בית פורומים עצור כאן חושבים

האם אשמים אנחנו ?? (עניין הבעלי תשובה)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/12/2011 14:16 לינק ישיר 
האם אשמים אנחנו ?? (עניין הבעלי תשובה)

(בעקבות האשכול הזה רב ליטאי: הציבור החרדי אינו מפותח רגשית. האמנם?
ברצוני לתת הסתכלות אחרת על העניין, ולדון בכך ברשותכם חברי וחכמי הפורום היקר,)

העם היהודי קם לו בארץ ישראל והחליט לחנך כפי שהחליט, ולא הצליח. ובניה מעל מיליון אנשים נשים וטף עזבו את חברתם (וזה כבר נמשך כמה עשורים) ובואו אצלינו לדלת הפתוחה,

אנחנו. כל חרדי כפרט (אנשים נשים ילדים וילדות) התגייס לקבל אותם, הכנסנו לביתינו אנשים זרים לגמרי (וגם לפעמים זרים גם בשפתם, ילדים\ילדות דברי אידיש לא ידעו אייך לדבר איתם ולדובב אותם בעברית, וכן משפחות שפתם היית אידיש אנגלית, לפעמים הפוך בנות חוצניקיות דוברי אנגלית וחצי עברית,)
ישנו באותו מיטה איתם אכלנו באותו צלחת איתם, והתקלחנו באותו שמפו, כל זעקת ההורים אלינו הם שמעו וכמובן התביישנו, וכן כל ילד בעולם יש לו את הפרטיות שלו במשפחה, אבל אנו החרדים לא זכינו בכך, גדלנו בבית של רשות הרבים,

הכל כי המחנכים החילונים לא הצליחו לחנך ולגדל את קהילתם,

עכשיו לבוא בטענות כלפינו ?! הרי חוץ מכל הנ"ל שעשינו לטובת העוזבים אותכם,
גם עזרנו לכם, הרי כל המיליון האלה היו בוודאי או יורדים מארץ או יורדים לפשע,

יש כאן חברה שלא הצליחה בבניה ואנו אשימים בזה שקיבלנו אותם מתוך רגש שיש לנו לכל יהודי באשר הוא ?!
מה לא עשינו ומי עזר לנו בכלל בעניין, הרי הכל עשינו מכספינו ומלחמינו ממש, ועל חשבון הילדים בבית, אני כבר לא מדבר שהילדים נולדו איתם וגדלו איתם ולא ידעו יום אחד פרטי בחייהם,

תחשבו על זה, מיליון אנישם נשים וטף עוזבים חברה ובאים לחברה אחרת זרה לגמרי, והחברה הקטנה מספרית מקבל אותם בלי שום עזרה מבחוץ, הכל אישי פרטי מכספו הפרטי של הפרט החרדי עם אשתו וילדיו,

עולם הפוך ראיתי, במקום לאשים את החילונים ולבקש מהם לשלם לנו על כל זה,
אז לא רק לא משלמים, גם מאשימים אותנו, וגם לא רוצים להכיר בבניה וילדיהם שהם דמם ממש,

למה שהחילונים לא יתגייסו לעזור להם ?? הרי הם אחיכם ואחותיכם וילדיכם ובנותיכם,
פשוט החילונים (לא באופן פרטי כמו החרדי כנ"ל את זה אי אפשר לדרוש מכם) צריכים להתגייס לעזור להם חברתית, זה הבעיה שלכם מצד הבעיה, והם גם בני הקהילה שלכם, הם בניכם ובנותיכם ואחיכם ואחותיכם ונכדיכם וניניכם,

אז אנא הגיע הזמן שתקבלו בחזרה את בני הקהילה שלכם,
פשוט לתת להם את כל צורכיהם,  

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2011 11:47 לינק ישיר 

למה לא רואים את האשכול ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2011 11:53 לינק ישיר 

maxmen כתב:
למה לא רואים את האשכול ??

האם אשמים אנחנו ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2011 13:49 לינק ישיר 

תודה צדיק מאתמול לא ראתי את האשכול ולא יודע למה, עכשיו זה עלה שוב עם עצם כתיבת השאלה שלי,

התעוררתי לפתוח את הדיון בגלל הרב הליטאי (בלי השם) כנ"ל,
אבל האמת מזה זמן רב אני מרגיש בטעות של החרדים, כלומר החרדים כקבוצה מאוד קטנה בקום המדינה לא היו צריכים להכניס אורחים, לא את התיכוניסטים בישיבות שמהם צמח הישיבות הליטאיות, ולא בעלי תשובה שמהם צמח החרדים בכל הארץ,

הקיבוצים לא עשו זאת (אולי כי הם לא משכו קהל, או כי לכל קיבוץ יש גדר ושער ענק. והבינו) אז למה אנו כן עשינו את השטות הזאת, אם קירוב רחוקים העניין אז למה לא הלכו בדרכם של חב"ד, כלומר כפי טענתי באשכול הזה, קירוב רחוקים ביהדות, (ביקורת)

עכשיו לאמת האמיתי מה דירבן אותי לפתוח את הדיון הזה,

ובכן שמעתי הרצאה (בסדרת ההרצאות של האוניברסיטה העברית, סדרת מדוע, כאן http://outreach.huji.ac.il/ )
בשם  "תפקיד המחקר הכלכלי והערכים בעיצוב מדיניות" נתן את ההרצאה פולמוסן שפל (שגם נקרא פרופ') בשם
פרופ' עומר מואב,  http://multimedia.huji.ac.il/video/outreach/1112/madua%202011-2012/m07.html

לפני הביקורת אני רוצה לומר, שסדרת מדוע היא הדבר הנפלא ביותר שקיים בעולם, וכדאי לכל מבקש חכמה ודעת לשמוע את סדרת ההרצאות שם,
חייבים להודות לאוניברסיטה העברית על הדבר הענק הזה,
אני את רוב ההרצאות שגם יכול לעניין את חברי וחכמי הפורום כאן, אני מספר על כך באשכולות אלו אשכול הקישורים לכתבות/מובאות [ד] או לפעמים גם פותח אשכול מיוחד, (כמו הרמב"ם ניצח את איינשטיין ושיפנוזה, כך קובע ד"ר מאיר בוזגלו,  פורפ' אברהם לייב זועק על אורתודוקסיה במדע, ועוד הרבה שאני לא זוכר כרגע,)

אבל את ההרצאה של הפולמוסן השפל הזה אסור לעבור בלי ביקורת של החברים בפורום וכל משכיל אחר בציבור הכללי והיהודי בפרט,

אגב: הייתי מציע לפולמוסן  בעצמו לראות את ההרצאה שלו עצמו ולהרגיש את הפרצוף המלא שנאה מטורפת שבוער בו,
(אם לא יבין מה כוונתי שילך ללמוד שפת הגוף)

קצת פנינים מההרצאה,
ובכן בדקה 1,11,40 הוא אומר כך: אמרתי מקודם שכנראה הערבים סובלים מאפליה ,,,,,,,,,, יש פה משהו נורא מיושן (מי שאומר דמגוגיה כמו "מיושן" אז זה אמור לבייש אותנו כנראה. הרי מי רוצה להיות מיושן ?) כי אומרים יש פה בעיה דמוגרפי הערבים מתרבים יותר מהר מהיהודים אגב זה לא נכון בגלל החרדים. לא שזה עוזר לנו רק להפך זה רק מחריף את הבעיה (וצחוקים מהקהל והוא כמובן נהנה מכל רגע)      
ובכן בדקה 1.07,00 הוא אומר כך, כמובן נוסיף לזה את  החינוך הלקוי של מגזר החרדים העדר לימודי ליבה תוסיפו לזה שבעצם החרדים אסור להם לעבוד כי זה התנאי לפטור מהצבא, (וכאן זה מגיע) תוסיפו לזה את המגזר הערבי שכנראה סובל מאפליה האמיתי (בינגו, וחוזר על זה כל הזמן, אהבת הערבים והבנת המסכנות של הערבים מול השנאת החרדים צריך להפחיד כל משכיל במיוחד ששומעים זאת מאדם כביכול משכיל ועוד בסדרת ההרצאות של מדוע באוניברסיטה העברית)

(כאן לגבי לימודי הליבה: הייתי מסכים איתו אבל לא לימודי ליבה חילונית שכשלה מאז קום המדינה האשכול הזה היא ההוכחה. טענתי אייך יש כל כך הרבה בעלי תשובה שעוזבים את החברה הכללית, במילא המגזר החרדי צריך לימודי ליבה חרדי, כלומר תורני, לא ליבה חילונית שתשעבד את החרדים גם כן לעבדים לחברות הכלכליות ומשפחות העשירות השלטת במדינה, רוצה הוא את דנמרק שיגור שם, החרדים הם לא פונקציה להפוך את המדינה לדנמרק, וגם לא ישכח שאם החרדים ילמדו ליבה חילונית הרי גם החרדים יפסידו את הנוער לטובת מי ?? אולי האיסלם !! מילא לנוער חילוני היה לאן לברוח לחרדים, אבל אם החרדים גם יחנכו בליבה ההחילונית אז לאן יברחו הנוער אז ?? לאיסלם אולי ?!  
לגבי פטור מהצבא: זה לא בעיה חרדית כמובן ועוד הרי הערבים אין את הבעיה של הצבא, למה יש שם את העוני,
מה שהפרופ' לא מבין היא שהחרדים והערבים לא מעוניינים להיות דנמרק, הם מסתפקים בלהקים משפחות בארצם ותו לא, ועוד להיות עבדים לחברות העשירות השלטת במדינה ?! בכל זאת למה ? האם לימודי הליבה פשוט יחנך את ילדינו להיות דנמרקים ופתאום נהפוך להיות עבדים למשפחות העשירות בארץ ?)

מכאן התעוררתי בעניין המיליון בעלי תשובה,
הם הרי חרדים כהיום, אבל הם חלק מהמדינה, כלומר כן למדו ליבה כן היו בצבא, והם ואבותיהם בנוי ונהרגו למדינה במלחמות ישראל,
כלומר, מעל מרוב החרדים כהיום שייכים למקימי המדינה, במילא כלפי מי יש לו ביקורת, זה לא טענה תתן "לאחרים" ?!
(אחרים כלשונו הם החרדים, הכוונה "אחרים" לא אזרחי המדינה, כלומר אנחנו לא צריכים לדאוג לאחרים הוא נזעק בהרצאה, והאחרים הם החרדים כמובן, וזה הטעות שלו הם לא אחרים (מילא החרדים המקוריים מצהירים על עצמם ככאלה) הם חלק מהחברה שהקימה את המדינה למדו ליבה והיו בצבא ונהרגו למען המדינה, זה שנהפכו לחרדים זה ממש הבעיה שלו ושישלים עם זה, הם לא נהפכו לאחרים = לא אזרחי המדינה,

את הערבים הוא מבין הרי אפליה יש כלפי הערבים, את היהודים שהקימו את המדינה ונלחמו בשבילה הוא הופך אותם לאחרים שלא צריך לדאוג כלפיהם, (אני בעד מי שרוצה להיות צדיק ולתת "לאחרים" הוא נזעק)
עוד טעות שלו היא המחאה היית של הסטודנטים ולא רק של מעמד הביניים,
הטענה של הסטודנטים היא שאי אפשר להתחיל לחיות כאן בארץ,
רוצה ללמוד עולה לו המון כסף וגם לשכור דירה,זה פשוט בלתי אפשרי להתחיל חיים במדינה ומי מדבר בלהקים משפחה, 
כל זה בזמן שכולם היו בצבא וכולם למדו ליבה,מה כל זה קשור למעמד הביניים,
בעית מעמד הביניים גם מחריף את הבעיה כי לא רק עולה לסטודנט הרבה כסף ללמוד, והרבה כסף לשכור דירה בזמן הלימודים, רק גם אחרי שיעבור את כל זה וירצה להקים משפחה, אז גם לא יגמור את החודש, 
כלומר גם למד ליבה וגם שילם הרבה כסף ללמוד מקצוע ותואר וגם ישן ברחוב במשך הלימוד, ואחרי כל זה לא גומר את החודש,

אז ריבונו של עולם מה קשור החרדים (או האחרים כלשונו) לבעית הנוער בציבור הכללי,
1, אני לא רואה שום קשר, (זה רק לעוור את עיני הנוער בשנאה. שקל לערר אצל נוער, הרי זה הטריק של השליטים בנצרות ושל המוסלומים והדתות בכל הדורות, במקום לפתור את הבעיות מהיסוד הסיתו את העניין עם שינאה לאחר, וכך הנוער ששוכח מצורתיו, גם היטלר השתמש עם דמגוגיות כאלה,)
2, בתכלס מה הוא מציע, אייך הוא נותן פיתרון לסטודנט שלא יצטרך לשלם על לימודיו כל כך הרבה (הוא מתנחם שיש להם תמיכה מההורים, זה הרי שטות גמורה, כמה סטודנטים מפונקים תחת סינר של האימא הוא מכיר ?) וגם לשכור דירה לגור בה במשך הלימוד, וגם אחרי כל זה לא יגמור את החודש,
3, שהחרדים ילמדו ליבה (ליבה חרדית כמובן) הם יכבשו את כל הכלכלה, הם במפורש לא יהיו עבדים לחברות העשירות השלטות, בוודאי לא יעשו כאן דנמרק או כל מדינה נאורה אחרת, יש כבר את דנמרק למה צריך שנים,
4, אתה אומר אין פיתרון לבעית הדמוגרפי, אבל אתה טועה בגדול, החרדים הם התשובה, אתה חושב שלגדל משפחה מרובת ילדים יותר קל מגיוס חד פעמי של שלוש שנים ?? הרי בסוף החרדים יהיו בצבא בכל מקרה, כלומר גם יהיו בצבא וגם יולידו הרבה חיילים בהמשך,
זה שאתה  חושב שזה מחריף את הבעיה שלא נהיה דנמרק ?!  נוווו באמת מי צריך את דנמרק ?? יש כבר דנמרק !!!  
לסיכום:
רוב החרדים שהם המיליון החוזרים בתשובה, הם לא אחרים הם הם אזרחי המדינה שבנוי את המדינה, הם היו בצבא הם נהרגו בצבא, הם למדו ליבה, הם חלק מהקהילה שהקימו את המדינה, הם צאצאי החלוצים החקלאים הקיבוצים, הם אחיכם אחיותיכם בנותיכם ובניכם וניניכם,
במילא הם חלק של הבעיה הכללית במדינה,
(לא יעזור שתחבר אותם לחרדים במאה שערים שלא רוצים להכיר במדינה,) 

תוקן על ידי maxmen ב- 25/12/2011 14:06:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2011 13:04 לינק ישיר 

בעניין קירוב רחוקים בכלל, פתחתי אשכול זה בזמנו, קירוב רחוקים ביהדות, (ביקורת)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם אשמים אנחנו ?? (עניין הבעלי תשובה)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext