| נשלח ב-25/5/2011 16:50 |
|
| |
תעלומת האשכול הנעלם?! תלוי את מי שואלים!!!
בס"ד
האשכול הקודם לא נמחק ע"י הנהלת הפורום.
הודעת פותח האשכול הנוכחי נמחקה מאחר ונכתב בה טענות ללא ביסוס וירידה לפסים אישיים.
העניין מוצה.
כשתתקבל תגובה מטעם מרדכי סובול היא תועלה לפורום.
הנהלת הפורום
תוקן על ידי פורוםחזנות ב- 25/05/2011 21:33:26
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 18:03 |
|
| |
בס"ד
על הנהחלת הפורום להכניס הודעה בסגנון: "אשכול... הוסר עקב איום נשוא האשכול בתביעה משפטית"
זה לא עבירה לפרסם כזו הודעה...
|
| נשלח ב-25/5/2011 18:20 |
|
| |
למען הדיוק האשכול הוסר ע"י הנהלת היידפארק ולא ע"י הנהלת הפורום. עדיין מן הראוי שהקוראים קבלו תשובת הד"ר או מי מטעמו. כדור שלג כזה מתגלגל מהר מאוד...
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 20:22 |
|
| |
שלום וברכה
עולם החזנות ניזון מנייעס מסוג זה ועל זה חורה לי, על יד ישנם אשכולות מלאי תוכן מוסיקלי יהודי משובח ואנו כאן מתעסקים רק בנייעס.
מכיוון שלא נולדתי דחפור ולא טרקטור לכן לא אחפור ולא אחפור האם סובול באמת דוקטור או שזו רק מטאפורה.
מה שברור לי ולכל אדם בעל אוזן מוזיקלית ברמה סבירה ומעלה, זה שמרדכי סובול מוזיקאי ברמה בינונית ואמצע, הוא אינו מבריק והעיבודים שלו בדרך כלל משעממים ובומבסטים וחסרי עדינות והבעה מוסיקלית.
אך למרות זאת הוא בעל ידע עצום בחזנות שלא יסולא בפז, אין הרבה תקליטים מהלכים כמוהו. ואף חזנים גדולים נעזרים בו ומשתפרים דרכו, ואפשר לומר שהוא מאן דאמר חשוב מאוד בעולם החזנות.
את תרומתו הרבה לעולם החזנות קשה ,לאמוד אך אין ספק שהיא גדולה ומכובדת כפי שאף אחד מעולם לא עשה,
הדרך המכוערת שבה נעשית העסקנות סביב החזנות והחזנים, הפוליטיקה המסריחה למרחוק שאף זבובים חולים אינם מעיזים להתקרב לעולם הזה ורק אלו ללא חוש הריח נשארים.
בפוליטקה הזאת נמצא כל מי שמתעסק בעולם החזנות כולל את כולם ואף אחד לא יכול להצביע אצבע מאשימה כלפי סובול שהוא נוהג כמנהג העולם כדי להרוויח אינטרסים פרטיים וזו זכותו, ואין דרישה מאדם שחי בין נוכלים שיהיה ישר משום שישר יהונו אותו והוא יצטרך למכור את מכנסיו.
קשה לי לראות את הקפיצה על הטרמפ של כל מיני אנשים הקוראים לעצמם ״חרידים לדבר השם״ ובעצם עושים רק את ההפך וגורמים לחילול השם,
אלו, כן אלו האנשים היותר גרועים מרפורמי או אדם שאינו אורטודוקסי פושע ככל שיהיה.
אני להבדיל מרבים מכותבי הפורום, אני מבין לעומק את פירוש המילים ״פיתוי כספי״ בעבר הלא כל כך רחוק לצערי ולדאבון ליבי התפתתי עקב קשיים כלכליים לשמש כבעל תפילה בבית כנסת שאינו אורטודוקסי בלשון המעטה, מי שלא חווה את הפיתוי הגדול הזה אינו יכול לגון ולבקר אדם שנגרר אחרי הפיתוי,
אני כאדם שניחן בחוש מוזיקלי ובהבנה בחזנות ולמרות שלא נולדתי עם קול מי יודע מה, וכשהציעו לי משרה בבית כנסת שאינו אורטודוקסי אי שם באירופה ששילם מעל עשרים אלף $ טהור לימים נוראים וחגים וכולל מקהלה חביבה, איך יכולתי לסרב לכזאת הצעה ,
ובמיוחד כשלבקשתי באיזור שלי ומלפני ישבו רק גברים וכאני התפללתי לא עבור לפני התיבה חזניות, אמנם רמקול היה אבל זה היה בהכשר של מכון כלשהוא שעוסק בהלכות שבת.
כיום אני מצטער על מה שקרה אז ושעשיתי וברוך השם מאז שהתחתנתי לפני כשנתיים התחזקתי עשיתי תשובה וכיום אני שוב שומר על קלה כבחמורה + התרחקות מוחלטת מבתי כנסת שאינם ברוח ישראל סבא.
ואני כאדם שלא עמד בפיתוי יכול להבין אדם שכן עשה את הטעות הזאת !
ואני מעריך כל אדם שעמד בפיתוי ואני חושב שהוא ראוי אף לברך וברכות מתקיימות.
אך מן הראוי שאדם כמו מרדכי סובול יתן דוגמא לפשוטי העם על איך חזנות צריכה להתנהל.
אני מצפה לתגובתו של מרדכי סובול על הענין ואני משער שבתגובתם הוא יפתור לנו את כך הבעיות.
כתב איזה אחד באשכול הקודם זצ״ל שמשום שסובול משמש כדוגמא לחזנים לכן זה שונה משאר עבירות, ולאותו אחד אני עונה : שזה הפך לפהרסיה כשפירסמו את זה בפורום ועד אז זה היה בצנעה.
ואני מציע לכל אחד מאיתנו לקרוא בכל יום שתי הלכות מתוך הספר שחיבר ״החפץ חיים״.
אל תשכחו ״ואהבת לרעך כמוך״
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 20:41 |
|
| |
20,000 דולר?
ליוסי,
מה, 20,0000 $ לימים נוראים?
אפשר לקבל את הטלפון שלהם?... סתאאאאאם....
אגב, המקרופון אותו הזכרת הומצא ע"י מכון צומת שבאלון שבות.
אם אני זוכר נכון, הרב שאול ישראלי זצ"ל הכשיר אותו לשימוש בשבת,
אבל ברובם של בתי הכנסת מאנ"ש זה לא תפס.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 22:38 |
|
| |
אני אגב מכיר כמה חזנים שכל יום שישי הולכים למקווה לטבילה וטובלים גם את המקרופון והכל לשם שמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2011 22:52 |
|
| |
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 25/05/2011 22:53:28
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 10:07 |
|
| |
"לכן לא אחפור אם סובול באמת דוקטור או שזו רק מטאפורה."
???!!!
זה הרבה יותר גרוע מההאשמה הראשונה!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 11:28 |
|
| |
קשה להתעלם מההתנגחויות הבלתי פוסקות מה שמעידות על רצון חובבי החזנות לאלטרנטיבה אחרת , לא פעם ניתן לשמוע טענות מצד הנגנים בפילהרמונית על עיבודים גרועים ועל חוסר תזכור בדינמיקה והמושג פיאנו נמחק בכלל מהלקסיקון ועל זלזול ביכולת המקצועית של המנצח על הבמה לטענתם ולא פעם אחת נשמעו על דרישה מצד ועד הנגנים להפסיק לעבוד עם יובל כי זו פגיעה ביכולת המקצועית שלהם הניצוח מזכיר להם עבודה של תלמיד שנה ב' באקדמיה למוסיקה.
ושלא נדבר על מקהלת "יובל" כל קונצרט כניסות ויציאות גם של התזמורת פשוט קטסטרופה. דיברו פה על חיסול מתחרים לא מזמן הבעתי פה את דעתי בנוגע לשידוך המוזר בין סובול לכנס הרי ברור לכל היום כי האינטרס כלכלי נטו ולא מקצועי מה שמדבר על עצמו על העלאת חזנים עלומי שם לבמות ההיכל מאחר והם השקיעו את מיטב כספם בדיסק לצערי ישנם היום עשרות חזנים מוכשרים בשוק שלא יהיה להם סיכוי לקידום וחבל! משחק המיקרופונים- תנו לי להמחיש לכם דוגמא : http://www.youtube.com/watch?v=i1w644FXpkQ בדקה 5:38 ניתן לראות כי לאחד החזנים כובה המיקרופון בכונה תחילה על מנת להעלות את ה"יקיר" יובל (כמובן עשה איתם דיסק) ועוד לא "זכיתי לראות קונצרט עד היום ללא משחקים וכיוונים מיוחדים לאותם "חביבי יובל".
רבותי הכל רמיה המנצח מתקוצב ע"י המדינה לקידום נושא החזנות ומקדם בלבד את כיסו ,מעולם לא עלה חזן צעיר ללא כרטיס כניסה של הסובולים דהיינו דיסק ע"ע למר,רובין, קלאנג וכו'. הציבור שלנו שבוי כי אין אלטרנטיבה אחרת מתי יהיה סיכוי לחזנים כמו ברהנולץ,צינווריט או יוסי שוורץ לעלות להיכל התרבות???
קוריוז קטן ששמעתי לא מזמן מאחד החזנים כי באחד הטיסות לארה"ב אחד הנוסעים נזקק לטיפול רפואי אחת הדיילות קראה בכרוז יש כאן רופא במטוס?? ניחוש קטן ופרוע איזה ד"ר הרים את ידו.... עולם גוילם.
תוקן על ידי מהרמה ב- 26/05/2011 11:48:39
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 12:04 |
|
| |
לצפיה ולהאזנה :
"הלבן חטאינו" : . . . . . . . . . . . .
. . . . . . .
סוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 12:36 |
|
| |
מהרמה - אין ספק שבכתיבתך אתה מפגין כי "נפגעת אישית" עקב אי רצונו של הד"ר לקבלך לפחות
למקהלת "יובל" ואולי אף יותר,,,,,,,,מכך ,שהרי 80% מהודעותיך בפורום ( 4 מתוך 5 הודעות)
הינם בנושא זה,מסומנים להלן בצהוב, ולהלן רשימת הודעותיך :
| הודעותיו של מהרמה | | 'מהרמה' פרסם 2783 הודעות בתוך 100 דיונים. מציג כעת דיונים 1 עד 100
האשכולות ממוינים על פי תאריך כתיבת ההודעה באשכול.*--
לחץ כאן על מנת לצפות באשכולות ממוינים על פי תאריך אחרון בו נכתבה הודעה באשכול.*
|
לאור זאת ,לגביך הפורום מהווה קרדום לחפור בו בלבד ובהתאם יש להתייחס אליך
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 26/05/2011 12:42:41
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 17:01 |
|
| |
בעקבות האשכול שהוסר: כנסו וקיראו!!
מאד הופתעתי לנוכח אי תגובתו של ד"ר סובול ובנו אופיר. כל מי שמצוי קצת בעולם החזנות יודע שהפורום הזה הוא הבמה המרכזית לחובבי החזנות, הרבה כותבים, מי יותר ומי פחות, כמעט כולם קוראים ומתעדכנים. לאחר שלא קיבלנו תגובה- אישור או הכחשה, ולאחר שהדיון גלש לפסים מוזרים ולא ענייניים, החלטתי לבדוק את הדברים. שהרי את המכתב שהעליתי קיבלתי באישי, ולי אישית לא היה מושג מה מאחורי זה. הייתי בטוח שתגובה מיידית זה דבר בטוח, ורק הסתקרנתי לדעת מה טיבה. מאחר והתגובה הייתה מחיקת האשכול ע"י הנהלת הייד פארק בעקבות מכתב תמוה ועירוב עניינים משפטיים, אשתף אתכם בתוצאות בדיקתי.
התוצאה היא- שאכן, נכון! הד"ר אכן מכהן וכיהן כחזן בימים הנוראים בבית כנסת קונסרווטיבי, ובנו מנצח על מקהלה בימים קדושים אלו, בליווי פסנתר ועוגב. ייתכן מאד, לאחר שהם יבדקו האם זה ישפיע עליהם לרעה, שאוכל לתת (באישי) שמות שמהווים את המקור שלי. בינתיים, מכיוון שהם עצמם לא מהחרדים לדבר ה' (שהלא הם מהמשתתפים בתפילות אלו, ונאמנותם בברורים אלו היא משום שסיפרו כמסיחים לפי תומם), ו"סמוכים על שלחנם" של נשואי העניין הרע הזה, הם עדיין בודקים האם זה יגרום להם נזק ברמה האישית.
אומר רק, שרבים ממשתתפי הפורום מכירים אותי, ואם הייתי חותם בשמי הייתי משיג שני דברים- גם שלא יהרהרו בנכונות הדברים, וגם שידעו כי ללא ספק אין לי מניות או כל טובת הנאה אחרת, וכוונתי בהעלאת הדברים למודעות היא כמו השלט המכריז "זהירות הרחצה אסורה". מי שבוחר לרחוץ במים אלו- יערב לו, אך ידע כי מסכן את נפשו ומתקרב לתחום בעייתי ביותר.
אני בטוח כי תהיינה תגובות לדברים אלו. רק אבקש (עד למחיקת אשכול זה, ואולי אף בחסימתי לכתיבה, שהלא חופש הביטוי לא משחק כאן תפקיד מרכזי...) להגיב לגופו של עניין ולא לעורר כאן מחלוקות ומדנים בעניינים צדדיים, חשובים או לא, שאינם מטרת פתיחת האשכול.
בברכה, ובתקווה שלא יחסמו אותי. אם כן- להתראות!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 17:20 |
|
| |
צירוף מקרים?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 17:39 |
|
| |
|
| נשלח ב-26/5/2011 17:41 |
|
| |
הד"ר לא בהכרח, מרדכי סובול בהחלט.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2011 17:47 |
|
| |
נראה שיש כאן נסיון נואש להשאיר את הנושא בכותרות, לכאו' אם מתעסקים אם אנשים שמתנהגים באופן מעורר חלחלה בדרכים אגרסביות מבלי שיתמודדו עם הטענות כלפיהם, הרי לברוח מהם כמו מאש.
אותי תמיד למדו שאם הבריון של השכונה לא מתחילים.
|
|