בית פורומים עצור כאן חושבים

קודים בתורה! חדש!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/5/2011 00:44 לינק ישיר 

רמב"םניסט
האם הרמב"ם קיים את כל המצוות שכתב אותם.
חוץ מהרמב"ם היו אחרים וטובים שחלקו על עיקרים שלו
הרמב"ם הוא לא סוף פסוק,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 00:50 לינק ישיר 

מריחטוב כתב:
לחיי נצח איני יודע אם תזכה, עכ"פ אם הרמב"ם היה כאן זה מה שהיה אומר. המצוות נועדו בשבילנו, בשביל שאנו נעשה את רצון ה' ולא להשיג רווחים ותועלות. האם בפועל ישנה הנאה מקיום מצוות ? המצוות הם אכן מוסריות ולכן חלקם מועילות טכנית, אבל קשה לומר שיש שכר ועונש בעולם למקיים אותם, אדרבה דרכה של תורה היא בפת ומלח, ומעולם התורה לא הבטיחה ליחיד הבודד שכר בעולם על מעשיו עד שנזעקו משה וירמיהו ושאלו היכן הצדק, את אותה השאלה שואלים אלפי שנים, מעולם לא שמעתי נאיבי כמוך המשוכנע שאכן שומרי המצוות נהנים בעולם. להיות צדיק זה לקיים את דבר ה' לא ללדת ילדים, זה גם מקיים הנאצי.

"לקיים את דבר השם" זה הדבר היחיד שאמרת עכשיו אמת,
ודבר השם הראשון ?! זה להוליד ילדים !
השאלה צדיק ורע לו ורשע וטוב לו, היא שאלה שטותית ביותר, היא שקר וכזב, לצדיק אף פעם לא רע, כי הוא צדיק,
ולרשע אף פעם לא טוב, כי הוא רשע,
השאלה היא כלפי האלוקים למה הוא לא מתערב בשביל הצדיק, כלומר היינו רוצים שאלוקים יהיה הבייביסטר שלנו שהוא ישגיח על הצדיקים ויעניש את הרשעים,

אבל מה לעשות שאלוקים לא רוצה להתערב ובצדק,
כי אם הוא יתערב ?! אז אין שום תכלית לעולם ולאדם, נהיה כמו רובוטים,

האלוקים ברא את העולם באופן שאם כולם יהיו צדיקים אז יהיה טוב לכולם נמצא כל התרופות למחלות נגור רק במקומות שאין אסונות טבע, (כמו ארץ ישראל למשל,) נפסיק להשתמש עם מכוניות שהורגות בנו כל שנה מיליון ושלוש מאות אלף הרוגים, ושלושים מיליון פצועים,
יהיה צדק ודין ומשפט באנושות, יהיה מוסר וערכים, ואז נהיה בגן עדן האמיתי כאן בעולם הזה,

ואם נהיה רשעים ?! ונמשיך לעבוד ע"ז ?! אז אין גן עדן רק גהינום כאן בעולם הזה,

למה הדבר דומה: לועד בית (או מדינה)
השכנים רוצים אור בחדר כניסה, אז מבקשים מכל השכנים כסף ואז יש אור,
ואם יש רשע אחד שלא משלם ?! יהיה אור והרשע יהנה גם מזה, 
אבל אם רוב השכנים יהיו רשעים ?! אז לא יהיה אור אפי' שהצדיק כן משלם, והוא יסבול (גם ישלם וגם לא יהיה אור)

כל כך פשוט, אין כאלוקינו  ואין כתורותינו ב"ה, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 01:10 לינק ישיר 

שאלת צדיק וטוב אינה שאלת שטות אלא שאלה של הוגים וחכמים רבים.
אני לא הבאתי את השאלה בשביל שתתחיל בהטפותיך, אלא בכדי להראות שאכן לצדיק רע גם אם הוא צדיק אין לו כסף והוא סובל ממחלות וקרוביו מתים (אלא אם כן המשמעות של צדיק בעיניך זה אדם שמרוויח כסף ובכך הפכת את כל הנידון לסמנטי לגמרי) אתה כותב שהצדיק לא רע מפני שהוא צדיק, איני מבין את דבריך, צדיק הוא האדם המקיים את דבר ה' מדוע צדיק= הנאה בעוה"ז, אתמהה.
בגלל שאלוקים לא מתערב בבריאה ישנם גם צדיקים סובלים מאסונות ומפגעי הטבע.
 אותו הצדיק הסובל לא אמור לזוז מאמונתו בגלל סבלו, אבל הוא לא אמור לדמיין שהוא נהנה אלא להבין שהוא אולי סובל אבל הוא מקיים את מה שערכי בעיניו, כשם שהמציל אדם ממות גם אם יכאבו ידיו לא זה מה שימנע אותו מהצלת אותו אומלל.
אכן דבר ה' הוא להוליד ילדים, וכנאמר פרו ורבו, אבל זו אינה מצוותו היחידה הוא גם ציווה לצערנו ללמוד את תורתו החשוכה המלאה בהרבה דינים לא אקטואליים..    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 01:23 לינק ישיר 

מריחטוב כתב:
 גם ציווה לצערנו ללמוד את תורתו החשוכה המלאה בהרבה דינים לא אקטואליים..    

ח"ו לומר כך, היא לא חשוכה, היא חשוכה לעובדי כת ההשקפה, ולא לי, מאז עומדי על דעתי אני רואה בתורה רק אור,

הוא בשום פנים ואופן לא צוונו ללמוד תורה לא רלוונטית, זוהי השטות של כת ההשקפה המטומטמת,
הוא צוונו ללמוד מדע ודרך ארץ,
יש הרבה תלמידי חכמים שהם בגדר של נבילה יותר טוב ממנו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 12:57 לינק ישיר 

maxmen כתב:
 גם ציווה לצערנו ללמוד את תורתו החשוכה המלאה בהרבה דינים לא אקטואליים..    

ח"ו לומר כך, היא לא חשוכה, היא חשוכה לעובדי כת ההשקפה, ולא לי, מאז עומדי על דעתי אני רואה בתורה רק אור,

הוא בשום פנים ואופן לא צוונו ללמוד תורה לא רלוונטית, זוהי השטות של כת ההשקפה המטומטמת,
הוא צוונו ללמוד מדע ודרך ארץ,
יש הרבה תלמידי חכמים שהם בגדר של נבילה יותר טוב ממנו,

אפיקורוס הוא האומר מאי אהנו לם רבנן, לדידהו קרו, לדידהו תנו. מורידין ולא מעלין...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 13:32 לינק ישיר 

הבנשק כתב:
  אפיקורוס הוא האומר מאי אהנו לם רבנן, לדידהו קרו, לדידהו תנו. מורידין ולא מעלין...

אני לא מבין מה אתה רוצה ממני, אדם אומר שהתורה היא חשוכה ואני אומר לו שח"ו לומר כך ומסביר לו שצריך ללמוד בעיקר מה שרלוונטי היום, או על פי דרכם, "מה שליבו חפץ" ולא כפי כת ההשקפה,

אולי אלוקים מבין מה אתה רוצה ממני, אני לא, מצטער

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 16:32 לינק ישיר 

ה' ציוונו ללמוד את תורתו, ולא את תורת ניוטון ואיינשטיין.
אמרתי שהתורה חשוכה לדבריך שמלאה בדברים לא רלוונטיים, בשונה משאר מדעי הטבע.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 16:40 לינק ישיר 

ללמוד על בריאתו של הבורא. שמים וארץ וכל צבאם אינו לימוד מעשי ה',? היא היא התורה והיא גופי התורה.

אגב איפה בדיוק כתוב בתורה -בפרוש- ללמוד את תורתו?  לומדים זאת- גם את זאת לומדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 16:49 לינק ישיר 

מריחטוב כתב:
ה' ציוונו ללמוד את תורתו, ולא את תורת ניוטון ואיינשטיין.אמרתי שהתורה חשוכה לדבריך שמלאה בדברים לא רלוונטיים, בשונה משאר מדעי הטבע.  

מי נותן לך זכות להכניס לי בפה דברים שלא אמרתי ולא חשבתי לעולם בכיוון,

הרמב"ם חולק עליך וטוען שבלי מדע לא זוכים בתורה, אין דרך לזכות בתורה בלי לדעת מדע, הרמב"ם טוען שמעשה בראשית היא לימוד התורה בעצמה,

ואני לא מבין למה אני מסביר לך דבר פשוט ומובן, ועוד צריך לצטט את הרמב"ם בשביל זה ??
שאלוקים טרח לרדת להר סיני הוא בכלל לא דיבר על עבודת השם (=ע"ז של כת ההשקפה) הוא דיבר על לא תרצח לא תגנוב וכבד ועדות שקר, ותו לא,
ראה שהמפגרים רוצים עגל וע"ז ?! אז נתן להם מרוב רחמיו את המשכן ובית המקדש,

אל פתח אהל מועד יקריב אותו:
ואל פתח אהל מועד לא הביאו ר' פנחס בשם ר' לוי  משל  לבן מלכים שגס לבו עליו והיה למוד לאכול נבלות וטרפות, אמר המלך זה יהיה תדיר על שלחני ומעצמו הוא נידור, כך לפי שהיו ישראל להוטים אחר
עבודה זרה במצרים והיו מביאים קרבניהם לשעירים, ואין שעירים אלא שדים וכו' והיו ישראל מקריבים קרבנותיהן באיסור במה ופורענות באות עליהן, אמר הקב"ה יהיו מקריבין לפני בכל עת קרבנותיהן באהל מועד והן נפרשים מעבודה זרה והם ניצולים (ויקרא רבה כב ח)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2011 19:07 לינק ישיר 

תרגע מקסמן אתה נסער ויורה לכל הכיוונים רק לא לכיוון הרצוי..
מה הקשר לענייננו מטרת בית המקדש ? 
לא תרצח וכו' זוהי עבודת ה', (בתרגום לעברית באדיבות מיימוני= הצורה בה האל רוצה שיעבדוהו, כפי שהוא גילה בהר סיני).
לא הכנסתי לפיך דבר, אלא חזרתי על אמרתך שנזיקין הם דינים לא רלוונטיים, קצת מגוחך להכחיש אותי ותוך כדי דיבור לצטט רמב"ם שאתה סבור שאומר כדבריך הראשונים.
אגב, כוונת הרמב"ם שללא מדע אי אפשר להגיע להבנת התורה, וכדברי הגר"א המפורסמים, שעל כל יד שתחסר לאדם מהחכמות, יחסרו לו עשר ידות מהתלמוד. דהיינו שהמדע מסייע ללימוד התורה. אבל לא לעשות מן הטפל עיקר ומן המשרת מלך, וכמו שכתב הרמב"ם בעצמו, באיגרת: "ומודיע אני משה להדרת הרב יונתן הכהן ולכל החברים בחכמים הקוראים את כתבי שאף-על-פי שבטרם אווצר בבטן התורה ידעתני ובטרם אצא מרחם אמי לתלמוד הקדישתני ולהפיץ רעיונותיה חוצה נתנתני, והיא איילת אהובי ואשת נעורי אשר באהבתה שגיתי מבחורי, אף גם זאת נשים רבות נכריות נעשו לה צרות מואביות, עמוניות, צידוניות, חתיות. והאל יודע שלא נלקחו מתחילה אלא לרקחות, לטבחות ואופות מכל מקום נתמעטה עונתה שהרי נחלק לבי לחלקים הרבה מכל מיני חכמה"  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2011 03:29 לינק ישיר 

מריחטוב:

כולם כאן יודעים את כוונתי בעניין ולא ח"ו בגלל שהתורה חשוכה ח"ו,

אני מצטט וחוזר ומצטט כל הזמן את האבן עזרא בעניין והנה שוב, ספר יסוד מורא לראב"ע שער א
"ויש הוגה בתלמוד להתפאר על כן כל עסקיו בסדר נזיקין גם הוא מקבל שכר להורות הפתאים וליישר המעוותים רק אם היו כל ישראל צדיקים לא היו צריכים לסדר נזיקין"

לומר שאפי' שיש הבנה למה ללמוד נזיקין כי היא טוב לבני נוער ובחורים בישיבה,
אבל שאני רואה תלמיד חכמים  בני שלושים\ארבעים\חמישים\שישים\שבעים\שמונים\תשעים שכל עיסוקם זה בסוגיות הלומדים בחידר ובישיבה, זה פשוט מטריף את דעתי, ולו בתי דין שלנו היו פוסקים בנזיקין כך ?! הייתי שותק ואומר אולי יש לו חלום להיו טוען רבני, אבל מי שמכיר יודע שבכל זה ה'דינה דמלכותיה\דרך ארץ קובע,

קח לך כלל גדול בתורה: אין מצוות לימוד תורה במלל, (על הראשונים(=תפילה) אנו בוכים) ולא בחזרות על סוגיות בלי שום תועלת, אף אחד לא יעשה לו בחינות בגן עדן,

ברגע שעשינו אם העבודת השם כעיקר, אם תפילה אצל החסידים, ואם לימוד אצל הליטאים, ואת הביטחון העיוור אצל המוסרניקים, ועוד ועוד,
הם כל אלה הפכו לע"ז ממש, (ולכן הכנסתי את עניין בית המקדש לדיון, כי התפילות הם במקום הקרבנות, שהם מיסודם לא רצוי כנ"ל) ופגיעתם רעה כמו עבודה זרה ממש, מי שמבין למה אלוקים נגד עבודה זרה ?! מבין מה רצוני לומר כאן,

התוצאות מדברות בעד עצמם, הפסדנו עשרת השבטים בחורבן בית ראשון,
הפסדנו 90% מהאומה לטובת ההשכלה במאתיים השנים האחרונות,
ואנו ממשיכים להפסיד כל יום ויום את צאצאינו לטובת ההתבוללות וקיצוץ הנטיעות,
וכל זה בא רק בגלל שעשו את העבודת השם והשכר ועונש למשהו דימיוני והזוי,
במילא מוותרים אנו על האומה באופן פיזי, מוותרים על עולם הבא כפשוטו לטובת העולם הבא הדרשי שאין לנו כלים רציונליים לשכנע שהיא קיימת כלל, ואולי כל הדרש הזה היא לההמון

כלומר: אין לנו שום מצפון כלל על מי שחוצה את הקווים, כי אני את שלי עשיתי ואני הקבל את חלקי בעולם הבא הדרשי,
במילא אני יעסוק אך ורק במילמול תפילות ולימוד גמ' וסוגיות לא רלוונטיות (שוב, תזכור את כוונתי כנ"ל)
אני יטבול שי טבילות במקווה, ואני ידרוש הרבה דרשות על עשר ספירות, וגם פרק שירה וארבעים יום שיר השירים בכותל,
והכרטיס לגן עדן מובטח לי,

אם זה לא עבודה זרה ?! אז מה היא כן ?

לסיכום:

כידוע בפרשת השבוע האחרון (קדושים) יש את עירבוב כל סוגי המצוות, עד כדי כך שיש אומרים שזו הפרשה למדו בהקהל בשנת השמיטה,
והאבן עזרא עומד על העניין ואומר דבר עמוק ביותר, ויקרא פרק יט
"כי יש מצות רבות לזכר כחג המצות, וסוכות, וציצית, ושופר, ומזוזה, ותפילין. ופה ארמוז לך סוד, דע כי השלם שלם מאד, על כן כתוב באברהם וישמור משמרתי מצותי חקותי ותורתי"

כלומר: יש הרגשה אצלינו (בגלל כת ההשקפה) שיש לחלק בין מצוות של עבודת השם לבין מצוות מדיניות וחברתיות,
וכאן בה פרשת קדושים ועושה עירבוביה גדולה ביניהם,
ולכן מרמז האבן עזרא שהרי אברהם אבינו לא קיבל את התורה של עבודת השם, מילא את מצוות המדיניות\חברתיות ידע כי כבר היו בזמנו, במילא קיים אותם,
אבל איך קיים עבודת השם לפני שהשם נתן לנו אותם ??
וכאן בה האבן עזרא ואומר "ופה ארמוז לך סוד דע כי השלם שלם מאוד" כלומר השלם הוא שלם ולא צריך את עבודת השם כלל, כלומר כל עניין עבודת השם היא להיות אנשים טובים, (הרי אלוקים לא צריך את עבודתינו,) והשלם לא צריך את קבלת התורה כלל,

תוקן על ידי maxmen ב- 02/05/2011 03:34:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2011 12:51 לינק ישיר 

תחילה אגיב על דבריך, ולאחמ"כ נחזור לדיון הראשון.
לא אמרתי מעולם שישנם מצוות שהם עבודת ה' ומצוות שאינם כאלה, (נוגע לדבריך בסוף הודעתך, כאילו ישנם המחלקים בין מצוות חברתיות לעבודת ה') אלא שכל המצוות הם עבודת ה' ואנו מקיימים אותם משום ציווי האל, ולא מצפים לגמול בעולם הזה שאינו קיים. 
ודברי האבן עזרא, הם קודם מתן תורה שאז השלמות נרכשת ע"י עשיית הטוב, לאחר מתן תורה אין לנו אלא עבודת ה' כפי שהתגלתה בהר סיני. ודבריו ביסוד מורא הם לשלול את כל הלימודים, כולל תנ"ך דקדוק גמרא והלכה, חוץ מההתעסקות בידיעת ה' כנודע למעיין בכל ספרו. אינני יודע אם אתה גם סבור כן, בכל אופן מומלץ לעזוב את 'סודות' האבן עזרא, סודות הקובעים שנוספו דברים בתורה, ושהאל הנו הטבע, כדאי יותר להתמקד בראשונים הקלאסיים המקובלים על כל הציבור ולא לדון בדברי ראשון מסוים שכל גדולתו היא בכך שהיה חריג. (ולדעת הרבה גם לא תלמודי).  
אמרת שלא יעשו לנו בחינות בגן עדן, בכך אתה חולק על חז"ל הקובעים בפירוש, שבשעת פטירתו של האדם שואלים אותו האם פלפל בחכמה וכו' (הגר"א מפרש שכל השאלות שם הם על לימוד התורה, וכדברי חז"ל שבתחילת דינו של האדם הוא נשאל על דברי תורה). 
נכון שעדיף יותר ללמוד קודם את ההלכות הנוגעות לחיי היום יום כהלכות שבת וכדו', אבל בוודאי שאין להזניח את שאר חלקי התורה, וכל שכן שאין ללמוד מדעים כתחליף ללימוד התורה משום שהיא 'לא אקטואלית', אנו לומדים את התורה מפני ציווי ה' ולא מפני אקטואליותה, כמו"כ לא ידוע לי שה' ציווה ללמוד מדעים. ויעויין עוד בכל הודעתי הקודמות.
ונחזור לדיון המקורי האם שומרי מצוות נהנים בעולם, דעתי ברורה: הם לא נהנים ולא מצפים להנאה, אלא עושים מעשיהם לשם שמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2011 15:29 לינק ישיר 

מריח טוב
האם בק"ש שאתה אומר אתה לא מדבר על שכר בעולם הזה? בקריאת התורה אתה לא לומד על שכר ועונש רק בעולם הזה? במצוש'ק כשאתה אומר ויתן לך אלוקים מטל השמיים ומשמני הארץ- זה לא שכר חומרי? אצלך כל מה שכתוב בתורה כציפצוף הזרזיר? אתה אומרם סתם כך? בלי מחשבה ובלי כונה?

מילא תורה שבכתב- אבל  בזו שבעל פה אתה  גם לא מדייק

שבת דף לא - אמר רבא: בשעה שמכניסין אדם לדין אומרים לו: נשאת ונתת באמונה, קבעת עתים לתורה, עסקת בפריה ורביה, צפית לישועה, פלפלת בחכמה, הבנת דבר מתוך דבר? ואפילו הכי: אי יראת ה' היא אוצרו - אין, אי לא - לא.
נשאת ונתת= בעסקים ובמסחר שקנית ומכרת . פרוש שני-  נשאת ונתת באמונה?=עשית עסקים באמונה שלך?
ורק אחר כך קבעת עיתים לתורה? קבעת עיתים מזמן לזמן- ולא כל הזמן. כי כאמור קודם נושאים ונותים במסחר ובעבודה שהיא תיקונו של עולם. ורק אחר כך קובעים עיתים לתורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2011 17:26 לינק ישיר 

מריחטוב כתב:
לא אמרתי מעולם שישנם מצוות שהם עבודת ה' ומצוות שאינם כאלה, (נוגע לדבריך בסוף הודעתך, כאילו ישנם המחלקים בין מצוות חברתיות לעבודת ה')

לא אמרתי שאתה אומר, אמרתי שקיים כזה מושג אצלינו במחשבת ישראל,

אלא שכל המצוות הם עבודת ה' ואנו מקיימים אותם משום ציווי האל,

טוב שהחשיבה שלך היא בדרך הזאת, והיא נכונה לדעתי, אבל לא היא דעת כת ההשקפה,

ולא מצפים לגמול בעולם הזה שאינו קיים. 

זה שטות לומר כך בזמן שכל התורה והנ"ך מדברים דווקא על גמול בעולם הזה, נכון שכת ההשקפה החרימה את התורה ואת התנ"ך והעיקר ללמוד מעשה רב וכאילו רמח"ל ומהר"ל רק כאילו,

ודברי האבן עזרא, הם קודם מתן תורה שאז השלמות נרכשת ע"י עשיית הטוב, לאחר מתן תורה אין לנו אלא עבודת ה' כפי שהתגלתה בהר סיני. ודבריו ביסוד מורא הם לשלול את כל הלימודים, כולל תנ"ך דקדוק גמרא והלכה, חוץ מההתעסקות בידיעת ה' כנודע למעיין בכל ספרו. אינני יודע אם אתה גם סבור כן,

אני סבור שאחרי מתן תורה יש את התורה אבל מתן תורה לא חידש ל"שלם" כלום, וזה ברור מאליו, כמו שאיוב היה אחד מהיחידים שהיה "עבד" השם, (חוץ ממשה ודוד) בלי תורה וגם משה רבינו טרח לתרגם את סיפרו של איוב לעם ישראל לדורות,

בכל אופן מומלץ לעזוב את 'סודות' האבן עזרא, סודות הקובעים שנוספו דברים בתורה, ושהאל הנו הטבע, כדאי יותר להתמקד בראשונים הקלאסיים המקובלים על כל הציבור

איזה ציבור ? נתי גרוסמן הרשע וזוכובסקי התמים ?? ושמידל המנובל ?? והשבבניקים מעיתון יתד ??

ולא לדון בדברי ראשון מסוים שכל גדולתו היא בכך שהיה חריג.

חצוף וטיפש גם יחד, הגר"א למד חברותה עם יעקב אבינו ולכן אתה מקבל אותו, והאבן עזרא צוחק אליך וכמותך ולכן אתה מתחצף כלפיו,
שהגר"א התחצף כלפי הרמ"א והרמב"ם ?! אתה מקבל את דבריו כי הוא למד עם יעקב אבינו בחלומו, ואתה מדבר דמגוגיה זולה כאילו אנו לומדים את האבן עזרא כי הוא חריג ?? הגר"א היה חריג בזה שהתחצף כלפי הרמ"א והרמב"ם,
האבן עזרא לעולם לא התחצף כלפי גדולים לא כלפי חז"ל ולא כלפי חכמי דורו,

אבל אני מצטט את האבן עזרא או כל חכם מחכמינו, אך ורק כי זה מתקבל על ליבי ולא בגלל עיתון יתד וכת ההשקפה,
זוהי המודד כאן, תוכן דבריהם זצ"ל, ולא מה מקובל על נתי גרוסמן העםהארץ ושמידיל הטיפש, ולא מה שמקובל על שבבניקים מעיתון יתד

(ולדעת הרבה גם לא תלמודי).  

עוד עםארצות מטורפת ומטומטמת למי שעושה את עצמו מבין באבן עזרא,
הרמב"ן המקובל עליך ועל כמותך לא זז בלי האבן עזרא עם כל הביקורת שלו כלפיו, כך המלבים וכך כל גדול בתורה מאז האבן עזרא, הרמב"ם אמר לבנו ללמוד תנ"ך אך ורק עם פירוש האבן עזרא,

אמרת שלא יעשו לנו בחינות בגן עדן, בכך אתה חולק על חז"ל הקובעים בפירוש, שבשעת פטירתו של האדם שואלים אותו האם פלפל בחכמה וכו' (הגר"א מפרש שכל השאלות שם הם על לימוד התורה, וכדברי חז"ל שבתחילת דינו של האדם הוא נשאל על דברי תורה). 

ויש את החז"ל שרש"י מצטט שאברהם אבינו מת לפני זמנו בכדי שלא יראה את הנכד עשיו יוצא לתרבות רעה,
החז"ל הזה חולק בחיים אחרי המוות, (רק מכיר בעולם הבא כפשוטו שהם צאצאינו,) ויש עוד עשרות חז"לים בכיוון הזה,

נכון שעדיף יותר ללמוד קודם את ההלכות הנוגעות לחיי היום יום כהלכות שבת וכדו', אבל בוודאי שאין להזניח את שאר חלקי התורה, וכל שכן שאין ללמוד מדעים כתחליף ללימוד התורה משום שהיא 'לא אקטואלית',

זה לא תחליף זה התורה ממש מעשה בראשית היא התורה בעצמה, הרמב"ם חיבר 15 סיפרי רפואה,
הנביא יחזקאל זועק גם על כך, ראה אשכול זה, מכתב אישי לרועי ישראל-גדוילים\רבנים\מנהלים\עסקנים

אנו לומדים את התורה מפני ציווי ה' ולא מפני אקטואליותה,

שוב אתה מדבר שטויות, אנו מחללים שבת בשביל המדע ומסקנות המדע, ולא נחלל שבת ולצאת לחוץ לתחום שבת להביא לנו סידור הרש"ש לצטט שמות אלוקים בשביל חולה, נווו מה היא רלוונטי ?? סידור הרש"ש והשמות או מסקנות המדע ???

כמו"כ לא ידוע לי שה' ציווה ללמוד מדעים. ויעויין עוד בכל הודעתי הקודמות.ונחזור לדיון המקורי האם שומרי מצוות נהנים בעולם, דעתי ברורה: הם לא נהנים ולא מצפים להנאה, אלא עושים מעשיהם לשם שמים.

שום לשם שמים רק לשם ע"ז לשמה, והכל  בזכות כת ההשקפה, כך הובלנו את עמינו להשמדת טוטלי רוחנית בתקופת ההשכלה לפני מאתיים שנה, (מה הסיכוי היית לבחור שהאמין שהגר"א למד חברותא עם יעקב אבינו, ומה הסיכוי היית לבחור שמאמין שהאדמור שלו עושה קפיצת הדרך, מול כל משכיל ילד ברחוב ???? לא פלא שכשלנו והפסדנו 90% מהאומה)

וכך הובלנו את עמינו לתאי הגזים, שם אלוקים כבר לא נתן לנו לעשות קהילות נפרדות רק אשמיד אותנו ביחד חסידי ליטאי דתי חילוני ומתבולל ומשומד, כידוע כל יום ויום התנצרו בהונגריה 11 יהודים לפני השואה,

וכך כת ההשקפה ממשיכה את דרכם של רשעים של הדורות הקודמים לנו, ממשיך בקהילות נפרדות,
ממשיך לחפש בחורים לישיבה אך ורק הכישרוניים כביכול, ממשיך לקיים ועדת איכלוס בשכונות כמו הנאצים,
ממשיך להשתיק את כאבם של הקהילה, (גם היום ראיתי בעיתון יתד שנלחם נגד עיתון המשפחה ועוד)
כך החרימו את אדמור מחבד שרצה קצת להציל את האומה,
וכך רצו וכמעט הצליחו להחרים את הרב עובדיה במעמד פומבי בירושלים, לא פחות ולא יותר ממעמד קריעה, שאלוקים ינקום בהם ובצאצאיה עד עולם אמן ואמן,,,,,
 ראה אשכול זה  לאן ?? לגאולה או לשואה ??

תוקן על ידי maxmen ב- 02/05/2011 17:37:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2011 23:02 לינק ישיר 

ברוח האשכול ניתן לומר שיכול אתה להלביש את כל דבריך על כל ספר מזדמן.
בכל מקרה אתה בוחר מה לקרב ומה לרחק, קובע מה רציני ומה נאמר רק לשוטים, מפרש כל טקסט איך שבא לך בלי להתייחס למה שנראה כוונת הכותב, מה נדבקת דווקא לתורה מסויימת. אין ספר בעולם, כולל ספר טלפונים, שאי אפשר להלביש עליו את כל רעיונותיך, הנכונים והמעניינים בדרך כלל.

תוקן על ידי ייתכן ב- 02/05/2011 23:06:12

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קודים בתורה! חדש!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 ... 17 18 19 לדף הבא סך הכל 19 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.