בית פורומים עצור כאן חושבים

מוסר אלוהי - האמנם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/12/2011 23:48 לינק ישיר 

thepresent כתב:
מקסמן ואת המשנה בפרק חלק על האומר שאפילו אות אחת שכתב משה מדעתו אין לו חלק לעולם הבא
תפרשן כאזהרה לשוטים ולתינוקות?

נדמה לי שהנוסח הזה מקורו ברמב"ם.
במשנה הנוסח הוא 'האומר אין תורה מן השמים', יותר פתוח לפרשנויות ויותר מאפשר שכתוב של כמה פסוקים (בפרט בחלק הסיפורי).

תוקן על ידי thepresent ב- 15/12/2011 18:50:18

תניא אידך כי דבר ה' בזה זה האומר אין תורה מן השמים ואפילו אמר כל התורה כולה מן השמים חוץ מפסוק זה שלא אמרו הקדוש ברוך הוא אלא משה מפי עצמו זהו כי דבר ה' בזה ואפילו אמר כל התורה כולה מן השמים חוץ מדקדוק זה מקל וחומר זה מגזרה שוה זו זה הוא כי דבר ה' בזה
סנהדרין צ"ט א

ורוב רובם של חכמי ישראל סוברים כמו הברייתא הזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2011 00:53 לינק ישיר 

דייר כתב:
מקסמן ואת המשנה בפרק חלק על האומר שאפילו אות אחת שכתב משה מדעתו אין לו חלק לעולם הבא
תפרשן כאזהרה לשוטים ולתינוקות?

נדמה לי שהנוסח הזה מקורו ברמב"ם.
במשנה הנוסח הוא 'האומר אין תורה מן השמים', יותר פתוח לפרשנויות ויותר מאפשר שכתוב של כמה פסוקים (בפרט בחלק הסיפורי).

תוקן על ידי thepresent ב- 15/12/2011 18:50:18

תניא אידך כי דבר ה' בזה זה האומר אין תורה מן השמים ואפילו אמר כל התורה כולה מן השמים חוץ מפסוק זה שלא אמרו הקדוש ברוך הוא אלא משה מפי עצמו זהו כי דבר ה' בזה ואפילו אמר כל התורה כולה מן השמים חוץ מדקדוק זה מקל וחומר זה מגזרה שוה זו זה הוא כי דבר ה' בזה
סנהדרין צ"ט א

אוקיי, תודה.

ועדיין
1. זו משנה ולא ברייתא
2. לא ברור אם הכוונה גם לחלק הסיפורי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2011 09:34 לינק ישיר 

יתכן

מי שמלביש על התורה את מוסרו הוא עושה זאת על אחריותו.

מדוע להניח שהתורה היא מצפן מוסרי. המוסר קיים בתוך רובנו המכריע, וכפי שכתב ספרן הוא היה קיים גם לפני מתן תורה והוא מחייב גם את המואבים (שלא קדמו בלחם ובמים). המוסר הינו מגוון ויש בו שינויים מזמן לזמן (וטפשי לחשוב שמה שרובנו, כיצירי העולם המערבי, חושבים לשיא המוסר יהיה כך גם בעתיד. התורה אינה מצפן מוסרי (אמנם תואמת למוסר שהיה מקובל אז) ולא התיימרה להיות כזו. היא קובץ הוראות שלפעמים סותר את המוסר, בדיוק כשם שהעקדה סותרת אותו. ואולי המטרה היא להראות שלא האדם הוא הערך העליון (שאז המוסר – המערבי -  הוא הערך העלון).

ספרן

באמת נראה שהתורה היא דוגמאות למוסר והיא המתכון להשלטת וביסוס המוסר המערבי??

האם הפרשנות ההלכתית אינה מושפעת מהמוסר? כוון הפוך לדבריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2011 12:53 לינק ישיר 

ירוחם היקר, האם זה חייב ללכת כך ? הדיון שלנו חייב להיות כמן ריב והשתלחות נגד חכמים,
הרי במציאות היום יומים את רק מקיים מצוות בני אדם אתה אוכל עם מזלג וכפים וצלחת ושולחן, אתה לבוש בדיוק מה שהחברה דורשת, אתה מתחתן בגיל שהחברה דורשת, במוסר שלך ודירשת המוסר היא מה שהחכמים דורשים (ולא משנה מאיזה אומה וקהילה) אין שום עניין שתשקר לעצמך לומר שאת לא מאמין בבני אדם, אפי' האמונה בדת שלך כלשונך היא גם אמונה באדם שסיפר לך עליה, הרי לא האלוקים בעצמו סיפר לך,
במילא בשביל מה כל הויכוח ?

עכשיו באדום אני ישיב לך בקיצור,

ירוחםשמ כתב:
מקס
אני ואתה לא מאמינים באותה דת.

דת = אלילות, במילא התורה נגד הדת,

דתך אינה דתי ודעתי אינה דעתך.

שוב אין לי דת כי דת זה אלילות, לך גם אין דת, יש לך אימון בבני אדדם שסיפרו לך על התורה וכל המסורת,
אתה מקבל מה ששטוב לך כמו ביטול בן סורר ביטול הריגת השוגג על ידי אדם קרוב של הנרצח ובלי בית דין, ולא מקבל את התקנות של אותם חכמים, כי אתה לא מבין אותם לא כי הם לא נכונות, את ביטול בן סורר אתה מבין (למה אני לא יודע אולי זה טוב באמת תחשוב שהיו הורגים את היטלר מיד בתחילת דרכו) את השאר אתה פשוט לא מבין,

אני לא מאמין בבני אדם.-

כל האמונה באלוקים ובבתורה קיבלת על ידי אדם, ההורים המלמדים בחידר וכו' וכו', במילא המשפט של ריק מתוכן,

אני בן אדם ולכן בן אדם לעולם לא יוכל לצוות עלי דברים,

גם מילא בלי כיסוי שוטר והחברה יטפלו בך בלי שתבין או יסכים לחוק, יגנבו את כספך בריבית שהם קבעו,הם יקחו את כספך למאיץ החלקקים בג'נבה, בקיצור אפי' בדמקרטיה תשלול את דעתך בפני הרוב, אז בבקשה המשפט לא נכונה בעליל,

שאני לא מבין אותם, ולא אקיים מצוות תלושות מההגיון הנורמטיבי של בן תמותה. מצוות בלי טעם וריח,

אין שום הגיון למה לאכול על כיסה ושולחן עם צלחת ומזלג, לי בא לי לאכול על שטיח בשכיבה, האם תוכל לעשות זאת ?
רוב התנהגותך היא מצוות חברתיות אנושיות ואתה תלך על פיהם על פי "חוק העדר" צאן, שוב המשפט לא נכונה,

במה אני שונה מבן כת אחרת- אני מאמין בדת שלי והם מאמינים בשלהם, וזה כל ההבדל.

אתה לא מרגיש שבמשפט זה אתה מצדיק כל עוול שאדם עושה בשם דתו\אמונתו, שוב במשפט הזה היא טירוף ממש,
(כי אתה אומר כל יסוד דעתך היא האמונה שלך, וזה מצדך הצדק והמוסר הנכונים, והנחת היסוד של הערבי המתעבד היא אותו יסוד שלך בעצם,ואתה אומר אין הבדל שניכם יוצאים מאותו הנחה צודקת מבחינתך,)

ציטוטים מדברי אנשים לא עושים עלי כל רושם,  אז חבל לטרוח

שיטוטים מעוררים את המחשבה, כלומר אין לך אימון בי בכדי לעמיק בדברי ומיד מזלזל בא אז אנו מצטתים אחרים לעורר בך את האימון בכדי לבדוק לעומק מהם אומרים, זה לא אני או מישהו אחר יחיד שאמר ולא כדאי לעמיק בה, לא ולא כדאי לעמיק אם יש עוד שחושבים כך,
אף אחד לא מצטת בכדי לחייב בלי שתחשוב לבד, כל ציטוט שכזה היא אלוהים אחרים,
וזה יסוד המושג של לצטטת, והבן זאת, זה לא אמור להפחיד אותך בכדי שתאמר שזה לא עושה עליך רושם, נווו באמת,

הבאת קודם דוגמה מדיני התעבורה. אני מקיים אותם כי אני מבין כי קיומם הוא לתועלתי  ושל זולתי, ולמרות זאת מדי פעם בפעם אני נוסע מהר מהמותר, כשאני מפעיל את האמצעים לגילוי מכמונות מהירות.

אתה מתחייב בכך כי אחרת החברה השוטר יענשו אותך ויקחו ממך את הרישיון, עובדה שאין שוטר אתה עושה עבירות תנועה,
כל התורה ודברי חכמים הם בדיוק כמו חוקי התנועה בכבישים,

זו אינה דת, זה חוק אנושי.

תורתינו היא גם לא דת כנ"ל, והם גם חוקי אנושיים אבל אלוקיים, כמו חוקי התנועה שהם גם אלוקיים, אבל נביא כמשה היה אוסר על שימוש במכונית פרטיות, בלי שום ספק,

ואיני מתפלל שלש פעמים ביום לשר התחבורה ושוטרי התנועה.

חבל מאוד כי התפילה לפני יציאה לדרך מועיל לתשומת הלב לנהוג ולהשגיח לא להיות רוצח בשוגג קרוב למיזיד,
התפילה מיועדת לתשומת לב כנ"ל או להודיה לאלוקים, היא לא מיועדת לבקש מהאלוקים ממש הרי שערי תפלות ננעלו מאז החורבן,

שבת שלום ירוחם היקר,
max

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2011 13:49 לינק ישיר 

דייר כתב:
סנהדרין צ"ט א

דייר היקר,
בוא אולי נפרק הכל ונבין את החז"לים החלוקות בעניין,
דבר ראשון הטענה שלי היא מהי ואיך מקבלים נבואה, וכאן אפי' נבואת הרפואה היום היא אלוקית,
מי שלא מאמין בא אין לו חלק לעולם הבא כפשוטו הוא פשוט ימות אם לא יקח תרופות,

האם משה דיבר מדעתו, הרי צטטי לעיל חז"ל שכן,
אז אייך אומרים חז"ל שלא ?
התשובה שמדעתו פירוש לצורכו לאינטרס האישי.

אני מוכיח לך שאין הכוונה שכל אות משמים כפשוטו 1,הרי החליפו בסוף את האותיות מעברית לאשורית, (ונשאל את הבלשנים האם אין הבדל בכמות האותיות ברגע שמחליפים את האות העברי לאשורית) 2, הכריעו לפי רוב ספרי תורה לתקן תיקון סופרים, (והמושג "רוב" היא להכרעה במצב שאין רוח הקודש ונבואה. אחרת למה לא שואלים בנבואה ? על כורחינו שהיא רק הכרעה הלככתי ולא מחוייב המציאות שזה נכון באמת)

יצא לנו 1, שהוסיף מדעתו כמו לשאול שלום ושבירת הלוחות ועוד, 2, עשו תיקון סופרים והחליפו את הכתב, 3, הפסוקים האחרונים בתורה כתב יהושע,
כל אלה הם מציאות אמיתית,

על כורחינו שיש כאן עניין חינוכי השקפתי ועניין של הכרעה הלככתית,

1, חינוכית = שווה שלא כל ילד יזעק אני לא מקבל חוקי בני אדם רק חוקי האלוקים, בין ברירה נאמר לו לטובתו שהכל מהאלוקים אפי ספרי אריז"ל, ודברי החזו"א,
2, השקפתית, נווו אני באמת נגדד כת ההשקפה, אבל יסוד מושג ההשקפה בא לומר, אני רואה את כל התמונה (= להשקיף) העמוקה ואומר בעצם שכל דבר חכם אמיתי היא נבואה כמו נבואת משה,
האדם ההשקפתי הוא כופר מיסודו, הוא לא מאמין לא באלוקים ולא בתורה, הוא מאמין בכוחו ובשליטתו,
הכלי "השקפה" היא כלי מחשבתי טוב אבל רק שהיא בידי חכמים צדיקים, אבל שהיא בידי עובדי האלילים ואלוהים אחרים, או בדיד כופרים לייצניים וקלי דעת, אז אנו בגלות לעולמים,
3, הכרעה הלכתית, חייב להיות הכרעה הלכתית אייך לכתוב ספרי תורה, יבוא אדם חכם וירצה לתקן תיקון נכון לכל הדעות, בכל זאת לא ניתן לו כי אין לדבר סוף,

ולכן החז"ל (שציטת עכשיו ) שדורש את "כי דבר השם בזה" הכוונה שמי שמערר על כל אלה בעצם מבזה את "דבר" האלוקים, לא את האלוקים בעצמו רק את "דבר" האלוקים, הוא מוציא את "דבר" מהתחייבותינו לדברו,
הרי מה מחייב את הטיפשים ?! רק דבר האלוקים !! אז הנה. מי שיאמר שזה לא דבר האלוקים אז הוא מבזה את דברו כלומר האדם לא יתחייב, כי הוא מקבל אך ורק דבר האלוקים,

עכשיו בעניין דעתי ?! אין כאן שום סתירה !!
אני טוען על הנבואה עצמה אייך היא מושגת לנביא, ומביא הוכחות לכך מהמקורות,
לדעתי ולדעת כל פוסקי הדור היא שהמדע היא דבר האלוקים בעניין לחלל את דבר האלוקים לשמור שבת וכיפור,
לדעת כל פוסקי הדור בדיני ממון מקובלים ומוסכמים באנושות היום היא היא דבר האלוקים בצדק חברתי מקובלת,

והיות שכך, אז לייצנות היא לטעון שאני לא לומד ליבה ולא מלמד את בני אומנות, או ימלמל מילים כל היום בכולל בלי להיות שבט לוי באמת ומיזה לגנוב כסף מתמימים בטענה שהאלוקים דורש, או גונב את הירושה מאחותי כי יש ירושת הבת, (עיין כאן ירושת הבת = סדר חברתית תבונית ונצחית, ) 

כל מי שלוקח את התורה לדרוש אי צדק, הוא נוכל וטיפש, ועוד לזעוק בשם התורה ובשם האלוקים ?!
הרי הוא רץ לרופא בשבת, ורץ לבית דין שפוסק לפי המוסכמות של היום, אז אייך הוא מצד שני דורש את חוקי התורה שהם לא המוסכם היום בדיני ממון,
למשל לגור בארץ ישראל, זו חובה דאורייתא, שמיטת כספים בשמיטה היא דאורייתא, אז אייך הוא עושה פרוזבול ??
ריבית הם דאורייתא אז אייך הוא משלם ריבית לבנקים או עושה היתר עיסקה, אייך אתה  לומד תורה כל היום ולא עובד, אייך אתה מתחייב בכתובה לפרנס את אשתך ולא מקיים רק מחייב את אשתך לפרנס אותך, אייך אתה מחייב בפרו ורבו את הבנות מתוך חינוכם, (כן אתה אומר להם שלא מחוייבות אבל הלכה למעשה אתה מחייב אותם חברתית חינוכית, זו לייצנות לשמה) 

ברצוני לומר, תלמד את כל התורה ותבין אותה לעומק ואז תבין שאסור לשחק משחק של נדמה לי,
בדברים הרציונאלים אתה מקבל את הרפואה ועוד, בדברים האמוניים אתה פשוט נשאר ראש קטן ??? ולא רוצה לקבל שאתה מחוייב לגור בארץ ישראל אתה חייב לתת לאחותך חלק בירושה,  וכו' וכו' כנ"ל 
ומכאן תלמד לשאר חוקי התורה, ולא תשתמש עם דמגוגיות של משה לא הוסיף אות לתורה,
(אני כותב בלשון שיח אליך, אבל אין כוונתי אליך אישי,) 

לסיכום:
תורה משמים = הבינה של חכמים בכל דור,
דבר השם בזה = מי שמבזה את דברי החכמים,
אין לו חלק לעולם הבא = מציאות תבונית, כל מי שביזה את דברי החכמים בכל הדורות לא שרד דור אחד או שניים, פשוט התבוללו נשמדו בשואה וכדומה, 

אבל כאן קבור הכלב,
האשמים בכך הם החכמים עצמם, כי הכל תלוי בחכמים, חכם שאומר דבר שאין כל (הדגש ב"כל") הציבור יכול לעמוד בה,
אז גורם שיבזו את דבריו. ומשום כך לא יהיה להם חלק לעולם הבא (= חיים נצחית אישית דרך זרעו,)
הקנאות היא לא עניין מקומי של קנאות, הקנאות מביא להשמדת האומה, ולכן כל עבודת השם חייב להיות בהצנע לכת, זה הסיבה העמוקה, לא לגרום להשמדת האומה או חלק ממנה, אסור למחמיר בהלכה שזולתו ידעו מחומרתו, והבן את זעקתי בעניין, וזעקת חז"ל בעניין "אל תוסף על דבריו פן יוכיח בך ונכזבת, תני ר' חייא שלא תעשה את הגדר יותר מן העיקר שלא יפול ויקצץ הנטיעות" (מדובר על כל גדרי וגזרות ותקנות חז"ל בכל הדורות שאסור לעשות מהם עיקר ואלוהים אחרים, כמו לנגן עם כלי זמר בשבת,)

טענתי העיקרית היא שהחכמים בכל הדורות אשמים במצב, ולא ההמון העם הפשוט,

שוב לסיכום,
ההמון העם חייב לקבל את דברי החכמים אחרת לא יזכה לעולם הבא כנ"ל 
החכמים חייבים לדאוג שהציבור יעמוד בהם, אחרת הם הם אשמים וגם הם לא זוכים לעולם הבא משום כך, והבן

שבת שלום דייר היקר
max

תוקן על ידי maxmen ב- 16/12/2011 14:33:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2011 23:07 לינק ישיר 

לא הבנתי את כל השאלה.
מוסכם שהתורה מדברת ומעוררת על חיובים מוסריים. וגם כוללת בתוכה קוד מוסרי מסויים. [בהתאם לאפשרויות הפרשנות שזו בעיה כללית בכל טקסט]
מוסכם כל הנראה שהמוסר זה דבר קיים ומחייב. 
מוסכם שהמוסר של חכמי אומות העום שונה בפרטים רבים מקוד התורה.
עכשיו אם יש מי שמעדיף את מוסר האומות על מוסר התורה. אין לנו אלא לומר שהוא אינו מחוייב לקוד המוסרי של התורה. אלא לקוד אחר. 

כמובן שלבסס את הצורך בדת על התאמתה למוסר שונה ממנה לגמרי הוא טפשי.
לבסס את הדת על הצורך במוסר כללית, ולטעון שבלא דת אין קיום למוסר, ואז באמת לקבל את הקוד של התורה ולא של האומות, ייתכן.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2011 23:17 לינק ישיר 

גם לסטאלין היה קוד מוסרי משלו,גם להיטלר וגם למוסולוני

עכשו תחליף את המילה תורה ברשימה הנ"ל ותראה אם זה ייתכן ותנמק מדוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2011 23:23 לינק ישיר 

צענערענע כתב:

עליהם אפשר בוודאי לטעון את טענת חברינו הניק פוגמישו כאן http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=71&topic_id=1089870&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2011 23:27 לינק ישיר 

אם באמת היה לסטאלין או מי שהוא קוד מוסר משלו אכן תוכל לבחור בקוד הזה ולהתנהג לפיו.

אלא אם כן אתה טוען שהקוד הזה איננו מוסרי, ואז הגענו לטענה שהתורה איננה מוסרית. ואינה קוד מוסרי כלל אלא קוד היטלריסטי. ולא זו בעיית האשכול. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2011 23:27 לינק ישיר 

צענערענע כתב:

עכשו תחליף את המילה תורה ברשימה הנ"ל ותראה אם זה ייתכן ותנמק מדוע.

קלאסיקה
http://en.wikipedia.org/wiki/Categorical_imperative#The_Eichmann_Trial

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מוסר אלוהי - האמנם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 סך הכל 6 דפים.

bholext