למקסמן אם זה ע"ז כדבריך האם זה משנה אם מדובר בא"י או בחו"ל?
נשלח ב-27/3/2011 01:19
צענערענע כתב:
למקסמן אם זה ע"ז כדבריך האם זה משנה אם מדובר בא"י או בחו"ל?
כן בוודאי יש הבדל גדול, ראי את החז"ל הזה,
אל פתח אהל מועד יקריב אותו: ואל פתח אהל מועד לא הביאו ר' פנחס בשם ר' לוי משל לבן מלכים שגס לבו עליו והיה למוד לאכול נבלות וטרפות, אמר המלך זה יהיה תדיר על שלחני ומעצמו הוא נידור, כך לפי שהיו ישראל להוטים אחר עבודה זרה במצרים והיו מביאים קרבניהם לשעירים, ואין שעירים אלא שדים וכו' והיו ישראל מקריבים קרבנותיהן באיסור במה ופורענות באות עליהן, אמר הקב"ה יהיו מקריבין לפני בכל עת קרבנותיהן באהל מועדוהן נפרשים מעבודה זרה והם ניצולים(ויקרא רבה כב ח)
ואם כנמשל אפשר לומר שארץ ישראל הוא כשלחנו של אלוקים כביכול,
נשלח ב-27/3/2011 02:49
"ארץ ישראל, דאסור לצאת ממנה לחו"ל, מ"מ אם רוצה לצאת כדי להשתטח על קברי הצדיקים שרי....... כיוון שדעתו לחזור....... (אני לא בטוח שהשדי חמד נחשב מספיק תלמיד חכם או שהוא בסדר???) אתה פשוט לא מדבר עם התלמידי חכמים הנכונים, אולי תנסה לנהל שיחה בנושא עם רבני ברסלב שיש ביניהם ת"חים, אני בטוח שהם ימצאו לוכין לעניין גם אם דעתך אינה נוחה מזה. לעצם העניין, זה בדיוק מה שניסיתי לברר, האם השתמשת בביטוי "עבודה זרה" בתור ביטי לזעזוע שלך, במקרה כזה הייתי ממליץ לך לעדן את הביטוי כפי שרמזתי לעיל, או שמא אתה באמת מאמין שכל מי שהולך על קברי צדיקים הוא עובד ע"ז - כלומר אתה מחזיק בעמדת קצה שמעולם לא הייתה במיינסטרים היהודי (ובטח לא באשכנז),(מה שגם אומר שתיאלץ להגדיר חתיכה הגונה מהראשונים ומהאחרונים בתור עכו"מ שיש להם דין מורידין ולא מעלין וכו'), במקרה זה הייתי ממליץ לך לעבור לדת אחרת , אולי הבאהאיים, הם מאמינים בקל אחד והם נורא נחמדים.
דייר מודרנית? למה מודרנית- זו הע"ז שהתחילו בה כבר בתקופת האבן. גם הבקשות מאנשים חיים לרפואה ולישועה היא ע"ז קדומה. אין חדש תחת השמש. זה התחיל לפני העגל. הדבר היחיד ששונה- אז התפללו לעגל= צעיר. היום מבקשים ומתפללים לזקנים.
נשלח ב-27/3/2011 12:26
למשקיף מהצד זה נראה די פתטי איך מאמינים באמונה לא רציונלית א' תוקפים מאמינים לא רציונליים ב'.
מקסמן,
לומר על אלוהים "אכפת", זו הגשמה.
נשלח ב-27/3/2011 12:41
כי המאמינים באמונה הלא רציונלית ב. מאמינים גם באמונה הלא ציונלית א. שכאמור אוסרת את האמונה הלא רציונלית ב.
נשלח ב-27/3/2011 13:05
ירוחם,
נכון שהמאמינים באמונה ב' מאמינים באמונה א', אבל לדעתם מה שאתה מאמין בו זה אמונה א'א' והם מאמינים באמונה א'.
דוגמא קטנה. הם מכירים את החז"ל על כלב שהלך להתפלל על קברי אבות. הם גם מפרשים זאת כפשוטו ואין לכם שום הוכחה שאינם צודקים מלבד שזה לא נראה לכם. אבל, מה לעשות, להם זה כן נראה.
נשלח ב-27/3/2011 13:14
יתכן גם אני מכיר את הסיפור. אבל סיפורים עדיין לא יכולים לשנות מצוות מפורשות- של אל תדרשו אל המתים. אם חז"ל היו מקבלים את הסיפור לא כסיפור בלבד, היו דואגים לכתוב זאת במפורש, כהלכה. הם לא היססו לבטל הלכות מפורשות מהתורה, כשהדבר לא התאים להשקפתם.
נשלח ב-27/3/2011 13:19
התקדמנו. מדובר בלאו ולא בעבודה זרה.
כל חסיד מתחיל יודע לצפצף שמתפללים אל ה' ולא דורשים ח"ו אל המתים. רוב פוסקי ההלכה שעל פסיקתם מושתתת גם התנהגותם של מאמינים א' א' סבורים שבהשתטחות על קברי צדיקים אין שום איסור.
נודה על האמת. ההשתטחות מציקה למאמיני דת א' א' לא בגלל הלאו אלא כי זה נראה להם אלילי.
הוא הדבר אשר אמרתי. עובדי אלילים א' לא אוהבים עובדי אלילים ב'. זה כל הסיפור
נשלח ב-27/3/2011 13:32
תקועיסט כתב:
"ארץ ישראל, דאסור לצאת ממנה לחו"ל, מ"מ אם רוצה לצאת כדי להשתטח על קברי הצדיקים שרי....... כיוון שדעתו לחזור....... (אני לא בטוח שהשדי חמד נחשב מספיק תלמיד חכם או שהוא בסדר???)אתה פשוט לא מדבר עם התלמידי חכמים הנכונים, אולי תנסה לנהל שיחה בנושא עם רבני ברסלב שיש ביניהם ת"חים, אני בטוח שהם ימצאו לוכין לעניין גם אם דעתך אינה נוחה מזה.לעצם העניין, זה בדיוק מה שניסיתי לברר, האם השתמשת בביטוי "עבודה זרה" בתור ביטי לזעזוע שלך, במקרה כזה הייתי ממליץ לך לעדן את הביטוי כפי שרמזתי לעיל, או שמא אתה באמת מאמין שכל מי שהולך על קברי צדיקים הוא עובד ע"ז - כלומר אתה מחזיק בעמדת קצה שמעולם לא הייתה במיינסטרים היהודי (ובטח לא באשכנז),(מה שגם אומר שתיאלץ להגדיר חתיכה הגונה מהראשונים ומהאחרונים בתור עכו"מ שיש להם דין מורידין ולא מעלין וכו'), במקרה זה הייתי ממליץ לך לעבור לדת אחרת , אולי הבאהאיים, הם מאמינים בקל אחד והם נורא נחמדים.
דיברתי עם ר' יעקב מאיר שכטר שליט"א התווכחתי עם ר' משה קרמר, ואת זה משובו איך שמו ? סוכר ????
תשמע תהאמין לי שאני מכיר את כל הדעות בעניין,
ברוזין למשל באותו עיירה החסידים לעולם לא ביקרו בקבר של ר' ישראל מרוזין,
העניין הוא לא חדש,
כל הדורות היו ויכוחים בעניין,
ה"אבל" הגדול היא, אחרי שחזרנו לארץ ישראל,
אז כל זמן שאנשים גרים בחול בגלל פרנסתם וכדומה ?! אז הוא יודע שהעיקר היא ארץ ישראל ולשם מכוון את תפילותיו,
אבל אם נעשה מקומות קדושים בחול ?! אז ברור לך מה התוצאה ! שבסוף מתוך ארץ ישראל נכוון את פנינו לכוון אומן,
בוא אולי אני הסביר מה היית כוונתם של גדוילי הגלות בעניין,
כל מנהיג עיירה קהילה רצה להחזיק את אמונתם של חסידיו קרוב אליו, שלא ח"ו יברחו לנצרות ולאיסלם,
ולכן כל משחק ששחקו הנוצרים והאיסלם לההמון ?! חכמינו שיחקו גם כן, אם זה במופתיים ואם זה במקומות קדשים שאנשים ידבקו בצדיק אפי' שהוא כבר מת, העיקר שלא ידבקו בנצרות וע"ז של אחרים,
וצטטי לעיל את המדרש שמסביר את המשכן והקורבנות באותו דרך,
אבל חכמינו דאגו שמעל הכל בתפילות ובחגים ובשמחות נזכיר את ירושלים על ראש שמחתינו,
כי ברגע שנחזור לשם ?! כבר לא נצטרך לטמטום הזה,
בדרך ?! סבלנו מאוד מהשיטה הזאת (כחכמים לאחר מעשה אני מעיז לומר זאת)
לא עלינו לארץ ישראל כי יש מספיק מקומות קדשים בחול,
ולכן הפסדנו 90% מהאומה לטובת ההשכלה,
כי איזה סיכוי היית לבחור תמים שמשתטח על קבר מול בחור משכיל ????
בסוף לא התמים ולא המשכיל ראו עניין לחזור לארץ ישראל, כי לשניהם היה טוב בחול,
עד שאלוקים שלח את היטלר וגרש אותנו בכוח משם, (ראה אשכול זה לאן ?? לגאולה או לשואה ??))
עכשיו לעניין תלמידי חכמים:
אני שונא ממש את הויכוחים של ישיבה קטנה שאומרת שכל מי שלצידי הוא הוא תלמיד חכם, ושאר החכמים הם סטרא אחרה,
צריך לרדת לעומק של הדברים, להבין למה התורה אסרה את הבמה, מה היית הכעס הגדול על יורדי מצריים בזמן התנ"ך,
אפי' אדמור מחבד שידע והבין שהוא חייב לעשות מ770 כקודש קודשים, הבין גם בד בבד שחייב הוא להילחם לטובת ארץ ישראל,
כלומר הבין שבשביל יהודי אמריקה הוא חייב לתת להם מקום קדוש לבוא אליו, אבל ח"ו שיפול משהו מחשיבות ארץ ישראל,
אבל יהודי ארץ ישראל שיעזבו את יום הגדול בשנה שהיא ראש השנה לבקש מקבר (כמה קדוש שיהיה) להצלחה בדין ????
אם זה לא נקרה ע"ז ?! אז מה כן עבודה זרה !!!!
נשלח ב-27/3/2011 13:49
יתכן לא התקדמנו לשום מקום- אתה מדבר על עליה לקברו של ר אלימלך- שהיא גם פסולה בעיני- אבל עיקר דברי היו נגד התפילה ממש -לר' נחמ בפועל כאן עכשיו ובארץן- ולקש"כ על הקבר, וכנ"ל התפילה של המשיחיסתים של חב"ד. לענין עבודת האלילות שלי- נכנסתי לפורום הזה, שיסדו תלמידי ר' גדליה נדל- ונפשי נקשרה בנפש תלמידיו- לאחר שקראתי מדברי ר' גדליה, שהביא אחד מתלמידיו כא ן,-- המתפלל שמו"ע ועוצם את עיניו בכוונה גדולה בתפילה- עובד ע"ז- כי כשהוא עוצם את עיניו הוא מדמה את האלוקים שהוא מתפלל אליו, והרי זה דמיונו בלבד, נמצא כי הוא עובד ע"ז.
נשלח ב-27/3/2011 13:56
איני יודע מה היא עבודה שאינה זרה ומה היא עבודה זרה.
אפשר להכריע באופן רציונלי ואז ניתן לומר א' רציונלי וב' לא רציונלי.
ברגע שמכריעים מכוח אמונה זה פתטי להחליט גם במה אסור להאמין.
אגב, כשאתה מתפלל בעיניים פקוחות, אינך מצייר בדמיונך כלל למי אתה אתה מתפלל? למדני נא איך מתפללים אל אלוהים ללא איזשהי התכוונות אליו
יתכן אמונה- אינה רציונלית- אלו שני דברים הפוכים.- אבל מי שלא מאמין אינו רציונלי, כי בעולם הרציונלי אי אפשר להיות בלי אמונה. זה פרדוקס? אני יודע. אבל חייו של האדם הנורמלי, בעולם הרציונלי מלווה בפרדוקסים,
בן גוריון אמר פעם- מי שלא מאמין בניסים במדינת ישראל- אינו אדם רציונלי.
בענין התפילה- אני מביא את הפסוק- אם תיטיב?- שאת. ואם לא תיטיב לפתח חטאת רובץ!