|
|
| נשלח ב-3/6/2012 14:02 |
|
| |
ככל הזכור לי, הריב"ש מביא תשובת המקובלים לטענת המעשרים. המשפט השני שלך אינו מובן לי.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2012 17:10 |
|
| |
ככל הזכור לי אין הריבש נותן מענה, לגבי תפילה לאין סוף בלבד הנני מסכים ,חסר רק שנשתכנע להפסיק מלהגיד לשם יחוד קודשא בריך הוא ושכנתיה ,,,ליחד שם הויה גם ביומא דיסוד שביסוד,,
השאלה היא גם האם יש מי שמתייחס לאותו ציטוט של הרמבם בהשואתו לנוצרים , והאם מישהו עוד מצא כאן מקום לספירות??
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 02:53 |
|
| |
חלק ג פרק יז ,
הדעת הד וכו,וכת המעתזילא גם כן ברחו מלייחס לו יתעלה עול ואבן וגם לא נכון אצלם להכחיש השכל הנברא עם האדם עד שיאמר שהכאבת מי שאין חטא עליו אין עול בה וגם יהא ישר אצלם גם כן שיהיה שליחות הנביאים כולם ונתינת התורה ללא ענין מושכל וסבלו גם כן מה שסבלוהו מן ההרחקות ההם ונתחייב להם הסתירה ר,ל דברים סותרים זה את זה מפני שהם מאמינים שהוא ית, יודע כל דבר ושהאדם בעל יכולת וזה יביא למה שיתבאר במעט התבוננות שהוא סתירה..,,
לכאורה במה היהדות גואלת אותנו מסתירה זו?
אולי בהמשך דבריו יוקל הענין,,,,
וזה הדעת אשר אאמינוהו הוא יותר מעט ההרחקות מן הדעות הקודמים ויותר קרוב אל ההקש שהכלי והוא שאני אאמין ששהשגחה האלוקית אמנם היא בזה העולם התחתון ר,ל מתחת גלגל הירח באישי ממין ה א ד ם ל ב ד וזה המין לבדו הוא אשר כל עניני אישיו ומה שישיגם מטוב או רע נמשך אחר הדין כמו שאמר כי כל דרכיו משפט אבל שאר בעלי חיים וכל שכן הצמחים וזולתם דעתי בהן דעת אריסטו לא אאמין כלל שזה העלה נפל בהשגחה בו ולא שזה העכביש טרף זה הזבוב בגזרה מאת ה ורצונו האישי עתה ולא זה הרוק אשר רקק ראובן התנועע עד שנפל על זה היתוש במקום מיוחד וכו,
ואולם ההשגחה האלוקית לפי דעתי ולפי מה שאני רואה היא נמשכת אחר השפע האלוקי והמין אשר נדבק בו השפע ההוא השכלי עד ששב בעל שכל ונגלה לו כל מה שהוא גלוי לבעל שכל הוא אשר התחברה לו ההשגחה ושערה לו כל פעולותיו על צד הגמול והעונש,,
היוצא מהדברים ,,אין רע ועול וכל דרכיו משפט בשכר ועונש וההשגחה סובב על מין בני אדם בלבד ובעיקר לפי דרגת השכל בפועל כי האנשים אשר בחשכה יתהלכו וכו, אין השם עימם והטוב והרע שיקרה להם הוא כדרגת בעלי חיים שהמקרה מנהלת אותם ,,[כך לפי פירוש שם טוב וכך אכן מובן בדברי המורה]
הדברים מחודשים וצריכים עיון ,ומקס אם יקרא יכול לעשות מזה מטעמים מרובים.
תוקן על ידי ביליצר ב- 11/06/2012 02:56:31
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 03:51 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | הדברים מחודשים (מלפני אלף שנה ולפניו קהלת כבר בכה על כך וגם משה תרגם את איוב שנזעק על כך) וצריכים עיון ,ומקס אם יקרא יכול לעשות מזה מטעמים מרובים. (ברור (לפחות לי) שאין אני ממציא מהבטן הכל מושתת על המקורות)
|
|
ממליץ לך ללמוד את המורה לפחות ארבע פעמים אם לא יותר ותראה כמה שהשכלת בכל פעם, בכל פעם תצלול יותר עמוק,
עלה והצלח בלימוד ותזכה לחכמה ודעת שזה העיקר,
אז שתחזור לחז"ל תבין מנין הרמב"ם לקח את דבריו, ושתחזור לתנ"ך תבין מנין לקח את דרכיו,
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 03:59 |
|
| |
אגב: ראה כאן האם אלוקים אשם בטיפשותו של האנושות ??? (השואה, תאונות דרכים, מחלות, ועוד)
אני מזכיר את הרמב"ם בדיוק בעניין זה וגם את הספורנו, בכל אופן צטתי הרבה ראשונים על הדרך הזו, את האבן עזרא הידוע לגבי תפילה אייך היא עוזרת וכו' וכו'
וזה מה שכתבתי שם בתחילת האשכול (כל התזה שלי שם מושתת על על עניין היסודי הזה,)
ובכן צטטי כבר כמה פעמים את הספורנו והרמב"ם במורה בעניין הסתר פנים, והנה שוב
המורה: חלק א פרק כג והסתרתי פני מהם והיה לאכל. כי כשנעדרה ההשגחה הופקר, ונשאר מטרה לכל מה שאפשר שיבא ויקרה, ויהיה טובו ורעתו כפי המקרה, "ומה קשה זה היעוד", ובעבורו כנה באמרו אלך אשובה אל מקומי:
הספורנו:
ורוב האומה הישראלית זולתי יחידי סגולה הם בלי ספק תחת הנהגת הטבע והגרמים השמימיים הנכבדים מאותם בני אדם כשאר מיני בעלי חיים אשר לא תפול השגחה אלהית באישיהם אבל במיניהם בלבד כי בהם תשלם כונת הממציא יתברך.
הרמב"ם והספורנו ועוד גאונים וראשונים ידעו מה שכל חכם יודע שיש הסתר פנים הכל ביד המקרה, "טובו ורעתו כפי המקרה" במילא אין השגחה פרטית במובן צדיק וטוב לו ורשע ורע לו, כלומר גרלינו בידינו,
תוקן על ידי maxmen ב- 11/06/2012 04:00:25
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 13:24 |
|
| |
מקס
אכן... מה שבעיקר התכונתי לייחס לך ושמודגש בפרק זה הם קשרי ה ת ב ו נ ה בין האדם וקונו שדרגתם קובעת התנהלות של דין ודיין.
היוצא מדברי המורה ,,
צדיק ורע לו רשע וטוב לו ,,הצדיק קיבל עונש על עברתו הרשע אינו בדרגה לקבל עונש ואפילו שיחק לו מזלו וזכה בלוטו,?
האם אריסטו ואפלטון הם מאן דאומרים לקבוע אופני ההשגחה או העדרו במינים או האישיים ובהגדרות היכי דמי שכר ועונש?
לפום ריהטא בדברי הרמבם יש כאן מסקנות מרחיקות לכת ,, השכל הוא חלק אלוה ממעל מ מ ש, הידיעה והבחירה באים כאחד , כגודל הידיעה והשכל כך גודל הבחירה , השכל הוא זה שיצילו מעונשו או זה שיתן לו שכרו, הבחירה ברע היינו נגד השכל הטהור וממילא מרחיקו מן המושכלות וגורם לעונשו הוא עצמו,כדברי חזל שכר מצוה מצוה שכר עבירה עבירה, הרחוקים מן המושכלות אין שיכלם מנהיגם וממילא רק יד המקרה הוא מנהיגם , השכר והעונש בעולם הבא [כדברי הרמבם גם בהקדמה לפ,החלק]הוא שוב קיום השכל והידיעה כגודל ההשקעה במושכלות שהם גם תורה ומצוות,והעונש הוא העדר השכל כשלא נרכש כצריך כפירוש הרמבם לדין ,,כרת,, בעריות הרמבם לשיטתו שאין מחשבות עריות נכנסות באדם אלא בלב הפנוי מן החכמה , והעיקר ,השיטה שדוגלת שהקדוש ברוך הוא נמצא רק במקום שמכניסים אותו,,
בקיצור דת מקסמן לתפארת,
הדברים פלאיים ,מחודשים ,ובעיקר נסתר מכל דברי חזל ,וצריך עיון גדול...........
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 19:07 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | בקיצור דת מקסמן לתפארת, |
|
במקום שתאמר שהנה האשמה כאילו אני ממציא דת היא אשמת שווא אתה אומר הפוך ?
הנה יש לנו את הרמב"ם ואני טורח כל הזמן להביא חז"לים שמשם לקח הרמב"ם את דרכיו, וגם טורח להביא את קהלת ואיוב ועוד ועוד,
יש חז"לים ישירות ממש ויש חז"לים בעקיפין שנשמע שרשע = טיפש חוסר דעת,
צטתי את החז"ל הזה באשכול חז"לים על דרך עצכ"ח
מן היאר עלת: והלא אין במנהגו של עולם שתברא בהמה מן המים, אלא מתוך שמחשבתו של רשע שלא כמנהגו של עולם לכך ראה שלא כמנהגו של עולם (אתו סיפור לגבי השבולים שואלים חז"ל ממתי יש לשבולים פה ? man)
(מדרש הבאור כת"י)
לגבי השכל הרמב"ם אומר זאת בחגיגה,
משנה מסכת חגיגה פרק ב "כל שלא חס על כבוד קונו ראוי לו שלא בא לעולם"
מפרש לנו הרמב"ם (בפירוש המשנה לרמב"ם מסכת חגיגה פרק ב)
כל שלא חס על כבוד קונו, הכוונה בזה מי שלא חס על שכלו, כי השכל הוא כבוד ה'.
הבאתי הרבה חז"לים בעניין, גם הבאתי את הרמב"ן כי דבר השם, גזרותיו ומחשבותיו וענין דרכיו, והדבור יאמר בכל אלה,
לגבי עולם הבא צטתי הרבה חז"לים והשבת ראיתי עוד חז"ל מעניין בעניין, אני החפש והצטת בעזרת השם,
לגבי אריסטו: אם השכל\הבינה היא כבוד קונו אז מה לי מי אמר מה העיקר היא התוכן\הבינה,
הרמב"ם בשום אופן לא קיבל מאריסטו דברים שנראה לו נגד שכלו הוא,
וזה הגדלות של הרמב"ם, קבל את האמת ממי שאמרו,
היום הרמב"ם היה מקבל את דברי הפיקורוס (כי הוכח היום מדעית שצדק) מה שאין כן במורה הוא שולל אותו לגמרי,
לסיכום:
נטפלים על הרמב"ם בזמן שבכל הדורות מאז משה ואפשר מאז יעקב ובניו (אלוהי הנכר דווקא בארץ ישראל אסור, ראה את האבן עזרא במקום ותשכיל) כבר דנו והתווכחו בכל הדעות הפילוסופיות,
האבן עזרא ביקר את המקרא ואת חלק מי חז"ל לפני הרמב"ם, דבר שהרמב"ם לא העיז לעשות,
וכידוע הרמב"ם אהב מאוד את האבן עזרא,
בכלל חז"ל עשו למקרא (דגמה קטנה כמה ימים נברא היקום, יש מחלוקת בחז"ל יום אחד או שש ימים,המבול לא היית בארץ ישראל ויש לאלפים כאלה ) מה שהרמב"ם לא העיז לעשות לחז"ל,
וכמובן עצם ספר איוב וקהלת מספיק לתת לנו את דרכם של חכמינו בכל הדורות, הם לא קידשו את הטקסט כאלילות ח"ו ובוודאי לא הפכו את האלוקים לאליל,
לא לחינם הספורנו הגיע לחשיבה הפשוטה שאנו בגלות כי אנו עובדי אלהים אחרים = בעלי הזרוע = כת ההשקפה שבכל דור ודור,
ראה אשכול זה מה לפני ? התורה או הקבלה\פילוסופיה, או שבאו במקביל
הבעיה שלנו היא אך ורק בלימוד, פשוט לא לומדים (לומדים ולומדים אבל לא את העיקר רק פילפולי הלכה שכבר מזמן נהפך למין אלילות בעצמו, ומי מדבר על מנהגים שדוחים אפי' דאורייתא ממש ק"ו דוחה את ההלכה)
קח לדוגמא "עיון תפילה" למה לא מלמדים בחידר את היסוד הזה ?
כמה סבל אנו גורמים לבני עמינו בעניין זה,
קח לדוגמא את האמונה הפשוטה שאנו כל כך מתגאים שלמעשה שגובל (אם לא ממש) באלילות, וכל צורתינו היא דווקא משום כך, אם זה המשיח המיסטי ואם זה היותיינו בגלות אלפים שנה לריק,
ואם זה ההפקרות של המנהיגים בכל הדורות עד ימינו שלא עושים שום דבר בכיוון, למשל סנהדרין, עצם שאין סנהדרין זו הפשע הכי גדול שיכול להיות, ואפשר לחשוב למה אין כי יש דרש רחוק שסנהדרין חייב להיות במקדש ?!
אם פיקוח נפש דוחה כל התורה, אם עת לעשות הפרו תורתך אז ק"ו שמפירים דרש רחוק שכזה,
הרי הפסד צאצאינו בכל הדורות והשמדות והרציחות וכו' וכו' לא מצדיק את דחית הדרש הזה ?
לדעתי הדרש הזה היא לא האמת לאמיתו, כי אם הגדולים מכל הקהילות היו אוהבים אחד את השני ונפגשים אחד עם השני אז הייתי מאמין שלא מקימים סנהדרין היא מסיבת הדרש,
אבל לדעבונינו אנו רואים שאם נרצה להקים סנהדרין לא הדרש תהיה הבעיה רק דווקא הפירוד והמחלוקות תהיה הבעיה,
יש עוד סיבה, כל הרבנים וכל העסקנים מתפרנסים ממעמדם, וזה הכשל הכי גדול,
כלומר, עצם ביטלו הקהילות מבטל את פרנסתם, אז למה שיעשו זאת ?
אז כדי לשמר את הקיים אנו החלטנו להיות אנשים תמימים עם אמונה פשוטה, וכך לחנך את צאצינו,
אני כותב זאת מתוך ייאוש טוטלי, כי אני יודע שאלוקי ישראל הוא לא אלוהים אחרים במילא הוא לא יעזור לנו אם לא נעזור לעצמינו, על דרך דברי חז"ל וברכך בכל מעשה ידיך:
רבי יעקב אומר: יכול אתה לומר שהקדוש ברוך הוא יברכו ויפרנסו אפילו אם הוא יושב ובטל ??? תלמוד לומר: "ובכל מעשה ידיך", אם עשה אדם הרי הוא מתברך, ואם לאו ?! אינו מתברך !!!!
(מדרש תהילים)
במקום זה אנו מאמינים בכל כך הרבה שטויות העיקר לא לעשות כלום שמה יתקלקלו ח"ו,
ושצריך כסף וכסף כמובן אין האלוקים יכול לתת, הרי הוא לא גנב ח"ו שמדפיס כסף, אז מה התשובה ?! עובדים על העובדים בכפם ממש שאם יתרמו והאלוקים יחזיר להם בכפליים,
ויש כאן גזל ואלילות וכמובן נבואת שקר שחייבים מיתה על כך,
(נכון שעשירים תורמים האלוקים מחזיר להם בכפליים, אבל לא כמו שאנו משקרים להם כאילו האלוקים מתערב בכסף,
רק פשוט שתורמים לעניים אז יש פחות פשע ואז יש פחות גזלנים ורוצחים בחברה, במילא העשיר יכול לחיות טוב ורגוע ולהמשיך להתעשר. אנחנו משקרים להם כי אנחנו בכל מקרה לא נצא לפשע רק נסבול בשקט כמו בכל הדורות, אז למעשה אנו משקרים להם וגונבים מהם כסף על ידי סוג אקדח = רחמים או בשם האלוקים = נבואת שווא\שקר)
תוקן על ידי maxmen ב- 11/06/2012 19:07:24
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2012 23:48 |
|
| |
מקס המצאת דתך מכוונת גם אם ננקוט שזהו פירוש הרמבם אליבא דאמת,כי הרמבם לא ויתר על העיקרים, ומאידך לא ויתר על קוצו של יוד בהלכות חזל גם אם נעלמו הטעמים,, הרמבם לא השתמש בהפרו תורתיך בניגוד לכסף משנה,
לגבי משנת אריסטו ואפלטון שדגל בו הרמבם הם באמת פלא בכדי להסיק מסקנות שמימיות ,ומכח זה היו נראים אלו המסקנות שהדברים שכליים ,בדעת הרמבם,
האם רצונך בסנהדרין כדי שיחזרו דיני מלקות ומיתות בית דין ?
הגריז כבר טען שבשביל סנהדרין בעינן שונאי בצע ואינם בנמצא, וטען מיימון פישמן [שר הדתות]שעם כסף אפשר גם להשיג שונאי בצע,,
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2012 11:06 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | מקס המצאת דתך מכוונת גם אם ננקוט שזהו פירוש הרמבם אליבא דאמת,כי הרמבם לא ויתר על העיקרים,
ומאידך לא ויתר על קוצו של יוד בהלכות חזל גם אם נעלמו הטעמים,,
הרמבם לא השתמש בהפרו תורתיך בניגוד לכסף משנה,
מה פירוש לא ויתר, הוא הכריעה בין דעות חז"ל על פי שכלו, (אתה לא חושב לרגע שיש דעה יחידה בחז"ל אפי' בעניין אחד)
בכל הכרעה כזו הוא וויתר לצד השני,
לגבי העיקרים, הוא לא האמין באלוקים כפי שחכמי אירופה האמינו באלוקים, הוא לא האמין במשיח כפי שחכמי אירופה האמינו במשיח, הוא לא האמין בהשגחה פרטי כמו שחכמי אירופה האמינו, כל היג עיקרים שלו מצד הרבה חכמים היו כפירה מעצם המושג יג' עיקרים כלומר כל התורה היא עיקר, ולכן בהרבה קהילות לא אמרו את יג עיקרים ולא את יגדל אלוקים חי,
אגב: הרמב"ם כתב את היד החזקה לפני המורה, אז אם נעשה את הרמב"ם לאליל אז נקבע את ההלכה כפי המורה,
לסיכום: הנחת היסוד של הרמב"ם היא השכל\הבינה, במילא אף אחד לא צריך את הרמב"ם (חוץ כמובן ללמוד ממנו) כי לכל אחד יש את השכל, כמו הרמב"ם בזמנו חיבר את היד החזקה לטובת ההמון, (בלי סמכות הרי לא נבחר ולא היה סנהדרין)
כך בכל דור החכמים חייבים לכתוב לההמון זמנם על פי שכלם, בכדי שתורתם תהיה קבילה וסמכותית, אז הם צריכים להיות נבחרי הציבור, אחרת הם לא רלוונטיים רק בדור הבא שהפכו אותו לאליל ואת ספרו לתורה משמים,
יוצא שבעצם כל התורות שיש לנו כהיום אנו אימצנו בשלמותו בלי שבעצם היית כאן סמכות כלשהיא,
הרמב"ם בוודאי לא היה מקבל מן דבר שכזה,
שאתה אומר קוצו של יוד אתה בעצם טוען שהרמב"ם האמין בטקסט כאלילות ח"ו, ואתה יודע שזה לא נכון, הוא לא האמין שאצילי ישראל ראו את האלוקים את תחת רגליו של האלוקים שהם מספיר,
אגב: אני גם לא עובר על שום הלכה פסוקה במשנה ברורה ושאר ספרי ההלכה במזיד כמובן, אין לזה קשר בכלל לעצם מה אני מבין מתוך לימודי, אני חושב למשל כרשב"ם שתפילין זה לא כפשוטו, במילא מתחילה לא היית תפילין כלל, בכל זאת אני לא זוכר יום שלא הנחתי תפילין רש"י ור"ת, וכן על זו הדרך, אני טוען שכל עבדות לשם (חוץ מהודיה) גובלת באלילות ממש, וכל עבדות השם המותרת היא רק בהצנע לכת, בכל זאת מה שנהפך לציבורי חברתית אני מקיים זאת, לפעמים לא לשמה ולפעמים אני מנסה להיכנס לראש של הממציא של העבדות הזו וגם מכוון לאותו לשמה, אבל בתכלס זה לא אני אני לא המצאתי את העבדות הזו במילא זה נשמע לי כמו לדמיין,
אני חושב שזה דרכו של הרמב"ם וכל חכמי הדורות, כל תקנה שעשו לההמון הם בעצמם קימו את אותו תקנה (אפי' שמבחינתם התקנה דבילית לגמרי והיא רק לעםארצים)
כל זמן שאין סנהדרין עם סמכות אנו נהיה פורצי גדר אם לא נקיים את המקובל לקיים בדורינו, כפורץ גדר העונש התבוני היא כרת לאדם ולזרעו,
וזה אחד מהדברים שסנהדרין היא ממש פיקוח נפש, הרי כל תקנה כורת אלפים מהאומה, אל תוסף על דבריו פן יוכיח בך ונכזבת, תני ר' חייא שלא תעשה את הגדר יותר מן העיקר שלא יפול ויקצץ הנטיעות,
כלומר כל חכם כמו הרמב"ם הבין את הדבר הפשוט הזה, ביום שלא התנהג כפי המקובל הוא פשוט נכרת מהאומה, לא רחוק היה שהוא באמת יכרת, אבל הפרדוקס היא שאנו תלויים בבעלי זרוע, הם קובעים לנו את הסדר היום, אנו מוכרחים לקיים את המקובל, חז"ל המשיכו עם התפילין אבל שינו את הפרשיות, כלומר גם חז"ל הבינו שאי אפשר להילחם נגד ההמון, אם ההמון והצדוקים חשבו שתפילין כפשוטו, אז חז"ל לא יבטלו את התפילין, כן ישנו את מה שצריך למשל לכתוב פרשיות ולא עשרת הדברות, וכן על זו הדרך ברוב הלכות פסוקות בחז"ל ובספרי ההלכה, לא לחינם חכמינו קבעו שמנהג דוחה הלכה,
ולכן כל כך חשוב שתהיה סמכות רבנית מכל הקהילות, ולא שהסמכות תהיה בידי בעלי הזרוע = עסקנים ואיטרסנטים,
לגבי משנת אריסטו ואפלטון שדגל בו הרמבם הם באמת פלא בכדי להסיק מסקנות שמימיות ,ומכח זה היו נראים אלו המסקנות שהדברים שכליים ,בדעת הרמבם,
נכון מאוד, ולכן באמת לא נהפוך את הרמב"ם כאליל, ונלך בדרכו שהשכל הבינה והדעת הם הם הקובעים,
כי אם הרמב"ם וחז"ל חשבו שמשה רבינו הלך על פי שכלו, אז מה הוסיפו או שינו ?
אל כורחינו שהמדע האנושית מתפתח מדור לדור לכן גם התבונה התובנות, במילא חייבים אנו את משכילי הדור שיקבוע לבלתי משכילים, או יקבוע למשכילים שלא בתחום, כלומר הרי לא כל משכיל הוא משכיל בכל התחומים,
אז יוצא לנו,
1, אין להפוך חכם כלשהו לאמת כי אמר, רק כי אנו מבינים זאת מתוך עצמינו,
2, אסור לנו להתנהג על פי המקרה כלומר בעלי הזרוע הם לא חכמים ולכן כל התנהגותינו תהיה מקרית לגמרי,
3, חייבים אנו בכל דור לקבוע על פי חכמי הדור,
4, שלא תהיה מצב של בילבול דעות (וכך בעלי הזרוע כובשים את השליטה) הם חייבים לשבת יחד ולהכריעה עלפי רוב מניין,
האם רצונך בסנהדרין כדי שיחזרו דיני מלקות ומיתות בית דין ?
אני לא צריך סנהדרין בכדי ללמד אותי תורה, את זה אני יכול לבד,
אתה שוב חושב שהתורה היא טקסט אלילי משמים, ולא היא, אם חכמי הדור מבינים שמלקות לא עוזר, וגם היום כל נולד מקבל חינוך חובה, ורמת המוסר היא לא ברמה של מכות אז לא נקיים מה שמשה רבינו ראה לנכון לעשות בדורו,
(אגב: אני גם קיבלתי מכות כבחור מהנאורים = משטרת ישראל בהפגנות בירושלים, אז הדמגוגיה כאילו מכות לא צריך היום וזה פנאטי וכו' ?! אני לא ראיתי זאת במציאות, גם לעניין עונש מוות, הורגים מידי יום ביומו כל מי שנחשד כחותר תחת הריבונות של כל חברה בנאורות, אז במציאות עונש מוות גם קיימת,)
הרי זה עיקר הצורך בסנהדרין ובחכמים בכל דור, אם התורה היית יוצאת בהנחה שהעונשים החברתיים הם אבסולוטיים לכל הדורות וכן המצוות וכדומה, אז מה צריך בכל דור ודור חכמים, פשוט נקיים את התורה ככתבה וכלשונה,
במילא אין טעם לקשקש לנו כל הזמן שאם תהיה סנהדרין אז יחזור עונש מוות והמלקות,
הרב קוק אומר שאפי' הקורבנות לא תחזור רק קורבן מן הצומח, (לדעתי אמר זאת בשביל הצדוקים כמו עניין הצתפילין לעיל, בתכלס גם קורבן מן הצומח לא תחזור לדעתי, המושג בית מקדש לעולם לא תחזור לדעתי, רק אם ההמון ידרוש זאת,)
הגריז כבר טען שבשביל סנהדרין בעינן שונאי בצע ואינם בנמצא,
וטען מיימון פישמן [שר הדתות]שעם כסף אפשר גם להשיג שונאי בצע,,
גם משה רבינו התקשה למצוא, בכל זאת לא מנע ממנו לעשות זאת, בחר באנשי חיל (ספורנו שמות פרק יח פסוק כה) ויבחר משה אנשי חיל. אחר שבקש ולא מצא אנשים שיהיו בהם כל המעלות שהזכיר יתרו בחר באנשי חיל בקיאים וחרוצים לברר וללבן אמתות דבר ולהביאו אל תכלית, יותר מיראי אלהים בלתי אנשי חיל, כאמרם ז"ל (שבת פרק במה אשה יוצאה) אם תלמיד חכם (נוקם ונוטר) כנחש חגרהו על מתניך, ואם עם הארץ הוא חסיד אל תדור בשכונתו (שבת סג א): לסיכום:
משה רבינו לא רצה אפי סנהדרין, הוא חשב שבן חורין מעצמו יהיה גם משכיל וטוב לב,
סנהדרין היית ראיית יתרו את המציאות מה שמשה רבינו לא ראה מתוך צדקותו וטוב ליבו,
אלדד ומידד נבאו במחנה, אומרים חז"ל מה נבאו ? נבאו שמשה לא מכניס אותם לארץ ולמה ? כי ראו את האומה שצריך עוד בייביסיטר אומה של עבדים בנפש, ולכן רק בדור הבא נוכל לחנך אותם לחירות,
יהושע שדגל בהיררכיה חברתית חשב שהם בוגדים במנהיג, ומשה בטבעיות אומר ליהושע המקנה אתה לי ? הלוואי שכל האומה יהיו נביאים כמותם אז הייתי אני מכניס אותם לארץ, וזה עומק הדין ודברים בין יהושע ומשה בעניין,
גם סנהדרין היא אמצעי לתינוקים שעוד יונקים מדדי אמם, ולכן משה מתלונן לאלוקים בלשון הזה במדבר פרק יא (יא) וַיֹּאמֶר משֶׁה אֶל יְקוָק לָמָה הֲרֵעתָ לְעַבְדֶּךָ וְלָמָּה לא מָצָתִי חֵן בְּעֵינֶיךָ לָשׂוּם אֶת מַשָּׂא כָּל הָעָם הַזֶּה עָלָי:
(יב) הֶאָנֹכִי הָרִיתִי אֵת כָּל הָעָם הַזֶּה (מה אני אימה שלהם ?! max ) אִם אָנֹכִי יְלִדְתִּיהוּ כִּי תאמַר אֵלַי שָׂאֵהוּ בְחֵיקֶךָ כַּאֲשֶׁר יִשָּׂא הָאמֵן אֶת הַיּנֵק עַל הָאֲדָמָה אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתָּ לַאֲבתָיו:
משה מרגיש כישלון טוטלי ורוצה למות, הויכוח שלו עם יתרו ועם יהושע דווקא הם המנצחים ?? צריך היררכיה חברתית ? צריך סנהדרין ?
במדבר פרק יא (יד) לֹא אוּכַל אָנֹכִי לְבַדִּי לָשֵׂאת אֶת כָּל הָעָם הַזֶּה כִּי כָבֵד מִמֶּנִּי: (צדקו יתרו ויהושע נזעק משה רבינו max )
(טו) וְאִם כָּכָה אַתְּ עשֶׂה לִּי הָרְגֵנִי נָא הָרג אִם מָצָאתִי חֵן בְּעֵינֶיךָ וְאַל אֶרְאֶה בְּרָעָתִי: (פשוט רוצה למות, משה רבינו כי הבין מה זה היררכיה חברתית, הבין לאן זה יוביל, שוב נהיה ככל האומות שההמון פשוט עבד לחברה, ולכן משה דורש מהאלוקים שייתן רוח אלוקים לכל האומה כמו שנתן לו, max)
(טז) וַיֹּאמֶר יְקֹוָק אֶל מֹשֶׁה אֶסְפָה לִּי שִׁבְעִים אִישׁ מִזִּקְנֵי יִשְׂרָאֵל אֲשֶׁר יָדַעְתָּ כִּי הֵם זִקְנֵי הָעָם וְשֹׁטְרָיו וְלָקַחְתָּ אֹתָם אֶל אֹהֶל מוֹעֵד וְהִתְיַצְּבוּ שָׁם עִמָּךְ:
(יז) וְיָרַדְתִּי וְדִבַּרְתִּי עִמְּךָ שָׁם וְאָצַלְתִּי מִן הָרוּחַ אֲשֶׁר עָלֶיךָ וְשַׂמְתִּי עֲלֵיהֶם וְנָשְׂאוּ אִתְּךָ בְּמַשָּׂא הָעָם וְלא תִשָּׂא אַתָּה לְבַדֶּךָ:
משה מקבל את הדרישתו בחלקית, רק שבעים זקנים נבחרי האומה, אנשי חיל, (ולאו דווקא יראי השם,) יקבלו שכל ותבונה כביכול,
יהושוע מבין שהזקנים יהיו עכשיו חלק מהשלטון, במילא שרואה שגם בההמון אנשים קיבלו את הרוח. רוח עצמאי ?! הוא מיד רוצה להרוג אותם כחותרים תחת הריבונות החברתית, ומשה באותו יום מקבל קצת נחת, וזועק בתרועת ניצחון "המקנא אתה לי" ? וַיּאמֶר לוֹ משֶׁה הַמְקַנֵּא אַתָּה לִי וּמִי יִתֵּן כָּל עַם יְקֹוָק נְבִיאִים כִּי יִתֵּן יְקֹוָק אֶת רוּחוֹ עֲלֵיהֶם (כלומר מי יתן שכל האומה תהיה בני חורין ברי דעת מעצמם נביאים מעצמם אז לא צריך את האלילות = החברה,)
המנהל היקר חושב שהאשכול הזה הפשע החרדי המטריף ביותר, פתחתי בשביל ביקורת חברתית,
לא ולא הם ביקורת של התורה ביקורת עקרונית ביותר, זה בדיוק כוונת משה, שלא צריך מנהיגים בכדי להבין שאסור לעלות מחירים, למה אנו לא נביאים בעצמינו ? למה אין לנו רוח אלוקית בעצמינו ? למה אנו לא מבינים את הפשוט שבפשוט שאנו גם מצד הכדאיות לנו ולדורותינו, וגם לא מבינים את המוסר הפשוט של תורה,
זו לא ביקורת חברתית כלכלית, הרי התורה ומשה לא רצו בכלל חברה שלטונית לא רצה מלך לא רצה סנהדרין רצה שכל האומה וכל בני אנוש יהיו נביאים,
הצידוק למצב כאילו אין לנו ברירה ?! זו דמגוגיה זולה, לא כדאי סנהדרין כי יהיה מלקות ועונש מוות וכדומה, זו תירוץ של רשעים, משה רבינו לא היה מקבל טיעון שכזה, גם את העבדות והריגת מאות אלפי אפריקאים בשביל סוכר לאנגלים הייתה צידוק לפי חשיבת האנגלים בזמנו,
הצידוק של ההרג בכבישים גם מוצדק כי הרי יש אמבולנסים שמציל חיים יש רכבי הצלה, במילא זה טוב,
אתה מבין את האבסורד ? זה תירוץ או צידוק ? שוטי עולם אפשר לעשות אך ורק תחבורה ציבורית !! מישהו חושב שלא צריך לנצל את הטכנולוגיה לטובתינו ? להפך חייבים לנצל אבל לעשות את זה בתבונה ובחכמה ולא על חשבון ההרג הרב,
הפיכת בני אנוש לילדים תמידים שהם צריכים שוטרים ושופטים וחוק וחברה ומדינה, כל זה הוא אינטרס של השלטנים, מה לא ברור כאן,
אותו דבר שהם מצליחים לחנך את הדור לטובתם הלא צודקת, כך היינו יכולים (משה רבינו וכל צדיקי העולם בכל הדורות) לעשות,
אם הם מצליחים להפוך את ההמון למה שהם רוצים שהם יהיו אז למה משה לא מצליח ? התשובה כי הם עושים זאת בכוח הזרוע, לשלוט זה קל מאוד,
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2012 22:39 |
|
| |
לביליצר,
1. הבעיה של שלילת התוארים אינה מיוחדת על המקובלים היא בעיה של כולם-גם של המו"נ. אם מבינים את התוארים שמפורשים במקרא. יג' מידות וכו' כתואר שמתאר את עצמות ה' (שהוא עצמו 'רחום' חנון וכו') זה סותר את התפיסה של ה' כעצמות אחידה ופשוטה. את "סוג התירוץ" שהרמב"ם נוקט יכול המקובל להגיד על הספירות. [אגב, יש ספר ויכוח 'חוקר ומקובל' של הרמח"ל שמתמקד בשאלות פילוסוף על המקובל].
2. לא הבנתי איך הגעתם מהרמב"ם למסקנא על 'דת חדשה' כביכול? או לאמירה (החסידית?) "אלוקים נמצא איפה שנותנים לו להכנס"?
הרמב"ם אומר בסה"כ שיש 2 סוגי השגחה. השגחה כללית (או אולי תגדיר זאת כטבע\מזל\רצון ה' הכללי) שזה ניהול וקיום העולם בצורתו הטבעית והאקראית (חוקי טבע בלי התיחסות לתוצאות –טובות או רעות לאדם).
השגחה פרטית – "ההשגחה האלוקית הולכת בעקבות השפע האלוקי ובעקבות המין שבו מִדַּבֵּק אותו שפע שׂכלי...- הוא זה אשר מתלווה אליו ההשגחה האלוקית ומעריכה את כל מעשׂיו בדרך השׂכר והעונש. אם טביעת הספינה על יושביה, הם לחלוטין במקרה, אין כניסתם של הללו לספינה במקרה אלא על-פי רצון אלוקי לפי הראוי (לכל אדם ואדם) על-פי משפטיו (של הקל), אשר אין שׂכלינו מגיעים לדעת את חוקם."
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2012 09:27 |
|
| |
מקס
אין ספק שעיקרי הרמבם מכוונים למשיח ה ותחיית המתים כפשוטו כמו אחידות חמשה חומשי תורה מיליו ואותיותיו מן השמים ,
הרמבם לא ויתר על קוצו של י בהלכה כולל חומרותיו הבלתי מתפשרות ,ולא כתב את חיבורו אלא כדי שילמדו בשפה קלה ונקייה שמעתתא אליבא דהלכתא[כך בהקדמתו]
הרמבם לא דגל בסמכות סנהדרין כמו שלא דגל בשינויים הנצרכים כי אין אחר חתימת התלמוד כלום,
הרמבם מבחינת פחד חברתי היה דוקא מהנועזים כך שלייחס לרמבם חיבור ארוך ועמוק עם דיוק לפרטי פרטים מברכות עד עוקצין בכל הלכותיו כולל ראיית הצורך להוסיף עליו חיבור בלתי מתפשר ומנומק של הלכות תשובה ותלמוד תורה ....,כספרים של בלופר אחד גדול גרידה שכתיבתו וליבו רחוקים כמזרח ממערב ,צריך דמיון מפותח כגודלו,
דרשתך לגבי שיטת משה מול יתרו ויהושוע הוא מעניין אך הפוך על הפוך ,האם הינך מסתפק בזה שגם יהושוע לא התנגד לזה שיהיו כולם נביאים ?,בעולם מתוקן כולנו מעוניינים ,ואדרבה משה קיבל את הצעת יתרו ללא עוררין בדיוק כמו שהתחנן לקונו שהוא ח י י ב עוד מישהו שיקח כאן אחריות,
משנתך בדין פורצי גדר והצהרתך שאתה מקפיד בקלה כבחמורה מאוד שימחו אותי כי בהרבה אשכולות היה נשמע שהינך מתירני כבדור המבול ,[לשיטתך חבל שבזמן הרמבם לא היה אינטרנט כך היה לו להרמבם מקום לכתוב את הגותו באופן אנונימי והיה למקס שותף מלא לדעותיו]
רב זאב אחזור לכבודו יותר מאוחר,,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2012 14:08 |
|
| |
| Zeev_w כתב: |  | לביליצר, 1. הבעיה של שלילת התוארים אינה מיוחדת על המקובלים היא בעיה של כולם-גם של המו"נ. אם מבינים את התוארים שמפורשים במקרא. יג' מידות וכו' כתואר שמתאר את עצמות ה' (שהוא עצמו 'רחום' חנון וכו') זה סותר את התפיסה של ה' כעצמות אחידה ופשוטה. את "סוג התירוץ" שהרמב"ם נוקט יכול המקובל להגיד על הספירות. [אגב, יש ספר ויכוח 'חוקר ומקובל' של הרמח"ל שמתמקד בשאלות פילוסוף על המקובל]. 2. לא הבנתי איך הגעתם מהרמב"ם למסקנא על 'דת חדשה' כביכול? או לאמירה (החסידית?) "אלוקים נמצא איפה שנותנים לו להכנס"? הרמב"ם אומר בסה"כ שיש 2 סוגי השגחה. השגחה כללית (או אולי תגדיר זאת כטבע\מזל\רצון ה' הכללי) שזה ניהול וקיום העולם בצורתו הטבעית והאקראית (חוקי טבע בלי התיחסות לתוצאות –טובות או רעות לאדם). השגחה פרטית – "ההשגחה האלוקית הולכת בעקבות השפע האלוקי ובעקבות המין שבו מִדַּבֵּק אותו שפע שׂכלי...- הוא זה אשר מתלווה אליו ההשגחה האלוקית ומעריכה את כל מעשׂיו בדרך השׂכר והעונש. אם טביעת הספינה על יושביה, הם לחלוטין במקרה, אין כניסתם של הללו לספינה במקרה אלא על-פי רצון אלוקי לפי הראוי (לכל אדם ואדם) על-פי משפטיו (של הקל), אשר אין שׂכלינו מגיעים לדעת את חוקם." |
|
יג מידות יכולים להתפרש כמידות שאנו בתחינתינו זקוקים להם ושהם מיוחסים להקב,ה על דרך השלילה וכפי התגלותו כמו שפירש הרמבם וכבר בגמרא התייחסו לבעיית הקל הגדול הגיבור והנורא שאלמלא אמרו משה לא היינו רשאים לאמרו,
אם המקובלים היו מקבלים את הספירות באופן זה ניחא אבל אז לזוהר ולאריזל היה הרבה פחות עבודה בכל מובן,,
מושכל הראשון בפירוש הרמבם הביאני לכותבם ואחזור עליהם וכל פירוש אחר מתקבל ברצון,וכדלהלן..............
סתירת הידיעה והבחירה שראה הרמבם בכת העתליז,משמע לפירושו אינה קיימת,
הורדת האחריות מהבורא לכל מין שאינו נמשך אחר השכל,
הסבר פורתא לדבר בשאלת למה ,ולשפע המדובר,
הפסדו של זה המושגח ,לקבל עונש על מעשיו מול הרוח שיכל לקבל באותו זמן מיד המקרה,
הבסיס,מובנה על בסיס של חכמי האומות אריסטו ואפלטון,
אמונת אריסטו בקדמות העולם מול צורך לאלוקים
תוארי הרמבם לאלוקים ,,השכל האין סופי,,
הלא דבר הוא הלא כן??
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2012 14:26 |
|
| |
צדיק אל תאבד את הנקודה היסודית,
הרמב"ם טוען וכך רוב חכמי הדורות שאנו שכלינו ותבונתינו הם היסוד, אחרת היינו מקיימים את כל התורה כפשוטו כמו שהערבים מקיימים את תורתם כפשוטו, יותר נכון לומר שהיינו כצדוקים ושאר הכתות בבית שני,
במילא לא כל כך משנה מה ואיך הרמב"ם התנהג הלכה למעשה (היא מעניינת מצד החכמה על דרך "תהיה חכם ועל תהיה צודק") מצד שני יש לומר שהרמב"ם אציל את ההלכה ואת היהדות כולה,
עשה מה שרבי הקודש עשה עם המשנה, וכך בעצם יצר את הבתי מדרשים הישיבות שבלי זה אין קיום לאומה,
וכאן הרמב"ם עשה עוד צעד ענק, חתם את ההלכה, ואחריו יכלו לחבר את השולחן ערוך וכו',
כל זה (מה שרבי הקדש עשה והרמב"ם וכו' וכו' עד ימינו) לכאורה היית צריכיה להיות במקום סנהדרין במקום סמכות של חכמים חיים עם אומה חייה,
לדעבוניינו זה כשל כישלון טוטלי, עובדה שאנו מאבדים בכל דור ודור את עמלינו,
עובדה שיש לנו אלפי תורות, ומי שמבין מהי תורה מהי חוקה מבין שזה בלתי אפשרי לקום אומה,
להירגע שהתכלית היא עולם רוחני אחרי המוות ואין לנו בעולם הזה כלום ?! זו היא בדיוק האלילות שהאלוקי ישראל שונא כל כך, (הרי הוא לא מקנא כילד, אם הוא מקנא אז מקנא בשבילינו\לטובתינו) ודווקא התכחה\הקללות שמתקיים בנו בכל דור מוכיח שהתורה כיוונה לאלילות מסוג כזה,
שואלים אותי הרבה למה אני כל כך נגד עולם הבא רוחני וגן עדן וגהינם והאלוקים כבייביסיטר,
מנין לי הביטחון שהיא לא קיימת וכו' וכו' בזמן שהרבה מחכמי הדורות ממש האמינו בהם,
תשובתי להם היא, הלוואי שהיה כך, אני גם רוצה אלוקים כבייביסיטר, אני גם רוצה שהיטלר יקבל את עונשו ושלא תשאר זכר מהאומה הגרמנית, אני גם רוצה שיהיה גן עדן לצדיקים וגהינם לרשעים, ורוב חיי חשבתי שזה כך,
אבל מתנה נתן לי האלוקים שאני אוהב ללמוד וללמוד הרבה, וגם אוהב לראות את המציאות,
ומחובתי המצפוני לפרסם את תבונותי לזולתי, הרי יכולתי להגיע לכל התובנות האלה ולפרוק עול מעל עצמי ותאמין לי הייתי יכול להנות מזה, משפחתי היא משפחה עשירה מאוד ויכולתי ללכת בעקבותיהם בלי שום מצפון, להיות קפיטליסט ולכפר על מעשי כמו שכל עשירי העולם עושים, לתרום כסף למוסדות חרדיים לישיבות ולכוללים ולעניים ולמחקרי רפואה וכו' וכו',
בקיצור עולם הזה ועוד להיות בטוח לשבת בגן עדן ולהנהות מזיו השכינה,
אבל והיות שאני אוהב ללמוד ולעמיק אני לא יכול לשקר לעצמי, אני חייב לתת לזולתי את האי צדק שקיים,
אנהי מרגיש שהאלילות הזו גונבת מכל אדם את הטוב שהיה זוכה. לו רק ידע מהוא הטוב באמת,
(אם יש גם גן עדן וגהינום אוקיי שיהיה, אבל קודם שלא נפסיד את היש ולא נעמול לריק)
לדוגמא כל הנולד ביקום נולד יחד עם אדמה (לא איכפת לי סדר חברתי צודק למשל לבנות לגובה ולתת להם דירות במקום אדמה) שיוכל לישון ולחיות ולהתפרנס,
אלילות החברה לוקחת מהאדם הכל ודורש ממנו הכל,
אלילות הלימוד תורה מסדרת את הלומדים מצד התורמים, ובתכלס לאומה אין כלום מזה שהם לומדים,
אם לא יוצא מהם חוקי חברה צודקים רק חומרות הלכה שהם בעצמם נשמעים אלילים לגמרי, אז זה נראה לההמון שזה סתם נוכלות ח"ו,
אם משפחות שלימות נמחקים בתאונות דרכים, בגלל חוסר דעת וחוסר הבנת התורה, אז אשמים באמת הם שבט לוי שלא מלמדים את ההמון תורה, ואין לי ספק שרוב שבט לוי היום לא מבינים בכלל מה אני רוצה מהם, וזה האבסורד הכי גדול,
הם חושבים שלימודם עוזרת מעצם לימודם, והם מיצדם עושים זאת נאמנה, רק משהו אצל האלוקים לא בסדר,
אז אולי הסיבה זה האינטרנט או עוונות אחרים,
אתה מבין ? מה שההמון עושה בכל הדורות לא מרגיע את האלוקים, אנו קיבלנו בקושי כמה פרשיות והפכנו את התורה למיליון פרשיות ובכל זאת לאלוקים זה לא מספק, אפי השואה לא סיפק אותו,
לא היית לאומה שלנו (ולכל האומות) יום אחד טוב, אז איפה הכישלון ?
והנה יש לנו בתורה תשובה אחת, שהיא, "אלוהים אחרים" (ויש לי את הספורנו שאומר זאת במפורש)
התורה אומרת לנו תחפשו את האלילים תבינו למה אתם סובלים,
והנה התברר ששיטת הכסף שיטת החברה, היא אלילות ממש,
התברר שאמונות כלשהם הם אלוהים אחרים,
יש רק אמונה מלשון אימון, אין אמונה אחרת, ואימון נותנים לפי הצלחה ואין נותנים אימון על עיוור,
תראה, החומר האיכותי של לומדי התורה היו יכולים לעשות חיל בעניינים אלה, הם פשוט עוסקים (סליחה) בשטויות
האם צריך לשים סוכר בפיצה, או צריך לעשות עירוב ושרים בכל שוכנה ולכער את השכונה,
או ויכוח מהי אתרוג יפה, הגידול או נקודה שחורה בלתי נראה לעין,
כדי שנבין את האבסוד, אני זוכר ישבתי בשמחה משפחתי עם רבנים גדולים ודנו אם צריך לעשות ברכה על הלפתן (קומפוט בל"ז) שאחרי האוכל,
אמרתי להם מה הבעיה תעשו ברכה בלי שם המלכות, כלומר תאמרו ברוך אתה השם (ולא לומר אדוני רק לומר השם) אלוקינו מלך העולם וגו', כך תעשו מיליון ברכות מה הבעיה ?
הרי הודיה יש כאן, במילא אין כאן גזל כלומר לאכול בלי להודות,
אמרתי להם שכל פעם שיש לי ספק אני עושה כך, יש לי ספק אם ברכתי ואסור לי לברך עוד פעם משום לא תשא, אז אני מברך שוב כנ"ל,
גאונות אמרו לי הרבנים, אולי נאמץ זאת,
שאלתי אותם האם אתם לא רואים את האבסורד ? הרי גם שאומרים אדוני זה לא בדיוק שם המלכות האמיתי, ואם קבעו שגם אדוני לא אומרים לשווא, אז ביום שנאמר השם גם נצטרך לקבוע שלא אומרים השם לשווא, במילא תהיה אסור לעשות את עצתי,
אז אלפי שנים אנו עוסקים בתורה ומחמירים על קוצו של יוד ומוסיפים בכל דור ספרות מוסר ועוד ועוד, ומה ? קיבלנו את היטלר ? את תקופת ההשכלה ? ולא כל כך בטוח שלא נצא שוב לגלות, (אפשר כבר לחשוב איזה גאולה יש לנו היום, שאנו עמלים רוב חיינו שתהיה לנו גג על הראש, ומולידים ילדים לריק כי גם הם יצטרכו לעמול לאליל הקפיטליסט, לאליל המכונית, לאליל החברה,)
אם זה המצב אז למה הלומדים מבקשים שכר ? למה החברה מבקש שכר ? למה המדינה מבקש מהבנים להקריב את חייהם למדינה ?
התשובה החרדים של הלומדים היא, שהעולם הזה דומה לפרוזדור לעולם הבא הרוחני הדמיוני, (שלדעתי לא זה פירוש החז"ל במקור)
אני שואל אותם צדיקים, אז למה אתם מבקשים שכר כאן, כלומר למה אתם מבקשים שהתורמים יתנו לכם כסף ?
שהאלוקים יתן לכם מן משמים, בלתי אפשרי שתאמרו לנו שהאלוקים ישלם לנו בעולם הבא, בזמן שאתם רוצים את השכר כאן,
לסיכום: בוא נשים את כל העניין של עולם הבא וגן עדן וגהינם מחוץ לתודעה החברתית,
אז אף אחד לא יגנוב את זולתו,
לא שאנו לא מאמינים אולי יש גן עדן וגהינום,
אבל מבחינת ממונית חברתית וצדק אי אפשר לקחת אותם בחשבון,
אי אפשר לומר שלימודינו היא במקום צבא,
אי אפשר לומר שלימודינו היא במקום לעבוד,
היא במקום לעבוד אם הם באמת שבט לוי, כלומר מביאים את הטוב שמובטח בתורה, (אין כאן לטעון שמשהו השתבש אצל האלוקים או יש לנו עוד עוונות ולכן האלוקים לא נותן) כל זמן שלא. אז זו אלילות לשמה וגזל לשמה,
סליחה שנסחפתי כהרגלי,,,,,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2012 14:54 |
|
| |
מקסמן דבריך כקילורין לעיניים אמת צרופה הלוואי וכולם היו כמוך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2012 20:01 |
|
| |
| דייר כתב: |  | מקסמן דבריך כקילורין לעיניים אמת צרופה הלוואי וכולם היו כמוך.
|
|
תודה צדיק, לא התבייש לומר שזה מחמם את ליבי, ותודה לך על טוב ליבך,
|
|
|
|
|