|
|
| נשלח ב-8/5/2011 18:30 |
|
| |
| יהודים כתב: |  | | ". שהכינוי "יהדות" מתייחס ל"דת" כבר מאז ימי המן |
|
אז יש מחלוקת בין המן להיטלר, (זה הרי בדיחה)
טוב,,,, בימי קדם כל עם היית משפחה, עם ואומה בתחילת האובולוציה התפתח דווקא ממשפחות,
במילא לא פלא שהמן התיחס למשפחת היהודים לעם,
מי שרוצה להפריד את העניין פשוט לא יודע מהו שח,
היו הרבה שעבדו את האלוקים לפני אברהם ואחריו, (חנוך נח איוב וחבריו וגם עמי האיזור כנראה מאיוב ובלעם ועוד,)
החיסרון היית שהם לא יעברו את תורת האלוקים לדורות לצאצאיהם, רק באברהם ראה האלוקים שהוא יעביר אותם לצאצאיו,
עם ברית המילה,
לא הצליח לו בכל צאצאיו כמו ישמעאל (שהברית מילה בסוף כן איחד אותם לעבוד אל אחד = האיסלם) וכמו עשיו שלא מל את עצמו ולכן לא נשאר ממנו זכר,
רק הישראלים (בעצם רק היהודים משבט יהודה ובנימין) המשיכו את הברית מילה ומשום כך את שאר הבריתות,
יוצא שבלי הברית מילה אין כלום, (= צאצאי עשיו שאינם)
בלי הארץ אין כלום ( = עשרת השבטים שאינם, במילא אין יותר את השם ישראל רק את השם יהודים\יהדות)
הברית מילה בחוץ לארץ לא עוזר הרבה (תראה עשרת השבטים)
התורה בחוץ לארץ לא עוזר כלום כמעט, (= התבוללות תראה לאן הגענו בגלות הארוך, לפחות היינו צריכים להיות מיליארדים כהיום לפחות כמו הישמעאלים ההודים והסינים)
רק בארץ יכול יהודי שלא שומר תורה להישאר יהודי ולא להתבולל,
חז"ל היו מאוד ברורים בעניין וזה לא סתם, זה בנפשו של האומה וכל קיומו תלויה רק בזה,
הדיעות כמו שלך היו מקובלות במשך הגלות, ולכן באמת הפסדנו כל דור ודור את צאצאינו,
כל האלפיים שנות גלות בכל דור ודור התבוללו עשרות אחוזים מהאומה או נהרגו ע"י אויבים ( כי אנו כהפקר בגלות)
התבללנו גם מתוך עניות (שוב כזרים בעמים זרים חייבים להיות עניים,)
המכה הגדולה היית בתקופת ההשכלה שהפסדנו 90% מהאומה, כולם התבוללו,
מה שעצר את ההתבוללות בזמנו במקצת היית דווקא הציונות, עצם החלום והעשייה למען עליה לארץ אבות,
אבל גם זה לא ממש עזר, עד שהיגיע היטלר (ודווקא כן ידע (מה שכל ילד יודע) שיהודי ויהדות הם משפחה, כלומר אפי' נוצרי צאצאי יהודים בעיניו היה יהודי,) והשמיד אותנו לגמרי,
ואז באין ברירה באנו לארץ אבותינו,
אפי' הרב שך החרדי הקיצוני כביכול זעק ליהודי אמריקה "מה אתם חושבים שאמריקאים לא יכולים לעשות לכם שואה ?!! "
בקיצור:
במקום לזעוק ולאשים את הדורות הקודמים מדעות כמו שלך שהם הם גרמו לנו לכל זה,
אתה בא לשכנע אותנו שוב ושוב לחזור על אותו טעות טרגית ???????
תאמר לי האם צאצאי הרמב"ם קיימים איפה שהוא ?? צאצאי ר' יוסף חיים זוננפלד לא מתבוללים כהיום ?!
כלומר מהתנאים עד אחרוני האחרונים, יכול לעמוד ולומר שזכה לנצחיות צאצאיו ???
הרי זה כל ההבטחת התורה (לפני שהמציאו את העולם הבא הדימיוני, שמאז שיש דעות כמו שלך אנו עובדים רק לע"ז ששמו עולם הבא וגן עדן, ושצאצאינו ילכו פייפן (לאיבוד) באומות אם בכלל, ואם זה לא נקרא ע"ז ?! אז מה כן ע"ז ?)
לסיכום:
אין יהדות בלי ארץ ישראל ואין אלוקים בלי ארץ ישראל והיהדות, ולכן חז"ל אמרו שאין להפריד ביניהם,
והתזה שלך היא תזה שגרם לכל הצרות ולהתמשכות הגלות הארוך ולאובדן צאצאינו בכל דור ודור,
חז"ל אומרים בדיוק ההפך ממך, עדיף לגור בארץ ישראל עם הרבה גויים, מלגור בחוץ לארץ עם הרבה יהודים,
תוקן על ידי maxmen ב- 08/05/2011 18:47:27
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2011 20:47 |
|
| |
מקסמן, סתם שאלה, מנין לך שיצחק לא מל את עשיו?!
לגבי שאר דבריך, אינני יודע מה אתה סח. אתה כותב שהדעות שלי הביאו להפסד האומה. אלו דעות, וכיצד הם הפסידו את האומה?!
|
| נשלח ב-8/5/2011 20:50 |
|
| |
אני קורא את הדברים ומתפלץ: הדבר החשוב ביותר ביהדות הוא ישוב ארץ ישראל, זוהי עובדא שאין שום אפשרות להתחמק ממנה, א' התנ''ך כולו עוסק בעיקר בדבר אחד שנקרא ארץ ישראל, התורה אינה מספרת דבר מדוע נבחר אברהם אבינו, איזה מצוות קים, או מעשי חסד מיוחדים שלו, אך ורק דבר אחד היא מזכירה שביום בהיר ה' אמר לו לך לארץ ישראל וגור שם הוא מנסה לגור לא הולך לו יורד למצרים ושוב חוזר לארץ, הוא קונה מערה בארץ לקבורה מחתן את בנו ונפטר, בקצור הנושא שמענין את כותב התורה הוא ארץ ישראל, יש לשים לב במיוחד על החגיגיות והאריכות שבוא מתואר קנית המערה והבאר בארץ ישראל,[לתשומת לבם של ר' מיכי ונדב,] כנ''ל לגבי יצחק שום דבר לא נאמר עליו לא איך הוא למד ב''ק וגם לא פלפולים בטהרות, אך ורק נושא אחד כמה בארות הוא חפר בארץ וכמה תבואה הוא גדל, בקצור את הצלחתו החקלאית בארץ, כשה' נגלה למשה הדבר היחיד שהוא אומר לו אני יוציא אתכם מכאן כדי שתגורו בארץ ישראל, אין צורך לדבר על החטא המרכזי שסביבו הולך כל ספר במדבר ודברים שהוא הבגידה בארץ לא חלול שבת ולא כלום, אין זה אומר שהמצוות הם דבר לא חשוב ח''ו להיפך בלעדיהם הישיבה בארץ היא חלול קדושתה אבל העיקר הוא שננחול את הארץ ונקים בה את המצוות, אני כבר לא מדבר על הנביאים, אולי יגיד לי ר' מיכי איפה נזכר בתנ''ך מצוה אחת שקימו עם ישראל התנ''ך מתענין באריכות בעיר כל שהיא שכבש אחאב או לא כבש וכן על זה הסדר סובב כל התנ''ך, אני עובר הלאה על חז''ל יש לשים לב הדבר היחיד שתקנו עליו צום מלבד חורבן בית המקדש הוא חורבן ירושלים, חורבן הישוב בארץ אף שכבר לא היה מקדש, [צום גדליה] מעולם לא תקנו צום על שום מצוה שנתבטלה, היו הרבה מצוות כאלה, [אכילת תרומה בטהרה אחר שנתבטל אפר פרה, בטול הסמיכה, ובטול הקדוש בראיה] הדבר היחיד שהיה סיבה לאבלות זה איזה קבוצה של יהודים שנסתלקו מהארץ[ צום גדליה] אני נזכר עכשיו במשפט מטופש של נדב, שהוא חוזר עליו הרבה פעמים, מדוע הפנ''י לא טיפל בעליה לארץ, להוי ידוע לך נדב חביבי, שאם היתה לו אפשרות לעלות לארץ הוא היה מרעיש עולם ומלואו ומתעסק רק בזה אפילו במחיר שכרך אחד של פנ''י לא יצא לאור [ גם יהושע בן נון בטל הרבה תורה בשביל ההתנחלות בארץ] כל הדברים האלו צריכים להיות פשוטים וברורים למי שהריח את התנ''ך וחז''ל, ולכן אני משתגע כל פעם מחדש כשאני רואה את חכמי הפורום חוזרים בצורה עלובה כ''כ על טענות דמוגגיות חרדיות,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2011 20:56 |
|
| |
אני רוצה להוסיף עוד הוספה, אני שלא כאברהם העברי אינני מנסה להבין מה כ''כ חשוב בארץ ישראל, ומדוע זה ערך כ''כ חשוב ביהדות, אחת היא לי לאלוקים זה חשוב הרבה יותר מכל המצוות חז''ל ראו בזה את החורבן הגדול ביותר שקרה לאומה, אני מוציא מזה, שזה הדבר הכי חשוב שצריך להתעסק בו השאלה מדוע, היא בעיני כמו השאלה מדוע צריך להניח תפילין, ותו לא מידי.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2011 20:58 |
|
| |
מקס הרב שך החרדי- גם איים שאם חלילה יגיסו את בני הישיבות- יש לרדת מארץ ישראל. למרות שההוא בטח למד
כתובות דף קי
לתת לכם את ארץ כנען להיות לכם לאלהים, וכל שאינו דר בארץ אין לו אלוה? אלא לומר לך: כל הדר בחו"ל - כאילו עובד עבודת כוכבים;
אבל מה זה מה שהגמרא והתוספתא הרמב"ן ואחרים- לעומת אמירות והון פוליטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2011 21:03 |
|
| |
| יהודים כתב: |  | מקסמן, סתם שאלה, מנין לך שיצחק לא מל את עשיו?!
חז"ל אומרים כך, ועובדה שצאצאיו לא קימים ואפי' לפי הדעות שכן קיימים הם הרי הרעלים,
לגבי שאר דבריך, אינני יודע מה אתה סח.אתה כותב שהדעות שלי הביאו להפסד האומה. אלו דעות, וכיצד הם הפסידו את האומה?!
אגב: אין לקחת את דברי באופן אישי הם רק בכדי לתקוף את הדעה האת, ולא ח"ו אישי
אני חושב שהסברתי מה גרם להפסד האומה בכל הדורות,
אם ברצונך להבין את דעתי בעניין אז ראה באשכולות אלה,
לאן ?? לגאולה או לשואה ??
נאמנות לאלוקים או לעם ישראל, מי קודם ??
מהי עבודת השם מול (להבדיל) עבודה זרה ??
האם אלוקים אשם בטיפשותו של האנושות ??? (השואה, תאונות דרכים, מחלות, ועוד)
שתי התגלויות מאלוקים קיבלנו בדור האחרון, (מליצה)
ויש עוד הרבה בעניין ב"ה
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2011 21:03 |
|
| |
בודה דת מליבו?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2011 21:27 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקס הרב שך החרדי- גם איים שאם חלילה יגיסו את בני הישיבות- יש לרדת מארץ ישראל. |
|
כל זמן שהנהגת המדינה רואה בצבא ככור היתוך לקלקל את החרדים להפוך אותם כנאורים במערב,
אז למה שהרב שך לא יטען כך ??
אין להרב שך התנגדות לעצם הצבא ולשמור על האומה בישראל,
היית לו התנגדות בהנהגה ומחשבתם וכונתם החינוכית וההשקפתית,
מהם קשורים לדברי לעיל ?? אני טוען שאין קיום ליהודים בחול וזה עובדה שאין להתוכח איתה, וגם הבאתי תומך לדעתי כהרב שך,
תוקן על ידי maxmen ב- 08/05/2011 21:30:19
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2011 21:29 |
|
| |
אניאניהוא. אתה מבטל את כל הקשר שלנו עם האלוהים.
אין לנו ענין באלוהים עובד אלילים שמקדש ת"ק על ת'"ק אמות של אדמה ומצווה אותנו לשבת עליה ולהשקיף השמימה.
כתבתי כבר לאברם ואחזור בקצרה.
אברהם הוא הדמות של התנתקות מעולם האלילות שם אין מוסר וצדק - והתחברות אל אלוהי השמים שופט כל הארץ העושה משפט.
יצחק שמע בהתגלות האל אליו כי זכותו בארץ היא עקב אשר שמע אברהם בקול האל וישמור משמרתו, מצוותיו, חוקותיו ותורותיו.
לאורך התנ"ך כשה' מדגיש מה רצונו ומה היא דרכו הוא מצביע על חסד, משפט וצדקה. "כי באלה חפצתי נאום ה'", "הלא היא הדעת אותי", ובאברהם עצמו "כי ידעתיו (בלשון המקרא, "היכרות") למען אשר יצוה את בניו ואת ביתו אחריו ושמרו דרך ה' לעשות צדקה ומשפט. כלומר, כל ההיכרות של ה' עם אברהם היא למען שיצוה את ביתו לשמור דרך ה', שהיא צדקה ומשפט.
זוהי תמצית התורה. ולכן גם במצוות חמורות שעליהן נהרגים לא תמצא את ארץ ישראל משום שהיא טפל לעומת העיקר. ארץ ישראל היא מתנת בונוס לשומרי דרך ה' שה' מארח אותם בארץ אשר עיניו שמה כל הימים.
אך קודם לכן יש להפנים את דרך החיים האלוקיים על ידי דבקות בו (ופרישה מעבודה זרה), התגברות על תאוות (ופרישה מניאוף), הערכת וכיבוד הצדק והזולת (ופרישה מרצח).
|
|
| נשלח ב-8/5/2011 21:39 |
|
| |
| יהודים כתב: |  | אניאניהוא. אתה מבטל את כל הקשר שלנו עם האלוהים. |
|
לא הוא מבטל, רק חז"ל כבר ביטלו "הלוואי אותי עזבו ואת תורתי שמרו"
הלל הזקן כבר ביטל "דעלך סני - לחברך לא תעביד. זו היא כל התורה כולה, ואידך פירושה הוא, זיל גמור"
וחז"ל אומרים שלעתיד רק תשאר הודאה לאלוקים, כל המצוות והקרבנות (= תפילות ) יבטלו
לדעתי עבודת השם כפי כת ההשקפה, היא עבודה זרה שהאלוקים שונא כל כך, כי היא לא רואה ממטר לא טובת האנושות ולא טובת הזולת רק עבודת השם לשמה וגן עדן וגהינום,
לא פלא שאלוקים נגד זה
|
| נשלח ב-8/5/2011 23:31 |
|
| |
קודם כל תודה ל- maxmen ואניאניהוא שתומכים בי (אם כי maxmen - אתה חייב לעבוד על ניסוח... צא ולמד מאניאניהוא שתמצת בפיסקה אחת את כל תנ"ך ושפתיים יישק!) ____________________________________________________________________ ועכשיו - כיוון שאני רואה שהטענות מתמחזרות, אז סיכום קצר ברשותכם עבור הדורות הבאים:)
בקצרה, העליתי שתי טענות עיקריות לדיון (שהפך להרבה יותר מעניין ממה שציפיתי): 1. היהדות הינה לאום, ולא דת טענות משנה - - מטרת המצוות המפורשת היא קיום העם בארצו (ומכאן שאכן היהדות היא בעיקרה לאום) - המטרה הפנימית של המצוות היא ידיעת ה' (=עשיית חסד, משפט וצדקה בארץ) הפירכות העיקריות שהועלו היו : 1א. הרי התורה מתנה את הישיבה בארץ בקיום מצוות (תשובתי - מכאן שהארץ היא העיקר, שהרי התורה מאיימת בגלות כעונש האולטימטיבי, ולא בייסורי גיהינם) 1ב. הרי חז"ל מסרו לנו שעיקר המצוות הוא העולם הבא (תשובתי - א. התנ"ך גובר. ב. דברי חז"ל נאמרו למציאות של גלות)
2. ליהדות יש מטרה אוניברסלית - הכוונת האנושות כולה לידיעת ה' טענות משנה - - המטרה האוניברסלית תמומש רק ע"י לאום פוליטי ולא ע"י דת - השערה בנושא הזהות העברית כמייצגת האוניברסליות, ומימושה ע"י הקמת לאום ע"י אברהם
הפירכות העיקריות שהועלו היו :
2א. מי אמר שהמימוש הוא ע"י מדינה? זהו מושג מודרני (תשובתי - מה שהיה פעם עם/ארץ, נקרא כיום מדינה - וכדברי הנצי"ב שמצוות מלך "ככל הגויים" משמעה עפ"י מה שמקובל אצל הגויים באותו זמן.) 2ב. מדוע מעולם לא שמענו שעם ישראל ניסה לממש ייעוד זה? (תשובתי - לא מדוייק, אברהם ניסה ושלמה ניסה. ואותה שאלה נשאלה עם קום הציונות - ואשרינו שלא חיכינו לתשובה, אלא קמנו ועשינו מעשה...) 2ג. ה השערה ההיסטורית לגבי העברים והעבריות היא קלושה (תשובתי - א. זה רק פרפרת חביבה. ב. ביחס לנושאים מעורפלים אחרים בתנ"ך, יש פה בסיס סביר להשערה. המסקנה מ- 1+2 - מצד אחד תמיהה-רבתי על עמדתם של הרב מיכי ונדב שהיהדות הינה דת ומתמצית רק בקיום מצוות, ומצד שני חיזוק קריאתו של יואב שורק להתאים את ההלכה למציאות של שיבת ציון וחזרתנו להיות לאום, בכדי לממש את הייעוד האוניברסלי שלנו.
להפתעתי חזרה ועלתה "פירכה" לפיה דבריי אינם בהתאם ל"זרם המרכזי" של היהדות (להזכירכם - מדובר בפורום עצכ"ח בו מקובל להסתפק בקיומו של אלהים, באמינות המסורת, בחכמתם של חז"ל וכו'...) מכאן נגזרות שתי מסקנות מתודולוגיות - שכדאי מאוד ללמוד תנ"ך (גם ד"ר ופרופ' לפיזיקה...), ומומלץ מאוד לשמוע את שיעורי הרב שרקי, אבל זה כבר עניין של טעם אישי... ___________________________________________________________________ בסיכום, נהניתי מאוד מהדיון ואני מקווה לא להטריד יותר (אלא אם כן יעלה משהו חשוב מאוד...) אז תודה ליהודים, אישציפור, רדףהשיג, בעלבעמיו, בעלטש מצד המקשים, וגם לרב מיכי ונדב - אם כי למעשה נראה שנטשו את הדיון (שתיקה כהודאה?) וכן ל- maxmen ואניאניהוא מצד המסייעים. ויה"ר שיקויים בכולנו ביום העצמאות הקרוב " אָז תִּפָּקַחְנָה עֵינֵי עִוְרִים... וּפְדוּיֵי ה' יְשֻׁבוּן וּבָאוּ צִיּוֹן בְּרִנָּה " ודרש הגרא"ד: מתי תיפקחנה עיני עוורים? כשפדויי ה' ישובו ובאו לציון ברינה...
תוקן על ידי אברם_העברי ב- 08/05/2011 23:50:38
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2011 23:38 |
|
| |
לא מגיע תודה כי זה בנפשינו אנו, לנו ולצאצאינו עד סוף כל הדורות, (אם יהיה סוף, והלואי שלא, וכנראה שלא כי האנושות תמצא עוד מערכת שמש לגור שם)
|
| נשלח ב-8/5/2011 23:54 |
|
| |
יהודים אתה מתעלם מהעובדה שהתנ''ך מספר על כי ידעתיו למען אשר יצוה את בניו ואת ביתו וכו' רק בדרך אגב כי היה צריך לנמק את שתוף אברהם בדיון על הפיכת סדום, בעצם הסיפור המקורי על אברהם אינו עוסק באברהם הצדיק כלל, אלא באברהם המתנחל, באברהם שבו יקים ה' את רצונו להנחיל לו את ארץ כנען, וכרת עמו ברית על כך, ה''ה ביצחק, זה שהתורה חכתה עד כאן לנמק את זכותו של יצחק בארץ כנען משום קיומו של אברהם את התורה ולא כתבה את כל זה באברהם, זה מוכיח שלא כדרכך, ומה יש לדבר על יעקב שכמעט אין שום מלה עליו צדקותו או מעשיו מלבד העובדה שהיה רועה צאן, צא ולמד באיזה חגיגיות מתואר בסוף פרשת ויצא עזיבתו של יעקב את לבן [סוף סוף] והליכתו לארץ ישראל, אף ששם הוא מסתכן בקרב עם עשו, צא ולמד מספר נחמיה, ספר שלם בן שלוש עשרה פרקים שלמים שנכתבו לשבח בן אדם אחד והוא נחמיה בן חכליה שבנה חומה של עיר קטנה של כמה מאות מטרים שקורים לה ירושלים, עזרא הסופר לדוגמא שהעמיד את התורה בשיבת ציון ותיקן הרבה תקנות חשובות וקידש את כל הארץ, עד ששיבת ציון נקרא על שמו, זכה להרבה פחות יחס בתנ''ך, מלבד זה יש להוסיף את מה שחז''ל אמרו ששבות של אמירה לעכו''ם משום ישוב ארץ ישראל לא גזרו רבנן, והרמב''ן בשבת אומר שאין ללמוד מכאן על שאר מצוות כי דוקא ישוב ארץ ישראל,שמצוה ותועלת לכל ישראל הוא שלא תחרב ארץ קדושה בידי כותים, רואים מכאן שחז''ל דוקא העדיפו מצוה זו על כל המצוות שהסכימו להתיר בשבילה איסור שבות מה שלא התירו בשום מצוה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2011 00:03 |
|
| |
סדום היית שייכת לאברהם כי כבש אותם, ולכן צריך האלוקים כביכול לבקש רשות ממנו להחריב אותם, (עיין מפרשים במקום נדמה לי הרשב"ם,)
|
| נשלח ב-9/5/2011 00:37 |
|
| |
כמו שמפליא שבכל ההגדה של פסח לא נזכר שמו של משה כך גם מפליא שבאשכול זה נפקד שמו של משה האיש שמסמל יותר מכל את טענתו של אניאתההוא על חשיבות ארץ ישראל באידאולוגיה היהודית (נושא שנשחק בגלל החשיבה הגלותית שסיגל לעצמו עם ישראל בישיבתו הממושכת בגלות:)
"אמר משה לפני הקדוש ברוך הוא, רבונו של עולם אם אין אתה מכניס אותי לארץ ישראל הניח אותי כחיות השדה שהן אוכלין עשבים ושותין מים וחיין ורואין את העולם. כך תהא נפשי כאחת מהן. אמר לו, רַב לָךְ. אמר לפניו, רבונו של עולם ואם לאו, הניח אותי בעולם הזה כעוף זה שהוא פורח בכל ארבעת רוחות העולם ומלקט מזונו בכל יום ולעת ערב חוזר לקינו כך תהא נפשי כאחת מהן. אמר לו, רַב לָךְ". ולכאורה קשה, מה תועלת תצמח למשה מזה שיהיה כחית השדה או כעוף הפורח והרי חיות השדה והעופות אינן חייבות במצות? אלא יש ללמוד מכאן שאין חיבת הארץ קשורה רק למצות, כדברי הריטב"א (ריש מסכת גיטין), שכתב. שגם אותו חלק של הארץ אשר לא נתקדש על ידי עולי בבל יש בו חביבות הארץ ולכך היה ר' אבהו מנשק חוף ימה של עכו אף על פי שלא כבשוהו עולי בבל ולא נתקדש להתחייב במצות התלויות בארץ.
ואדרבה זוהי דבקות אלהית מיוחדת שהאדם רוצה להיות קרוב לדברים הקדושים גם אם אין קיום מצות מעשיות כרוך בכך. לכך ביקש משה רבינו שאם לא זכה לחיות כאחד מבני ישראל במעלה עליונה של הארץ, לפחות תינתן לו האפשרות להיות במחיצתם של הזוכים, וליהנות מזיו השכינה כבעל חיים.
וזהו שאמרו במדרש, כחית השדה או כעוף, שכן חית השדה מהלכת על האדמה וחיה בכל מקום אליו היא מגיעה, ואילו העוף פורח באויר וחוזר לקינו לעת ערב. בתחילה ביקש משה להיות כחיה הקשורה יותר לארץ ומשלא ניתן לו ביקש לפחות להיות כעוף שזיקתו לארץ קטנה יותר ובכל זאת יש לו קשר אליה. אמר לו הקדוש ברוך הוא, רב לך. אימתי יבוא משה לארץ? לכשיתקיימו דברי הנביא ישעיהו (מ, ט), "על הר גבוה עלי לך מבשרת ציון הרימי בכח קולך מבשרת ירושלים הרימי אל תיראי אמרי לערי יהודה הנה אלהיכם". ציון היא עיר הבחירה, זו מרכז שלטון בית דוד מלך המשיח. ירושלים היא, הר יראה - ושלם, היא המקדש, מקום שאפר יצחק טמון, והקדוש ברוך הוא רואה שבניו דבקים בעבודתו. כאשר לשתי אלה תבוא הגאולה משה ואהרן עם דור דעה אנשי המדבר, יהיו עמנו, בבנין עולמים שאינו חרב מרוב קדושתו ועליונותו."
 |
|
|
|
|
|