(בעקבות האשכולות הרבים שנפתחו בנושא בזמן האחרון בפורום, עד כדי כך שגם דנים על חיים\אמת כפולים,)
אמונה באלוקים = אימון = אימון בדרכיו\חוקי הטבע\התבונה,
כלומר, שכל השכר\הכדאיות והעונש\הלא כדאיות ?! נמצא בתבונה ובחוקי הטבע,
להבין את האלוקים מהו ואיך הוא ?! היא לא רלוונטית !
בימי קדם חשבו שיש הרבה כוחות (= אלילים,) ולכן לא היית סיבה לנסות להגדיר חוקי טבע ותבונה,
במילא אין חוקי חברה צודקים, כי כל אליל עם החוקים שלו, ולכן הרגו אחד בשני,
עד שהגיע אברהם אבינו (היית כבר לפניו, חנוך\מלך שלם\ועוד, אבל הוא פירסם את הפילוסופיה הזאת באנושות כולה) ואמר שיש חוקיות אחת ותבונה אחת,
ומאז אברהם אבינו, כל האנושות בלי יוצא מהכלל חושבים כך,
שיש חוקיות אחת ותבונה אחת, במילא יכול להיות חוקי חברה צודקים לכלל האנושות, כמו שאנו רואים שבאמת קורה,
נכון שיש עוד דעות כמו "דטרמיניזם" ו"הקבלה" שגורמת לעצלות בהלכה למעשה,
אבל כל ההתקדמות במדע ובחקר המוח והרופאה בכלל ?! מוציא את הרלוונטיות מהם,
כלומר: כמה שחסידי הדטרמיניזם והקבלה ימשיכו לצעוק שהם קיימים ?! אבל הרלוונטיות שלהם היא חסר ערך,
לא לחינוך ולא הלכה למעשה, = לשאוף להיות אנושות צדיקה וחכמה ונבונה,
ולכן אני טוען שאין ולא רלוונטית לנו מה ואיך הוא האלוקים,
אם אברהם אבינו ואחריו משה רבינו וכל העם בתחילה הגשימו את האלוקים ?!
ואחריהם התבונה (= הפילוסופים) הבינה שזה בלתי אפשרית,
ואחריהם כל הדעות הפילוסופיות למיניהם, כולל הדטרמיניזם והקבלה,
כל אלה כהיום מבינים שאין מנוס, והאחריות על עולמינו היא אך ורק בידי האנושות לטוב ולרע,
אז מה לי אם אברהם ומשה והעם הגשימו את האלוקים, ומה לי שאנו מבינים שזה בלתי אפשרי להגשים אתו ?!
זה פשוט לא רלוונטי לנו,
מה שרלוונטי לנו היא שהאנושות מבינה שיש חוקיות אחת ותבונה אחת,
והיות שאני טוען שהאינטרנט היא היא המשיח המבטח, כי היא מקרבת את ליבם של האנושות כולה זה לזה,
ודווקא מלמטה מההמון העם, שמטבעם של ההמון שאין להם אינטרסים צרים, כמו שהיית למנהיגות בכל הדורות,
אז לכן אין היום את המכשולים לעשות את עולמינו לגן עדן,
שאיינשטיין אמר שלא צרכים מדינות ועמים ?! חשבו אותו כהוזה בהקיץ !!
אבל היום אנו רואים שההמון (בזכות האינטרנט) גם חושב כך,
שבת שלום לכולם, מי יתן שנזכה אמן ואמן,,,,,
תוקן על ידי maxmen ב- 18/02/2011 16:17:53
נשלח ב-18/2/2011 15:38
מקסמן אתה משתמש בתבונה ובפילוסופיה לתקוף את מה שהם עצמם מייצרות. ואתה משתמש במשה ואברהם כמקור לאמונה שלך תוך כדי הצהרה שהם טעו בהבנות בסיסיות. ועוד, יש לך מידע שהתבונה והחוק היחידניים צריכים ממציא שהשתמש בתבונה וחוק כדי להמציא את התבונה והחוק.
נשלח ב-18/2/2011 15:41
רציתי רק לשאול אותך אם האינטרנט הוא משיח בן יוסף או משיח בן דוד. כלומר, יש מה להמתין לעוד התחדשות טכנולוגית. או שכבר הגענו לתיקון השלם. וסתם כך, לאיפה ממשיכים הלאה מכאן. נשארים עכשיו תקועים אם המשיח האינטרנטי לנצח. (האם אתה לא חושש שח"ו מרכזי האיחסון של הרשת יום אחד יחטפו איזה ווירוס או נגע אחר ויקרסו. ואז מה יאמרו הבריות שוב משיח שקר נחלנו.. ומהו סוד תחיית המתים עפי"ז,? (-:
תוקן על ידי ja_mubarak ב- 18/02/2011 15:43:22
נשלח ב-18/2/2011 15:45
התבונה של פעם היית צריך משיח בן יוסף, היום התבונה לא צריכה את זה,
כלומר, משיח בן יוסף הוא המקל, ומשיח בן דוד הגזר,
היום לא צריכים ואין צורך בתזה הזה,
תוקן על ידי maxmen ב- 18/02/2011 15:45:37
נשלח ב-18/2/2011 15:48
ja_mubarak כתב:
ומהו סוד תחיית המתים עפי"ז,?
דיברנו הרבה בעניין, ואני לא רוצה לסטות מנושא האשכול,
נשלח ב-18/2/2011 15:49
אני מתחיל להרגיש שפן..
אבל לפחות הבנתי אותך. גוט שאבעס.
נשלח ב-18/2/2011 16:10
ja_mubarak כתב:
מקסמן
אתה משתמש בתבונה ובפילוסופיה לתקוף את מה שהם עצמם מייצרות.
ואתה משתמש במשה ואברהם כמקור לאמונה שלך תוך כדי הצהרה שהם טעו בהבנות בסיסיות.
ועוד, יש לך מידע שהתבונה והחוק היחידניים צריכים ממציא שהשתמש בתבונה וחוק כדי להמציא את התבונה והחוק.
אוקיי, נגיד להם תודה לתובנות, אבל מה שמטריף אותי זה החסידים שוטים של כל דעה ודעה פילוסופית שיש,
כלומר: האי רלוונטיות של הדעות הנ"ל להלכה למעשה,
לדוגמא: "דטרמיניזם":
בסוף הם מכניסים את פלסטיות המוח גם בתוך הדטרמיניזם ?!
אז אוקיי, שיהיה,
אבל מה הם רלוונטי לנו ??
יש בידינו לשנות את התנהגותינו ?! כן כן בוודאי !!
הנה שוב את דבריה של פרופ' חוה יבלונקה
ומציעה תיאוריה אבולוציונית מהפכנית שמחזירה לאנושות קצת אחריות http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1072294.html
תוקן על ידי maxmen ב- 18/02/2011 16:11:51
נשלח ב-19/2/2011 20:43
שבוע טוב לכולם:
קיבלתי על הראש בשבת "אינטרנט" = משיח ??? ומי משיח בן יוסף ??
ומעניין שרק אחד שאל אותי בנושא העיקרי של האשכול,
ובכן לגבי המשיח:
הייתי אומר שהמשיח האמיתי היא הלימוד חובה לכל ילד\ילדה בכל האנשות,
ומשיח בן יוסף:
הייתי מכבד את נפוליאון בתואר,
וכן כל הנלחמים על אידיאולוגיות למיניהם במאות האחרונות,
כולל אלה שהתברר כרע לאנושות, (הרי כך לומדים מה טוב ומה רע)
אנו חייבים להבין מה עומק דבריהם\תבונתם למה צריכים גם משיח בן יוסף,
ובכן, פעם חשבו שגם את ה"טוב" צריכים לכפות (=בכפיה), כמו חינוך ומשטרה ושילטון, (כמאמרם "שאלמלא מוראה של מלכות, איש את רעהו חיים בלעו")
כמו עניין דוד המלך מול שלמה המלך: שידי דוד היית עם דם, ולכן שלטונו לא יכול היה להיות מושלם,
רק שלמה בנו יכול היה לשלוט בטוב, (עד המסים הכבדים כידוע)
ולכן ברור להם היית (לקדמוניינו) שקודם יבוא משיח בן יוסף שילחם על הטוב בכפיה, ואחרי זה יבוא משיח בן דוד וישלוט בטוב,
אבל לא עוד:
אין לאנושות צורך בזה,
1, בגלל החינוך החובה, במילא כל ילד\ילדה מבין את חוקי החברה (כמו את חוקי התנועה למשל,) במילא לא צריך כפיה,
2, כבר היית לנו את המלחמות על האידיאולוגיות למיניהם (= משיח בן יוסף,) והסדר החברתית המקובלת באנושות שהיא ה"דמוקרטיה" נצחה, ונראה שמאז הגיע תקופת משיח בן דוד,
שאל מישהו (פתח אשכול מיוחד מה לדעתכם תהיה ההמצאה הגדולה הבאה שתשנה את העולם.) מה יהיה הדבר הבא,
לדעתי "שפה" אחת לכל האנושות, (למעשה יש כבר כזה שהיא "אנגלית" לדעבוניינו לא זכינו שזה יהיה לשון הקודש)
ועוד לדעתי ?! המדע תמצא עוד מערכת שמש שתתאפשר לגור שם, (זה מאוד חשוב לאנושות למי שמבין)
אבל לפני זה חייבים לפתור את כל הבעיות הגנטיות שגרמו אבותינו לנו לדורי דורות, כמו מחלות גנטיות ואמונות תפילות כמובן,
טוב: עד כאן החלומות שלי,
לנושא העיקרי של האשכול:
נקח לדוגמא את האבן עזרא השבת,
הוא מתעקש לטעון שגם חז"ל הודו כבר בדטרמיניזם
(שמות פרק לב כבר פירשתי בס' דניאל וספרין פתיחו (דניאל ז, י), כי כל הגזרות על הכללים ועל הפרטים הם במערכות השמים. וככה הודו חכמים בני חיי ומזוני, רק השם יוסיף בעבור יראתו כאשר פירשתיו:)
ויש עוד מקומות שהוא טוען כך,ויש עוד מהחכמים שחשבו בזו הדרך,
אבל כל אברך יודע היום שהם ממש שטויות,
1, לגבי בני: היום מיליוני אנשים ונשים ניצלים מגזירות אלה בגלל המדע (= פוריות,) ויש להם ילדים ב"ה
2, לגבי חיים: היום יודעים שאפשר לחיות יותר שנים אם אוכלים בריא ומשגיחים מפגעי הטבע, (עצם הבטחת הרמב"ם למי שיאכל בריא יזכה לחיים ארוכים, מספיקה לנו להבין שהם כן בידינו אנו, וזה ממש לא במזל תליא)
3, לגבי מזוני: היום לומדים כלכלה, היום יודעים שהכל נכנס בעניין עצלות, כלומר מי שלא מתעצל מרויח, ומי שאומר שבמזל תליא ?! כלומר עצלן ?! בסוף באמת אין לו מזל !
נכון שאפשר להמשיך לטעון על דטרמיניזם, אבל מה הם רלוונטיים לנו ?? ריבונו של עולם ???
כלומר אפשר לטעון שכל ההתקדמות המדע הם חלק מהדטרמיניזם, אבל בתכלס ממש לא משנה לנו,
אנו יכולים לגרום לאנושות טובה ונבונה וחכמה לנו ולצאצאינו עד סוף כל הדורות,
כידוע האבן עזרא האמין במושג "סוף הדורות" כמו שית אלפי שנין,
אבל גם זה שטויות כהיום,
כי אנו יודעים מנין לקחו את המושג הזה,
והם לקחו את זה ממערכת השמים, כלומר ראו את המחזוריות של שבע ושמיטות וכדומה,
והנה באמת יש איום ממשי לכדור הארץ "אפופיס" אסטרואידי שצריך לפי מסלולו להיכנס בנו רח"ל בשנת 2028 או ב2036 ,
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%A4%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%A1_(%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%99%D7%93)
אבל האבן עזרא לא לקח בחשבון את המשך דבריו הוא "רק השם יוסיף בעבור יראתו כאשר פירשתיו"
כלומר: בעבור יראת האלוקים כלומר, יראה שמגיע מתוך תבונת הטבע, ומתוך לימוד מעשה בראשית, ומתוך להכיר את דרכיו של האלוקים ?! אז אנו נצלים מכל גזירות הטבע,
ואיפה שאנו מתנהגים בלי יראת שמים כלומר נגד הטבע, אז אנו באמת משלמים מחיר,
כמו עניין המכוניות: שהאנושות משלמת מחיר כבד של מיליון ושלוש מאות אלף הרוגים כל שנה ושלושים מיליון פצועים כל שנה,
זוהי דוגמא קלסית מהי יראת שמים ומהי לא יראת שמים,
אם היית לנו יראת שמים ?! היינו מיד מפסיקים עם הרג הזה ומיד,
אני כבר לא מדבר על עצם שאנו נכנסים למכונית או שולחים את ילדינו לגן עם מכונית,
אנו בעצם מסכימים שהם ח"ו ימותו בדרך,
כלומר: יש הסכמה באנושות, שכדאי לנו להרוג מעל מיליון אנשים נשים וטף בכל שנה ושנה הכל בשביל הנוחיות שלנו,
זוהי דוגמא של אנושות בלתי יראת שמים, ולכן בעניין זה אנו באמת במזל תליא, ולכן צודק האבן עזרא בעניין זה,
כלומר שאין יראת שמים ?! אז במזל תליא !
אבל שיהיה לנו יראת שמים ?! אז נבין שאנו בעצמינו הורגים אותם כל שנה ושנה,
זה ההבדל בין מי שמאמין בדטרמיניזם והקבלה, לבין מי שמאמין שיראת שמים יחסוך מאיתנו הרג וסבל,
מי יתן שאנו נזכה באמת שהשם יוסיף בעבור יראתו, אמן ואמן,,,
תוקן על ידי maxmen ב- 19/02/2011 21:08:02
נשלח ב-19/2/2011 22:38
רציתי להוסיף על דרך החשיבה הנ"ל לגבי יראת שמים:
שלדעתי כל הדתות חייבות לדרבן את בניה ללמוד רפואה ומקצועות שדווקא באים מתוך יראת שמים ותוך דאגה לאנושות יותר טובה,
הייתי מליץ במקום ראשון ללמוד רפואה, במקום שני משפטים, והנדסת כבישים ומכוניות,
והם הם לימוד תורה לשמה, ושכר טוב בצידה,
ולכן תפקידינו של כל היראי השם, ללמוד ולזעוק לטובת האנושות כולה,
וזה עומק דבריהם על העתיד הטוב, ולכן הם גם וויתרו על רוב המצוות בעתיד,
כי רוב המצוות הם רק לתירגול ליראת שמים,
כמו שכותב האבן עזרא בספרו ההשקפתית "יסוד מורא" שער ז
"ומצאתי פסוק אחד כולל כל המצות והוא (דברים י') את ה' אלהיך תירא ואותו תעבוד. והנה מלת תירא כוללת כל מצות לא תעשה בלב ובפה ובמעשה וזו היא המדרגה הראשונה שיעלה ממנה אל עבודת ה' יתעלה והיא כוללת כל מצות עשה. ואלה ירגילו לבו וידריכוהו עד כי ידבק בשם יתברך הנכבד כי בעבור זה נברא האדם"
ועוד הוא כותב שם:
"ועתה שים לבך כי אין טורח במצות לא תעשה לאשר יש לו לב להבין כי ה' נטע בלב שכל שיוכל אדם בו להשמר מכל נזק. והמשל ברופא שאמר לאדם שאינו יודע המאכלים שיזיקו לו כפי תולדתו אל תאכל כל מה שאזהירך שאם תאכלם תבוא לידי חולי ותמות וכל איש דעת לא תאוה נפשו לאכול דבר שיזיקנו רק יהיה נתעב ונמאס בעיניו אף על פי ששמע שהוא מאכל ערב"
נשלח ב-20/2/2011 15:30
כבוד המקס חז"ל הגדירו את העולם המתוקן בשלשה עמודים. אתה מדבר אולי על תורה וגמ"ח, אבל ברור שאדם שאין לו יחס ברור לגישה שלו לא-לוקים לא יכול להתפלל.
נשלח ב-20/2/2011 16:05
אורחעצכח כתב:
כבוד המקס חז"ל הגדירו את העולם המתוקן בשלשה עמודים. אתה מדבר אולי על תורה וגמ"ח, אבל ברור שאדם שאין לו יחס ברור לגישה שלו לא-לוקים לא יכול להתפלל
בכל זאת אני טוען לגבי אהבת האלוקים: שזה ממש לא רלוונטית איך ומהו, כמו שמשה רבינו לא לימד את עם ישראל פילוסופיה ?! ומספיק היה לו לההמון את ההגשמה ?! כך אנו ממש לא צריכים להגדיר את האלוקים,
להפך, כל מה שאנו ננסה להגדיר אותו ?! אנו נכנסים לעניין ע"ז ! וזה בדיוק מה שאלוקים לא רוצה,
עומק העניין שאלוקים הוא נגד ע"ז ?! היא אך ורק בגלל שהם שקר,
כלומר האדם רוצה לשקר אז הוא מדבר בשם האלוקים או בשם ע"ז,
ולכן הדברה השניה\שלישית היא "לא תשא את שם אלוקיך לשווא"
עוד לפני לא תרצח ולא תנאף,
האבן עזרא טוען שאם ע"ז וכישוף וכדומה היו אמת ?! אלוקים לא היה אוסר אותם !
כמו רפואה וכל מה שהאנושות יכול להיעזר עם זה,
ועוד יסוד (מהאבן עזרא) בנבואה:
כל נבואה: השליחות מוכרח לצאת לפועל לנצח, 1, מצד השליח 2, מצד המקבל, (אחרת עושים צחוק מהאלוקים ושליחותו)
ולכן כל מילה של אלוקים חייבת להיות מובן ומקובל על כל בני אנוש מתוך שכלם העצמאי,
ובוודאי שלא תתאפשר פיקפוק בהם,
ולכן לא תרצח אמר אלוקים בעצמו,
וההיתר לגואל הדם להרוג שוגג ?! היא רק הוראת שעה בגלל סדר חברתי זמני שהיית אז, במילא לא אלוקים באמת אמר זאת,
וכן על זו הדרך, בכל המצוות,
ולכן אם אנו למשל נגדיר את האלוקים כמו הדטרמיניזם או כמו הקבלה ?!
אז אנו נגרום לשב ואל תעשה כלום,
כי הכל כבר ידוע מראש ואין לשנות כלום,
ולכן באמת היינו בגלות אלפי שנים, ראה אשכול זה לאן ?? לגאולה או לשואה ??
את העיקר שכחתי לומר לך:
לעצם דאגתך ?! כבר חז"ל התייחסו לזה, וזה עומק דבריהם "הלוואי אותי עזבו ותורתי שמרו"
תוקן על ידי maxmen ב- 20/02/2011 17:05:08
נשלח ב-22/2/2011 21:59
מקפיץ לעיון בשביל הרב מיימוני היקר
נשלח ב-22/2/2011 22:30
א.הלואי אתי עזבו ותורתי שמרו אינו מצב אידיאלי ואפילו לא קרוב לתכלית אלא מה עדיף.
ב.האמת שלא עיינתי בדיונים שעליהם דברת אבל הקבלה עכ"פ שהתייחסת אליה לא מדברת חלילה על א-לוקים בעצמו אלא על הגישה שלו אלינו (בין בדרכי הנהגתו ובין בנתינת מקום לעולמות) והגישה שלנו אליו, וזה דבר עיקרי להבין. (אינני יודע איך אתה מבין את הקבלה, שלכן יש לך יחס כזה עוין אליה כמבואר בקול קורא הנרגש שפרסמת, אבל על זה ניסיתי להתווכח איתך בחוסר הצלחה).
נשלח ב-22/2/2011 22:43
א. הוספה לנקודה א יעוין במשנה באבות דע לפני י אתה עמל.
ב. כאדם שדוגל בשכליות אולי תסביר לי מה הפירוש לא א-לוקים בעצמו אמר זאת אלא רק כאילו.זה נשמע ממש קבלי דהיינו שתי צורות שתלשלות וכדו'
אולי באמת כדאי בכל זאת להדבר קצת על קבלה למרות שאיני יודע מה כבר נאמר בכל כמויות החומר שנכתב בפורום על הענין.
האינם מאמינים בקבלה אומים בד"כ שהקבלה טובה לאנשים שאינן יכולים לתפוס דברי בצורה שכלית כדבר בפני עצמו כגון יושר צדק תבונה וכדו' וצריכים כעין הגשמה.האמת שהדבר ממש הפוך כאשר למשל מדובר בקבלה על אותיות שעולות למעלה ועושות שמחה בעולמות העליונים הכונה יכולה להיות למשל (איני מקובל גדול להגד כל פעם מה הכונה אבל על עצם העקרון) שיש רצון של הבו"ע (וכל ההתפלספויות שהרצון משמעותי רק כלפינו אינם משנים כלל) בצורה עדינה ושרשית מאד (כמו שבנפש האדם לרצון הפשוט שלו לחיוך מהבן זוג יש שורשים נפשיים יותר עמוקים ויותר עמוקים עד יסודות נפשיים שכמעט אינם נתפסים) שהציווי הפשוט הוא מלבוש שלו שכשר מקיימים את הציווי ברעותא דליבא דהיינו מתוך הזדהות עם התוכן הפנימי, הרי שאותו קיום עולה לרצונות השרשיים ביותר של הבו"ע (כמו שכל אחד מסכים שיש קווי יסוד בתורה אלא שהקבלה מגלה שזה נמצא במקומות מעבר למציאות שמתגלה) ומקיים אותם.
בתקווה שהוספתי.
נשלח ב-23/2/2011 18:55
אורחעצכח כתב:
א.הלואי אתי עזבו ותורתי שמרו אינו מצב אידיאלי ואפילו לא קרוב לתכלית אלא מה עדיף.
ואל זה אני מכוון, שחכמינו הבינו שעדיף לדבר עם תבונת התורה ופשטותה בכדי לקיימה, במקום לדבוק באלוקים שאש אכלה, דווקא לדבוק בחכמים היא היא העיקר, (עד שנזכה שוב לנבואה וגילוי פנים) אבל אם אנו עושים את החכמים כאלוקים, כלומר, אין לנו הבנה בחכמתם כמו שאין לנו הבנה באלוקים ?! אז מה עשינו ??? ועוד: אם חז"ל הבינו שכדאי\חייבים לוותר על אלוקים העיקר לקיים את התורה (=חוקי התבונה שכל ילד יכול להבין) ?! ק"ו שנוותר על חכמים שאין לנו השגה בדבריהם, והעיקר להמשיך לקיים את התורה שכן אנו מבינים,
וכלל גדול תקח בידך: אין כאן בחירה בעניין, כלומר אין אני יכול להחליט כן לעבוד את האלוקים במקום תורה, (כלומר לבטל תורה בכדי לעבוד את האלוקים) להפך: חכמים בטלו מצוות תורה (=שופר ולולב) לקיים את מנוחת שבת (= צורך האדם) מצד שני ?! ביטלו שבת (= לעשות תרופות שהם בעליל מודרניות) בכדי להציל את החולה, ואין לי בחירה בעניין לומר אני כן רוצה להעבוד את האלוקים ושבתו, וכך בכל המצוות, (ראה אשכול זה נאמנות לאלוקים או לעם ישראל, מי קודם ??))
ולכן ביטלו עונש מוות שהם דאורייתא ממש, ואי אפשר לזעוק היי היי אני רוצה לעבוד את האלוקים במילא אני כן יהרוג,
או שיבוא גואל הדם ויזעק אני רוצה להרוג את השוגג, כי ברצוני לעבוד את האלוקים,
במילא אין כאן שאלה האם היא אידיאלי או לא אידיאלי, זה ממש לא תלוי בנו, זה תלוי רק באלוקים מתי שהוא יחליט לחזור אלינו, (והלואי כבר היום, מגיע לנו באמת רבונו של עולם,,,,,,) מבחינתיינו ?! זה ורק זה האידיאלי, לקיים רק את התורה המובנת לנו (= הנגלה) בשכל ובתבונה,
ב.האמת שלא עיינתי בדיונים שעליהם דברת (חבל באמת )
אבל הקבלה עכ"פ שהתייחסת אליה לא מדברת חלילה על א-לוקים בעצמו אלא על הגישה שלו אלינו (בין בדרכי הנהגתו ובין בנתינת מקום לעולמות) והגישה שלנו אליו, וזה דבר עיקרי להבין. (אינני יודע איך אתה מבין את הקבלה, שלכן יש לך יחס כזה עוין אליה כמבואר בקול קורא הנרגש שפרסמת, אבל על זה ניסיתי להתווכח איתך בחוסר הצלחה).
ח"ו שיהיה לי עוינות למשהו, אין לי נגד שום חכמה שהי, להפך, אני אוהב חכמה, לגבי הקבלה: היית אומר שאני מבין טוב את מטרתה, אבל אני נגד לומר "כזה ראה וקדש" כלומר "משמים היא" ואין להבין ולדון ולהתווכח,
תשמע ותבין: חז"ל לא נתנו לתורה עצמה את הפריוילגיה הזו, אז איך הם רוצים לקבל דבר שכזה ??? אני כבר לא מדבר על החשש של נבואת שקר שחייבים עליה מיתה, (ראה מפרשים במקום בעניין נבואת שקר, במיוחד החינוך)
אבל בוא נזוב את דעתי, השאלה שלי למה להגן על דבר שבעליל נשמע דמיוני ולא מתקבל על לב החכמים וההמון ??? במיוחד שזה מפריע להאדם להיות הגיוני ושכלי, ולקום לעשות הלכה למעשה לטובת כל האומה בפרט ולכלל האנושות בכלל, מה שאין כן שיטת הדטרמיניזם והקבלה שהם גורמים לשב ואל תעשה,
וכידוע ה"שב ואל תעשה" גרם לגלותינו אלפי שנים, כי אמרנו נחכה למשיח הקבלי,
אבל ר' עקיבא כן רצה לגרום לגאולה, וכך היית צריכים כל דור לנסות כמוהו,
אבל לא ולא, לא ניסינו כלל,
וכן בעניין ההשכלה שמשמיד אותנו כבר כמה דורות (ולא נשארנו רק 5% יראי השם,)
וכאן בוודאי החוסר הבנה והבלתי אימון שיש לההמון בקבלה ?! חייבת לגרום לכל בר דעת לגנוז אותם,
האבסורד היא שאנו מוותרים על עולם הבא הנגלה (= צאצאינו וצאצאי צאצאינו לנצח יראי השם)
בשביל עולם הבא הנסתר והאישי,
ואת זה בוודאי אלוקים לא רוצה, וגם התבונה לא מסוגלת להבין,
אז השקפתית (איך שאני שונא את המילה) אני טוען לגנוז אותם (לפחות עד גילוי הפנים של האלוקים)
נשלח ב-16/3/2011 18:56
"והיות שאני טוען שהאינטרנט היא היא המשיח המבטח, כי היא מקרבת את ליבם של האנושות כולה זה לזה,
ודווקא מלמטה מההמון העם, שמטבעם של ההמון שאין להם אינטרסים צרים, כמו שהיית למנהיגות בכל הדורות,
אז לכן אין היום את המכשולים לעשות את עולמינו לגן עדן,
שאיינשטיין אמר שלא צרכים מדינות ועמים ?! חשבו אותו כהוזה בהקיץ !!
אבל היום אנו רואים שההמון (בזכות האינטרנט) גם חושב כך,"
זה אותו מקס שמדבר כל הזמן על היחודיות של העם היהודי והחשיבות לשמור בכל הכוח על המשפחה?