|
|
| נשלח ב-11/8/2011 21:22 |
|
| |
| דניאלבל כתב: |  | | למקסמן..
לא יודע אם הבנתי אותך נכון אבל אתה אומר שהבינה\תבונה היא האלוהים-אזי מי הוא שנקרא אלוהים בתנ"ך או שם הויה?, ומי כתב את התנ"ך לשיטתך? ומה זה נבואה ורוח הקודש לשיטתך ואם נאמר שזו התבונה אזי כולם נביאים או שלא, והיאך שיש התנאבות הרי זה משהו רציף התבונה ולא התנבאות חד פעמית?ומה ההבדל בין נבואה באספקלריא המאירה לשאינה מאירה?ואם זו אותה תבונה אחידה של כולם למה יש מדרגות שונות ולמה אני לא יכול לחלוק על הרמבם או יותר מזה על משה רבינו בעצמו או על אלוהים(התבונה)?
ואתה גם מרבה לדבר על כך שיהיה טוב ועל העתיד וכו'.. איך אתה מגדיר טוב?וע"פ מה? ומה לי שיהיה לי המשכיות?אולי זה ההגדרה של טוב לשיטתך?
באמת שאני לא שואל כדי לקנטר קראתי את האשכול הזה ודווקא שיטה מענינת יש לך ואשמח להבין אותה לעומק.. |
|
תראה דני היקר:
אני אברך צעיר וניק בפורום כמו כל הניקים, ואין לי איזה שהוא תורה או דעה אישית או מה,
כדרך כל הכותבים אני מנסה ללמוד מכולם וגם נותן את הבנתי את לימודי שלי בחיי הקצרים. בחידר בישיבה ובכולל כמה שנים,
אני לא יודע ולא זוכר אייך זה התחיל, אבל באיזה שהוא יום נכנס הפתגם "דת מקסמן" או כל סוג השמצה אחרת לדברי,
התחילו גם לומר שאני רוצה לחבר מהם ספרים, (וזה היה נכון לשעתו ודווקא בגלל חברים שהציעו לי לעשות זאת, ושאלתי יודעי דבר ולא מי יודע מה המליצו לי לעשות זאת, ולכן אני באמת לא עושה את זה,)
ולכן אין לקחת את דברי יותר מכל דברי החברים הניקים כאן, זה פשוט התובנות שלי ותו לא,
בוודאי שאני כותב את זה בפורום בכדי לשמוע מהחברים והגולשים האם זה נכון או לא, וכדומה,
והיות שהפורום מיועד לעצור ולחשוב, אז אני עוצר וחושב גם על מה שחברי הפורום כותבים כאן בשמם של גדולי ההגות באנושות. ודן בהם גם כן,
גם האשימו אותי בהטפה, נו ברצינות ? מי אני שיטיף למישהו אחר מה לעשות ומה לא לעשות, אני פשוט עוצר וחושב בקול, אם זה עניין המכוניות וההרג באנושות בשביל הנחויות שלנו, ואם זה בכל דבר שהאנושות לא ממש הולכת אחרי תבונתינו,
זה לא הטפה זה פשוט לחשוב מחדש, ולכן נקרא הפורום "עצור" כאן חושבים, המילה עצור פירושו "עצור" באמת ושאני עוצר מישהו לחשוב ?! אי אפשר להגדיר זאת הטפה או מה !
וחוץ מזה, אני צריך להיות איזה גדול בתורה או במדע או גדול בציבור, בכדי לאשים אותי במשהו, כל זמן שאני לא אחד מהם ואני ניק פשוט ורגיל ?! אין לאשים אותי בכלום לדעתי, לא לטוב ולא לרע,
נכון אולי לומר שצורת הכתיבה שלי היא באופן הטפה או סמכותית וכדומה, אבל לא היא בגלל ההטפה או שאני לוקח סמכות,
זה רק כי כך אני כותב מחוסר ידע\כישרון כתיבה בעברית, ולכן אין סיבה לקחת אותי ברצינות,
אני רק יכול להציע לכולם (לכל החברים והגולשים,) שכל הדעות והפילוסופיות נמצאים בספרות היהדות, ואין באמת חדש מתחת השמש, צריך פשוט ללמוד בחופש חשיבה מוחלטת, בלי דעות קדומות והשקפתיות,
ושוב אני לא אומר זאת בסמכות או מה, אני אומר את הניסיון שלי האישית בלימוד את התורה וספרות חז"ל והיהדות,
לעצם שאלתך דני היקר:
מבחינתינו האלוקים = התבונה, לא שאלוקים הוא מחוץ לנו או מה, כי זה לא רלוונטי לנו איפה הוא או מה הוא ואיך הוא, (ראה אשכול זה האי רלוונטיות מהו ואיך הוא האלוקים, (לדעתי כמובן)
מה שרלוונטי לנו היא אך ורק תבונתינו, והתבונה היא אחד ויחיד לכולם, וזה מלחמת היהדות מול האלילים,
ולא משנה לנו על איזה עניין, אם זה בחוקי חברה, או אם זה ברצונינו לעבוד מישהו מבחינת רוחנית, בכל דבר ודבר יש ופועל אחידות התבונה שזה מבחינתינו האלוקים, אין סמכות אחרת ביקום מבחינתינו אך ורק התבונה שהוא מבחינתינו האלוקים האחד והיחיד, (כל השאלות הילדותיות האם יש אלוקים או אין אלוקים היא ילדותית באמת, אני עוד לא מצאתי מישהו שיטען שאין אלוקים, אין מישהו שיאמר ש1+1=5 , ואין מישהו שיטען שיש הרבה אלוקימים ביקום, כלומר יטען ששני אלילים יצרו את המפץ, כולם באנושות מודים שהמפץ או כל מה שהיה התחיל באחידות מוחלטת, כלומר הכל אחדות מוחלט, וזה מהושג האלוקים)
ואז אתה שואל דני היקר מהו האלוקים בתנ"ך ?
ובכן הם לא חיים היום בכדי שאני יכול לשואל אותם, אבל אני יכול לבדוק לפי ההתנהגות שלהם הכתוב בתנ"ך ולראות מה פירוש אצלהם אלוקים,
ובכן, כתוב בחומש בראשית סיפור על אליעזר עבד אברהם שעשה מין גורל\ניחוש, והצליח לו, ומשפחת רבקה אמינו חושבים לומר שזה דבר האלוקים, (בראשית פרק כד) (נ) וַיַּעַן לָבָן וּבְתוּאֵל וַיּאמְרוּ מֵיְקוָק יָצָא הַדָּבָר לֹא נוּכַל דַּבֵּר אֵלֶיךָ רַע אוֹ טוֹב:
(נא) הִנֵּה רִבְקָה לְפָנֶיךָ קַח וָלֵךְ וּתְהִי אִשָּׁה לְבֶן אֲדֹנֶיךָ כַּאֲשֶׁר דִּבֶּר יְקֹוָק:
וכידוע אין דיבור האלוקים ולא היית דיבור, היית אך ורק גורל\ניחוש אז למה הם אומרים "כאשר דיבר האלוקים" ??
ויש כאלה הרבה בכל התנ"ך, כביכול דיבר ואין דיבור, על זה טוען הרמב"ן באותו שאלה איפה אמר האלוקים בקרבי אקדש ??רמב"ן ויקרא פרק י
"ולדעתי בדרך הפשט אין צורך לכל זה, (כלומר לפי פשוטו של המקרא לא צריך להיות דיבור ממש) כי דבר השם, גזרותיו ומחשבותיו וענין דרכיו, והדבור יאמר בכל אלה, דברתי אני עם לבי (קהלת א טז), חשבתי מחשבה זו. וזה הדבר אשר מל יהושע (יהושע ה ד), זה הענין, על דבר הכסף (בראשית מג יח). וכן ותהי אשה לבן אדוניך כאשר דבר ה' (שם כד נא) ( זה הפסוק אצל אליעזר) , גזר, וכמוהו באבירם בכורו יסדה ובשגוב צעירו הציב דלתיה כדבר ה' אשר דבר ביד יהושע בן נון (מ"א טז לד):והנה אמר משה, המקרה הזה הוא אשר גזר השם לאמר אל לבו, בקרובי אקדש, העניין הזה שדיבור האלוקים זה התבונה היית כל כך מקובלת בזמן התנ"ך שלא רואו בזה צורך לומר זאת, זה כל כך טבעי היית אצלהם,
אני אתן לך דוגמא: ששוטור עוצר אותך ונותן לך דוח, מה הוא טוען שהחוק נותן דוח, מהו החוק תשאל אותו ? המדינה ! מיהו המדינה ? ואז תסביר לו שמדינה זו קובצת אנשים שעם תבונתם חוקקו חוקים חברתיים ומאז אנו מחייבים אותך בשם החוק,
כך היית הבנתם של אנשי התנ"ך כלפי האלוקים כפשוטו, שמשה אמר לאהרן שאלוקים אמר בקרובי אקדש ?! אז אהרן הבין את דבריו כפשוטו כפי שהרמב"ן הבין זאת כפשוטו, וכן לבן ובתואל הבינו כך לומר, וכן מעשה העגל מיד אחרי מתן תורה אפשרי להבין כך, הרי אם היית דיבור ושמיעה וראיה אז אייך הם חשבו לומר שהעגל הוציאם ממצריים ?? ההתשובה היא שהם רצו משהו פיזי שיחייב אותם, כמו שהחייל נהרג לדגל של המדינה, הדגל היא משהו מוחשי וכל ילד יודע שזה רק לצורך פסיכולוגי וזיכרון תמידי, כך רצו עגל לזיכרון תמידי ומוחשי,
ולכן שאנו נגשים לתנ"ך לטקסט ?! אנו כבר רואים את הכותב התנ"ך חושב כך והוא כתב הכל לפי הדיבור והבנת ההמון, "דיברה תורה כלשון בני אדם" ומה היא לשון האדם ?! שהחייל נהרג בשביל הדגל, השופט פסק להרוג רוצח מכוח החוק,
ואז נשאל מה הם מפגרים ? הם נהרגים בשביל בד צבעוני = דגל ??? השופט הורג בגלל שכתוב באיזה ספר = חוק ????
ולכן פשוט היא לומר שכל דיבור אלוקי בתנ"ך ?! זו תבונה של האדם בסיפור, ולפי רמתו ונכונו של תבונתו ?! כך הוא יותר נביא יותר חכם ויותר רלוונטי לנו,
לדוגמא:
המדע טוען שלפי 5 מיליארד שנים התנגש אסטרואיד בכדור הארץ, והכדור קיבל סטיה, ומאז יש את העונות השנה, חורף קיץ סתיו ואביב,
בתנ"ך מסופר סיפור שנראה שזה קרה בזמן נח, ורק נח ניצל הוא ובניו, והם לא רצו להמשיך להוליד ילדים בצדק. שהתבונה שלהם אמר להם שאם זה יכול לקרות כל רגע ?! אז למה לעמל לריק,
ואז האלוקים (= תבונתם) אמרה להם כך, יכול להיות שכן ויכול להיות שלא, אם אני מחליט לומר שהעונות ימשך לנצח, אז אפשר להמשיך להוליד ילדים, ואם לא ? אז לא אז נפסיד, אבל אין וודאות שזה יקרה שוב,
במילא כדאי לנו להמשיך להוליד ילדים, אבל בכל דור ודור נשאל את אותו שאלה ?? אולי העולם יחרב עוד שניה ? אולי השמש יכבה פתאום ? ולכל שואל התנ"ך נתן כאן תשובה, אותו תשובה של נח ובניו,
שאנו לומדים את פרשת נח ודיבור האלוקים אליהם ?! אנו מבינים מה הפריע להם פילוסופית, תנסה ללמוד עכשיו את הפסוקים ותראה, (פשוט תחשוב שאתה כרגע אחרי צונאמי עולמי ורק אתה נצלתה, ותקרה את הפסוקים,)
(טו) וַיְדַבֵּר אֱלֹהִים אֶל נֹחַ לֵאמֹר:
(טז) צֵא מִן הַתֵּבָה "אַתָּה וְאִשְׁתְּךָ" (זוג זוג לקיום המין) "וּבָנֶיךָ וּנְשֵׁי בָנֶיךָ אִתָּךְ":
(יז) כָּל הַחַיָּה אֲשֶׁר אִתְּךָ מִכָּל בָּשָׂר בָּעוֹף וּבַבְּהֵמָה וּבְכָל הָרֶמֶשׂ הָרֹמֵשׂ עַל הָאָרֶץ הוצא הַיְצֵא אִתָּךְ וְשָׁרְצוּ בָאָרֶץ וּפָרוּ וְרָבוּ עַל הָאָרֶץ:
(יח) וַיֵּצֵא נֹחַ וּבָנָיו (לא זוג ולא רצו לקיים את המין) וְאִשְׁתּוֹ וּנְשֵׁי בָנָיו אִתּוֹ:
(יט) כָּל הַחַיָּה כָּל הָרֶמֶשׂ וְכָל הָעוֹף כֹּל רוֹמֵשׂ עַל הָאָרֶץ לְמִשְׁפְּחֹתֵיהֶם יָצְאוּ מִן הַתֵּבָה:
(כ) וַיִּבֶן נֹחַ מִזְבֵּחַ לַיקֹוָק וַיִּקַּח מִכֹּל הַבְּהֵמָה הַטְּהוֹרָה וּמִכֹּל הָעוֹף הַטָּהֹר וַיַּעַל עֹלֹת בַּמִּזְבֵּחַ:
(כא) וַיָּרַח יְקֹוָק אֶת רֵיחַ הַנִּיחֹחַ וַיֹּאמֶר יְקֹוָק אֶל לִבּוֹ לֹא אֹסִף לְקַלֵּל עוֹד אֶת הָאֲדָמָה בַּעֲבוּר הָאָדָם כִּי יֵצֶר לֵב הָאָדָם רַע מִנְּעֻרָיו וְלֹא אֹסִף עוֹד לְהַכּוֹת אֶת כָּל חַי כַּאֲשֶׁר עָשִׂיתִי:
(כב) עֹד כָּל יְמֵי הָאָרֶץ זֶרַע וְקָצִיר וְקֹר וָחֹם וְקַיִץ וָחֹרֶף וְיוֹם וָלַיְלָה לֹא יִשְׁבֹּתוּ:
(א) וַיְבָרֶךְ אֱלֹהִים אֶת נֹחַ וְאֶת בָּנָיו וַיֹּאמֶר לָהֶם פְּרוּ וּרְבוּ וּמִלְאוּ אֶת הָאָרֶץ:
(ב) וּמוֹרַאֲכֶם וְחִתְּכֶם יִהְיֶה עַל כָּל חַיַּת הָאָרֶץ וְעַל כָּל עוֹף הַשָּׁמָיִם בְּכֹל אֲשֶׁר תִּרְמֹשׂ הָאֲדָמָה וּבְכָל דְּגֵי הַיָּם בְּיֶדְכֶם נִתָּנוּ:
(ג) כָּל רֶמֶשׂ אֲשֶׁר הוּא חַי לָכֶם יִהְיֶה לְאָכְלָה כְּיֶרֶק עֵשֶׂב נָתַתִּי לָכֶם אֶת כֹּל:
(ד) אַךְ בָּשָׂר בְּנַפְשׁוֹ דָמוֹ לֹא תֹאכֵלוּ:
(ה) וְאַךְ אֶת דִּמְכֶם לְנַפְשֹׁתֵיכֶם אֶדְרֹשׁ מִיַּד כָּל חַיָּה אֶדְרְשֶׁנּוּ וּמִיַּד הָאָדָם מִיַּד אִישׁ אָחִיו אֶדְרֹשׁ אֶת נֶפֶשׁ הָאָדָם:
(ו) שֹׁפֵךְ דַּם הָאָדָם בָּאָדָם דָּמוֹ יִשָּׁפֵךְ כִּי בְּצֶלֶם אֱלֹהִים עָשָׂה אֶת הָאָדָם:
(ז) וְאַתֶּם פְּרוּ וּרְבוּ שִׁרְצוּ בָאָרֶץ וּרְבוּ בָהּ: ס
(ח) וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים אֶל נֹחַ וְאֶל בָּנָיו אִתּוֹ לֵאמֹר:
(ט) וַאֲנִי הִנְנִי מֵקִים אֶת בְּרִיתִי אִתְּכֶם וְאֶת זַרְעֲכֶם אַחֲרֵיכֶם:
(י) וְאֵת כָּל נֶפֶשׁ הַחַיָּה אֲשֶׁר אִתְּכֶם בָּעוֹף בַּבְּהֵמָה וּבְכָל חַיַּת הָאָרֶץ אִתְּכֶם מִכֹּל יֹצְאֵי הַתֵּבָה לְכֹל חַיַּת הָאָרֶץ:
(יא) וַהֲקִמֹתִי אֶת בְּרִיתִי אִתְּכֶם וְלֹא יִכָּרֵת כָּל בָּשָׂר עוֹד מִמֵּי הַמַּבּוּל וְלֹא יִהְיֶה עוֹד מַבּוּל לְשַׁחֵת הָאָרֶץ:
(יב) וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים זֹאת אוֹת הַבְּרִית אֲשֶׁר אֲנִי נֹתֵן בֵּינִי וּבֵינֵיכֶם וּבֵין כָּל נֶפֶשׁ חַיָּה אֲשֶׁר אִתְּכֶם לְדֹרֹת עוֹלָם:
(יג) אֶת קַשְׁתִּי נָתַתִּי בֶּעָנָן וְהָיְתָה לְאוֹת בְּרִית בֵּינִי וּבֵין הָאָרֶץ:
(יד) וְהָיָה בְּעַנְנִי עָנָן עַל הָאָרֶץ וְנִרְאֲתָה הַקֶּשֶׁת בֶּעָנָן:
(טו) וְזָכַרְתִּי אֶת בְּרִיתִי אֲשֶׁר בֵּינִי וּבֵינֵיכֶם וּבֵין כָּל נֶפֶשׁ חַיָּה בְּכָל בָּשָׂר וְלֹא יִהְיֶה עוֹד הַמַּיִם לְמַבּוּל לְשַׁחֵת כָּל בָּשָׂר:
(טז) וְהָיְתָה הַקֶּשֶׁת בֶּעָנָן וּרְאִיתִיהָ לִזְכֹּר בְּרִית עוֹלָם בֵּין אֱלֹהִים וּבֵין כָּל נֶפֶשׁ חַיָּה בְּכָל בָּשָׂר אֲשֶׁר עַל הָאָרֶץ:
(יז) וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים אֶל נֹחַ זֹאת אוֹת הַבְּרִית אֲשֶׁר הֲקִמֹתִי בֵּינִי וּבֵין כָּל בָּשָׂר אֲשֶׁר עַל הָאָרֶץ: פ
עכשיו אני אשאל אותך שאלה פשוטה, איך ראו החכמים (חז"ל) את הפסוקים האלה כפי הרמב"ן ודעתי, או כפי הילדים שלומדים מחוסר דעת ??
ואני מביא לך ראיות פשוטות שהם למדו כמוני,
אם נלמד כמו הילדים אז יש כאן הבטחה שהעולם יהיה לנצח, אז אייך יש להם דעות של שית אלפי שנין או עוד דעות למיניהם שהעולם לא יעמוד לנצח, הרי זה נוגד פסוקים מפורשים של האלוקים שלא ישחת יותר את כל הבשר, גם המדע יודע שיש סוף לכדור ולשמש שלנו,
אבל רק אם נלמד את דבר האלוקים כדרכי ?! אז מובן באמת שאין כאן הבטחה שלא יהיה מבול שוב, יש כאן כדאיות תבונית לחשוב כך, וזה דבר האלוקים,
את אותו טיעון אני טוען כל הזמן כלפי אתאיסטים, מה לך האם יש אלוקים או לא, כדאי לך תבונית לחשוב שיש,
אחרת מה לך להמשיך להוליד כמו שאלת נח ובניו,
מי כתב את התנ"ך אתה שואל אותי ??
יש לנו מסורת בעניין, ויש לנו את החוקרים, לי אישית מקובל עלי את המסורת יותר, כי יש לי אימון בהם, יש לי אימון בחכמים שלנו, ואין לי אימון באינטרסנטים, מצטער לומר זאת אבל הם חשודים בכך ובגדול, ראיתי מספיק מהם וראיתי את דרך חשיבתם, אני טיפוס שמטבעי אני מאמין בחכמים, ואצלהם\כלפיהם קיבלתי חוסר אימון מוחלט, אין להם שום בושה לדבר דברים בלי עיון עמוק, אני כבר לא מדבר על אחריות שמתבקש מכל חכם וחוקר שאם יש לו איזה שהוא רעיון ותיאוריה שיאמר זאת בזהירות, כך נוהגים כל חכמי המדע והטבע, ק"ו שמדובר בפילוסופיות,
מהי נבואה אתה שואל אותי ??
הנה כתבתי אשכול בעניין מהי נבואה ?? (חשיבה מחדש)
לדעתי נבואה בעיקר היא מהסוג שהאנושות רוצה לדעת מאלוקים, ולא מהסוג שאלוקים רוצה משהו מאיתנו,
ראה שם בהרחבה יותר,
בעניין דרגות נבואה: כמובן 1+1=2 זו הדרגה החזקה ביותר, יש דרגות של נבואה שיש בהם חופש תבונה,
ולכן הנבואה היא פחות מוחלט,
יש דרגות של האיש (לא של הנבואה\התוכן עצמה) אז שוב, תלוי מה אמר בתוכן, שאמר 1+1=2 אז אמירתו זו היא מוחלט,
שאמר להרוג בן סורר (=היפראקטיבי) זו דרגה שכבר לא מוחלט אחרי שאנו יודעים היום איך לטפל בו ( בבן סורר),
ולכן בוודאי שחז"ל חולקים על משה רבינו, לא רק חז"ל גם בנות צלפחד וגם כל היהודים בזמנו התווכחו איתו,
ואם שאלתך האם אנו יכולים היום לחלוק עליו ?! שוב תלוי במה ואיך אבל בגדול כן, למשל לחלל שבת אסור גם היום כי לא השתנה מתבונתו אז כלום, חייבים לשמור שבת כי זה מיסודות התבונה המוחלט, (חמש ימי עבודה בנאורות תוכיח)
מהי ה"טוב" אתה שואל אותי ???
אין שאלה כזו כל אדם יודע מהי טוב ומהי רע,
שאתה נוסע בכביש ורץ שם אמבולנס, אתה יודע שטוב לתת לו לעבור אותך, ובכל זאת אתה יכול לא לתת לו לעבור,
ובכל זאת אתה נותן לו לעבור,
באמת אין קושיה כזו, יש שאלות כאלה (שאלות מלשון לשאול לדעת וללמוד, אבל אין קושיה מהי טוב, כל ילד יודע מהי, בדברים מורכבים צריך הוא לשאול ולכן יש שאלות כאלה והאנושות דן בהם כל השנים, אבל אין אחד שיתווכח על המושג טוב ורע, בריא = טוב חולה = רע וכן על זו הדרך, ואל תשאל אותי אם כולנו נמות הרגע אז אין החולה רע מול הבריא, כי בכל זאת אני מדבר על הספק שכולנו נמשיך לחיות עכשיו)
לדוגמא: המשכיות,
זו מלימוד עמוק ורצון עמוק, אין אדם מבין זאת ישר אבל היא קיימת במודע שלו, במיוחד אצל הבנות\הנשים וזה המושג "בינה יתירה" שיש להם,
אתה מתחייב בהם בגלל החברה והמשפחה, כלומר יש לך את הבחירה לא לרצות בכך, אבל אם אתה רוצה להמשיך להנות מכל עמלם של קדמונינו בשביל צאצאיהם, אתה חייב להמשיך בכך מוסרית, שוב יש לך בחירה בעניין ואבא שלך לקח זאת בחשבון ולכן הוליד עוד ילדים שאולי אחד מהם כן ימשיך, כך זה בכל עשית האדם בעולם, שהאדם מחוקק חוקים הוא מתכוון לחברה ולעתיד החברה שיבואו,
כלומר כל פעלו של האדם בעולם היא לעתיד, למחר שלו למחר של זולתו וכן לעולמים, וזב המושג "לולי המשתגעים אין קיום לעולם"
יש לנו שפה ?! איך יש לנו את זה ? היו כמה משתגעים שעשו זאת לטובתינו,
יש לנו אוכל רך וקל לאכול (לחם אוכל מבושל), איך יש לנו את זה ? היו כמה משתגעים שהמציאו זאת לטובתינו,
יש לנו ברזל ונחושת,
יש לנו בתים
יש לנו מיטה לישון, בכלל הסדר מתי ואיך לישון,
יש לנו את הבגדים, בשביל מה בכלל, ואיך יצרו זאת,
בקיצור כל התובנות וכל הטוב שיש לנו בעולמינו הכל בכל מגיע מעמלם של קדמונינו שעשו לעתיד (למחר ולזולת)
והם מולידים ילדים בלי לשאול אותם קודם, אבל בכל זאת יש להם בחירה להתאבד ולא לשחק במשחק של האנושות והתבונה, אבל לא להתאבד ולהישאר להנות מעמלם של קודמונינו והחברה העכשוית ?! זו לא מוסרי והוא לדעתי "חזיר" אמיתי = "פרזיט" בל"ז, אם כי האנושות נותן לו לעשות זאת, ולוקחת זאת בחשבון שיהיו כאלה,
ולכן היא מחנכת את צאצאיהם כל אחד כפי תבונתו וכפי שכלו ויכולתו,
ושבאים אנשים קלי דעת ובלתי אחראים ואומרים דברים שיכול לגרום לביטול חינוכינו את ילדינו ?! אז נלחם בהם בכל הדרכים המקובלות !! כלומר בעיקרון אין בעיה להיות אומו ולהנות מהכל בחינם, אבל יש בעיה לדרבן לזה באופן חינוכי, אז עדיף למי שבחור בכך שישתוק לפחות, (וכן בכל עניין ועניין, האומו זה רק דוגמא)
ולכן חייבים אנו לדעת שלהאדם הפרטי יש בחירה ואין מחייב אותו לכלום,
החברה מחייבת אותו מתוך תבונתם, ולא הכל אפשר לחייב, פעם היית אימון בחכמים ולכן כל אדם התחייב מעצמו,
היום אין אימון (מוחלט) בחכמים ולכן האנושות לא מחייבת בכל, רק מה שממש קריטי לחיים העכשוויים כמו חוקי תנועה וחוקי סדר בחברה, ובכל זאת החברה מחייבת למשל לימוד חובה, אין ילד יכול לומר שאני לא רוצה ללמוד, פשוט מחייבים אותו ללמוד מכוח החוק,
כל הוויכוחים שיש לנו (היהדות) מול האנושות ?! היא מה להכניס בחוק ואז נוכל לכפות את התבונה על חוסרי תבונה = ילדים או אנשים שעוד לא למדו,
האנושות (הנאור) טוען לא ולא תן לאדם להחכים לבד, מה שירצה שיעשה כל זמן שלא מפריע לזולת,
היהדות טוענת: הוא יפסיד את עולמו הנצחית הפרטי, חייבים ללמד אותו תבונה, ואחר כך יבחר,
וזה המושג "חובת לימוד התורה" הלימוד הוא חובה ובכפיה כמו בנאורות, הבחירה נשאר במילא בשניהם,
כלומר כל אחד יכול לבחור אם רוצה הוא בכך או לא, אבל אל יפריע אחרים בחינוכם, את זה מותר לדרוש מכל אדם,
הסיפור התנכי של בנות לוט יוכיח לך איך ראה התנ"ך פילוסופית את האדם ותבונתו,
בעצם איפה שאתה זז בתנ"ך ?! רואים זאת ! בשביל מה צריך אברהם ארץ שלימה ? כי תיכנן להוליד אומה מצאצאיו !
למה הגאונות של הברית מילה ? דווקא בשביל זה ! שכל צאצאיו ידעו את תבונתו וימשיכו בכך, שוב מתוך תבונה ובחירה כמובן,
כתבתי הרבה בפורום בעניין (תבדוק את האשכולות שלי וגם הרבה כתבתי באשכולות אחרים)
אם יש לך עוד שאלות ואם יש לי תשובות ?! אז אני מוכן לחלוק איתך בלימודי את היהדות,
כי באמת כואב לי אייך אנשים לא רואים מה שאני רואה ביהדות,
אני מת על אלוקים שלנו אני מת על התורה שלנו אני מת על חז"ל שלנו ואני מת לעשות הכל ש"כולם" יבינו מה שאני מבין מהם,
(כולם = כולל החרדים והרבנים והגדוילים כי הם כבר מזמן עשו מהיהדות כע"ז וככל הכתות בעולם, וזה מה שכואב לי הכי הרבה, כי אני חרדי וככזה אני מחוייב מוסרית לדאוג להם, אבל אני ישמח אם כולם (= כל האנושות,) יבינו זאת,)
אבל שוב, מי אני ומה אני שאני יחליט ויטיף למישהו את דעתי, ולכן אני רק אומר את רצוני ושאיפתי, אין אני כופה ומטיף כלום ח"ו ואין לי דת חדשה ואין לי הגות חדשה, כל דברי נמצאים ביהדות שלנו לדעתי,
אין לי ולא חונכתי במקומות אחרים, זה מה שיש לי היהדות ורק היהדות,
וראיתי דעות מכל הסוגים בהגות האנושית, כאן בפורום וברשת, ובכל זאת אני טוען שאין חדש (בפילוסופיות) תחת השמש,
הכל בעצם יעמוד או יפול ח"ו באייך אנו נתנהג הלכה למעשה, וזה מה שרלוונטי לנו בעיקר,
נח ובניו יכלו להחליט לא להמשיך להוליד כי יש סיכוי שנעבוד\עמול לריק,
אבל היו מספיק חכמים להבין שהיא כרת וודאית (= איבוד קיומו הוודאית), מה שאין כן אם כן נמשיך להוליד ?! יש סיכוי לפתח את התבונה בכל דור ודור, כלומר כל דור יחכים יותר ויהיה קל יותר לחיות,
ולכן חשיבת נח רלוונטי לכל אדם אישית בכל דור ודור, ובכל רגע ורגע בהחלטות חייו,
תוקן על ידי maxmen ב- 11/08/2011 21:50:03
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2011 05:19 |
|
| |
תלמוד ירושלמי מסכת ברכות פרק ט דף יב טור ד /ה"א "המינין שאלו את רבי שמלאי כמה אלוהות בראו את העולם אמר להן ולי אתם שואלין ?! לכו ושאלו את אדם הראשון שנאמר כי שאל נא לימים ראשונים וגו' "
כלומר: המינים שאלו אותו אולי כמה אלילים בראו את היקום, ולא אחד ?!
אז ענה להם תשאלו את האדם הראשון, כלומר מין האדם חייב לבוא מאחד ראשון, ולכן חייב להיות בורא אחד ולא שנים,
ובזה מודים כל החכמי המדע היום,
אל אותו דרך אפשר לפרש שאל נא לימים ראשונים לגבי השפות, כלומר חייב להיות שהיו פעם שפה אחד לאנושות, וכן על זו הדרך, ומיסוד (= חשיבה) זה דרווין לקח את השקפתו,
-----------------------------------------------
דברים רבה (וילנא) פרשת ואתחנן פרשה ב יתרו נתן ממש בעבודת כוכבים שנא' (שמות יח) עתה ידעתי כי גדול ה' מכל האלהים (= יש עוד כוחות חוץ ממנו), נעמן הודה במקצת ממנה שנא' (מלכים ב ה) הנה נא ידעתי כי אין אלהים בכל הארץ כי אם בישראל,(= בארץ ומה בשמים ??) רחב שמתהו בשמים ובארץ שנא' (יהושע ב) כי ה' אלהיכם הוא אלהים בשמים ממעל ועל הארץ מתחת, משה שמו אף בחללו של עולם שנא' כי ה' הוא האלהים בשמים ממעל ועל הארץ מתחת אין עוד מהו אין עוד אפילו בחללו של עולם,(= אחדות מוחלטת) ובהמשך אומר: א"ר אושעיא אמר הקב"ה תנו לה מפרי ידיה אתה העדות עלי ואין עוד ?! ואף אני מעיד עליך (דברים לד) ולא קם נביא עוד בישראל כמשה,
כלומר, דרגת נבואה מוחלט מול דרגת נבואה חלקית של יתרו ונעמן,
תוקן על ידי maxmen ב- 12/08/2011 05:28:00
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2011 18:28 |
|
| |
מקס פשוט צריך לפעמים ללמוד פשט פשוט בתורה, ואזי לא מגעים לתשובות תמוהות. המילה אלוהים בתורה רוב הפעמים פרושו. בית דין או מנהיג כמו אצל יתרו ואצל נעמן למשל-
שמות פרק ד (טז) וְדִבֶּר הוּא לְךָ אֶל הָעָם וְהָיָה הוּא יִהְיֶה לְּךָ לְפֶה וְאַתָּה תִּהְיֶה לּוֹ לֵאלֹהִים:
שמות פרק לב
וַיִּקָּהֵל הָעָם עַל אַהֲרֹן וַיֹּאמְרוּ אֵלָיו קוּם עֲשֵׂה לָנוּ אֱלֹהִים אֲשֶׁר יֵלְכוּ לְפָנֵינוּ כִּי זֶה מֹשֶׁה הָאִישׁ אֲשֶׁר הֶעֱלָנוּ מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם לֹא יָדַעְנוּ מֶה הָיָה לוֹ:
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2011 18:34 |
|
| |
ירוחם:
נכון וידוע,
שבת שלום לך ידידי,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 01:41 |
|
| |
דני היקר (נעלמת ?)
תראה את הפסוק הזה מפרשת השבוע (ואתחנן) לדוגמא: (דברים פרק ה)
(כה) מִי יִתֵּן וְהָיָה לְבָבָם זֶה לָהֶם לְיִרְאָה אתִי וְלִשְׁמר אֶת כָּל מִצְוֹתַי כָּל הַיָּמִים לְמַעַן יִיטַב לָהֶם וְלִבְנֵיהֶם לְעלָם:
אולקים אומר "מי יתן" (= הלוואי שיבחרו בכך ובכך)
הלשון הזה מוזר מאוד (ויש הרבה בתנ"ך לשונות שכאלה כמו כל ה"פן" כי אמר אלוקים "פן" ינחם,,, "פן" יפרוץ בהם השם, ועוד,) אייך יש אצל האלוקים מושג של מי יתן (או "פן" כנ"ל) ??? כלומר לא הכל בשליטתו כביכול משחק בקוביה,
ותראה מה האבן עזרא אומר במקום, (אבן עזרא דברים פרק ה פסוק כה) ודע, כי שורש כל המעשים והתנועות גזרות השם. וכל הנמצאים תחת השמים כחם ותולדותם כפי המערכת העליונה עם השרשים למטה, וכן עם המורכבים, וכן כפי תנועתם יום יום ועת עת כי לעולם יהיה שנוי, כאשר פירש בעל ספר יצירה, והחלקים יקבלו מהכללים כפי תולדתם. ובעבור כח הכללים יוכלו לשנות מעט בתולדה. וזה טעם ויחזק ה' את לב פרעה (שמות יא, י), ובמקום אחר ויכבד לבו הוא ועבדיו (שם ט, לד), והכל אמת, על כן אומר: ידעתי ה' כי לא לאדם דרכו (ירמי' י, כג), ואומר: למה תתענו ה' מדרכך (ישעי' סג, יז). ומשה אמר ובחרת בחיים (דברים ל, יט). ואחר שהשם לא ימנע טוב, הנה הוא אוהב להטיב, ואמר הכתוב כלשון בני אדם מי יתן:
האבן עזרא אומר כן כן הכל דטרמיניסטי אבל יש חופש בחירה, וכלפי החופש\הבחירה, יש לומר מי יתן או "פן" או בחרת בחיים,
במקומות אחרים מסביר שאם יש לאדם כח יותר מהמשרתים (=חוקי הטבע) אז יכול לשנות לטובה או לרעה, כלומר יש בחירה גם בנושא שינוי הטבע והדטרמיניסטי בטבע, כמובן עם חוקי טבע אחרים, כמו שאנו מטיסים מטוסים מול כוח במשיכה בחוקים שהם נגדם, כמו כוח גרר ועילוי שהם גם חוקי הטבע, ומסביר שזה מה שמשה רבינו עשה במופתים, ולכן באמת כל נס בתנ"ך יש את היש שעם זה עשה את הנס, כמו (שמות פרק יד) (כא) וַיֵּט מֹשֶׁה אֶת יָדוֹ עַל הַיָּם וַיּוֹלֶךְ יְקֹוָק אֶת הַיָּם בְּרוּחַ קָדִים עַזָּה כָּל הַלַּיְלָה וַיָּשֶׂם אֶת הַיָּם לֶחָרָבָה וַיִּבָּקְעוּ הַמָּיִם:
וכן כל מעשה בראשית באים יש מיש בטבע, עיין שם,
ברצוני להוכיח לך שאפי' האבן עזרא שחיי (לפני 900 שנה) הרבה לפני שיש לנו את הטכנולוגיה כהיום וכל ילד יודע שאפשר לשחק עם הטבע, אפשר לרפות הרבה מחלות ולמנוע מגפות (מעניין שהאבן עזרא סבר לומר שבתוך הגוף אי אפשר לרפות, והיום יודעים שיש לאנושות גם שליטה בהם ויכולים להשתיל איברים וכדומה)
בקיצור החשיבה של חכמינו היו דווקא בדרך הזאת שאני מציע כאן כל הזמן, שהתבונה מתפתח ומכך השליטה בטבע, ומזה הנבואות לטוב ולרע, וזה האלוקים מבחינתינו,
בהמשך הוא אומר (אבן עזרא דברים פרק ו) כטעם כי אז אהפוך אל עמים שפה ברורה (צפניה ג, ט), והנה כל העולם ידברו שפה אחת, על כן יהיה שם ה' אחד:
כלומר אין מין הנמנע שכך יהיה לפי התבונה האנושית, אם כי כמעט היום זה כבר כך, כל אנשי המדע מדברים בשפה אחת, בתוכן וגם בשפה\מילה עצמה (= אנגלית) ולכן מקויים ההבטחה התבונית שבסוף יהיה אלוקים אחת וזה מאוד קשור תבונית לשפה האחת שיש היום במטמתיקה ובמדע,
ולכן אני טוען שעצם הוויכוח האם הוא בכלל קיים מתאפשר אך ורק במצב שמודים שיש אחד או בכלל לא ח"ו,
וזה מתאפשר שיש שפה אחת באנושות, כלומר כולם בדעה אחידה שהיקום היא אחד וכוח אחד, והכל התחיל מאיזה נקודה התחלתית = המפץ,
החשיבה הפילוסופית של היהדות (מול החינוכית והדרשות וכדומה) התנכית, בוודאי היית כפי שאני מסביר כאן כל הזמן,
עצם המושג נבואה מתחיל רק בזה ונגמר בזה, רופא יכול לנבאות לחולים מתוך חכמתו הרפואית, וכל כל חכם בתחומו,
ראה החיזוי מזג האוויר,
אף נביא לא חשב לרגע שיש הוקוס פוקוס בחטאים ובמצוות, הם לא חלמו על זה כלל, גם בהבטחות התנ"ך לא חשבו שחייבת להתקיים, כמו ההבטחה להאבות את הארץ, שלא קויים רק בזרעם בגלל שיעקב ובניו ירדו למצרים מרצון חופשי ועזבו את הארץ,
אני ייתן לך דוגמא שנזכרתי כרגע לגבי מהי נבואה:
במדבר פרק יא
(כו) וַיִּשָּׁאֲרוּ שְׁנֵי אֲנָשִׁים בַּמַּחֲנֶה שֵׁם הָאֶחָד אֶלְדָּד וְשֵׁם הַשֵּׁנִי מֵידָד וַתָּנַח עֲלֵיהֶם הָרוּחַ וְהֵמָּה בַּכְּתֻבִים וְלֹא יָצְאוּ הָאהֱלָה וַיִּתְנַבְּאוּ בַּמַּחֲנֶה:
(כז) וַיָּרָץ הַנַּעַר וַיַּגֵּד לְמֹשֶׁה וַיֹּאמַר אֶלְדָּד וּמֵידָד מִתְנַבְּאִים בַּמַּחֲנֶה:
(כח) וַיַּעַן יְהוֹשֻׁעַ בִּן נוּן מְשָׁרֵת מֹשֶׁה מִבְּחֻרָיו וַיֹּאמַר אֲדֹנִי מֹשֶׁה כְּלָאֵם:
(כט) וַיֹּאמֶר לוֹ מֹשֶׁה הַמְקַנֵּא אַתָּה לִי וּמִי יִתֵּן כָּל עַם יְקֹוָק נְבִיאִים כִּי יִתֵּן יְקֹוָק אֶת רוּחוֹ עֲלֵיהֶם:
ותעמיק ותראה כמה מוזר הסיפור הזה,
שני אנשים מנבאים, אוקיי מה הבעיה ? (התורה לא מספרת מה הם מנבאים)
יהושע אומר לא פחות ולא יותר צריך להרוג אותם, למה ? מה קרה ? הרי הם נביאים ואלוקים מדבר איתם אז מה החטא כאן ולמה צריך להרוג אותם, וחוץ מיזה הרי היה צריך לשמוח כמו שמשה שמח שיש עוד נביאים,
בכלל איזה פיתרון זה להרוג ? האם אפשר להרוג את מי שאלוקים מדבר איתו ורוצה בו ???
הסיפור הזה צריך להטריף כל לומד ומעמיק בסיפור,
עכשיו תראה אייך חז"ל העמיקו בעניין, הם (חז"ל) הרי לא ידעו מה ניבאו, הרי התורה לא מספרת לנו מה ניבאו,
אז פשוט ניסו לשחזר את הנבואה שלהם, כלומר מה יכלו לנבאות שיוציא את יהושע מכליו עד כדי כך שירצה להרגם בגלל זה, ומה גרם למשה רבינו דווקא לשמוח שיש עוד נביאים והלוואי שכולם יהיו נביאים, (כמו היום יש נביאים = חכמים ומומחים בכל תחום במדע)
תראה איך אני פירשתי את העניין באשכול זה http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=4&topic_id=2218553&forum_id=1364 ואני מעתיק לכאן,
שבוע טוב לכולם (הכנתי ושכחתי לשלוח אתמול)
מי לא שואל את השאלה המתבקשת בפרשה הזאת,
אלוקים כביכול נפגע מהעם, ורוצה לחסל אותם מיד כאיש אחד כדברי משה,
ומשה כביכול משכנע אותו תראה המצריים יצחקו עליך,
זה מה שלמשה רבינו היה להגיד ?
האלוקים מתעניין מה יגידו המצרים ?? ואם יגידו אז הוא מוותר לנו ? לא הוא לא מוותר לנו ! הוא ישקר\יעבוד על המצריים כביכול, ויהרוג אותם במשך ארבעים שנה, כך שהמצרים לא ירגישו שהרג אותם,
בקיצור אי אפשר לקבל את כל הדו שיח הזה כפשוטו,
ולכן ברצוני לפרש כך,
למשה רבינו יש שיח עם שכלו וראה שאין, הוא לא מצליח איתם, (= האומה) הם עם של אוכלי חינם = עבדים, אין עם מי להילחם אין מוטיבציה אפי' לדאוג לאוכל הם לא רוצים כמו בפרשת בהעלותך (= ההספסוף)
ולכן יש לו אפשרות לברוח לבד מהעם ולהקים אומה חדשה וחסל כל בעיותיו עם האומה הקשה הזה. שבמילא ימותו במדבר בלי מנהיג, וזה מה שכתוב כאן "אַכֶּנּוּ בַדֶּבֶר וְאוֹרִשֶׁנּוּ וְאֶעֱשֶׂה אתְךָ לְגוֹי גָּדוֹל וְעָצוּם מִמֶּנּוּ"
ואז משה חשב לעצמו נוווו אני הגיבור בן מאומץ בממלכת מצרים מה יגידו המצריים ?? הא חשבת שאתה יכול על מצריים
(יג) וַיֹּאמֶר מֹשֶׁה אֶל יְקֹוָק וְשָׁמְעוּ מִצְרַיִם כִּי הֶעֱלִיתָ בְכֹחֲךָ אֶת הָעָם הַזֶּה מִקִּרְבּוֹ:
(יד) וְאָמְרוּ אֶל יוֹשֵׁב הָאָרֶץ הַזֹּאת שָׁמְעוּ כִּי אַתָּה יְקֹוָק בְּקֶרֶב הָעָם הַזֶּה אֲשֶׁר עַיִן בְּעַיִן נִרְאָה אַתָּה יְקֹוָק וַעֲנָנְךָ עֹמֵד עֲלֵהֶם וּבְעַמֻּד עָנָן אַתָּה הֹלֵךְ לִפְנֵיהֶם יוֹמָם וּבְעַמּוּד אֵשׁ לָיְלָה:
(טו) וְהֵמַתָּה אֶת הָעָם הַזֶּה כְּאִישׁ אֶחָד וְאָמְרוּ הַגּוֹיִם אֲשֶׁר שָׁמְעוּ אֶת שִׁמְעֲךָ לֵאמֹר:
(טז) מִבִּלְתִּי יְכלֶת יְקֹוָק לְהָבִיא אֶת הָעָם הַזֶּה אֶל הָאָרֶץ אֲשֶׁר נִשְׁבַּע לָהֶם וַיִּשְׁחָטֵם בַּמִּדְבָּר:
(יז) וְעַתָּה יִגְדַּל נָא כֹּחַ אֲדֹנָי כַּאֲשֶׁר דִּבַּרְתָּ לֵאמֹר:
(יח) יְקֹוָק אֶרֶךְ אַפַּיִם וְרַב חֶסֶד נֹשֵׂא עָוֹן וָפָשַׁע וְנַקֵּה לֹא יְנַקֶּה פֹּקֵד עֲוֹן אָבוֹת עַל בָּנִים עַל שִׁלֵּשִׁים וְעַל רִבֵּעִים:
(יט) סְלַח נָא לַעֲוֹן הָעָם הַזֶּה כְּגֹדֶל חַסְדֶּךָ וְכַאֲשֶׁר נָשָׂאתָה לָעָם הַזֶּה מִמִּצְרַיִם וְעַד הֵנָּה:
(כ) וַיֹּאמֶר יְקֹוָק סָלַחְתִּי כִּדְבָרֶךָ:
(כא) וְאוּלָם חַי אָנִי וְיִמָּלֵא כְבוֹד יְקֹוָק אֶת כָּל הָאָרֶץ:
(כב) כִּי כָל הָאֲנָשִׁים הָרֹאִים אֶת כְּבֹדִי וְאֶת אֹתֹתַי אֲשֶׁר עָשִׂיתִי בְמִצְרַיִם וּבַמִּדְבָּר וַיְנַסּוּ אֹתִי זֶה עֶשֶׂר פְּעָמִים וְלֹא שָׁמְעוּ בְּקוֹלִי:
(כג) אִם יִרְאוּ אֶת הָאָרֶץ אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי לַאֲבֹתָם וְכָל מְנַאֲצַי לֹא יִרְאוּהָ:
(כד) וְעַבְדִּי כָלֵב עֵקֶב הָיְתָה רוּחַ אַחֶרֶת עִמּוֹ וַיְמַלֵּא אַחֲרָי וַהֲבִיאֹתִיו אֶל הָאָרֶץ אֲשֶׁר בָּא שָׁמָּה וְזַרְעוֹ יוֹרִשֶׁנָּה:
(כה) וְהָעֲמָלֵקִי וְהַכְּנַעֲנִי יוֹשֵׁב בָּעֵמֶק מָחָר פְּנוּ וּסְעוּ לָכֶם הַמִּדְבָּר דֶּרֶךְ יַם סוּף: פ
בקיצור הוא לא חושב לעזוב אותם לא בה בחשבון,
אבל בכל זאת אי אפשר להיכנס ולהילחם בלי מוטיבציה, ומוטיבציה אין לאוכלי חינם במצריים (= עבדים)
ולכן הפיתרון הראלי היא לחכות לדור השני שהם כבר חופשיים לגמרי במדבר ולא היו עבדים אוכלי חינם,
במילא אמר מחר פנו לכם המדבר דרך ים סוף תעשו סיבובים עד שימותו כל הדור האוכלי חינם = עבדים,
ועם הדור השני נצליח להיכנס לארץ ישראל, אבל ברור כבר שמשה בעמצו לא יכניס אותם לארץ ישראל, הרי הוא כבר יהיה בן מאה ועשרים,
וזה עומק דבריהם של חז"ל לגבי מה שניבאו אלדד ומידד,
הם ניבאו שמשה לא מכניס אותם לארץ ישראל, איך ?
פשוט מאוד ראו שהעם לא מוכן הם רוצים לאכול חינם = עבדים עם ראש קטן,
במילא אין עם מי להילחם ולכבוש את ארץ ישראל,
בקיצור: יהושע ראה בזה (בנבואתם של אלדד ומידד) חוצפה ואמר למשה כלם את אלדד ומידד כי הם מורדים בך במשה רבינו,
ומשה רבינו דווקא אהב את נבואתם ואמר הלואי שכולם כל האומה יהיו חכמים כאלה ויבינו מה קורה כאן עם האוכלי חינם,
בקיצור: אין כמו חז"ל,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ע"כ הציטוט,
ולכן תראה דני היקר איך חז"ל והראשונים מטפלים במקרא ותבין מה היית דרך חשיבתם של אנשי התנ"ך וחז"ל, מה היית הפילוסופיה שלהם, ולדעתי ולדעת כל מעמיק ביהדות רואה בכל דור ודור שהנה החשיבה של היהדות נצחה את כל הפילוסופיות הקיימות מאז ולעולם,
היהדות טוענת שהיקום היא בידי התבונה ובשליטתה, ושכך היא אחראית על מעשיה לעולמים, לטוב ולרע, ומכאן הנביאי זעם ביהדות, ומכאן השכר ועונש לדורות, כמו כיבוד אב ואם מביא אריכות ימים באמת, ראה האנושות היום מאריכה ימים אך ורק בגלל כיבוד זקנים ורחמים לזולת, שבשניהם יש הבטחה תנכית לאריכות ימים,
הרחמים המציאה את הרפואה ובתי חולים באנושות, כיבוד הורים הביא את רצון הזקנים לחיות בכלל הרי למה להם לחיות אם העולם שייך לצעירים רק ?! והבן !
שאנו רוצים להיכנס לנעליו של משה רבינו ולשאול אייך מעיז הוא להבטיח הבטחות שכל ילד יכול מיד לראות שהם לא עובדות במידי, למשל דור המדבר כולם נהרגו בגיל שישים, ובוודאי הרבה מהם לקחו את הבטחת משה כפשוטו, ואז אייך לא זכו לאריכות ימים ??
ולכן שאני רוצה לעמיק בדבריו ובהבטחתו אני לא מוצא דרך אחרת אך ורק את הדרך התבוני שבדבר, ובתבונה אפשר ואפשר להבטיח דבר שכזה, והנה האנושות הוכיח שזה כך, היום רוב המדינות העלו את גיל הפנסיה ל65 במקום 60 שהיית עד היום,
כל ההבטחות הנביאים התגשמו במדע של היום, אם זה בפירות הטובים. במאכלים ובקלות של להשיג אוכל,
היום האדם יכול לגור עם זאב וזאב יכול לגור עם כבש, גם במשל וגם כפשוטו,
הטובים שולטים באנושות מול הרעים, (כן כן, בגדול אפשר לומר שזה כך)
תורת האובולוציה מחזירה את הנבואה ואת האחריות האנושות לעתידה הקרוב ובוודאי הרחוק,
ומה ומי הם השולטים הכי חזקים באנושות ?? התורה !!!!! = הלומדים כמובן = הלימוד חובה לילדים בכל האנושות והלימוד באוניברסיטות, אין אדם יכול לעבוד ולפרנס את עצמו לפני שיש לו בגרות = תבונה מנימלית, אין לו עתיד בלי לימוד,
אז מי הוא המנצח ???? התבונה !!! ואיך ?? הלימוד תורה !!! והיא מפתח את התבונה מדור לדור והיא כמובן השולטת בטבע, אז האנושות נצחה את הטבע, רק נשאר לשאול האם נשכיל לעשות הכל לטוב, ראה אשכול זה מה בין לשמה ללא לשמה ?? (לא תרצח בלי אלוקים)
תוקן על ידי maxmen ב- 14/08/2011 02:18:30
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 02:33 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | | אלוקי ישראל זה השכל\הבינה\התבונה\החכמה,
משנה מסכת חגיגה פרק ב "כל שלא חס על כבוד קונו ראוי לו שלא בא לעולם"
מפרש לנו הרמב"ם (בפירוש המשנה לרמב"ם מסכת חגיגה פרק ב)
כל שלא חס על כבוד קונו, הכוונה בזה מי שלא חס על שכלו, כי השכל הוא כבוד ה'.
|
|
השבת נזכרתי באבן עזרא הזה שהקדים את הרמב"ם בעניין,
ובהקדמה לתורה הוא אומר: כי שיקול הדעת הוא הוא היסוד. כי לא נתנה התורה לאשר אין לו דעת. והמלאך בין אדם לאלוקיו ?! הוא שכלו !!!
כלומר: המלאך = השכל, והבינו את עומקם של הדברים,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 15:10 |
|
| |
והמלאך בין אדם לאלוקיו ?! הוא שכלו !!!
סתלבוטי קא מסתלבט?..מה אתה רציני הרי כתוב הפוך מדבריך השליח בין האדם לאלוהיו(השכל) הוא השכל?! הרי כתוב בראב"ע מפורש שאלוהים זה לא השכל זה שתי דברים שונים..
ועוד איך תסביר את הפתיחה של הרמב"ם למשנה תורה.."יסוד היסודות ועמוד החכמות, לידע שיש שם מצוי ראשון. והוא ממציא כל הנמצא; וכל הנמצאים מן שמיים וארץ ומה ביניהם, לא נמצאו אלא מאמיתת הימצאו" מי זה המצוי הראשון התבונה, השכל? של מי? הרי לא היה אף אחד...אלא אם כן אתה מאמין בקדמות העולם שאז כבר אין מה לדבר.. ועוד שאתה אומר שבימינו אפשר להוריד מצוות לפי שיכלנו...פשוט לי שזה לא דעת חכמינו ואיני יודע מה הם מקורותיך התורנים לכך.. ועוד שאם כבר תתבונן בתבונה בהקדמת הרמב"ם לפרק חלק שאתה אוהב להביא תראה שהוא לא אומר שהילד שהולך ללמוד תורה בשביל סוכריה לא יקבל סוכריה הוא פשוט אומר שלמיעוט שיכלו הוא לא מבין שהסוכריה זה לא המטרה..כך גם בגמול שיבוא לאדם עבור מצוותיו זה לא שאין גן עדן וגיהנום ותחית המתים-יש(וזה גם חלק מעיקרי אמונת ישראל) אלא שזו לא המטרה האמיתית,והרמב"ם בעצמו אומר שזו דרגה גבוה ולא כל אחד מגיע לדרגת אברהם אבינו עיין שם..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2011 20:07 |
|
| |
אדום שלך ושחור שלי
| דניאלבל כתב: |  | והמלאך בין אדם לאלוקיו ?! הוא שכלו !!!
סתלבוטי קא מסתלבט?..מה אתה רציני הרי כתוב הפוך מדבריך השליח בין האדם לאלוהיו(השכל) הוא השכל?! הרי כתוב בראב"ע מפורש שאלוהים זה לא השכל זה שתי דברים שונים..
קודם כל אני לא יודע מה פירוש "סתלבוטי קא מסתלבט" ולעולם לא תוכל ללמוד כך, מצטער,
מלאך = חוק טבע, מה שאנו קוראים היום חוק טבע ?! פעם בימי קדם קראו לזה מלאך,
ולכן המושג בחז"ל שלמלאכים אין בחירה, הם מוכרחים = חוק, שהאבן עזרא אומר "והמלאך בין אדם לאלוקיו הוא שכלו"
הוא לא מתכוון לשליח או מה, הוא מתכוון לחוק טבע שקיים אצל כל אדם, כמו 1+1=2 = הבינה, (ויש שנולדו בלי בינה, משהו בדי אן איי השתבש לו) בהרבה מקומות הוא מדבר על זה שהאדם יכול לגבור על הטבע הדטרמיניסטי עם תבונתו\חכמתו,
ולכן שאני טוען כל הזמן שאלוקים = התבונה, אני לא מדבר על העצמותו וכדומה שזה כלל לא רלוונטי לנו, מצידי שתשברו מיליוני שנים את הראש לחפש את העצמותו, ותתווכחו האם הוא קיים או לא ח"ו, אותי זה ממש לא מעניין הויכוחים הפילוסופים שלא נגמרים לעולם, מה שמעניין אותי זה איפה הוא אצלינו מה הקשר שלנו איתו, איך ומה צריכים אנו לעשות,
ולכן והיות שאנו מכירים את התבונה והוא הוא מה שרלוונטי לנו, אז מצידינו הוא האלוקים שאנו מחפשים, כך התנ"ך וכך חז"ל כולם חשבו כך ולכן דרשו את המוסר והתורה, חז"ל והאבן עזרא והרמב"ם כולם טוענים ששכלו של אדם זה לפני התורה ולפני הכל, והוא הוא כביכול המודד הברומטר שלנו בהכל, ולכן הוא הוא האלוקים מצידינו, (שוב אני לא דן כלפי עצמותו כי זה לא רלוונטי לנו בכלל)
ותראה שכולם (חז"ל והאבן עזרא והרמב"ם) בקול אחד זועקים כל אחד בדרכו הוא על העניין הזה,
חז"ל: מכאן אתה למד שגדולה בינה לפני הקב"ה יותר מן התורה, שאפילו אדם קורא תורה נביאים וכתובים ושונה משנה ומדרשים הלכות ואגדות שמועות ותוספות מושבות ומעמדות והגדות וכל סדרי בראשית ואין בו בינה אין תורתו שוה כלום, האבן עזרא: הדרך הג' דרך חשך ואפלה,
הרמב"ם: כל שלא חס על כבוד קונו, הכוונה בזה מי שלא חס על שכלו, כי השכל הוא כבוד ה'.
אני יכול לצטט לך לאלפים בראשונים ובחז"ל, תעקוב אחרי הספורנו בחומש דברים לכל אורך פירושו ותהנה ותשכיל מאוד,
ועוד איך תסביר את הפתיחה של הרמב"ם למשנה תורה.."יסוד היסודות ועמוד החכמות, לידע שיש שם מצוי ראשון. והוא ממציא כל הנמצא; וכל הנמצאים מן שמיים וארץ ומה ביניהם, לא נמצאו אלא מאמיתת הימצאו" מי זה המצוי הראשון התבונה, השכל? של מי? הרי לא היה אף אחד...אלא אם כן אתה מאמין בקדמות העולם שאז כבר אין מה לדבר..
ועוד שאתה אומר שבימינו אפשר להוריד מצוות לפי שיכלנו...פשוט לי שזה לא דעת חכמינו ואיני יודע מה הם מקורותיך התורנים לכך..
שוב אני לא דן בכלל על עצמותו, עניתי לרוחדשה היקר לעיל, וגם הסברתי לך שהיא כלל לא רלוונטי לנו,
לגבי להוריד מצוות בימינו:
בוודאי אפשר אם נכנס סנהדרין אפשר הכל בכל מכל, אנו לא עובדי ע"ז ח"ו התורה נתנה לחכמים בכל דור ודור,
ועוד שאם כבר תתבונן בתבונה בהקדמת הרמב"ם לפרק חלק שאתה אוהב להביא תראה שהוא לא אומר שהילד שהולך ללמוד תורה בשביל סוכריה לא יקבל סוכריה הוא פשוט אומר שלמיעוט שיכלו הוא לא מבין שהסוכריה זה לא המטרה..כך גם בגמול שיבוא לאדם עבור מצוותיו זה לא שאין גן עדן וגיהנום ותחית המתים-יש(וזה גם חלק מעיקרי אמונת ישראל) אלא שזו לא המטרה האמיתית,והרמב"ם בעצמו אומר שזו דרגה גבוה ולא כל אחד מגיע לדרגת אברהם אבינו עיין שם..
תראה הרמבם אומר בתחילה שם שאין דעה ברורה בחז"ל, ולא צריך לזה את הרמב"ם תלמד לבד ותראה עשרות חז"לים שמשמע מהם שאין גן עדן וגהינום (הקלסי שאנו חושבים עליו,) פשוט מאוד ואין גם חיים אחרי המות, וזה כוונתו של הרמב"ם שם פירוש המשנה לרמב"ם מסכת סנהדרין פרק י משנה א "דע שבעלי התורה נחלקו דעותיהם בענין האושר שישיג האדם בקיום המצות הללו אשר צונו ה' בהם על ידי משה רבינו, ובנקמה אשר תבואינו בעברינו עליהם מחלוקות רבות מאד כפי שנויי שכליהם, ונשתבשו בכך המחשבות שבוש רב, עד שאפשר שלא תמצא כלל אדם שנתברר אצלו ענין זה, גם לא תמצא בו דברים סדורים לאף אחד אלא בערבוב רב." כל לומד חז"ל מרגיש בזה מיד, אין דעה אחידה ויש שיבוש נורא בהם, ולכן בכדי לצאת מכל זה הוא טוען שזה לא התכלית, והוא צודק,
(אגב: הרמב"ם פתר את עניין הגהינום בזה שהוא קורא לה "נקמה" בכמה מקומות הוא מזכיר זאת, ולמה ??
ראה אשכול זה הגהינום בשביל מה ???)
)
|
|
תוקן על ידי maxmen ב- 14/08/2011 20:15:26
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2011 10:09 |
|
| |
אז תן לי לראות אם הבנתי אותך נכון.. אתה כן מסכים שלדעת חז"ל יש ישות כלשהיא עם כל התכונות אין גוף אחד שהוא המציא את הכל וכו', אתה פשוט אומר שזה לא רלאוונטי לנו לכן מה שרלוואנטי בשבילנו זה השכל והקשר שלנו לה' זה השכל, זה מה שאתה מתכוין?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2011 17:21 |
|
| |
דעת חז"ל הקדושים היא "הלוואי אותי עזובו ותורתי שמורו" כלומר חז"ל הבינו שאין הבדל בין הוכח לך אישיות שכזה לבין לא הוכח לך, התורה וצדקתה היא נכונה בכל מקרה, הם היו כל כך משוכנעים שהתורה רציונאלי\תבונית שלא צריך את התערבות האלוקים כבייביסיטר ובוודאי שלא צריך לדבר בשמו, וזה המושג "תורה לא בשמים היא" (בסיפור תנורו של עכנאי)
ולמה היו כל כך משוכנעים שהיא רציונאלי וצריך לקיים אותה בכל מקרה ?! כי ידעו שהבינה\התבונה היא היא המיצר את התורה בכל דור, במילא כל לומד יבין את התורה. כמו שלא ייכנס לאש כי האש שורף כך זה בכל מצוות התורה,
חז"ל לא חלמו בחלומם כזה מין טירוף שנהפוך אותם ואת התורה לע"ז ממש, הם לא חלמו שנעשה מין "חתימת התלמוד"
והיום עושים חתימת החזו"א או חתימת הרב אלישיב, או חתימת אדמור מבעלז ועוד,
מצד חז"ל שני סוגיי אנשים צריכים את האלוקים, 1, חינוך ילדים 2, הנוכלים ועובדי ע"ז,
ושאר האומה לא צריך את האלוקים (לצורך קיום התוורה והמצוות) כי הבינה והתבונה יוצר את התורה בכל דור ודור לפי התפתחותו התבונית באנושות,
ולכן דיברו כל כך הרבה על עתיד לבוא יבטלו החגים\התפילות\הקרבנות\רוב המצוות, רק הודיה תשאר כי להודות לאלוקים היא חיוב תבוני ממדרגה ראשונה ולא תבטל לעולמים,
שחז"ל דיברו על עתיד לא התכוונו לאלפי שנים, (הם לא היו נביאי שקר ח"ו ) הם התכוונו ממש בעתידם דור אחד או שנים, כלומר הם היו משוכנעים שאם כל האומה תלמד (כמו היום חינוך חובה לכל ילד עד גיל 18 ) תורה ותבונה. ובוודאי מתוך לימוד תתפתח התבונה החברתית והחינוכית עד כדי כך שלא נצטרך לאיים ולעניש כל כך על כל שטות,
אז חז"ל בוודאי חשבו כמוני\כדרכי בעניין,
הם לא ניסו ולא צרכו כלל להיכנס לפלונטר להוכיח את האלוקים מהו ומיהו, ובאמת לא עשו זאת בשום מקום,
חוץ אולי במשיח לפי תומו יש כמה סיפורי ויכוחים עם כופרים ומינים, אין ממש מסכת\גמ' שדן בעניין, כי מצידם לא צריך זאת כלל כנ"ל, רק הגאונים והראשונים התחילו לעסוק בהם, ואחד מהסיבות היא כי עשו "חתימת התלמוד" ואחריהם למדו בכל דור לעשות חתימות, חתימה = ע"ז, היום עושו את "כת השקפה" שגם היא ע"ז ממש, (אגם שחז"ל עצמם עשו חתימת התורה, אבל שם היו סיבות הפוכות ממש, כי היו הרבה ספרים קדושים שגנזו מסובות תבוניות באמת, ולכן בכדי שלא נלמד בהם עשו חתימת התורה, כלומר רק התורה בצירוף תורה שבעל פה (= חכמים בכל דור,) לומדים. ולא שאר הספרים החיצונים הקדושים שההמון הפכו אותם לע"ז ממש כמו היום שעושים מכל ספר קדמון ע"ז וחתימות ולא רק ספרים גם מעשה רב מספיק להפוך אותם לע"ז ממש, ולכן חז"ל גנזו אותם ואמרו רק התורה חתום אבל בתנאי שיש את הבעל פה לצידו = חכמים בכל דור ודור, כי הבינה מתפתח בכל דור ליותר טוב, או להפך יש ירידה תבונית בההמון, בכל אופן ואופן החכמים בכל דור הם הם הבינה והתורה ואלוקים, אבל אם החכמים הם בורים ועובדי ע"ז ?! אין לשמוע להם משום עוון ע"ז שאתורה אסרה,)
שחז"ל אומרים שהבינה היא לפני התורה, (וגם דרך ארץ לפני התורה מאותם סיבות) אז בהכרח היא שחוסר בינה (=חתימת התלמוד או ההשקפה) היא היא ע"ז ממש,
ובאמת כך מסביר האבן עזרא את האלילים וכישוף וכדומה, הוא טוען שלו היו נכונים עובדתית לא היית התורה אוסרת אותם, כמו הרפואה וכדומה, כל חוק טבע נכון שאפשר להיעזר בהם ?! אין בעיה מצד התורה להשתמש בהם ! דווקא שקרים ונוכלות התורה אסרה, כלומר, לו עבודה זרה היא אמת ח"ו ואפשר לרפות חולים איתם, אין כאן סיבה לאסור אותם כמו הרפואה והתרופות, אז למה התורה וחז"ל היו כל כך משוכנעים שעבודה זרה לא נכון עד כדי כך שחולה ההולך למות אסור לו להשתמש בע"ז ????? אל כורחינו שהם ידעו שהיא שקר, כי אם לא אז למה זה עבודה זרה שפשוט יוכיחו מדעית חוקית תבונית שהיא תרופה למחלה X וY
כל מי שמחייב את זולתו בלי בינה ?! הוא דורש לעבוד ע"ז ! זה המושג של עבודה זרה שהאלוקים\התורה היה כל כך נגדה עד כדי כך לתת לחולה למות ולא להשתמש בהם, מה שאין כן לגבי שבת\כיפור ושאר כל התורה שמחללים לפי הרפואה התבונית ומדעית, כלומר החולה פטור מהכל ומחללים בשבילו את כל המצוות,
לעצם עניין האלוקים ועצמותו:
חז"ל הבינו שלעולמים יש מקום להודות לו, אפי' שלא הוכח קיומו מדעית או פילוסופית, על כל פנים יש אפי לספקן הכי גדול להודות לו משום הספק, וזה נכון ומחייב תבונית לעשות זאת, ולכן אמרו שבעתיד (= הדור יהיה מספיק מפותח תבונית ומוסרית) ?! אז לא נצטרך את רוב המצוות ! רק להודות לאלוקים על כל הטוב שיש לנו בעולמו,
תוקן על ידי maxmen ב- 17/08/2011 17:21:32
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2011 09:56 |
|
| |
שמע אני לא מבין למה אתה מתחמק מהשא'..תחלאס אתה מאמין\יודע שיש מצוי ראשון שהמציא את הכל איזה שהיא ישות כלשהיא(שהיהודים מכנים אותו ה')..? אתה אומר שזה לא רלוונטי,ואנו לגבינו העיקר זה הבינה-סבבה מובן דעתך(לא מקבל אבל מובן) אם כן למה חז"ל התייחסו לזה?ובכלל לשיטתך מה זה תורת הקבלה?איזה בינה המציאה את העשר ספירות וזעירן אנפין וכו' ואיזה בינה בעולם יכולה להבטיח לי שלכל דג שיש חו קשקשים יש לו סנפיר וכו'... חייבים להודות שישנה בינה מעלינו מעל הבינה המוגבלת של האדם וגם אתה וכל החכמים לא יודעים וגם לא תדעו הכל אף פעם ולכן מוכרח לומר שיש חוכמה של הקב"ה שהיא לא כמו החכמה שלנו(והרמב"ם ביסודי התורה בעצמו אומר זאת) "ולא מחשבותי מחשבותכם"-אז אל תחשוב שאתה יותר חכם מכולם והמצאת איזשהיא פילוסופיה חדשה וסוג של דת חדש זה סתם דעות כפרניות מה שאתה אומר ולהגיד על גאונים וראשונים שהם "חתימה=ע"ז" והרי הם עשו חתימות אזי לא בקרב התורה מקומך אם כך תדבר על גדולי ישראל לדורותיהם..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2011 01:07 |
|
| |
| דניאלבל כתב: |  | שמע אני לא מבין למה אתה מתחמק מהשא'..תחלאס אתה מאמין\יודע שיש מצוי ראשון שהמציא את הכל איזה שהיא ישות כלשהיא(שהיהודים מכנים אותו ה')..?
אתה אומר שזה לא רלוונטי,ואנו לגבינו העיקר זה הבינה-סבבה מובן דעתך(לא מקבל אבל מובן) אם כן למה חז"ל התייחסו לזה?ובכלל לשיטתך מה זה תורת הקבלה?איזה בינה המציאה את העשר ספירות וזעירן אנפין וכו' ואיזה בינה בעולם יכולה להבטיח לי שלכל דג שיש חו קשקשים יש לו סנפיר וכו'...
חייבים להודות שישנה בינה מעלינו מעל הבינה המוגבלת של האדם וגם אתה וכל החכמים לא יודעים וגם לא תדעו הכל אף פעם ולכן מוכרח לומר שיש חוכמה של הקב"ה שהיא לא כמו החכמה שלנו(והרמב"ם ביסודי התורה בעצמו אומר זאת) "ולא מחשבותי מחשבותכם"-אז אל תחשוב שאתה יותר חכם מכולם והמצאת איזשהיא פילוסופיה חדשה וסוג של דת חדש זה סתם דעות כפרניות מה שאתה אומר ולהגיד על גאונים וראשונים שהם "חתימה=ע"ז" והרי הם עשו חתימות אזי לא בקרב התורה מקומך אם כך תדבר על גדולי ישראל לדורותיהם.. |
|
תראה דני היקר, אני גם לא מצליח להבין מה אתה רוצה ממני, אני חושב שהסברתי לך בדיוק את דעתי ואני מבין שזה לא נראה לך, אוקיי אתה לא הראשון ולא אחרון, אבל דעתי לדעתי היא היא דרך התורה והיהדות, אתה רוצה להכניס את הקבלה גם כחלק מהיהדות ?! אוקיי גם הנצרות ניסתה לעשות זאת, אני חושב על הקבלה כמו על כל דעה ופילוסופיה שהיית ביהדות ומתבטל מיד שהתיאוריה מתבטלת, כמו שתורת אריסטו התבטלה כהיום, אפי' שר' צודק טעה לומר שתורת יוון הכי קרובה לתורת היהדות,
לבוא לטעון שהיא אמת והיא משמים ?! זו ע"ז ממש וגם נבואה שקרית, הרי נפסקה הנבואה נפסק בהלכה שאין תורה משמים,
וזה טענתי בראש האשכול ולכן נתתי את המשל של הענק בפתיחת האשכול הזה,
זו דעת חז"ל הקדושים, אתה יכול לנסות להתווכח איתם אבל תאמר לפחות שזו דת חדשה ותו לא, כל הקבלה היא פילוסופיה ותיאוריה כמו כל תיאוריה של ימי קדם, וכזה נבדוק אותה כמו כל תיאוריה,
כך נהגו חז"ל גם לגבי תיאוריות שנכתבו בתנ"ך עצמו, למשל ביום ששלמה המלך לימד את האומה את קהלת וכתב זאת לדורות שלדעתו העולם דטרמיניסטי ולכן אין מקום לניסים, אז חז"ל מיד דרשו לומר שכל הניסים בתנ"ך נבראו בבין השמשות,
התנ"ך עצמו לא חשב כך, כך טוען האבן עזרא בכל היזדמנות, הנה אחד מהם,
אבן עזרא במדבר פרק כב (כח) אמרו חז"ל, שעשרה דברים נבראו בערב שבת בין השמשות ולפי דעתי, שהטעם שגזר השם לחדש באותות האלה, שהם חוץ לתולדת. ויאמר הגאון, כי לא דברה האתון. ורב שמואל בן חפני תפסו. ורבי שמואל הספרדי בעל השירים חשב להציל הנתפס. ודע, כי אנשי שקול הדעת הוצרכו להוציא הדברים ממשמעם, כי אמרו שהשם לא יחדש אות בעולם לשנות המנהג שברא רק להצדיק נביאו. ולא אמרו אמת, כי הנה חנניה מישאל ועזריה נעשה להם אות, אבן עזרא שמות פרק יט דע, כי מצרים והודו הם מבני חם, ואלה סומכים על אלה. ואנשי הודו אינם אוכלים בשר. וכך היו עושים המצרים, ולא נשתנו מזה המנהג, רק בעבור שהתגבר עליהם מלכות ישמעאל ושבו לדתו. וחכמי הודו נותנין ראיות כפי מחשבתם, כי לא יתכן שידבר השם עם אדם וחי. וישראל היו במצרים, והיו בהם אנשים על דעת האמונה הזאת, והיתה נבואת משה בספק אצלם. ואין טענה ממלת ויאמינו בה' ובמשה עבדו (שמות יד, לא), כי כתוב וירא ישראל (שם) ולא כל ישראל, ואילו היה כתוב כל ישראל, ידבר על הרוב כמשפט הלשון, כמו וימת כל מקנה מצרים (שמות ט, ו), ואחר כן כתוב, שלח העז את מקנך (שם, יט). והנה טעם אנכי בא אליך תשובה על דברי משה שהגיד לו כן. וטעם בעב הענן. ברדת השם על ההר. ובדברי עמך עשרת הדברים, אז יאמינו כי נכון הוא שידבר השם עם אדם וחי. וטעם וגם בך יאמינו שאתה נביא, ויוסר הספק ממחשבותם, והנה כתוב מפורש, היום הזה ראינו כי ידבר אלהים את האדם וחי (דבר' ה, כא). ועוד כתוב שם כי מי כל בשר אשר שמע קול אלהים חיים מדבר מתוך האש כמונו ויחי (שם שם, כג), ושם כתוב קרב אתה ושמע (שם שם, כד), וזהו וגם בך יאמינו לעולם:
הרמב"ם ואחריו ישללו את השקפת האבן עזרא שוב בגלל הפילוסופיה היוונית,
והנה הרמב"ם ישלול לגמרי דיבור ויטען שהקול היא בריאה מיוחדת, הנה ציטוט מהמורה (אגב כך גם תראה מה המושג מלאך שכתבתי לך לעיל)
כל מקום שנאמר: "וה'" - הוא ובית דינו. אין הכוונה בכל הלשונות האלה מה שסוברים הבורים שיש [לבורא] דיבור - נעלה הוא [מזאת] - או מחשבה או שיקול-דעת או התייעצות או היעזרות בדעת הזולת, שכן איך ייעזר הבורא במה שברא? אלא כל אלה דברים מפורשים שאפילו פרטי המציאות - ואף בריאת איברי בעלי-החיים כפי שהם - כל זאת באמצעות מלאכים. כי הכוחות כולם מלאכים.
מה רב עוורון הבורות! וכמה הוא מזיק! אילו אמרת לאיש מאלה הטוענים שהם חכמי ישֹראל שהאלוה שולח מלאך הנכנס אל בטן האשה ומעצב שם את העֻבָּר20, היה הדבר יפה בעיניו והיה מקבלו, וחושב שזאת גדוּלה ויכולת מצד האלוה, וחוכמה מלפניו יתעלה, אף-על-פי שהוא מאמין שמלאך הוא גוף מאש שׂורפת אשר מידתו כמידת שליש העולם כולו21, ויחשוב כל זאת אפשרי לגבי האל. אבל כאשר ייאמר לו שהאל שׂם בזרע כוח מעצב הצר את האיברים האלה ומתווה אותם והוא המלאך, או שהצורות כולן מעשׂה השׂכל הפועל והוא המלאך22 והוא שֹרו של עולם23 אשר מזכירים אותו החכמים תמיד24 - יירתע מכך כי אין הוא מבין את משמעותה של הגדולה והיכולת האמיתית הזאת, דהיינו, הבאתם לידי מציאות של הכוחות הפועלים בדבר, אשר אינם מושׂגים בחוש25.
החכמים ז"ל אמרו במפורש למי שהוא חכם, שכּל כוח מן הכוחות הגופניים הוא מלאך - כל שכן הכוחות המפוזרים בעולם26 - ושכּל כוח יש לו פעולה מסוימת אחת מיוחדת, ואין לו שתי פעולות. בבראשית רבה27: תני: אין מלאך אחד עושֹה שתי שליחוֹת28 ואין שני מלאכים עושֹין שליחוּת אחת. זה עניינם של כל הכוחות. מה שידגיש לך שכּל הכוחות הפרטיים הטבעיים והנפשיים קרויים מלאכים, הוא שהחכמים אומרים במספר מקומות - והמקור הוא בבראשית רבה29 - בכל יום הקב"ה בורא כת של מלאכים ואומרים לפניו שירה והולכין להם. וכאשר השיבו על דברים אלה בדברים המורים שהמלאכים מתמידים וכן התברר כמה פעמים שהמלאכים חיים וקיימים30 היתה התשובה שיש מהם מתמידים ויש מהם חולפים31. וכך הדבר באמת שהכוחות הפרטיים מתהווים וכלים בתמידות, ומיני הכוחות האלה קיימים ואינם מתערערים. ושם32 נאמר על פרשת יהודה ותמר: אמר ר' יוחנן: ביקש לעבור וזימן לו הקב"ה מלאך שהוא ממונה על התאווה, כלומר כוח הקישוי. גם כוח זה קרוי אפוא מלאך. כך מוצא אתה את החכמים אומרים תמיד מלאך שהוא ממונה על כך וכך, מכיוון שכּל כוח שמינה אותו האל על דבר-מה הוא מלאך הממונה על אותו דבר.
ולשון מדרש קהלת33: בשעה שאדם ישן נפשו אומרת למלאך ומלאך לכרוב. הרי שהם אמרו מפורשות למי שמבין ומשׂכיל שהכוח המדמה34 אף הוא קרוי מלאך, ושהשׂכל קרוי כרוב35. כמה יפה דבר זה למי שיודע! וכמה מאוס הוא בעיני הבורים!
תוקן על ידי maxmen ב- 21/08/2011 01:10:50
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2011 01:44 |
|
| |
אני יגיד לך תאמת..היו הרבה חכמים יהודים שחשבו הם דתים ובסופו של דבר בגלל דעות שלהם החברה הוציאה אותם מחוץ ליהדות.. מה שאני יודע מה שלמדתי שחכמינו הראשונים והגאונים וכו' הם קודש קודשים ואי אפשר בכלל לקשר אותם עם צמד המילים ע"ז.. ועוד להגיד על הקבלה שזה שקר וע"ז.. אני אישית חושב שדעות אלו גם אם תרצה וגם אם לא יוציאו אותך מגדר היהודי הדתי(גם אם תחשיב את עצמך החברה לא תחשיב אותך לדתי,ובכל אופן הילדים שלך בטוח לא יהיו דתים).. וכך אמר לנו בורא עולם-ראה נתתי לפניך את החיים ואת הטוב וגו' "הכל צפוי והרשות נתונה"-עשה הטוב בעיניך אך דע לפני מי אתה עתיד ליתן דין וחשבון "כִּי, אֶת-כָּל-מַעֲשֶׂה, הָאֱלֹהִים יָבִא בְמִשְׁפָּט, עַל כָּל-נֶעְלָם: אִם-טוֹב, וְאִם-רָע" וכולי תפילה לאל עליון שבאמת נזכה לחקור ולברר את הדרך האמיתית והנכונה וכמו שהתפלל דוד המלך ע"ה "הורני ה' דרכך אהלך באמיתך יחד לבבי ליראה שמך"
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2011 01:46 |
|
| |
לגבי מה שרמזת כאילו יש בתורה ידיעות שלא יכלו לדעת זאת כמו קשקשים של דג וכדומה,
תשמע ידידי אין דבר כזה בתורה נקודה ולא יהיה לעולם, דנו כבר בעניינים אלה בעשרות אשכולות כאן בפורום,
גזירה אלוקית היא שהתבונה\החכמה יבוא באופן אבוליציוני, כלומר כל דור מחכים בידע\במדע מדור קודם,
התנ"ך לא ידע אפי' שהירח היא לא מאור רק מראה\ראי, ולכן כתבה שביום הרביעי נבראו שני המאורות הגדולים,
לגבי הקשקשים מדובר בחזקה, והיות שאנו לא מכירים כזה דג ?! משמע שאין ! ולכן אם נמצא דג בלי סנפיר מותר לאכול כי היא בחזקת שהיית לה סנפיר, אבל ביום שנמצא דג בלי סנפיר מיום היולדו ?! אז נופל החזקה, וכך פסקו באמת באחד מהימים שחשבו שמצאו כזה דג. ראה בפוסקים מאותם ימים שמצאו כביכול כזה מן דג,
תראה צדיק. צער לי עליך אם שיקרו לך לומר שבתנ"ך יש את המידע הנכון והמציאותית, זו שקר (אולי שקר חינוכי) מוחלט,
התורה לא אמרה זאת ולא חשבה לרגע שתאמין שזה כך, יש עשרות דוגמאות כאלה, אבל למה לצטט אני יכול לתת לך את דעת האבן עזרא בעניין, דוגמא אחת,
אבן עזרא בראשית פרק לב
כי הנה יוסף כאשר נמכר היה יעקב חי, והוא לא ידע, כי אין הנביא יודע הנסתרות, אם לא יגלה לו השם. ואלישע אמרוד' העלים ממני (מ"ב ד, כז). גם זאת תשובה לשואלים איך פחד יעקב והשם הבטיחו, והוא אומרו ואהיה עמך (ברא' לא, ג), גם זה פי' ואיטיבה עמך, שיתכן שימלט הוא לבדו.
ולכן אם האלוקים רצה מתחילת הבריאה שהחכמה תתפתח במשך הדורות ?! אז מי אנו שנתווכח עמו ????
כך רצה וכך עשה ולא יעזור כלום, נכון לתינוקות חינוכית יש כאלה שמשקרים לנו בילדותינו שזה כך, אבל מי שרק מתחיל ללמוד את התורה רואה שזה לא כך,
זכותך המלאה ללכת ולהמשיך לחשוב כך אבל תדע רק זאת שמי שלא חס על כבוד קונו ?! טוב לו שלא נברא כלל !!
וכבוד קונו ידוע לך מהי, היא שכלו של אדם,
תוקן על ידי maxmen ב- 21/08/2011 01:49:14
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2011 01:56 |
|
| |
| דניאלבל כתב: |  | מה שאני יודע מה שלמדתי שחכמינו הראשונים והגאונים וכו' הם קודש קודשים ואי אפשר בכלל לקשר אותם עם צמד המילים ע"ז..
ועוד להגיד על הקבלה שזה שקר וע"ז..
|
|
תראה ידידי מוסר אני מקבל רק מחכמינו אוקיי,
אני לא טוען שהקבלה שקר או ע"ז במובן התוכן המחכים והמילים שלה, אני אומר שמי שטוען שהיא משמים ?! הוא הוא עובד ע"ז ממש,
לגבי מוסר וחכמה ופילוסופיה קבלית אני מצטט עשרות פעמים כאן ובכל דרשותי בקהילה, אין לזה שום קשר לדברי לעיל,
אני אומר לך וטוען לך שאפי לגבי מידע תנכי אסור לומר שהיא משמים, עובדה שחזל אומרים דיברה תורה כלשון בני אדם ולא שהיא ממש אמת כפשוטו, מי שיטען שהתורה כפשוטו משמים ?! הוא כמו שמחזיק את התורה ערום, ראה בספרים הקדושים,
|
|
|
|
|