|
|
| נשלח ב-9/1/2025 02:18 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | אם תביא דוגמאות מהכתיבה שלי בפורם שמהן הסקת את האשמות שהטחת בי, לא תהיה לי כל קושי להפריכן, כי כתיבתי בפורם היא לתועלת הציבור...
|
|
כאן הטחת שקרים של ממש נגד האדמור מסדיגורה ב"ב, וגם אם כל מה שכתבת היה נכון, זה הרי לשון הרע
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2025 03:04 |
|
| |
דווקא_לא
איש חשוב. האם ציטוט לשון הרע לא מהוה לשון הרע?
תוקן על ידי דווקא_לא ב- 09/01/2025 03:04:35
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2025 12:36 |
|
| |
אתה חייב לעבור טוב טוב על הלכות לשון הרע כדי שתוכל להאשים אותי בעבירת לשון הרע, לדוגמא: כתבתי שהרב דוד יוסף ביקש פטור ממבחנים? לא בכדי גם הרבנות הראשית עדכנה באותם ימים שהוא לא קיבל כושר על סמך בחינות. כפי שכתבתי לגביו: "איך הוא יכול לשבת בערעורים על החלטות בתי הדין ,בה בעת, שהוא לא הוסמך לדיינות, אם זו לא כתיבה לטובת הציבור אז אומר לי אתה מה כן בעיניך תחשב לכזאת
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2025 14:32 |
|
| |
| דווקא_לא כתב: |  | איש חשוב. האם ציטוט לשון הרע לא מהוה לשון הרע?
|
|
1. בכוונה לא ציטטתי איזה לשון הרע נאמר, והלינקים שהבאתי הם פשוט רשימת אשכולות מהשבועיים האחרונים, רשימה המופיעה כאן במילא בעמוד הראשי של הפורום. 2. האם כבר ענית לי על מה שכתבתי לך, בקשר ל"לשון הרע על ניק אנונימי", ופספסתי את התשובה שלך? או שאינך מתייחס לנכתב כאן אליך וכמה מוזר שיש לך מה לומר לי על "לשון הרע על ניק אנונימי", ו"ציטוט לשון הרע".. כשאין לך מה לומר מילה, לזה שהביא לכאן את הלשון הרע עצמו. אל תהיה כזה שקוף.. ניק חדש עם 3 הודעות.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 09/01/2025 14:42:51
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2025 14:39 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | אתה חייב לעבור טוב טוב על הלכות לשון הרע כדי שתוכל להאשים אותי בעבירת לשון הרע, לדוגמא: כתבתי שהרב דוד יוסף ביקש פטור ממבחנים? לא בכדי גם הרבנות הראשית עדכנה באותם ימים שהוא לא קיבל כושר על סמך בחינות. כפי שכתבתי לגביו: "איך הוא יכול לשבת בערעורים על החלטות בתי הדין ,בה בעת, שהוא לא הוסמך לדיינות, אם זו לא כתיבה לטובת הציבור אז אומר לי אתה מה כן בעיניך תחשב לכזאת |
|
הנתונים היבשים האלה, אף אחד לא יודע אם הם נכונים, מן הסתם יש לו מה להשיב, ואני בטוח שאתה לא פנית אליו קודם לקבל הסברים אלא ישר רצת לפורום לזבל עליו, וגם אם הם נכונים זה לשון הרע, ועיקר מה שכתבת שהוא עושה את מלאכתו רמיה, מי אמר שיש כאן רמיה? אולי הוא הוסמך לדיינות על סמך בחינות שהוא עבר במקום אחר? או מליון סיבות אחרות?
ומה עם האדמור מסדיגורה? ומה עם עוד עשרות רבנים ואדמורים שאתה מציף עליהם חדשים לבקרים? הכל לטובת הציבור? הוא אשר אמרתי, בטלה תורת לשון הרע, כי הכל למען טובת הציבור, שידעו ויראו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2025 15:21 |
|
| |
דווקא_לא
איש חשוב מאוד. בקשר ל: "לשון הרע על ניק אנונימי" עין טובה ודאי אין כאן ראה כאןwww.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA %D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%9E%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%9C%D7%95%D7%9E%D7%A8-%D7%9C%D7%A9%D7%95%D7%9F-%D7%94%D7%A8%D7%A2-%D7%91%D7%9C%D7%99-%D7%A9%D7%9D/
תוקן על ידי דווקא_לא ב- 09/01/2025 15:27:59
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2025 15:40 |
|
| |
מידע על אנשי ציבור, ככל שהוא אמין ולא בא מתוך ראיה סלקטיבית ובעלת עניין, יש בו משום תועלת ציבורית ואין בו איסור. ומי שסבור שהפורום אינו מקום לדברים אלו נמצא כאן בטעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2025 18:35 |
|
| |
פוסק הרה"ג עצם_הענין שליט"א.. אין בו איסור. איזו תועלת ציבורית יש בהשמצת האדמור מסדיגורה ב"ב? שידעו להתרחק ממנו ד' אמות? שידעו חסידיו שאינו אדמו"ר ראוי? האם אי מי מחסידיו בא לשמוע מה דעתך? וזאת מבלי להיכנס לשאלת הראיה הסלקטיבית.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2025 18:40 |
|
| |
| דווקא_לא כתב: |  | איש חשוב מאוד. בקשר ל: "לשון הרע על ניק אנונימי" עין טובה ודאי אין כאן ראה כאןwww.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA %D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%9E%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%9C%D7%95%D7%9E%D7%A8-%D7%9C%D7%A9%D7%95%D7%9F-%D7%94%D7%A8%D7%A2-%D7%91%D7%9C%D7%99-%D7%A9%D7%9D/
|
|
הדף לא נמצא.. ואם נלך עם החשיבה שלך, האם מה שכתבת כאן עלי אינו לשון הרע? הרי בעצם טענת כאן שאני כתבתי כאן לשון הרע על ניק אנונימי, ועוד הבאת לכך סימוכין, וזה בעצם מה שגם אתה עשית פה.. קשוט עצמך?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2025 18:47 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אתה חייב לעבור טוב טוב על הלכות לשון הרע כדי שתוכל להאשים אותי בעבירת לשון הרע, לדוגמא: כתבתי שהרב דוד יוסף ביקש פטור ממבחנים? לא בכדי גם הרבנות הראשית עדכנה באותם ימים שהוא לא קיבל כושר על סמך בחינות. כפי שכתבתי לגביו: "איך הוא יכול לשבת בערעורים על החלטות בתי הדין ,בה בעת, שהוא לא הוסמך לדיינות, אם זו לא כתיבה לטובת הציבור אז אומר לי אתה מה כן בעיניך תחשב לכזאת
הנתונים היבשים האלה, אף אחד לא יודע אם הם נכונים, מן הסתם יש לו מה להשיב, ואני בטוח שאתה לא פנית אליו קודם לקבל הסברים אלא ישר רצת לפורום לזבל עליו, וגם אם הם נכונים זה לשון הרע, ועיקר מה שכתבת שהוא עושה את מלאכתו רמיה, מי אמר שיש כאן רמיה? אולי הוא הוסמך לדיינות על סמך בחינות שהוא עבר במקום אחר? או מליון סיבות אחרות?
ומה עם האדמור מסדיגורה? ומה עם עוד עשרות רבנים ואדמורים שאתה מציף עליהם חדשים לבקרים? הכל לטובת הציבור? הוא אשר אמרתי, בטלה תורת לשון הרע, כי הכל למען טובת הציבור, שידעו ויראו.
|
| מלאכת ה' רמיה אמרתי באופן כללי ולא שהוא עושה זאת, אלא על אלה שמשלימים עם מצב כזה ונותנים לזה גושפנקה, הרי באשכול גם צוין שגם הרבנים היוצאים, למיטב ידיעתי לא נבחנו, כך שאתה רואה שאין אישי כלפיו. ולטענתך שאולי הוא נבחן במקום אחר? אז מדוע הוא ביקש פטור מהרבנות מבלי שהוא ציין זאת? ככלות הכול, גם אתה כאזרח וכמי שנושא בעול המסים-שמתוכם משולם המשכורות לעוטי השמלות והפראקים האלה לא רוצה שבממונו יממנו בינוניים שאינם ראויים לכאורה לאצטלה הזאת ומתעטרים בנוצות לא להם במישור התורני, ובכלל: האם היית רוצה לבקר אצל פרופ' ובסופו של יום מתגלה לך שהיית אצל אח רגיל שהוא בסה"כ סיים בית ספר לסיעוד, אבל יש לו יחוס כי אבא שלו היה פרופ'?!
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 09/01/2025 18:56:36
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2025 18:56 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | פוסק הרה"ג עצם_הענין שליט"א.. אין בו איסור. איזו תועלת ציבורית יש בהשמצת האדמור מסדיגורה ב"ב? שידעו להתרחק ממנו ד' אמות? שידעו חסידיו שאינו אדמו"ר ראוי? האם אי מי מחסידיו בא לשמוע מה דעתך? וזאת מבלי להיכנס לשאלת הראיה הסלקטיבית. |
|
אשוב ואשנה: אבחנת סלקטיביות עוזרת לברור הבר מן התבן. ומידע נקי מראיה סלקטיבית או בעלת ענין יש בו משום תועלת. משל אם יוכח ברורות על האדמו"ר מיהופץ או ראש ישיבת החרמון שהוא גנב, מן הראוי שידעו זאת כל מי שסבורים שהוא אדם ישר.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2025 19:04 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | איש חשוב מאוד. בקשר ל: "לשון הרע על ניק אנונימי" עין טובה ודאי אין כאן ראה כאןwww.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA %D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%9E%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%9C%D7%95%D7%9E%D7%A8-%D7%9C%D7%A9%D7%95%D7%9F-%D7%94%D7%A8%D7%A2-%D7%91%D7%9C%D7%99-%D7%A9%D7%9D/
הדף לא נמצא.. ואם נלך עם החשיבה שלך, האם מה שכתבת כאן עלי אינו לשון הרע? הרי בעצם טענת כאן שאני כתבתי כאן לשון הרע על ניק אנונימי, ועוד הבאת לכך סימוכין, וזה בעצם מה שגם אתה עשית פה.. קשוט עצמך?
|
|
הנה העתק מהדף הנ"ל: שאל את הרב שליחת שאלה מותר לומר לשון הרע בלי שם? חדשות כיפה חברים מקשיבים 13/03/06 12:11 יג באדר התשסו
שאלה האם מותר להגיד לשון הרע בלי שם? הרי ה' יודע למי הכוונה וחלק מיזה שאסור להגיד לשון הרע כי זה מקטרג על אותו בנאדם ויוכל להעיד נגדו בדין שלו..אם הלשון הרע נאמר בלי שם אז זה לא יכול להעיד נגד מי שמדברים עליו?
תודה מראש..
תשובה שלום רב לשואל/ת התשובה היא שמעיקר הדין מותר לדבר ´לשון הרע´ במקרה כזה, שכן כל האיסור הוא אם השומע יודע על מי הדברים, וכאן שהשומע איננו יודע- אין בעיה מעיקר הדין. וכן לעניין זה שיכול חס ושלום לעורר קטרוג על אותו שדיברו עליו, גם כן נראה לעניות דעתי שלא שייך כל כך לאסור, כי כיוון שהקב"ה יודע גם מה אנו חושבים בליבנו לא הדיבור הוא שמשנה כאן. אבל את צודקת שבהחלט יש עניין להמנע בדיבורים כאלו ואספר לך מדרש בחכמינו זכרונם לברכה. מעשה שהלך אחד התנאים ברחוב עם תלמידיו וראו נבילה. אמרו לו תלמידיו כמה סרוחה נבילה זו, אמר להם אותו צדיק- ראו כמה לבנות שיניה. הרב רצה להרגיל את תלמידיו לעין טובה. צריך להתרגל לפתח את ראיית הטוב, וזה שורש להנצל מלשון הרע ומביקורת הרסנית. לכן לא כדאי לומר דברים רעים על חבירינו אפילו אם השומע לא יודע במי מדובר, ולו רק כדי להתרגל לקנות את המידה הנפלאה הזאת של עין טובה. יישר כוח על הבירור,
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2025 04:07 |
|
| |
קצת מצחיק שאתה מביא ראיה שאני צודק.. הרי כתוב כאן שמותר לדבר "לשון הרע" כזה (המרכאות מופיעות גם שם..) כי לפי עיקר ההלכה אין זה לשון הרע. מה הקטע שלך? אתה מביא ציטוטים להוכיח שאתה טועה? נכון הוא מוסיף שם ש"עדיף לא לדבר דברים רעים על יהודים אפילו שלא בשמם", אבל לשון הרע זה לא. ובנידון דידן, כשבא לכאן ניק אנונימי בשם לךתדע, ולךתדע מי עומד מאחוריו, והוא מפיץ לשון הרע על בסיס יומיומי נגד אנשים בשמם המלא, ואני בא ואומר לו "תפסיק בבקשה עם לשון הרע", כאן אתה בא ומשתמש במה שהבאת מאתר כיפה, שם כתוב שאסור לדבר על יהודים באשר הם, ולכן אתה מקשה עלי קושית אידיוט, למה אני אומר על לךתדע דברים רעים שהוא אומר לשון הרע...
לא הבנתי גם מדוע אינך עונה על שאלתי - לשיטתך מה מתיר לך לומר לשון הרע וכו'
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2025 04:10 |
|
| |
| עצם_הענין כתב: |  | פוסק הרה"ג עצם_הענין שליט"א.. אין בו איסור. איזו תועלת ציבורית יש בהשמצת האדמור מסדיגורה ב"ב? שידעו להתרחק ממנו ד' אמות? שידעו חסידיו שאינו אדמו"ר ראוי? האם אי מי מחסידיו בא לשמוע מה דעתך? וזאת מבלי להיכנס לשאלת הראיה הסלקטיבית. אשוב ואשנה: אבחנת סלקטיביות עוזרת לברור הבר מן התבן. ומידע נקי מראיה סלקטיבית או בעלת ענין יש בו משום תועלת. משל אם יוכח ברורות על האדמו"ר מיהופץ או ראש ישיבת החרמון שהוא גנב, מן הראוי שידעו זאת כל מי שסבורים שהוא אדם ישר. |
|
זה נכון! מותר לספר לאנשים שפלוני גנב, אם יש חשש שהם יבואו לעשות איתו עסקים, זה נקרא לתועלת. (יש גם כאן ללמוד היטב מתי בדיוק זה לתועלת) אבל מה, בטח שמת לב שלךתדע לא הביא לכאן סיפורים על אדמור שנמצא גנב או נוכל, ההשמצות הן על כיבוד אם של אדמור פלוני, ועל שמירת זמני התפילה של אדמור פלוני. האם אתה מיתמם או שבאמת לא הבנת?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2025 04:15 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | מלאכת ה' רמיה אמרתי באופן כללי ולא שהוא עושה זאת, אלא על אלה שמשלימים עם מצב כזה ונותנים לזה גושפנקה, הרי באשכול גם צוין שגם הרבנים היוצאים, למיטב ידיעתי לא נבחנו, כך שאתה רואה שאין אישי כלפיו. ולטענתך שאולי הוא נבחן במקום אחר? אז מדוע הוא ביקש פטור מהרבנות מבלי שהוא ציין זאת? ככלות הכול, גם אתה כאזרח וכמי שנושא בעול המסים-שמתוכם משולם המשכורות לעוטי השמלות והפראקים האלה לא רוצה שבממונו יממנו בינוניים שאינם ראויים לכאורה לאצטלה הזאת ומתעטרים בנוצות לא להם במישור התורני, ובכלל: האם היית רוצה לבקר אצל פרופ' ובסופו של יום מתגלה לך שהיית אצל אח רגיל שהוא בסה"כ סיים בית ספר לסיעוד, אבל יש לו יחוס כי אבא שלו היה פרופ'?!
|
|
אני לא בא לדון איתך בכלל באמינות סיפור הזה, וגם לא בסיפור של יתר האדמורים. לא אני ולא אתה יודעים את הפרטים היטב, שהרי לא הלכת לבקש מהם תגובה לשאלותיך, מן הסתם היה להם מה לענות לך, ומן הסתם אלו שמינו אותו לרב יש להם הסבר טוב על כך. הנידון הוא גם אילו כל מה שאמרת הוא אמת, זוהי מהות לשון הרע, סיפורי אמת! אחרת זה מוציא שם רע. גם לא מבין למה נדבקת לסיפור הזה כשאין לך מה לענות על הרכילויות הזולות נגד האדמור מסדיגורה. האמת, לא היה אמור לקום כאן בכלל דיון על נושא לשון הרע, ברור לכל בר דעת שאיסור לשון הרע הותר לך לחלוטין בהיתר שנקרא עבר ושנה, הנידון הוא על כך שאתה מבקר אחרים האם הם מקיימים קוצו של יוד מפסוק משלי, כשאתה עובר בשאט נפש ממש על איסורי דאורייתא, שלא לדבר על בזיון רבנים ותלמידי חכמים, קצת צבוע שאתה בא ככה ומדקדק עם חרדים על פסוק במשלי, לא נראה לך?
|
|
|
|
|