|
|
| נשלח ב-21/1/2013 16:19 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | מקס, מה בדיוק "ח"ו" בזה שהוא אחד מכמה. גם אם אסכים שזו בעיה, וכי לכן נעקם את הכתובים. אם אני חושב לדוגמה שדברי הרב שטיינמן שכל הגויים גזלנים הם שטויות וכי אעקם את דבריו? אפשר לתת להם פרשנות רכה יותר, אך אין דברים יוצאים מפשטות כוונת אומרם. ואם הדוגמה לא מוצלחת, אביא אחרת, נאה הימנה. |
|
ייתכן היקר:
"ח"ו" כי זה נוגד את החשיבה של הפשוטו עצמו, (וגם נוגד את מה שלומי אמונים חושבים, שאתה כל כך סומך על זה)
עכשיו ייתכן היקר:
אני לא חושד בך שאתה סתם עםארץ או בור ח"ו,
אתה לא יכול לבוא עם המילה פשוטו ושלומי אמוני וכו' וכו'
אין הגדרה לאלוקות במקרא, אתה חייב לעמיק במקרא ולחפש,
מילא את הרמב"ם אפשר לחשוד בהשקפה אריסטוטליות ולכן עיקם כביכול את הכל התמונה, בכל זאת רואים את ההשקפה גם אצל חלק מחז"ל, אפי' רשב"י חשב כך, ויראו בני האלהים את בנות האדם:
רשב"י קרא להון בני דייניא, רשב"י מקלל לכל מאן דקרי להון בני אלהייא, תני רשב"י כל פרצה שאינה מן הגדולים אינה פרצה (ב"ר כ"ו)
המתרגם, ואפי' אצל הנביאים והכתובים כמו קהלת ואיוב,
כל מי שלומד מקרא בעיון רואה מיד שיש כאן השקפות שונות והגדרות שונות,
בא ניקח אפי' את החומש רק, או את בראשית ושמות ודברים,
מה היית אומר על יעקב ולבן שכל אחד נשבע באלהיו,
מה תאמר על בני יעקב עם אלהי הנכר,
מה תאמר על הבטחות האלוקים להאבות ולנח ולאדם שלא קויים,
אייך תסביר את הויכוח משל משה עם האלוקים,
אייך אחרי ששלח אותו והוא כבר מסכים ללכת, בדרך האלוקים הורג אותו כמעט (סיפור ציפורה עם הברית מילה)
אייך תסביר את כל ה"פן"נים בתורה ?
"פן ינחם" "פן,,,,ורבה עליך חית השדה" (יש מאות "פן"נים בחומש)
מה הויכוח בין האלוקים למשה בעניין אונכי שולח לך מלאך, פעם כן מסכים ופעם לא,
לחשוד בכולם אפולוגטיקה מגמתית ?! (בכלל הגיע הזמן שלא תשתמש יותר עם המילה הדמגוגית הזו,)
כולם בכל הדורות רצו להבין, רבונו של עולם האם אתה לא רוצה להבין ? אני לא רוצה להבין ? יהי אור היקר לא רוצה להבין ?
זה דם ודמע של דורי דורות של מיליוני אנשים מבני תרבותינו שרצו להבין,
מי שרק יש לו חוש בריא רואה מה עובר על הכותבים כאן, (אני לא מדבר על הגאוותנים שיש להם תשובה לכל בלי שלמדו כלום) ק"ו בן בנו של ק"ו על הדורות שעברו,
ראה את שאלות האבן עזרא, כמה כאב וזעקת שבר יש שם,
ראה את המלבים,
ראה את הספורנו
ראה את הרמב"ם בסנהדרין פרק י'
כולם כואבים מכולם נוזל דם ודמע מתוך הכתיבה והחשיבה שלהם,
מי מדבר על מדרשי חז"ל שהם מלאים, נגד אלוקים נגד משה רבינו ונגד שלמה, מי לא חטף מהם מכות ???
ולבסוף שאלו כולם את אותו שאלה, ואני שואל אותך גם כן (שאלתי כבר הרבה כאן בפורום ובקהילה)
אם האלוקים באמת הוא זה ששלומי אמונים או הכפשוטו שלך ?!
אז למה לעזאזל אנו במצב הדפוק הזה מאז תחילת ימי ההיסטוריה ???????????
(אולי ימי שלמה היית קצת רגוע, אבל כולנו יודעים שהוא אכל את הפירות של אביו, ועשה הכל שזה יגמר מהר, כלומר זה לא זכותו של שלמה,)
יש עוד בעיה שאתה חייב לשים עליה לב,
ספר בראשית היא היסטוריה, כלומר אם משה או מישהו אחר מאוחר יותר קיבץ\ערך את המגילות לספר,
אנו רואים שהעורך הזה (משה או כל אחר) לא ידע להגדיר מהו ומיהו האלוקים, מהם דרכיו מהם מידותיו וכו' וכו'
נלך לספר שמות: מהי סיפור העגל ? במיוחד שמשה עושה עגל בעצמו (הכרובים) אחר כך במשכן,
וכמובן מה עם פן תהיה הארץ שממה ורבה עליך חיית השדה, (אפי' על חית השדה הוא לא שולט ?)
מה עם אנוכי שולח לך מלאך הִנֵּה אָנֹכִי שֹׁלֵחַ מַלְאָךְ לְפָנֶיךָ לִשְׁמָרְךָ בַּדָּרֶךְ וְלַהֲבִיאֲךָ אֶל הַמָּקוֹם אֲשֶׁר הֲכִנֹתִי:
עוד בעיה שאתה חייב לשים לב עליה,
למה תקופת התנ"ך לא נצטרכו לעולם הבא הרוחני ולא לגן עדן גהינם אחרי המוות,
מה ? הם לא שאלו צדיק ורע לו ?
מה קרה פתאום נצטרכו חז"ל לעולם הבא וחיים אחרי המוות ??
מה ואיזה חשיבה היית להם לבני תקופת התנ"ך שלא צרכו לכך ?
אם הם האמינו באותו אלוקים, אז אין מנוס גם אצלהם היו צריכים את החיים אחרי המוות = גן עדן וגהינם,
כך תשאל על הגילגולים שהגיע בזמן הראשונים,
למה בכלל הגיע הקבלה ופנימיות התורה,
ודור התנ"ך והדורות לפני משה כולם לא צרכו להם ?????????????
לבוא לומר יש פשוטו ויש שלומי אמונים ??? זה הרי שטחיות בנלית שאתה (ייתכן) לא חשוד בהם,
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2013 16:59 |
|
| |
רציתי להוסיף לך ייתכן היקר,
שנים שאני רוצה להתפלל לאלוקי דוד, רוצה להכיר אותו ואני מת לשיר בשבילו כמו דוד,
מיהו אלוקי דוד ? מיהו האלהי שענה לו ? למי פנה ולמי אמר חטאתי ממי ביקש מחילה,
למי הוא כל כך מודה ומבטל את עצמו כלפיו, למי הוא כתב את השירים הנפלאים האלה, למי בכה ולמי התחנן למי הוא סיפר את כל צורתיו וביקש את עזרתו,
קח את חייו של דוד, ואחר כך קח את התהילים, ותאמר לי בבקשה מיהו אלוהיו ??????????????
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2013 21:36 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | אם אני חושב לדוגמה שדברי הרב שטיינמן שכל הגויים גזלנים הם שטויות וכי אעקם את דבריו? אפשר לתת להם פרשנות רכה יותר, אך אין דברים יוצאים מפשטות כוונת אומרם. ואם הדוגמה לא מוצלחת, אביא אחרת, נאה הימנה. |
|
בוא באמת ללכת איתך בדוגמא של הרב שטיינמן,
יש דרך פשוטה לעשות זאת, פשוט לעלות לביתו ולשאול אותו מה היית כוונתו,
אני משוכנע שאתה יודע את התשובה,
ש1, הוא אמר זאת לילדים, 2, שהוא לא חושב כך לרגע, עובדה שיפסוק בהלכה כמו חכמי האומות, בעניין שבת רפואה כשרות ועוד ועוד,
שאנו רואים אדם רגיל אומר משהו מאוד הכללתית, אז מיד תאמר שהוא כועס או מה,
אף אשכנזי שמקלל ספרדי לא חושב באמת שכל הספרדים אותו דבר, וכן הפוך,
חז"ל לא חשבו שמשתית כוסית יין עם גוי יביא מיד להתבוללות, בכל זאת כל היין שנגע גוי הוא יין נסך,
שלמה שתיקן יחוד עם אשת איש לא חשב שכל יחוד מביא שכיבה, בכל זאת יחוד אוסרת,
מי שרק מצוא בחז"ל ובגדרי ההלכה יודע זאת, אז לא פלא שדברי חכמי בלשון הבאי\גוזמה,
בכל זאת אני מציע לך באמת לעלות לביתו של הרב שטיינמן ולברר את העניין,
אני הכרתי רב קיצוני הרבה יותר מהרב שטיינמן, את הרב בנימין רבינוביץ ממאה שערים,
גם הייתי מאוד קרוב לכמה רבנים מהקיצוניים ביותר במאה שערים,
ואני אומר לך יש הבדל ענק בין מה שנאמר בחוץ לבין מה שנאמר בקודש פנימה,
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2013 21:43 |
|
| |
מקס, כשאתה רואה בתורה בנביאים ובחז"ל משהו שאינו תואם את דעתך, אתה מלביש את דעתך בדעתם. אני מעדיף לנסות להבין מה הם אמרו, גם אם אני לא מסכים לזה ובמקביל לחשוב את מה שאני חושב, גם אם הם אמרו הפוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2013 23:59 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | מקס, כשאתה רואה בתורה בנביאים ובחז"ל משהו שאינו תואם את דעתך, אתה מלביש את דעתך בדעתם. אני מעדיף לנסות להבין מה הם אמרו, גם אם אני לא מסכים לזה ובמקביל לחשוב את מה שאני חושב, גם אם הם אמרו הפוך. |
|
מה פירוש דעתי ? הרי דעתי זה לא יש מאין, ינקתי אותה איפשהו, והאיפה הזה היא מי לימוד אותן חכמים שאתה לומד,
אני רק מנסה לדרבן את כולנו ואת עצמי לא ללמוד כל משפט לחוד ולנסות להבין אותו לבד בלי להכיר את התמונה הגדולה של החכם והשקפותיו,
בכל זאת אין לי דעת עצמית באמת אני עוד צעיר בשביל זה, אני נותן אפשרויות ושומע את התגובות או ביקורת או הסכמה וכו'
אבל לא אני הדיון כאן,
הדיון היא האם יש פשוטו של מקרא, או יש את הכלל של דברה תורה\נביאים\חכמים בלשון הבאי,
האם אפשר בכלל לצאת עם איזה השקפה על אלוקות של המקרא ?
המקרא היא סיפור, וככזו האם אפשר להיכנס לנעליהם של השחקנים ולהבין אייך היית חשיבתם ?
כלומר לעלות מעל העורך והשקפתו ולהבין בעקיפין, הרי בסוף כל סוף גם לתורה יש עורך, אם זה משה ואם זה שמואל או נביא אחר, ואחר כך אתה גם רוצה להבין את מחשבתו של העורך = משה וכו'
לשם הדוגמא: אני חושב שסיפור יוסף על קנית האומה המצרית לפרעה על אדמתם, היא ביקורת של התורה על יוסף ורמז שזה הביא את העבדות בני ישראל במצריים, ועל כך יש את תשובת משה עם שמיטת כספים, כלומר לא לחינם סיפר הסיפור, ולא לחינם משה המציא את השמיטת הכספים,
אבל אף אחד מהחכמים לא רואים את זה כך, לא ראיתי מישהו בספרות שלנו שאומר זאת במפורש,
בכל אופן לא בגלוי,
יש רמזים בחז"ל למשל,
מהי שם הממלכה של נמרוד ? "שנער" !!
דורשים חז"ל (ב"ר) שנער = מנוערת מן המצוות בלא תרומה ובלא מעשרות ובלא שביעית,
עכשיו תאמר לי בבקשה, ממתי הם מחוייבים בתרומה ובמעשרות ובשביעית ?
הרי אפי' יהודים לא מחוייבים בחוץ לארץ בכל זה ??
אייך תלמד חז"ל כזה ? האם תלמד שגם הגויים בחול מחוייבים בשביעית ? וק"ו יהודים בחול ?!
האם זה משבע מצוות בני נח ?
ולמה בחרו חז"ל דווקא את המצוות האלה ?
כאן בלי ההסבר הזה לא נבין כלום,
כי המצוות האלה הם יסודי החברה המשפחתית,
כל חברה צריכה עובדי החברה =- עובדי המדינה,
התורה דורשת לתת לעובדי החברה אישית את משכורתם, זה התרומה והמעשרות = 10%
ועוד דורשת התורה לבטל את הכסף כל שבע שנים = שמיטת כספים,
שלא יהיה מצב של עבדות לכסף כי המצאת הכסף היא בלוף ושקר שמשעבדת את האדם לזולתו ולבנק לעולמים,
כאן חז"ל אומרים שהחברה של נמרוד מנוערת מהם,
הם כן משעבדים את האנשים לכסף, הם לוקחים בכוח את המיסים לעובדי החברה,
מכאן כל המהפיכות החברתיות מאז נמרוד עד ימינו אנו,
עוד דרשות חז"לים שרואים מהי דעתם בעניין,
שנער = שריה נערים, כלומר השרים של החברה הזו הם נערים,
שנער = שריה מתים נערים, כלומר רציחות פוליטיות,
שאתה רואה חז"לים שונים ומשונים, ופתאום הכל מתחבר לך יחד, יש לכל דבריהם איזה חוט מחשבתית עקבית, אז הכל פתאום ברור ומובן,
אותו דבר במקרא,
אתה שומע את האלוקים מבטיח ליעקב שהוא יהיה איתו, (שהלך לחורן) ואז מתחיל כל הצרות שלו שאני לא מברך את השונאים שאין לי,
ושיעקב חוזר וגונבים לו את בתו ואונסים אותה וכו' וכו'
פתאום בא האלוקים בלי בושה ואומר לו,
וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים אֶל יַעֲקֹב קוּם עֲלֵה בֵית אֵל וְשֶׁב שָׁם וַעֲשֵׂה שָׁם מִזְבֵּחַ לָאֵל הַנִּרְאֶה אֵלֶיךָ בְּבָרְחֲךָ מִפְּנֵי עֵשָׂו אָחִיךָ:
(ב) וַיֹּאמֶר יַעֲקֹב אֶל בֵּיתוֹ וְאֶל כָּל אֲשֶׁר עִמּוֹ הָסִרוּ אֶת אֱלֹהֵי הַנֵּכָר אֲשֶׁר בְּתֹכְכֶם וְהִטַּהֲרוּ וְהַחֲלִיפוּ שִׂמְלֹתֵיכֶם:
(ג) וְנָקוּמָה וְנַעֲלֶה בֵּית אֵל וְאֶעֱשֶׂה שָּׁם מִזְבֵּחַ לָאֵל הָעֹנֶה אֹתִי בְּיוֹם צָרָתִי וַיְהִי עִמָּדִי בַּדֶּרֶךְ אֲשֶׁר הָלָכְתִּי:
תגיד לי ייתכן היקר, האם יעקב מפגר או מה ח"ו ??? איזה העונה אתי ביום צרתי ? קודם כל לא אמור היה להיות צרות בכלל הרי הבטיח לו שהוא הולך איתו וְהִנֵּה אָנֹכִי עִמָּךְ וּשְׁמַרְתִּיךָ בְּכֹל אֲשֶׁר תֵּלֵךְ,
מתי ענה לו בצרות ?" הרי רק צרות ראה כל הימים,
בכלל איזה מן אלוקים זה שמבקש שיעשו לו מזבח ?
ואם ח"ו יעקב היה מפגר, אז איפה העורך ? האם גם הוא היה מפגר ? איזה מן אלוקים ראה העורך מול עיניו ?
עד שב"ה נופל לך האסימון ואתה מבין שמשהו כאן לא נכון, האלוקים בתורה זה מחשבות האדם מחשבות השחקן, ולא שיש איזה אלוקים בחוץ שאומר לו משהו בחלום או מה,
אתה מתחיל לקבל סימוכין כמו הרמב"ן הידוע בבקרבי אקדש ועוד ועוד, אז אתה רואה שאתה על הדרך הנכונה,
אתה מתחיל להבין שלבן ואבימלך היו נביאים כמו שמוחמד היה נביא,
בצעירותי הצטערתי למה ללבן הגיע האלוקים ולא לעשיו ? הרי אם היה מגיע לעשו אז לא היה צריך בכלל לברוח,
כך בערך נבנת לך דעה השקפה ומשנה סדורה,
האם אני ח"ו יטען שזה האמת ?! לא ולא !! אני ממשיך לחפש !!
אבל לומר כפשוטו ?! זה אבסורד ממש,
תוקן על ידי maxmen ב- 22/01/2013 00:02:35
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2013 03:37 |
|
| |
אני כבר חושב שצריך לשנות את כותרת האשכול לשם ״ תפיסת האלוקות על פי מקסים״
בחיים לא שמעתי על מסורת מאין זו שאתה מנסה להציג.
שאלה לרב מיכאל אם הוא צופה בדיון : מה דעתך על תפיסתו של מקסים יש בה מין ההגיון ומן מסורת ישראל לדעתך?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2013 17:00 |
|
| |
איתי כתבת קרוב לראשו של האשכול שהסולפיזם הקארטיזני שולל את האמון בחושים ובהכרה.
בא ננסה אחרת. הסולפיסיזם שולל את האמון בחושים ובהכרה לגבי סוג היגדים מסויימים, בעיקר היגדים אונטולוגיים. היגדים אידאים חושבני שאינם נשללים.
אם אני צודק, נותר לנו כעת לדון האם היגד על אלוקות הוא היגד אונטולוגי או היגד אידאי. אם נניח שזה היגד אידאי, כעת יש לדון אם זה מתאים לתפיסה היהודית אודות האלוקות.
ליבוביץ' סבור שאלוקות אידאית היא 'אתאיזם'. כך ראיתי פעם. לאחרונה הביא את דבריו אפריםבן באשכול שפתחתי בענין ההצבעה לכנסת והדיון גלש קצת לפילוספיה של המוסר ועמדתו של קאנט בענין, ליבוביץ' טען שהמוסר הקאנטיאני מניח אלוקות אידאית וככזו, החשיבה לאתאיזם.
השאלה שנוגעת לדיון שלך היא, האם הזיהוי בין א-ל אידאי ואתאיזם הוא זיהוי צודק?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2013 17:49 |
|
| |
מקסמן.
יש לציין שיש לך מרץ. בלעה"ר. תמשיך כך. רק שיש לי קצת בעיה עם תגובות ואשכולות ארוכים. זה מעורר את הדיסלקטיות החבוייה שלי. הייתי שמח אם אם תסכם בקצרה את טענותיך באשכולות המצויינים [תרתי משמע] ואת הרלוונטיות לכאן. רק אל תדביק... או אז אצטרך להדביק את תגובתי זו לאחר תגובתך...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2013 18:38 |
|
| |
לדאוינצי לצערי אינני הבנתי את השאלה
אשמח אם תפשט לי אותה
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 13:33 |
|
| |
להלן נסיון פישוט לתגובתי הקודמת.
דקארט רוצה שנתחיל את החשיבה מאפס, הוא מציע לנו לחשוב שאין שום דבר ודאי מבוסס, מה שבאופן תיאורטי נכון - א"א לבסס שום ידיעה וודאית כמו שהאריך דקארט להסביר. [המציאות היא שאנו כן מאמינים לחושים, אבל זה רק אמונה אך לא ידיעה, ואין כאן מקומו].
אך הוא הצביע על נקודה אחת ודאית, שמאותה נקודה הוא שאף להצמיח וודאויות נוספות. מסופקני אם אכן הוא הצליח להצמיח וודאויות נוספות, אך בודאות הבסיסית שלו הוא הצליח לשכנע אותי. אותה נקודה יסודית קרויה ה'קוג'יטו' [Cogito ergo sum], מה שמתורגם כמשפט הבא: 'אני חושב משמע אני קיים'. אני הייתי מדייק יותר ומנסח אותו כך: 'אני חושב, משמע שה'אני חושב' קיים'. ויותר מדויק, 'אני חושב משמע קיימת מחשבה, וקיים אני'. כל אותה ודאות מוכרחת לא ניתנת לודאות פיזית, אלא אידאית\מנטלית\רוחנית, ושאר הגדרות דומות. היינו המחשבה קיימת בתור מחשבה, והלא היא זו שנותנת את מסגרת הוודאות גם ל'אני'. מעבר לאותה מסגרת אין שום ודאות.
כעת אם אני יחשוב על אלוקים, אמנם אני לא יוכל להאמין לחושי אך למחשבתי אוכל להאמין, אך כמובן לא כמייצגת משהו מחוץ לאותה מחשבה.
אם אסכים עם תפיסת האלוקות שהצגת בתחילה, אני לא חושב שהסולפיסיזם יוכל להניא אותי מודאות קיום המחשבה שלי, לפי מה שהצגת את דבריו של לייטמן בודאות של קיום אותה מחשבה אידאית הוא רואה בזה את אלוקים. אך כאן נשאלת השאלה מה המשמעות של אלוקות זו. קאנט אולי זיהה אותה כאלוקות, הוא מנסה לבסס על זה את המוסר. ליבוביץ' טען שאלוקות בכזה נוסח היא אתאיזם.
כולי תקווה שהצלחתי להבהיר את דברי ושאלתי בתגובה קודמת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 21:25 |
|
| |
וינצי,
מן המעט שקראתי, חלק מדברי הרב לייטמן באמת מזכירים את סגנון הפילוסופיה של דקארט. עם זאת:
א. לייטמן נוהג להביע זלזול בפילוסופיה, ולטעון לעליונות חוכמת הקבלה עליה.
ב. האלוקים הוא לדבריו חיצוני לאדם, אך כל הכרה אותו נגזרת אך ורק מהרגשות האדם. כל דבר אחר הוא ספקולציה (ר׳ להלן). זה נראה כסוג של אמפיריציזם: כל ידיעה חייבת להיות מבוססת על התנסות ישירה.
ג. בניגוד לדקארט שבנה על הכרה פסיבית ועל כלי הכרה שמצויים אצל כל אדם (פרט למשוגעים וחלשי שכל), לייטמן מדבר על ההכרה הקבלית כנבנית בהדרגה מתוך שהאדם פועל, משתנה, מתפתח, כך שהרגשותיו מתפתחות ומשתנות גם הן. המניע האידאי (נורמטיבי) של האדם אמור להיות הרצון להידמות לאלוקים (ואולי אף להתאחד איתו). לייטמן מתייחס לאלוקים גם במילה ״אור״. האור נכנס וממלא את האדם. האדם פותח את עצמו לקבל את האור. וכדומה.
הנה קטע מדבריו:
״המציאות בכללות מתחלקת לשלושה חלקים:
האדם,
- מה שהוא מרגיש,
- המקור של התחושות שלו, שאינו ניתן להשגה.
הגישה של חכמת הקבלה קוראת לכל אדם להתחיל ללמוד את המציאות. הרי זו המצווה: ''דע את אלוקי אביך ועבדהו.'' כיצד לעשות זאת? לפי העיקרון: ''ממעשיך הכרנוך''. האדם משנה את עצמו וכל הזמן משתדל להגיע להתאמה עם הכוח העליון, להשתוות עימו. אז הוא מרגיש את השינויים שהכוח הזה מבצע בו, ובהתאם לשינויים הללו, מרגיש תופעות חדשות. התופעות האלה זה הכוח העליון שאליו הוא שאף.
וזה אומר ש''הבורא'' זאת הצורה החדשה המתוקנת שמתלבשת באדם, השינויים החדשים בו, תכונת ההשפעה שמתגלה בו.
ובכן, חכמת הקבלה מקפידה לשמור על הדרישה העיקרית, לא לנתק את המציאות המושגת מהאדם המשיג. אחרת, הכול מיד הופך לפילוסופיה״
http://tinyurl.com/a68qzlz
תוקן על ידי רם28 ב- 24/01/2013 21:27:33
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 21:32 |
|
| |
לדה וינצי ושאלת המשך
אתה גדול עלי :)
אני בסך הכל שואל פשוט ....
רציתי לעלות את הסייפא של הודעה הפותחת.
מה עמדת היהדות לגבי העולם. האם הוא חיצוני לנו וקיים באמת או שהוא בדמיון שלנו בלבד.
ואני מדגיש : עמדת היהדות הקלאסית.
בתודה איתי.
|
| נשלח ב-24/1/2013 23:48 |
|
| |
רם 28
א. זלזולו של נשוא אשכול זה לפילוספיה לא רלוונטית מסיבה מאוד פשוטה- בשביל שיהיה הסבר פילוסופי לעמדה א"צ שהאדם המייצג את אותה עמדה יזלזל\לא יזלזל בפילוסופיה. אותי לא מענין האדם אלא העמדה.
ב. לא כ"כ הבנתי איך אפשר לדבר על משהו מחוץ לאדם אם הכל מבוסס רק על הכרה שכלית ולא חושית, ויתרה מזאת להניח שאין הכרה חושית יותר מאשר ספוקולציה? מה זאת אומרת קיום של 'מקור התחושות' למה הנחת אותו מקור אינה ספקולציה?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2013 23:56 |
|
| |
איתי.
אתה קצת מייאש אותי.
אמנם אתה שואל פשוט, אבל שאלת על נושא מורכב. אתה מחפש לעשות סקר מה התשובה? אם אתה מחפש תשובה פשוטה של כן\לא תשלח את מינה צמח לשאול את השאלה הזו.
שאלת מה עמדת היהדות. אני מנסה לפתח מה גלום באותה תורה שהצגת. אח"כ ננסה לראות מה אומרת היהדות על זה.
ובכלל בהודעתך האחרונה אתה שואל שאלה אחרת ממה ששאלת בתחילה. בהתחלה שאלת מה עמדת היהדות על אלוקים. כעת אתה שואל מה עמדת היהדות על העולם.
בסקר אפשר לשאול כמה שאלות. בדיון צריך להתמקד.
|
|
|
|
|