח לא יכולים לפגוע במי שלא חייב מיתה והאלוקים וודאי יצילו וכמו שבאמת קרה. הוא חיזק לי את השאלה, מה ענה יוסף לאחיו על בחירתם הרעה למוכרו למצרים. אני עדיין מחכה לתשובה.
נשלח ב-18/12/2010 19:15
שגעת אותנו
אני חושב שהאיש הזה גם יתן לך תשובה על השאלה? לאור הרעיון הדמיוני והלא מציאותי הזה..
נשלח ב-18/12/2010 19:18
לא הבנתי מה דמיוני ברעיון הזה. הוא מסביר מאוד יפה את הקשר בין דבריהם ונראה מה יהיו חלומותיו לוישמע ראובן ויצילהו מידם ויאמר נשליכהו לאחד הבורות. מה אתה עונה על השאלה שהצגתי למעלה. מה היא טענת יוסף לא אתם מכרתם אותי הנה כי אם האלוקים כדי להחיות עם רב. האם לאחים לא היתה בחירה?