בית פורומים עצור כאן חושבים

חז"ל על הזמן... - ביקורת על דברי חז"ל המיוצגים ע"י רבני זמנינו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/4/2012 21:38 לינק ישיר 

שותף סוד

קיץ בריא גם למר.

לגבי המדרש הזה, ראה כמה קלוש זכרוני, שלא זכור לי ששאלת אותי עליו.

אמנם זו שאלה חשובה ויפה, ומגיע לה אשכול משלה.

ועם כל הרצון הטוב, איני מאמין שאוכל להגיע לזה לפני יום ששי.

ומי יודע מה יהיה אז.

הרי אתה רוצה שאכתוב תשובה שחשבתי עליה. לעתים שואלים אותי שאלה שהתשובה ברורה לי ואין בעיה לכתוב מייד. אבל מדרש זה אינו מאלו שיש לי עליהם תשובה ודאית. וראשית כל עלי ללמוד אותו במקורו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2012 22:14 לינק ישיר 

הסתכל באוריתא: ברא העולם כך שאנשים יוכלו לעמוד בדרישותיו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2012 22:35 לינק ישיר 

ירוחם שמו, הבנתי פחות או יותר את מאמרו של הרב סגל. אני לא שולל אמנם את דבריו לגמרי אלא שואל על מאמרו מספר שאלות. יש הבדל בין זה לבין לפסול את מאמרו באופן גורף.
ואני לא מוכן לקבל את כל ההטחות שאתה מטיח כלפיו היה מן הראוי שתפנה אליו ותשתף אותו בטענותיך ואז ורק אז אם לא קיבלת תשובה תוכל לומר שהוא טעה. אין סיבה להיגרר לקללות ונאצות המתאימות לילדי רחוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2012 22:40 לינק ישיר 

מענין במה  ואיך קיללתי אותו ומתי?
כאמור יש לי המאמר- והוא מספיק להבעת דעה על המאמר הזה.- חשוב יותר- במה טעיתי או כתבתי אי דיוקים?
 מה עוד שכפי שכתבתי אני מכיר אותו ממאמרים אחרים, גם כאן בפורום כשהוא ענה בעניין קבלה, מפאת כבודו לא אביא את ההתקפות שקיבל על כך בצדק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2012 00:13 לינק ישיר 

yedidiaraf כתב:
הבנתי שבעבר דנו בנושא זה של האשכול שפתחתי. אשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי לאשכולות שדנו בהם בנושא זה.

תעשה חיפוש (חז"ל) ותראה כמה אשכולות יש בעניין וקרובים לה,
חוץ מזה כמעט כל דיון הנושא עולה שוב ושוב,

אשכול שלי שאני כן זוכר הנה, האם חובה עלינו להאמין שחז"ל ידעו את הטבע יותר מה שידעו בזמנם ????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2012 08:26 לינק ישיר 

תוקן על ידי Kaddish ב- 18/04/2012 08:33:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2012 08:31 לינק ישיר 

חז"ל לא היו מדענים אין מה לעשות. גם לא מחוייב שהם יצדקו בהכל. הם היו בני אדם וככאלה הם יכלו לטעות. ציין מי שציין שהשבח של חז"ל הוא מידותיהם המשובחות והמסירות נפש שלהם למען התורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2012 08:34 לינק ישיר 

ירוחםשמו, מבחינתי לומר על אדם שהוא גרפומן דמגוג שמתאים לאתר של מארחו (שהכל יודעים מי הוא) היא גידוף ודיבור סרה כנגד אדם. הרב סגל תלמיד חכם וככזה יש לכבדו גם אם דעותיו לא מוסכמות עליך.לא אמרתי שטעית או כתבת אי דיוקים, אמרתי שאין מן הראוי לטעון על בן אדם באופן גורף שהוא טעה כאשר לא העמדת את הטענות מולו ורק אז בחנת אם הוא ענה עליהן או לא. עד אז אתה  יכול רק לומר שאתה לא מסכים איתו או שנראה לך שהוא טועה... בפרט שהרב סגל ניכר שהוא אדם חכם עם ידע לא מבוטל.תוכל להפנות אותי היכן בפורום כאן הוא ענה בעניין קבלה?

תודה.

תוקן על ידי yedidiaraf ב- 18/04/2012 08:37:23

תוקן על ידי yedidiaraf ב- 18/04/2012 08:38:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2012 10:28 לינק ישיר 

ידידיה
לבקשתך- http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=4&topic_id=981207&forum_id=1364&upd=1

ראה וקרא את תגובתו של הרב.- ואם לא צדקתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2012 17:55 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
טהפרזנט

אינני טוען שהאמונה שלי איתנה משלך ,אבל ההתעסקות שלך החוזרות ונשנות ועכשיו גם באלף בית של הענין דרך הסגנון הציני שנראים כדחיקה של כל מצפון שמנסה להתקרב , כבר באמת ובתמים מעציבים אותי ,
בהחלט ייתכן שאני טועה וכל החזרות האלה הם בסך הכול כעס שאתה מוציא על זה שעבדו עליך כל השנים לדעתך ,אבל לא אשתכנע בקלות .

לעצם העניין ,אם זה היה הפוך ,התורה היתה מספרת לך על דינוזאורים ולא הארכיאולוגיה ,הרי היית מתייחס לזה כמו לסיפורי השדים ,ועכשיו שמצאו דינוזאורים שהם משונים מכול וכול ממה שאנחנו מכירים ,למה לא ייתכן שיש גילים שהאנושות הקדומה הגיעה אליה ואינו מוכר לך .למה יותר חכם מי שלא מאמין בשישה בכרס אחד בפרט שהדברים קורים ,וחתולת רחוב רגילה מביאה ליד חצירך בקביעות את אותו סכום,
למה כשחזל אמרו שמחרבה בית המקדש בטלה הנבואה וניתנה וכו,לא תוכל להאמין שפעם היה אחרת אם אינטואיציה לא סותרת את הריאליזם,
למה לא מגוחך בעיניך להגיד שדוד המלך לא היה קיים אם אנשים מחזיקים אצלם אילנות יחוסיהם באופן ברור עד אליו ולמעלה?
אל מי מתייחסים כל הכוהנים שיש בתבל אם אהרון הכהן לא היה קיים .
הרי גם אנחנו מכירים מישהו שהכיר מישהו שהכיר מישהו שראה את הגאון מוילנא ,
יהודי ירושלמי זקן התראיין לאחרונה שהיה בקשר עם סבו תלמיד הכתב סופר ,
אם שלוש דורות בס,ה מפרידים בינינו לבין מישהו שהכיר את הגאון ,וחמש עשרה דורות לרשי,אז למה פער של כמה מאות שנים בין אלה שטענו שהם מצאצאי דוד אמורים להיות מופרכים ולא מגוחכים לטעון אחרת ?ואני שואל את השאלות בתמימות כדי לדון ביחד.

דער איז נאו אנסר ביקוז יו דאונט טהינק איטס נסעסערי?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חז"ל על הזמן... - ביקורת על דברי חז"ל המיוצגים ע"י רבני זמנינו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.