כי שכבר דווח באשכול השיחות - מסיבה שאינה ברורה ירחמיאל החליט לשחרר את הגרסא הוואקלית של האלבום יבוא, כ12 שנה אחרי צאת האלבום הרגיל.
מדובר באותם ביצועים בדיוק כמו באלבום הרגיל, (אותם סולנים...) ללא קטעי הקישור וההקדמות (למעט שירים בודדים) וללא השיר 'זמן שמחתנו'.
קניתי את האלבום ב12$ בעיקר בשביל לנסות לדרבן אותו להוציא עוד הפתעות מהארכיון...
והנה הרושם שקיבלתי לאחר 2 האזנות:
דבר ראשון - התחום הווקאלי בעשור האחרון השתנה לגמרי, והאלבום הזה לא ממש עומד בסטנדרטים העדכניים בלשון המעטה...
דבר שני - עושה רושם שלא נעשו בהקלטות שום שינויים (שיפורים או הוספה של מקהלה ברקע). וזה חבל מאוד, כי זה יכל לשדרג מאוד את האלבום ואפילו להתאים אותו ל2020.
דבר שלישי - שמעתי את האלבום פעם אחת עם אוזניות ופעם אחת בבוקסה. ובכן, לא ממליץ לכם להקשיב עם אוזניות. למרבה המבוכה, לאורך כמעט כל הדיסק שומעים רעשים מזמן ההקלטות (!) בבוקסה לעומת זאת לא שומעים אותם.
דבר רביעי - התרגלתי לשמוע את השירים האלו עם כל הפתיחים וקטעי הקישור, וממש חסר שאין אותם. (שוב, חבל שלא הקליטו מחדש את הפתיחים בגרסא ווקאלית)
הכי חסר לי הפתיח של יבוא. דמיינו לעצמכם את יבוא בלי הפתיח . פשוט הרס את השיר...
אז בגדול: יש לי הרבה ביקורת שלילית על האלבום הזה. אבל עם זאת 2 נקודות זכות: 1. ההיצע של שירי מיאמי לימי הספירה הוכפל. 2. משעמם לירחמיאל בבידוד והוא נובר בארכיונים, אז יש סיכוי לעוד הפתעות... אולי יהיו השלמות להופעות מהעשורים הקודמים? אולי יהיה DVD חדש?
מצפה בכליון עיניים...
תוקן על ידי אפרים1 ב- 26/04/2020 15:46:06
נשלח ב-26/4/2020 22:14
אני שמחה שכתבת כאן רישומים, כי אני מתלבטת האם לרכוש את האלבום הזה.
ואני כבר חשבתי שירחמיאל סוף סוף יוציא משהו וואקלי איכותי. מסתבר שירחמיאל 'תלש' את המנגינה ואפילו לא טרח להוסיף קולות רקע. אני מניחה שהאלבום יבוא נבחר בגלל שהוא מכיל הרבה קולות שניים באדיבות משפחת אברמוביץ.
אפרים, אהבתי את הנקודה השניה שכתבת, אולי באמת ירחמיאל משועמם ואולי אפילו נזכה לשמוע מזה עוד דברים.
נשלח ב-4/5/2020 21:40
בעוד חודש, כל מי שקנה את האלבום הזה פשוט ישים אותו בצד, ליד אלבום הקומזיץ...
נשלח ב-5/5/2020 11:34
איזה אכזבה.
נשלח ב-8/5/2020 10:34
שירהיהודית כתב:
ואני כבר חשבתי שירחמיאל סוף סוף יוציא משהו וואקלי איכותי.
מסתבר שירחמיאל 'תלש' את המנגינה ואפילו לא טרח להוסיף קולות רקע. אני בעד לתלוש את הקולות ולהשאיר רק את הפלייבק. ככה אפשר לשיר קריוקי! בני פרידמן למשל הוציא 2 אלבומים בגרסה אינסטרומנטלית וזה ממש מגניב
אני מניחה שהאלבום יבוא נבחר בגלל שהוא מכיל הרבה קולות שניים באדיבות משפחת אברמוביץ. בהחלט. אפילו ההרמוניות שם שונות משאר האלבומים.
אפרים, אהבתי את הנקודה השניה שכתבת, אולי באמת ירחמיאל משועמם ואולי אפילו נזכה לשמוע מזה עוד דברים. הלוואי! נחכה לימים שאחרי העומר
נשלח ב-20/5/2020 20:39
אידי
שירהיהודית כתב:
אני מניחה שהאלבום יבוא נבחר בגלל שהוא מכיל הרבה קולות שניים באדיבות משפחת אברמוביץ.
מותר לי להתרגש מהרעיון למרות שאני לא בשטח בדרך כלל? נסיכי ההרמוניות!