כמדומני שהלינקים המצורפים הם חיוורים מאוד בהשוואה ל"מקורות" שאני מציע. האם מישהו רוצה בבקשה להתייחס לגוף הדברים, ולא רק לצרף לינקים שהם בבחינת כקוף בפני אדם?
תוקן על ידי אליעזרט ב- 29/11/2010 07:46:08
תוקן על ידי אליעזרט ב- 29/11/2010 07:47:38
נשלח ב-29/11/2010 07:51
האם אתה כל כך מופתע מהדעה שאין לגרש אלא אם כן מצא בה ערוות דבר?
נשלח ב-29/11/2010 07:55
אליעזר
אני רואה פרפרזה על לשון המקרא בהפיכת לשון זכר לנקבה ולהפך.
מה זה בא לומר?
שהיחס לאיש ולאשה אינו שויוני? זה לא חדש. בתורה שניתנה בסיני יש דיני עבדים, שאולי מיטיבים עמהם (ההורג את עבדו חייב מיתה) אבל אינם פוסלים את מוסד העבדות. יש דינים לגואל הדם. הבת שייכת לאביה והוא רשאי למכרה לשפחה. ועוד ועוד.
הרי אנו יודעים, אני מקוה, שהתורה ניתנה לדור שיצא ממצרים, בתרבות שבהם גואל הדם הוא תקנה טובה ויחידה לשמירה מפני רצח בעולם שבו אין עדיין משטרה, ביצור זכויות הילדה בת ה11 בעולם שבו לא ניתן למנוע מכירת בת לאמה ("אם שלוש אלו לא יעשה לה ויצאה חינם").
האם היום זה אמור להיות אחרת? זו שאלה שתובעת דיון מורכב, וכמדומה שכבר היו כאלו. איני מתנגד לאשכול חדש אם יש בו פן חדש. אך לא ראיתי כאן משהו כזה, ואולי תוכל להאיר את עיני.
*** הערה כללית: בהעתקת פסוקים, יש להימנע משימוש בשם ה'. במיוחד בשם של ארבע אותיות, ואפשר להשתמש בפטנט כמו החלפת ה-ה ב-ק או ב-ד וכיו"ב.
אליעזרט אני מקוה שעבודתך על פרקי דר"א רצינית יותר.
אשכול זה מהווה ראיה לאלו המזלזלים בתוארים אקדמיים וטוענים שהם לא מוכיחים מאומה על הרמה.
נשלח ב-29/11/2010 08:20
הפמיניזם, נטיה דקה מעדינות הנפש, בהיות האדם חפשי מרעבון תאווני, ושעתו שעת השקט, והנה הוא רואה את העולם כקונספירציה גדולה, כחידה התובעת פתרונה, ובעוד כל החכמים בני גילו אינם נותנים דעתם ואינם מבינים ורואים את החוטים הנעלמים המקשרים בין המאורעות הלכאורה מקריים, החכם הזה אין דעתו כי אם לפתרון החידה הגדולה וכל נפשו תאבה ומשתוקקת לזה, ורמזיה הוא רואה בכל, בפרטי פרטים של עדינות הנפש. זו היא האמונה.
נשלח ב-29/11/2010 08:55
מיימוני כתב:
אליעזר ... האם היום זה אמור להיות אחרת? זו שאלה שתובעת דיון מורכב, וכמדומה שכבר היו כאלו. איני מתנגד לאשכול חדש אם יש בו פן חדש. אך לא ראיתי כאן משהו כזה, ואולי תוכל להאיר את עיני.
רבנו מיימוני,
אכן זו כוונתי לדון בשאלת ה'בעלות' של הגבר על האשה בימינו ובדרכים לשפר את מעמד האשה. אבל דבריך 'לא ראיתי כאן משהו חדש', אינם מדויקים וזאת על דרך ההמעטה. גם העניין הפסיכולוגי חשוב הוא ביותר. שים לב, כמה וכמה מגיבים (ואפילו ארתח זוטא החריף) כלל לא שמו לב בראשונה להיפוך שעשיתי וזאת מרוב ההרגל לראות את האיש כעליון על האשה, ובוודאי אם יש 'ערוות דבר' הרי זו האשה. היא היא הערווה והיא היא הבעייתית...!
נתעוררתי לחבר אשכול זה בעקבות אשכול סמוך שדן בשאלה: 'לא תנאף איסור "קדושה" או איסור "פגיעה בבעלות". ניסוח כזה הוא קיצוני ומוזר עד מאוד בעולם המודרני של ימינו. חברות הפורום החכמות נמנעו מלהגיב על הניסוח הסקסיסטי והגס ההוא (באשכול ההוא כלל וכלל לא נידון עניין הגבר המנאף, אלא עניינה של האשה הנואפת) אולי משום שלא יאשימו אותן ב'פמיניזם קיצוני' אבל אוליי לדברים של גבר יקשיבו יותר.
רבינו גרשום מאור הגולה תיקן כמה תקנות חשובות לטובתן של בנות ישראל. האם יש רב בימינו שרוצה ומסוגל להפסיק לראות את האשה כרכוש של הגבר ולתקן תקנות בהתאם לכך?
חכלילי,
אתה מוזמן לעיין באשכול 'ענייני פדר"א' ולהחליט על הרמה (אגב יש שם עניינים לא מעטים שמחכים לפתרון - אולי אתה תזכה בהם). אבל אתה לא צריך לשתף אותנו במסקנה שלך.
ארתח ידידי,
התגעגעתי אליך, מזה כיומיים שלא ביקרת בעצכ"ח. טוב עשית שחזרת. אהבתי את שתי התגובות שלך. גם את התגובה הראשונה שנשלפה ישר מן השרוול הגברי (אל תכעס עלי - גם אני יצור כמוך) וגם את הפרפרזה על דברי החזון איש בתגובתך השנייה שם הפעלת גם את ההיגיון ואת החריפות הטבעית שלך. אבל לגוף הדברים, ארתח ידידי, לא הערת כלום.
תוקן על ידי אליעזרט ב- 29/11/2010 09:01:56
נשלח ב-29/11/2010 11:23
"רצונך לדעת אם חברה כלשהי בריאה נפשית? צא וראה מה היחס שלה לאשה!"
מסכימים?
נשלח ב-29/11/2010 11:32
רצונך לדעת אם מחקר כל שהוא משקף משהו, צא וראה אם הוא מנסה לרדת לרוח היוצרת ולמציאות שהיתה בשטח בזמן כתיבת הדברים ולאחריהם, או שהוא מתמקד בטקסטים כבמציאויות ו'חוקר' מציאות דמיונית שלא היתה מעולם.