|
|
| נשלח ב-20/3/2011 13:18 |
|
| |
שגעת_אותנו
הבאתי את הרעיון של אהבת ה' כדי להראות רעיון של הרמב"ם שאני כן מזדהה איתו בניגוד למה שהובא לעיל.
|
| נשלח ב-20/3/2011 13:21 |
|
| |
האם לאור הדברים לעיל נוכל להגיד שאך מיותר ללמוד את החלק השני ממו"נ שמתבסס על מדע מיושן?
|
| נשלח ב-20/3/2011 13:23 |
|
| |
|
|
| נשלח ב-20/3/2011 13:46 |
|
| |
מקס
בעניין אהבת ה'- גם אני כתבתי כן
בעניין ההרצאה- ראיתי אותה, אבל עדיין זה לא אומר שלא יבוא מדען שיסתור את הרמב"ם, טיעונים מעין אלו שהרמב"ם ניצח את איינשטיין וזה מראה שהוא ניצחי אולי פועלים על חסידי "ערכים" ודומיהם.
|
| נשלח ב-20/3/2011 14:12 |
|
| |
תבין דבר אחד,
כל מעלתינו של היהדות והתורה וחכמינו זצ"ל בכל הדורות, היא אך ורק בגלל פשטות העניינים והמוסר והערכים,
כמו להמציא את השפה לאנושות היא לא תלויה בפילוסופיה, כך המוסר והערכים לא תלויה בפילוסופיה והמדע,
היא לעולם יהיה נכון, לא תרצח לא תגנוב וכיבוד הורים,
וכך זה לגבי אהבת האלוקים, מי שלא אוהב את האלוקים הוא לא אדם כלל,
יבוא החכמים ויאמרו לי תשמע מקס ה"כאב" היא לא אמיתי הראיה האקמול מנטרל את השדר של הכאב למוח,
יבואו ויאמרו לי שאהבה היא רק במוחי הפיזי, הראיה שאני מת אין אהבה,
הטעם הטעים באוכל היא רק דימיון, וכך הרצון וכו' וכו'
אבל דבר אחד שכחו לגמרי שכואב לי באמת כואב לי שאני אוהב אני באמת אוהב, ושהאוכל מאוד טעים, ושיש אלוקים ידעו לי מתוך שאני רואה אותו בכל מקום ומרגיש אותו בכל מקום בגופי בתבונתי ובעיקר באהבתי אליו,
כל זה אף מדע וחכם לא יכול לקחת ממני, נקודה,
ולכן לגבי המסקנות של התנ"ך וחז"ל וכל החכמים לדורי דורות ?! רלוונטיות כל הזמן ובכל מקום,
יכול ליפול טעויות בדרך להסביר את כל זה איך זה עובד ומה הסיבה,
אבל לא בהלכה למעשה, בזה לא השתנה שום דבר, אותו אהבה של אברהם אבינו לשרה ולאלוקים,
אותו אהבה קיימת עכשיו והיום אצלי כלפי אשתי ובנותי ולאלוקים,
אותו לא תרצח שהבינו היהודים לפני 3500 שנה ?! רלוונטית היום כמו אז,
כמו שהדטרמיניזם לא מנע מאיתנו לבחור, כך להגדיר את כל הרגשות שהם פיזיות ומוחית גרידה, לא מונע ממני לאהוב ולרצות להיות אדם טוב ולגרום לאנושות טובה יותר,
|
|
| נשלח ב-20/3/2011 14:16 |
|
| |
דיברנו על מדע ולא על ערכים מופשטים
|
| נשלח ב-20/3/2011 14:37 |
|
| |
| kaner91 כתב: |  | | דיברנו על מדע ולא על ערכים מופשטים |
|
המדע רלוונטית כלפינו לגבי לא להגשים את האלוקים ולא לעשותו לאלילות וע"ז שהם שקר, כמו שאישציפור היקר רצה לומר שאלוקים נותן משכורת ולא הבוס, בדיוק כאן המדע בא ללמד אותנו שלא היא, ודבריו הם שקר וע"ז,
דווקא הבוס נותן משכורת, ולו מגיע תודה,
המדע בא לשלול את דת ההשקפה, וזה כוונת הרמב"ם בעניין ההגשמה, אחרת מה הבעיה של הגשמה ? כמה שאנו נשלול מהאלוקים עוד לא הגענו לתחילת המעלות שלו, על דרך אמרם אל תתחיל לומר את גדלותו כי זה ישמע שעד כאן הוא גדול,
כל העניין הוא כי הגשמה היא פשוט שקר מבחינת המדע, ולכן כל זמן שהמדע תגלה שקרים חדשים ?! נאמץ אותם,
ולכן חשוב ללמוד מדע,
אבל שוב הם לא רלוונטיים לעצם קיומו של האלוקים ואהבתו אליו,
הם מאוד רלוונטיים לגבי שנדע שהבוס נותן משכורת, ולא האלוקים,
אז נודה לבוס, (ונודה לאלוקים על עצם יכולתינו לעבוד, או עצם שמנע מאיתנו מחלות שלא תלויות באדם או בגנים,)
ולכן המדע רלוונטיים לדעת זאת, אחרת נודה לצמיגים במקום לנהג, (ויש כאלה שמודים לצמיגים שהסיעה אותם לבית במקום לנהג) ולאלוקים במקום לבוס,
|
| נשלח ב-20/3/2011 14:53 |
|
| |
רציתי להוסיף ולומר,
שפעם בימי קדם חשבו שכל עזרה היא או דטרמיניזם או התערבות האלוקים,
כלומר כל עזרה שקיבלנו מאדם ?! אמרנו שזה מלאך אלוקים, ושאלוקים שלח אותו, או זה פשוט דטרמיניזם,
והעזרה היא בכוח הטבע,
ולכן את הגיבורים חשבו כבני האלוקים,
היום אנו יודעים שכל עזרה שמגיע מכל מקום, אשמים (לטובה כמובן) האדם ורצונו הטוב, ולהפך גם: שכל הרע אשמים הרצון הרע של האדם,
ולכן חשוב ללמוד ולדעת מדע, ולו רק לדעת לקחת אחריות למעשינו לדורי דורות,
הרי החשיבה המדעית האובוליציונית מחזירה את האחריות לאנושות,
|
| נשלח ב-20/3/2011 15:03 |
|
| |
מקס
עדיין, העקרונות שנגזרים ממדעי אריסטו שגויים בחלקם מאחר והמדע שגוי בחלקו. אפשר לדעת סו"ס על מי אתה בדיוק מדבר בשנאה כזו כשאתה אומר "דת ההשקפה"?
|
| נשלח ב-20/3/2011 17:58 |
|
| |
| kaner91 כתב: |  | | מקס עדיין, העקרונות שנגזרים ממדעי אריסטו שגויים בחלקם מאחר והמדע שגוי בחלקו.אפשר לדעת סו"ס על מי אתה בדיוק מדבר בשנאה כזו כשאתה אומר "דת ההשקפה"? |
|
כל דת וכל השקפה וכל דעה שאומרים כזה ראה וקדש ?! הם ע"ז ואלילות ! וזה מה ששונא האלוקים,
במיוחד הוא שונא את היוצא פועל מדעות כאלה, שהם רצח בשם האלוקים וגניבה\גזל בשם האלוקים,
ובעיקר ?! מידת העצלות של שב ואל תעשה בשם האלוקים,
את זה הוא שונא בעיקר, כי האדם מרגיש עוד בזה צדיק או מה,
תוקן על ידי maxmen ב- 20/03/2011 18:07:49
|
|
|
|
|