בית פורומים עצור כאן חושבים

היכי דמי הדרת נשים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/12/2011 10:57 לינק ישיר 

תורה       אבל בברור רואים בתורה שנשים שרו לבד וגברים שרו לבד.

באיזו תורה? תורת משה? מענין אני לא ראיתי כזאת? אולי תגלה לנו את זה איפה ? מי ? ומתי?

או אולי זו המצאה ששמעת? מהדעת אבל לא מהתורה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2011 11:02 לינק ישיר 

מקסמן תודה.
תשמע אני יותר ויותר משתכנע מההסבר שלך שהכל זה תבונה וכשאין תבונה בסיסית
הדין נראה עקום ולא מסתבר.
יש נשים מהנדסות רופאות מדעניות מורות אז לא נסמוך על העדות שלהן?????
הן לא יכולות לשפוט????
מרגרט תאצ'ר כונתה אשת הברזל.
ועל גולדה אמרו, סליחה על הביטוי היחידה בממשלה שיש לה ביצים.
אז מה כל הקשקושים האלה.
ואפילו ד"ר אברהם מסכים שהדרשה רעועה ויש לשנות ומה זה שהדיין צריך לכפות את דעתו.
מה זה לכפות את דעתו?
בשביל זה יש משטרה ושוטרים ואם האשה דנה דין אז חובה לקיים אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2011 16:30 לינק ישיר 

דייר היקר

בלי שום ספק, ביום ששולחים את הבנות מגיל 2 ללמוד ולהשכיל, בעצם שנינו מעשה בראשית,
1, השכלה היא לצורך אחריות אישי, בן חורין חירות, ולא עוד הבעל הוא האחראי בכל,
2, מחוייב הלכה למעשה בפרו ורבו, מעצם ההשכלה,
3, אחריות לפרנס את המשפחה היא חובתה הלכה למעשה מעצם ההשכלתה,

ולכן יוצא שהן חייבות בכל כמו הגבר, מכאן שהלכה למעשה אין שינוי היום בין השכלת האישה לבין הגבר,
אז כל הדינים בעניין בטל ובמובטל,
כמו עדות ולהיות פוסקת דינים, (הרי הלכה למעשה הן פוסקות כמנהלות מוסדות בדיני נפשות ממש, כן כן אצל החרדים גם כן,)
וגם בטל ירושת הבת, כלומר הבת יורשת כמו הבנים,

אני רוצה שתבין משהו יותר עמוק,
אם החוקה שלנו כל כך ברורה ורק צריך לצטט את החוק ?! אז בוודאי שחז"ל לא היו שוללים מהם להעיד ולפסוק אפי בזמנם שנשים לא קיבלו השכלה,
על כורחינו שהחוקה שלנו לא ברורה (כלומר לא ע"ז וראש בקיר) צריך השכלה בכדי לפסוק, וזה הסיבה שנשים לא פסקו בזמנם מחוסר השכלה,
יוצא שהיום שנשים מקבלות השכלה כמו הגברים אם לא יותר אפי'
אז אין שום שאלה בעניין,

מי שיטען שחז"ל ידעו את נפש הנשים מנבואה אז כבר יטען שחז"ל זה אלהים אחרים,
ואת זה כבר לא יקבל תלמיד חכם אמיתי,

לסיכום:
1, אין יסוד לטענה שדרשות חז"ל הם דאורייתא, כי התלמוד לא קיבל בכל מקום את דרשות המכילתא והספרא והספרי, והפכו את הדרשות האלה לאסמכתא,
למשל תפילין למי שיודע לשמור, שזה מגיל 4\5 וזה כבר הראשונים בטלו דאורייתא ממש, (אם כי הרשב"ם מפקפק מפשוטו של מקרא על כלל מצוות תפילין,) במילא כל הדיבורים של דרשות דאורייתא זה אחיזת עיניים,
2, בתכלס הפכנו את השלחן ערוך לרלוונטי ולחוקה שלנו כביכול, והשלחן ערוך בכלל היא האחרונים ומנהגים ורחוקים מפשט התורה ואפי מפשט חז"ל ק"ו מהמכלתא והספרא והספרי,
אז כל הקשקשת הזו כאילו יש הבדל בין דאורייתא לדרבנן היא לייצנות לשמה, יותר מזה המנהג של נשים מלמודם נהפכו לעיקר מול דאורייתא ממש,
אני כבר לא מדבר שלא לומדים אפי' את התורה ולא פוסקים ישר מהתלמוד, ואחרי שיש לנו את השלחן ערוך גם לא פוסקים כמותו רק ההשקפה היא מעל הכל,
הלכה למעשה פוסקים לפי כת ההשקפה, מי לא יודע מה עשו לר' שלמה זלמן או לר' משה פיינשטיין ועוד פוסקים חכמים ורציונאלים על פי התורה האמיתית,
הכל בשם כת ההשקפה,
במילא כל הקשקשת הזו כאילו כלום מדברים בשם התורה וחז"ל היא לייצנות לשמה,
תראה לי שיטה אחת ביהדות בכל הדורות שלא דיברה בשם התורה,
הבעל שם טוב לא מדבר בשם התורה, הגר"א לא מדבר בשם התורה, הרמב"ם לא מדבר בשם התורה,
כולם מדברים בשם התורה,

אז איפה החוקה שלנו ???

שוב אני יחזור אל הפשוט ביותר, חייבים סנהדרין\בג"ץ נבחרת, צריך שהפוסקים והרבנים יפגשו כל שבוע לפחות,
ואז יבטלו האלוהים אחרים שלנו, ונקיים את התורה\החוקה ונשרוד לעולמים באומה חזקה,

ושוב שלא יחשבו שזה רק דעתי אני שוב יצטט את הספורנו הידוע כבר לרוב הגולשים, 

ספורנו דברים פרק כח

(יד) ולא תסור מכל הדברים אשר אנכי מצוה אתכם היום ימין ושמאל. שלא ישנו את מצות האל יתברך בפרט ענין המשפט. ( = חוקה אחידה בסמכות עליונה של סנהדרין בכל דור max) ולא ימירו את שאר המצות במנהגי הדיוט ומצות אנשים מלומדה כ"ש (כל שכן ) כשיעשו זה לכבוד קדמונים שהנהיגו אותם המנהגים לא לכבוד קונם ולא לשמור מצותיו כי בזה האפן אין לך ללכת אחרי אלהים אחרים גדול מזה בחדוש דת לכבוד קדמונים אשר נחשבו אלהים שופטים בארץ. ,,,,,,,,,,,, והתחיל בתוכחות באמרו
(טו) אם לא תשמע בקול ה' אלהיך לשמור לעשות את כל מצותיו וחוקותיו אשר אנכי מצוך היום: וזה בלי ספק כאשר הומרה שמירת מצות התורה במנהגים שונים וזולתם והוסג אחור משפט. (כלומר אין חוקה ואין סמכות עליונה של סנהדרין נבחרת max) ,,,,,,,,,,,
חזר ואמר כי לא שמעת בקול ה' אלהיך לשמור מצותיו וחוקותיו אשר צוך כלומר אבל שמרת מה שצוו או הנהיגו אחרים זולתו אשר לא כתורתו ( זה אלוהים אחרים לשמור את דברי קדמונינו ראש בקיר max) כמו שספרו ז"ל (גטין) שלא היו תורמין ולא מעשרין והוצרכו לתקון יוחנן כ"ג ולגזור על הדמאי והיו נועלים דלת בפני לוין מפני השמטה והוצרך הלל לתקן פרוזבול ובטלו מי סוטה ועגלה ערופה וסנהדרין מרוב הפושעים בסוף בית שני באופן שבטל כל משפט
(כלומר אין חוקה במילא אין סנהדרין ואין בית דין בישראל, כל הדיינים בישראל מחתימים את הצדדים על בוררות, זה אמור להטריף כל תלמיד חכם ויראי שמים, אייך זה שאין דין וצדק בישראל, וכל בית דין לא מחוייב לדין ולצדק , כי הוא מחתמים את הצדדים לבורר, בשביל זה קיבלנו תורה בסיני ?! max)
כמו שספרו ז"ל שגברו בעלי זרוע (= כת ההשקפה max)  כמו שהוא הענין היום עם כל גלותנו ושפלתנו,
( גם בזמן הספורנו כנראה שלטו כת ההשקפה = בעלי הזרוע, הרי ידוע שהספורנו תמך בעסקנים שדרשו לעלות לארץ ישראל בזזמנו כבר הרבה לפני הרצל וכדומה, והספורנו זועק שזה סיבת גלותינו ושפלותינו עד היום, שאין חוקה אין אומה יש רק גלות ומלחמות אחים, max)
שרב הממון בפרט החיב בדין מואס את תורת האל יתברך ומשפטי פיהו. (ע"פ דברי הימים - א טז, יב), ומתאמץ על ידי גוים וערכאותיהם לעות אדם בריבו (ע"פ איכה ג, לו), (במקום שכל ריב נבוא לבית דין של יהודים, אנו מעדיפים ללכת לערכאות\גויים כי שם יש צדק, ואצלינו יש רק בורר שהדיינים לא מחוייבים כלל לצדק הרי החתימו אותם לבורר, לכן זועק הספורנו שרוב ההמון לא סומך על החוקה שלנו ועל הבית דין שלנו, והוא ממשיך לזעוק שהגלות היא לא על עוון קדדמונינו שלפני אלפיים שנה, רק הגלות היא כי בכל דור ודור אנו חוטאים בזה שאין לנו חוקה וסנהדרין max) ובכן ירדו לטמיון הם ונכסיהם ובאלה התבאר' סבת חורבן בית שני והתמדת חורבנו בהתמדת סבתו:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2011 16:44 לינק ישיר 

הרי על זה דיבר כבר פרופ' ליבוביץ  (בראיון עם תמר רוס שהבאתי אותו מספר פעמים )אמר את זה בקיצור האפייני לו שהיום האישה איננה אותה אשה שאליה התכוונו והתייחסו חז"ל.

(וגם המדינה איננה אותו משהו שחז"ל בכלל דמיינו אבל זה נושא אחר.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2011 16:52 לינק ישיר 

מעניין איך דמיינו חז"ל את המדינה. כפומפדיתא? האם הם בכלל דמינו מדינה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2011 17:16 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מעניין איך דמיינו חז"ל את המדינה. כפומפדיתא? האם הם בכלל דמינו מדינה?

מה פירוש אייך דמיינו, הרי ר' עקיבא שלח את תלמידיו למרד, ונהרגו כולם,
בוודאי שר' עקיבא לא רצה להפוך את תורה של בעל פה לאלוהים אחרים, הוא רצה מדינה ולא הסתפק עם שילטון זר, ואוטונמיה בפסיקה, אחרת בשביל מה שלח את תלמידיו למרד ולמה תמך במרד,

זה מה שהשוטים לא מבינים,
תורה של בעל פה כפי שיש לנו היום היא תורה (אם יש בכלל תורה הרי חלוקים החכמים בכל עניין ועניין) של אין ברירה כל זמן שאין שילטון יהודי בארצו,
בכל זאת היינו חייבים שיהיה סמכות עליונה בחוקה כי היית לנו אוטונמיה ברוב שנות הגלות כמעט, כלומר לא היית מקום שלריב והמחלוקת בין החכמים, 

אבל לא חוקה ולא לחזור לארץ בכל הזדמנות בשנות הגלות ?! זה היית אלוהים אחרים ממש, כי הפכנו את התורה ותורה של בעל פה כאלוהים אחרים ממש,
אני כבר לא מדבר על הפסד צאצאינו בכל הדורות בגלל השמדות וחוסר חוקה הביא להתבוללות בכל דור מאז חורבן בית שני,

גם השואה היא תוצאה ישירה של האלוהים אחרים הזה,

באשכול הסמוך אמרו ששרדנו ואייך התורה ניבא את ההישרדות,
זה הרי שטות גמורה, איזה שרדנו ??? הרי בכל דור ודור הפסדנו את צאצאינו,
תראו כמה גדלנו מאז קום המדינה ואחרי המלחמה בכל בעולם, ונשאל איפה כל המיליארדים מאז אלפיים שנות גלות,
כלומר לו היינו כמו סין והודו הייתי אומר הנה שרדנו,
אבל לא שרדנו, רק בכל דור אנו בשיניים מקימים את האומה מחדש ממש,
אם זה נקרא שרדנו ???
ואם כן אז זה גדלותו של תורתינו שכל דור שורד כמה מאות שמקימים מחדש את האומה ובדור הבא נשמדת או להתבוללות או בשואה והשמדה ???
האם נפלתם מהראש ???

תוקן על ידי maxmen ב- 28/12/2011 17:22:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2011 17:59 לינק ישיר 

maxmen כתב:
וגם בטל ירושת הבת, כלומר הבת יורשת כמו הבנים,

שיבינו אותי נכון אז הנה פתחתי אשכול בעניין, והנה,  .ירושת הבת = סדר חברתית תבונית ונצחית,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2011 18:24 לינק ישיר 

פרזנט,

קריאתי מופנית לעצכחניק ולאורתודוקס המנסה להבהיר לעצמו ולזולתו כי התורה אינה מפלה ואינו מסתפק בלומר כי זה רצון ה' וזה הכי ראוי וטוב, גם אם אנו לא היינו מבינים כך. (רוב החרדים לפחות מצהירים שזו עמדתם).

איזה יתרון דתי מושג כתוצאה מאי מתן שוויון לנשים? (אני לא שואל על גדרי הצניעות, אלא על מעמדן במה שאינו עלול לשבש את ההורמון הגברי, או שמא אין בעצם דבר כזה).

התפטרותך מהייצוג מאושרת בזאת.

לומדת,

בזכותך (ובזכות הנשים הנוספות המשתתפות, כן ירבו) לפחות הדיון הזה לא חוטא בהדרת נשים.

קולך מהדיר מאד את הדיון.

בעבר כתב פרזנט על הפרשנות לדברי חז"ל "נשים דעתן קלה" קלות להתפתות לעריות, כי המציאות המוכרת לנו, בכל קנה מדה ומכל נקודת מבט,  הפוכה לחלוטין.

הרב מיכי,

ההיסטריה וההתלהמות אינם מעניינים אותי כרגע. הם מוכיחים כי כל הקיצונים פגיעתן רעה ולא משנה מה הם מייצגים.

אתה טוען כי "רוב הנשים כיום, ובוודאי בימי חז"ל, לא יכולות להביע עמדה הלכתית מנומקת, כי הן לא למדו. אכן ישנה הדרה בכך שלא מאפשרים להן ללמוד, אבל זו נקודה אחרת (שאני לגמרי מסכים לה, ואף פועל בעצמי כדי לשנות אותה)".

וכי זו נקודה אחרת?

כך בדיוק עושים הדרה למהדרין.

אוסרים עליהם ללמוד ואז אומרים כי "אינן יכולות להביע עמדה הלכתית מנומקת".

השאלה היא לא טכנית האם אישה ברגע נתון זה יכולה לפסוק בנסכא דרב אבא, אלא על העמדה העקרונית המחליטה על מעמדן ומחויבותן האישית והציבורית, ללא שיתופן.

אני לא הצבעתי על ר' חיים קנייבסקי (אם כי אני די משוכנע שהוא שוביניסט גמור, גם אם אינו יודע מה זה). שאלתי על נויגרשל (לא האיש, אלא העמדה) המתיימר לטעון כי הסידור הדתי הוא הכי מתאים לנשים.

ברור שאני מדבר אל החרדים וכן, בהחלט יתייחסו אחרת לאישה שתנסה להביע את דעתה. מעבר לכל הטענות שיטענו כלפי מי שאינו מעתיק השמועה, יוסיפה את "מלמדה תפלות" עם הזדהות עמוקה.

אני לא מקבל שאין בכלל שיח ציבורי חרדי. הטענה הזאת היא הגזמה המסייעת לטשטש את העוול הספציפי כלפי נשים.

האם כוח הכפייה של דיין נובע מזהותו המינית או מתפקידו?

הרב מיימוני,

אינני מתייחס לשאלות הלכתיות נקודתיות, וגם לא להלכות צניעות. (אם כי יש טעם לפגם שכל ההכרעה היא על בסיס תועלת המין הגברי. הנשים אינם "מספרים" בדיון מתמטי, אלא יצורים חושבים האמורים להיות חלק בלתי נפרד מדיון על היחסים בינם למין אחר). אינני דן גם בהפסד של אי שמיעת הקול הנשי. זו זכות ולא חובה.

בדיון על "תפקידה" ומעמדה של האישה, אינך רואה מקום להשתתפותן?  אתה מעלה על דעתך שהנשים ייסדו בית מדרש מקביל ויפסקו כי אנשים פסולים לעדות? כי תפקידם להציל את הנשים מן החטא ולסחוב שקים כבדים ?

יהי,

הבעיה היא לאו דווקא הפרדוקס הלוגי, אלא מה שמשתמע מעצם קביעת אדם אחד, או יותר נכון מין אחד, את מעמדו של משנהו.

הדיון הלוגי מתחיל לאחר שמסכימים עקרונית, שכוחו של מין אחד יפה כדי לקבוע את גבולות גזרת המין השני.

לגופו של פרדוקס.

טיעון רוח הקודש כלל אינו פרדוקס. כל זמן שאיננו יודעים כי מאנדהו הוא בעל רוה"ק אין מקום לטענת וכי בעל רוה"ק ישקר.

גם עמי הארץ, מסכימים שלהיות תלמיד חכם זה עדיף.

כנ"ל העבריינים מסכימים (מלבד במקרה שלהם) שיש צורך בחוק וסדר.

ועוד והוא עיקר, כפי שכתבתי פעם באשכול אחר, העמדה שאיש הישר בעיניו יעשה, כוללת גם את כפיית החוק על העבריינים ואם כן ממה נפשך אפשר לכוף.

הגויים זו הדוגמא הקרובה ביותר לנשים ואולי ממש דומה, אך ראשית, אפשר להתגייר וניתוח לשינוי מין כנראה אינו מועיל, שנית, למרבה (או לרוע) המזל הגויים הם אלו הדנים בפועל על מעמדם של היהודים ולא להיפך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2011 18:38 לינק ישיר 

גם אחינו התועים המזרחניקעס - כמה משקל נותנים לטענות חנה קהת/פנחסי? האם הן לא הופכות לטענות אזוטריות בדיוק בגלל שהן יוצאות מתחת מקלדתן של נשים, שבוודאי מבינות בנושא הלכתי זה יותר מבעל שטעלע מצוי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2011 19:01 לינק ישיר 

מקס

צדקת בבחירתך את ר' עקיבא, הוא בחר במשיח במלך ישראל, באיש שהיה רחוק מאד מאד מערכי הדת היהודת החרדית אז- וודאי לא עכשיו.
הנושא של הנהגת המדינה ביידי איש כזה, לא היתה בעייני חכמי ישראל כל בעיה,  אם התנדו לו הרי היה בגלל כל הנושא של משיח. אבלל כלל וכלל לא בגלל דתיותו או הנהגתו האישית והציבורית של בר כוזיבא.

יתירה מכך הרמב"ם הנשר הגדול- גם הוא הסכים עם הכתרתו הראשונית  למלך,- למרות שהוא ידע בדיעבד את מה שרבי עקיבא ודורו לא ידעו בזמנו.
ובבכל זאת לא זה מה שפסל אותו מלשמש מלך המשיח, אלא פשוט העובדה כי הוא מת. (מתים לא יכולים לשמש בתפקיד משיח- כך לפחות חושב הרמב"ם)

אני הבנתי כי צענע התכוונה- לאמוראים כשהיא כתבה חז"ל,טוב שהעמדת דברים על דיוקם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2011 19:45 לינק ישיר 

הדוגמה לנשים היא המזרחים - גם הם היו בפועל פחות אינטלקטואלים ביחס לאשכנזים בשנות ה50 וה60. ולכן לא היה צריך להיות להם זכות דיבור, והאשכנזים (שאין לחושדם בהטיה חלילה) היו קובעים מה יהיה איתם. כנראה באופן טבעי היו קובעים שאין למזרחים ללמוד תורה ומדע מחשש שיוציאו אותם לדברי הבאי לפי עניות וקרימינליות דעתם. לאחר אינדוקטרינציה הגונה היינו שומעים טענות אלו גם מפי מר מלול וגברת חינאווי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2011 21:31 לינק ישיר 

השבת קראתי בספר שופטים על דבורה הנביאה ונתקלתי ברש"י מעניין
על הפסוק בשירת דבורה
"בימי שמגר בן ענת בימי יעל חדלו ארחות והולכי נתיבות ילכו ארחות עקלקלות"
רש"י מפרש שגם יעל שפטה את ישראל כמו שמגר בן ענת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 15:20 לינק ישיר 

הביטוי העז ביותר להדרת הנשים היא ברכת שלא עשני אישה.

בלי פרטים. בלי הלכות. חד וחלק. ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם שלא עשני סוג 2.
סליחה, שלא עשני מין שמתאים לצור, חיים מאד מסוימת "ונעלה".

כל התירוצים נעדרי כנות וחסרי משמעות.

ומה זה עושה למי שאמון על הברכה מרגע שנתפקחו עיניו ולאלו המאזינות לברכה מרגע שהתפקחו עיניהן?

הרב מיכי והרב מיימוני,

אשמח לתגובתכם לתגובתי אליכם בעמוד זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 15:30 לינק ישיר 

"ועוד והוא עיקר, כפי שכתבתי פעם באשכול אחר, העמדה שאיש הישר בעיניו יעשה, כוללת גם את כפיית החוק על העבריינים ואם כן ממה נפשך אפשר לכוף."
אבל איך אתה יכול לכוף רק "לשיטתם" שאיש הישר בעיניו יעשה. הרי לא מדברים כאן לשיטתם, אתה צריך לענות לעצמך מי שמך לכוף, וכנראה התשובה הוא שבאמת ניתנה הכח למישהו להחליט בשביל האחרים. מי ואיך זו בעיה נפרדת. אבל ברגע שאתה  מודה שיש מציאות כזאת, כבר אין לך טענה עקרונית אלא ספציפית. 

=

אני מסכים שטענת רוה"ק אינה פרדוקס, היא נועדה כאילוסטרציה לבטא את האבסורד שבהנהגה כזאת, שבעל הסמכות מחליט שהוא בעל הסמכות.

אבל איני יודע מה האפשרות האחרת.

אכן נכון להיום הגויים הם שדנים על דין היהודים ולא להיפך [אבל לא במדויק, ע"ע "תורת המלך" וכו'] לכל הפחות עקרונית חכמי התורה דנים על דין הגויים שמעולם לא קיבלו עליהם את התורה.

כמו כן הם דנים על דין החילוני/תינוק שנשבה וכדו'. האם לדעתך זה כן מוצדק?, האין זו הדרת חילונים מהשיח ההלכתי?

ככל שאני מבין, אם מסתכלים על מערכת מסוימת כמחייבת את כולם, מתבקש שהמכירים את המערכת הזו יחליטו בשביל כולם. אכן אני לא יודע איך ומי שמם לעשות זאת. אבל עובדא שעושים זאת בכל מערכת שהוא. 

תוקן על ידי יהיאור ב- 01/01/2012 15:36:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 15:39 לינק ישיר 

תחילתה של תקופת הנשים
נשים ונשיות במשנתו של הרב מלובביץ'
אלדד וייל
http://www.bmj.org.il/userfiles/akdamot/22/Veil.pdf

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > היכי דמי הדרת נשים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 12 13 14 לדף הבא סך הכל 14 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.