|
|
| נשלח ב-10/11/2010 01:05 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | | אז יש עונש או לא? |
|
המדינה והעם היחיד שסלחני כלפי בוגדים זה מדינת ישראל והעם היהודי
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 01:10 |
|
| |
כלומר בשוויץ מענישים וכאן לא?
מה היית מציע לעשות לבוגדים? (ואולי תפרט למה אתה קורא בגידה.)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 01:22 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | כלומר בשוויץ מענישים וכאן לא?
מה היית מציע לעשות לבוגדים? (ואולי תפרט למה אתה קורא בגידה.) |
|
בכדי לא לקטרג ח"ו אני לא רוצה לומר שלא צריך בכלל לעניש כי אין כזה מצב, וכן כמעט באף אומה ומדינה,
ולכן כל דרישת העם עושים בתוך העם, כלומר בחירות ובכל הכלים הנורמלים שיש לאדם והאומה,
אני לא חושב שצריך לשנות, אני חושב שצריך לחנך לדרגת חינוך כמו כל העמים ומדינות,
לעם היהודים יש כזה חולשה שברגע שבגדתה בדת ?! מותר לך גם לבגוד בעם\באומה,
מנין המושג הזה ?? צריך לעשות מחקרים על זה, הנה אשכול שפתחתי ואף אחד כמעט לא התייחס לנושא ברצינות
רק העם שלנו סובל משנאה עצמית מטורפת ???
תוקן על ידי maxmen ב- 10/11/2010 01:30:46
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 02:46 |
|
| |
עידכון - ניסוח מדויק של השאלה
בעקבות הבעיות שהזכרתי, כיצד אני יכול להאמין בתורה?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 02:51 |
|
| |
יוחנן פאלוס
יש לי מסורת, שכולם האמינו בספר התורה.
אני לא בקי במסורות של עמים אחרים. עד כמה שידוע לי המסורת של העם היהודי היא האמינה ביותר.
רדף
תודה על הערתך. אכן הצדק איתך. מקס
אני דואג לי ולעם שלי. לא הבנתי מה זה קשור לשאלתי?
ולגבי אמון, אני לא מאמין לאנשים שאני לא מכיר, גם לחלק מהאנשים שאני מכיר אני לא מאמין. ומכול האנשים שאני מכיר לא נראה לי שיש מישהו שאני יאמין לו אם הוא יספר לי שהוא שמע את אלוקים. ח"י רגעים
עשיתי את כל מה שאמרת. עכשיו אני נמצא בשלב של למצוא פתרונות לבעיות.
אולי אתה יכול לעזור לי? צענערענע
עדכנתי את השאלה בשבילך.
ולגבי שאלתך, אני לא חושב שאלוקים מחוייב לחוקי המוסר האנושיים, ככה שהשאלה לא רלוונטית.
סיכום:
יש סיבות להאמין בתורה, אך ישנם גם סיבות לא להאמין.
מה עושים? כיצד מכריעים לכאן או לכאן?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 02:54 |
|
| |
מבקש:
לא הבנתי מה אתה מעדכן כאן ?
אתה טוען שאתה מתקשה להאמין, למה ? מה קשור למשוגעים אחרים באומות אחרות ?
השאלה האם יש לך אימון בחכמים, ואם כן, אז שאל אותם למה להם יש אימון ? וכו וכו'
|
| נשלח ב-10/11/2010 03:04 |
|
| |
| מבקשטוב כתב: |  | מקס
אני דואג לי ולעם שלי. לא הבנתי מה זה קשור לשאלתי?
ולגבי אמון, אני לא מאמין לאנשים שאני לא מכיר, גם לחלק מהאנשים שאני מכיר אני לא מאמין. ומכול האנשים שאני מכיר לא נראה לי שיש מישהו שאני יאמין לו אם הוא יספר לי שהוא שמע את אלוקים.
אתה לא הראשון שלא מאמין במובן ספקן, (כי מאמין = אימון)
יש הרבה שלא האמינו במשה רבינו גם בזמנו, ובכל זאת היה להם אימון ונאמנות לעם ולחכמיו,
אני לא רואה סיבה הגיונית לא להאמין (= אימון) בתורה וחוקותיו ובחכמיו,
סיכום:
יש סיבות להאמין בתורה, אך ישנם גם סיבות לא להאמין.
מה הם הסיבות לא להאמין ? לא להאמין במה ? שאנו לא אמיתיים ? אנו לא יהודים ? אין לנו כעם ספר חוקים ?
מה עושים? כיצד מכריעים לכאן או לכאן?
ממשיכים לתת אימון בך ובמשפחתך ובעמך, ומה שצריך תיקון ?! תנסה לתקן ולשכנע אחרים לתקן,
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 08:40 |
|
| |
מעמד הר סיני
חי רגעים מדוע מי שמקבל עליו עול אינו חשוד בנגיעה להגיין את העול שקבל על עצמו?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 09:23 |
|
| |
מבקש
אולי אם תשתף אותנו בקשיים שלך נוכל לעזור איש לרעהו ולהקל מעלך את עולך
בעל
אתה צודק מי שמרגיש שהוא תחת עול, הצורך הבסיסי שלו זה להצדיק את העול חוש הצדק מחייב זאת
אך אני לא נתכוונתי לכך בדיקת עובדות לא צריכה לבוא מתוך לקיחת עול רק מתוך קבלת האפשרות שהעובדות הן אכן כמתואר
השאלה היותר גדולה שיש לשאול עלי היא זאת מדוע שלא יצא מנקודת הנחה שהתורה אינה אמת ? מה הרווח בנגיעה המותנית הזאת
התורה אינה ספר מדע מדויק ממילא בחינת התורה במשקפיים של מדע מדויק נידונה למציאת המון קשיים רמה כזו של קשיים שבלי להתעקש להבין אותם אין סיכוי
יש כאן כוונה ברורה של כותב התורה להסתיר חלק מהעובדות לגלות רק דברים מסוימיםובאופנים מסוימים, כדי ליצור רבדים נוספים של תוכן רק נבואה שנצרכה לדורות נכתבה בנ"ך ,גם בחומש הכיון הוא כזה לכן השאלות צריכות להיות - למה זה כתוב כך, והתשובות צריכות להיות הבנה עמוקה יותר מהפשט הפשוט אם אתה בא בגישה שוללת, אין כמעט סיכוי שתמצא תשובות מניחות את דעתך
אני מודה שיש כאן בעיה מסוימת של יושר אקדמאי אבל כל המחקר האקדמאי ג"כ בנוי על הנחות הוכחות והפרכות
|
| נשלח ב-10/11/2010 10:02 |
|
| |
| מבקשטוב כתב: |  | | יש סיבות להאמין בתורה, אך ישנם גם סיבות לא להאמין. מה עושים? כיצד מכריעים לכאן או לכאן? |
|
מן הסתם כוונתך לשאול איך מגיעים לוודאות מוחלטת באמיתותה של תורה או איך מוכיחים את אמיתותה של תורה.
ובכן, מצטער לאכזב - אבל זה אכן בלתי אפשרי.
אך אין זה אמור רק לגבי התורה אלא לגבי כל גופי הידע שלנו. כל גופי הידע שלנו הם בבחינת ניחוש - מושכל פחות או יותר, מוצלח פחות או יותר - לא כולם באותה רמה של סבירות, כמובן. [עוד על כך ראה כאן http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:t0nqrEfzUykJ:poli.haifa.ac.il/~levi/res/popper.rtf]
היה נחמד אילו הייתה לנו הוכחה באשר לאמיתותה או שקריותה של כל טענה או תיאוריה המוצעת לדיון - אבל אין.
[היו אכן פילוסופים ששאפו למצוא הוכחות כאלה - דקארט, שפינוזה, לייבניץ - אבל הנסיון הזה לא עלה יפה - והיום אנו גם יודעים מדוע: הפרוצדורה של המעבר מן ההנחות אל המסקנה לעולם לא מוסיף יותר אינפורמאציה מזו הקיימת כבר בהנחות. מה שאומר שללא הנחות (שאינן מוכחות) לא נוכל להוכיח אלא טאוטוטלוגיות (אמיתות לוגיות. בסגנון של "או שירד מחר גשם או שלא", "אם ירד מחר גשם, אז ירד מחר גשם" וכו')]
זאת ועוד - גם לגבי הסבירות - ישנם הקשרים בהם ניתן לחשב אותה - וגם זה רק בהסתמך על הנחות מסויימות [סבירות של טענה p לאור הנחה q] - אך ברוב המקרים, מדובר לא על הרבה יותר מאשר על אינטואיציה או תחושת בטן.
אלו כמובן כלים שיכולים להטעות ואכן לעתים מטעים אותנו -- אבל אי אפשר להסתדר בלעדיהם -- ובמקרים רבים, אלו הכלים היחידים או הטובים ביותר העומדים לרשותנו.
תחושת הבטן הזאת מושפעת, כמובן, מחינוך שקיבלנו ומנסיונינו האישי -- והנסיון "להתגבר" על גורמים אלה לא יכול להצליח מעבר לרמה מסויימת.
פופר כתב:
Before we as individuals are even conscious of our existence we have been profoundly influenced for a considerable time (since before birth) by our relationship to other individuals who have complicated histories, and are members of a society which has an infinitely more complicated and longer history than they do (and are members of it at a particular time and place in that history); and by the time we are able to make conscious choices we are already making use of categories in a language which has reached a particular degree of development through the lives of countless generations of human beings before us. We are social creatures to the inmost centre of our being. The notion that one can begin anything at all from scratch, free from the past, or unindebted to others, could not conceivably be more wrong.
מכאן ואילך - במקום לשאול אותנו איך אנו יכולים לדרוש ממך להאמין שכך וכך או לדרוש מאיתנו: הבו לי הוכחה שכך וכך - עליך לשאול את עצמך: במה אני מאמין? על סמך מה אני מאמין שכך וכך? וכן הלאה.
בהצלחה!
רדף
|
| נשלח ב-10/11/2010 10:13 |
|
| |
רדף: סליחה על הבורות שלי, האם כל מה שכתבת עכשיו לא מדבר על העתיד ??
הרי מה שהיה בעבר הרי היה ?
מה פי' אי אפשר להוכיח ? הרי זה באמת היה,
אתמול היה ? שלשום היה ?
|
| נשלח ב-10/11/2010 11:19 |
|
| |
"ולגבי שאלתך, אני לא חושב שאלוקים מחוייב לחוקי המוסר האנושיים, ככה שהשאלה לא רלוונטית "
מכיוון שהוא נתן את התורה לבני אנוש ולא למלאכי מרום,ומכיוון שהוא נטע בנו חוש מוסרי בסיסי הרי שאין הגיון בכך שהוא יצווה עלינו דבר שנוגד את המוסר הבסיסי שהוא נטע בנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 12:01 |
|
| |
צענע יפה דרשת, אלא שאם כן את נכנסת לבעיות לא פחות קשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 12:05 |
|
| |
לא אמרתי שזו הבעיה היחידה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2010 13:21 |
|
| |
צענערענע יש לעיין בדבריך. אבל אני מעדיף לא לסטות מהנושא המרכזי של האשכול: אמינות התורה שבכתב.
|
|
|
|
|