|
|
| נשלח ב-3/5/2011 22:22 |
|
| |
נמחק עקב ט"ס
תוקן על ידי מריחטוב ב- 03/05/2011 22:25:26
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2011 22:27 |
|
| |
אז לפי דבריך אין שום טעם למצוות האלה כי פעם חשבו שזה מזיק והיום אנחנו יודעים שלא. ולמה ה' "זרם" איתם למרות שהידע הרפואי שלהם היה שווה לקליפת השום וגם זה בהגזמה. ולא ענית לי מה המחלה בקיום יחסים או בנגיעה בבעל חיים מת. למה אם שחטת בהמה והשארת אותה חודש בשמש ונגעת בה אתה לא טמא אבל אותה בהמה שנטרפה או שמתה מוות טבעי כן מטמאת. עזוב מקסמן אתה לא יוצא מזה אי אפשר לתרץ את הכל כהוראות הגיינה ורפואה.
|
| נשלח ב-3/5/2011 22:37 |
|
| |
| דייר כתב: |  | | אז לפי דבריך אין שום טעם למצוות האלה כי פעם חשבו שזה מזיק והיום אנחנו יודעים שלא.ולמה ה' "זרם" איתם למרות שהידע הרפואי שלהם היה שווה לקליפת השום וגם זה בהגזמה.ולא ענית לי מה המחלה בקיום יחסים או בנגיעה בבעל חיים מת.למה אם שחטת בהמה והשארת אותה חודש בשמש ונגעת בה אתה לא טמא אבלאותה בהמה שנטרפה או שמתה מוות טבעי כן מטמאת.עזוב מקסמן אתה לא יוצא מזה אי אפשר לתרץ את הכל כהוראות הגיינה ורפואה. |
| דייר קח לך כלל גדול בתורה, כל המצוות הם בדרך השכל הישר של אז ושל היום,
במפורש אומר לנו משה שלא בששמים היא ולא מעבר לים כלומר זה בתוך התבונה הבריאה של האדם שעוד לא התקלקל,
שהלל רצה להדגים לגוי על רגל אחת מהי תורה, אמר לו "דעלך סני - לחברך לא תעביד. זו היא כל התורה כולה, ואידך פירושה הוא, זיל גמור". ולא קשקש לו על עבודת השם או על ע"ז
(אם תרצה באמת שאני השיב לך על שאלותך אלה אני יעשה זאת,)
תוקן על ידי maxmen ב- 03/05/2011 22:42:56
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2011 22:40 |
|
| |
ברור שאני רוצה לדעת. ומה עם פרה אדומה גם היא מובנת בשכל?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2011 22:42 |
|
| |
תוקן על ידי maxmen ב- 03/05/2011 22:45:16
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2011 22:44 |
|
| |
| דייר כתב: |  | | ברור שאני רוצה לדעת.ומה עם פרה אדומה גם היא מובנת בשכל? |
|
בוודאי חז"ל אומרים שמשה בעצמו הבין את זה, ואם הוא הבין כולם יכולים להבין, רק פשוט לא סיפר לנו
|
| נשלח ב-3/5/2011 23:26 |
|
| |
| דייר כתב: |  | | ברור שאני רוצה לדעת. |
|
אז אני התחיל ושאלוקים יהיה בעזרי אמן ואמן,,,,
שאלת: < אז לפי דבריך אין שום טעם למצוות האלה כי פעם חשבו שזה מזיק והיום אנחנו יודעים שלא. >
כל זמן שאנו לא יודעים מה הביא אותם למסקנה שזה מזיק ?! אין אנו יכולים לזלזל בהם אפי' משום חשש רחוק,
והיות שקשה לחקור את הכל אז בינתיים עד שלא יבואו סנהדרין אי אפשר לבטל,
שאלת: < ולמה ה' "זרם" איתם למרות שהידע הרפואי שלהם היה שווה לקליפת השום וגם זה בהגזמה. >
האלוקים לא זורם הוא פשוט מדבר כלשון העם וכהבנת העם, איך הוא זרם עם ההגשמה ??
אלוקים רק אמר שאם נתנהג בטוב ונלמד ונחקור את דרכיו בטבע (וכמובן גם מידותיו) אז יהיה לנו עתיד יותר טוב שזה אומר ידיעת הטבע וחוקיו וכך באמת קרה שאנו יודעים כהיום יותר על הטבע ונזהרים מצרות, ובעזרתו נפתור את כל המחלות וגם נדע איך להימנע מהם,
וגר זאב עם כבש יהיה כפשוטו, כלומר נדע לגור בביטחון גם ליד מזיקים, כי יהיה חיסונים וכדומה כמו היום שאנו מחוסנים ממחלות אפי' שהמחלות נמצאים באוויר,
שאלת: < ולא ענית לי מה המחלה בקיום יחסים או בנגיעה בבעל חיים מת. >
בקיום יחסים עם חיות לא צריך להסביר היום כי נגיף האיידס הגיע משם כנראה,
אבל משום עוון של בין אדם לחברו היא גדולה יותר מזה, "בגידה באישה" כלומר סיפוק עצמי במקום שזה שייך לאישה,
למה אומרים חז"ל שמי ששופך זרע לבטלה מביא מבול לעולם ?
כי השופך לבטלה לא מחויב לקיום האנושי הוא מספק את עצמו לבד בלי מחויבות משפחתית, וכל קיומו של האנושות עומדת דווקא על המחויבות המשפחתית, כלומר כל חוקי החברה והמדינות והתרבות הכל בכל באים בשביל המשפחה והגנה עליה,
והוא כמספק את עצמו לבד, לא יעשה כלום לחברה, במילא מביא הוא מבול לעולם,
מה גרם למבול ? גזל וזימה, גזל = אנרכיה וזימה = חוסר מחויבות לאנושות, ואז שאדם כנח מזהיר שיבוא מבול, מי ישמע לו הרי לא איכפת לו כלל שיבוא מבול כי אין לו מחויבות לאנושות, (כך זה עם אנשי כת ההשקפה: הם מאמינים שהעיקר זה העולם הבא הדרשי ולכן לא איכפת להם מהמבול של העולם הזה, ורק בגלל זה אלוקים שונא ע"ז)
את מי מעניין החברה והמדינה והאנושות ??? את מי שזרע ילדים והקים משפחה ! ומי מדרבן את האדם לכך ?? או התבונה העצמית או הטבע של המשיכה המינית, בשניהם או בכל אחד לחוד יש את הקיום והאינטרס לקיום העולם,
אבל מי ששוכב עם חיות או הומו או שופך לבד בעצמו, אז מי ידרבן אותו ?
אם תאמר שהתבונה ידרבן אותו ?! אני מסכים לקבל את התשובה, אבל אחרים ילמדו ממנו או לזוג שלו (בהומוייות שלו) אין את התבונה הזאת, אולי ? אל כל פנים התורה הוא לא יחידים היא לכלל במילא היא צריכה לדבר בכלליות,
נגיעה בבעל חיים מת ששוכב מספיק זמן מסוכנת ביותר, וזה המושג המקורי של נותר,
שאלת: < למה אם שחטת בהמה והשארת אותה חודש בשמש ונגעת בה אתה לא טמא אבל
אותה בהמה שנטרפה או שמתה מוות טבעי כן מטמאת >
צריך ללמוד את הסוגיה זה לא פשוט שיכלו לשחוט באופן פרטי (= שחיטת חולין, זה נושא ארוך, במדבר בוודאי אסרו זאת) מאותו סיבה של הגיינה
אמרת: < עזוב מקסמן אתה לא יוצא מזה אי אפשר לתרץ את הכל כהוראות הגיינה ורפואה. >
לא הכל הגיינה ורפואה נכון, אבל הכל שכל ישר כנ"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-3/5/2011 23:29 |
|
| |
תודה ל"ושםהאחד" חממת את ליבי ותודה לך על כך, ושאלוקים ישלם לך כל מה שאתה צריך,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2011 00:13 |
|
| |
| מריחטוב כתב: |  | | אגב, איך אתה מסביר את המשפט, "חמירא סכנתא מאיסורא" הרי אין הבדל בין האיסורים והסכנות, גם האיסורים הם מפני הסכנה ? |
|
פשוט מאוד סכנתא היא המידי, ואיסורא היא הרחוק יותר על דרך "פן" יפרוץ השם,
הכלל הזה תומך דווקא בדעותי, היינו אומרים (לפי כת ההשקפה) שאיסור יותר חזק מסכנה, וכך נוהגים אנשי כת ההשקפה,
יש חיוב (השקפתי) ללמוד כל היום ויש איסור הלכתי לעושת זאת (סופה בטילה וגררת עוון וכו') ונהגים כהשקפה ולא כהסכנה של סופה בטילה וגררת עוון,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2011 01:04 |
|
| |
לדבריך, היה לחז"ל לומר עדיף חשש לחשוש מחשש קרוב מאשר חשש רחוק, וכדרך שאמרו על פיקו"נ לפנינו. ושוב אתה מערבב את הקונוטציות השליליות שיש לך על החרדים, ומ"מ כיון שהזכרת אגלה לך, שאכן אין חיוב ללמוד כל היום לכו"ע, ואין מי שסבור אחרת, ונודעו דברי האו"ש והאבן האזל, מרבותיהם של הציבור החרדי. ובנוגע להודעת מקסמן משעה 22:15 שראיתיה רק כעת, כוונת הרמב"ן שמילת דבר אין בהכרח שמשמעה דיבור ואמירה, ומעולם לא עלה על דעתי שה' הקריא במגאפון את המצוות, יהיה איך שיהיה הצורה שבה הוא ציווה את עם ישראל, הוא בוודאי ציווה על מצוות חזיר וכו' והוא ידע את הידע (י' סגולה) הרפואי המתקדם, ובכל זאת ציווה את אותה המצווה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2011 04:57 |
|
| |
| מריחטוב כתב: |  | | לדבריך, היה לחז"ל לומר עדיף חשש לחשוש מחשש קרוב מאשר חשש רחוק, וכדרך שאמרו על פיקו"נ לפנינו. ושוב אתה מערבב את הקונוטציות השליליות שיש לך על החרדים, ומ"מ כיון שהזכרת אגלה לך, שאכן אין חיוב ללמוד כל היום לכו"ע, ואין מי שסבור אחרת, ונודעו דברי האו"ש והאבן האזל, מרבותיהם של הציבור החרדי. ובנוגע להודעת מקסמן משעה 22:15 שראיתיה רק כעת, כוונת הרמב"ן שמילת דבר אין בהכרח שמשמעה דיבור ואמירה, ומעולם לא עלה על דעתי שה' הקריא במגאפון את המצוות, יהיה איך שיהיה הצורה שבה הוא ציווה את עם ישראל, הוא בוודאי ציווה על מצוות חזיר וכו' והוא ידע את הידע (י' סגולה) הרפואי המתקדם, ובכל זאת ציווה את אותה המצווה. |
|
לידיעתך אני חרדי מבטן לידה ואני שייך לקהילה כמוך כמוני, אין לי שום שלילה על חרדים להפך אני אוהב את החרדים מאוד ולדעתי אין קהילה בעולם עם הגנים של החרדים, (וסמוך עלי בעניין כי אני רואה עולם כל הזמן, מסיבת המיקצוע שלי)
כל טענתי וזעקתי היא נגד העסקונה שמדברות בשם האלוקים ובשם הגדוילים
ורק בגלל שאני חרדי זה כואב לי, תאמין לי אם הייתי חילוני ?! לא הייתי מתעניין בחרדים כלל כמו שאני לא מתעניין בדנים,
לגבי לימוד כל היום: הנה אשכול מטורף בעניין האם אברך יש לו דין כפועל שכיר או כמקבל שכר בטלה ותראה שם את התגובות שלי,
אני לא יודע איפה אתה חיי כחרדי, אבל במציאות היא שיש חיוב ללמוד כל היום, ואם לא תלמד ?! לא תקבל שידוך טוב וילדך במוסדות הם בסכנה,
יודע לי שאצל החסידויות יותר טוב בעניין אבל בכל מקרה אתה תהיה סוג ב' וגם ילדיך יהיו סוג ב'
לא ההלכה קובע בעניין המציאות החברתית קובעת,
זה כמו בעניין התנ"ך היא חשוב לנו אבל בארון הקודש, מה שחשוב זה חוקי והשקפת הקהילה שאתה שייך לשם,
אם אתה ברסלב ?! תעבוד את אלוהי ברסלב ואומן !! ואם אתה בריסק ?! תעבוד את אלוהי בריסק וכן כך זה בכל קהילה וקהילה,
לגבי הרמב"ן:
הוא לא מחדש לנו שום חדש תלמד את המורה ותראה, רק אני אוהב לצטט אותו דווקא כי הוא עוד לא קיבל חרם מכת ההשקפה,כלומר הוא עוד מקובל אצלינו בכת,
לעצם העניין:
כתבתי כאן http://bhol-forums.co.il/topic.asp?whichpage=5&topic_id=2302972&forum_id=1364
בפרשת חיי שרה כך:
חשבתי הרבה השבת האם לכתוב כאן בעניין אבל אני לא יכול להתאפק, והנה,
אליעזר עבד אברהם עושה איזה גורל ודיי מצליח לו וגם משכנע את משפחתה של רבקה אמנו, והנה הם אומרים לא פחות ולא יותר שזה דבר האלוקים,
והנה הפסוק: (נא) הִנֵּה רִבְקָה לְפָנֶיךָ קַח וָלֵךְ וּתְהִי אִשָּׁה לְבֶן אֲדנֶיךָ כַּאֲשֶׁר דִּבֶּר יְקוָק:
האם אין כאן ראיה שזה היה דרכו של נבואה בזמנם ?
האם זה נקרא דבר השם ? מתי השם אומר\דיבר ?
וקיבלתי הרבה על הראש על דברי אלה (בתוך תוכי ידעתי שזה נכון, נכון פילוסופית נכון שכלית ומוזכר במחשבת ישראל וכדומה)
אבל עד שבת פרשת שמיני כאן http://bhol-forums.co.il/topic.asp?whichpage=3&topic_id=2382414&forum_id=1364
כתבתי כך:
השבת שמחתי מאוד שמצאתי לי חבר בעניין והוא הרמב"ן,
כידוע יש בלגן שלם במפרשים מתי אמר האלוקים "בקרובי אקדש" משה רבינו אומר אֶל אַהֲרן הוּא אֲשֶׁר דִּבֶּר יְקוָק לֵאמר בִּקְרבַי אֶקָּדֵשׁ וְעַל פְּנֵי כָל הָעָם אֶכָּבֵד וַיִּדּם אַהֲרן:
וראו מה אומר הרמב"ן (זה פשוט ענק ענק והוא מצטט את הפסוק שלי (מפרשת חיי שרה) כראיה)
"ולדעתי בדרך הפשט אין צורך לכל זה, כי דבר השם, גזרותיו ומחשבותיו וענין דרכיו, והדבור יאמר בכל אלה, דברתי אני עם לבי (קהלת א טז), חשבתי מחשבה זו. וזה הדבר אשר מל יהושע (יהושע ה ד), זה הענין, על דבר הכסף (בראשית מג יח). וכן ותהי אשה לבן אדוניך כאשר דבר ה' (שם כד נא), גזר"
(זה עלה לי שני בבקבוקי יין בליל שבת מרוב שמחה על הרמב"ן הזה)
אני חייב לומר ששנים למדדתי את הרמב"ן ולא שמתי לב כלל שזה מה שהוא אומר, (אפי' נתתי פעם שיעור שבועי ברמב"ן)
(זה הכל בגלל שאני לא שומע לדברי הרבי בחידר ללמוד כל דבר ארבע פעמים, כי כל פעם מתחדש דבר חדש)
לעניינינו:
אתה רוצה לטעון שדבר האלוקים (אפי' שאתה מבין שאין דבר אלוקים ישירות ואין לשמע ממש) הוא אבסולוטים ולנצח,
אני חושב שאתה לא מודע כלל לחידוש שאתה רוצה לחדש,
וכי מה תעשה עם לא תרצח, הרי היא צריכה להיות אבסולוטית, אז איך הורגים משום עונש או משום נקם או משום הגנה ??
אז בוודאי תאמר שהלא תרצח הגיע ביחד עם ההבנה שהיא לא הבסולוטית,
אז למה שאני לא יגיד גם על כל דיבור ודיבור כך,
כלומר שהבנת לא תרצח פי' לא לרצוח סתם אבל בצורך גדול כמו הגנה וכדומה אפשר ומותר,
משהו עמוק יותר:
וכן למה אסור לאכול דג בלי קשקשת ?! סתם בלי סיבה ?? לא יכול להיות, כי אמרנו שדיבור האלוקים פי' "הבנתינו אנו"
אז איך הבנו שדג בלי קשקשת אסור לאכול ??
כלומר: לא היית דיבור ולא היית שמיעה, אז איך אנו יודעים שדג בלי קשקשת אסור ??
אל כורחך שחייבים להבין "למה" כי רק דרך "הלמה" יש נבואה ודיבור אלינו, רק דרך המטרה יודעים את סיבת החוק,
ומהי המטרה ומהי סיבת החוק שדרכה קיבלנו את דבר האלוקים בעניין,
אל כורחך בגלל שהיא מזיקה לבריאות, ולכן בוודאי אלוקים כביכול אומר לי לא לאכול דברים מזיקים,
לפעמים אין ביכולתינו להבין סיבות החוקים ולכן אנו אומרים שזה גזירה = אין לנו דרך לרדת לסוף דעתם של קדמוניינו, איך הם הבינו את דבר האלוקים שדרכם אסרו שעטנז למשל, (אגם שאפשר להבין לדעתי)
לסיכום הנושא:
תסכים איתי שאלוקים לא מדבר במובן קול ושמיעה, אז אייך כן מדבר ?
גורל ?! (כמו אליעזר עבד אברהם) לא בא בחשבון רק אם אין אפשרות אחרת,
ניחוש ?! אסור לא תנחשו ! רש"י - כגון אלו המנחשין בחולדה ובעופות, פתו נפלה מפיו, צבי הפסיקו בדרך:
ולא תעוננו - לשון עונות ושעות, שאומר יום פלוני יפה להתחיל מלאכה, שעה פלונית קשה לצאת:
ולכן היית נביאים שהיו חייבים להוכיח את נבואתם, ואיך ? פשוט מאוד אמרו דבר שיקרה וקרה כך בימיו,
ומהי המטרה בכך, כי אם הוא מספיק חכם לדעת את העתיד כי יודע הוא את דרכו של האלוקים והטבע, בוודאי יודע הוא מה טוב לאכול ומה לא, ורק אם הוא אומר, אם לא אמר ?! לא חייב להיות שהוא יודע כלל, נביא לא ידע הרבה דברים אפי' משה חשד בבני ראובן וגד, וכן יהושע ששאל את האלוקים מי עמל בחרם ענה לו האלוקים שאני לא מדבר לשון הרע,
כלומר: מחשבות אדם הם פרטיות להאדם מתוך חוק האלוקים ואפי נביא לא יודע אותם, ולכן יש את הארורים בהר גריזים,
כלומר: למה היית מעמד הר גריזים והר היבל ?! דווקא לעבירות שבסתר, כי אף אחד לא יודע מה אתה עושה בסתר אפי נביא,
והיות שבני אנוש החכימו להיות נביאים ואז התאפשר גם נביאי שקר, אז ביטלו לגמרי את הנבואה,
כלומר היא כבר לא הוכחה,
ואז אמרו חכם עדיף מנביא,
טוב עכשיו דבר האלוקים עוברת לחכמים,
ומאז רק חכמים שבאמת חכמים אפשר לסמוך, וכל חכם בתכומו, רופא פוסק לחלל שבת וכיפור לפי הרפואה וחכמתו שלמד,
וכן על זו הדרך, מומחה בחינוך מומחה בכשרות וכו' וכו'
ושוב האנושות התמלא הרבה חכמים מכל הסוגים שקרנים וגזלנים ומנובלים,
נוווו מה עושים ??
אז הגיע השקפת המערב שאומרת לא עוד, מי שטוען משהו ?! שיוכיח מדעית !
כלומר בכדי לקיים את ההשקפה הזאת הם היו חייבים דבר ראשון לכפור בכל מכל, (ולא משום חוסר אימון ח"ו בקדמוניינו, רק בגלל שהיו הרבה שקרנים כמו הנצרות והאיסלם ושאר אמונות הטפילות)
ומתחילים מהתחלה חדשה, כל טענה וטיעון חייב הוכחה מדעית, וטוב עשו ומזל שעשו כך, כי כך אין דרך לשקר,
אנו היהודים אבל ידעו שחכמינו לא היו שקרנים ח"ו, אבל בכל זאת הרבה דברים לא מסתדר לנו,
אז אנו נותנים להם אימון ורוצים להגיע לעומק דעתם, ולהבין מה ואיך ולמה,
אבל חייב להיות סיבות לכל זה, ואם הגענו לסיבות ומבינים שהם לא רלוונטיים כהיום אז נבטל אותם, ואם הם רלוונטיים כהיום נאמץ אותם שוב על דרך קימו וקיבלו במגילת אסתר,
תבין שיש בחז"ל כל הדעות האפשריות שקיימות, (באחריות אני אומר זאת, מתוך בדיקה ועבודה ולימוד)
אז לא קשה מצד אחד לעשות כל שינוי שהיא, מצד שני יכול כל לץ להיות נבל ברשות התורה,
ולכן צריך גדוילים ופוסקים ענקיים שיעשו מה שצריך,
לדוגמא: הרב קוק ועוד שרצו לעשות זאת,
אבל כאן נכנסו העםארצים לעניין והשתלטו על כל הציבור והתורה,
אם זה השךניקים ואם זה כל אליל אחר בקהילה,
למה אני קורא להם ע"ז ?? כי זה המושג של ע"ז לא צריך להבין צריך לעשות מה שאומרים לך, ומי ? ההשקפה ! ולמה ? ככה !
תחשוב לרגע אילו המערב האומות היו מקבלים תזה כזה, היינו עוד עמוק בימי הביניים,
או אחרת,
מה עונה האלוקים לערבי מתאבד שמבקש ממנו גן עדן כמו אברהם אבינו, כי מסר את נפשו ממש לאלוקים ועוד הרג לו כמה כופרים ??
הרי אין לך אמונת חכמים יותר גדולה מהערבי הזה, הוא כל כך מאמין בחכמים שלו, שמוכן גם למסור את נפשו על כך,
יש תשובה אחת שאלוקים יכול לענות לו, והיא, בשביל מה נתתי לך שכל ? בשביל מה נתתי לך תבונה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2011 07:38 |
|
| |
אם אתה טוען שאתה חרדי מלידה והתחנכת במוסדות חרדיים כל ימיך איך הגעת להשקפות שלך? איך לא נשארת בשטאנץ הרגיל?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2011 07:56 |
|
| |
| דייר כתב: |  | | אם אתה טוען שאתה חרדי מלידה והתחנכת במוסדות חרדיים כל ימיךאיך הגעת להשקפות שלך?איך לא נשארת בשטאנץ הרגיל? |
|
כי זה התורה שלנו לדעתי,
ואני מוכן כל הזמן לשמוע ביקורת על דברי להפך אני רוצה לדעת אם אני על הדרך הנכונה,
אין אדם פוסק לעצמו לבד, משום כך אני משמיע את דברי לחברי וחכמי הפורום,
|
|
| נשלח ב-4/5/2011 13:26 |
|
| |
עדיין לא הבנתי ממך מה רע להיות יהודי הגון וטוב ולא לשמור את המצוות הפולחניות וכן את חוקי הטומאה והכשרות שלדעתך נחקקו מטעמי הגיינה ובריאות. בשביל זה בדיוק יש בכל מדינה מתוקנת משרד הבריאות. מדוע אינך אוכל ערלה? כי חז"ל והאבן עזרא חשבו שזה מזיק?
אין כאן שאלה של אימון. אפשר להאמין שהם אכן חשבו שזה מזיק, אבל כך חשבו בזמנם. היום יודעים שזה לא מזיק. למה צריך בשביל לשנות תפיסה רפואית מדעית סנהדרין גדולה וכי אינך סומך על הרופאים ועל המדע בכלל.
אתה מאד מתפעל מהחיידר, אבל אם היית לומד רק מה שלומדים בחיידר ובישיבה היית תקוע בימי הביניים כפי שאתה כתבת. המדע המודרני לא ינק את תפיסתו ואת המידע מהחיידר או מכל מקור דתי אחר.
מדוע אתה מעדיף יהודי חרדי או דתי למרות שהוא עובד ע"ז לטעמך על יהודי חילוני הנוהג בדיוק לפי התבונה והמוסר? היהדות הרפורמית מבצעת את השקפתך הלכה למעשה. הצטרף אליה למען הדורות הבאים. הישארותך בחברה החרדית כמוה כאכילת הפירות ואי הפצת הזרע.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2011 13:37 |
|
| |
מדוע עוסקים כאן בגופו של הכותב- ולא בגופם של הדברים שהוא כותב, ורק בהם.
יתכן- אכן אני מסקים לדבריך, בלי הקשר למקס או לאחרים.
|
|
|
|
|