|
|
| נשלח ב-27/1/2011 15:19 |
|
| |
סוג של יש משהו בדבריך, אבל מדכדך.
|
| נשלח ב-27/1/2011 15:26 |
|
| |
המדע
קודם כל אני לא יודע אם זו חכמה, החכמה הזו טומנת בחובה את הרס כדור הארץ, אולי זו כוונת המשורר.
אני לא יודע למה רק עכשיו אבל בדרך כלל צריך ניצוץ כדי להדליק מדורה, ברגע שמישהו עלה על משהו, רבים ימשיכו אחריו והרבה יותר אנרגיה תושקע בלפתח.
דבר נוסף שמענין אלה זיקוקי הדינור, חומר נפץ שהומצא על ידי הסינים כמה מאות שנים לפני שהגיע לאירופה והפך לנשק.
הועד העולמי
שחרבו
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2011 15:37 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | קנר:
כנראה לא הבנת אותי: גאונות ביהדות פירשו "הנהגה גאונית" ובזה הם (הרמב"ם ור' עקיבא) היו כאלה,
בתכלס: לא היה לנו הנהגה שתציל אותנו מההשכלה, ומהשואה, וההנהגה ממשיך להתנהג בדרך של חורבן בית שלישי, רוחנית וגשמית, |
|
אם אתה מדבר על תחום ההנהגה אז גם פה אין קושי.. לפי דעתי הגר"א ידע בדיוק איך להנהיג את העם ואף שלח את תלמידיו להכין את הקרקע לקראת העלייה ההמונית וכן סיכוי סביר שידע משהו על השואה, קול התור מר' הלל משקלוב: "ובמדה שיגדל קיבוץ הגלויות יתגבר הסט"א ואז תוסיף גם קטיגוריא נגד אלה שאינם מחזיקים בקיבוץ גלויות אחר שנפתחה האתחלתא בזה, כי אז תהיה פליטה בציון ובירושלים ובשרידים וד"ל, ועל זה דאג רבינו מאוד.... כמעט בכל יום דיבר אלינו רבינו ברתת ובהתרגשות כי בציון ובירושלים תהיה פליטה ולא לאחר את המועד!"
וקמו הרבה גאונים שנלחמו נגד מגמות אלו (גם בתחום הגאוגרפי וגם בתחום הרוחני).. מהרש"ר הירש בגרמניה ועד רבי ישראל סלנטר והראי"ה קוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2011 15:49 |
|
| |
קנר:
אני מדבר על המציאות ואתה מספר סיפורים ??
המציאות היא שלא השכילו לעשות ולמנוע את ההשכלה, (ודווקא הציונים הצליחו איפה שהם כשלו,)
האמת היא שטענתי היא גם כלפי קודמיהם, מאז שיצאנו לגלות, כל מנהיג בדור שלו שלא הצליח להחזיר אותנו ומהר לארץ ישראל ?! לדעתי לא היה גאון ולא מנהיג,( רק ממלא מקום של מלמד החידר בת"ת)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2011 15:54 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | קנר:
אני מדבר על המציאות ואתה מספר סיפורים ??
המציאות היא שלא השכילו לעשות ולמנוע את ההשכלה, (ודווקא הציונים הצליחו איפה שהם כשלו,)
האמת היא שטענתי היא גם כלפי קודמיהם, מאז שיצאנו לגלות, כל מנהיג בדור שלו שלא הצליח להחזיר אותנו ומהר לארץ ישראל ?! לדעתי לא היה גאון ולא מנהיג,( רק ממלא מקום של מלמד החידר בת"ת) |
|
לא תמיד התנאים איפשרו זאת.. ולפי דעתי זה עניין שלושת השבועות.. תיאור של מציאות עגומה שפשוט לא נותנת לנו לחזור לארץ.. ואני לא מספר סיפורים.. לא תמיד המנהיגים מצליחים להנחיל דברים לכל העם.. אבל הם בהחלט מנסים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2011 15:58 |
|
| |
| kaner91 כתב: |  | לא תמיד התנאים איפשרו זאת.. ולפי דעתי זה עניין שלושת השבועות.. תיאור של מציאות עגומה שפשוט לא נותנת לנו לחזור לארץ.. ואני לא מספר סיפורים.. לא תמיד המנהיגים מצליחים להנחיל דברים לכל העם.. אבל הם בהחלט מנסים.
|
|
אנא צדיק עקוב אחרי דבריך, או שהם שלחו את תלמידיהם או שיש בעיה של איזה מדרש הגדה של שלש שבועות,
ואיך בדיוק הציונים כן הצליחו ??
ראה אשכול זה לאן ?? לגאולה או לשואה ??
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2011 15:59 |
|
| |
שחרבו תגובתך היא תגובה חרדית אופיינית, בסגנון זה ש'העולם מסתובב סביבי'
הרי כל האשכול הזה התחיל מסגידה ברורה למדע (או יותר נכון לפיתוחים הטכנולוגים, שהרי הם אלה שפרחו במאתיים שנה האחרונות) ולתועלתו והשפעתו. ואפי' התחיל להנתש קרב על חלק היהדות בזה. אך מרגע שעלה על דעת מישהו שהיהדות מתנגדת או לפחות עומדת אדישה מן הצד, מייד עולה הטענה אם כך בא נאמרשאין בו כלום והוא רק הורס את העולם...
ולעצם העניין: אני דווקא די מסכים עם הטיעון שהמדע והפיתוח הוא לא רק טוב, אך אני רוצה לטעון שזה בס"ה תלוי תרבות, וזה גם יענה על שאלתו של פותח האשכול; כל הסגידה המערבית לעצם הפיתוח והטכנולוגיה (שמתחיל ע"י המדעים המדוייקים) זוהי בעצם תרבות המערב החדשה שגורסת שכל התקדמות וכל פיתוח באשר הוא פיתוח, הוא טוב, למרות שלא נבדקים השלכותיו לא הקרובות וודאי לא הרחוקות ולמשל האינטרנט אף אחד לא יל להעלות על קצה דעתו איךהוא יהפוך את העולם, אך הוא היה חשוב מכיוון שהוא 'פריצת דרך' ו'פריצת דרך' היא ערך בפני עצמה, בלא קשר להשלכותיו... והמחיש לי זאת אדם חכם; אותו אדם שהמציא את הדינמיט, גבר עליו מצפונו על כך שזרע הרס בעולם, מה עשה? הלך והקים קרן מהונו למי שמפתח רעיונות חדשים ש'יקדמו את העולם'. ומי הם חלק מאלו שזכו בפרס? ממציאי האטום....
וא"כ אותו ערך היה קיים פעם פחות (או אפילו היום בתרבויות המזרח)ולעומת זאת היה קיים ערך הרוח והחשיבה לשם חשיבה גם בלא התקדמות ממשית חוץ ממוחו של ההוגה ואכן פותחו תיאוריות ורעיונות שאגב, גם סללו בסופושלדבר את הדרך למדע... ולמשל קרנה של הפילוסופיה הייתה בראש המדעים ולא כיום שפופולאריותה ירדה פלאים, והשפעתה היא על קובץ מלומדים במגדלי השן של האוניברסיטאות.
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2011 16:01 |
|
| |
האם המדע לא הראה שחלק מהפילוסופיה הוא ספקולציות חסרות שחר?
|
| נשלח ב-27/1/2011 16:12 |
|
| |
הנה הנה הטעות השביות בתוך הזמן הרי זה בדיוק העניין הפילוסופיה היא ספוקלציות, נכון. אך המשפט אינו ספקולציות? והפסיכולוגיה שכולה מדע חדש ו'מתקדם'(כמו שהיא כיום) אינה ספקולציות? אלא מאי? זה צורך. הרי הגנבים צריכים להתפס והסדר צריך להתקיים ואנשים צריכים להצליח לחיות, ולהסתדר עם עצמם אז זה דבר מאד נצרך ולכן לא נזרוק אותו, אלא ננסה להסתדר איתו ואולי אט אט להגיע לאמת. אך פתאום כשאנו מגיעים אל הרוח זה נעצר, מדוע? וכי הרוח אינה צריכה להתקיים? אינה צריכה מזון? אינה צריכה להכיר את עצמה? ומה יענה לך איש המערב? א.אין רוח (זו ספקולציה חסרת שחר...) ב.לא איכפת לי מה בן אדם חושב כל עוד הוא לא גונב ג.שיהיה פרודוקטיבי, שיעבוד שיתרום ולא סתם יהלך סהרורי במחשבותיו... ד. אי אפשר להוכיח אז בשביל מה לחשוב. הרי זה אבסורד ולמה הוא נולד הוא חשב? לא,כי זה ספקולציות חסרות שחר...
|
| נשלח ב-27/1/2011 16:13 |
|
| |
אותו -נובל- שזרע הרס בעולם- בלי אותה המצאה הרסנית- היינו מאד מאד בפיגור בעיקר במגורים ובתחבורה. אם לא היו ממציאים את האינטרנט- הרבה אנשים לא היו נחשפים לסרטים כחולים. אבל מליוני אנשים היו חסרים בהשכלתם ובידיעתם אם לא היו ממציאים את א .ב . הרבה אנשים לא היו קוראים ספרי זימה וכפירה. ואם לא היו ממציאים את הינדוס העגבניה הירקות וכד' - לפירות ולירקות היה טעם טוב יותר, אבל אולוסית העולם היתה מתה ברעב. והיתה מונה בקושי 3 מילארד אנשים ברובם רעבים. לעומת 7 וחצי מיליארד שרובם שבעים וכו וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2011 16:21 |
|
| |
ירוחם אבל פעם הרוח היתה במיטבה, לא כמו היום.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2011 16:22 |
|
| |
אני לא חושב שהאינטרנט הוסיף השכלה למישהו... זה מיתוס ובלא הדינמיט גם לא יכלו להרוג כמעט שלשים מליון במלחמה אחת.. אבל העניין הוא שגם אתה מסכים שיש מגרעות ויש מעלות ונראה לי שגם תסכים שלא חישבנו לפני שהפיצו אם זה יותר יועיל או יותר יזיק וגם אחרי, אף אחד לא יכול לומר לי אם האטום יותר יועיל או יותר יזיק אז לא ברור שזה רק טוב.
|
| נשלח ב-27/1/2011 16:34 |
|
| |
סוג של
לכוחות בטבע יש תמיד פלוס ומינוס בלי זה שום דבר לא היה עובד לאטום יש גם פלוס ומינוס כך גם בהמצאות.
התוצאות הסופיות מדברות- למרות המצאת הדינמיט אוכלוסית העולם השלישה את עצמה, מאז- וזאת הרף כוחות ההרס של הדינמיט למרות כוחות ההרס של האטום אוכלוסית העולם בריאה יותר- ותוחלת החיים שלה גדלה ב25%
איני בא לשכנע אותך בתרומתו האדירה של האינטרנט. בידע נגיש וזמין- אבל יש לה השלכות הרבה הרבה יותר מכך..
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 27/01/2011 16:42:51
מודה ועוזב
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2011 17:32 |
|
| |
מקס, אתה מנסה להילחם בגזרות שנקבעו עוד לפני מות משה (וצ"ע אם לא לפני כן) זה היה ידוע מראש (וכתוב בחומש ובאינספור מקורות אחרים לאורך ההסטוריה היהודית) שתוצאות קבלת התורה באופן בה היא נתקבלה , וכניסה לארץ על בסיס כזה לא תחזיק מעמד, ושהדרך חזרה של יהודים לארצם לזהותם וליעודם תהיה קשה עד בלתי אפשרית. חבל שאתה רוצה לשנות סדרי עולם על בסיס ראיה (די נכונה) של בקושי קצה הקרחון.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2011 17:55 |
|
| |
איש צדיק:
אני מוכן לוותר על ראיית העבר,
אבל לא כלפי העתיד, שראייתי היא היא הנכונה (מול משקפיים אחרות)
ובכדי שנדע לקבל אחריות על מעשינו היום, ולהעתיד לבוא ?! אני חייב (השקפתי לפחות) לתת את התמונה הזאת,
אם כי שאני חושב שהצדק איתי, ראה (במליצה של חז"ל) את הפחד של ירמיהו לדבר עם משה רבינו אחרי החרבן בית ראשון,
ראה את ר' עקיבא מנסה לגמור את הגלות,
|
|
|
|
|