|
|
| נשלח ב-27/10/2024 14:01 |
|
| |
כמדומני שהיא ניצלה והקימה את ביתה מחדש, בויז'ניץ סיפרו שכאשר האדמו"ר התאלמן והיא התאלמנה מבעלה הציעו לו או שהיא שלחה להציע את עצמה לאדמו"ר שיקחנה בזיווג שני ומסיבות שונות זה לא יצא לפועל.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2024 14:45 |
|
| |
אבל הוא 'חיכה עליה' שנים רבות. יחסית. עד שהגיעו למסקנא שאין ראוי להמתין עוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2024 17:00 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | הרמ"י מוויזניץ היה ת"ח וצדיק גדול, המריבה עם בנו לא הייתה המריבה היחידה בחייו, וראה זה פלא שאיך שהוא נישא לרבנית השנייה כמה מחלוקות התאדו ברגע, בלי הסברים ובלי תנאים ופשרות וכדו, פשוט לא הייתה סיבה לריב.. לצורך השלום, הייתה הרבנית צריכה גם להרחיק או להגביל את כוחם של כמה שמשים, ובכך מנעה כל מיני השפעות על הרבי. (הרבנית השנייה היא בת למשפחת רבנים חשובה ובעצמה היא אישה צדקת מאוד בהליכותיה ומעשיה ובסיפור חייה, ולפני שנישאה לרבי דיברו בה מכמה מגדו"י זצ"ל, ואאל"ט לאחר פטירתו היא נישאה לרב אחר). בקיצור, מדובר כנראה בהרבה מאוד השפעות שהיו על הרבי זיע"א וגרמו לכל זה. לאורך כל השנים (הן בגלות והן לאחר חזרתו) וכמדומה שעד עצם היום הזה, כשרואים את הנהגותיהם של ר' שרולצ'ע ור' מנדלע, ניתן לראות את ענוותו הגדולה של ר' שרולצ'ע, ולא פלא שהוא זכה שהכבוד יברח מאחרים וירדוף אחריו |
| אתה רומז על המחלוקת עם הנדחים? שמע, ניתן להבין אותו בגלל שהוא היה הבן של, ומאידך הנידחים תעדפו את הרב גדליה נדל לראש ישיבה-משום היותם עילוים של ממש וממנו אהבו לשמוע שיעורים וד"ל. לכן כשהתפרסם שהאדמו"ר שולט בקצות החושן שאלו הנידחים האם גם בתוספות?! מניאז הראשי ישיבות המשפחתיים בויזניץ- קיבלו תפקיד לומר שיעור "בחובות הלבבות" ולדעת קצות החושן, אבל לא ברבים...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 27/10/2024 17:13:16
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2024 19:51 |
|
| |
יש מקור לפרטים נוספים?
| בונדמן כתב: |  | | כמדומני שהיא ניצלה והקימה את ביתה מחדש, בויז'ניץ סיפרו שכאשר האדמו"ר התאלמן והיא התאלמנה מבעלה הציעו לו או שהיא שלחה להציע את עצמה לאדמו"ר שיקחנה בזיווג שני ומסיבות שונות זה לא יצא לפועל. |
|
יש מקור לפרטים נוספים? עם מי התחתנה מי הם צאצאיה? האם מחלה לארוס שלא המתין לה?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2024 20:25 |
|
| |
לךתדע, לא התכוונתי ספציפית למחלוקת הזו (כתבתי לך תגובה ארוכה ואח"כ ויתרתי, כי באמת אין עניין לדרוש יותר מדי אל המתים. לא הבנתי את הקטע שלך לתפוס צד במריבות. הרבי מוויזניץ היה ת"ח גדול וכתב לא מעט חידו"ת שאתה יכול לקרוא ולהנות.)
תוקן על ידי הדיבוק ב- 27/10/2024 20:27:01
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2024 21:53 |
|
| |
הדיבוק. באופן כללי, לא ניתן להאשים במחלוקת את מחברתו הטהורה הראשונה ולא את השנייה כעושה שלום, מאחר שהוא כבר לא היה במיטבו, בלשון המעטה, כשהוא התחתן בשנית...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2024 22:42 |
|
| |
הערתך לא מובנת ממ"נ, אם אתה בודק לפי מצבו של הרבי, הרי שאחת מהן ראויה לתואר עושה שלום/מחלוקת. בכל מקרה אני לא בקי בדברים, רק מתאר לעצמי שהרבניות לא היו הגורם היחיד למחלוקות ולשלום, אני מעריך שהשינוי קרה בעיקר כשנכנסה דמות חדשה וניטרלית לתמונה והבינה מי נגד מה, וכפי שציינתי - המחלוקות פשוט התאדו לבד... - מה שמראה כמה עוימק וסוידעס היו כרוכים בהן
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2024 00:50 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | הדיבוק. באופן כללי, לא ניתן להאשים במחלוקת את מחברתו הטהורה הראשונה ולא את השנייה כעושה שלום, מאחר שהוא כבר לא היה במיטבו, בלשון המעטה, כשהוא התחתן בשנית... |
|
שיכתוב היסטוריה.. הוא התחתן איתה כמה שנים טובות לפני שקיבל אלצהיימר, היה במיטבו לגמרי כמה שנים, אני זוכר אותו בשנים אלו, מיטב שנותיו היו.
חזרתו של ר' ישראל לויזניץ לא היתה בגלל הרבנית החדשה, אלא כי הגבאים פעלו במלוא המרץ להחזיר את ר' ישראל, וזאת בגלל הסתכסכותם עם ר' מנדל, נוצר כאן מצב מדהים איך גבאים שינו את כל המצב בויזניץ, הרבנית החדשה לא עיכבה את המהלכים, וגם עזרה בנושא, אבל עיקר הסיפור היה בעיותיו של ר' מנדל עם הגבאים. מיותר לציין שאילו היתה הרבנית הראשונה עדיין בחיים, הם לא היו מנסים אפילו את המהלך, כי היא לא היתה מאפשרת כלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2024 01:49 |
|
| |
| momeir כתב: |  | בכל זאת לבסוף הוא בא לבקר את בנו בביתו בחמימות רבה. רואים שהוא אמנם חלש. אבל עדיין לא באלצהיימר....הוא מנשק ומלטף אותו שוב ושוב....
|
|
בסרטון שומעים שהוא חשב שהוא מגיע לווארט או אירוסין...וזה היה לסעודת הודיה על התאונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2024 08:43 |
|
| |
לאחר מעשה כולם מודים שהמהלך להחזרתו היה מהלך חכם.
רק תתארו לעצמכם שהאח הצעיר היה שולט על ויזניץ !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2024 09:03 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | הערתך לא מובנת ממ"נ, אם אתה בודק לפי מצבו של הרבי, הרי שאחת מהן ראויה לתואר עושה שלום/מחלוקת. בכל מקרה אני לא בקי בדברים, רק מתאר לעצמי שהרבניות לא היו הגורם היחיד למחלוקות ולשלום, אני מעריך שהשינוי קרה בעיקר כשנכנסה דמות חדשה וניטרלית לתמונה והבינה מי נגד מה, וכפי שציינתי - המחלוקות פשוט התאדו לבד... - מה שמראה כמה עוימק וסוידעס היו כרוכים בהן |
| איך הגעת למסקנה כזאת?: אם בודקים לפי מצבו הבריאותי של הרבי? ניתן גם לחשוב שבאותה המידה הוא יזם, ולא אחרים את הרחקת בנו, כמובן, כשמצבו היה שפיר, בקיצור רב הנסתר על הגלוי. כשהוא הגיע לביתו של בנו הוא כבר היה לא במיטבו: הוא גם נישק ידיהם של ילדים שנישקו את ידיו...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 28/10/2024 09:35:52
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2024 13:47 |
|
| |
יא רבי לשון הקודש מה יהיה עליה? "חיכה עליה" חיכה לה בעברית, הבנת את זה ברוך?
יוחנן מגוש חלב אתה מתרגם מילולית מידיש, למד קצת עברית אולי גם תבין טוב יותר את מקורות היהדות שנכתבו בעברית.
| יוחנןש כתב: |  | אבל הוא 'חיכה עליה' שנים רבות. יחסית. עד שהגיעו למסקנא שאין ראוי להמתין עוד. |
|
תוקן על ידי ben_nahum ב- 28/10/2024 14:27:28
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2024 15:43 |
|
| |
פרטים?
| בונדמן כתב: |  | | כמדומני שהיא ניצלה והקימה את ביתה מחדש, בויז'ניץ סיפרו שכאשר האדמו"ר התאלמן והיא התאלמנה מבעלה הציעו לו או שהיא שלחה להציע את עצמה לאדמו"ר שיקחנה בזיווג שני ומסיבות שונות זה לא יצא לפועל. |
|
רק הערה: היא אמנם שרדה את השואה, אבל לא הצליחה להינשא לארוס שלה אדמו"ר מויז'ניץ זצ"ל, לכן לא נכון לכתוב הקימה את ביתה 'מחדש' . היא הקימה בית בישראל עם מישהו אחר. לאור הארועים, האם האדמו"ר זצ"ל היה צריך לבקש את מחילתה על כך שלא המתין לראות מה עלה בגורלה? ואם כן, האם אכן ביקש? האם מחלה לו? ואותי באופן אישי מעניין לדעת מי היה בעלה של אותה אישה ומי הם צאצאיה .
|
|
|
|
| נשלח ב-28/10/2024 16:39 |
|
| |
להבנתי מהאשכול דכאן הוא המתין 3 שנים שזה לא מעט ולאף אחד לא היה מושג מתי אם ואיך תסתיים המלחמה
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2025 21:41 |
|
| |
| momeir כתב: |  | איזו גדלות נפש של ר' הגר הבן
אביו השפיל דרס חנק וזרק אותו באלימות מביתו (ביתו נהרס על ידי חסידיו של האבא)
שלח שלוחים לכל מי שעזר לבן בכדי שיהיה לו אוכל לילדיו ואיים עליהם שלא יעזו לעזור לנכדיו באוכל לא מותרות אוכל
התנהג אל בנו כגרוע שבאומות ו הבן מחפש זכויות על אביו ומלמד עליו זכות, והחשוב שהוא סולח ומוחל לאביו
וכי יש כיבוד אב גדול יותר?
תוקן על ידי ben_nahum ב- 22/10/2024 12:47:07
נערך ע"י בחדרי חרדים מדגיש שאינני חסיד ויז'ניץ. מה שכתבת נכון. בזמן 'הגלות' שלו הוא אכן הגיע למצב שלא היה לו פת לחם כפשוטו. מי שעזרו לו בגלותו להחזיר את חובותיו היו בעיקר הדוד ממנוסי, חסידי וז'ניץ מסויימים שלא יכלו לסבול לראות את הדבר הזה, וגם כמה חסידי סאטמר (של גיסו ר' אהרון). חשוב לזכור שהוא עבר השפלות באופן פיזי ונפשי בצורה נוראית. עשו לו מעשים מכוערים ! כל מי מויז'ניץ שניסה לעזור לו נזרק מויז'ניץ ו/או חטף.. התנהגותו של ר' ישראלצ'ה (כפי שקראו לו אז) הייתה למופת. הוא לא הביע שום כעס על המתעללים בו, הוא הייה מ'הנעלבים ואינם עולבים'. הוא קיבל את הכל כגזירת שמיים לא התרעם על מצבו. הוא לא הביע שום תלונה או כעס נגד אלה שהתעללו בו. המקרים היחידים שהוא הביע כעס, היו מקרים שבהם מישהו העיז לומר מילת גנאי על אביו, אז הוא היה יוצא מכליו וזועק בנחרצות:(באידיש) " אם אבי הקדוש מבין כך. אז כך צריך להיות ! " . הוא לא רק כעס. הוא לא הייה מוכן יותר לדבר או לשמוע את אותו אחד שאולי היה אפשר בספק להבין שזו ביקורת מרומזת על אביו. הוא הייה מנתק מגע איתו ומתעלם ממנו . אני באופן אישי הייתי עד לתגובה קיצונית שכזו בזמן 'הגלות' שלו. ויש עדויות נוספות.... אני מבין שהוא לווה כספים והתקשה להחזיר, אני גם מבין שהאימא שלו אהבה יותר את הבן הצעיר. אבל באמת באמת שלא מובן לי (וזו חידה בעיני) מדוע אביו שהייה תלמיד חכם וגם איש צדיק וקדוש, למה הוא התייחס אל בנו בכזו קיצוניות.
|
|
לפני שנים רבות נפתח כאן אשכול מרתק בנושא:
|
|
|
|
|