|
|
| נשלח ב-30/3/2012 15:36 |
|
| |
אוי מאקס, שוב עשית סלט מבולבל
| maxmen כתב: |  | | 1. כל אחד יודע שיש מצווה לספר סיפור יציאת מצריים, ולמה ? הרי יצאנו שוב לגלות ושוב חזרנו ושוב לגלות הארוך עד ימינו אז מה העניין לספר את הסיפור ההוא ? אנו במילא בגלות ! ... 2.
אבל לא ולא. יוסף במקום שכל האומה המצרית ייהנה ממעשיו ומשכלו, אז פשוט עשה מיזה ביזנס, קנה את כל האומה המצרית לעבדים וגם קנה את אדמתם, פשוט גזל את חרות האדם וגזל את אדמתם, והפך את כולם לעבדים למלך, שני חוקי יסוד הוא הפר, 1, האדמה שייך לכל נולד באומה ואין היא נקנית לצמיתות, 2, ניצל את המצאת הכסף לקנות את חירות האדם לעבדות לעולמים, בזמן שהכסף היא רק אמצעי, וכן הפר את החוק התבוני שכל שבע שנים מבטלים את הכסף = אינפלציה מכוונת = שמיטה ושמיטת כספים, ...
3. יוסף ואחיו הרי לא חיים לנצח, ולכן באמת קם מלך חדש שלא ידע את יוסף, והפך את היוצרות, שיחרר את האומה המצרית מעבדות, וקנה את צאצאי יוסף וצאצאי כל האחים לעבדים, ... 4. ולכן מיד נותן חוקי יסוד, חוק ראשון, הארץ מחולקת על פי גורל, (אין נבואה ואין אלוקים פשוט גורל שאפי האלוקים לא יכול להתערב בה) כל נולד נולד עם אדמה, אין קיום לאדם אם אין לו אדמה\נחלה משלו, אי אפשר למכור את הנחלה לצמיתות, חוק שני, אין האדם עובד רק שש ימים, ויום השבת יושב ונהנה מממלכתו האישי, ויודע למה עמל כל כך כל השבוע, חוק שלישי, אין עבדות, אם אדם חייב להימכר לעבד מרוב עניות אז רק לשש שנים, חוק רביעי, אין הכסף נצחי, יש אינפלציה מכוונת כל שבע שנים, כלומר שמיטת כספים, אין חובות אף אחד לא חייב לאף אחד כלום, חוק חמישי אין ריבית, חוק שישי, כל משפחה תורם בן אחד להיות עובד החברה\עובד מדינה, והוא מקבל את פרנסתו מהציבור, חוק שביעי, אין מיסים אך ורק עשר אחוז וישירות, נתינת אישית לעובדי החברה,(מה שקרה בסוף שלא הצליח לגייס את הבכורים כנאמנים לחשיבתו הפילוסופית ולכן גייס את שבטו הוא שבט לוי, ואכלנו אותו חזק תראו בהמשך) חוק שמיני אין מלכות, יש שבעים זקנים נבחרי הציבור והם מחוקקים חוקים לפי הצורך וגם מבטלים חוקים לפי הצורך, חוק תשעי, אין קיום לאומה מחוץ לארצו, כלומר מחוץ לארצו מבוטלת החוקה ברוב חוקיה במיוחד החברתי כלכלי, ולכן באמת בגולה דינא דמלכותא דינא כלומר דיני צדק בכלכלה חברתי תלויים במוסכמות החברתיות ולכן בלתי אפשרי שאני הקיים שמיטת כספים אישית בגולה,, טוב לא כדאי לכנס לפרטים, והחוק העיקרי והעמוקה ביותר, החוקה החברתית היא חוקה אישית, כל אדם חייב ללמוד את החוקה ולקיימו אישית זה על רגל אחת סיפור יצאת מצריים כהלכתו, ללמד אותנו ושנזכור לעולמים,
1, שהאחים השבטים יכלו היו לחיות בטוב בארצם לנצח. לו לא היו רבים ומקנים אחד בשני,
2, לא מוכרים אח לעבד, ולא זורקים יהודי מהקהילה, כי בסוף זה ינקום בנו הוא וחבריו יקימו קהילה כמו שקרה עם הקהילות הנפרדות ושוב אנו במלחמת אחים, ובסוף האלוקים זרק אותנו את כל הקהילות הנפרדות לאותו תאי הגזים יחד, הוא לא עשה קהילות נפרדות, הוא פשוט השמיד אותנו יחד באותותאי הגזים,
3, לעולם לא עוזבים את הארץ אפי' שיש רעב, אפשר לייבא אוכל מבחוץ אבל לא יורדים מהארץ, אפי' שיש שילטון זר
4, דיור חינם לכל נולד, ולא למכירה לצמיתות 5, אינפלציה מכוונת כל שבע שנים, ביטול ערך הכסף כל שבע שנים, כל זמן שהאנושות לא תתנהג כך, לעולמים תהיה עבדות, לעולמים נהיה עבדים, לעולמים לא תהיה האדמה שייך לפרט, כי כל המלחמות על שטחים באים מהסיבה הזו, שהחברה רוצה שטח אז הוא נלחם עם חברה אחרת, אבל אם השטח שייך לכל נולד ביקום אז אין על מה לריב ולהילחם, אותו דבר כלפי הכסף, כל זמן שניתן לכסף לקום על יוצרם, אז נהיה עבדים לעשירים, והם יקנו אותנו לעבדים לעולם, היום באמריקה שולטת חמש\עשר בנקים על כל האומה, חג שמח וכשר לכולנו, אוהב אותכם עד מוות Max |
|
1. שאלה יפה בדומה לזו שאל האברבנאל בפירושו להגדה של פסח, וענה את שענה. האברבנאל חי בגלות, כמוך. אבל שלא כמוהו, אותך איני מבין. אתה אומר שלא יצאנו מעבדות כי אנחנו חיים בגלות? אז אתה - אל תספר ביציאת מצרים, עלה לארץ ותוכל. הרי אתה מבעט בכל הטובה הגדולה הזו שעשה הקב"ה עמנו, חי בגלות, ועוד אומר שאנחנו עדיין בגלות ולכן אין טעם ליציאת מצרים. שוב לארצך, למולדתך ולבית אבותיך.
2. איזו מחוייבות היתה ליוסף לאומה המצרית? יוסף עצמו היה עבד! משנה למלך, אבל עבד. ביזנס? וכי לעצמו הגיע הכסף?
אבל יתר מכך, אתה מתבלבל ומבלבל. יוסף מכר לאנשים בכסף, ואחר כך בסחר חליפין, תמורת רכוש, תמורת בהמות ולבסוף - תמורת נדל"ן. שני החוקים שאתה מכנה "חוקי יסוד", אינם כאלו, ומעולם לא היו כאלו. האדמה אינה שייכת לכל נולד באומה, ומעולם גם לא היה הדבר כך. גם אחרי חלוקת הארץ, הלויים נולדו בלי לקבל חלק, בני הגרים כך, ואף כל בניהם של יורשי הנחלות כך - שכן רק עם מות אביהם-מורישם, יכלו לרשת את נחלתו. גם הטענה כי הארץ לא תמכר לצמיתות, הרי לא היתה בלתי מוגבלת. נחלות מחוץ לא"י, בתי ערי חומה וכו'.
בחוק השני שכתבת כאן, התבלבלת כל כך הרבה פעמים שקשה לדעת מהיכן להתחיל. ראשית, יוסף קנה את האנשים לעבדים לא בכסף אלא במזון - אין כאן שום קשר לכסף עובר לסוחר כלל וכלל. שנית, כל שבע שנים לא מבטלים את הכסף אלא שומטים חובות. הכסף ממשיך להתקיים, בדיוק כשם שחובות בבית דין לא מתבטלים. שלישית - שמיטת חובות אין לה שום קשר לאינפלציה או למחירים, ואין לי מושג מהיכן הבאת את זה לכאן.
3. המלך החדש לא שחרר את מצרים מעבדות, ואתה שוב שוכח - הם היו "עבדים לפרעה", לא לישראל. כבישת בני ישראל לעבדים נעשתה כמתואר.
4. אני חושש שכאן כבר התעלית על עצמך, בכך שייחסת את כל תפיסת עולמך למשה רבנו. 4.1 "חוק ראשון, הארץ מחולקת על פי גורל, (אין נבואה ואין אלוקים פשוט גורל שאפי האלוקים לא יכול להתערב בה) כל נולד נולד עם אדמה, אין קיום לאדם אם אין לו אדמה\נחלה משלו, אי אפשר למכור את הנחלה לצמיתות" > גורל זה על פי ה'. לכתוב ש"אפילו ה' לא יכול להתערב"??? > כל אחד נולד עם אדמה - כבר כתבתי לעיל שזה פשוט לא נכון. > אין קיום בלי אדמה? דבר זה מעולם לא היה נכון. בעלי מלאכה היו כבר בתקופת משה, מנגרים ועד עושי נאדות מים. גם גרים התפרנסו, גם לויים התפרנסו, וכו'. כן. היו סוחרים כבר אז.
4.2 "חוק שלישי, אין עבדות, אם אדם חייב להימכר לעבד מרוב עניות אז רק לשש שנים" שכחת את הנרצע, שכחת את הכנעני.
4.3 "חוק רביעי, אין הכסף נצחי, יש אינפלציה מכוונת כל שבע שנים, כלומר שמיטת כספים, אין חובות אף אחד לא חייב לאף אחד כלום" ראה את שכתבתי לעיל. חוששני שאתה לא יודע מה זה אינפלציה.
4.4 "חוק שישי, כל משפחה תורם בן אחד להיות עובד החברה\עובד מדינה, והוא מקבל את פרנסתו מהציבור"
מהיכן הבאת את זה? משרת בקודש אינו עובד מדינה, אינו עובד ציבור ולא שום דבר דומה לכך.
4.5 "חוק שביעי, אין מיסים אך ורק עשר אחוז וישירות, נתינת אישית לעובדי החברה"
צא וחשב שוב.
4.6 "חוק שמיני אין מלכות, יש שבעים זקנים נבחרי הציבור והם מחוקקים חוקים לפי הצורך וגם מבטלים חוקים לפי הצורך"
לא מדוייק, וראה את משפט המלך.
4.7 "חוק תשעי,אין קיום לאומה מחוץ לארצו, כלומר מחוץ לארצו מבוטלת החוקה ברוב חוקיה במיוחד החברתי כלכלי, ולכן באמת בגולה דינא דמלכותא דינא כלומר דיני צדק בכלכלה חברתי תלויים במוסכמות החברתיות ולכן בלתי אפשרי שאני הקיים שמיטת כספים אישית בגולה"
?
5.
יש דברים שמולם אני פשוט עומד ומשתומם. היאך יהודי שהיה בארץ תקופה מסויימת, וחי כיום בגולה הדוויה של מלכות החסד, כותב בלי למצמץ כי "לעולם לא עוזבים את הארץ אפי' שיש רעב, אפשר לייבא אוכל מבחוץ אבל לא יורדים מהארץ, אפי' שיש שילטון זר" ?
6. "דיור חינם לכל נולד" על חשבון מי? אולי כדאי להזכיר כי העולם כבר ראה נסיונות לנהל חברה אנושית בצורה זו. איך זה נגמר? במלותיו של ג'ורג' אורוול: All animals are equal, but some animals are more equal than others
6. "...לעולמים לא תהיה האדמה שייך לפרט, כי כל המלחמות על שטחים באים מהסיבה הזו, שהחברה רוצה שטח אז הוא נלחם עם חברה אחרת, אבל אם השטח שייך לכל נולד ביקום אז אין על מה לריב ולהילחם"
סהדי במרומים, אתה יותר תמים מפראנסיס פוקויאמה.
חג גאולה שמח לך, ידידנו. מאחל לך שבשנה הבאה, כבר תחגוג ליל סדר אחד בלבד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/3/2012 16:53 |
|
| |
מואדיב
התפעלתי מהברכה.
מוסיף:
ציטוט מהיינליין (והוא רק מצטט ואיני זוכר ממי) אין ארוחות חינם. מישהו משלם עליהן.
ציטוט בעל פה מהתנ"ך. שאול מבטיח פרס למי שיהרוג את גולית. פטור ממסים! גם אצלו היו מסים. ואצל שלמה בן דוד היו מסים כאלו שהעם כמעט התמרד.
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2012 21:39 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | |
1.
שאלה יפה בדומה לזו שאל האברבנאל בפירושו להגדה של פסח, וענה את שענה.
האברבנאל חי בגלות, כמוך. אבל שלא כמוהו, אותך איני מבין. אתה אומר שלא יצאנו מעבדות כי אנחנו חיים בגלות? אז אתה - אל תספר ביציאת מצרים, עלה לארץ ותוכל. הרי אתה מבעט בכל הטובה הגדולה הזו שעשה הקב"ה עמנו, חי בגלות, ועוד אומר שאנחנו עדיין בגלות ולכן אין טעם ליציאת מצרים.
שוב לארצך, למולדתך ולבית אבותיך
לא יפה מצידך צדיק. החלפתי את הכתובת שלי (בפרטים של הניק שלי) לארץ ישראל שלא יהיה מצב להסיט את הנושא עם כל מיני הטפת מוסר שכאלה,
בכל אופן הקושיה נשארת, כי ממשיך המלחמת אחים כמו אז, אז מה למדנו מאז ?? ולכן עוד מצווים אנו לספר יצאית מצרים,
רק אחרי שלא תהיה מלחמות אחים, אז יבטלו באמת מצוות סיפור יציאת מצריים ויספרו יציאת גלות אירופה וקיבוץ הגליות, כפי שחז"ל אומרים באמת,
2.
איזו מחוייבות היתה ליוסף לאומה המצרית? יוסף עצמו היה עבד! משנה למלך, אבל עבד. ביזנס? וכי לעצמו הגיע הכסף?
מי אמר שהיה לו מחוייבות ? אמרתי שהתבונה נוקמת והיא נקמה באמת, אותו דבר האנטישמיות, אנו חושבים שאין לנו שום מחוייבות באומה שהתנחלנו שם ובסוף אנו בוכים על אנטישמיות ?!
אבל יתר מכך, אתה מתבלבל ומבלבל. יוסף מכר לאנשים בכסף, ואחר כך בסחר חליפין, תמורת רכוש, תמורת בהמות ולבסוף - תמורת נדל"ן.
שני החוקים שאתה מכנה "חוקי יסוד", אינם כאלו, ומעולם לא היו כאלו. האדמה אינה שייכת לכל נולד באומה, ומעולם גם לא היה הדבר כך. גם אחרי חלוקת הארץ, הלויים נולדו בלי לקבל חלק, בני הגרים כך, ואף כל בניהם של יורשי הנחלות כך - שכן רק עם מות אביהם-מורישם, יכלו לרשת את נחלתו.
גם הטענה כי הארץ לא תמכר לצמיתות, הרי לא היתה בלתי מוגבלת. נחלות מחוץ לא"י, בתי ערי חומה וכו'.
הלויים קיבלו חלק בכל שבט כי היו עובדי מדינה, קיבלו 48 ערים,
תשמע אין טעם להתווכח בעניין, אפי' אם התורה לא היה עולה על החשיבה הזאת היא נשארת אמת, ק"ו שהתורה ומשה עלו על הדבר הפשוט הזה, אז למה אנו לא לומדים ?
בחוק השני שכתבת כאן, התבלבלת כל כך הרבה פעמים שקשה לדעת מהיכן להתחיל. ראשית, יוסף קנה את האנשים לעבדים לא בכסף אלא במזון - אין כאן שום קשר לכסף עובר לסוחר כלל וכלל. שנית, כל שבע שנים לא מבטלים את הכסף אלא שומטים חובות. הכסף ממשיך להתקיים, בדיוק כשם שחובות בבית דין לא מתבטלים. שלישית - שמיטת חובות אין לה שום קשר לאינפלציה או למחירים, ואין לי מושג מהיכן הבאת את זה לכאן
יוסף קנה במזון = כסף, חיטה לא מחזיק הרבה זמן, כל הטריק שלו שהצליח לאגור חיטה להרבה זמן, וזה הרי הבלוף של הכסף, הרי אין בטבע ( מה שאדם צריך) שמחזיק הרבה זמן כמו כסף, בכל אופן מעל בתפקידו, הרי זה שהצליח אז האומה מרוויחה שיש להם כזה משנה למלך מוצלח, למה ניצל זאת לקנות את חירות האדם ואדמתו ??
מה ערך יש לכסף שהכל חינם כל השדות הפקר לכל צורך ? מה ערך יש לכסף אם יש שמיטת חובות ?
הכל פנים משה רבינו הגיב להיסטוריה ודאג שלא נחזור להימכר לעבדים, אחרת לא נשאר בארצינו לנצח,
3.
המלך החדש לא שחרר את מצרים מעבדות, ואתה שוב שוכח - הם היו "עבדים לפרעה", לא לישראל. כבישת בני ישראל לעבדים נעשתה כמתואר.
בוודאי שיחרר, לא היו שם עבדים רק בני ישראל, ולמי הם היו עבדים ? לאומה המצרית ולא רק למלך,
חז"ל אומרים שקנו אותם בלב רך, ולכן באמת לא יכול היה משה להוציא אותם בלי רשות והסכמת פרעה, וזה עומק הכבדת לב פרעה, פרעה אמר אם האלוקים רוצה אז שיקח אותם, למה הוא צריך את הסכמתי, הוא ידע שהאלוקים לא יעשה אי צדק, הם נמכרו ברצון, ולכן היה לאלוקים צורך בהסכמת פרעה, בלעדיו אין הם יכולים לצאת ממצרים, ועוד יותר מזה, האלוקים אסר לחזור לשם להימכר לעבדים, וגם עבד עברי שרוצה להישאר עבד עד היובל נרצע כי שכח שהיה עבד למצרים,
4.
אני חושש שכאן כבר התעלית על עצמך, בכך שייחסת את כל תפיסת עולמך למשה רבנו.
4.1
"חוק ראשון, הארץ מחולקת על פי גורל, (אין נבואה ואין אלוקים פשוט גורל שאפי האלוקים לא יכול להתערב בה) כל נולד נולד עם אדמה, אין קיום לאדם אם אין לו אדמה\נחלה משלו, אי אפשר למכור את הנחלה לצמיתות"
> גורל זה על פי ה'. לכתוב ש"אפילו ה' לא יכול להתערב"???
טעות גורל לא על פי השם אחרת בשביל מה צריך גורל ? פשוט שהנביא יאמר וזהו ?!
> כל אחד נולד עם אדמה - כבר כתבתי לעיל שזה פשוט לא נכון.
למה זה לא נכון ? למי זה שייך. לך אולי ???
> אין קיום בלי אדמה? דבר זה מעולם לא היה נכון. בעלי מלאכה היו כבר בתקופת משה, מנגרים ועד עושי נאדות מים. גם גרים התפרנסו, גם לויים התפרנסו, וכו'.
כן. היו סוחרים כבר אז.
שוב אתה מתווכח איתי על התורה או על הצדק האבסולוטית ? מצידי שהתורה או האלוקים לעולם לא אמר, אז מה ?
האדמה שייך לכל נולד, חז"ל אומרים על קין והבל כמה שטיות הם עשו על זה שחילקו את האדמה לקין ואת הצאן להבל,
וזה הביא את הריב והרצח, לו היו מחלקים תבונית אז לעולם לא היית סיבה לרצוח,
מה קשה להבין כאן ריבונו של עולם ???
4.2
"חוק שלישי, אין עבדות, אם אדם חייב להימכר לעבד מרוב עניות אז רק לשש שנים"
שכחת את הנרצע, שכחת את הכנעני.
לא שכחתי כלום, כי אז יש לנרצע נצחיות אצל אדניו, יש לו שם אישה וילדים ולא רוצה לוותר עליהם,
כנעני לא רלוונטי לנו כי במילא מחפש להיות עבד או כאן או ילך לאומה אחרת להימכר לעבד, בכל מקרה התורה באמת דורשת את זכויותיו גם כן, כמו אם קיבל מכות ושברו לו שן אז משתחרר,
4.3
"חוק רביעי, אין הכסף נצחי, יש אינפלציה מכוונת כל שבע שנים, כלומר שמיטת כספים, אין חובות אף אחד לא חייב לאף אחד כלום"
ראה את שכתבתי לעיל. חוששני שאתה לא יודע מה זה אינפלציה.
יודע ויודע, אתה פשוט לא שם לב, תחשוב מה יקרה היום אם יהיה שמיטת כספים ואוכל חינם, וכל אחד חוזר לבית שלו ביובל,
4.4
"חוק שישי, כל משפחה תורם בן אחד להיות עובד החברה\עובד מדינה, והוא מקבל את פרנסתו מהציבור"
מהיכן הבאת את זה? משרת בקודש אינו עובד מדינה, אינו עובד ציבור ולא שום דבר דומה לכך.
שוב אתה לא יודע, תפקידו של שבט לוי הם בדיוק זה עובד מדינה,
4.5
"חוק שביעי, אין מיסים אך ורק עשר אחוז וישירות, נתינת אישית לעובדי החברה"
צא וחשב שוב.
אין מה לחשוב צריך ללמוד ולהבין,
סתם שאלה אליך, אייך אומר הרמב"ם שכל מי שרוצה היום להיות שבט לוי יכול ? רק כי ידע שכל תפקידו של שבט לוי הם תפקידים ציבוריים ולכן יכול לפסוק כזה חידוש, אחרת מנין לו לחדש דבר שכזה ??
4.6
"חוק שמיני אין מלכות, יש שבעים זקנים נבחרי הציבור והם מחוקקים חוקים לפי הצורך וגם מבטלים חוקים לפי הצורך"
לא מדוייק, וראה את משפט המלך.
מדויק לגמרי, ראה בדברים ובשמואל, רק כי עובדי המדינה = בני אלי השחיתו אז היה צדק לעשות מלכות, אחרי שהמלכים גם השחיתו = שלמה עם המיסים הכבדים אז נקרע המלכות ושוב מלחמת אחים, והפסד עשרת השבטים,
4.7
"חוק תשעי,אין קיום לאומה מחוץ לארצו, כלומר מחוץ לארצו מבוטלת החוקה ברוב חוקיה במיוחד החברתי כלכלי, ולכן באמת בגולה דינא דמלכותא דינא כלומר דיני צדק בכלכלה חברתי תלויים במוסכמות החברתיות ולכן בלתי אפשרי שאני הקיים שמיטת כספים אישית בגולה"
?
כלומר והיות שאין כלכלה על פי תורה אין צדק לגנוב את הירושה מאחותי, ראה אשכול זה ירושת הבת = סדר חברתית תבונית ונצחית,
וזה רק דוגמא, גם בעניין הפרוזבול, כל זמן שאנו בגלות ( בארצינו, כלומר אין את כל השיטה הכלכלית של התורה) אין רוח חכמים נוחה מאדם ששומט את כספו בשמיטה,
ולכן צדק אפשרי אך ורק לפי המקובל והמוסכם חברתית כרגע, ואין אדם יכול לדרוש צדק של תורה כמו בעניין ירושת הבת לעיל,
5.
יש דברים שמולם אני פשוט עומד ומשתומם. היאך יהודי שהיה בארץ תקופה מסויימת, וחי כיום בגולה הדוויה של מלכות החסד, כותב בלי למצמץ כי "לעולם לא עוזבים את הארץ אפי' שיש רעב, אפשר לייבא אוכל מבחוץ אבל לא יורדים מהארץ, אפי' שיש שילטון זר" ?
אמרתי לך כבר שזה לא יפה, תבדוק החלפתי את הכתובות שלי, אם זה כל כך רלוונטי לטיעון שלי כאן,
6.
"דיור חינם לכל נולד"
על חשבון מי?
אולי כדאי להזכיר כי העולם כבר ראה נסיונות לנהל חברה אנושית בצורה זו. איך זה נגמר? במלותיו של ג'ורג' אורוול:
All animals are equal, but some animals are more equal than others
אני לא מקבל את הטיעון, כלל וכלל, קין והבל כשלו בחלוקה הלא מוצלח שלהם ומאז כל הרציחות סביב אותו סיפור, חוסר חלוקה נכונה,
כל מפלגה מקבל בניני ענק, כמו בתי מדרשות ועוד ועוד ולהאדם הפשוט אין דירה, בשביל מי צריך את המוסדות אם אין בית לאדם ?
6.
"...לעולמים לא תהיה האדמה שייך לפרט, כי כל המלחמות על שטחים באים מהסיבה הזו, שהחברה רוצה שטח אז הוא נלחם עם חברה אחרת, אבל אם השטח שייך לכל נולד ביקום אז אין על מה לריב ולהילחם"
סהדי במרומים, אתה יותר תמים מפראנסיס פוקויאמה.
זה לא עניין כמה אני תמים, ולא אני הרלוונטי כאן,
הפורום היא פורום של אנשים שעוצרים וחושבים, והנה עצרתי וחשבתי, אתה אומר שזה לא יקרה ושאני תמים, וכו' וכו'
אבל בכל אופן אני צודק, וזה הצדק האבסולוטית,
תסביר לי אתה, למה שבחור בן 18 יהיה מוכן להילחם בעד ארצו בזמן שארצו לא שייך לו ?? בכדי שיהיה לו אדמה צריך לעמול כל חיו אז מה לו כאן או בחול ???
חג גאולה שמח לך, ידידנו. מאחל לך שבשנה הבאה, כבר תחגוג ליל סדר אחד בלבד
אני כל שלוש רגלים בארץ, כי לדעתי יו"ט שני של גלויות היא עםארציות.
בכל אופן לא הבנתי את הברכה, כנראה שהרב מיימוני כן הבין,
בתכלס, אני נתתי כאן דרך חברתי שיכול להצליח, ולדעתי זה גם דרך התורה, נרצה נצליח באמת, ואם לא אז נמשיך כמנהגינו עד היום עם כל הכרוך בכך רח"ל
|
|
תוקן על ידי maxmen ב- 31/03/2012 21:39:52
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2012 22:29 |
|
| |
מקס, זה שצריך שינוי לא אומר : 1. שקומוניזם הוא הכיוון הנכון. 2. שזה קשור ליציאת מצרים (למרות שלדעתי זה כן קשור באופן כלשהוא, אם כי "טיפה" יותר מורכב מהאופן שאתה מציע...) .3 שזה קשור לסיפור יציאת מצרים כהלכתו... שבוע טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2012 22:55 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | מקס,
זה שצריך שינוי לא אומר :
1. שקומוניזם הוא הכיוון הנכון.
2. שזה קשור ליציאת מצרים (למרות שלדעתי זה כן קשור באופן כלשהוא, אם כי "טיפה" יותר מורכב מהאופן שאתה מציע...)
.3 שזה קשור לסיפור יציאת מצרים כהלכתו...
שבוע טוב. |
|
אני לא מכיר את הקומיניזום, ותפסיקו כבר עם זה,
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2012 22:59 |
|
| |
אתה לא מכיר את הקומוניזם אבל כותב כמו קומוניסט לאחר סמינר.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2012 23:05 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אתה לא מכיר את הקומוניזם אבל כותב כמו קומוניסט לאחר סמינר. |
|
אוקיי הבנתי כבר, וזה ממש יעזור לנו במציאות, אתה חושב שתשכנע את האדם להאמין בקללת התורה בזיעת אפיך, ואז יקבל את העבדות והעמל כמובן מאליו,
אז תשכח מזה ידידי,
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2012 23:32 |
|
| |
.
מקסמן,
כדי להקל על הדיון, הבה נתמקד בנקודה אחת: מגורים.
כתבת כי "כל נולד נולד עם אדמה" .
כעת, הבה נתבונן בכמה מספרים:
שטחה של מדינת ישראל, כולל הנגב, הערבה, שטחי האש של צה"ל וכו' - עומד על כ-20 אלף קמ"ר (ללא יהודה ושומרון). שטח זה כולל גם את כל השטחים הבנויים כבר.
אוכלוסיית המדינה - כמעט 8 מיליון איש.
בשנת 2010 נולדו 166 אלף תינוקות, יש גידול שנתי במספר התינוקות הנולדים.
כעת, כדי להוריד אל המציאות את הרעיון שלך, תצטרך לענות על כמה שאלות מעשיות:
1. מה גודל חלקת הקרקע שיקבל כל מי שנולד?
2. מה עם התושבים החיים היום, שאין להם קרקע משלהם?
3. מאחר והארץ קטנה ומספר התושבים הולך וגדל, כמה זמן תוכל להמשך השיטה של חלוקת קרקע בחינם לכל נולד?
4. לפי מה יוכרע מי יקבל קרקע הסמוכה לעיר, ומי יקבל נחלה בלב המדבר הצחיח?
5. מה תעזור למישהו חלקת קרקע אם אין לו כסף או יכולת לבנות עליה מקום מגורים?
(אם תאמר כי המדינה צריכה לבנות לכל אחד מקום מגורים, אזכיר לך כי לשיטתך אין מיסים, אז מהיכן תמומן הבניה?)
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2012 23:42 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | אתה לא מכיר את הקומוניזם אבל כותב כמו קומוניסט לאחר סמינר.
אוקיי הבנתי כבר, וזה ממש יעזור לנו במציאות, אתה חושב שתשכנע את האדם להאמין בקללת התורה בזיעת אפיך, ואז יקבל את העבדות והעמל כמובן מאליו,
אז תשכח מזה ידידי, |
|
מקס איזו מציאות? המציאות לרוב תושבי המדינה טוב. המצב הכלכלי במדינה הוא מצויין- מכל העולם נוהרים הנה אנשים לחיות פה.
הקללה של בזעת אפיך- היא מציאות שכל אדם-רובם- נחשפים אליה כברירת מחדל. אבל זו המציאות ואלו העובדות. מכל המשטרים בעולם שנוסו- ונוסו הרבה. הקיפטליזם הוא הטוב ביותר, כמו כל דבר זה יכול להיות הרבה יותר טוב.
הקומוניזם-ושטתך- - האנשים ערומים אין בתים אוכלים רק ירקות ופירות ו חושבים שהם בגן העדן
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2012 23:43 |
|
| |
למואדיב היקר:
עכשיו אתה רציני באמת, וזה רציתי באמת שנדון בכך,
ותודה לך צדיק,
ובכן אני לא חושב שאני האדם המספיק משכיל בעניין,
אבל דבר ראשון צריך לחשוב בחשיבה הזאת,
ואחר כך אפשר שכל החכמים יחד יחשבו אייך להוציא את זה לפועל,
אני דווקא בעד שילמדו מהטעויות של ההיסטוריה, (כמו הקומוניזום וכדומה) בלי לימוד מההיסטוריה נהיה בורים ועםארצים,
אבל לא לנסות לשלול כל חשיבה מחדש בגלל שהיה קומוניזום וכדומה,
בתכלס אתה מאדגר אותי עם השאלות הטובות שלך, ואני אחשוב על זה לעמוק ונראה,
בינתיים אולי גם אתה (וכל החברים כאן) תחשוב על משהו מקורי,
שבוע טוב לך
max
תוקן על ידי maxmen ב- 31/03/2012 23:45:30
|
|
|
|
| נשלח ב-31/3/2012 23:47 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | , כמו כל דבר זה יכול להיות הרבה יותר טוב.
|
|
על זה אני מדבר, על היותר טוב, אייך עושים שיהיה יותר טוב,
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2012 00:29 |
|
| |
טוב אז לא קומוניסט. אבל מה כן ?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2012 11:40 |
|
| |
אמנם אני (ב"ה) עדיין קצת צעיר. אנסה להסיט את הדיון למקום אחר (לא שיש לי דעה גבי קומוניזם קאפיטליזם ופאשיזם ושאר ה-יזם).
כל המרבה לספר הר"ז משובח. ובסוף? כלו' אחרי המשמר של הפעלת הכח המדבר באריכות, מתוך חיבור אל הכח המחשבי, שהרי סיפור בלא מספר אינו סיפור, אנו אמורים לצאת מהסדר עם איזו____(תובנה, הרגשה, קישור נשמתי, כח להמשיך הלאה כל השנה-בכ"ז ניסן הוא אחד מהד' ראשי שנים)?
לדעתי יוצאים יותר מיוחסים (ר"ל קשורים) ליצי"מ, להבנת משמעותם של מצרים כנגד ישראל וממילא של ישראל וגאולתם. כך במהר"ל.
האם משמעות הדברים היא שצריך לבחון את המציאות של ימינו ולנסות לראות עד כמה אנו שייכים ובמה, למושגי הגאולה של עם הנבחר לצאת ממצרים.
קשה לי לחשוב על משמעויות נוספות של הסיפור, אולי תוכלו לעזור במשהו.
----
(שאלה קצת בין השורות, איך אפשר לספר על יצי"מ ולא לראות את הגאולה של היום?? אבל זה כבר שייך לאשכול נפרד)
----
פרקטית, מה צריך להכין לליל הסדר, לראות את המדרשים בדחז"ל? לעיין בראשונים? לחשוב לבד? מסתמא מי שבא לפה יעדיף לחשוב לבד, אבל אם עושים זאת אז אולי אפשר לשתף גם אחרים בהגיגים.
יש משפט מפורסם שיצי"מ תשאר לעד אביב העמים של העולם כולו, כלו' שההיסטוריה היא מעגלית? (אביב העמים היא תופעה יחסית מאוחרת בהיסטוריה העולמית) אולי באמת יצי"מ היא שורש לכל הגליות אבל האם ברמה כ"כ ניכרת שאין ליחס אותה אל שום גאולה אחרת. אולי הגאולה שלנו גדולה מיצי"מ? (כמותית בודאי- בשיבה לציון) הרי הנביאים דיברו על כך שתשכח יצי"מ מפאת גדלותה של הגאולה האחרונה אז נכון שעוד לא שכחנו, אבל אם היחס אל יצי"מ הוא צונן מה, אולי זה סימן להתפתחות גאולית.
כמעט פסח, אשמח לתגובות לענין...
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2012 12:09 |
|
| |
בשבתך אתה באמת יכול להתיחס ליציאת מצרים באותה התרגשות ראשונית אחרי ארבע מלכויות? לא לחינם יש מ"ד שלעת"ל לא יזכירו את יציאת מצרים, או שהיא תהיה טפלה לגאולה העתידה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/4/2012 12:10 |
|
| |
בתחילת בית שני רצו באמת להשכיח את יציאת מצריים- בבית ראשון לא צינו אותו כמעט בכלל כמו את סוכות- עולי בבל עשו פעולה ממשית להשכחה- שינו את המצווה הראשונה- החודש זה ראשון לראש החודשים- והפכו את החודש הראשון לגאולה- ונתו לו שם אלילי בשם ניסן.
מצדנו אנו השכחנו את חג המצות- השם הכתוב בתורה. ואומרים אותו בתפילות, וקוראים לחג פסח,על שם קרבן הפסח, שאותו כבר לא מקריבים 2000 שנה. אגב ברמב"ם אין דבר כזה חג הפסח
|
|
|
|
|