| נשלח ב-11/8/2010 19:22 |
|
| |
75 שנה להרב קוק זצ"ל
הנקודה המרכזית שחייבים לציין, שבזכותו ואך ורק בזכותו התאפשר בעליי תשובה בעם מישראל, ולמה ? הרי אם לא היה דואג שיהיה במדינה שבדרך נישואין לפי הלכה ? אף אחד לא היה עוסק בחזרה בתשובה,
והיות שיהודות החרדית היו בעד קהילות נפרדות אז אף גודל הדור בזמנו לא דאג לזה בלי יוצא מהכלל, פשוט אף אחד, רק הרב קוק זצ"ל ושילם ביוקר מבחינתו, שהיהדות החרדית לא לומדת את תורתו, אבל אל לו לדאוג, כי מיליון = בדור הבא חמש מיליון ובדור אחרי זה עשרים מיליון יהודים כשרים, ורק מספריו כמה היה יוצא לו ????
יוצא שבזכותו הבלעדית יש היום מיליון בעלי תשובה, ושוב אין לשום גודל הדור זכות בעניין והוא עוד שילם בחייו הציבורית והחרימו אותו ואת ספריו וכו'
אגב: אני רוצה ברשותכם לתת קרדיט גדול וענק לעיתון המשפחה שלקחו אומץ רב לעשות כתבה\מאמר (בקולמוס החדש) על הרב קוק זצ"ל, (חצוף הוא העורך, אבל אני מבין את מניעיו וכל הכבוד לכם, אגב: אני יודע ממקור ראשון שהחזו"א דווקא כן דירבן אנשים חכמים ללמוד את ספריו של הרב קוק, ולא כפי שהעורך ציין שם,)
כדי שלא תחשבו שאני חונכתי או הייתי תלמיד של תלמיד שלו, לא ולא, אני חרדי חרדי וחינוך חרדי, ובכל זאת עליתי על העניין הזה, אני חושב שכל מי שחשוב לו את בניו של אלוקים ואת עמו ? חייב לזכור ולדעת את העובדה שהגודל הדור היחיד שדאג לזה היה הרב קוק זצ"ל , ולכן חייבים כל דור שני ושלישי (עד סוף כל הדורות) של הבעלי תשובה, לזכור בזכות מי הם יהודים כשרים (וגם יהודים חילוניים כמובן,) ואם היה ח"ו חס על כבודו ועל כבוד תורתו, לא היה מתאפשר להחזיר בתשובה,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2010 19:30 |
|
| |
מקסמן
המודעה על הכנס על הרב קוק הועתקה לאשכול על אירועים אקדמיים ואחרים מעניינים.
תגובתך הועתקה גם היא לשם.
יש לנו אשכול על הרב קוק. אבל הוא אכן רב ענפים.
ראוי לתחום את הדיון, או שאתה רוצה לאפשר דיון בכל נושא?
בינתים הבנתי שאתה דן על תרומתו של הרב קוק לבנית משפטי המדינה שקמה כאן על פי ההלכה עד כמה שזה היה אפשרי. (לחבוש כיפה למי שלא כל כך היה אכפת להם ממנה). זה נושא מעניין.
נראה מה יהיו התגובות, ולפי זה אולי יהיה מקום לשנות את הכותרת באשכול.
(רק בקשה אחת: בלי פוליטיקה...)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2010 07:53 |
|
| |
.
מקסמן,
דומני שאתה תולה ברב קוק זצ"ל הרבה ממה שעשו עסקנים רבים, ותהליכים היסטוריים.
עוד מהתקופה העת'מאנית, מסורת היתה, ומעוגנת בחוק, כי יש "חכם באשי" - מנהיג דתי לכל ענייני היהודים. הבריטים ירשו את המוסד הזה, כפי שהותירו על כנה את מערכת החוקים העת'מאנית - למעט מה שהחליפו בחוקיהם שלהם. כולם היו רגילים למערכת של רישום נישואין, הרבנים היו המורשים לעשות זאת בתקופה העת'מאנית, וכמוה אחר כך - תחת המנדט הבריטי. גם לעסקנים החילונים הדבר לא הפריע אז, צריך לזכור שגם אנשים כמו בן-גוריון, גדלו בסביבה דתית, והליבראליזם המודרני אה-לה-פורז, טרם בא אל העולם.
זכויותיו של הרב קוק רבות מאד, אני לא בטוח שזה משהו שעל כתפיו לבד נישא.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2010 19:12 |
|
| |
מיימוני היקר
אכן אין לי עניין בפוליטיקה וכתבתי במפורש שאני אפי' לא מגיע משם ולא מכיר את תלמידיו וכדומה,
מה שעניין אותי בצעירותי אייך באמת המדינה קיבלה על עצמה דברים יסודיים שבעצם אציל את העם בישראל,
הרי באירופה לפני (וגם אחרי) המלחמה רובם כבר מזמן לא התחתנו לפי הלכה, בארצות הברית גם אותו דבר,
פעם בחדר אוכל בישיבה, בחור חירף וגידף וקילל את הרב קוק, ואחד מטענותיו היו שהוא התחברר אם כל הכופרים בן יהודה\ביאליק ועוד וכו'
ברגע ששמעתי את בחור נפל לי ההסימון, רצתי אליו ואמרתי לו תודה תודה,
ואז התחלתי לחקור אל החברים כביכול של הרב קוק,
אין שום ספק שזה היה מטרתו והוא הצליח בעניין, כל הפחות למנוע התבוללות וכמובן למנוע שלחילונים כבר לא תהיה דרך חזרה, זה חשוב לדעת זאת שהוא הרב קוק הציל את העם מכליה אמיתית מבחינת יהדות,
נכון שהדוגלי בקהילות נפרדות כבר וויתרו אליהם מזמן,
אבל מאז מלחמת ששת הימים התחיל החזרה בתשובה, כאן התברר כמה טעו ממשיכי השקפת (הקהילות הנפרדות) גם בארץ ישראל, הרי כל בר דעת היה יכול להבין שבארץ ישראל כבר לא צריך את הקהילות הנפרדות, (כל הפחות עכשיו מבינים)
אחרי כל זה לראות שאחד כן דאג לזה ושילם ביוקר על זה, והיום אנו רואים כמה שאנו כל העם חייבים להודות למנהיג הדגול הזה,
וק"ו כל צאצאי בעלי התשובה בארץ ובעולם, וגם החילוניים בעצם נשארו יהודים כשרים ובלי שהם מודעים בכלל מי מנע את החורבן הכמעט וודאי,
מן הראוי לצטט את הרב הגאון ר' שלמה זלמן אוירבאך זצ"ל כלפי הרב קוק (משיח לפי תומו) בסוף ספרו הליכות שלמה - הלכות תפילה, במאמר "שאין אנו עזי פנים"
בשעה שהאדם שופך את מר נפשו ושיח לבו לפני ד', ועומד בכפיפת ראש ובשברון רוח להתודות לפני קונו על חטאתיו, תקנו לנו רבותינו להקדים דברים אלה ולומר "שאין אנו עזי פנים וקשי עורף לומר לפניך צדיקים אנחנו ולא חטאנו" והמתבונן היטב יראה כמה תמוהים הם הדברים, ראשית מה היה מועיל לנו אם היינו כן מעיזים לומר צדיקים אנחנו ולא חטאנו ?? וגם איך אפשר להגיד דברים אלה לפני אלוקי מרום אשר אין דבר נעלם ממנו ?? ומה תפארת היא לנו בזה שאין אנו מעיזים ?? והלא אדרבה היינו מוסיפים בכך חטא על פשע,
אמנם ידענו לכמה מגדולי הדורות (כוונתו להרב קוק) אשר ידעו תמיד רק להמליץ טוב וללמד זכות על ישראל גם על מעשים אשר כל ההמון רואה בהם אך עמל ואון וביחוד לעת כזאת אשר סערת המלחמה האחרונה חוללה מהפכה נוראה בכל החיים, מה יש לנו להתרעם על דור תהפוכות אשר לא יאבו דעת את אבותם, לעת כזאת אשר נתקיים בנו ואנכי אסתיר את פני ושם ד' ועם השם מחולל בגויים, ובני עם קדש מוכים ומעונים מכל צד כאילו הופקר דמם, א"כ מה פלא הוא אם רבים לא נשארו לעמוד על הגבול של "כמעט" אלא נטיו רגלם כאשר יראו את שלות רשעים צדיק ורע לו רשע וטוב לו,
אולם דרך זו מיוחדת היא רק לבחירי האומה, (מי הם בחירי האומה בכל ההיסטוריה ? אחד מהם הוא הרב קוק, לדעתו) לאלה אשר אש אהבת עם השם יבוא ויטול, ולכן יפה מקדימים אנו לומר כי אין עזי פנים לומר לא חטאנו, כי אם חטאנו,
ר' שלמה זלמן היה משלנו ר' ישראל יעקב פישר יותר קנאי ממנו ושניהם גדולי הדור (שלנו) יצאו מגדרם ששמעו את שמו של הרב קוק,
והעורך של עיתון המשפחה מפחד ??? ממי רבונו של עולם ?? מי הפושטקים ??? ומגרד לי סיפור שקרי מהחזו"א,
למה מנעו ממני בתור ילד\בחור לדעת על אחד מבחירי האומה ??? לפי דעתו של הגדול ופוסק הדור ר' שלמה זלמן זצ"ל, למה רבונו של עולם ??
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 15:00 |
|
| |
אוי מקסמן לחילונים לא תהיה דרך חזרה ? איפכא מסתברא הרי אם לא הייתה רבנות ראשית, היו רוב היהודים החילוניים מתחתנים בחתונה אזרחית אבל כל היהדות המסורתית קרי יוצאי מדינות ערב היו שומרים על חתונה דתית היתרונות של נישואים אזרחיים מבחינת שמירת ההלכה הם רבים א. מעמד של פילגש מבחינה הלכתית שאינו מצריך גט-היתר נישואין לכהן ב. מניעת ממזרים ג. מניעת הצורך לגיורים פקטיווים בשל הרצון להתחתן עם גוי\ה בארץ ד. מניעת הסרבנות במתן גט נכון שהיה צריך לעקב ולכתוב ספרי יוחסין אבל בסופו של יום היה קל יותר לחילוני לבא בקהל מקסימום גיור לחומרא דווקא הנקודה הזאת היא החלשה ביותר בכל מאבקו של הרב קוק זצ"ל גם היום נראה לי שכדאי מאוד לפעול למען נישואין אזרחיים בא"י למען השם ולמען עם ישראל
מה ששקרו לך לגבי דעת החזו"א איני יודע אבל ברור שהחזו"א אחז שהרב קוק טועה בהשקפה על הציונות ושיש בזה סכנה מצד שני הוא עודד לקרא בספרי ההלכה של הרב קוק אע"פ שהתוכח עמו הלכתית בעיקר בענין שמיטה והיתר מכירת קרקעות
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 18:07 |
|
| |
חי היקר,
אף אחד לא היה עוסק (מבחינת ההלכה ומבחינת ההשקפה) בחזרה בתשובה,
ואם היה ספר יוחסין ? אף חילוני לא היה מתגייר, וכמובן לא היה פטור מצבא וכו' וכו' הינו יכולים לשכוח שמרכז התורה תהיה במדינת ישראל,
בעניין יהדות המוסורתית, לא היה נשאר מהם זכר,
כל המושג מסורתי היא אך ורק שיש רבנות\כשרות\כיפור\ושבת
בעניין ממזרים: חז"ל כבר מזמן ויתרו על זה, וזה עומק דבריהם שאליהו מתיר את הממזרים לעתיד לבוא,
הרי מה הבעיה מצדו של אליהו מתוך נבואה לגלות מי מהם ממזרים ?? והבן
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 18:25 |
|
| |
מקס ידידי
יתכן שאתה צודק צריך קצת רוח הקודש בשביל להעריך את מה היה קורה אילו בכ"ז אני מאמין שאין כאן שחור ולבן ושגם המתנגדים לא טעו בגדול אבל זו דעתי ובכ"ז אני מאוד מתאווה להכשרת נישואים אזרחיים בארץ הקודש מן הטעמים שציינתי לעיל
בענין הממזרים אתה צודק אבל זה לא מתיר לנו להפקיר את השטח
החזו"א עסק בנושא של חוזרים בתשובה פעמים מספר כידוע למשל בענין של היתר לדרוש בפני קהל נשים בגילוי ראש ועוד וגם תלמידיו עסקו בזה לרוב ובפרט הגר"ח גריינמן שהרים במאמץ אדיר ( גילגל בעצמו חוב של 2 מליון דולר ) את "ערכים" נכון שמשנת התשובה נפרסה היטב בספרו של הרב קוק אבל איני חושב שהחוזרים בתשובה ואף העוסקים בזה מעבר המתרס נזקקו לכתביו
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 19:03 |
|
| |
חי היקר
שוב אין לי עניין בוויכוחי סרק, אני לא פטריוט של הרב קוק זצ"ל, ולא צריך רוח הקדש,
הוא הצליח להכניס דברים יסודיים בההנהגה ובאנשי הרוח החילוניים, וזה הציל את היהודים במדינה,
החז"א ותלמידיו הם כבר הדור הבא, שקיבלו את החילוניים כיהודים כשרים,
החזו"א מבחינת ההלכה והשקפה עשה מה שהרב קוק לא היה מעיז לעשות,
"אוצר זריעה לכתחילה" ולא רק לכתחילה ? רק לעשות אך ורק אוצר זריעה,
רק החמורים = הקנאים הם כידוע עםארצים ולא ידעו כמה רחוק החזו"א הולך, במילא הוא יצא בזול אם בכלל,
אבל בוא נעזוב את הויכוחים האלה ונדון בעיקר,
הגדולים שלנו עסקו בלהציל את החמש אחוז היהודים שבמילא היו יראי שמים, גם בלי הגדולים,
המבחן הגדול היא מי יציל את הדור הבא, למי מהגדוליים יש את הראיה לרחוק ??
האם יש כזה גדול בימינו ?
והעיקר לא לשכוח את הראיה של הרב קוק, בכדי ללמוד וללמד אותנו הנהגה מהי, והנהגה של כלל העם, ולא הנהגה של כולל או קהילה אחד או מגזר אחד,
אגב: אתה מוכן לוותר על בניו של אלוקים ? אבל אלוקים לא רוצה לוותר, גם לא יכול לוותר, כי לא ידח ממנו נידח,
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 19:10 |
|
| |
מקס היקר ח"ו כל עוד נשמתי באפי לא אוותר על יהודי אחד דרך אגב גם על הגויים איני שש לוותר שוב אני אבקש קצת אורך רוח לחוות את השינוים שקורים בתוכינו ולחכות לדור הבא של ת"ח שצומח יש למה לחכות כמובן שזה לא פותר אותנו מעשיה נמרצת אשמח לשמוע אם יש לך רעיונות
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 19:38 |
|
| |
פשוט מאוד כמו שהחזו"א והסטייפלר ור' חיים אמצו את ר' גדליה נדל ואת השקפתו,
כך נאמץ לעצמינו את השקפת הגאונים והראשונים והאחרונים הריאליסטים,
כל זמן שאנו היינו תחת הנצרות ומהמופתים שלהם, אפשר להבין את דרך הקבלה והרבע'ס וכדומה,
אבל ברגע שאנו כבר אחרי האיום של הנצרות, ואנו מול הכפירה, חייבים להיות ריאליסטים וללמוד את דרך הראשונים,
כל הצלחתינו היא זמנית לגמרי, מתוך הנסיון שלנו מתקופת ההשכלה ? השואה הרוחנית כבר בפתח !!
נמשיך לדבר על רוב החרדים השטחיים ויש כמה משכילים, ועוד כאלה דיבורים והנוער רץ בטירוף להשכלה,
נוסיף גם הישיבות שמקבלים רק את הכשרוניים,
ונוסיף את המרד הגדול שיבוא מצד ההורים,
טוב אני אתן לך כמה אשכולות (שפתחתי) לעיין, ותבין את כאבי הגדול,
האם אלוקים אשם בטיפשותו של האנושות ??? (השואה, תאונות דרכים, מחלות, ועוד)
אבא\רבי למה שקרתם לי כל הזמן ???
האם בחורים\ילדים בני 12 שנה הם זבל? על ההקבצה בישיבות
הפרדוקס של הכופרים,
לאן ?? לגאולה או לשואה ??
שיטת המלבי"ם בלימוד דרשות חז"ל וחשיבותו
האם חובה עלינו להאמין שחז"ל ידעו את הטבע יותר מה שידעו בזמנם ????
נאמנות לאלוקים או לעם ישראל, מי קודם ??
עובדי ע"ז מודרניים, נוסעים לקבר ר' אלימלך מליז'נסק
את זה לא פתחתי אבל כדאי לעיין מה שכתבתי שם, נאום רה"מ ביו"ש – היבטים לתפיסה ציונית מתמשכת
תוקן על ידי maxmen ב- 15/08/2010 19:39:52
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 20:20 |
|
| |
אני שמח לראות את שמו של ר' גדליה זצ"ל מעל דפי הפורום שמעתי מאחד מגדולי ישראל האמיתיים שבדור כשהייתי אצלו ביחד עם אחד מהנכדים של ר"ג הוא טען כלפי אותו נכד אייך הזנחתם ולא שימשתם את הסבא מספיק הרי הוא ( זה עוד היה בחייו ) אחד משני ת"ח בלבד שהחזו"א קרא להם רב וכן ההספד המיוחד של ר"נ קרליץ שיבדל"א שאמר עליו את שהגר"ח מוולוז'ין אמר על הגר"א ובכ"ז ר"ג היה מסוכן להמון שלא למדו חשיבה בקורתית ורק בעלי דיעה יכלו לקבל ממנו
בהחלט קשה כבר לסבול את עבודת האלילים החסידית שהדביקה גם את הליטאים אני מחנך בבית מאוד חזק נגד האמונה במופתים כאיזשהו חלק מהיהדות בכלל זה מאבק חזק נגד הזרם אבל אני מחזיק חזק לא מזמן התקשרו מהשבועון מרווה לצמא להציע מינוי הם לא הצליחו להבין את אשתי שאמרה להם שאנחנו לא מעונינים בעיתון עם השקפה חסידית וזה לא בגלל הסיפורי מעשיות כל האופי של העיתון נגוע בזה בלי ניסים ומופתים כבר אי אפשר להאמין מזכיר לי אמירה של הרשב"א בתשובה כי לא מפני ששמענו על אתונו של בלעם שדיברה, נאמין לכל סיפור על חמור שמדבר כן ! ברסלב זוהי כת קרובה ליהדות אך מסוכנת יותר מן הנצרות סיסמתם " השכל הוא אבי החטא " וסיסמתי " השכל הוא אבי עבודת השם" ( מסורת היא לנו מהחזו"א ז"ל ותלמידיו שאין לנו לזנוח את עיון השכל עד כמה שידינו מגעת ) נורא מתחשק לי להוציא ספר שילקט מהמורה נבוכים את כל ההשקפה המזוקקת שם על התורה ועל חז"ל על מציאות השם ועל השימוש במשלים רק צריך להשאיר בחוץ את המובאות בשיטת אריסו והמתכלמים ויכול להיות שיתירו לבני תורה לקרא את זה מה דעתך ?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 20:32 |
|
| |
כן צדיק ספר זה טוב מאוד, וגם טוב להרגשה שעשתי מספיק, ו"שלום עלי נפשי"
צריך הנהגה אמיצה, צריך שהעם יתחיל מלמטה ודווקא תלמידי חכמים ויראי השם,
צריך להוריד את העסקניים למיניהם, ולהחזיר את ההנהגה לגדולים ולתלמידי חכמים,
אגב: אם בספרים עסקינן, לא מזמן התפרסם מתחת לשולחן ספרו הנפלא של הרב קוק, "לנבוכי הדור" שמו,
הנה אשכול בעניין לנבוכי הדור מהרב קוק זצ"ל באדיבות "שומר_תוכחת"
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2010 08:31 |
|
| |
חי רגעים כתב:
[quote]
היתרונות של נישואים אזרחיים מבחינת שמירת ההלכה הם רבים
א. מעמד של פילגש מבחינה הלכתית שאינו מצריך גט-היתר נישואין לכהן
ב. מניעת ממזרים
[/quote]
כמה דיינים אתה מכיר שיסכימו לחתן אישה שנישאה בנישואים אזרחיים ולא קיבלה גט הלכתי ("לחומרא")?
כמה ישיאו את ילדיה מבעלה השני?
לנישואים אזרחיים יש אכן יתרונות רבים, אך במציאות של הממסד הרבני המצוי כעת, אלה שמנית אינם כלולים בהם.
תוקן על ידי עציוני ב- 16/08/2010 08:34:56
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2010 09:02 |
|
| |
מקס כתבת פשוט מאוד כמו שהחזו"א והסטייפלר ור' חיים אמצו את ר' גדליה נדל ואת השקפתו, אמנם כתוב בפרטים שלך מקצוע "תעופה", אבל כמה גבוה אתה מעופף.... ואגב – כתבת שאתה מכיר אחרונים ריאליסטים? שמא תעשה לי איתם הכרה (למעט אולי המהרש"ל ומעט אגרות צפון).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2010 09:49 |
|
| |
עציוני היקר
אני לא יודע איך דיני הרבנות הראשית ינהגו בזה אני שאלתי את הרב שלי שהוא דיין חשוב אצל הגרנ"ק שליט"א הוא גם טען שעקרונית יכול להיות שיש כאן חופה ע"פ אנן סהדי אבל הוא אמר לי שבפועל מקובל לדון את זה כגורנישט ע"י אגרות משה שהאריך ועוד פוסקים רבים
לגבי האנן סהדי נראה ג"כ שזה דווקא כשהם לא מצהירים בפה מלא : אנחנו לא רוצים שהנישואים שלנו יתפסו מבחינה דתית חוץ מזה אפשר יהיה לתאם נוסח שיגדיר את הנישואין שלהם כידועה בציבור מבחינה דתית ( דהיינו פלגש ) ושזה יהיה מנוסח כך באופן ברור ע"מ לפטור מהצורך בגט אני לא אומר שזה קל אבל צריך להשתדל
תלמידתועה יש מר' גדליה המון אמירות והגדרות שנבעו מיושר מחשבתי בלתי רגיל אני לא יודע לגבי הסטייפעלער אבל לגבי החזו"א כבר כתבתי למעלה וידוע שהחזו"א היה רואה בר' גדליה ממשיך לדרכו וכן בסביבתם של תלמידי החזו"א לא שכחו זאת אם לא שר' גדליה איבד את אשתו ויצא קצת מאיזון ר"ח לא היה במעמדו של היום וכולם שם יודעים את זה
לגבי אחרונים ראליסטיים נכון שכל מי שאמנה לא התנגד לקבלה אבל רובם לא התעסקו בה ובנו השקפה ע"פ השכל הצרוף אני בטוח שיש עוד לא עולה לי כרגע מהר"ל ( אמנם לא חיבר ספרי הלכה אבל במחשבה וואו ) קצות החושן (בהקדמה ) מלבי"ם נצי"ב ( מלא כרימון ) משך חכמה (או"ש) חזו"א ( אמונה ובטחון ) ותלמידיו
( דרך אגב מקס הרב קוק לא היה ראציונאליסט כלל )
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2010 10:53 |
|
| |
חי, היקר
אני לא חושב שירדתה לעומק מחשבתו, אתה חייב לדעתי ללמוד את ספרו "לנבוכי הדור" בעיון רב ותבין,
אגב מי שחושב שהכותבים מיסטיקה וקבלה הם לא רציונאליסט לא מבין בהנהגה כלום, וכן בדרך כלל תלמידיהם הטפשים,
תלמיד היקר,
אם החזו"א והסטייפלר ור' חיים לא היו מגנים עליו ? כל משפחתו היו כבר מזמן מחוץ לקהל השם,
|
|
|
|
|