עשו הצבעה בחדר אוכל של המושב זקנים וזו היתה התוצאה !!!
נשלח ב-20/12/2010 11:47
אם אתה מצפה למקורות של רבנים וגדוליי ישראל? אתה מתאר לך שאין כאלו שיכתבו על זה- למרות שהרבה מסיפורי החסידות מבוססים על כך. מקורות של פסיכולוגים סוציולוגים ואנטרופולוגים מומחים לתורות המזרח- הרי לא יועילו .
נשלח ב-20/12/2010 11:48
דייר כתב:
יש לכם מקורות לתאוריות האלה או שזה סברות שלכם?
זה נקרא "מלמד רק ליחידים" ומבין דבר מתוך דבר, מדמי מילתא למילתא,
ח"ו שתמצא דברים ברורים (בעניין) במקורות,
אבל מי שיש לו עיניים לראות ?! רואה את זה בכל מקום במקורות, ורמזתי הרבה לכיוון,
נשלח ב-20/12/2010 12:07
במחילה מכבודך אבל אתה יכול להסביר לי למה ניסחו את התפילה בצורה של פנייה ישירה לה' לפי דבריך כמו שירוחם אמר זאת מנטרה שנועדה לעורר את הלבבות ולפעול בתוכינו. ואיך אתה מיישב את עשרות מאמרי חז"ל ואפילו פסוקים מפורשים בתורה על תפילה ובקשה החל מתפילת אליעזר על הבאר הרמת ידי משה בקרב עם עמלק תפילת משה על מרים ועוד ועוד שכל התנ"ך מלא מהם. אז את הכל תסביר כפסיכולוגיה עצמית ודמיונות????
נשלח ב-20/12/2010 12:15
כל הדוגמאות שהזכרת והרבה אחרות- הן תפילות אישיות מידיות, מה שכתבתי היא על התפילה שמדקלמים כמו תוכי מהסידור- גם העיותי פרצוף וקמיצת האגרופים וכד' הכל מתוכנן ואינו ספונטני שיוצא מהלב ממש. ולכן היא מנטרה.
נשלח ב-20/12/2010 12:28
אם לזה התכוונת אתה צודק לחלוטין.
נשלח ב-20/12/2010 12:56
דייר כתב:
במחילה מכבודך אבל אתה יכול להסביר לי למה ניסחו את התפילה בצורה של פנייה ישירה
לה' לפי דבריך כמו שירוחם אמר זאת מנטרה שנועדה לעורר את הלבבות ולפעול בתוכינו.
ואיך אתה מיישב את עשרות מאמרי חז"ל ואפילו פסוקים מפורשים בתורה על תפילה ובקשה
החל מתפילת אליעזר על הבאר הרמת ידי משה בקרב עם עמלק תפילת משה על מרים ועוד ועוד שכל
התנ"ך מלא מהם.
אז את הכל תסביר כפסיכולוגיה עצמית ודמיונות????
שוב אתה שואל מפשטות הפסוקים ?? וגם שואל מדיבור האלוקים ישירות למשה ??
אני לא מדבר על זמן גילוי פנים שיש קשר ישיר לאלוקים ומשה שואל שאלות בהלכה ישר לאלוקים, (עיין מקושש ובנות צלפחד)
אני מדבר על המציאות של ההסתר פנים מאז החרבן והפסקת הנבואה,
(אגם שמבחינת פילוסופית קשה גם על זמן גלוי פנים, אבל אני אישית לא חתמתי קבע עם הפילוסופיה, אני חושב שאפשר להידבק באלוקים באמת ולזכות לעץ החיים, כפי שהאבן עזרא כותב בכמה מקומות, אבל זה נושא לעצמו,)
ראה את האבן עזרא מסביר תפילה בזמן גלוי פנים שיש עוד נביא
אבן עזרא שמות פרק לג
שהיתה מערכת הכוכבים שיגדל נהר על עיר אחת וישטוף אנשים או ימותו. ובא נביא והזהירם, שישובו אל השם בטרם בא יום רעתם. ושבו אליו בכל לבם. ובעבור שדבקו בו, נתן בלבם, שיצאו אנשי העיר לחוץ להתפלל אל השם. והנה עשו כן. וביום ההוא גדל הנהר פתאום כמנהגו, כאשר ראינו בעינינו פעמים רבות ושטף כל העיר. והנה לא סרה גזירת השם והוא הצילם,
אני שאלתי כל פעם את חברי בישיבה כך:
מה נס יותר גדול ?
שאדם טובע בים וזועק לאלוקים, ומצא עץ להציל את עצמו,
האם זה שאלוקים יצר בשבילו עץ מיוחד ? זה נקרא נס גדול ?
או שאתמול עבר שם ספינה וזרק שם עץ במקרה כביכול ??
התשובה היא שכל הדורות של נוסעי הספינה של אתמול נולדו מראש גם בכדי להציל את האדם הטובע,
זה היופי של האלוקים, הכל מוכן לטוב ולרע, רק צריך לדעת לקחת את הטוב,
השווער שלי היה צריך סכום כסף ענק לקנות דירה מציאה שמצא בזול יחסית,
הוא נסע לכותל להתפלל, ואלוקים עזר לו שמצא שם (בכותל) חבר נעורים שבידיוק היה לו כסף בצד לכמה זמן,
אבל תבין דבר פשוט, אלוקים לא יתן לשווער שלי כסף חינם, אין דבר כזה, הוא יצטרך לעבוד קשה להחזיר את הכסף ולא יעזור תפילות כאן, רק אם ברצונו לקחת מצדקה ?! אז שוב כאן ינצל את חוקי הרחמים בכדי לגנוב כסף מאחרים, כי לדעתי לגנוב פירושו גם בדרך של רחמים,
כלומר אדם בא אלי ובוכה ומתחנן על נפשו ואני נותן לו הרבה כסף, לדעתי גנב ממני את הכסף, כי אין בחירה ברחמים זה חוק טבע,
רק אם אני יודע שההוא באמת עשה הכל שלא יצטרך לבריאות ובכל זאת נפל לבור ?! אז נתתי לו את כספי מרצון חופשי,
כלומר: בשניהם נתתי, אבל במקרה האחרון יצא שנתתי באמת להאדם הנכון,
יש חוק טבע\אלוקי שכסף עושים מדם\זיעה, כל יורו\דולר\שקל היא עבודה ודם וזיעה,
ואם יש לך כסף בלי זה כנ"ל ?! הם חייבים להיות גנובים !!!
זה המשוואה האבסולוטית כסף = דם\זיעה וזה תוכנית הליבה החרדית שחייבים ללמוד בכל הת"תים,
ולכן זה עומק דבריהם של חז"ל על עיון תפילה ראה מסכת ברכות בעניין,
אין להתפלל תפילת שווא,
אין להחליט לתת דירות לילדים המתחתנים ולסמוך על תפילה ??
אין לומר ולכפות על אלוקים מה לתת לנו,
נסחבתי שוב ואתכם הסליחה
תוקן על ידי maxmen ב- 20/12/2010 13:00:12
נשלח ב-20/12/2010 13:06
מסכים איתך על כל מילה אז אתה מודה שיש התערבות של ה' בעקבות התפילה כי לאחר התפילה השווער שלך פגש ב"במקרה" את החבר נעורים שלו. זה בדיוק מה שאני טוען שאתה מתפלל עושה את ההשתדלות המקסימאלית וכאן נגמר החלק שלך ואז בא תורו והוא כן מתערב בדרכים שלו שמלובשות בדרך הטבע ועוזר.
הזכרת לי סיפור על חסיד שוטה שטבע בים ובאו סירות הצלה והוא לא רצה את עזרתם בטענה שרק ה' יציל אותו באו מסוקי חילוץ וגם אותם הוא פטר באותה טענה כמובן שהוא טבע ואז בא בטענות למה לא הצלת אותי הייתי צדיק התפללתי כל ימיי. ואז ה' עונה לו ומי שלח לך את הספינות ואת המסוק???
תוקן על ידי דייר ב- 20/12/2010 13:07:41
נשלח ב-20/12/2010 13:17
יהלומן ידיד-עמד לעשות עיסקה עם חברה יפנית- עיסקה ענקית, כדרכו הוא היה נוסע לר' שמעון למירון להתפלל.
ביום הפגישה יצאה מביתו השכם בבוקר, הגיע למירון ונכנס להתפלל לר' שמעון ולקבל חיזוק בתחושתו לגבי העיסקה, והנה לדאבון ליבו הוא רואה כי במקום שהוא רגיל להתפלל, עומד יהודי ומתפלל בבכי גדול- חיכה כמה דקות, אבל השעון רץ, וגם הסבלנות. והיהודי ליד הקבר לא גילה כל כוונה לסיים, הלך היהלומן ונעמד צמוד אליו, אולי הוא יזוז קצת, אבל שום דבר, היהודי לא זז. תוך כדי כך- הוא שמע את בקשתו של היהודי. שאין לו עשרת אלפים דולר לחתן את הבת שלו. הוציא מכיסו עשרת אלפים דולר- ואמר ליהודי- קח את מה שביקשת- תפנה את המקום. כי לי יש עסקים הרבה יותר גדולים עם ר' שמעון- שיסדר לי. את הסיפור הזה שמעתי מחבר משותף, אני לא אחראי על אמינותו, ידידי היהלומן באמת היה מסוגל למעשה כזה.
נשלח ב-20/12/2010 13:25
דייר כתב:
מסכים איתך על כל מילה אז אתה מודה שיש התערבות של ה' בעקבות התפילה
כן בוודאי בוודאי אבל מראש, מראשית הבריאה, כבר מוכן הכל,
רק צריך לבקש ולקבל, (אני בעצמי יכול לכתוב ספר עב כרס מתפילות שלי ושקיבלתי בחיים הקצרים שלי)
אבל רק מה שהכין מראש,
אם ידוע לנו שX וY לא הכין מראש ?! למשל כסף, אז על זה יש את האיסור של עיון תפילה,
וכל התבונה של חכמים היא לדעת מה ואיך תפילה עוזרת, בכדי לדעת מה היא עיון תפילה ומה הם תפילה פועלת,
וח"ו שאנו נזלזל בדרך איך אלוקים עשה שתפילה תעזור,
ונחשוב שממש נותן גלידה ישר מגן עדן למי שמבקש,
ראה אשכול בנושא אחר אבל אותו רעיון, לאן ?? לגאולה או לשואה ?? מתפללים אלפי שנים לגאולה ומה ?? ראה שם !
נשלח ב-20/12/2010 13:57
לגבי הגאולה אנחנו בעיצומה הרי אם לפני מאתיים שנים היית מתאר את מה שקורה בארץ ישראל לסתם יהודי פשוט הוא היה מאשפז אותך או מרחם עליך. אבל עובדה זה קורה מול עינינו והתפילות לקיבוץ גלויות ובניית ירשלים מתגשמות מול עינינו.
נשלח ב-20/12/2010 14:31
דייר כתב:
לגבי הגאולה אנחנו בעיצומה הרי אם לפני מאתיים שנים היית מתאר את מה שקורה בארץ ישראל
לסתם יהודי פשוט הוא היה מאשפז אותך או מרחם עליך.
אבל עובדה זה קורה מול עינינו והתפילות לקיבוץ גלויות ובניית ירשלים מתגשמות מול עינינו.
בוודאי בוודאי אבל ראה מה תפילה עושה בלי מעשים, שאנו אלפי שנים בגלות,
וכן לגבי אחדות העם בארץ,
תפילה עזר לדור האחרון נכון, כי עשו משהו לעניין (יותר נכון: עמי אירופה עשו בנו טבח)
אם לא נשים לב לעניין האחדות, ולעניין חשיבות לא להתפלל בקברים בחו"ל ??
אז לאט לאט נחזור לגור בחו"ל ליד הקברים שם,
והלך שוב הגאולה,
הרי על זה קילל עזרא הסופר את החוצניקים,
רצוני לומר ולזעוק שכמו שאלוקים "לא נחם דרך ארץ פלשתים" (כלומר אפי' אלוקים לא יעשה נגד הטבע האדם,)
כך אנו חייבים לעשות (וגם להתפלל) הכל שהגאולה יהיה אמיתית,
ולזעוק על אלה שהולכים להתפלל בחו"ל ?? שהם בעצם עובדי ע"ז ח"ו (ראה באשכול זה עובדי ע"ז מודרניים, נוסעים לקבר ר' אלימלך מליז'נסק))
נשלח ב-25/7/2011 00:09
חשיבותו של הודאה לאלוקים (כמובן בדרך תפילה ובכל יום,)
חז"ל אומרים שלעתיד לבוא
(שזה כבר כאן כי אין "לעתיד לבוא" בחז"ל לעוד מיליוני שנים, עתיד לבוא בחז"ל כוונתם ממש קרוב לזמנם, וזה נושא לדיון נפרד, וכן לגבי נבואות לעתיד לא מדובר לעתיד רחוק מזמן הנביא, רק חז"ל אמרו שנבואה שנצטרך לדורות כמו תוכחה( = סיבה ותוצאה טבעית שזו לעולמים ?!) נכתבה לדורות כלומר ע"ז לעולם יביא חורבן ולא משנה באיזה זמן מי הזמנים ולכן נכתבה לדורות, ושוב זה נושא לדיון נפרד)
יבוטלו כל התפילות והקרבנות ורק יישאר הודיה לאלוקים, כוונתם צריך ביאור עמוק לדעתי !!
כלומר מה פירוש ? לא יצטרכו משהו לבקש מהאלוקים ? או אפשר לומר אולי שפשוט האלוקים ייתן הכל ? אוקיי מה לגבי סליחה ותשובה, כלומר יש תפילות של סליחה מהאלוקים בגלל עוון שעשינו, מה לגבי זה ? אז אולי כוונתם שלא יהיה עוונות ?
יוצא לנו שאם לא נצטרך לבקש כלום כי ייתן הכל, ולא תתאפשר לעשות עוון ולכן לא נצטרך לבקש ממנו סליחה, אז מה כן יהיה תפקידינו בעולם הזה\הבא ? כלומר יוצא מכך שלא יהיה רצונות כלל ולא יהיה חרטות כלומר לא יהיה בחירה כלל, ואז אנו כמו בעלי חיים והדוממם שהכל דטרמיניסטית, ואז על מה בדיוק להודות לאלוקים ?
כלומר אנו מודים לאלוקים כל זמן שאנו בוחרים ורוצים משהו ושהאלוקים נותן לנו, אבל אם לא נרצה ולא יהיה רצונות אז אין מה לקבל ממנו ואין מה להודות לו,
שוב: והיות שאני רוצה X וההוא רוצה Y באותו זמן (למשל: גשם לחקלאי) האלוקים לא יכול לתת לנו ביחד את רצוניינו, ואז צריך לתת לאחד מהם את בקשתו ?! אז הוא מודה לו שעשה דווקא את רצונו מול רצון החקלאי שהאלוקים יפצה אותו בדרך אחרת,
רק מה ?! האלוקים לא יביא למצב כזה כלל, כלומר לא יהיה מצב של ניגוד בין בני אדם בבקשתם, אז אבל לא יהיה בכלל בקשות ואז לא יהיה על מה להודות, כי להודות אפשר רק שחסר וצריך ומקבלים, ברגע שלא חסר אין צורך ואז אין לקבל ואז אין להודות.
ולכן אין אפשרות שחז"ל דיברו לעתיד בעולמות מקבילים או מה, בעתיד של חז"ל מדובר בעתיד בעולם הזה וזה כבר כאן ועכשיו (יש הרבה דרכים להוכיח זאת אבל מספיק לדעתי החקירה הקטנה לעיל)
ובכן שדיברו לעתיד בעולם הזה אז למה באמת יישאר רק הודיה לאלוקים ולא סליחה וכפרה ובקשת צרכים ??
ובכן לדעתי הם בחכמתם הבינו שהתבונה תתפתח בההמון העם ויראו מה ששלמה המלך ראה ומה שהתנ"ך ראה בהשקפת התנכית, שתפילה לא משנה את האלוקים (פילוסופית זה בלתי אפשרי שאלוקים חוזר בו בגלל התפילה, הרי איך לא לקח בחשבון את תפילתי וזעקתי ?) ותפילה לא עוזרת ישירות כלומר האלוקים הוא לא בייביסיטר, אלוקים ברא עולם שהאדם שותף בא, כלומר שבידיו לפתח את האבולוציה התבונית והגנטי (ואחרי מדעי המוח החדשים מתברר שגם מפתח את הפיזי במוח כי המוח היא פלסטי) לדורי דורות לטוב ולרע ח"ו, ולכן אין מקום של תפילה ובייביסיטר, אחרת לא תהיה התפתחות כלל וכלל באנושות,
יוצא לנו שמתחילה התנ"ך וחז"ל לא חשבו שבאמת תפילה עוזר מבחינת שהאלוקים משנה את דעתו, התפילה היא לצורך התקווה והחלום של האדם הלא משכיל, כלומר ההאדם הרגיל לא יעשה בחייו כלום אם יחשוב שהעולם דטרמיניסטית ואין מה לחלום כי הכל כבר קבוע מראש, ומה שמדרבן את ההמון לעשות זה דווקא החלום והתקווה, ואנו יודעים שהעשייה דווקא מביא את הטוב, וחוסר עשייה מביא את הרע (ראו קהלת בעניין העצלן) והיות שדווקא התפילה והתקווה והחלום (שלא הכל קבוע מראש) גורמת את האדם לפעול (יש גם את הקנאה והתאווה והכבוד שהם לא האדם רק הבהמיות של האדם כלומר חוקי הטבע שגורמת לפעול, כלומר הישרדות המין למשל. החוקי הטבע דואגים לכך אפי' בשביל העצלניים אבל אז זה לא הבן חורין בחר בזה רק הבהמיות (=חוקי הטבע) שבו דאג לזה ועוד ?! שהטבע שומרת על ההישרדות המין בכללי ולא בפרטי) כבן חורין מתוך בחירתו העצמית, וזוכה באמת לחלומו בגלל העשייה שנגרם בגלל התפילה כאמור,
ולכן חשוב להאדם התמים כן להתפלל, אבל חז"ל יצאו בהנחה שיגיע הזמן בעתיד שכל ילד ידע מחינוך או מכישרון טבעי שבאמת אין לבקש מאלוקים עזרה במקום שנתן לך את העזרה מראש ורוצה אותך כשותף ליקום ולהתפתחות האבולוציוני התבוני והפיזי, כלומר התנ"ך הבין לומר שאדם לא התחנן לאלוקים שיוותר לו וייתן לו לחיות לעולמים, כי אין טעם בבקשה כזו, ולכן מיד שאדם הראשון הבין שלא יחיה לנצח הבין שיש דרך כן לחיות לנצח והיא להוליד כדמותו, כלומר הדי אן איי שלו משכפל את העצמו בנולד במילא הוא ממשיך לחיות לנצח, וכך הבין כלפי סיפור הדין ודברים בין אברהם אבינו לאלוקים לגבי מה תתן לי אם אין לי זרע משלי, (למה אלוקים לא אומר לו אני ייתן לך עולם הבא וגן עדן וכו' וכו') למי תתן את הארץ אם לא לזרעי, כלומר השקפת התנ"ך בוודאי הבינה שאין להתפלל לאלוקים ולשנות דברים רק בהמשך החיים דרך זרעי שזה בעצם חיי נצח, (ואין לשאול אל עצם הדין ודברים בין אברהם עם האלוקים שזה רק במחשבה אצל אברהם עצמו שאין שינוי אצל האלוקים)
ולכן שחז"ל כך הבינו שלא יהיה טעם להתפלל כי אנו שותפים לבריאה בשותפות מלאה לטוב ולרע, רק לדרבן לעשייה לדרבן לתקווה ולחלום שזה הגורם הראשי של הבן חורין לעשייה, אבל אם נגיע למצב של השכלה ברורה בעניין שאנו שותפים לבריאה אז אין צורך בבייביסיטר ואין צורך להתפלל כלל, רק על דרך של "מה תצעק אלי ? דבר אל בני ישראל ויסעו" כלומר לעשות מה שצריך לעשות בחכמה ובתבונה אז נצליח בכל, גם אישית וגם לבריאה ולנצח,
אז למה תפילת הודיה כן חשוב שתישאר לעולמים ??
כאן ברצוני לומר שיש בחירה לאדם האם הוא רוצה לשחק במשחק של הבריאה כלומר רוצה הוא להיות שותף לבריאה ?! או לא ?
וכאן רק מי שאוהב את האלוקים ירצה לשתף פעולה עם הבריאה, ואייך אוהבים את האלוקים ? שאנו מודים לו על ההזדמנות להיות שותפים מלאים בבריאה, כלומר האלוקים במילא דאג לכך טבעית שהם הקנאה והתוואה והכבוד כאמור לעיל מבחינת כללית מין האדם והישרדותו, אבל הוא רוצה שאנו אישית נבחר זאת כבני חורין ולא כחוקי טבע, ועל זה יש להודות לו, כלומר לבחור אישית פרטית לכך לחיות לנצח ולהיות שותף מתוך בחירה אישית
וגם עצם ההודיה לאלוקים נותן לנו את התשומת לב לכך לדרוש כל היום את טובת הבריאה והזולת ואז יעשה בשביל כך בכל זמן ורגע,
כלומר ההודיה לאלוקים באים מתוכו על עצם ההזדמנות, וגם תשומת לב בכל רגע שלא ישכח את רצונו, (כידוע במדעי המוח היום יודעים לומר שכל העשייה שלנו היא פונקציה של תשומת לב במוח הפיזי ולכן יש מקום לגרום לתשומת לב הזה באופן בחירי כבן חורין) ולכן יהיה צווי כמצווה להתפלל תפילת הודיה ולא יבוטל כמו שאר סוגי התפילות,
וזה לדעתי עומק דבריהם של חכמינו זצ"ל,
לסיכום:
להישרדות המין האנושית ככללית מוגן בתוכנית הכללית של האלוקים זה במילא יקרה,
ההיזדמנות האישית של כל פרט במין באנושי באנושות לזכות לזה ?! זה כל השקפת התנ"ך על רגל אחת !
ומה ייתן לאדם אישי ופרטי לזכות לזה ?! 1, ההודיה לאלוקים על ההזדמנות 2, והתשומת לב לכך שבא מתוך התפילת הודיה כאמור לעיל,
נשלח ב-14/9/2011 01:43
אבקש את חוות דעתכם בנושא התפילה ,
מן הסתם רובכם שאלתם את עצמכם רבות מדוע אלוקים זקוק לתפילתינו ? והאם הוא מייצר לנו קשיים בכדי שנבקש את עזרתו , לדוגמה : :יורדיהים באניות וגו' המה ראו מעשי ה' ויאמר ויעמד רוח סערה וגו' ויצעקו לה' בצר להם וג' יקם סערה לדממה וינחם אל מחוז חפצם וג'ו , למי שיתבונן וילמד את הפסוק הרי שאלוקים מעמיד רוח סערה ולאחר שהאדם מבקש ומתחנן הסערה נרגעת (תהילים) מה שהופך את האלוקים למדען שעורך ניסוים בייצורי אנוש או משהו כזה ,
מקס מביא פה גישה מעניינת לתפילה , בניגוד לגישה הקלאסית המקובלת שתפילה היא לבקשת צרכים נטו ,
הרי בשיטת מקס פתרת הרבה שאלות לא מובנות על התפילה
אשמח לשמוע עוד דעות בנושא התפילה ומטרתה כי במצב העכשווי זה לא ממש מסתדר כ''כ
נשלח ב-14/9/2011 03:12
אברך: תודה,
החז"ל הזה שייך גם לאשכול זה
וברכך בכל מעשה ידיך: רבי יעקב אומר: יכול אתה לומר שהקדוש ברוך הוא יברכו ויפרנסו אפילו אם הוא יושב ובטל ??? תלמוד לומר: "ובכל מעשה ידיך", אם עשה אדם הרי הוא מתברך, ואם לאו ?! אינו מתברך !!!! (מדרש תהילים)