בית פורומים עצור כאן חושבים

החכמה בא באופן אבולוציוני !!! אבל הבינה ???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/8/2010 01:13 לינק ישיר 
החכמה בא באופן אבולוציוני !!! אבל הבינה ???

שהחכמה בא באופן אבולוציוני לא צריך את דרווין,
את זה רואים גם בתנ"ך וחז"ל,
חז"ל אומרים שקין לא ידע איך הורגים,
בראשית רבה (וילנא) פרשת בראשית פרשה כג ג ותלד עדה את יבל וגו' לשעבר היו מקנין להקב"ה במטמוניות, חזרו להיות מקנין אותו בפרהסיא, הה"ד (יחזקאל ח) אשר שם מושב סמל הקנאה, ושם אחיו יובל הוא היה אבי כל תופש כנור ועוגב אדריכולין ובורבלין, וצלה גם היא ילדה את תובל קין, רבי יהושע דסכנין בשם ר' לוי אמר זה תבל עבירתו של קין, קין הרג ולא היה לו במה להרוג, אבל זה לוטש כל חורש נחושת וברזל,

ורואים את זה גם ביום יום במציאות,

במילא מאוד חבל שההשקפה החברתית עוד מנסה להתעקש בעניין,
לא צריך את זה לא מבחינת חינוכית ולא מבחינת השקפתית,
זה רק מזיק לנו במיוחד שזה פשוט שקר, וכל ילד שמתחיל לגדול כבר מרגיש בזה, 
והעיקר, זה לא מוריד מגדלותם של חכמינו, להפך זה מגדיל אותם יותר,
למשל קו התאריך: האם זה שהבריטים קבעו את הקו התאריך, זה מנע מהעולם לקבל את זה ?? לא ולא !! כולם קיבלו את זה,
אם אנו ניתן לחכמים את הסמכות להחליט על קו התאריך, ולא יצטרכו להיתלות על איזה כוזרי וכדומה, פשוט יחליטו והעם יקבל את זה,
למשל חשמל: אש או בונה,
מה זה ?? השתגעתם ? כולנו יודעים שזה לא אש ולא בונה ובוודאי לא נולד,
תעשו אסיפת חכמים מכל החוגים ותחליטו על גזירה חדשה, לצורך כבוד השבת, שאסור להשתמש בחשמל כי אם כן ישתמשו בחשמל בשבת ? אז לא יהיה שבת, ואז העם יקבל את זה בהבנה,
וכן בעניין הקו התאריך: מה זה להתלות בכוזרי, זה אומר כך התכוון הכוזרי וזה אומר שכך התכוון הכוזרי,
פשוט לא דנו בזה עד היום כי פשוט לא ידעו וזהו, ומהיום תחליטו מתי מתחיל שבת במזרח, ומתי שבת בקוטב ? (שאין שם יום ולילה,) וכן בעניין האתרוגים,

מנין באים כל הבלבולי שכל האלה ? רק בגלל שהיה צורך חינוכית פעם ? ולכן אחליטו שהכל כתוב בתורה ?
אבל היום לא צריך את זה,

אני טוען שגדלותם וסמכותם של החכמים יהיה הרבה יותר גדול אם נתנהג כך,
הרי מה קורא עכשיו ? בכל שאלה חדשה אין תמימות דעים בין החכמים,
ומרוב שכל חכם מבין שהחשמל יהרוס את השבת,
אז כל חכם מנסה לבנות כל מיני פילפולים שרק עושה מהם צחוק ח"ו,

אבל אם היו כל החכמים נפגשים פעם בשבוע (כמין סנהדרין כזה או בג"ץ כזה) ומוסיפים גזרות, וכמובן גם מורידים גזרות ישנות שלא רלוונטית כהיום, (למשל חזרת הצ"ץ שלא צריך היום, וזה גוזל הרבה זמן מיותר)
ואז לא יעשו צחוק מהתורה ומהאלוקים,
ואין לכם קידוש השם גדול מזה ?? ובוודאי קידוש התורה בכל העם, (ולא רק כלפי כמה חסידים שוטים, הרי כהיום כל רב פוסק למעשה רק לקהילתו,)

מה נרויח מזה ? הכל בעצם, הגאולה בעצמה (שאנו כבר מחכים מיליון שנה,)
לא יהיה קהילות קהילות בעם, כל העם יהיה עם תורה אחד ועם אלוקים אחד,

הרי זה העומק שאלוקים שונא את האלילים,
למה באמת האלוקים מקנא לאלילים ?? כך שואל האבן עזרא ( השאלות הידועות של האבן עזרא, (מה דעתכם ?) ) )
כג, ולמה המיוחד - מקנא בפסילים,
כד, ולמה אלילים - מארץ לא יעביר,
כה, ולמה כחות יגביר - הקטן על הגדול,
כו,  ולמה אנשי מגדל - בלל את שפתם, 

האבן עזרא שואל כך:
אם אלוקים לא רוצה אותם ? אז למה מארץ לא יעביר ? כלומר שאלוקים בעצמו ישמיד אותם,
התשובה היא, כי אנחנו חייבים לבד להשמיד את האלילים,
ואז האבן עזרא שואל: אוקיי נשמיד לבד, אבל למה נתתה כחות לקטנים=טפשים, מול הגדולים=חכמים ???
ועוד ? כבר היה מצב של שפה אחד ותורה אחד בעולם, ואתה האלוקים בילבלת אותם, למה ?? למה אנשי מגדל - בלל את שפתם ??

בתכלס: ברור שאלוקים מקנא באלילים איך לא ?
הוא מבטיח לנו   "עיני השם אלוקיך בה מרשית השנה ועד. אחרית שנה", כלומר בארץ ישראל, 
ואנו נוסעים לאומן ביום הגדול ביותר בשנה ועוד ביום הדין ?? למה שהאלוקים לא יקנא !!!

למה שאלוקים לא יקנא לאלילים ?
כל קהילה עם האלילות שלה !!
זה היעוד שלנו ? בשביל זה בחר בנו מכל העמים ? הנה מה שהספורנו כותב השבת, ספורנו דברים פרק כו

(טו) וברך את עמך וכו' ואת האדמה אשר נתת לנו. באותו האופן אשר נשבעת לאבותינו כשאמרת אעלה אתכם מעני מצרים אל ארץ טובה ורחבה וכו':
(טז) היום הזה. שאתה נכנס עמו לברית. הנה ענין הברית הוא שהאל ית' מצוך לעשות את החוקים והמשפטים לטוב לך ואתה מקבל עליך לשמרם:
בכל לבבך. שתכיר בלי שום ספק שראוי לעשות רצונו:
ובכל נפשך. שלא יניא אותך כח מתאוה בהיותך מכיר מעלת מי שצוה ותועלת מצותיו ובזה:
(יז) את ה' האמרת היום. כשקבלת עליך להכנס בברית בשבועת האלה אשר בה אבדן כל טוב גשמי אם תעבור עליו האמרת ורוממת את האל יתברך בזה שיהיה יותר נכבד אצלך קיום רצונו מכל טוב גשמי:
להיות לך לאלהים. שיהא הוא אצלך הנבדל הנכבד מכל העצמים הנבדלים וממנו כל הנהגת וקיום עניניך בלי שום אמצעי כראוי לנצחי באופן שראוי לך לעבוד ולהכנע לו לבדו כראוי לעליון ומנהיגך ולהתפלל אליו בהיותו הוא לבדו מנהיגך:
וללכת בדרכיו. להדמות לנכבד מכל שאר הנמצאים:
ולשמוע בקולו. כראוי לעבדיו:
(יח) וה' האמירך היום. במה שהוא נכנס בברית עמך ולא עשה כן לכל גוי נתן לך מעלה בזה:
להיות לו לעם סגולה. כדי שישיג בכם מה שחפץ להשיג מן המין האנושי כאמרו נעשה אדם בצלמו כדמותנו (בראשית א, כו):
ולשמור כל מצותיו. ונתן לך ג"כ מעלה במה שבחר בך לשמור כל מצותיו אשר בם תמצא חן בעיניו. ושאר האמות אצלו בלתי מוכנים וראויים לזה, כאמרם ז"ל: גוי ששבת חיב מיתה (סנהדרין נח ב). בכן אינם ראויים לשמר כל מצותי ואלא קצתם בלבד, שהם מצות בני נח:
(יט) ולתתך עליון. להבין ולהורות כאמרו ואתם תהיו לי ממלכת כהנים (שמות יט, ו):
לתהלה ולשם ולתפארת. לאל יתברך כאמרו ישראל אשר בך אתפאר (ישעיהו מט, ג):
ולהיותך עם קדוש. נצחי לחיי ע"ה:
כאשר דבר. באמרו ואתם תהיו לי ממלכת כהנים וגוי קדוש (שמות שם):

כל זה שאלוקים בחר בנו היא אך ורק כדי שאלוקים ישיג בכם מה שחפץ מן (כל האנושות כלומר שפה אחד ותורה אחד ) המין האנושי, כך טוען הספורנו,

ק"ו שאנו דבר ראשון חייבים להשמיד את האלילות שלנו, כלומר להשמיד את הקהילות שלנו,
כי האלילים הם בדיוק ההפך מהיעוד שלנו, כלומר כל זמן שכל טיפש בונה לנו כל יום תורה חדשה = אלילות חדשה,
זה ההפך של היעוד של העם כעם הנבחר להיות ממלכת כהנים שענינם היא לתת את הערכים והמוסר לכל האנושות, 

וזה העומק של האלוקים מקנא באלילים, הרי מה אכפת לו שאנשים טפשים ? התשובה ! הוא רוצה שנהיה עם אחד ותורה אחד (ואלוקים אחד בלתי אמצעי כמו שכותב הספורנו,)
ואז באמת יהיה "ותמלא הארץ דעה את השם"  אמן ואמן,,,,,,,

מרוב המלל שכחתי את החלק השני של האשכול,

אבל הבינה ???

אמרנו שהחכמה בא באופן אובלוציוני, אבל הבינה ??
היה כל הדורות אותו דבר,
ואני הנסה להסביר, וזה מאוד חשוב לדעתי לכולנו ובמיוחד למדענים ולחוקרים,

חכמה: בא מלימוד וניסיון, ולכן כל דור ודור מחכים יותר בחכמה,
בינה: זה תוכנת מחשב שיש בכל אדם,
כלומר: 1+1=2 ידע כל ילד באפריקה שלא למד בימיו, וכן כל המתמטיקה יכולים להסביר לכל ילד באפריקה, כי זה הבינה, ושיש אצל כולנו כיצור אנושי,
ולכן מאז ומעולם היה אותו בינה,
דעת: = חיבור כלומר לחבר בין החכמה והבינה,  

נכון ולא נכון להתגאוות במדע ובחכמה שיש היום, אבל מצד שני אנו לפעמים רק "חמור נושא ספרים"
אוקיי מצאנו את האטום, נווו ?? האם היינו מספיק נבונים=בינה לשתוק ??
מצאנו דרך לנסוע ממקום למקום, (חכמים בלילה,,,,) על חשבון מיליון ושלוש מאות אלף הרוגים בשנה, ושלושים מיליון נפגעים בשנה ???
האם אנו חמורים נושאי חכמה אבל בלי בינה ?? הרי יכלנו לעשות רק תחבורה ציבורית למשל, איפה הבינה ??

בוודאי שאני לא מזלזל בחכמים של היום, כי יש הרבה דברים שיש להם בינה לשתוק, (ומי שלומד יודע על מה אני מדבר)
אבל מה שמשגע אותי, זה הגאוותנו מול חכמי קדם,
כלומר להפעיל את הבינה עם החכמה =דעת ? זוהי החכמה האמיתית,
(ובזה אין כמו אברהם אבינו יצחק ויעקב והעולה עליהם משה רבינו,
ואחריהם כמובן עזרא הסופר, (וזה עומק דבריהם שהוא היה יכול לתת את התורה, לתשומת לבכם מבקרי המקרא היקרים)
ואחריהם ר' עקיבא,
ואחריהם הגאונים והרמב"ם,
ויש לנו לבכות על הרב קוק שרק הצליח חלקית,)

החוקרים שהם חוקרים את התנ"ך חושבים שהם מגלים את אמריקה,
אנו כילדים ידענו שר' עקיבא רצה לגנוז את קהלת, וגנזו את בן סירא והיובלות וספר חנוך ועוד,
נוו ? אז מה ? כן כן מגילות מגילות קיבלנו, ומה שהחכמים חשבו שזה טוב ועזרא הכניס לתורה מה הבעיה שלכם ?
האם זה שהתורה אומרת (השבת פר' כי תבא) לכתוב את התורה על אבנים, זה לא אומר שעוד לא כתבו ספרים אז ? אולי !
אז מה זה מפחיד אותי ?? לא ולא כמו שלא מפחיד אותי שהבריטים קבעו את הקו התאריך,
(ואם חכמי ישראל היו זוכים להיות גדולי וחכמי כל האומות (אם לא היו מחלוקת ביניהם כל הזמן) היו כל העולם מקבל את דעתם כמו שקבלו את דעת הבריטים בעניין,
אם לא היה קהילות נפרדות בזמן ההשכלה ? הרב הגאון ר' אלברט איינשטיין זצ"ל היה מתקבל בכל האנושות כמו שקבלו אותו בתור חילוני, (הרי לא החילוני\הדתי היא העניין כאן,) אנחנו אשמים בזה, האם העולם לא היו מקבלים את הרבנית הגאונית בשירה וזמרה, הרבנית ברברה סטרייסנד תליט"א, רצוני כמה שאנו מטומטמים, כל התרומות שהעם היהודי נתן לאנושות מי פיזיקה\פילוסופיה עד אפי' מוזיקה, לא היה יכול לקרות באופן שהם נשארים יהודים יראי השם ?? רבונו של עולם למה ?? למה ??? הרי היום ב"ה אין עיתון של חג (עיתונים חרדים) שאין שם מאות פרסומות של הצגות לנשים,)

החוקרים לא מפעילים את הבינה,
את מי מעניין אייך הכניסו את התנ"ך לעם, אולי את הילדים והשוטים,
הרי כל מי שמעמיק בתורה ובחז"ל (בלי ארכיאולוגיה) רואה את כל זה, אבל חסר כאן את הבינה,
כלומר למה עשו זאת ? כמובן למאמינים\לההמון, 
אבל בשביל החכמים והרציונליים לא צריך את זה,
כלומר אם לא היה ח"ו תורה ומשה רבינו ? היינו חייבים אנחנו להמציא את זה, כמו שחז"ל אומרים שעזרא הסופר היה יכול לתת את התורה, (ובזה מרמזים יותר ממשהו)

ברור לי מעל לכל ספק שהנאורות עוד יעשה תורה יותר קשה משל משה רבינו וחז"ל,
למי שיש לו עיניים רואה את זה בכל שעל ושעל,
(זה טוב שיש פמיניזם,, כי הם בעוד כמה דורות ילחמו מלחמת חרמה נגד האומוים, כי לפי שנראה בעולם הנאור עוד מעט אף גבר לא יקשור קשר עם אישה, והמעמיק מבין ויבין את כוונתי (חתיכת גאוותן אני ! נכון ? אבל כוונתי לטובה !!))

לסיכום: 
1, אין ספק שהחכמה בא באופן אבולוציוני,
2, הבינה ? אותו דבר בכל הדורות,
3, החכמה האמיתית היא לחבר בין הבינה לחכמה = דעת, (שלא נהיה חמורים נושאי חכמה)
4, רק את הדעת (=בינה וחכמה ביחד) צריך לבדוק, האם אנו מול הדורות הקודמים, יותר נבונים או פחות נבונים ??
5, והיות שחכמינו הוכיחו את הבינה שלהם לדורי דורות, ולכן מותר לנו להתגאות בהם, וזה גדלותם, (ואל לנו לחפש אצלהם חכמה שעוד לא היה בזמנם, כי גדלותם היא בהפעלת הבינה שזה העיקר, כנ"ל)
6, חייבים כל החכמים והחוקרים והמדענים להבין, שכל הצלחתינו היא לא בחכמה, רק אך ורק בהפעלת הדעת = חיבור החכמה לבינה,
7, ואם נחבר את החכמה לבינה ? נקבל את הדעת ואז "ותמלא הארץ דעה את השם" אמן ואמן,,,,,,    

תוקן על ידי maxmen ב- 29/08/2010 01:50:27

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2010 23:52 לינק ישיר 

מקסמן,
לגבי הצורך שיש לנו לתלות את דברינו על סמך הקודמים לנו נכתב רבות, אבל בבסיס עומדת הנקודה שהיסוד למחויבות נובע מקבלה של עם ישראל.
המשנה מחייבת כי האמוראים קבעו שהם כבר לא חולקים עליהם ולא מחדשים יותר חידושים (נדיר למצוא מדרש הלכה של אמוראים).
 וכנ"ל לגבי הגמרא שאין מחלוקות על הגמרא לאחר חתימתה.
(כך מסביר אחד מנושאי הכלים על הרמב"ם בהלכות ממרים נראה לי הלחם משנה, כשיהיה לפני אוודא).
לכן ברור רצונם של רבותינו כיום להסמיך את איסורם על איסורי התורה שגדרם נקבע על ידי חכמים.
עניין הצוך בחידוש לגבי חשמל לדוג' תפח יותר ממידותיו לדעתי.
יש לנו גדרים מסוימים שלגביהם ברור שחשמל אסור. (נורת להט) והרבה דברים שאסורים משום מלאכה.
ונכון שיש הגדרות שנובעות מתוך זה שברור לנו כיום שהיתר חשמל יצמצם לנו את שבת אבל חשוב להבין שרוב האיסורים הם פשוט תוצר של השתלשלות ההלכה.
גם אם המצב לא היה כזה, ברור שאתה מציג את המצב בצורה דמגוגית במקצת.
אני לא חושב שהסיבה שאין חידושים בדרישות התורה נובע רק מפחדנות ומרצון לפילוג.
ההלכה בנויה על כך שהתורה שיש לנו היא שורש המחויבות שלנו, ולכן אם כל ההתפתחות האבולוצינית, המקור המחייב נמצא בעבר, והפיתוח שלו הוא שמתפתח...
די ברור גם לי שחלק מתהליך הגאולה יחייב את הרבנים לצאת ממגדלי השן שלהם, להפגש ולדון בדברי תורה למעשה בימינו, אבל להגיד שהדבר כל כך פשוט, תהליכים כאלה מתחילים לרוב מלמטה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2010 00:07 לינק ישיר 

לגבי כל עניין הבינה לא כל כך הבנתי אותך.
אתה טוען שעניינו של חוקר הוא לא רק בגילוי האמת אלא גם בחשיבה של המוסריות והרווחים שהאנושות תרוויח מתגליתו.
קודם כל אתה מזכיר הרבה מקרים שבהם החידושים המדעיים הובילו לחורבן.
האם הפתרון היה באמת לשתוק ולהעלים את כל אותם תגליות?
פיתוח מדעי האטום יכול להיות אחד הנושאים החשובים ביותר בפיתוח העולם, וחשיבה שהיה צריך להשאיר את הרכבים רק לשימוש ציבורי היא מחשבה ילדותית במקצת.
תפקיד המדען הוא בפיתוח הדברים, והניצול לרעה שאחרים יעשו איננו מעיקרי עניניו (מדען שפועל למען מדינות שמטרתם להזיק זה סיפור אחר).
בעבר היה חיבור בין המדע לענייני מוסר ותופעות הטבע הוסברו ממניעים רוחנים.
יכול להיות שהעולם פחות פגע בעצמו, אבל גם הפיתוח היה ברמה הרבה יותר נמוכה.

ולגבי האמירה שאם לא היה תנך אנחנו היינו צריכים להמציא אותה בשביל "לחנך את ההמון" ושמי ששואל שאלות פוגע בחינוך הזה, ולא מבין את כל העניין.
אתה מוכן לוותר על האמת בשביל ההרומניה שהטפשות מאפשרת.
נכון שיש צורך במערכת חינוכית שתיצור עולם מוסרי וטוב יותר, אבל לדעתי יש ערך לאמת בתור עצמה, גם אם גילויה יכול ליצור מספר בעיות קשות מאוד.
לא הגיוני לדרוש ממי שחוקר את האמת לשמור אותה לעצמו רק בגלל שהגילוי של דבריו יכולים לפגוע בדרך שבה אני חושב שהעולם צריך להתנהל.
אם אתה צודק למרות הקושיות, אז תסביר את עצמך.
ואם הקושיות חזקות ממך, אז תודה בטעותך ותפתח חשיבה נכונה יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2010 18:57 לינק ישיר 

קוצו היקר:

נושא האשכול היא באמת לעורר את העניין שחכמה בא באופן אבולוציוני,
ולכן טעות היא לחנך אחרת, חוץ מזה שזה שקר ולשקר אין רגלים כידוע, זה פשוט מזיק כי אנו לא יכולים לחדש ולהוריד לפי הצורך, את ענייני החברה והדת והאומה כולה,
מה בעצם קורה ? שאי אפשר לחלוק על החזו"א כי יש כת כזה, ואי אפשר לחלוק על ברסלב\אומן כי יש כת כזה, וכן כל השקפה וחסידות וקהילה,
ולמה ? כי הם היו חכמים יותר ואנו כמובן פחות חכמים מהם, אז אייך אתה רוצה לשנות ? וכמובן שאף חכם לא יכול להיפגש עם חכם אחר כי השקפתו דתו היא דת אחרת, וכל זה בא בגלל הטעות הזה שקדמונינו היו יותר חכמים ולא היא, 

ובדיוק כאן הטעות, אנו יותר חכמים מהם מבחינת חכמה, ולא רק זה ? אנו יודעים את הסיבות של השקפתם (מבחינת לדרת לסוף דעתם,) ולמה ? כי היום כל ספריהם וחכמתם בהשג יד של כל אחד, ואפשר לעמיק בחכמתם, אני כבר לא מדבר על הנסיון חיים שיש לנו במאתיים שנה האחרונות, שהפסדנו 90% מכלל ישראל, ואנו מתחילים להפסיד את הדור האחרון שהקמנו בשיניים והעמל רב, (כל משפחה מגדלת 10\18 ילדים בלי כסף ומתוך עוני, ומתוך ריבים בין אחים בינינו לבין המדינה עניין הצבא וכסף, ובינינו לבין עצמינו בענייני השקפה וכדומה)

אז לדעתי אתה טועה שזה לא קל, זה קל מאוד לכל חכמי ישראל, שפשוט ישבו ביחד, (סוף סוף הם חיים על חשבון הציבור והם חייבים לעשות את זה לציבור וזה תפקידם הציבורית (אני מודע שזה נשמע חצוף, אבל כוונתי לעורר את העניין ההלכתי של גזל הציבור,) אני כבר לא מדבר על תפקידם מבחינת התורה והאלוקים,) וידונו בכל ענייני החברה והדת וההלכה,

אנו מבינים את הצורך של סגירת\חתימת המשנה ואחרי זה את התלמוד ואחרי זה את השלחן ערוך,
אבל זה בשום אופן לא אחד מעשר הדברות, ולא קיבלנו את זה מנבואה,
היה צורך, כי לא היה שלטון מדיני\רבני\הלכתי, אבל ברגע שיהיה שלטון רבני כמו סנהדרין, אז הם יכולים לחדש ולהוריד לפי הצורך,
יותר מזה, כל העניין שחז"ל הסמיכו דבריהם לפסוקים ? גם היה בגלל הצורך מול הצדוקים והכתות בזמן הבית ואחרי הבית,
הם הצדוקים\הקראים וכמותיהם היו מטומטמים, (כמעט כמו כולנו היום) הם חשבו שיש ערך עליון לכל מילה בתורה כמו עין תחת עין או בן סורר, או מיתת בית דין, ספירת העומר או בעניין שנת שמש ואביב,
בוודאי אם העם היו מקבלים את החכמים וסנהדרין ? לא היה בכלל צורך בכל ההסמכתות לפסוקים,

ועוד:  שאפי' המושג הזה חתימת התלמוד אין לה רגלים,
רוב דיני נזיקין פוסקים לפי המקובל היום, כי הם עניין חברתי ולא תורני\תלמודי ובוודאי לא דתי\אלוקי\נבואי,
בעניין השקפה ? בוודאי זה לא נכון, ההשקפה של תורה אומנתו ? חז"ל והשלחן ערוך פסקו אחרת וגם הזהירו שסופה בטילה וגוררת עוון,
בעניין השקפה חסידית וקבלי וזוהר ? הם עניין של דאורייתא ממש כלומר שאלה של ע"ז ואמצעים, 
ואיפה הבלוף שלנו ? כי אנו פוסקים לפי הנגלה מול הסוד, נכון !! (שיש מחלוקת בין הנגלה לבין הסוד ? פוסקים לפי הנגלה,)
ואם הסוד היה אמת ? היא חייבת להיות לפני הנגלה כי הנגלה כביכול רק דרשות והסמכתות מול הסוד שהם נבואי מאלוקים עצמו כמובן,
אז מה הטעם לפסוק לפי הנגלה שזה ספק (כי דרשו והסמיכו לפסוקים מתוך ספק קבלה ומסורת) מול קבלה שזה נבואה ממש ??

בעניין ההלכה ? גם לגמרי לא נכון, תפילין יוכיח שאנו רק מניחים בבקור במקום כל היום, והידוע לשמור היא מגיל 9 ולא מגיל 13 וכל העניין של גוף נקי מוזר מאוד, הרי מה היה בזמן הבית ? בעניין היסח הדעת גם מוזר,
החזו"א ביטל את אוצר השקה במקווה לנשים, (בצדק, אגב)
מצד שני קבע הלכה ממשה מסיני חדש, בעניין שעות שעוד לא היה בכלל בזמן התנ"ך (שוב בצדק)
או בעניין אתרוגים קבע לפי רוח הקודש,
בעניין חשמל ומנורה, החזו"א יוכיח שזה לא אש בעצם זה שפסק שזה בונה, כלומר מה הביא אותו לומר דווקא בונה ולא אש ?
ר' שלמה זלמן חידש\קבע שמלאכת שבת היא גם בעשית כלי חד פעמי, והסמיך את זה לקיסם שזה בעצם הכלי בעצמו, כלומר קיסם היא סוג כלי שהם חד פעמי, מה שאין כן כוס פקק שהם בכלל לא כלי,
או עניין ביטול תעניות אצל נשים ובחורות בירושלים שמגיע מבריסק,

רצוני לומר שבעצם החכמים בעצמם יודעים שאין באמת חתימה התלמוד וההלכה, רק מה ? הם מפחדים מהצדוקים\קראים של היום !! שהם כל העםארצים של הדור הזה ודורות קודמים, שהם חושבים שיש איזה עניין אלוקי\סודי בהלכה, ולכן כל שינו של הרבי שלי ? זה כביכול כפירה ברבי\בתורה\בדת החדשה שקורים לה "השקפה"

מורי ורבי גר ברמות בירושלים, ושם חוגגים את חג הפורים בכל (קומה וחדר באותו) בית כנסת אחרת,
אתה מבין לאן הגענו ? בכל בית כנסת בתוך הבית כנסת עצמו חוגגים פורים ביום אחר, בקומה א' חוגגים יד' בקומה ב' חוגגים טו ובקמה ג' עוד לא החליטו, 
וזוהי חכמתכם ובנתכם בעיני העמים ? מה זה חג פורים ? פשוט דרבנן, מי המטומטם שהסמיך את הבעיה לעניין תחום שבת ?? זה היה כוונת מרדכי ואסתר ???
אנו פשוט מטומטמים, סליחה !!! 
בכדי להגדיר מה זה עיר אחד ? כל הפחות בעניין פורים, ברור שמחירי נסיעה באוטובוסים וארנונה היא היא ההוכחה הנכונה,
לחפש לדמות את זה לתחום שבת ? היא טמטום של עםארצים=חמורים נושאי ספרים\חכמה בלי דעת,
ומה שמצחיק שם (ברמות) ?? שדווקא התלמידי חכמים כביכול שלומדים כל היום ? הם הם חוגגים ביד באדר, והם אלה שמדמים את העניין לתחום שבת, פשוט בושה וחרפה לתורה וליהדות, וחילול השם פחות מזה ? פשוט שאין,
אם זה יוצא מלימודם ? מי צריך את לימודם ? כלומר שהם לא מבינים=דעת את כוונת מרדכי ואסתר, אז מה הטעם שיגדרו לנו הלכות ? כלומר: אם זה עניין של תחומי שבת או עניין מציאותי של עיר ועיר,
רצוני לומר שהלימוד שלהם, זה לימוד באופן מרובע = בלי דעת והבנת עמוקה של החג, (אייך רבונו של עולם הגענו לתחום שבת ??)
אני לא מדבר כבר על העניין החינוכי, הילדים מתפללים כולם באותו בית כנסת, והילד אומר לחברו שאבא שלך עםארץ וכו' כי החזו"א פסק כך בעניין תחום שבת, הילד רץ לאבא שלו ואומר לו החזו"א פסק, וגם ר' זבולון שוב נוהג ביד וכן ר' ור' ור',
מה האבא אמור לומר לבנו ? שהם כולם עםארצים ?? או שהוא יאמר לבנו שאבא שלו אולי עםארץ ?

בעניין הטמטום של האתרוגים, האם יכול מישהו להחליט שהיופי תלוי אך ורק בעניין נקיות האתרוג, והיופי עצמו לא אומר כלום ? הייתכן דבר שכזה ? אין לך טמטום יותר גדול מזה, (אגב: מישהו יודע בשביל מה צריך בכלל אתרוג ? מה הטעם של המצווה ?)

(בהמשך השנים נקבע ההלכה כך וכך, והדור הבא לא מבין איזה סוג חכמים היו בדור הקודם,)

ועכשיו: אם ח"ו אני לא התנהג כך ? אני קל ושבבניק ולא עובד את השם ולא יראי שמים וכדומה, מילא אני לא מתרגש אישית, אבל כהיום לא נכניס את ילדי לחדר, או ועדת האיכלוס לא תתן לי לגור בשכונה, או שאף אחד לא תשתדך איתי,
רצוני לומר שזה לא רק עניין הלכתי כן ולא, זה עניין של חיים ומת,
ועל זה כבר זועק ר' חייא "אל תוסף על דבריו פן יוכיח בך ונכזבת, תני ר' חייא שלא תעשה את הגדר יותר מן העיקר שלא יפול ויקצץ הנטיעות"

אוקיי: אני חושב שזה מספיק להבין מה הבעיה כאן, 
ולכן אם נפסיק עם השקר הזה, ופשוט ניתן לחכמים בכל דור להחליט לפי הבנתם ולא כפי הבנת קדמיהם,
(הרי זה מה שמשה הבטיח בתורה, שכל דור ודור יהיה נביא ושופט,)
אז נהיה באמת בתוך הגאולה של האומה והתורה והאלוקים,
וכמובן כל החכמים ביחד, כי אם לא ? לא עשינו כלום !

טענתך שזה חייב לבוא מלמטה ? היא לדעתי טעות טרגית (סליחה,כן !!) כי הרי יש לנו כבר נסיון בעניין, ה"השכלה" שהשמיד 90% מהאומה, 
מצד שני, כל ההשקפה העכשווית אצלינו גם בא מלמטה, ולא מחכמים אמיתים, כוונתי "מלמטה" = עסקנים ותלמידי של חכמים מתים, כמו תלמידי בריסק\חזו"א\ברסלב\חבד\הרב שך\ וכדומה,
כל העניין של להחליט מי הוא יהודי ומי לא ? לפי רכיבת על אופניים, או לפי אתרוג, או לפי פורים ביד ברמות בירושלים,
או לפי גנרטור בשבת, או לפי,,,,,, השד יודע מה עוד,

ברגע שהשינוי יבוא מלמטה כלומר בלי חכמים ? אז הם כבר בהתחלה יהיו מחוץ לעם ישראל והאומה, כי הם יהיו שמאלנים וידוע שרק ימניים מצליחים ל"דורות", והדגש לדורות,
כי למשל: הנסיון אומר שהמזרוחים לא ישארו כמזרוחים, או שהם יבוא ימינה או שמאלה, (סליחה מהחברים כאן)
השינוי יבוא רק באופן שכל החכמים יעשו את השינוי, ואז פשוט לא יהיה ימין ושמאל,   

והנושא השני של האשכול היא, שהבינה הייתה מאז ולתמיד אותו דבר, ולכן ה"דעת" (שהם חיבור של החכמה והבינה,) היא היא בעצם גדלותם של חכמים,

(אני רוצה "קוצו" היקר וגם החברים, שלא יעמיקו בדוגמאות רק בנקודה העיקריות, כי יכול שבדוגמא X וY היא לא נכונה עובדתית מחוסר ידיעתי וכדומה, ולכן אני נותן כמה דוגמאות שמתוך כולם יבינו את הנקודה העיקרית,)

אם נבין מה זה תורה אלוקית ומזה חכמים ? נבין אייך לעבוד את האלוקים ותורתו,

עומק דבריהם של חז"ל שאלוקים הסכים עם משה רבינו בעניין דרישת שלום במלחמה ועוד כדומה,
בעצם חז"ל אומרים לנו, שהחכמה\ההנהגה היא לפני האלוקים, (נכון שנשמע יותר טוב שאלוקים מסכים איתם, אבל פילוסופית זה לא נכון ומוריד מגדלותו של האלוקים שכביכול שמשה ניצח אותו בחכמה ומוסר)
ואותו עניין לגבי תורה לא בשמים היא,
ולכן אין לאחוז בקרנות המזבח ולזעוק כתוב בתורה או אלוקים אמר, אנחנו לא צדוקים וקראים, נקודה,

אוקיי: אחרי שנתנו את כל הכוח לחכמים, אז אני שואל את החכמים כך,
ידוע שמחללים שבת בשביל שנוכל לקיים שבתות הרבה,
מצד שני שבת חייב להיות שבת אמיתי, ולכן חז"ל בטלו שופר ולולב בשבת, 
וכל זה ? בכדי שנקיים את השבת כמו שצריך,
אבל אל נשכח את העיקר ששבת היא לנוח ולזכור מעשה בראשית ויצאת מצרים, וכל השאר הם גדרים ולא עיקר,
ולכן שעשינו את הגדר לעיקר ?
מה יצא לנו ? ש90% מהאומה לא מקיימים את השבת, ולמה ?
כי אין להם אימון בחכמים ! ולמה ? כי דבריהם כביכול טלושים מהחכמה והמציאות ח"ו, כמו האם חשמל בונה או אש, 

אם היה סנהדרין, בוודאי היו מגדירים שבת באופן שכל האומה היה יכול לקיים אותה מתוך רצון והבנה עמוקה,
ולא כמו היום שזה באופן שקרי שרק 10% מהאומה מקבל את זה ומאמין בזה, 
(ואל למיעוט לחשוב שרק הם היהודים האמיתים, כי בדורות הבאים מהמיעוט עצמו יהיה רק 10% שיקיים את השבת)

כל הבעיות של האומה היא בגלל שיש מכירי תורה בלי דעת, 
כמו הצדוקים בזמן חז"ל וכמו היום, 
ולכן אני טוען שהבינה והדעת היא היא החכמה האמיתית,

החילול השם וחילול התורה בגדול ביותר היא בזה שברוב האומות, ההמון שלהם מקבל את החכמים ואת החוקים שלהם,
ורק אצלינו החכמים לא יכולים לעשות שום דבר, כי כל רצון שלהם חייב לבוא לכדי סיפוק הצדוקים ודומיהם,
כלומר חייב להביא איזה הסמכתא מהתורה וחז"ל, (לדעתי יש באמת הסמכתות לרוב לכל עניין ועניין, אבל הצדוקים האלה לא מבינים את זה, כי הם מכירי תורה בלי דעת כנ"ל)

נקח לדוגמא את חוק הסוציאלי בעולם בעניין ילדים, 
אין בתורה ובחז"ל זכר לעניין, האם מותר לקחת בן\בת מההורים ?
איך התורה לא חשבה על זה ? הרי זה שאלה של טפשים !!  עובדה שלא חשבו על זה, כמו שלא חשבו על עונות השנה,
אפי' דיני נזיקין בתורה היא לא נצחי, הרי הם רק משל או כך נהגו בזמן קבלת התורה,
עיקר היא הסדר החברתית הצודק, וזה כוונת התורה, ואם יש היום סדר דינים\חברתית אחרת ? אז פוסקים היום אחרת,

לסיכום העניין:

אם נבין את עומק התורה נוכל כל האומה לקיים את התורה,
כמו שכל האנושות מבין את האכזריות שלקחת בן\בת מאימו,
כלומר: תראו איזה יופי,,,כל ילד מבין מתוך עומק הדעת שחייבים לקחת בן\בת מאימו במקרים מסוימים, אפי' שזה אכזרי ביותר,
ומעניין שלא צריך בשביל זה נבואה או שאלוקים ירד שוב מהשמים להר סיני, 
כל בני האנושות מבין את זה וכן כל הרבנים אפי' ממאה שערים,

אם כל האומה היה מבין את התורה כמו החוק הסוציאלי ? היו מקבלים את התורה מרצון והבנה,

(אגב: אם חכמי האומות ילכו עם זה רחוק ? (עם החוק הסוציאלי) כלומר שהילדים יהיו שייכים לחברה ולא למשפחה ? אז תתבטל המסגרת המשפתית, ואוטומטית תתבטל החברה, ואנו נחזור להתחלת האובולוציה, והבינו, ויכול מאוד להיות שבגלל זה התורה וחז"ל לא חשבו על זה, כלומר ראו את האסון שיכול להיות אם לא ניזהר שלא נלך רחוק עם זה)

לסיכום: (סוף סוף)

1, חייבים להפסיק להיתלות בקדמונים בעניין סמכות לפסוק, 
(בוודאי בעניין חכמה ודעת חייבים את הקדמונים כי בלי זה ? אין חכמה ודעת)

2, הדעת\הבינה זה העיקר ולא החכמה,
מה נרויח מזה, 
1, שמי שמכיר את התורה רק מבחינת חכמה (ולא מבחינת דעת) אין לו להביע את דעתו בהלכה ובהנהגה,
(כלומר מי שיודע רק מה כתוב בתורה ולא מבין את העומק של העניין, כמו הצדוקים בזמנם וכמו מבקרי המקרא,)
2, החכמים יקבלו את מעמדם מהאומה מרצון, וכמובן יהיה אימון בחכמים,
3, רק החכמים ישלטו בחברה, ישלטו מרצון של האומה, (ואז יהיה טוב לכל האומה ולכל האנושות,)
ואם כך יהיה ? אז לא נפחד לחקור את העולם והיקום כלומר שהמדע יהיה בסמכות החכמים אז הם יתנו ליצר רק דברים לא מזיקים וכמובן לא יתנו ליצר דברים מזיקים לאנושות, ומצד שני זה לא יאיט את הלימוד והמחקר,
(וכמובן יבטלו את המכוניות מידית, רק תחבורה ציבורית או פתרונות אחרות, וסוף סוף נפסיק להרוג כל שנה מיליון ושלוש מאות אלף אנשים ונשים וטף, ושלושים מיליון נפגעים אנשים נשים וטף, וכל זה בגלל הנוחיות שלנו ?????) 

ואז תתקיים "ותמלא הארץ דעה את השם" אמן ואמן,,,,,

לגבי שאלתך בעניין המצאת התנ"ך ? הנאורות כבר מזמן המציא את התנ"ך שלה, הרי רוב ההמון לא בדיוק מבין את חוקי הנאורות, רק מה, הם מאמינים בנאורות, אז מה ההבדל ??
רצוני לומר שכל תורה וסדר חברתי, אי אפשר להסביר לכל ילד לפני שהוא לומד לעומק, רק מה ? האימון !!
חייב כל איש ואיש להרגיש שאם ילמד הוא יגיע לאותו הבנה של החכם, כמו ברפואה וכדומה,
בינתיים יש לו אימון בחכמים, ולכן אין הבדל בין הנאור לבין המאמין הפשוט, לשניהם יש אימון מוחלט בחכמים,

לגבי ביקורת המקרא: (שנהיה מאוד פופולרי בפורום:)
הרב קוק בספרו לנבוכי הדור, פשוט מוציא את האוויר מהבלון הגדול הזה, כדאי לעיין שם,
לדעתי אחרי שנצליח להבין את עומק התורה, לא תהיה שום בעיה עם הביקורת המקרא,
הרי הטמטום של מבקרי המקרא היא בזה שהם חושבים כמו הצדוקים, כלומר מה כתוב ? בלי הבנה ודעת,
במילא רק הצדוקי יכול לכפור בתורה עם יקבל את הביקורת, מה שאין כן אנחנו שמקבלים את התורה לעומק ומתוך הבנה, אז מה משנה עם משה רבינו עצמו כתב או רבי עקיבא או החזו"א (או הפרופ' שנותן לי תרופה) הרי יש לי אימון בכולם,
כלומר: כל העניין של התורה זה האימון בחכמים מי משה רבינו עד החכם של דורינו,
רק אלה שאין להם אימון בחכמים, רק בכתוב כאילו הכתוב היא משהו אלוקי וכדומה, רק מטוטמים כאלה יכולים לבקר ולכפור באלוקים ובתורתו,

כמו שכל כופר מבין שאסור לרצוח בלי תורה, כך אני מבין את התורה בלי תורה, והבן,
רק מי שלא למד עוד, חייב איזה תורה ספרי לימוד של מוסר וערכים,
אבל מי שלמד כבר ? התורה כתוב\חקוק בתוך ליבו = דעתו והבנתו,
לא הניר הקלף ודיו היא היא העיקר, רק הנשמה של התורה היא היא העיקר, ולכן מה משנה איך בדיוק עבר התורה מדור לדור, (נכון שלטפשים צריך משהו מיסטי,ולכן אמרו להם שכך וכך) אם אני מבין את נשמת התורה, זה בעצם כאילו קיבלתי את זה עכשיו, כמו שאני מקבל את חוקי התנועה וחוקי הסוציאלי,
(לטפשים צריכים שוטר, ואם אין מספיק שוטרים מעמידים בובה שוטר, ואז תזעק שקר שקר אסור לעשות כך, אין ברירה כך זה עם טפשים)  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2010 21:37 לינק ישיר 

מקס היקר

לא הצחתי לקרוא את כל מה שכתבת ( אני נורא עייף )

אבל בגדול אני חושב שהצלחת להגדיר יפה באופן כללי את הבעיה שאותה נסית לדחוף בכמה שרשורים באופן נקודתי
זה לא כ"כ משנה אם בנקודה פלונית או אלמונית חז"ל צדקו או טעו
העקרון ודאי נכון
אין לחז"ל וכן לשאר הקדמונים תעודת ביטוח נגד טעויות
ובעיקרון היה ראוי שהמושג של אנו כחמורים לא יזכר כשאנו באים לדון להלכה בדברי הקודמים לנו
החזו"א כותב באגרת שהוא לקח חבל לעצמו ללמוד עד היכן ששכלו משיג גם נגד ראשונים
והוא רק ממשיך דרכם של כל גדולי האחרונים מהב"י דרך הש"ך והגר"א עד לדורינו

הבעיה היחידה שלי היא
הר"ן בדרשותיו טוען טענה חמורה
( כבר צייינתי לך בעבר )
הוא מוכיח מהגמ' של תנורו של עכנאי שהתורה ניתנה עם מסורת פסק למשל של לא בשמים היא
ואחרי רבים להטות ( למרות ש בית שמאי חלקו ע"ז וכנראה ר"א תלמיד ב"ש הגיע משם )
הוא טוען שחכמים שחלקו על ר"א ידעו שהצדק איתו שהרי בת קול הוכיחה
הוא רוצה להוכיח מכאן סברא הגיונית, שהתורה נתנה לא ע"מ שההלכה תכוון לאמת אלא שההלכה תכוון לדעת החכמים שבדור ואפי' הם טועים
יש ע"ז כמה קושיות למשל הדרשה של אפי' מוטעים שאמר ר"ע לר' יהושע נאמרה בפשטות רק לענין קידוש החודש וכן מפרשת קרבן העלם דבר של ציבור ועוד
אבל מכ"מ ודאי שאנחנו חיבים לקבל איזושהי מידה של אמת בדברים
הרי לא יתכן להניח שבכל מחלוקת שנפסקה לפי כללים לא קרו מקרים שההלכה לא תואמת את הנמסר למשה
ומי עביד קודשא בריך הוא הכי שילכו עם ישראל כולם נגד הדין ויחשב להם שוגג
הרבה יותר מסתבר שהתורה ניתנה ע"ד שהחכמים קובעים את הדין אפי' כשטעו
וא"כ צריך לדעת איזו סמכות הלכתית נדרשת כדי לפסוק אחרת כאשר מתבררת הטעות

טוב אני כבר גמור
לילה טוב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > החכמה בא באופן אבולוציוני !!! אבל הבינה ???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext