|
|
| נשלח ב-11/6/2011 22:49 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | לא נעים להשבית שמחות. הכל טוב ויפה. מה לכל זה ולאוסף המצוות, הפולחנים והאיסורים, שמלבד חוסר הקשר שלהם הן לדת מקסמן, הן לדת מיימוני והן לדת לייבוביץ, אנו יודעים בדיוק כיצד, על איזה רקע ועל ידי מי הן נוצרו והתפתחו. מה הסיבה שכולם מתקבצים סביב אותה מדורת השבט? דת השכונה? מחלקת המצבים? |
|
יתכן היקר:
קודם אני מוחה על הגדרתך את התורה שלנו כדת וק"ו כדת שלי,
אז קודם כל התורה והיהדות היא לא דת, ואמרתי לך זאת עשרות פעמים, היא לא דת כי היא נגד דת אז איך יכול להיות דת בעצמה,
התורה היא דרך חיים ששייך למשפחת היהודים,
וכזו היא חייבת לשמור על המשפחה היהודית, וכל דור ודרו היא חייבת לשמור עליהם כפי דורם וכפי צרכיהם של הפרט,
כי הרי כל כלל מתחיל מהפרט,(כל חברה מתחיל מהפרטים בחברה, וכן כל מדינה וכל אומה,) ואם לא נשגיח ונדאג לפרט אז אין כלל, וההסיטוריה היהודית תוכיח זאת,
הראיה לכל זה. היא סיפור התורה למעשה ראובן,
ראובן שכב עם אשתו של אביו,
תגובת אביו היית צריך להיות כמו כל אב בתרבויות האחרות, שהיא לזרוק את בנו (ראובן) מהמשפחה,
ולא כך עשה, אומרים חז"ל הקדושים "מלמד שלא הוכיחן אלא סמוך למיתה. ממי למד, מיעקב שלא הוכיח את בניו אלא סמוך למיתה. אמר, ראובן בני, אני אומר לך מפני מה לא הוכחתיך כל השנים הללו, כדי שלא תניחני ותלך ותדבק בעשו אחי. ומפני ארבעה דברים אין מוכיחין את האדם אלא סמוך למיתה, כדי שלא יהא מוכיחו וחוזר ומוכיחו, ושלא יהא חבירו רואהו ומתבייש ממנו וכו' כדאיתא בספרי. וכן יהושע לא הוכיח את ישראל אלא סמוך למיתה, וכן שמואל, שנאמר (ש"א יב, ג) הנני ענו בי. וכן דוד את שלמה בנו"
זוהי השקפת התורה והאבות ומנהיגי האומה,
מאוד מואד חשוב האלוקים ותורתו, אבל דבר ראשון חשוב המשפחה,
יש הרבה דרכים לשמור על המשפחה, אחד מהם זה התורה, תורה אישית שכל אחד מהמשפחה שומר עליה מרצון בלי שיהיה עליו שוטר או שילטון חברתית\מדינית או שלטון של מלך,
אני אפי' כועס שאין מוזיקה יהודית הנה אשכול בעניין למה אין מוזיקה יהודית מקורית ???
לומר שלא צריך לרוץ לחפש אצל אחרים, ומשם ללמוד מהם את תרבותם הקלוקל,
עד כדי כך שמי שרוצה להרגיש נאור חייב לשנות שירים יהודים ולאהוב דווקא לועזית,
אז תשאל בצדק למה אני יורד לקטנות שכאלה,
תשובתי שהלואי זו היית קטנות, אני מת שכך יהיה שהצעירים יראו את זה רק כנהנה ממוזיקה אחרת ותו לא,
ואז צעירים שלנו גם יעשו מוזיקה מקורית משלנו,
אבל לא היא, הצעירים שומעים מוזיקה שלהם ורוצים גם את התרבות שלהם, ואין להם שום עניין להמציא מוזיקה משלנו,
ורק חולמים הלואי שנולדו בדנמרק או באמריקה, ותעזוב אותי מהיהודים הדבוקים ח"ו,
המצב כהיום נראה בערך כך, במקום שהמדינה האומה תשקיע הכל שיהודי ירצה להיות יהודי, חילוני אפי',
היא מייבאת תרבויות זרות שהנוער ירצה להיות שייך לשם. ויבגוד מחשבתית ורצונית באומה שלו,
הנאורות בארץ ישראל כשלה טוטלית בכל תחום ותחום, היא לא נתת לצעירים חלופה לתורה וליהדות,
סיפר לי עסקן חשוב אצלינו ששאל את שמעון פרס בהסכמי אוסלו הראשון,
שמעון מה קרה לכם ?
ושמעון ענה לו. אין מוטיבציה בעם להילחם על צדקת דרכם,
תראה משהו מעניין בפרשת השבוע (בהעלותך)
גם למשה רבינו היית אותו בעיה,
העם התרגל לאכול "חינם" כעבדים אצל האדון, ולך תסביר להם שאוכל שעבדת\עמלת עליהם לבד. היא אוכל של בני חורין,
תכנס לנעליו של משה רבינו ותחשוב, הוא היה צריך לאכיל אותם בפה ממש, אחרת הם רוצים לחזור למצריים להיות עבדים שוב,
ועד שהוא (משה רבינו) נטרף לגמרי וזעק לאלוקים מה ??? אני נולדתי אותם ???,
(יב) הֶאָנכִי הָרִיתִי אֵת כָּל הָעָם הַזֶּה???? אִם אָנכִי יְלִדְתִּיהוּ ????? כִּי תאמַר אֵלַי שָׂאֵהוּ בְחֵיקֶךָ כַּאֲשֶׁר יִשָּׂא הָאמֵן אֶת הַיּנֵק עַל הָאֲדָמָה אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתָּ לַאֲבתָיו:
(יג) מֵאַיִן לִי בָּשָׂר לָתֵת לְכָל הָעָם הַזֶּה כִּי יִבְכּוּ עָלַי לֵאמֹר תְּנָה לָּנוּ בָשָׂר וְנאכֵלָה:
(יד) לֹא אוּכַל אָנכִי לְבַדִּי לָשֵׂאת אֶת כָּל הָעָם הַזֶּה כִּי כָבֵד מִמֶּנִּי:
(טו) וְאִם כָּכָה אַתְּ עשֶׂה לִּי הָרְגֵנִי נָא הָרג אִם מָצָאתִי חֵן בְּעֵינֶיךָ וְאַל אֶרְאֶה בְּרָעָתִי:
עד כדי כך שרוצה הוא למות,
כך בדיוק זה עם הנאורים שלנו, רוצים הכל חינם, רוצים להוולד בדנמרק, רוצים מוזיקה בלי לעמול עליו,
בקיצור רוצים הכל בקלות ורוצים להנות מעמלם של אחרים,
ולא פלא שהאחרים שונאים אותם, מה הם באים היהודים להנות מעמלינו בלי שום מחויבות אפי' למדינה, כי ביום שדנמרק לא יהיה מספיק לו או לצאצאיו אז יברחו לאומה אחרת להנות מהם בחינם,
הנאורים הטיפשים האלה לא מבינים שדנמרק (או אמריקה וכדומה) היא כמו שהיא בגלל עמלם של בני עמם,
אז מה זה אתם באים להנות מהטוב אחרי עמלינו שלנו ושל אבותינו,
אז שום דבר לא השתנה מאז שיצאנו ממצרים, רוצים לאכול חינם אצל האדון המצרי, או יותר נכון לאכול חינם בכל אומה שטוב כרגע, שלא יהיה טוב ?! נברח לאחרים שטוב אצלהם כרגע,
האם אנו באמת אומה פרזיטית ? עלוקות ?
למה אנו לא יכולים לבנות לנו אומה בן חורין באמת, נכון צריך לעמול על כך. כמו כל אומה אחרת שעמלה הם ואבותיהם עד שיש להם תרבות משלהם ומוזיקה משלהם,
וכך צריך לעשות באומה שלנו,
כל יהודי ויהודי צריך לעמול בשביל האומה, ודווקא היהודי שרוצה לאכול חינם אצל עמלם של אומות אחרות ?! הוא הוא הפרזיט והעלוקה,
ועוד לקרוא לו "נאור" ???????????? נפלתם מהגג ???
צריך מנהיגי האומה לאמץ בחזרה את קדמוניינו בגאווה, שהם התנ"ך וחז"ל והגאונים והראשונים,
אם הייתי חילוני הייתי מלמד אותם אייך לעשות זאת נכון,
סיפרות חז"ל והתנ"ך הם כמים קרים על נפש עייפה.
הם פשוט לא יודעים זאת,
אני נזכר שמישהו שאל אותי בפורום מאיפה לקחתי שבתורה אין לאב בעלות על זכויות הבן, (= יהני נאורות)
צטטי לו את פרשת בן אהובה שלא יכול האב לגנוב מהבן את הבכורה\זכויותיו בכדי לפנק את האהובתו,
אני טוען תנו לילדינו את היופי של התרבות שלנו, ואז לא ירוצו לשכנים כפרזיטים,
מה כל כך מפחדים מהתרבות שלנו ?
מנין השנאה העצמית המטורפת שלנו ?? רק העם שלנו סובל משנאה עצמית מטורפת ???
האם באמת עוד אנו רוצים לאכול חינם ?? כמו אלה העבדים שמשה רצה להפוך אותם לאדונים לבני חורין = נאורים,
מה זה נאור ?? ציטט עודד היקר את קנט שאומר שנאור זה בדיוק זה "בן חורין"
וזה מה שמשה רצה לעשות מהאומה היהודית,
מי יתן שנשכיל להבין את כל זה. אלוקים האדירים מתי כבר תתן לנו שכל ובינה לכך,
הרי אתה החונן לאדם חכמה בינה ודעת,
אנא אנא תן גם לנו מה נתת לכל האומות, רק אותנו שכחת ח"ו ???? ולמה זועק משֶׁה אֶל יְקוָק. לָמָה הֲרֵעתָ לְעַבְדֶּךָ,
וכל זה נזכרתי בקריאת התורה היום,
שבוע טוב
max
תוקן על ידי maxmen ב- 11/06/2011 23:38:46
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2011 08:27 |
|
| |
למקס היקר .אנא פרט יותר מה כוונתך באמרך האלוהים הוא שכלינו [לא עצמותו]
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2011 14:30 |
|
| |
| רוחדשה כתב: |  | | למקס היקר .אנא פרט יותר מה כוונתך באמרך האלוהים הוא שכלינו [לא עצמותו] |
|
צדיק: אמרתי זאת כדי שהרמב"ם לא יסקול אותי באבנים,
הרגשה שלי האישית היא שהוא גודל ביחד איתנו (= האנושות והיקום)
וזה עומק המושג של "אורייתא, קודשא בריך הוא וישראל חד הם"
אבל מה זה רלוונטי לנו. בחוץ הוא בוודאי שלא, כאמור הוא לא ברא אותנו שאנו נמחא לו כפיים,
בכלל אני שונא את המושג "ברא" את מי ברא ? ברא את ההתחלה. השאר זה אנחנו עשינו,
ולכן צחקתי (במשל בתחילת האשכול) עליו שכאילו הוא הוליד אותי במזל X וכדומה,
שאנו עושים מהאלוקים אליל. אז אנו דופקים את עצמינו בשנים,
1, אין אחריות על מעשינו אנו.
2. מה שכבר כן עשינו (כל היופי שיש באנושות והתפתחות התבונה באבולוציה וחוקים מוסריים וכו') זה לא אנחנו. זה הוא (האלוקים) עשה,
ומה יוצא לנו מכל זה ?
1, אין אחריות, במילא לא עושים כלום לתקן כי זה לא על אחריותינו.
2, אנחנו לא רואים מה באמת כן עשינו טוב. הרי לא אנו עשינו את זה רק האלוקים,
אנחנו מפסידים את העיקר שאנו בעצם האלוקים, ואנחנו יורים לעצמינו בראש,
מישהו טען לי פעם בפורום שהתנ"ך בסיפור הפלגה בעצם רוצה לשלול את טענתי בעניין,
כלומר כאילו התנ"ך היית כבר מודעת לטענה הזאת. ותשובת התנ"ך היא שאלוקים הסתכל מלמעלה ובלבל את מחשבתם.
בלבל את השפות ואחדות הבינה.
ואני חושב שהוא טועה. דווקא התנ"ך נזעק אל כך שהם בואו להלחם נגד הטבע, ולכן כשלו,
והמשל של התנ"ך בעצם אומר מה אתם מטומטמים אתם רוצים להילחם נגד עצמכם (= הטבע)
מהי הטבע האנושית ?
אם אנו נבנה לנו מגדל בשמים ואנו נשלוט ביקום ?! אז מי מביניינו ישלוט ? אתה ? אני ? העם שלי ? או העם שלך ?
מכאן כל הבלבול שפות שהיית שם, הקנאה הטבעית. מי יהיה כביכול על כס האלוקים הביא בעצם לחורבן,
אנו חייבים להבין שאם אנו והיקום הוא האלוקים בעצמו ?! אז אין מלך ותחתיו עבד,
זה רק ביחד אנחנו ביחד עם חוקי הטבע. אי אפשר להילחם נגד חוקי הטבע,
יש שיר יפה של ליפא שמלצער "יהודי פשוט" שבאמת אומר אותו רעיון מה ההבדל בין החייל הפשוט לבין הרמטכ"ל.
מה ההבדל בין הטבח בצבא לבין שר המלחמה בעצמו.
הרי לא מתחילים בלי אוכל ובלי המבשל של האוכל,
בוודאי שלא מתחילים בלי האוכל בעצמו. כלומר הזרעים האדמה שמצמיחה הגשם האוויר השמש וכו' וכו'
אין שום דבר בטבע ביקום שלא חיוני ביחד.
ולכן באמת טעו קדמונינו שעשו מכל כוח ביקום כאליל,
להפך רק שנבין שהכל זה אחד והכל זה האלוקים ואין מחוץ לו, מהגרגיר האבק עד השוויצער הגדול הכל בכל חד הם.
נכון שפילוסופית קשה לקבל זאת.
אבל הפילוסופיה בעצם עשו מאיתנו שוויצערים שלא נהנה ח"ו מהנהות גשמיות,
ושב חזרנו למגדל בבל,
כלומר נלחמנו בעצמינו בתאוותינו וכדומה,
וזה בוודאי לא האלוקים, כי אם אני שוויצער אז אנו חייבים פילוסופית לשלול ממנו את זה,
אם אני חרמן אז נשלול ממנו גם את זה פילוסופית,
בקיצור נכנסים לפלונטער גדול יותר,
אז איפה הוא ?
טוב הרמב"ם עשה ממנו "עצמותו" נווו מה עכשיו ? מה הוא רוצה ? שנמחא לו כפיים ?
יש מצב אבסורדי. שהיא. כמה שהתפתחות התבונית תקדם אותנו ?! אז נדחוף את האלוקים יותר רחוק מאיתנו,
כי הרי השכלנו עד כאן ולא יכול להיות שאלוקים כאן, (בתובנה שלנו היום,) בעוד מיליון שנים שהתבונה תתפתח יותר, אז נזרוק אותו יותר רחוק,
לכן אמרתי שממש לא רלוונטי לנו איך הוא מה הוא ואיפה הוא, (חוץ לאלה שחייבים סמכות עליון להיות למישהו עבד)
אנחנו מוכנים לקבל כל הגדרה שהיא פילוסופית או הגשמה ממש,
אבל את זאת לא נשכח, שהוא הגורם להתחלת הבריאה (ויש לו כנראה גם הגנה מפני חורבן, אני אומר זאת בגלל צורך תבוני שלי אישית)
וכך שמהמפץ ?! זה הוא ואנחנו והתבונה וכל היקום הגשמי\החומרי יחד,
וכל חלק מהם חשוב כאן,
וכל מי שמנסה לחלק ?! נכשל ! זוהי עובדה היסטורית.
האבן עזרא אומר זאת הרבה פעמים, והנה כמה מהם, (אבן עזרא בראשית פרק יח)
כי האמת שהכל ( =האלוקים) ידע כל חלק על דרך כל, (= האלוקים מכיר את עולמו דרך הכל) ולא על דרך חלק. (= האלוקים לא מכיר אותי או אותך אישית)
על זו הדרך אומר לגבי ארץ ישראל (אבן עזרא בראשית פרק לג)
והזכיר זה הכתוב להודיע כי מעלה גדולה יש לו לארץ ישראל, ומי שיש לו בה חלק, חשוב הוא כחלק עולם הבא:
כלומר נצחיות שלי שלך כיהודים ביקום ?! מתאפשר אך ורק שנהיה חלק מארץ ישראל,
וכך כל אדם באומה שלו בארץ שלו,
האדם שכורת את עצמו מעמו וארצו ?! בעצם כורת את עצמו לגמרי מהיקום,
זה מדובר על כל אדם באנושות כלפי עמו וארצו,
(אפשר להדבק באומה אחרת אבל דבקות מוחלטת לדורות לטוב ולרע,)
אבן עזרא ויקרא פרק א
כי בתת כל חלק בעתו,(= שאדם יודע כל חוק טבע למשל שצונמי מגיע אחרי רעידת אדמה ?! אז ימלט ויהיה לו עולם הבא = המשך קיום שלו וצאצאיו) ימלט החלק שיש לו חלק לעולם הבא על כן פירש לכפר לתת כופר, (שאדם מרגיש חוטא ואז הוא מתייאש ומפסיד את עולמו, אז בא הכופר(= הקרבן) למלט אותו מחטאו, ויתחיל מחדש בלי חטא כביכול)
אבן עזרא במדבר פרק כ
דע כי כאשר ידע החלק את הכל, (= שהאדם ידע כל חוקי הטבע ?!) ידבק בכל, ויחדש בכל אותות ומופתים.(כלומר ידע לחדש תרופות למחלות ידע לעוף במטוסים ידע לאריך ימים ידע לנבא את העתיד כמו חיזוי מזג האוויר אפי' לוח שנה פשוט ידע לעשות וכו' וכו') מה אני טוען רוחדשה היקר:
כמה מטומטמים היינו כל השנים, הנה לפני 900 שנה ידע זאת האבן עזרא, וכתב לנו את כל זה,
אז למה למה התחלנו רק לפני מאתיים שנה להבין זאת ???
הרי כל בר דעת מבין שכל ההתפתחות התבונית שיש היום היה בהחלט יכול להתחיל כבר לפני חמש אלף שנה, (בזמן חנוך או אברהם אבינו, כי ברגע שהשכילו שיש בינה אחת ליקום ?! (= האלוקים) אז יכלנו רק להתפתח יותר ויותר כמו היום)
ומי עצר את כל זה ? שוב אנו האנושות ! אז התווכחו האם יש אחד או שנים או שלוש,
היום מתווכחים אם יש או אין,
ואני שואל עד מתי ?
האם אנו יכולים להכחיש את האלוקים התבוני ? האלוקים שאהבן עזרא מדבר ?
הרי איך שנסתכל זה כדאי לנו, (להאמין בקיומינו אנו והיקום כולו כאלוקים יחיד ומיוחד,)
"הכפירה" לא תוביל אותנו לשום מקום, להפך הכפירה רק תעצור הכל, כי אז כל אחד יחשוב רק על העכשיו והרגע הטוב שיש לו כרגע, וירצה למצוץ אותו עד הסוף, על דרך תן לחיות כי מחר נמות,
רציתי לעשות באשכול זה מקבילות בין התנ"ך לבין תורת האובולוציה, (אולי אעשה זאת בהמשך)
האבולוציה חייבת להתחיל עם אדם קדמון אחד ויחיד, התנ"ך עשה זאת, (= אדם הראשון)
האבולוציה חייבת להראות\להוכיח התפתחות תבונית, התנ"ך עשה זאת, (= זה המציא את הברזל נחושת וזה המציא את הכינור וכדומה)
על זו הדרך ברצוני להוכיח שהם בעצם אותם תובנות, רק בדבר אחת שזה ההבדל הגדול,
והיא "הכפירה" (ומצד המאמינים שהפכו את האלוקים לאליל,)
שני אלה יביאו חורבן בסוף (הכופר והמאמין הטיפש)
"הכפירה" מצד חוסר אחריות של האדם על היקום, (תן לחיות כי מחר נמות)
"האליל" מצד
1, אין אחריות על מעשינו כי יש אליל שהוא מחליט והוא הסמכות
2, לא מקדמים את התבונה כי במילא האלוקים מחליט בעניין ולא אנחנו,
אני תוקף את שניהם ביחד,
התנ"ך לא רצה אליל בשום פנים ואופן, ולכן חז"ל אומרים שהמשכן היית צורך אחרי העגל, ולכן הם אומרים שבעתיד הכל יבוטל, לומר שיש הרבה דברים שהם צורך השעה והמקום, כמו לאכול אפי' חזיר ועוד, אנשים לא מבינים את עומק דבריהם,
אין מצב מבחינת כת ההשקפה שהתורה לא נצחית, כלומר לעולם לא יבוטל כלום, והנה חז"ל אומרים בדיוק ההפך, שהכל צורך מקומי, וכן דעת האבן עזרא בעניין מתן תורה, והנה שוב ציטוט ממנו, (אבן עזרא הפירוש הקצר שמות פרק כג)
"ואם בעבור דעתו משפטי נזקין. גם הם לא נתנו כי אם לישר המעוותים, כי אילו היינו במקום שאין שם שור אין צורך למשפטי שור נגח. ואלו היינו יושבים באהלים כקדריים, אין צורך למעקה ומזוזה. ואם בארץ הודו, אין צורך למשפט גנבה ורציחה ועשק ועדות שקר" התנ"ך רצה דבר אחת. לטעון שאפשר לדרוש מוסר וצדק כי יש תבונה\בינה אחידה לכל היקום, (= אלוקים)
שופט יכול להרוג כי הרגת. אפשר לחוקק חוקי חברה ולדרוש מוסר,
נכון שפילוסופית התנ"ך הבין שהוא לא יצליח לעשות זאת רק אם יעשה זאת דרך המשפחה (= בני אברהם והאבות כִּי יְדַעְתִּיו לְמַעַן אֲשֶׁר יְצַוֶּה אֶת בָּנָיו וְאֶת בֵּיתוֹ אַחֲרָיו וְשָׁמְרוּ דֶּרֶךְ יְקֹוָק לַעֲשׂוֹת צְדָקָה וּמִשְׁפָּט לְמַעַן הָבִיא יְקֹוָק עַל אַבְרָהָם אֵת אֲשֶׁר דִּבֶּר עָלָיו:),
כמו שהאבולוציה התבונית עובדת דווקא דרך המשפחה, (הרי כל התבונה האבולציונית התפתח אך ורק בגלל המשפחה)
לסיכום: (ארכתי מידי, לא ?)
"האלוקים" מבחינתינו מתחיל ביחד עם המפץ, (ועד שהתפתח התבונה באבולוציה אף אחד לא אכיר ביקום כלל במילא לא אכיר באלוקים,)
רק התפתחות התבונה בעצם ברא את האלוקים (ח"ו)
והסמכות לגבינו זה ה"כל" של האבן עזרא (ה"כל" = האלוקים,)
ועכשיו כמה שמובן לנו דבריו העמוקים של האבן עזרא, (פשוט לנשק אותו מרוב אהבה)
(אבן עזרא במדבר פרק כ) "דע כי כאשר ידע החלק ( = אנחנו שאנו חלק ונשכיל לדעת,,, ) את הכל, ( = נבין את כל חוקי היקום) ידבק בכל, ( = נהיה בעצם הכל = האלוקים ) ויחדש בכל אותות ומופתים" (= כל המדע היום כנ"ל)
אני מקווה שהצלחתי להעביר לך את מחשבתי
max
תוקן על ידי maxmen ב- 12/06/2011 14:57:56
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2011 16:17 |
|
| |
מקס כרגיל אתה לוקח מושג מדויק ומוציא אותו לגמרי מהקשרו אתה מנסה לומר שאלקים זה השכל, ואז אתה אומר שהשכל הזה ברא אותנו? ומחייב אותנו להתנהג כפיו? אז נשאל- השכל של מי? של היטלר או של בן גוריון? כולם? או רק השכל של מקסמן? אז מתברר שאתה מתכוון להגיד שהשכל שלנו הוא הדבר היחיד שמכיר את האלקים. יופי. אז במה ענית למי שהשכל שלו לא מכיר באלקים? שהוא מכיר בעצמו?
כמו כן, עד מתי אתה מעוות אלינו את הכתובים? הרמב"ם אומר שהשכל הוא כבוד ה'. משמע יש ה'. ויש שכל. והדרך לכבד את ה' הוא לכבד את השכל, מכיון שהוא כבוד ה'. [וכמו שכתב בסוף המו'נ שהשכל הוא אמצעי בין האדם לאלקים] איפה לקחת מזה שהשכל הוא האלקים???
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2011 16:25 |
|
| |
היטלר חשב ש1+1=5 ????
לגבי החלוקה של הרמב"ם התייחסתי הרבה פעמים, וגם בתגובתי לעיל לרוחדשה היקר,
כן לגבי הכופר ?! כן הוא מכיר בעצמו ולא מבין שהוא חלק מ"הכל" = האלוקים
תוקן על ידי maxmen ב- 12/06/2011 16:28:07
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2011 16:36 |
|
| |
היטלר חשב שבגלל הטובה הכללית האבולוצנית יש להשמיד את כל החלשים, כולל כל היהודים, זו המשך טבעי לתהליך האבוללוציה שנותנת רק לטובים ולחזקים לשרוד. התמיכה חלשים הוא היפך המטרה הזאת. שכל טהור. דבר אלקים?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2011 16:39 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | היטלר חשב שבגלל הטובה הכללית האבולוצנית יש להשמיד את כל החלשים, כולל כל היהודים, זו המשך טבעי לתהליך האבוללוציה שנותנת רק לטובים ולחזקים לשרוד. התמיכה חלשים הוא היפך המטרה הזאת. שכל טהור. דבר אלקים? |
|
ראה אשכול זה שתי התגלויות מאלוקים קיבלנו בדור האחרון, (מליצה)
הוא פשוט טעה בזה שהחזק שורד ולא היא, הטוב\התבוני יותר שורד,
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2011 16:43 |
|
| |
ומנין לך שהוא טעה, אולי אתה טועה?. עיקר הבעיה הוא כאן כי אם אלקים זה השכל אז יש מליוני אלקים. כי לכל אחד יש השכל שלו. ואין שכל אחד המוסכם על כולם. [עיין בפורום הזה ותנסה למנות מכמה דעות יש על כל דבר] ועל זה אתה לא עונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2011 17:17 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | ומנין לך שהוא טעה, אולי אתה טועה?.
האם היטלר שרד ?? האם החיות החזקות שרדו באבולוציה ? לא ולא, דווקא התבוניים שרדו והם כובשים את היקום מיום ליום,
עיקר הבעיה הוא כאן כי אם אלקים זה השכל אז יש מליוני אלקים.
אתה לא יורד לסוף דעתו של הרמב"ם וכן לסוף דעתי בעניין, אנחנו לא מדברים על שכל שכל, אנו מדברים על התבונה האבסולוטית הקיימת ביקום, ש1+1=2 משולש זה לא עגול עגול לא משולש, כל המתמטיקה ביקום היא אחת,
וזה כבוד השם, ומראה לנו את יחודו, אחרת יש הרבה אלילים,
ואם כוונתו של הרמב"ם כפי שאתה מפרש זאת ?! אז איזה כבוד יש כאן ?
תבין שהרמב"ם מדבר על עצמותו הוא אומר בעצם שאין לנו מושג לגביו כלום ולא יהיה לנו מושג,
רק מה שרלוונטי לנו זה כבוד השם שהיא השכל\התבונה ה1+1=2 מכאן שכובד השם רלוונטי לנו לא עצמותו,
כי לכל אחד יש השכל שלו. ואין שכל אחד המוסכם על כולם. [עיין בפורום הזה ותנסה למנות מכמה דעות יש על כל דבר] ועל זה אתה לא עונה.
אין דבר כזה כל אחד עם השכל שלו, הרי אין אחד שיחלוק ש1+1=2 בוודאי שיש שכל אחת, אחרת מנין לך שיש אלוקים ?
מה שקורה בפורום זה עניין אישי שכל אחד ואחד, זו לא האמת זו לא התבונה האבסולוטית,
האם יש חולק אלי שאנו הורגים בידינו כל יום ויום 3500 אנשים נשים וטף ופוצעים מעל 8000 אנשים נשים וטף לכל חייהם,
הכל בגלל הנוחיות שלנו האנושות, ????
מה זה אין תבונה אחידה ?? בוודאי שיש הנה שיבוא מישהו ויסתור את האשמה שלי לגבי הפשע והרצח הזה,
המאמין הטיפש יזרוק זאת על האלוקים, והכופר בכלל לא איכפת לו כלל כי תן לחיות כי במילא מחר נמות, |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2011 22:37 |
|
| |
התיחסותי היא רק לכותרת האלוהים ביהדות באסלם בנצרות הוא אותו אלוהים
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2011 00:47 |
|
| |
ושם האחר
זו שאלה פילוסופית מעניינת. איפה עובר הגבול בין לומר שזה אותה ישות רק שהיא עשתה או לא עשתה מעשה X לבין לומר שזו ישות אחרת? למשל ברהמן הוא אותו האל המונותאיסטי? ואלו שהאמינו באלוה עם גוף? ומה לגבי מאמיני בעל אם חשבו שהוא אחד או לפחות שולט (אם הבעל הוא האלוהים לכו אחריו ואם יהווה הוא האלוהים לכו אחריו)?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2011 01:25 |
|
| |
| ושםהאחר כתב: |  | | התיחסותי היא רק לכותרת האלוהים ביהדות באסלם בנצרות הוא אותו אלוהים |
|
צדיק: אתה שואל או קובע שכך ??
ובכן בכל מקרה את זה אני רוצה באשכול זה לשלול,
לומר שאלוקי המחב"תים ואלוקי המחב"שים והנצרות והאיסלם ואלוקי האתאיסטים (= הרי צריך את האלוקים בכדי לכפור בו)
כל אלה הם לא אלוקי ישראל והיהדות, זה בדיוק הפוך מאלוקי ישראל,
אני הסביר לך שוב,
אלוקי ישראל זה בעיקר שאין יותר מאחד, יותר חשוב משיש בכלל, על דרך "הלוואי אותי עזבו ותורתי שמרו"
ומה העניין באלוקי ישראל ?
ובכן אלוקי ישראל הוא עניין דרישת צדק ומוסר ואחריות על מעשינו,
לא יכולנו לדרוש צדק מאדם אחר אם יש הרבה אלילים, לומר כמו שלא נדרוש צדק מחיות טורפות ?! כך אי אפשר לדרוש צדק מאדם אחר, הרי מי אומר לנו שהקניבל (= אוכלי בשר אדם) יש לו את אותו תבונה\בינה, אולי אצלו 1+1=5 כלומר אולי ברא אותו אליל אחר שהאליל הזה ברא אותם עם תבונה\בינה אחרת,
הדוגמא הטובה היא החיות הטורפות,
אנו לא נדרוש מהם צדק, לא נזעק אליהם שהם לא מוסריים, כי יש להם בינה אחרת, או אין להם בכלל בינה (יש להם אבל זה נושא אחר)
ולכן למה שאני ידרוש ממך או מהשכן צדק ?? לא תרצח לא תגנוב וכדומה ? הרי מנין לי הביטחון שאני ואתה בנויים מאותו בינה בכדי לחייב אותנו בצדק ?
זה לא היית ברור בעולם הקדום, כי היום שאנו רואים חולה נפש אז אנו מגדירים אותם ככאלה (לא כשירים) אך ורק שאנו יודעים שיש בינה אחידה, והם יוצאים מהכלל (היום יודעים גם מה הבעיה שלהם,)
אבל בעולם הקדום לא היית ברור שכך, כי ראו הרבה כוחות בטבע הרבה סוגי חיות וסוגי בינה ותובנות,
ומכאן האליליות בימי קדם,
מי יכול היה להצליח באבולוציה התבונית ? (להמציא שפות להמציא לוח שנה, בכלל להגדיר "זמן" שעון ימים ושנים וכו' להמציא חוקי חברה ועוד ועוד ??)
רק אלה שהבינו שיש בינה\תבונה אחידה ביקום, (בלי שיכירו כלל את היקום, היית להם תיאוריות משונות בעניין)
כלומר הפילוסוף הגדול הראשון, (שמבחינתינו זה יכול להיות אדם הראשון או חנוך או נח או אברהם אבינו)
שחשב כך והגיע לתובנה הזאת ?! הוא הוא המציא את השפות באנושות, וחוקי החברה וכדומה (יש רמז שקין הוא דווקא המציא את חוקי החברה אחרי הרצח שרצח את אחיו, כי כתוב בתנ"ך שהוא בנה עיר שלמה לבנו חנוך, ובשביל מה עיר שלמה לבן אחד ? אומרים המפרשים שהוא בנה עיר הכוונה בנה חוקי חברה, בכדי למנוע רצח כמו שהוא רצח את אחיו, אגב: השכל מגיע בדרך כלל שיש כבר לאדם ילדים ודואג להם ולעתידם,)
ובכן אילולי כל האנושות היו מקבלים זאת מהתחלה ?! אז כבר היום היית כבר באנושות גן עדן ממש,
כלומר כל ההתפתחות התבונית היום היא תוצאה ישירה מהתובנה הזאת, שיש תבונה\בינה אחידה לכל היקום,= 1+1=2
כלומר היינו כבר מזמן פותרים את כל המחלות והצרות שיש ביקום ובאנושות,
אבל לא כך היית המציאות,
בני אנשות רצו לשלוט על אחרים, ומכאן כל ההוכחות והטענות שיש אלילים שונים ותובנות שונות,
ולכן האליל שלי צודק מול האליל שלך שלא צודק,
ומכאן כל המחלוקות והמלחמות שהיית באנושות, מי פירוק השפות (הרי באבולוציה התבונית אנו מבינים שיש "אם" כל השפות, כלומר אנו מבינים שההתפתחות השפות חייבת לבוא קודם משפה אחת, כמו שכל בני אנוש באים מאדם אחד קדמון, כך הרי חושבת ובצדק תורת האובולוציה)
ועד אמונות טפילות, ורצח עמים אחרים
כביכול הם לא מהאליל שלנו,
כלומר מותר לרצוח עמים אחרים כי הם מהאליל הרע והאליל שלנו הוא הטוב במילא נעזור לאליל שלנו להשמיד את הרע כביכול,
אחרי שבני אנוש כבר ביטלו את האלילות ?!
נמצאה פיתרון אחר אצל הרשעים !
והיא להמציא את האל האחד, והוא רק שלי, (או לכפור בו ואז אין אחריות על מעשינו במילא אין לדרוש צדק כי אין אמת אבסולוטית וכדומה,)
וזה כת המחב,תים וכת המחב"שים וכת הנצרות וכת האיסלם וכת הנאורות (= אתאיסתים בל"ז)
ובשמו של האל האחד ?! מותר להרוג ולאשמיד,
כלומר אין תבונה אחידה ליקום ולאנושות בכדי לדרוש צדק, יש את הכת שלי, והאחרים הם הם הרע, ואנו נעזור לאל לאשמיד את הרע,
וכן היטלר חשב גם כך, אין תבונה אחידה רק יש חזק וחלש והוא יעזור לטבע לתת לחזק לשלוט,
תראה שבכל הכתות והדתות העיקר הראשון שלהם היא ?! אין תבונה רק יש סמכות עליון שאני השליח שלו,
לטוב ולרע,
וכל זה בדיוק הפוך מאלוקי ישראל\היהדות,
אלוקי ישראל אומר שהכל בינה אחת ואמת אחת, ואפשר לדרוש צדק מכולם, ולא ?! היקום ינקום בנו !
כמו שקרה בכל ההיסטוריה האנושית,
רק היום שכל בני אנוש מבינות זאת, אז מתאפשר ההתפתחות התבונה והמדע ולמצוא תרופות למחלות וכדומה,
ואיך זה קרה באמת (ההצלחות הגדולות של האנושות בכל תחום) ??
דווקא "הכפירה",
הכפירה שללה את כל האמונות הטפילות וכל האליליות, ואז עלו על הדרך הנכונה,
כלומר חקרו את היקום והבינו שבאמת יש חוקיות אחידה ליקום ולאנושות,
הבעיה של הכפירה היא בזאת שהם לא מבינים שיש כאן אחריות שלנו על העתיד,
במילא יכולים לעשות מה שבא להם,
הם לא מבינים שדווקא התובנות של היום דורשת אחריות אנושית על היקום כולו, (הם יודעים זאת לגבי החור באוזון ועוד, אבל לא באחריות המוסר לדורות,)
גם באבולוציה היום יודעים זאת, שהאחריות לגבי הכל (מ"גנים" עד מעשה הקטן ביותר ?! משפיע לדורות) חוזרת לאנושות,
כלומר אין אלוקים שומר שלא יהיה כך (מצד המאמין באלוקים) ואין הכופר יכול לומר אני לא עשיתי שום רע,
כלומר האדם הכופר שלא שמר על בריאותו ולכן סובל הוא מסכרת, והוא יורש זאת לצאצאיו (בגנים) לדורי דורות ?!
הוא הרשע שגרם לזה לצאצאיו,
וכך גם לגבי שימוש המכוניות לנוחיותינו,
אנו (הכפר והמאמין) הורגים יום יום 3500 אנשים נשים וטף, ופוצעים מעל 8000 אנשים נשים וטף,
כל זה גורמים גם המאמין באל שהוא כביכול הסמכות במילא שבבקשה ישגיח עלינו מתאונות וממחלות ולכן לעולם המאמין לא יעשה כלום למנוע זאת,
וגם הכופר שממש לא איכפת לו מהיקום כי אין סמכות אלוקית,
(כלומר הוא רוצה שיהיה אלוקים דתי מחב"תי, בכדי לכפור בו, ואז יעשה מה שבא לו,
הטיפש לא מבין שהסמכות זה התבונה\הבינה בעצמה, כנ"ל לגבי צאצאיו שסובלים מסכרת, או שצאצאיו נהרגו בתאונה בגללו וחבריו שהמציא את ההרג הזה באנושות,
מה זה אין סמכות ? הרי התובנה הזאת היא היא הסמכות, הרי יודע הוא שבכל יום ויום יכול הבן שלו או הבת שלו או אישתו שהוא אוהב עד מות, למות במכונית בתאונה,)
וזה אלוקי ישראל הגדול והנורא,
ועכשיו ?! מיהו הטיפש שיכחיש זאת,
לומר אין אלוקים אין אמת אבסולוטית, במילא אני יכול לעשות מה שבא לי,
טיפש בכפליים הוא הכופר הזה,
כי עד שהשכלת להכחיש את כל האמונות הטפילות ?! ב"ה ! אז קח עוד צעד קדימה ותבין שהתבונה היא היא הסמכות לגביך ולגבי צאצאיך עד עולם,
[הרי לדוגמא: הרחמים על קן ציפור גורמת לרחמים באנושות על בעלי חיים וק"ו על חלשים ועל נולדים פגועים גופנית ושכלית,
ואז מהם התפתח כל התרופות במדע ורוב הטכנולוגיות באנושת, וגם האריכות ימים שיש היום באנושות,
(הרי ידוע לכל שכל המדינות הגדירו היום את גיל הפנסיה לגיל 65 במקום 60 עד היום, שזה אומר שהאנושות מאריכה ימים בגלל התובנות החדשות שיש, והכל הגיע אך ורק בגלל הרחמים וכיבוד הורים וזקנים,)
הרי רק הרחמים גרמה לכל הבתי חולים והרופאים והרפואה והתפתחות המדע במדעי הרפואה,
הרי המאמין הטיפש והכופר לא היו טורחים כלל לפתור את הבעיות האלה כי אלוקים עושה הכל,
או ש"המקרה" (= הכפירה) עושה הכל,
וכאן בדיוק אומר אלוקי ישראל שדווקא שני מצוות אלה הם יביאו לכם אריכות ימים,
מיהו אלוקי ישראל שאומר דבר כזה בלי קשר נראה לעין, הרי מה הקשר בין כיבוד הורים וזקנים לבין רחמים לבעלי חיים וק"ו לחלשים ??.
התשובה היא התבונה הוא אלוקי ישראל, והוא (התבונה) יכול להבטיח זאת ולקשר בינהם,
הנה עובדה היסטורית שזה כך,]
וכן גם הטיפש המאמין בטיפשות, (איך אומר הרמב"ם ?! אין קונים תורה בלי מדע !) מפסיד את עולמו ועתיד צאצאיו לדורי דורות,
הוא יכול לדפוק כל היום את ראשו בקיר ולזעוק לאליליו, שום דבר לא יעזור לו, הבן או הבת יהרגו בתאונות, הצאצאיו יסבלו בגנים לא טובים, אם לא ישמור על עצמו בריאותית,
תראה לאן הוביל אותנו האמונה המטופשת הזאת,
על כן אומרים חז"ל הקדושים, (במשנה מסכת חגיגה פרק ב) "כל שלא חס על כבוד קונו ראוי לו שלא בא לעולם"
מפרש לנו הרמב"ם (בפירוש המשנה לרמב"ם מסכת חגיגה פרק ב)
כל שלא חס על כבוד קונו, הכוונה בזה מי שלא חס על שכלו, כי השכל הוא כבוד ה'.
כלומר, השכל התבונה הבינה מחייב אותנו והיא הסמכות ביקום כלפינו,
ולכן אמרתי שהמחב"תים והמחב"שים משחקים משחק מלוכלך,
שניהם רוצים לשלול את הסמכות של התבונה\הבינה (= האלוקים)
זה מצד האמונה באלילות
וזה מצד הכפירה בו,
תוקן על ידי maxmen ב- 14/06/2011 01:54:01
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2011 10:54 |
|
| |
כל נוצרי או מוסלמי בודהיסתי היה כותב על דתו דברים דומים
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2011 11:30 |
|
| |
למקס היקר . שניים אני אוהב בך,שהמעיין שלך נובע מתוכך ולא מספרים, ואת שמחת החיים והחיוניות שיש למי שדרכו נהירה לו [ובניגוד לרבים מהחברים שעושים עבודת קודש בחיפוש אמת והריסת עולם הדמיון ,אבל אין עולם תחליפי להם ,ולכן יש דוק של מרירות על כל דבריהם] לעצם העניין,אנסה לתמצת מה שהבנתי מדבריך,כלל היש וההיות המבוססים על תבונה אחת וחוק אחד זהו המכונה אלוהים.[האם שפינוזה?] העולם עומד על תבונה אחת ולא על מקריות .התבונה נמצאת בכל היש [החוקיות] והאדם הוא היצור שיכול לקלוט את התבונה [השכל] ולהחילה על העולם. ולכן אין הבדל אם האדם מגדיר עצמו דתי או אתאיסט אם הוא לוקח על עצמו אחריות לשמירת העולם ואחריות לעולם טוב [פיזית] לו ולזרעו הרי הוא בן בריתך. כמה הערות.א] אני לא חושב שהערך העליון הוא שמירה על תוחלת חיים ארוכה,אני חושב שחיים של משמעות כרוכים פעמים רבות בלקיחת סיכונים,ופעמים שחיל שלחם מתוך דיבוק חברים וידיעה על מה הוא נלחם ומת בקרב ,שחייו היו מלאים ומשמעותיים יותר ממי שהגיע לזקנה מתוך שעמום ,וגם לגבי המכונית רוב האנשים התבוניים מעדיפים לקחת את הסיכון ולחיות את החיים בצורתם המודרנית כולל כל הסיכונים ,ואני מאמין שגם אתה נוסע במכונית,ובקיצור החיים כשלעצמם לא משמעותיים .משמעותית רק העשייה והבחירה והנועזות. ב] אני רוצה להעמיד מול שיטתך את דרך הרמב'ם שמחד הוא קרוב מאד לדרכך,שהאדם אחראי יחיד על גורלו ,וההשגחה הוא שכלו של האדם ,ומתאמץ בכל כוחו להפריך את אריסטו שהכל כורח[אם כי כורח תבוני] ומעמיד הכל על הרצון החופשי, ואני חושב שאתה קרוב לדרכו של אריסטו היינו שמשמעות העליונה שהאדם יכפיף עצמו לתבונה הטבעית הפיזיקלית ולרמבם המשמעות היא בבריאה יוצרת של רצון האדם שאינה כפופה לכלום.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2011 06:29 |
|
| |
| רוחדשה כתב: |  | למקס היקר . שניים אני אוהב בך,שהמעיין שלך נובע מתוכך ולא מספרים, ואת שמחת החיים והחיוניות שיש למי שדרכו נהירה לו [ובניגוד לרבים מהחברים שעושים עבודת קודש בחיפוש אמת והריסת עולם הדמיון ,אבל אין עולם תחליפי להם ,ולכן יש דוק של מרירות על כל דבריהם]
תודה צדיק דברך הם כמו דם חדש לורידים שלי, אתה ועוד כמה נותנים לי חשק לכתוב, כי לפעמים נראה לי שלא מבינים אותי, ושאני רואה את התגובות שלך ועד חברים כאן, אני רואה שאני ב"ה מובן ועמלי לא לריק, אז שוב תודה,
לעצם העניין,אנסה לתמצת מה שהבנתי מדבריך,כלל היש וההיות המבוססים על תבונה אחת וחוק אחד זהו המכונה אלוהים.[האם שפינוזה?] העולם עומד על תבונה אחת ולא על מקריות .התבונה נמצאת בכל היש [החוקיות] והאדם הוא היצור שיכול לקלוט את התבונה [השכל] ולהחילה על העולם. ולכן אין הבדל אם האדם מגדיר עצמו דתי או אתאיסט אם הוא לוקח על עצמו אחריות לשמירת העולם ואחריות לעולם טוב [פיזית] לו ולזרעו הרי הוא בן בריתך.
לגבי שפינוזה:
יש דורשים לי זאת לגנאי ואתה כנראה דורש זאת לשבח, כי היו כמה שאומרים לי לגנאי שאני מדבר כמו שפינוזה, למען הסר ספק לעולם לא ראיתי את ספריו, רק מה ששמעתי פה ושם, כפי שאני הבנתי שפינוזה היה יהודי טהור במילא לא פלא שהיהדות (=הספרות) הביא אותו לכך, אז אם מצאתי לי חבר לדעה אז טוב שכך, כלומר טוב היא לי לראות שאני בדרך הנכונה,
כמה הערות.א] אני לא חושב שהערך העליון הוא שמירה על תוחלת חיים ארוכה,
הערך צריך להיות שיהיה לכולם טוב, והיות שדור ודור מחכים יותר ולכן כל דור יהיה יותר טוב ופחות סבל,
הרשע (לצורך העניין) עושה רע בדור שלו ולדורות ועוצר את ההתקדמות הטוב ביקום וכמובן לאנושות בדורות הבאים,
אני חושב שחיים של משמעות כרוכים פעמים רבות בלקיחת סיכונים,
בוודאי אחרת לא היינו מתקדמים, ולכן אנו חייבים להם תודה, (אגב גם לרשעים אנו חייבים תודה כי הם בכשלונותיהם לימדו את הטובים מה טוב ומה רע, וזה עומק דברי האריז"ל שכל אדם מביא תיקון לעולם אפי' היטלר רח"ל)
ופעמים שחיל שלחם מתוך דיבוק חברים וידיעה על מה הוא נלחם ומת בקרב ,שחייו היו מלאים ומשמעותיים יותר ממי שהגיע לזקנה מתוך שעמום ,
בוודאי שהחייל קידם את האנושות צעד נוסף לטוב, הרי בלעדיו הרשעים היו משמידים את האנושות,
תבין שכל מוליד ילדים או כל מלמד תבונה לדור הבא וכל שנהרג בשביל האנושות, הם כל אלה קידמו את האנושות לאן שאנו היום ועכשיו,
וגם לגבי המכונית רוב האנשים התבוניים מעדיפים לקחת את הסיכון ולחיות את החיים בצורתם המודרנית כולל כל הסיכונים ,ואני מאמין שגם אתה נוסע במכונית,ובקיצור החיים כשלעצמם לא משמעותיים .משמעותית רק העשייה והבחירה והנועזות.
וכאן אני חולק לגמרי, בוודאי שבלי סיכונים אין לאנושות כלום כנ"ל, אבל כל הסיכונים הם על גזירות הטבע, כלומר למצוא תרופות למחלות, לחקור את חוקי הטבע על הכל ניקח סיכונים, בכדי להפוך את העולם ליותר טוב,
כמו החייל שנלחם בשביל החופש לאומה שלו,
אבל כמו במלחמה אנו רוצים ומתפללים שלא יהיה כלל וכלל מלחמות כי זה מיותר לגמרי, רק בינתיים שיש רשעים ואנטרסנטים אז חייבים החיילים להקריב את נפשם וגופם בשביל החופש, אבל אין חולק שבכלל המלחמות הם מיותרות,
כך בדיוק בעניין המכוניות,
זה הרג מיותר לגמרי, האנושות חייבת להבין זאת,
יותר מזה האם אנו כהורים שואלים את הילדים לפני הנסיעה האם הם מוכנים לקחת את הסיכון ???? הרי ברגע שרק נשאל אותם הם לא יסכימו בוודאי להיכנס למכונית, ובצדק,
אז איך אנו עושים זאת ????? איך אנו מכניסים אותם למכונית בלי ידיעתם והבנתם לסיכון הזה ??
אני בפירוש לא אומר לבטל את הנוחיות הזה לגמרי, כלומר צריך פשוט לעשות זאת נכון יותר, אי אפשר לתת ליצרני המכוניות לחשוב חשבונות כלכליים, חייבים לבנות מכוניות מברזל ולא מנייר,
טוב. זה מיותר שאני יכנס לדברים טכניים בעניין,
אבל ברור שהחשיבה בעניין צריך להיות שאנו הורגים בהם בידים, את עצמינו ואת ילדינו בלי הסכמתם,
ואם כך נחשוב וכך נלמד את התבונה באנושות ?! אז בוודאי שהאנושות יעשו הכל למנוע זאת !
תראה ותבין. זו מגיפה קבועה שאנו המצאנו בידיים, זו לא מגיפה טבעית שאנו מנסים להילחם בא ואין הצלחות, כמו מות עריסה לתינוקות וכדומה,
כלומר האנושות נלחמת בכל המגיפות אפי' שעוד לא מצוא לה תרופה,
במכוניות העניין הפוך לגמרי אנו מיצרים את המגיפה. בלי לתת את הדעת על כך,
ב] אני רוצה להעמיד מול שיטתך את דרך הרמב'ם שמחד הוא קרוב מאד לדרכך,שהאדם אחראי יחיד על גורלו ,וההשגחה הוא שכלו של האדם ,ומתאמץ בכל כוחו להפריך את אריסטו שהכל כורח[אם כי כורח תבוני] ומעמיד הכל על הרצון החופשי, ואני חושב שאתה קרוב לדרכו של אריסטו היינו שמשמעות העליונה שהאדם יכפיף עצמו לתבונה הטבעית הפיזיקלית ולרמבם המשמעות היא בבריאה יוצרת של רצון האדם שאינה כפופה לכלום.
לא מכיר את תורת אריסטו חוץ מה שלמדדתי במורה ועוד ספרי מחשבת ישראל,
אבל דעתי שאריסטו בעניין זה טעה טעות חמורה ביותר, (אם הבנתי נכון מה שאתה אומר בשמו)
כי סכרת לדורות האבא גרם ביודעין (אפי' לא ידע אבל יכול היה לדעת אם היו כבר אז משכילים במדע ומבינים שמעשיו יגרמו לכך)
כלומר זה שכל צאצאיו סובלים היום בסכרת זה הכל האבא גרם, הרי כלונו מאדם אחד קדמון, ואם יש כאלה וכאלה אז בוודאי מישהו באמצע קילקל, (זה שלא ידע לא מוריד כלום מאשמתו, אני לא מדבר על לאשים אותו בבית משפט, אבל ה"בכוח" לדעת היית כבר אלפי שנים לו למדו וחקרו את המדע כבר אז, ברצוני לטעון שאנו כהיום צריכים לחשוב בדרך הזאת ואז אולי נבין ונשכיל לעשות לדורות הבאים שלא יסבלו ממעשינו אנו,)
במילא אריסטו טעה בלומר שהכל כורח, הנה היום בתורת האבולוציה אנו יודעים מה כל אדם גורם לדורות,
היום בוודאי הרמב"ם יהיה צודק, כי במקום שיש כאוס ואין הטבע בוחר לו מעצמו דרך, כאן אנו יכולים להחליט בשבילו (בשביל הטבע) לכאן או לכאן, והנה יש במצב כאוטי בחירה חופשית, ואם יש בטבע כאוס אז כבר לא קשה לקבל שהאדם יכול לבחור לו אישה עם גנים יותר טובים בכדי לזכות לצאצאים איכותיים יותר, רצוני לומר שכמו שאפשר לקבל כאוס כך נקבל בחירה, אז שוב חוזרת האחריות על בני אנוש, ואי אפשר להכחיש זאת היום,
|
|
לא מזמן היית אשכול בנושא מעניין האם מוסרי להביא\להוליד ילדים,
כלומר טענתו וטענת החברים כאן בפורום היית שהרי "נמנו וגמרו טוב לו שלא נברא משנברא" אז אייך אנו מביא ילדים בלי לשאול אותם קודם, (כן. אילו יכולנו כביכול,)
אני טענתי להם. נכון ולכן אנו נותנים להם הכל בגיל הצעיר יותר, נותנים להם חינוך ולימוד וגידול ואוכל ובית חם,
בקיצור אנו כהורים נותנים להם הכל עד גיל הבגרות,
ואז יכולים הם על אחריותם להחליט האם רוצים להמשיך לחיות ולעמול בשביל החיים או לא, כלומר יכולים להתאבד ושלם על ישראל,
כלומר הבעיה המוסרית להביא ילדים שמה עדיפו לא להיוולד ?! לא קיימת כלל כי בידו להחליט בגיל התבונה אם ברצונו להמשיך או לא,
עד הגיל הזה נתנו לו הכל וטוב לו בעולם, מהגיל שהוא צריך לצאת מהקן המשפחתי ולקבל עליו את עול החיים ?! אז שיחליט לבד כן או לא,
במילא ההורים בסדר מבחינתם בזה שהם מולידים ילדים,
ולמה אני מספר את כל זה ??
האבא מביא ילדים כהמשך ונצחיותו לדורות, כמו כל צומח ובעלי חיים ביקום,
זה טבעי ותבוני ביותר,
השאלה היא האם שאלנו אותם ? (את הילדים ?) טוב אנו רוצים המשך. אבל על חשבונם ?! מי נתן לנו רשות מוסרית לכך ?
על זה אני טוען שהנה אני עמל בשבילם לגדל אותם לחנך אותם וללמד אותם חכמה בינה ודעת עד הגיל שיחליט לאן פניו,
עכשיו הבן הזה אחליט שכן הוא רוצה להישאר,
השאלה היא האם מוסרי מצידו להישאר רק להנות מהעולם ולא להמשיך את העץ של אביו,
כלומר. במקום להתאבד הוא כן נשאר לחיות ולהנות מכל הטוב שאבותיו עמלו שיהיה לו בעולם בחיים שלו. אבל בלי להמשיך את העץ המשפחתי לטובת הדורות הבאים כמו שעשו מי שהביא אותו לכאן,
תבין אני לא מדבר מצד אביו, אביו לקח זאת בחשבון שבנו יהיה אולי פרזיט, ולכן הוליד יותר מאחד,
(ולכן זה באמת עומק העניין שאומרים ביהדות שמי שרואה חמש דורות (או שבע בנים) מעצמו בחיו ?! יזכה בוודאי לעולם הבא, כלומר מי שרואה זאת מובטח לו המשכיות לעולם ולנצח,)
אבל אני שואל מצד הבן בעצמו, מה הוא חושב לעצמו ? שכל האנושות במיליוני השנים עמלו בשביל שהוא יהיה הסוף של העץ הענקית של משפחתו ?
הטפוז שנאכל ?! אין לה ברירה כי חזקים ממנה אוכלים אותו בכח, = בני אנושת או חיות (ולכן באמת העץ מצמיח הרבה טפוזים אולי מאחד מהם יהיה המשך של עצים)
אבל הוא (הבן) ביודעין עושה סוף להמשכיות שלו ושל קודמיו בעץ, ועוד נהנה מכל עמלם בחינם,
ולכן אני טוען שנכון שהאנושות לוקח זאת בחשבון, ובעוד שאי אפשר לשאול אותם לפני שמולידים אותם במילא אין לבוא בטענות לבן שכזה,
אבל למה שלא נלמד אותם את התובנה הזאת ? למה לא לחנך אותם בדרך הזאת ? ואז ניתן לו גם את הבחירה לעשות מה שבא לו, אבל לפחות נתנו להם את התובנות מה הם מפסידים בעצם,
ושוב למה אני כותב לך את כל זה ?
כי דיברת על סיכונים שצריך לקחת,
ויש הרבה סיכונים שבני נוער לוקחים על עצמם בכדי להנות בחיים, וטוב שכך החיים צריכים להיות באמת טובים,
אבל מחובת ההורים והבוגרים לתת להם בינה ודעת מה הם יכולים להפסיד במשחק המסוכן שלהם,
הרי כל בר דעת יודע שלעולם יהיה מחלוקות באנושות בין הצעירים לבוגרים,
הבוגרים יודעים יותר ומבינים יותר, הצעירים חיים יותר, ומכאן כל המחלוקות בנינו הצעירים לבן הבוגרים,
וכאן אני טוען תנו להם בינה ודעת. אל תתנו להם עולם דימיוני ואל תתנו להם לסכן את עצמם לפני שהצליחו לעשות משהו בעולמם האישי כמו להוליד ילדים או להמציא משהו טוב לאנושות במחקר ובמדע וכדומה, וזה יהיה לזכותם לדורי דורות,
תנו לצעירים תורת חיים נצחית. בוודאי שעם בחירה חופשית. אבל תנו להם את התובנות לכך,
זה אותו שאלה ששאלתי אותך לעיל האם לא נכון לשאול את הילדים לפני שנכנסים למכונית האם הם מוכנים לקחת סיכון חיים בכדי להגיע לכמה רחובות רחוקות,
אותו בעיה מוסרית יש בלתת לצעירים ספורט מסוכן וכביכול חיים משוגעים ומסוכנים,
נכון שצריך את זה וחייבים זאת בשבילם, אבל חייבים גם לתת להם את הדעת והבינה על כך,
אני בישיבה קטנה למדדתי (בסדר מוסר) את הספר "חובת התלמידים" בהקדמה של הספר (או בתחילת הספר) הוא משכנע את הקורא בספרו שהוא הוא (הקורא) הוא כמו אדם הראשון וממנו מתחיל כל האנושות, איך שהוא יתחיל כך יהיה האנושות, אם בטוב. אז טוב, ואם ח"ו ברע. אז רע, כלומר אתה בחור צעיר יקר בידך העתיד האנושות,
ומאז הוא לא עוזב אותי,
כלומר לפעמים מילה אחת של מוסר בגיל הצעיר נכנס לך עמוק עמוק בלב ובבינה,
ואתה מתחיל להסתכל על העולם ועל חייך אחרת לגמרי,
אז מה ?! לא נהנתי בצעירותי ? בוודאי ועוד אייך !!
אבל באיזה צד\פינה במוח בלב היה התובנה הזאת ששמר אלי לא לקחת סיכונים מסוכנים יותר מידי,
וכל זה כתבתי לך לומר כי נכון שהכפירה חשובה לאנושות, ולו רק להיפרד מהאמונות הטפילות שעצרו את ההתקדמות של האנושות,
אבל לא לעשות מהכפירה עיקר, להפך צריך לעשות תורת חיים אמיתי לאנושות,
אותו בעיה גם ביהדות, נכון שמקומית היו צריכים עבודת האל, (המשכן אחרי העגל ובית המקדש וכדומה) אבל לא לעשותו כעיקר,
כי דווקא ברגע שעשו מעבודת האל כעיקר ?! אז עצרו את התפתחות היקום ונשארנו רק עם עבודת השם,
ברצוני לטעון שהכפירה ועבודת השם היו צורך מקומי השקפתית,
הכפירה: בכדי לכפור בכל השטויות ולהתחיל להבין את הטבע והמדע (= האלוקים בעצמו)
ועבודת השם: כי כל בני אנשות עבדו ע"ז, ולכן אמר לעבוד אותו במקום אלילות,
אבל שניהם מפסידים את העיקר, שהם תורת חיים אמתית ותבונית,
הכל בגלל הטפל שהיא ההשקפה הכפירתית מצד אחד והשקפת עבודת השם מצד שני,
ולדעתי שאלוקים הגדול והנורא בעצמו מסכים איתי בעניין, כי יש לנו מספיק שנות היסטוריה כתובה לראות שאני צודק בעניין,
האנושות חייבת תורת חיים, ולא תורת ,תן לחיות כי מחר נמות, מצד הכופרים,
או מצד המאמינים שהם חושבים שבמילא העיקר העולם הבא, על דרך העולם הזה רק פרוזדור,
שניהם מסוכנים לאנושות ולעתיד האנושות לדורי דורות לנצח נצחים,
לסיכום:
היום יותר מתמיד אנו מבינים את גודל האחריות של כל אדם ואדם באנושות כלפי העתיד הקרוב והרחוק,
היום יותר מתמיד אנו מבינים שאדם חי חיי נצח הוא לא מת באמת אם העץ שלו ממשיך לדורות,
היום יותר מתמיד אנו יודעים שהטוב מביא טוב יותר לא רק בין אנשים רק גם בטבע עצמו כמו תרופות למחלות ואריכות ימים,
היום יותר מתמיד אנו מבינים שבידינו נמצא העתיד ואפשר לנבא את העתיד,
שאלתי פעם למה כתוב פוקד עוון על בנים עד דור שלישי ורביעי בזמן שבבראשית כתוב שהוא פוקד לדורות עולם, כמו הקללות לאדם הראשון וחוה,
ואמרתי שאפשר לתרץ שבלי קבלת התורה (= המדע) אז באמת כל נזק שהורים עושים לעצמם הם יורשים אותם בגנים לדורות עולם, כמו בקללות לאדם וחוה שהיית לפני מתן תורה,
אבל אחרי מתן תורה (= המדע) בוודאי שנוכל להציל את הקללות אם לא בדור שלישי אז ברביעי,
אנשים לא רוצים להבין שהתורה בעצם נתנה כפי מדעת זמנם, כמו טומאה וטהרה וכשרות שזה היית מצוות בכדי להישמר ממחלות ומגיפות וכן מצוות צרעת ומצורעו ועוד,
ולכן לימוד התורה האמתית היא ללמוד מדע ולחקור את הטבע בכדי לדעת להישמר ולדעת מה טוב ומה רע,
ושוב נצטט את המשנה במסכת חגיגה פרק ב "כל שלא חס על כבוד קונו ראוי לו שלא בא לעולם"
מפרש לנו הרמב"ם במקום,
כל שלא חס על כבוד קונו, הכוונה בזה מי שלא חס על שכלו, כי השכל הוא כבוד ה'.
|
|
|
|
|