טהפרזנט
אינני טוען שהאמונה שלי איתנה משלך ,אבל ההתעסקות שלך החוזרות ונשנות ועכשיו גם באלף בית של הענין דרך הסגנון הציני שנראים כדחיקה של כל מצפון שמנסה להתקרב , כבר באמת ובתמים מעציבים אותי ,
בהחלט ייתכן שאני טועה וכל החזרות האלה הם בסך הכול כעס שאתה מוציא על זה שעבדו עליך כל השנים לדעתך ,אבל לא אשתכנע בקלות .
לעצם העניין ,אם זה היה הפוך ,התורה היתה מספרת לך על דינוזאורים ולא הארכיאולוגיה ,הרי היית מתייחס לזה כמו לסיפורי השדים ,ועכשיו שמצאו דינוזאורים שהם משונים מכול וכול ממה שאנחנו מכירים ,למה לא ייתכן שיש גילים שהאנושות הקדומה הגיעה אליה ואינו מוכר לך .למה יותר חכם מי שלא מאמין בשישה בכרס אחד בפרט שהדברים קורים ,וחתולת רחוב רגילה מביאה ליד חצירך בקביעות את אותו סכום,
למה כשחזל אמרו שמחרבה בית המקדש בטלה הנבואה וניתנה וכו,לא תוכל להאמין שפעם היה אחרת אם אינטואיציה לא סותרת את הריאליזם,
למה לא מגוחך בעיניך להגיד שדוד המלך לא היה קיים אם אנשים מחזיקים אצלם אילנות יחוסיהם באופן ברור עד אליו ולמעלה?
אל מי מתייחסים כל הכוהנים שיש בתבל אם אהרון הכהן לא היה קיים .
הרי גם אנחנו מכירים מישהו שהכיר מישהו שהכיר מישהו שראה את הגאון מוילנא ,
יהודי ירושלמי זקן התראיין לאחרונה שהיה בקשר עם סבו תלמיד הכתב סופר ,
אם שלוש דורות בס,ה מפרידים בינינו לבין מישהו שהכיר את הגאון ,וחמש עשרה דורות לרשי,אז למה פער של כמה מאות שנים בין אלה שטענו שהם מצאצאי דוד אמורים להיות מופרכים ולא מגוחכים לטעון אחרת ?ואני שואל את השאלות בתמימות כדי לדון ביחד.
|